Új hozzászólás Aktív témák
-
biga
őstag
válasz
Qtya123 #11849 üzenetére
Nem, minöségben semmi különbség. A különbség inkabb a hozzaadott szolgaltatasokban van. Kb ugy hasznalhatod a NAS-odat, mint pl a Netflix felületét. Illetve sok egyéb hang/video stb beallitas van. De magaban a lejatszas minöségében nem, vagy nem feltétlenül, ha a TV eleve gond nélkül jatssza a formatumot. Szoval ha neked elég igy, akkor hasznald egészséggel
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
biga
őstag
válasz
Qtya123 #11841 üzenetére
Siman DLNA-n el fog menni igy. De ha a tv-d tamogatja az app-okat, és van lehetöséged mondjuk egy Kodi-t vagy Plex-et feltenni, akkor azért egy joval minöségibb megoldast fogsz kapni.
Tény azonban, hogy ez föleg annak hasznos, aki eleve mondjuk kép illetve video gyüjteményben gondolkodik. Aki csak annyit csinal, hogy teszem azt leszed vmi filmet (természetesen valami legalis forrasra gondolok...), aztan megnézés utan törlés, annak macera azzal foglalkoznia, hogy az emlitett szoftverekhez igazitsa a forrast (pl esetleg atnevezze a fajlt, törölje a felesleges sample-ket stb, aztan felismertesse). Oda jo a DLNA, vagy valami NFS megoldas, letallozni a TV fajlkeresöjében és hajra. Nem tul szofisztikalt, de - ha a halozat birja illetve a tv ismeri a formatumot - menni fog.''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Throme
veterán
válasz
Qtya123 #11838 üzenetére
DLNA-t kipróbálhatod, de én tippelek arra, hogy a tv-d wifi-je nem lesz elég acélos a 4K filmekhez, de lehet megröccen az 1080p vagy 2160p felbontás esetén is.
Az is lehet csak a mi lg tv-nk bénább, mint egy tcl, ez utóbbit nem ismerem.Én nem xaroztam vele és vettem tv "okosítót". Van benne codec, frissült is és nincs gondom.
Mondjuk én nem igazán foglalkozok 4k-val, de lehet kipróbálom. Az biztos, hogy a tv-n nem volt teljesen stabil.szvsz
-
cigam
titán
válasz
Qtya123 #10594 üzenetére
Ugyanaz. Ha bekapcsoltad, és újraindítás után sem kér jelszót, akkor közvetlenül módosítsd settings.json fájlt. Óvatosan, mert fura a szintaktikája, és ha egy idézőjel, vagy vessző rossz helyre kerül, akkor már el se indul a daemon.
"rpc_port": 2023,
"rpc_authentication_required": true,
"rpc-username": "Qtya123",
"rpc-password": "titok",
"rpc-whitelist": "127.0.0.1,192.168.0.*",Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
cigam
titán
válasz
Qtya123 #10590 üzenetére
A módosítások érvényre jutásához újraindítottad a transmissiont?
Általában ha fut a daemon, nem módosul a konfig fájl. Előbb le kell állítani a daemont, módosítani a konfig fájlt (/opt/Transmission4/etc), és utánna elindítani a daemon-t.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
cigam
titán
-
stefi1969
tag
válasz
Qtya123 #10308 üzenetére
Annyit sikerült kiderítsek, hogy amikor a RAM már a pirosban van, nagyon erős a lemeztevékenység. Az első lemezem egy SSD, ezen van a rendszer, a második egy 4 TB-os HDD, erre vannak letöltve a torrentek. Amikor a képernyőképet csináltam nem is volt csak pár KB-os a letöltés két torrent esetén. Sajnos nem tudommi az oka ennek az irogatásnak és olvasásnak.
-
Throme
veterán
válasz
Qtya123 #10045 üzenetére
TS233.
Tegnap volt 60%-on a memória kihasználtság (nem egész 1 hete lett újraindítva), a cpu 8-45% között, ahogy nyitogattam progikat (file kezelő, DS, rendszer) .
Van ahol megnézheted a rendszer miket futtat, miket nem, de lehet a sok letöltés/feltöltés az eszi az erőforrásokat. Nálam ez minimális.Az miért gond, hogy mondjuk 80-90% a memória használat?
Pl a PC-is használja a memóriát, ha többet teszel bele, többet használ. -
HollywoodBoy
tag
válasz
Qtya123 #10042 üzenetére
Ez nagyon jól, hangzik! Mármint a torrent része a dolognak. Köszi szépen az infót!
A "megfelelően beállítva" kapcsán pedig meg is találtam a hsz.-edet korábbról. Ezt is köszönöm!
Az újraindítással pedig együtt tudok élni, nem lesz gond. Bár tényleg érdekes, hogy mi zabálja fel a memóriát. -
válasz
Qtya123 #9892 üzenetére
No ismét én.
Nem javult meg. Hétközben egész jó volt, egyszer nem kellett újraindítani, hétvégén meg nagyon sokszor, ez mondjuk nem tudom miért van.
a végén már a következő beállításokkal ment.
25, 50, 50, 10.Most kikapcsoltam az rss-t, bár abban csak 2 dolog volt benne, de 15 percenként hívta le az adatbázist.
ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
-
Throme
veterán
válasz
Qtya123 #9912 üzenetére
Melyik szünetmentes tápot használod a NAS-hoz (típus)?
Van usb-s csatlakozás köztük, hogy pl ha nincs áram, akkor a szünetmentes lekapcsolja a NAS-t?Most, hogy tettem a NASok (TA-228, TS-233) alá zajtompító fóliát, meg már nem használt egér pad-et semmi hangjuk, csak kb 50 cm-ről a ventilátort lehet hallani.
Nálam is szekrényben vannak és ki van vágva több helyen a hátsó furnér.
Ha nagyon muszáj a szekrény ajtó picit kinyitom, hogy jobb legyen a szellőzés.
Burkolatot így nem kell levenni és el sem kell fektetni. -
Laca0
addikt
válasz
Qtya123 #9876 üzenetére
Normális, le is van írva, hogy leállítja a szolgáltatásokat, hogy ne sérüljenek adatok, de magát az egységet nem kapcsolja teljesen ki. Ez azért jó, mert a boot idő jelentős részét megspórolja, ha közben visszajön az áram. Ha meg nem, akkor is csak a memóriában van a rendszer, semmilyen műveletet nem végez, tehát nem is károsodik semmi. A lemezben a fej is parkol, nem sérül meg az sem.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
cigam
titán
válasz
Qtya123 #9876 üzenetére
De nálad az autoprotect van bepippantva, nem a kikapcsolás.
Speeedfire
A sorrend sem mindegy, ezért is lehet a sor eleji "hamburger" menüt megfogva tologatni a szabályokat. Mivel a torrent "nemzetközi", a magyarországi korlátozást alá kell húzni, mivel fentről lefelé hajtódnak végre a szabályok.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
stefi1969
tag
válasz
Qtya123 #9839 üzenetére
Üdv,
nekem három hét után most lett újraindítva. Ez idő alatt volt pár program frissítés. Most nálam is gyorsabban megy és kevesebb a RAM fogyasztás bár mondják hogy rendben van az is ha több adat van a RAM-ban. Amikor fel és letöltés van akkor a QBittorrrent kicsit több erőforrást használ de utána normalizálódik. Most nálam minden rendben de előtte többször még a megosztott mappákat sem tudtam elérni a számítógépről, párszor meg a Tv-ről sem volt elérhető a NAS. -
aleister
veterán
válasz
Qtya123 #9655 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor lesz stopped (persze azon kívül, ha ténylegesen leállítod manuálisan), ha úgy érzékeli a torrent kliens, hogy visszaosztottad már és nincs seedelési kötelezettséged. Sajnos elég buta ez az app, így ha menet közben változtatsz a beállításon, akkor ez nem fejti ki a már felvett torrentekre a hatását, csak azokra, amiket a módosítás után vettél fel. Mi több, én arra sem jöttem rá, hogy miképp lehet újraellenőriztetni egy torrentet. Nem véletlenül használnak a többiek rtorrentet, qbittorrentet, stb-t dokkerben.
Én hozzászoktam ehhez a fapados megoldáshoz, így nem váltottam másra.
Szerintem próbáld ki azt, hogy most adsz hozzá pár torrentet a klienshez, majd ha azok seedben vannak (szolgáltatás státusz), akkor nyomsz egy restartot. Szerintem az új torrenteknél már jó lesz ez.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz
Qtya123 #9653 üzenetére
Nem kell semmit sem állítani a Download Station-nél, hogy folytassa a letöltést.
Egyébként a szimulált áramszünetnél kézzel indítottad újra a NAS-t, vagy az energiagazdálkodásnál beállítottad, hogy automatikusan induljon el, ha visszajön a delej?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
cigam
titán
válasz
Qtya123 #9651 üzenetére
Az nem tűnik normális viselkedésnek. Mi van a Download Station beállításokon belül a BT fülön, a "Szolgáltatási beállítások" alatt? Ott tudod szabályozni, mennyi ideig maradjon megosztás alatt a hozzáadott torrent:
A fenti beállítással addig marad seed-ben amig ki nem törlöd. Vagyis újraindulás után is megmarad a megosztás.De az is lehet, hogy csak türelmetlen voltál, és még nem vette fel a fonalat. (pl. ellenőrizte a letöltött fájlok integritását.)
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
Qtya123 #9647 üzenetére
A tüzfal listájában nem mindegy, hogy mi a sorrend. Elöbb amit engedsz, aztán a végére amit tiltasz. (A baloldali "hamburger" pöckökkel tudod fel-le huzogatni a szabályokat.)
Pl. nálam minden torrentetet beenged, függetlenül attól, hogy mi a forrás címe, ugyanakkor ha bármi más porton probál bejutni nem magyar címről, azt eldobja.Ha nem olvasol utánna, nem tudod mire jó, nincs rá szükséged, adott esetben több kárt okoz mint hasznod (pl. akár ki is tilthatod magad a NAS-ról).
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
válasz
Qtya123 #9640 üzenetére
"Nem engedtem ki a netre a NAS-t" "Elég az upnp és nálam aktív." és ki is engedted a nast, ajtó ablak tárva. Az upnp pont automata port forward. Azt nem szeretjük. Azt szépen tiltsd le és ha csak a torretforgalom kell akkor 1 portot állíts be neki a routerben.
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
aleister
veterán
válasz
Qtya123 #9640 üzenetére
Igen, semmi egyebet nem kell állítanod.
Nekem valamiért szimpatikusabb, ha az eszközön állítja be az ember IP-t.emvy:
"Az, hogy az emailcim az usernev, es azok lenyegeben publikusak. "
Dehogy az.
Amikor a domain forest-ben felveszi a rendszergazda a tartományt, akkor eldöntheti, hogy mi lesz a domain, és ez lehet bármi. Maga a felhasználónév ettől független. Te kevered azzal az esettel, amikor valamiért a DC nem tudja beléptetni normálisan a usert, és emiatt ki kell egészíteni a tartomány nevével.
Pl legyen az AD felhasználónév kiss.pista, a tartomány prohardver.local. Ekkor a tartományba léptetett gép esetén elég a felhasználónévhez megadni a kiss.pista-t. Ha gebasz van, akkor jöhet a kiss.pista@prohardver.local vagy ha szimpatikusabb a SAM formátum, akkor prohardver\kiss.pista.Persze ez nem zárja ki, hogy az AD tartománynév ugyanaz legyen, mint az adott cég weblapjának a domain-je (jelen példával élve prohadrver.hu), így lehet olyan eset, hogy az email címmel megegyező string keletkezik. Ettől függetlenül a felhasználónév továbbra is csak a kiss.pista marad.
Továbbá egy tartományi gépnek nincsenek publikusan delegált szolgáltatásai WAN irányba, szemben egy NAS-sal, valamint az admin jogokkal bíró fiókról volt szó, ami az esetek nagy részében megint csak nem lesz igaz a kiss.pista account-ra.
"Larry Page Google accountja a larry@google.com. Fel tudod torni? Nem."
Továbbra sem érted. Írtam már, de ismétlés az anyja, komoly esetben manapság fiókot már nem brute force-szal meg heurisztius metódussal tőrnek, hanem sérülékenységet használnak ki. Nem egy-egy fiókot törnek meg, hanem a megszerzett jogosultság révén az összesét.A NAS-okra vetítve ez annyit tesz, hogy ha zero day sérülékenységet kihasználva egy támadó robot script futtatásra lesz jogosult, akkor nem mindegy, hogy próbálkozván a default admin névvel betalál, és értesíti a hackert, hogy sikeresen eltérített egy eszközt, vagy a felhasználó neved nem ismerve továbbáll.
Kismillió szakmai oldal javasolja a default fiók letiltását, megváltoztatását, de ismétlem, tőlem úgy használod, ahogy akarod. Ha nem szánod rá azt a fél perc a plusz védelemért cserébe, akkor ne szánd.
-
aleister
veterán
válasz
Qtya123 #9626 üzenetére
Beállíthatod a NAS-on is a fix ip-t (Vezérlőpult/Hálózati és fájlszolgáltatások/Hálózati és Virtuális kapcsoló/Csatolófelületek/Átjáró -> konfigurálás) vagy a routeren MAC address alapján csinálsz egy DHCP rezervációt.
-
cigam
titán
válasz
Qtya123 #9626 üzenetére
- Nem vagyok egy torrent bubus, de szerintem csak akkor kell bekapcsolni, ha olyan szerverre csatlakozol, ami megköveteli. Nálam pl. alapból nincs bekapcsolva.
- Egyéni ficam kérdése. Telepítheted a gyári víruskergetőt, de ez nem valós időben működik, hanem megadott idpontban elindul és csekkolja le a megadott mappát(clamwin az alapja)
A Tűzfal olyankor lehet érdekes, ha valamelyik szolgáltatását megosztod, és tudod hogy csak magyarországról akarod elérni. Ekkor ki tudod zárni azt hogy külföldi próbálkozások el sem jutnak pl. a PhotoStation-be, mert a tűzfal eldob minden nem magyarországról érkező kérést.
- Érdemes a routert úgy konfigurálni, hogy mindég ugyanazt az IP-t ossza ki a NAS-nak. pl. ha nem mindég ugyanazt az IP-t kapja, a portfoward sem működik, ami gátolja a torrentezést, és a különböző szolgáltatások igénybevételét az internet felöl. Értem hogy AX-es de ki a gyártó mi a pontos modell? Ennek a beállításáról a router útmutatójába/topikjában kaphatsz segítséget.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech G Pro X Wireless
- Újszerű Garmin Venu 3 eladó
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 500GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest