- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Fedora Linux
- Adobe Photoshop
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen routert?
- Synology NAS
- A Microsoft beszállt a világ legnagyobb karbonmentesítő projektjébe
- Sweet.tv - internetes TV
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Másfelől viszont: attól még lehet, hogy az a 4*20-as valóban jobb, mint a másik, miért kellene rosszabbra értékelni, mint azt, amit többen láttak. A nagyobb nézőszám nem érdem a film minősége szempontjából. Igaz, egy TOP100 lista valamilyen szinten a népszerűséget is kell, hogy tükrözze.
-
cousin333
addikt
"de a TOP 100 olyan filmekből kerüljön ki amit minden pontozó látott."
Szerintem ez lenne a világ legrövidebb TOP100-as listája
. A PazsitZ-féle korrekció jónak tűnik, amennyire fel tudtam fogni, a lényeg, hogy a minél kevesebb a szavazat, annál kevésbé rúgjon labdába. Mondjuk ez sem feltétlenül a legigazságosabb módszer, de már az értékelés sem egyforma, úgyhogy ennyi hiba belefér. Egy sima átlag azért mégsem lenne fair.
De lehet, hogy egyszerűen csak annyi kellene, hogy a nem szavazók mellé 0-ás (vagy 1-es) szavazatot könyvelünk el,és így átlagolunk. Esetleg megnézzük, hogy melyik az a film, ami a legtöbb szavazatot kapta (kétlem, hogy van olyan, amire mindenki szavazott), és annyival osztunk.
-
cousin333
addikt
Mondjuk a Taxi 1-et példának felhozva: szerintem poénos, vannak benne látványos jelenetek, a szereplők is jól játszanak, egyszóval szórakoztató. Most akkor ez rosszabb film, mint egy lelkizős és marha hosszú, 2 szereplős filmdráma, amiben a főhős végig azon rágódik, hogy miért hagyta ott annak idején a barátnőjét, aki valójában az öccse volt?
Vagy másik példa: Sin City jó filmnek nevezhető-e, avagy ennyire pozitívumnak számít-e a különleges rajzfilmszerű látványvilág? De mondhattam volna a 300-at is.
Én mindenesetre úgy pontoztam, hogy mennyire jó az adott film a műfajon belül. Tehát ha egy "agyatlan" akciófilmet nagyra tartok, akkor megkapta tőlem a 18 pontot. Másfelől egy Csupasz pisztoly kategóriájú film bármennyire is jó a kategóriájában, esélytelen volt a 19-20 pontra
-
cousin333
addikt
Üdv, talán még nem késő, de elküldtem a megadott címre a kitöltött listámat.
Volt néhány ismétlődés is:
Devil's Advocate
Butterfly Effect
Duel
Hunt For Red October
The Last of the Mohicans
Naked GunIgyekeztem úgy pontozni, hogy nagy legyen a szórás, ennek ellenére a megjelölt filmek nagy része a 15-20 tartományba került.
Mindenki a legjobb 100-ra hajtott? Csak mert én szépen kitöltöttem, és 228 bejegyzésem van, amiben nincsenek benne a duplázások
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robot fűnyírók
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Renault, Dacia topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Politika
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- GRADO RS1e fejhallgató eladó
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest