Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pelyib
tag
válasz hiperFizikus #19595 üzenetére
Maga a kódolás egy nagyon unalmas dolog
Hogymi?
Amikor vegre megnyitod az IDE-t, hogy kodot irj a tervezes utan
Amikor letrejonnek. az elso osztalyok a sok UML diagram, system wide requirementsbol
Amikor kezd kialakulni a "tortenet"
Amikor lefut az elso unit, integration, api teszt
Amikor a legdurvabb business requirementre is meglesz a teszt
Amikor "flow"-ban vagy es sikerul megirni egy halom kodotHat ezeket azert nem mondanam unalmasnak, SOT!
-
pelyib
tag
válasz nevemfel #17894 üzenetére
"A fejlesztők többsége általában nem jó sem ügyfélmenedzsmentben, sem az ügyfelekkel való kommunikációban, sem jogi kérdésekben, és nehezen tudnak technikai dolgokat egyszerűen, a köznapi ember által érthető-értelmezhető módon elmagyarázni. Ez van, nem érthet mindenki mindenhez."
Vajon ezert hajlando lenne egy fejleszto fizetni? kb freelancer BA / PM
-
pelyib
tag
Masik kliens: SourceTree
ssh-n vagy http-n keresztul ered el a GIT repot? ssh-nal fel lehet venni az ssh configba, vagy meg kenyelmesebb ha key-t hasznalsz
-
pelyib
tag
válasz bandi0000 #17129 üzenetére
"Nálunk ugye vannak erre emberek, akik ezt megcsinálják," VS "nekem kell becslés közben gondolkodnom rajta, hogy kell rá nyél is, mert kalapálni akarnak"
Ez azt jelenti, h aki elotted megcsinalja a specifikaciot szarul / hanyagul dolgozik. Az o kormukre kene koppintani."délutánig mondj rá valami óraszámot, de a leírás meg eléggé részletszegény" ilyenre szoktuk adni egy XXXXL t-shirt size-t, ami kb a vegtelen. Ebbol a business szokta erti, h itt meg boven van mit csiszolnia az otleten.
Mi most a RUP-al probalkozunk, szepen lassan vezetjuk be. Szepen vegigvezet, megvan mindennek a helye (nem csak a fejlesztoknek, de a businessnek is), ehhez mondjuk ismerni kell a sajat processeiteket es ahhoz kell adaptalni a RUP-t.
-
pelyib
tag
válasz csanyiadam #16126 üzenetére
"Self hosted codepen alternative", vagy "embed codepen in website" google keresés,
mindkettőre van találat -
pelyib
tag
válasz lantika #16031 üzenetére
.img tobb fajltipust is takarhat. Elobb meg kene tudni, h melyikrol van szo.
For Apple Inc.'s disk images using the .img filename extension, see Apple Disk Image. For disk images based on the ISO 9660 file system, see ISO image. For the GPS device map format, see Garmin .img.
https://en.wikipedia.org/wiki/IMG_(file_format)Esetleg probald ki, h atirod ISO-ra, tobb helyen is irtak, h kompatiblisek, es akkor mar az egyik virtual disk manager programmal mar meg lehet nyitni.
-
pelyib
tag
válasz MostaPista #15867 üzenetére
De pontosan azt kered, h a megadott adatok alapjan assa ki neked a godrot. Ingyen, mert az neki jo. Nem, nem jo. Te se orulnel, ha a szakmadba vagoan odallnank eled, h "te ugyis ezt csinalod egesz nap, neked ez csak 1 ora. Mert ez neked jo. Ingyen, jah es hozzd az anyagot is hozza", ugye ez nem hangzik olyan jol, de te ezt most elvarod.
Tobb megoldast is javasoltunk, felteszem egyiken se gondolkoztal el, vagy probaltad ki. Amit en irtam ingyenesek, egy eldobhato email cimmel lehet regisztralni, es legalabb megtudod, h mukodne vagy sem amire neked kell. Nem nem kell semmit se kiadnod.
De itt van az Excel, ami azert ha nullarol indul az ember akkor se evekbe telik megoldani amit szeretnel.
De erre akar meg egy jegyzetfuzet is jo, mondjuk az nem csipog ha eljott az ido...Tovabba ha a sajat idol tul draga, h valami ujat tanulj, akkor tessek megfizetni a maset!
-
pelyib
tag
válasz MostaPista #15840 üzenetére
Igen, ingyenes, viszont online. Aminek megvan az az elonye, h ha az orszag masik vegen vagy akkor is hozzafersz (felteve ha van mobiltelefonod).
Igen ehhez a szolgaltatora kell bizni az adataidat."valamiert nincs ilyen program" mert nincs ra fizetokepes kereslet.
"aki megirna Sqlite-ban" sqlite az egy adatbazis engine, amiben sql parancsokat tudsz futattni, ezt max az adatok tarolasara hasznaljak, ehhez kell meg valami ami kozted es kozte megoldja a kommunikaciot (a program amirol beszelsz).[ Szerkesztve ]
-
pelyib
tag
válasz MostaPista #15836 üzenetére
Nekem ez inkabb tunik project managementnek, ahol a "fat ultetni a kertbe" egy project, hataridovel, resztvevokkel, feladatokkal, feladatok egymas kozott kapcsolataval, feladat a resztvevokhoz rendelve.
Szerintem ez nem egy hatidonaplo feladata, meg tagan se
Esetleg a Trello-t nezd meg. Vagy a Jira, de erosen pilotavizsgas, ha eddig nem hasznaltad. -
pelyib
tag
válasz MostaPista #15834 üzenetére
Mi az amit nem találsz, de kell neked?
Lehet neked csak egy kis script kell ami csak letrehozza a bejegyzeseket. -
pelyib
tag
Ha jol emlekszem akkor annak van egy admin appja, ahol latod a statuszt a komponenseknek, ott mit mutat ha meg megvan ez?
Webes XAMMP feluletet elered?
Activity monitor -> keress erre: "Apache", ad talalatot?se a Chrome, se a Safari nem akarja lefuttatni a Scripteket
Mit nem akar lefuttatni? -
pelyib
tag
válasz K1nG HuNp #15536 üzenetére
Ha jol ertem ezt te fogod uzemeletetni, tehat szerzodes (SLA) alapjan lesz egy rendelkezesre allasi ido. 7/24ben. Kerdes, h neked megeri "8 dodo"-ert ez havonta. Szoval a nagy kerdes, h tuladjon keppen mit es hany oraban vallasz ezert a penzert.
Fotos temaban hallotam, de szerintem ez itt is igaz: arba bele lehet azt is kalkulalni, h a megrendelonek ezzel megkorra bevetelt fogsz generalni.
(alkalmazott vagyok, voltam vilag eletemben, igy olvasd a valaszom
-
pelyib
tag
válasz Tigerclaw #15416 üzenetére
fields=items%2Fid%2FvideoId
(items/id/videoId)
"fields" mezo kell neked (Standard parameters kozott keresd).(a te eroforrasod is pazarlodik, savszel, cpu, memoria, bar teny, h ha nem ipari mennyisegrol beszelunk akkor elhanyagolhato, de adott esetben nem fizetnek ezert is szerveridot)
[ Szerkesztve ]
-
pelyib
tag
válasz bandi0000 #14927 üzenetére
SQL (bar eleg koki vagyok benne):
left join onmagara (pid = rpid), sum a qtt-re (left join miatt itt figyelni kell, ha nincs masik sor, akkor default 0) group by cid
Ez csak akkor mukodik ha 2 sorod van (de mondom, koki vagyok hozza!)Vagy a sum_qtt-t subselect-tel is meg lehet oldalni. Ez tuti mukodik tobb sorral is.
-
pelyib
tag
válasz Dißnäëß #14896 üzenetére
Gyakorlati tanácsra
Mindenkepp egyezo felbontasu legyen az osszes kijelzo.
(nekem itthon most egy 25" 1440p + 24" fullhd (portrait modban) monitor teljesit, es ha nem is kibirhatatlan de azert zavaro)Nalam inkabb az eppen vegzett munka szabja meg, h milyen setupra van igenyem:
- csak kodolas: eleg a laptop (13.3" retinas Macbook pro), segit fokuszalni, csak az IDE-t latom
- tervezes: eleg a laptop + virtualis desktop
- debuggolas: 2 kulso monitor, teljesen vegyes felallasban (IDE, terminal, DB, dokumentacio, stb)En nagy kedveloje vagyok a virtualis desktopnak, csoportositom a dolgokat, nincs annyi minden egy asztalon. Nekem segit tisztabban latni.
-
pelyib
tag
válasz Dominator #14708 üzenetére
Keress egy olyan dolgot az eletedben amit rendszeresen csinalsz a szamitogepen / telefonon.
pl.: reggel ugyan azt a 4 oldal nezed vegig, le kell tolteni valami fajlt a netrol, uj excel fajl keszitese egy templatebol, etc
Ha megvan, probald meg automatizalni. (browser extension ami a nap elso aktivalasakor megnyitja azt a 4 oldalt kulon tabon)Amugy "programozni" papiron / fejben is lehet, h az adott problemat TE hogyan oldanad meg. Persze kiprobalni valamit utana kitagithatja a latotered.
-
pelyib
tag
Megoldás lehet a "szeretnék megtanulni programozni" kérdésre a gyerekeknek szánt appok amikben programokat lehet írni, hisz azokat tényleg arra találták ki, hogy megtanítsák a gyereket:
- control structure-re (IF, loop-k)
- miként értelmezze (ismerje fel az ismétlödő helyzeteket) és darabolja fel a feladatot => algoritmus létrehozásaÉn lehet tennék vele egy próbát.
Ajánlom még az UML-t (https://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Modeling_Language) ha vizuálisan is akarod látni. Még számitógép se kell hozzá ha az ember megtanulja a "nyelvet" és lehet vele "programozni"(Programozni tanulni !== programozási nyelvet tanulni és szerintem a legtöbb netes anyag inkább az utóbbi)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Apple iPhone 7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rpaspberry PI 4 8GB RAM, X825-C8 ház, X735 Tápvezérlő Hat, X862 m.2 SSD Hat, WD 240 GB m.2 SSD-vel
- Samsung Galaxy Note 10.1 tablet vezeték nélküli billentyűzettel, tokkal, egyéb kiegészítőkkel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest