- Hálózati / IP kamera
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- ASUS routerek
- Milyen program, ami...?
- Linux kezdőknek
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
-
kutga
nagyúr
válasz
markussandor #3196 üzenetére
Úgy tudom az OMV is Debian alapú, csak ráhúztak egy szép guit, úgyhogy én erre egy sima Debian vm-et készítenék, de persze Ubuntu server is jó.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
SafE84
tag
Aham, OK. Akkor csapó kettő következik majd. Remélem így már több sikerrel járok majd.
Köszönöm a segítséget! -
kutga
nagyúr
-
SafE84
tag
Mármint, hogy csináljak egy Ubuntu VM-et, és arra telepítsek egy OMV-t és egy transmission-t? Már ezt is tervbe vettem, csak a neten talált infók alapján indultam el az előzőleg leírt módon.
Arra is gondoltam már, hogy csinálok egy Ubuntu VM-et, annak oda adom az USB HDD-t, teszek rá transmission-t és egy samba megosztást.
De természetesen az is segítség nekem, ha azt mondod, hogy amit csináltam az nem az igazi és inkább ezt vagy azt csináljam, mert mint írtam, teljesen új vagyok ezen a téren.[ Szerkesztve ]
-
SafE84
tag
Sziasztok!
Új vagyok Proxmox témában, így némi segítségre lenne szükségem.
Csináltam egy OMV VM-et, illetve egy Ubuntu container-t, amiben egy Transmission daemon fut. Eddig OK, mert működik mindkettő, legalább is a Transmission akkor működik, ha saját storage-re tárol/dolgozik. Az ubuntu container-be bind mount-tal csatlakoztattam az OMV által megosztott meghajtót. Látni is, tehát a mount sikeres volt. A probléma ott kezdődik, hogy a transmission nem tudja használni a csatolt meghajtót. Én arra gondolok, hogy jogosultság probléma van [illetve ír is ilyet a transmission, hogy permission denied (13)]. Midnight commanderrel sem tudok másolni semmit sem a meghajtóról, látom a tartalmát, de nem tudok vele mit kezdeni.Ezen a téren eléggé kezdő vagyok, itt elakadtam, így bármilyen segítséget szívesen vennék.
Előre is köszönöm!
Üdv.: SafE
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Érdemes limit-et beállítani, nálam 64GB ram van a gépben és mellé elég nagy lemezek hdd is. Az alap ökölszabály, hogy TB-onként 1GB RAM. Nálam a 18TB-os (hdd) pool kapott 1 TB ssd cache is és történelmi okok miatt van mellé ram is.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
válasz
markussandor #3189 üzenetére
Ezzel tiszában vagyok, de ZFS mellett nem a RAM-on szeretnék spórolni.
-
válasz
Pista0001 #3187 üzenetére
Elég lenne, csak nagy. A jelenlegi szoba, ahol van az most dolgozó, de hamarosan az egyik gyerekem önnáló szobája lesz. Ahová meg megy az egész hobelebanc, ott nincs sok hely, fizikailag nem fér be gép, ezért gondoltam, hogy besűrítem a kettőt egybe egy fokkal modernebb vason. Azért lett az AMD, mert az Intel cuccok használtan erősen túlárazottak, hasonló teljesítményt másfélszer annyiért kapnék.
-
Magnat
veterán
Megértelek, őszintén szólva nekem a Proxmox szerver az inkább játszós dolog, mármint van külön nas meg NVR, ezen az N100-as gépen előtte HyperV volt, gondoltam kipróbálom a Proxmoxot, =re nem megy rajta semmi kritikus cucc, a 2.5-ös csatolót meg ki akartam próbálni, egyébként ez 1-2 hónapja volt, azóta tökéletesen működik ... egyszer próbaképpen kihúztam az usb-ből, persze amikor visszadugtam, más id-t kapott, gondoltam is h tehetek rá billentyűzetet meg egeret, de aztán egy restart után ismét elérhető lett a 2.5-ös csatin, szóval eddig meglepően stabil.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Magnat
veterán
-
Még egy dolog a hálózati részhez. Mennyire bírja a rendszer a hálózati adapterek cseréjét? Jelenleg gigabites switchem van, ezt szeretném lassan 2.5-re cserélni. A kinézett kínai csoda switcheken mindegyiken van egy vagy két SFP+. Az megoldható, hogy keresek valami olcsó használt SFP+ kártyát és optikán kötöm össze a switchel? Mert így elég egy RJ45 a bejövő netnek a belső háló felé meg az optika kommunikál. Persze ez egy újabb fehér folt, amivel pluszban foglalkozni kell.
-
válasz
markussandor #3171 üzenetére
Köszönöm a javítást.
A RAM témára: A TrueNAS most is megeszi a pool méretét zfs cache címen alapbellításokkal, én a saját tapasztalatom alapján gondoltam, amit írtam. -
van switch, többféle is, de a fizikai switch jobb, nem terheli a rendszert, kevesebb energia, stb.
A 3 port elég, 1 wan, 1 lan, 1 nas. lan és nas a Proxmoxban lehet összekötve. NAS az a nasba megy, lan meg a fizikai switchbe, ami tovább osztja, ahova akarod .Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Ha jól értem, akkor legalább 4 portot javasolsz. 2 db OPNSense WAN és LAN,1 NAS és egy az egyéb dolgoknak. Mint írtam mATX a lap, ezen jó esetben van kér 16x és 1-2 1x Pci-e.
Ebből egy 16x elvisz a RAID kártya (mint írtam megtartanám a SAS lemezeim), ha belerakom a 2 portos kártyát, az elviszi a másikat. Van egy az alaplapon (márha jó az átlagos Realtek). A proxmox nem tartalmaz belső virtuális swichet? Vagy ezt nem ajánlott használni? -
arra is figyelj, h a lap az ecc ramot támogatja-e, ill. van, ami 2 nvme-nél letilt sata portot.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Patice
nagyúr
OPNsense-nek javasolt egy külön, legalább két portos NIC, egyik a WAN, másik a LAN.
LAN-nal meg egy külön switchbe kell menni és ahhoz csatlakoztatni minden mást.
Ha befér a házba, akkor akár a NAS-nak is lehet külön hálókártyája, hogy ne kelljen osztoznia a sávszélen a többi alkalmazással, VM-mel.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
tasiadam
Topikgazda
Ha 2 NIC-ed van, es szetvalasztanam a halozatot. A virtual router kapna meg egy NIC-et, igy a tuzfal/router funkcioja vedene mindent. Onnan a kimenet a bridge lenne, ahonnan a tobbi VM es a subneted mukodne. Kerdes, mennyire akarsz ilyet
Még mindig másodrangú állampolgár
-
Sziasztok,
Két külön rendszert szeretnék egy gépbe rakni és a protomoxra gondoltam, mint alap rendszer.
Van egy HP T620 plus thinklient dupla gigabites NIC, ezen OPNSense fut, tűzfal és router funkciót ellátva. A másik egy Lenovo Thinkserever TS440, TrueNAS fut rajta, van benne 6x3 TB SAS hdd RaidZ1-ben.
Helyhiány miatt szeretném egybegyúrni őket.Háznak egy Fractal Design Node 804 a kinézett, ebbe egy mATX AM4-es lapot raknék, processzor Ryzen Pro 4650G, minimum 16 GB RAM és ha összejön, akkor ECC. A rendszert és a virtuális gépeket M.2-es ssd-re raknám, a meglevő Raidz1 tömböt átraknám. Ez elég, vagy netán túl sok, elég egy gyengébb processzor? A ZFS zabálja a RAM-ot, lehet, hogy oda kéne többet költeni.
A cél egy vason az OPNSense és NAS-nak XigmaNAS, ebbe inportálnám be a meglevő RaidZ1 tömböt a jelenlegi adataimmal. Esetleg még néhány dolog, Minecraft szerver a gyerekeknek és egyéb apróság.
A kérdéseim: ez így megoldható? Gondolom a protomoxnak van belső virtuális switch funkciója, így nem kell minden funkciónak külön hálózati csatlakozó, elég egy port, amit WAN-ként használ az OPNSense és egy másik, amivel a helyi hálózatba csatlakozik a gép. Vagy érdemes több hálókártyát belerakni és fizikailag elszeparálni a funciók egy részét(pl. NAS)? A HDD-k már foglaltak és nem szeretném megbolygati a tömböt, így feltételezem kéne még háttértár. Mit javasoltok? HDD vs SSD és mennyi?
Nincs nagyon tapasztalatom ezen a téren és nem szeretnék beleesni sem abba a hibába, hogy túlköltök, sem abba, hogy alálövöm a teljesítményt.
A segítséget, tanácsokat előre is köszönöm.
És lehet osztani a posztolót, ha hülyeséget kérdez. -
amargo
addikt
válasz
tasiadam #3167 üzenetére
eddig egy 0,5TB-os volt ott, kb 3 hete, de egészség pontosan a 0, 1 slotban volt 0,5-0,5. Most lett először 2TB majd + 4TB.
ViZion: Nálam nem tiltja egyik SATA portot sem (máshol én is olvastam, de itt nem). 4db van, amúgy én is olvastam ilyet. kb 2-2,5 éve fullra tömve ment, mindenféle probléma nélkül, most amúgy szabad is az egyik sata port.
Egy hp elitedesk 800 g4 twr az áldozat. Van egy pcie bővítőm, ha továbbra is gond lenne, átrakom oda, mert akkor magán a pcie sávon szűkül a kettő ssd és ezért lehet probléma.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
hmmm... 2 slotnál van olyan, h a 2. slotba rakva valamelyik sata portot tiltja, de akkor -ha mondjuk azon is van eszköz- sztem nem az NVME-nek kellene hibát dobálnia
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
amargo
addikt
Köszönöm az elismerő szavakat, viszont a hardware közeli dolgoknál eléggé a le vagyok maradva hozzátok képest
Én még amire gondoltam, hogy figyelmetlenségemben nem csatlakoztattam megfelelően az alaplaphoz (?), de akkor miért 3 nap után jelentkezik a hiba, ma 2x is előjött.. mikor beraktam a gépbe, akkor frissítettem a pve-t is és a FW-t is.
Most megpróbáltam, hogy kikapcsolom a PCIe energia gazdálkodását, amit írtam is (itt is erre jutottak: [link] , amúgy nem tudom mennyit jelent fogyasztás szempontjából..). Még arra is gondolta, hogy majd felcserélem és átrakom a nvme1-be, mert kettő slot van a lapomon.
Most ezt tudtam eddig tenni:
nvme get-feature -f 0x0c -H /dev/nvme0
get-feature:0x0c (Autonomous Power State Transition), Current value:00000000
Autonomous Power State Transition Enable (APSTE): Disabled[ Szerkesztve ]
-
elég durva, ha Te kérsz tanácsot... Te válaszolni szoktál...
Nem találkoztam ezzel, de hasonlóval igen, viszont lehet ez zsákutca... de driver errornak tűnik, mintha az ssd power state megzavarná. d3 cold to d0...
Kereső nem adott hasznosat? Nincs vmi kernel paraméter, amivel letiltod az energiagazdálkodását? Másik linux alatt mit mutat? Pl. friss buguntu vagy mint, fedora... ezek frissülnek jobban, mint a debian.
de csak tipp.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
amargo
addikt
Sziasztok,
Van egy kis problémám. Raktam a gépbe egy nagyobb nvme-t és azóta mintha a pci csatolóval lenne gond.
Nov 30 16:44:00 home-pve.local kernel: pcieport 0000:00:1b.0: AER: Correctable error message received from 0000:00:1b.0
Nov 30 16:44:00 home-pve.local kernel: pcieport 0000:00:1b.0: PCIe Bus Error: severity=Correctable, type=Physical Layer, (Receiver ID)
Nov 30 16:44:00 home-pve.local kernel: pcieport 0000:00:1b.0: device [8086:a340] error status/mask=00000001/00002000
Nov 30 16:44:00 home-pve.local kernel: pcieport 0000:00:1b.0: [ 0] RxErr (First)Nov 30 16:44:31 home-pve.local kernel: nvme nvme0: controller is down; will reset: CSTS=0xffffffff, PCI_STATUS=0xffff
Nov 30 16:44:31 home-pve.local kernel: nvme nvme0: Does your device have a faulty power saving mode enabled?
Nov 30 16:44:31 home-pve.local kernel: nvme nvme0: Try "nvme_core.default_ps_max_latency_us=0 pcie_aspm=off" and report a bug
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: nvme 0000:01:00.0: Unable to change power state from D3cold to D0, device inaccessible
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: nvme nvme0: Disabling device after reset failure: -19
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: I/O error, dev nvme0n1, sector 4396784544 op 0x1:(WRITE) flags 0x0 phys_seg 1 prio class 0
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: zio pool=samsung4tb vdev=/dev/disk/by-id/nvme-Samsung_SSD_990_PRO_with_Heatsink_4TB_S7DSNJ0WC06179Z-part1 error=5 type=1 offset=1671746883584 size=16384 flags=1572992
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: zio pool=samsung4tb vdev=/dev/disk/by-id/nvme-Samsung_SSD_990_PRO_with_Heatsink_4TB_S7DSNJ0WC06179Z-part1 error=5 type=2 offset=2251152637952 size=4096 flags=1589376
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: zio pool=samsung4tb vdev=/dev/disk/by-id/nvme-Samsung_SSD_990_PRO_with_Heatsink_4TB_S7DSNJ0WC06179Z-part1 error=5 type=1 offset=1671746998272 size=16384 flags=1572992
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: zio pool=samsung4tb vdev=/dev/disk/by-id/nvme-Samsung_SSD_990_PRO_with_Heatsink_4TB_S7DSNJ0WC06179Z-part1 error=5 type=1 offset=1671746899968 size=16384 flags=1572992
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: zio pool=samsung4tb vdev=/dev/disk/by-id/nvme-Samsung_SSD_990_PRO_with_Heatsink_4TB_S7DSNJ0WC06179Z-part1 error=5 type=2 offset=2251152633856 size=4096 flags=1589376
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: zio pool=samsung4tb vdev=/dev/disk/by-id/nvme-Samsung_SSD_990_PRO_with_Heatsink_4TB_S7DSNJ0WC06179Z-part1 error=5 type=1 offset=1072442052608 size=61440 flags=1572992
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: zio pool=samsung4tb vdev=/dev/disk/by-id/nvme-Samsung_SSD_990_PRO_with_Heatsink_4TB_S7DSNJ0WC06179Z-part1 error=5 type=1 offset=1671747047424 size=16384 flags=1572992
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: zio pool=samsung4tb vdev=/dev/disk/by-id/nvme-Samsung_SSD_990_PRO_with_Heatsink_4TB_S7DSNJ0WC06179Z-part1 error=5 type=2 offset=2165064114176 size=12288 flags=1572992
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: zio pool=samsung4tb vdev=/dev/disk/by-id/nvme-Samsung_SSD_990_PRO_with_Heatsink_4TB_S7DSNJ0WC06179Z-part1 error=5 type=2 offset=2183058460672 size=65536 flags=1074267>
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: zio pool=samsung4tb vdev=/dev/disk/by-id/nvme-Samsung_SSD_990_PRO_with_Heatsink_4TB_S7DSNJ0WC06179Z-part1 error=5 type=2 offset=2183058526208 size=131072 flags=1572992
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: WARNING: Pool 'samsung4tb' has encountered an uncorrectable I/O failure and has been suspended.
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: WARNING: Pool 'samsung4tb' has encountered an uncorrectable I/O failure and has been suspended.
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: zio pool=samsung4tb vdev=/dev/disk/by-id/nvme-Samsung_SSD_990_PRO_with_Heatsink_4TB_S7DSNJ0WC06179Z-part1 error=5 type=2 offset=2183058657280 size=131072 flags=1572992
Nov 30 16:44:32 home-pve.local kernel: WARNING: Pool 'samsung4tb' has encountered an uncorrectable I/O failure and has been suspended.Most megpróbálom ezt persze:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet pcie_aspm=off nvme_core.default_ps_max_latency_us=0"
Valakinek volt már ilyen gondja? Eddig egy kisebb ssd volt itt, lehet hogy ez a Samsung túl éhes?
Az ssd-nek semmi baja, minden smart adat jó.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Balinov #3161 üzenetére
Nem kell feltétlenül, de a dockerek és azok fájljai ezen lesznek, kell hely frissítésnek, az'tán kitalálod és felmegy egy minecraft, akármi...
Akkor legyen 8, nekem 8, izé 45, abból 13 szabad.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Balinov
titán
tusse, ez talalt!
Nade miert adjak neki xzy/20GB-ot, hamar a debian vm-nek, amire felmenne a kásaóes eleve van 8 adva. ?
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
válasz
Balinov #3159 üzenetére
Nem értek a ZFS-hez, de a hiba oda van írva: Out of Space
Alapból kreálj neki egy mittomén 20 GB tárhelyet, ez kell az OS meg docker mindenféle bárminek. Ha kész, utána csatolj további tárhelyet -ha van hely.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Balinov
titán
Uraim, kis idom van ma este,gondolom feldobom a casaos-t debian alapu vm-ben. de hogyan? 1 hetig nem tudok vele foglalkozni es a terveim, otleteim, huss, mintha 0-rol kezdenem
.
feltettem a host-ra (SSD, amin a PM fut) egy debian 12.8. amd64dvd.iso-t, ebbol csinaltam egy VM-etHasonlo tutorialban (srac egy OMV VM-et rakott fel), nem inditja mindjart a VM-et,hanem hozzaadja a zfs volume-t, de nekem ott hibat dob (pedig ujra is kreatam a zfs poolt)
VM-en belul Hardware-add, disk, itt a storage dropdown-nal latom a zfs tankot a teljes kapacitassal, de ha megadok mondjuk 900GB-ot, akkor az alabbi hibat dobja
Nehragudjatok a szerencsetlenkedesmert, biztos valami banalis dolgot szabok el, de nem jovok ra sehogyse, hogy mi az
udv
Bali10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
van weblapról scrape is, de macera. A legtöbb inverternek van integrációja, az jobb.
-
jepp...
Open pop-up as tab
Igazán csak azért volt zavaró, mert ha bezártam a Brave-t és ott maradt a shell, akkor újraindításnál +3 kattintás volt visszaállítani...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hmmm... Chrome-ról Brave-re váltottam, lehet ott volt vmi kieg telepítve...
-
Régebben a konyol ablak új fülön nyílt meg, most meg külön ablakban, nem is lehet belehúzni a többihez... van erre vmi?
-
-
-
danih
veterán
Tailscale-lel csinálhatod azt is hogy adsz neki egy pici LXC-t és megteszed exit node-nak (ha kell ez a szolgáltatás) és subnet routernek (ez a fontos itt). Ekkor ebből a pontból bármit elérsz az otthoni hálón (nem kell minden szolgáltatást tailscale-re tenni). Ha van DNS szervered azt is beteheted a tailscale felületén elsődlegesnek és akkor minden eszközödön, bármilyen neten is van, azt fogod használni - tök jó szerintem.
-
danih
veterán
Megosztani szeretnéd (másokkal) vagy távolról elérni (magadnak)?
Tailscale-t nagyon egyszerű felrakni, wireguard (amit használ) sztem jobb mint az OpenVPN. Ha nem gond az, hogy az összefütyültető szeró nem a tied, a Tailscale jó megoldás.
Onnan meg már az dönti el hogyan akarod használni, sima megosztás is működik ilyenkor, innen lehet menni tovább... -
kutga
nagyúr
MOD
A szerverre rádugott, terás usb merevlemez tartalmát, ha szeretném biztonságosan megosztani az interneten, hogy távolról is elérjem, arra milyen szolgáltatást érdemes használni? Tailscale, Openvpn amire gondoltam. Csak ezt az egy meghajtót szeretném elérhetővé tenni, erre készítenék külön vm-et vagy konténert.[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Használ valaki openwrt-t vm-ben? Milyen módszerrel lenne érdemes feltenni? Fujitsu Futro S920 a szerver (AMD GX-415GA, Intel 82571 Pro/1000 dual portos gigabit ethernet PCIe a lan kártya).
[ Szerkesztve ]
-
-
danih
veterán
Na akkor kérem itt jött el a pont, hogy túl sok minden megy, és ideje leülni és pontosan dokumentálni a konfigurációkat, dependenciákat, mi hogyan van felsetupolva, hol mi található, satöbbi
Ti ezt csináljátok? -
Nálunk nagyon bejött, kb 8-9 éve vettem az elsőt neki, azóta már a harmadikat nyúzza. Nem kell menteni, nincs vírus vagy malware, 10 órát megy egy töltéssel.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
danih
veterán
válasz
inspiroyhome #3131 üzenetére
Nem, maga az applikáció natívan. KasmVNC van hozzá integrálva, browseres vnc klienst indít
-
danih
veterán
Szóval, dockerben csináltam (nagy nehezen) egy thunderbird-et, asszonynak bekonfigoltam a mailboxait - gond esetén eléri és tud emailezni (ő és a gépe egy x-akták epizód...). Egy a gond: ez a fos idle-ben is 30%-n pörgeti a CPU-t lol.
Leszedtem a francba, csináltam neki egy Windows 11 VM-et (herélt image, bloatware kösz nem kell) - sokkal jobb felhasználói élmény, bármit (is) tudsz csinálni, és 3% idle-ben... nem mindegy egy N100-on
Minek szopiztam én a thunderbird-del nem tudom. -
-
krealon
veterán
Hátha mást is érdekel egy online gyorstalpaló előadás Nov 26-án.
https://devopsakademia.com/post/proxmox-virtual-environment-gyorstalpalo-elo-online-kepzes/ -
Aksomatic
senior tag
Kezdem feladni, majd mindent megpróbáltam már. Eszembe jutott hogy régebbi kernelt használtam a proxmoxban így gondoltam megpróbálom a legfrissebbel azóta a proxmox is csak elindul és 1 másodperc múlva elszáll a kép és elérhetetlen a szerver. SSD hiba lehet ez?
kezdek beletörődni a teljes reinstallba
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Aksomatic #3119 üzenetére
adj hozzá egy dvd meghajtót, bootolj be valami live mint, ubuntu, akármit. Ezeken is van gparted, meglesni a meghajtót, vagy a file rendszerben kototászni, hátha vmi kiderül a logokból
-
válasz
Aksomatic #3113 üzenetére
áramszünet, vagy más, amitől a fájl rendszer sérült? Van mentés? Azt visszatöltve működik? Háttértár állapota?
-
Aksomatic
senior tag
Proxmoxban futó Debian rendszerem néhány service-e ma reggelre megadta magát.
Nem hajlandó VNC-n képet adni, a terminal jön fel és ilyen üzeneteket ír:
Failed to start accounts-daemon.service
Failed to start polkit.service
Dependency failed for ModemManager.service
Failed to start DBus.service
és még több ilyetNem történt semmilyen update az éjszaka folyamán. Egyszer csak megállt működni.
Elindul néhány service de nem mind és a terminalba se tudok belépni csak recovery módban.
Mi történhetett? -
danih
veterán
Van egy docker gondom, beletettem a docker topikba - docker guruk nézzetek rá pls.
-
danih
veterán
Úgy látszik optimalizálhattak valamit, annyira nem fontos a dolog de észrevettem hogy szeró 3-4% procihasználat mellett van nyugalmi állapotában (9 lxc - ebből egy docker >20 aktív konténerrel és 2 VM). Ez 2%-kal kevesebb mint update (és 6.11 kernel) előtt.
-
Nézd meg az UrBackup - List of all features of UrBackup, az simán ment interneten keresztül is.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
FOX888
tag
válasz
markussandor #3098 üzenetére
Ebben a megoldásban gondolkodom én is!
Majd próbálkozom vele. -
tasiadam
Topikgazda
Még mindig másodrangú állampolgár
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Twin Lake platformra építkező, NAS-ként bevethető mini PC a CWWK-tól
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...