Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
válasz Teasüti #7562 üzenetére
Az első futómű - mint a legtöbb crawler esetén -, köszönőviszonyban sincs az Ackermann-geometriával. Mivel előlről van a kormányösszekötő rúd, de a nyúlványok trapézalakja csak így fér el, épp ellentétes hatása van a kinematikának, ez a videón látszik is. A fordulókör ettől még rendben van.
-
JoinR
őstag
Közel jártál, mert van olyan Tamiya Beetle, de ez az "eredeti" 1979-es változat újrakiadása.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Mai szerzemény a sötét őszi estékre. 4 kiló a pakk, "ebben még volt anyag".
-
JoinR
őstag
válasz peet137 #7494 üzenetére
Szerintem a Dumbót gyorsnak mondják ebben az árkategóriában, de nekem még nem volt jobb távirányítóm, hogy össze tudjam hasonlítani. Nekem elég gyors, vagy úgy is mondhatom, hogy a szervóm úgyis lassú.
Van még a gyrós, világítós és 10A ESC-s verzió is, annyira nem finom a modulációja, de én arra csak csörlőt kötök, így is nagyon megéri, kevesebb eszköz, szebb kábelmenedzsment, hogy minden egy helyen van. -
JoinR
őstag
válasz belaazallat #7444 üzenetére
Ez kb. a lomtalanításkor ingyen elviszik kategória.
-
-
JoinR
őstag
válasz ADAM1337 #7246 üzenetére
Ennyiért nincs jobb, az tuti. Pár éves gyereknek meg még ez is bőven sok lesz.
Persze vannak gagyi típusok, de amiket linkeltünk, azok ár/érték arányban nagyon jók (ráadásul a brushless változatok 3 szálas szervóval jönnek, úgyhogy olyat teszel a helyére, amilyet szeretnél, ha nem bízol a gyáriban. A gátlókkal nekem nem volt bajom, 1x folyt el eddig egy, az is csak azért, mert nem volt meghúzva rendesen).
Én nemrég raktam össze a karácsonyi ajándékokat, TT02, M06, na ott a kit került ennyibe (akciósan!), és még kell hozzá minden más (szervó, TX/RX, akksi). Persze a Tamiya műanyag szívósabb, de attól még hogy hasonló legyen a minőség (holtjátékok, futómű, stb.), még kell rendelni csapágyakat, olajos gátlót, azokkal még aliról tuningolva is a végén 2x annyi lesz a vége, mint egy Wltoys-nak.
Persze fogok még Tamiyát venni (legközelebb ezt), de kifestve, matricázva, mindig jobban fogom sajnálni, mint egy csapatós Wltoys-t.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
-
-
JoinR
őstag
A szenzor nélküli brushless motorok ilyenek. Vehetsz drágább (szenzoros) motort, de ha eleve csak 50%-on használod, akkor jobb lenne megfelelő KV-értékű motort venned. Tökéletes nem lesz, de kevésbé lesz zavaró. Nem írtad a motor méretét, de 2000KV körülit kéne nézned, ha van a méretben, biztos sokat javítana az induláson.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
-
JoinR
őstag
Ennyit azért ne adj érte, alin olcsóbb (jófogásról még olcsóbban adják az újakat).
12427 utólag jött ki, azon nem lehet a távirányítón korlátozni a végsebességet, amúgy ugyanaz.
A 144001 kisebb, gyorsabb, nem borulékony, olajos lengéscsillapítók vannak benne. A 12428-ban sok a rugalmas műanyag, emiatt egész strapabíró, a 144001-ben több a fém meg a merev műanyag, amik görbülnek/törnek.
A powerbanknek egyetlen olyan paramétere sincs, ami megfelelne ezekhez.
Elbírnak egy goprót, csak a súlypontváltozással kell számolni. -
JoinR
őstag
válasz BullZeye #7012 üzenetére
Szerintem a legolcsóbb proporcionális vezérlésű RC-autó, amihez egyúttal alkatrészt is lehet kapni, az az LDRC LD-A86P 40$ körül. Viszont ez kertben max asztalfon megy el, még a térkövön is el fog akadni. Ha kicsit terepképesebb kell, akkor 50$ körül a WPL C54 jöhet szóba (ez a legolcsóbb, amit találtam alin, inkább 55-60$ körül találni a nagyobb eladóktól) , bár ezek sem az örökkévalóságnak készülnek, úgyhogy érdemes rákészülni a szerelésre meg a fém alkatrész rendelgetésre.
Az első "rendes" RC a Wltoys 144001 90$ körül, ami tartósabbnak mondható.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz chris-v #6993 üzenetére
Tehetsz bele 540-eset is, de árban úgyse sokkal olcsóbb. Érdemi tuning kefés motorral csak olyan drágán lenne, ami nem nagyon éri meg. Szerintem egy sima 550 12T jó bele. A szétszedés nem biztos, hogy megy roncsolásmentesen, talán egy ilyen kit jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz Csupati #6817 üzenetére
WPL: Megérheti, attól függ, mi a cél. Ilyen scale-modelleket nem kapsz ennyiért, de sokkal gyorsabbakat/strapabíróbbakat igen. 60$ körül ki lehet fogni mostanában, de még 1x annyit rá kell költeni, hogy bírja a kiképzést. A 6x6 azért nem a legjobb konstrukció, ráadásul az építmény is elég nehéz.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
A jól használható FPV ritkán szép.
Én meg akartam tartani a scale kinézetet, úgyhogy a plexin keresztül annyira nem szép a kép (meg hát a Pi Zero W ennyit tud, jobb felbontásnál nagy a válaszidő), de cserébe alig látszik (főleg ha még a platótető is rajta van). A becsomagolt 18650 helyett meg lehetne hajtani a vevőről is, csak így egyszerűbb volt próbálgatni, aztán úgy maradt.
A videó, hát az olyan, amilyen.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Nekem van egy ilyen, de ez ugye csak rögzíteni tud. Szerintem akkor már izgalmasabb az FPV. Erre nálam van egy RPi Zero W a hozzá való kamerával, és Wifi hotspoton csatlakozom rá telóval. Lehet már ez is túl nagy az 1/24-re, nekem a WPL tetőcsomagtartójára pont jól elfér.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Nemrég rendeltem meg ezt az RC-kocsit (1/18-as Toyota Corolla AE86), mivel gyerekkori kedvencem ez a típus, nem lehetett otthagyni.
Ennyiért szerintem jó vétel, teljesen proporcionális vezérlésű, meglepően gyors, a kinézete is egész pontos, a működő bukólámpáról nem is beszélve.
Drift kerekek nélkül még olcsóbb.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz peet137 #6638 üzenetére
Igen, ez a kategória mind sensorless brushless, úgyhogy eléggé akadnak induláskor. Mondjuk a csapatós stílus miatt szerintem nem probléma, crawlerezni nem ez való.
#6639 gabe_: nem lehet bele brushless motort tenni simán, komplett kit kell hozzá, ami utólag nem nagyon éri meg (azt még hozzátenném, hogy az utólagos BL kitek általában 3650-es motorral érkeznek, ami jóval erősebb, mint a Wltoys gyári BL 2845 mérete).
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Hát a bármi azért túlzás. Van alkatrész van hozzá általában, régen én 10$ körül vettem a 2in1 ESC-t is, bindolódott a régi távirányítóval. Most már biztos drágább. 5 szálas szervó is van alin, bár tényleg kevés a kínálat (nem lehet pl. teljes fémre cserélni, ha már elromlott, stb.)
BL upgrade amúgy van ezekhez, igaz önmagában valóban nem éri meg sajna.
Ha valaki komolyan gondolja, ott gyári BL változat, az már 3 szálas szervóval és külön ESC-vel és vevővel érkezik, pl. ez vagy ez.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz peet137 #6621 üzenetére
Oké, de ezek a játékok egy átlag távirányító áráért adnak mindent, érthető a költségcsökkentés.
#6617 dömedee:
A Wltoys 144001-en van fék alapból, amit nem nagyon lehet állítani. Ha előremenet után kb. fél másodpercen belül áthúzod a ravaszt rükvercbe, akkor fékez. Semleges állásban csak gurul fékhatás nélkül. Ha előremenet után semleges állásban vársz, és csak utána húzod rükvercbe, akkor az már nem fékhatás lesz, hanem elkezdi nyomni hátrafelé, ez nem javasolt.
(és ez a funkció igen, aszimmetrikus, tehát rükvercből előrefelé nincs "fék", hanem egyből indul)[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz Biznisz Elek #6608 üzenetére
Ja 40 km/h 7 évesnek Amúgy jó gép, de még letekerve is gyors. Esetleg a kefés változat szóba jöhet.
Ahogy nézem, eléggé le vannak most rabolva a készletek, nem könnyű bármit ajánlani.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz chris-v #6584 üzenetére
Szerintem is elég az egyelőre, ami van. Ha majd lesz később több akksi, akkor ráérsz venni jobbat (de akkor már az "eredeti" SkyRC Imax B6-ot, ne a másolatot).
-
JoinR
őstag
válasz chris-v #6564 üzenetére
A töltőd kép alapján cellánként tölt (névleges feszültség van ráírva, úgyhogy 3.7V/cellát értenek alatta), elvileg használható lenne lipo akksihoz, de azért ajánlott rendes töltőt venni a lipo akksikhoz.
Én Hobbyking-ről szoktam akksit venni, ha visszaolvasol, nemrég volt szó rendelésről, hogy honnan lehet olcsóbb. -
JoinR
őstag
válasz JoolsNOS #6555 üzenetére
Most egész olcsó hozzá a fém kit. De strapabírónak ezzel együtt se mondanám.
-
JoinR
őstag
válasz peet137 #6483 üzenetére
hobbyking.com EU raktár
-
JoinR
őstag
A Wltoyshoz biztosan több alkatrész elérhető, ugyanez a platform van több modellben. Anno volt 959-esem egy rövid ideig, de felejthető élmény, gyereknek azért elmegy.
A méretéből adódóan nagy terepképességre azért nem kell számítani.
Arra gondolnak a fogaskerékkel kapcsolatban, hogy a motoron fém fogaskerék van, amihez egy műanyag fogaskerék kapcsolódik. Ha nagyon nyúzva van, az fog először elszállni, de ezáltal kicsit védve van a többi eleme a hajtásnak.
A baj ezekkel, hogy a nem csapágyazott részek egyszerűen gyorsan elkopnak, a műanyagok puhák. Pl. a kerekek hamar össze-vissza állnak, stb. Általában mindenre van tuning/fém alkatrész, de a végén úgy már nem is olyan olcsó. -
JoinR
őstag
Sajnos én se találtam neked hozzá.Ha másfajtát teszel bele, bizonyára cserélni kell a távirányítót, igen.
Megpróbálhatod az EAT15 ESC-t (UDIRC vagy SG 1601..1607 kódokon eléred), ez méretben megegyezik, de kelleni fog új távirányító is.
2. lehetőség ugyanez brushlessben (de távirányító akkor is kell még).
Vagy veszel saját TX/RX kombót, ESC-t és 3 szálas szervót..de szerintem nem éri meg az autó függvényében, ha máshoz nem használnád.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz Necronom #6389 üzenetére
az egyik iranyba mindenkepp jobban szeret forogni, mint a masikban
Nem, mivel ha 90°-ban áll, akkor pont mindegy az irány, ezért is írtam, hogy általában, hiszen azoknak az RC-motoroknak - legalábbis azok az olcsó, nem állítható időzítésűek, amik nálam vannak - nincs jelentős orientációjuk. Viszont egy csomó ESC-m van, ami felezi a sebességet hátrafele. -
JoinR
őstag
válasz peet137 #6386 üzenetére
Normális, sok ESC ilyen, a polaritásváltás + csatorna irányváltással lehet beállítani.
Persze előfordulhat, hogy a csatorna nincs kalibrálva, de egyébként a motornak általában mindegy, melyik irányba forog.#6387 Gomez1984: ahha, ugyanaz, elvileg az Eachine-hez is jár a slick. De a 21 ezer is nagyon jó ár, ha nem egyedi kupon, akkor beírhatod, hogy lehet annyira levinni.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Ma egy kicsit olcsóbb dollár mellé az eddigi egyik legolcsóbb áron elérhető az Eachine EAT15 Banggoodon. Ha valaki akar valami olcsó csapatós autót, akkor ajánlom Van hozzá alkatrész, sok márkanév alatt fut, UDIRC, SG 1603 (meg mindenféle számok a különböző kasznikhoz).
Brushed EAT15
Brushless EAT15
Ez annyira nem akciós, de amúgy se vészes:
Olajos lengéscsillapítóYoutube Shorts eldönteni, hogy kell-e a brushless
Ha valaki nem szereti a Lancia Deltát, akkor fantasy kasznival pár dollárral olcsóbban lehet venni ugyanazt a technikát.
-
JoinR
őstag
Időről időre feltűnnek ezek az előfizetéses ajánlatok, legyen az könyv, makett, akármi. Szerintem átverés és vásárlói szemmel nézve értelme sincs. Miért ne vennéd meg egyben? Azért, mert annyiért látnád, hogy mennyire drága. Ha meg bárki csak úgy tudna megengedni magának egy ilyet, hogy részletekben fizeti ki, annak meg amúgy sem egy felelős döntés egy ilyenbe belekezdenie.
Ennyi pénzből szerintem még ugyanebben a hobbikategóriában is sokkal több "örömöt" lehet venni.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz motoflug #6318 üzenetére
Én csak az RC-k miatt forrasztok, de bármilyen megteszi. Sn60 van most épp, de nézhetsz ólommentest is. Kis csiszolópapír és/vagy forrasztópaszta segíthet még, nem gondolnám, hogy a T-dean csatlakozót felületkezelik, hiszen mindenki forrasztani akar rá.
Illetve a forraszanyag ne mindenhonnan összeszedett szennyezett maradék legyen, mert ha a pákán van régóta, az már nem nagyon tapad meg később. Néha én is szívok, hogy 1-1 anyagra nem akar ráfolyni, inkább megkerüli, és ott se a hővel van a gond, sokszor csak a frissen olvasztott ón kell neki.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz motoflug #6315 üzenetére
Ahhoz, hogy rátapadjon az ón, magának a csatlakozónak is át kell melegednie (de még nem annyira, hogy leolvadjon róla a műanyag). Amikor XT60-at forrasztok, felveszem maxra és minél nagyobb felülettel gyorsan átmelegítem az egészet, utána fog rajta szétterülni az ón rendesen.
-
JoinR
őstag
válasz Skillet #6292 üzenetére
Akkor el kell dönteni, hogy melyik fontosabb, az olcsón vagy a gyorsan
Ez a motor szerintem méretre jó, de nézd meg.
Ez meg a legolcsóbb szervó, amit találtam.
Itthon nem találtam pont ilyen motort, de ha lenne is, biztos drágább lenne, mint a teljes szervó kintről.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz Skillet #6290 üzenetére
Ez egy N20-as motornak tűnik így képről, de egyszerűbb új szervót venni (főleg a fogaskerékcsere miatt). Van fém fogaskerekes is, de nem biztos, hogy megéri próbálkozni vele, én anno találtam olyat, aminek csak a kilátszó fogaskereke volt fém, a többi műanyag
Vagy ha van saját távirányítód, akkor adja magát az ESC + 3 szálas szervó upgrade
[ Szerkesztve ]
-
-
JoinR
őstag
válasz Skillet #6277 üzenetére
Nem tudom milyen elektronikát tudsz felhasználni az utángyártott akksiból, ezek nem cellavédett akksik általában.
A gyári motorral ha le lehet meríteni 5 perc alatt (nekem anno 6-7 perc alatt sikerült), akkor arra érdemes méretezni - na meg ha elakad, indításkor a motor ideiglenesen jóval többet tud felvenni, szóval ha az ESC nem akkor adja meg magát, akkor az akksi lesz púpos.
Plusz ha az akksiból folyamatosan max erővel húzod ki az erőt, gyorsan csökken az élettartam, ezért is illik nagyobbat választani.
Az LG H40 már jobbnak tűnik, ha nem sajnálja rá az ember az időt összepakolni.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz Skillet #6274 üzenetére
Biztos, hogy kevés, ez nem arra van. A gyári akksi még ha gagyi 20C-s is, akkor is tud 30A-t.
Vannak 25-30A-es cellák, azokkal lehet próbálkozni (elektromos rollerekhez árulják pl.), de még ott is az akksi lesz a szűk keresztmetszet (+rövidített élettartam).
Vagy veszel gyári 2200-ast, az tuti jó és bírja. Hobbyking-en is rendes akksik vannak, ilyet nem érdemes aliról (vagy max ismert, megbízható eladótól).[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz peet137 #6242 üzenetére
Azt a cellát, amelyik nem púpos, én még használom tovább. Van így 2 cellás akksim, ami eredetileg 3 cellás volt. Egyébként az ártalmatlanított Li-Po akksi nem számít veszélyes hulladéknak, a sima szemetesbe is dobhatod.
Amúgy vannak gyűjtőpontok, benzinkutak, MediaMarkt, BestByte, stb. boltokban le lehet adni. Előtte mindenképp merítsd le, ha nem sérült.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz ANDROID??? #6115 üzenetére
Hát ez nem a több métert ugratós árkategória
1x-1x lehet kibírja, de nem erre van. -
JoinR
őstag
válasz ANDROID??? #6113 üzenetére
Az akksik pont kompatibilisek, 2 cellás mind.
Nekem csak 124018 van, úgyhogy nem tudom, a 124019 mit bírna, de nyilván egyik se Traxxas. Eddig egy telóból folyt el az olaj, más baja nem volt kb 3-4 üzemóra alatt. -
JoinR
őstag
válasz ANDROID??? #6110 üzenetére
Ugyanaz a kettő, csak a kaszni más. A fekete egy picit védettebb, de ahol több a dísz, több a törés is.
Ha nem nagy a felár, vehetsz brushlesst, de kisebb méretű, mint a kefés motor gyárilag. Ha komolyabb tuning kell, ugyanolyan méretű (3650-es) BL kell bele. Vannak teljesítményorientált kefés motorok ugyanolyan méretben, de annyira drága, hogy valszeg nem éri meg, plusz akkor már úgyis cserélni kell az ESC-t, akkor meg már muszáj a TX/RX-et is...jó ez úgy, ahogy van.
Akksi tovább bírja, de sokat nem számít. Mire egy ilyen kefés motor elkopik, az autó már megsemmisült állapotban van[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest