Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz martonx #13029 üzenetére
Nem vergődök, csak egyszerűen érdekel ez a kérdés. Ha vergődésnek ítéled, egyszerűbb, ha nem válaszolsz. Nem egyszerűbb adatbázist használni, mert ez egy önmagában kompakt program, egyszerű konfiggal, és nem szeretnék még külön adatbázist is telepíteni/konfigurálni hozzá.
.Net-et nem használok, és nem is akarok.
Az OS/file-rendszer belső működése érdekel, mi a különbség Windows és Linux között (ebből a szempontból), Az MS miért írja, hogy a ReplaceFile atomi ha valójában nem egészen az, illetve miért javasolja a TxF helyett ezt használni (ha az meg valóban atomi). Igazából még most sem vagyok teljesen biztos benne, hogy a ReplaceFile nem atomi abban az értelemben ahogy írtam, szemben a Linux rename-mel. Az OK, hogy a Linuxban mindössze az i-node hivatkozást kell átírni (és ezért lehet valóban atomi a rename), azt nem tudom, hogy az NTFS-ben erre miért nincs lehetőség (nem ismerem az NTFS-t), mikor abban is van hard link. Márpedig ha van hard link, akkor a ReplaceFile lehet valóban atomi.Ui.: kérem, hogy ne alternatív megoldásokra tegyetek javaslatot, azt magam is meg tudom oldani (pl. mutex szinkronizálással), hanem ezt a kérdést próbáljátok megválaszolni. Már persze csak az, aki nem érzi vergődésnek. Ha annak érzed, akkor ne fáraszd magad (meg mást sem) a válasszal.
Köszönöm!„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest