-
IT café
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
az ext4-et minden írja és olvassa (windows nem, de az nem is szervereken szeret lakni), sambaval win is eléri, szerintem Nálad is felesleges a zfs vagy brtfs meg a hasonló fancy fájlrendszer. A legegyszerűbb, ha pve webui-n adod hozzá, de itt formázva is lesz. Ha van rajta adat, akkor fstab, mint a legtöbb linuxnál. Itt az usb csatolásnál kell figyelni, h a pve nem bootol, ha lehúzod restartnál.
Mentések a backup menüben, amit alapból kínál az jó, snapshot, leállítás nélkül. Eddig mindent vissza tudtam tölteni ezekből. Van egy minden vm mentése is, erre akkor nyomok, ha mindent leállítottam, pve kernel frissítés és teljes restart előtt. Csak hogy megnyugodjak, mert amúgy is 2 naponta ment.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest