Új hozzászólás Aktív témák
-
nyikszi
őstag
válasz yoee74 #14898 üzenetére
Én egyszer poénból kipróbáltam a zuhany alatti borotválkozást. Nem irritálta a bőröm egyáltalán (egy minimális irritáció van a száraznál, pre shave-t használva), viszont jóval tovább tartott.
A másik, kérdeztem, hogy kamasz Fiamnak milyen lenne az elektromos borotva. Nos, vártunk két hetet és az új fejet a Braun 7-esre ráapplikálva kipróbáltuk. Levitte mint a szél. Nagyon tetszett neki, sokkal jobb azt mondta. Vannak pattanásai, úgyhogy ebből a szempontból is jobb. Most majd veszek egy Philips 5-öst neki, ha nem jön be, akkor az övé lesz a Braun, én meg használom a Philipset.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
zsoltzsolt
addikt
válasz yoee74 #14898 üzenetére
Elektromos borotva használata esetén nem puhítani, hanem merevíteni kell az arcszőrzetet a jobb vágási eredmények elérése céljából. Gélek, habok pedig puhítják, hiszen elsődlegesen hagyományos, pengés borotválkozáshoz találták ki.
Barbon PreShave, Pitralon Classic Pre Shave, Hâttric CLASSIC Pre Shave stb. lesz a barátod. Lényeg, hogy legyen a dobozon vagy valahol jelezve, hogy elektromos borotválkozáshoz. -
yoee74
csendes újonc
válasz bilon73 #14894 üzenetére
Az biztos nagyon jó, de úgy, hogy nem próbáltam még rezgőkésest, nem költenék rá egyből ennyit.
Ha bejön a gyereknek vagy nekem a rezgős, akkor a Red Bull kihalása után sanszos lehet akár egy lv6q is.Ja, egy kérdés! Milyen a géles/habos borotválkozás elektromos bototvával? Lassabb, gyorsabb? A tisztítás gondolom nehezebb és sűrűbben is kell...? Speciális anyag kell vagy jó lehet a szappan/krém + pamacs is? A borotva krém rövid idő alatt bevonatot képez a borotván.
-
Gloob
addikt
válasz szabicska #14895 üzenetére
Én 1.5 éve használok egy 7000-es Philips-et. Teljesen meg vagyok elégedve vele. Kb 2 hete vettem pót késeket, meg szitákat hozzá szigorúan csak tartalékba! Ha majd cserélni kell, a régieket megpróbálom megélezni. Vagy sikerül, vagy nem, de akkor már ott van a cseredarab.
Samsung Galaxy A52S
-
szabicska
csendes tag
Sziasztok
A korábbi hozzászólásotok segítségével eldöntöttem hogy Philips körkéses borotvát szeretnék venni.
De itt a kérdésem:
Melyiket vegyem?
Egy korábbi 5 vagy 7 sorozatból mert azzal is jól járok és olcsóbb vagy vegyek inkább a 9 sorozatból mondván hogy újabb kiadás biztos jobb. De tényleg jobb annyi pénzért? Ebben segítsetek nekem még.
Köszi -
bilon73
aktív tag
-
Lajmund
őstag
válasz yoee74 #14890 üzenetére
[link] Én ezt választanám a helyedben. Jobb mint amiket linkeltél. Ha beleolvastál volna az utolsó oldalba itt ahol ezt is olvasod akkor nem ezeket az alsó polcos cuccokat néznéd.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
yoee74
csendes újonc
Sziasztok!
Borotvát vennék, de egyelőre nem tudok választani. Jómagam alapvetően cserélhető pengéjű biztonsági borotvát használok, pamacsot és krémet, a legjobb, puha, irritáció mentes BBS a borotválkozások vége. Az idő amit viszont eltöltök vele reggelente, az néha hiányzik máshonnan az induláskor, ezért vettem meg vagy 1,5 éve a Lidl-benn egy körkéses Red Bull borotvát. Most, hogy a fiam elkezdett néha borotvát használni, én is elovettem ezt és kiprobaltam. Nem olyan rossz, gyors, de a BBS közelében sincs, hál Istennek irritáció sincs. Külső szemlélő úgy láthatja, hogy sima az arcom - én pedig tudom, hogy nem
Nyaraláskor, teleléskor is jó lehetne, nem kell komplett arzenált vigyek magammal.Remingtont nézegetek, abból is rezgőkésest. Úgy gondolom, hogy így akkor lesz mind a két típusúbol, a gyerek is ki tudja próbálni hogy melyik a szimpatikusabb neki. A Red Bull érzésem szerint nem tart sokáig, hogy kapható-e hozzá pót alkatrész, azt nem tudom...
Tehát ezeket nézegetem, az első egy Remington:
https://www.remingtonmintabolt.hu/Remington-PF7855-Virtually-Indestructible-rezgokeses-borotva
Panasonic
https://www.emag.hu/panasonic-borotva-3-penge-nedves-szaraz-moshato-led-ezustszurke-es-rt67-s503/pd/DKS8V3BBM/?cmpid=87112&gclid=CjwKCAjw0ZiiBhBKEiwA4PT9z0-jr3hKQCdjsIo_bRQUU5q55LToYzY0EKTMwsuLfTVR0GU7AsbhbRoCk54QAvD_BwEhttps://euronics.hu/borotva/panasonic-es-ll21-k503sh-elektromos-borotva-p233971?gclid=CjwKCAjw0ZiiBhBKEiwA4PT9z4dnh3b6MxrDUoBNF4cdb2Q3eJ6DTIAakFc0A36aUg0eogK_Ri18uRoC3foQAvD_BwE
Valójában gőzöm sincs, hogy a két pana között mi a különbség. Egyáltalán érdemes pana-t venni, van hozzá tartalék alkatrész?
Megkoszonnem, ha tudnátok valamilyen tanácsot adni, vagy velemenyt mondani.
Persze tudom hogy mindenkinek más az arca és a bőre, de hátha tudtok (persze hogy tudtok) számomra értékes tanácsot adni.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok!
Egy Philips S8980-13 típusú borotvát használok és az ahhoz való SH90/70 borotvafejet ha jól látom már nem forgalmazzák. Helyettesítő terméke az SH91/50 típus. Van esetleg valakinek azzal kapcsolatban tapasztalata, hogy ez az új fej a Philips S89xx sorozathoz jó-e?
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
Weeman1
veterán
-
Jenne
őstag
válasz Napfénysüti #14886 üzenetére
Szia!
Oké.
Én, mint egy megrögzött körkéses user, elcsábultam fél éve és most egy ilyet nyúzok már szeptember óta. 2+1 év csere garanciával!
Brutál erős az akkuja, 75-80 percet könnyedén elmegy és még akkor sem lassul be. Semmi csicsa, LED sor vagy számkijelző ...csak egy kis zöld értesítési LED (2x5 mm) a borotva oldalán. Lassan kezd villogni ha az akku elérte az alacsony töltöttségi szintet, ezt általában 60 perc körüli használat után kezdi, de innentől még bő 20 perc van benne és még akkor sem akar leállni.
Ennek is fix rögzítésű a feje, nem is kell nekem más, éppen ilyen megoldást akartam magamnak. Jobban tudom követni/érezni a borotvával az arcom vonalát. Amikor vettem, akkor volt akciós kuponom így azonnal berendeltem még kettő készletet.[link]
Komplett egység, szita/kések/ és a fejtartó egység, már a csomagolásban is egybe/össze van szerelve majd csak cserélnem kell ha eljön az ideje. 40k-ból kijött a két tartalék fejjel együtt. Az nem tudom mikor lesz/kell majd cserélnem, mert jelenleg ugyan olyan szépen vág mintha új lenne, pedig nekem "drótkefe" erősségű a borostám és naponta használom. (Braun 9 amíg megvolt, ott 7-8 hónap után már éreztem, hogy nem az igazi a vágás minőség) Azt szeretem benne, hogy nem nagy és szépen belesimul a tenyerembe, na meg szép a külseje mert fém a borítása. A szitatartó kerete is fém, nem az a sérülékenyebb fémhatású műanyag.
Az a fura helyzet állt elő, hogy a szeretett (még mindig az) Philips S9031 borotvám másod borotva lett. Időnként persze előveszem azt is és használom egy akku lemerülési ciklusig.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
jeromosi és Napfénysüti
Ezeknek az új Braun 5-ös sorozatúaknak fix rögzítésű a fejük, nem mozognak semerre sem. Sem oldalra, sem előre-hátra. Ezt vegyétek figyelembe, de lehet hogy tudjátok is, akkor meg bocs érte hogy szóltam.
-
-
Lajmund
őstag
válasz Lami66 #14879 üzenetére
Melyik a kiméletesebb? Nekem tapasztalat nélkül a rezgőkéses szimpatikusabb amit pl weedman is javasolt. Elérhető árban van és elég jónak tűnik.
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
őstag
válasz jeromosi #14878 üzenetére
Teljesen más érzés. A rezgőkésesnél érzed a rezgést, zümmögést. A körkésest bekapcsolva ugyanolyan érzés fogni mint kikapcsolva. Hallod, hogy sokkal halkabb mint a rezgőkéses, de nem érzed se a kezeddel se az arcoddal, hogy dolgozik. Ha ritkábban borotválkozol, a rezgőkéses egyre nehezebben bírkózik meg a hosszabb szőrszálakkal, és arányosan tovább is tart a borotválkozás a hosszabb szőr esetén. A körkéses könnyebben elbánik a 2-4 napos szőrrel és csak kicsivel tart tovább a többnapos szőrt levágni.
A rezgőkéses előnye, hogy olyan helyekre is odafér ahová a körkéses csak részben, pl. orrcimpa tövénél levő szőrszálak.
Rezgőkésesnél a fejcsere 2 és fél év, mert amikor elkopik a szita, kilyukad és nem lehet tovább használni. Az első körkéses borotvám évtizedig simán bírta fejcsere nélkül.[ Szerkesztve ]
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
Köszi az ajánlást.
Még a Philips Series 5885/35-öt néztem, euronicsnél 39000-ér adják.
Nem igazán láttam róla pontos infót, de a philips körpengés, a braun pedig rezgőkéses?
Ha a körpengéset választom, mennyire fogom észrevenni a különbséget a rezgőkéseshez képest?[ Szerkesztve ]
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok
Leszeretném cserélni a remington f4000-es borotvám.
Mit javasoltok max 40000-ig?
Nincs erős szőrzetem, szakállat sem szeretnék, csak kényelmesen, és gyorsan leszedni a szőrt.
Viszonylag érzékeny a bőröm, de a remingtonnál semmi gond nem volt.
Mindenkép vezetéknélkülit szeretnék.Előre is köszi a segítséget.
-
-
fradi81
veterán
Első látásra nem egy nagy valami főleg ennyi pénzért, de az értékeléseket olvasva + ezt a videót megnézve egész jónak tűnik.
moto g72, Ninebot d28e
-
-
fradi81
veterán
Az embereknek ugyan arról a gépről teljesen más a véleménye, nem mindegy milyen erős szőrzet, érzékeny bőr stb. De talán a lényegesebb kérdés körkéses vagy rezgőkéses legyen. Előbbi viszi a több napos borostát, utóbbi nem, így azt napi szinten érdemes használni.
moto g72, Ninebot d28e
-
fradi81
veterán
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Eddig nem használtam ilyent, de venni szeretnék.
Milyen villanyborotvát érdemes venni
ami nem húz, esetleg cserélhető a vágórész, bár nem tudom azt se, hogy egyáltalán hogyan működik.
Köszönöm. -
nyikszi
őstag
Sziasztok! Philips 7000-es mennyire alkalmas 15 éves fiú pelyhedző szőrzetének eltávolítására?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Gloob
addikt
Sziasztok
Esetleg, ha valakit érdekelne, a philips.hu-n most van a 7000-es, és a szögletes fejű 5000-es borotvákra kompatibilis SH71/50 - es pótfej. (3 kés és 3 szita) Az ár 17 eFT 22-ről akciózva. Nem tudom, hogy jó ár-e (így is drága), de vettem egyet a 7000-semhez.Samsung Galaxy A52S
-
Lajmund
őstag
válasz CragON #14852 üzenetére
Én 12 ezer forintos braunt használok ez szakállvágó fél mm-ként lehet állítani a magasságot. Ezzel vágom le a hajam is mint egy fodrász felnyirva rendesen mivel nagyon jól adagolható és általában a fodrászok is 4-7 magasságot használnak max és ennek a legkisebb fokozatával lesz olyan a hosszúság amire vágysz vagy talán 0.5-1 mm kattintasz ha akarod pluszba. 4 éve használom erre elég nem hiszem hogy bármilyen drága cucc többet tudna ebbe max ha fokozatmentes lenne nem fél milinként lenne állítható. A teljesen csupaszra témánál aláírom hogy biztos jobb a drágább emiatt vagyok itt mert nekem meg kevés amit ez tud rövidebre akarom vágni.
-
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Fel akarok hagyni a borotválkozással és állandó borostás fazonra váltani.
Kicsit el vagyok veszve ezekben a szakállvágókban, melyik számít csak szakállvágónak vagy csak borostavágónak, plusz még vannak ezek a készletek is amik több funkciósok.Borotválkozás után 5-6 nap elteltével nő meg az a borosta amit szeretnék állandóra.
50-60e Ft-ot szánnék rá. Tapasztalat alapján tudtok ajánlani melyik lenne a jó választás? Melyik gyártó választékát nézzem át?
[ Szerkesztve ]
-
Bazs95
csendes tag
válasz Lami66 #14849 üzenetére
Köszi szépen!
Igen sajnos ez a gond hogy idővel nem gyártanak bizonyos termékeket.
Egyébként nem is értem miért nem találtam rá erre a termékre amit linkeltél.
Az is jó lenne ha az új betétek rá mennének a régire, de ugye bár ez marketing szempontból nem éri meg a cégnek. -
őstag
válasz Bazs95 #14848 üzenetére
Blue 3-as sorozatban már csak eldobható borotvát találni. Nem csodálom, már vagy 20 éve gyártják. Olyan ötletem van, hogy veszel egy olcsó nyelet sok tartalék fejjel, pl. ilyet: [link] , 9 db fej plusz nyél. Ha más hasonló fejek árát nézem, a nyél kb ingyen van .
Vagy válaszd valamelyik másik 3 pengés Gillette-t, ami aktuális széria. Én a Mach3-at használom. -
Bazs95
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a hozzászólásokat és azt vettem észre nagyon kevesen használnak hagyományos borotvát. Anno kb 10 éve eldobhatósat használtam aztán kaptam az exemtől egy normál Gillette Blue 3-at azóta azt használom. Viszont az évek során kifutott sajnos a cserélhető betét és már nem találok se Rossmannban se máshol. A kérdésem az lenne mire érdemes cserélnem, mert gyanítom más borotvabetét nem megy rá a Blue 3-om kívül? Nem tervezek 3 naponta borotválkozni. Köszönöm ha valaki segít!
-
Radnix
senior tag
Hello!
Kerem ajanljatok nekem szakallnyirot!
Elvarasok:
- legyen rajta orrszornyiro
- rovid borostara nyirok vissza kb 1 hetes borostat, nem borig!
- mindegy hogy kabeles vagy akkus
- arban nem tudom meddig erdemes menni
- heti 2 borostara nyiras az elvaras es kesz, meg orrszor, amikor mar kikandikalKoszi!
-
Jenne
őstag
válasz ElGatto #14840 üzenetére
Szia!
Nálam a Philips S9031-nél? ha világít a figyelmeztetés ikon a kés/szita cserére, akkor ha a Be/Ki kapcsoló gombot 7 másodpercen át folyamatosan nyomva tartom akkor kialszik. De egyébként szerintem 8-10 Be/Ki kapcsolás után magától abbamarad majd Nálad is. Philipsnél így történik.
-
ElGatto
aktív tag
Hi,
Pana lv 65 borotvát használok, nemrég cseréltem benne pengét és szitát is, majd a csere után mostanában a borotválkozás végén világít a check blade/foil piktogram a borotván.
Van valami gomb amit nyomni kell, vagy valamit elszúrtam?
Nem találtam sokmindent erre a lámpácskára -
bilon73
aktív tag
Köszi a válaszokat még filozom
amugy jó ez a pana. Ha jobb lenne a nyakon tökéletes lenne
-
Nagya21
addikt
-
Hauptmann
addikt
válasz bilon73 #14836 üzenetére
Szerintem csodákat ne várj, nálam is a nyak környéke problémás, meg a fül alatti állkapocs hajlat. A középkategóriás Braun is szarul vágta, a mostani csúcs körkéses Philips sokkal jobb, de nem tökéletes. Nem tartom valószínűnek, hogy a szitás elven működő Panasonic olyan hú de jó lenne ezen a területen (persze, sok minden műlik, kinek milyen erős az arcszőrzete). Sajnos, ez ilyen.
-
bilon73
aktív tag
Hello,
par hónapja vettem a Pana ll21-et, valami 20ezerért utolsó darabot az euronics-ból.
nagyon szuper. majdnem. a nyakamnál szenvedek vele, ott szarul vág.
kérdésem: az 5 késes mozgófejes az mennyivel jobb (lv sorozat, esetleg ls)?
Próbálni nem tudom, ahhoz meg drága hogy ne legyen sokkal jobbköszi
p[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem a Barbon pont nem jött be, a Speick sokkal inkább. Csak az drágább, igaz sokáig elég. Bár mostanában ritkán használok ilyet, mert átálltam napi borotválkozásra és nem szükséges. Három napos borostához már jól esik pár csepp és hallani ahogy serceg a gép, olyan jól viszi.
-
erdey_a
addikt
válasz Hauptmann #14831 üzenetére
én sosem használtam azelőtt preshavet, itt a topik ajánlására vettem most az új philips "alá" barbont.
ahogy írtam korábban, már maga a borotva is jobb mint eddig bármelyik, de preshave-vel, meg egyenesen álom. pillanatok alatt végzek és tökéletes az eredmény.
jó, hogy rábukkantam erre a topikraVérboci
-
Steelers
senior tag
-
Jenne
őstag
válasz mazsi70 #14825 üzenetére
Szia!
Én előtti szesznek a Barbon Pre Shave-et használom. Na nem azért mert hogy szarrágó vagyok és a minél olcsóbbat keresem , hanem mert ez a Barbon is megfelelően előkészíti az én erős - hasonlattal élve - drótkefe borostámat az elektromos borotválkozásra.
Én próbáltam ezt a KEVE Pre Shave-et, na ez olyan, hogy olajos és ragad az arcomhoz a borotva, ahelyett hogy szépen csúszna, borotválkozás után le kellett mosnom a maradékot. Összese 3 alkalommal használtam eddig bírtam türelemmel. Landolt a kukában, sajnos kidobott pénz volt. És az illata sem valami megnyerő, nekem legalább is.[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
Kipróbáltam a pre-shave készítményeket .
M&W Tabac Original : Illata ,állaga ,használhatósága rendben van .Nem feltétlenül kell lemosnom .
The Bluebeards Revenge : Ez olaj .Szagtalan ,jól felhordható .A gép viszont tömődik tőle ,ragacsos marad a kezem .Alapos mosakodás utána .Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Hauptmann
addikt
válasz mazsi70 #14821 üzenetére
Hát ja. Gyorsabban vág, mint az előd Braun, és már az arcom is hozzászokott. Sajnos, a kényes pontokon (nyak, fül alatti hajlatok) ez sem hoz tökéletes eredményt, de ott is jobb, mint a Braun.
A hétvégén beüzemeltem a tisztítóállomást, tökéletesen tisztít, direkt kivettem utána az egyik pengét, hogy megnézzem.
-
Hauptmann
addikt
válasz mazsi70 #14815 üzenetére
Ha nem kell a szakállnyíró fej, a múltkor, a Philips webshopban, kuponnal 85 körül volt a az S9982/55 alváltozat, ehhez csak tisztítóállomás járt (a 9982 kékes színű házat kapott), messze bestbuy ennyiért. Kérdés, hogy amikor aktuális lesz neked, megint akciózzák-e? Egy ránézést majd megér.
-
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
6 éves belépő szintű Philips gépemet szeretném leváltani .
A hangsúly a szárazon történő (2-3 napos borosta) gyors borotválkozás .
A "nedves" borotválkozáshoz ,amihez neki kell készülni továbbra is pengét használok .
Amiket néztem :
Braun 8467 CC tisztító állomással 80 ezer
Philips 7783/55 tisztító állomással 60 ezer
A Panasonicnál nem találtam - tisztító állomással - ebben az árkategóriában gépet .
Szerintetek ?Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
törölt tag
Akik most vettek új Philips borotvát, regisztráljátok be kiterjesztett garanciáért: 1 év extra garancia férfi szépségápolási termékekre | Philips
-
Nagya21
addikt
Üdv Mindenkinek!
Naszóva hogyasszongya:
Tegnap a használtan cca 3-4 éve vett nemzetközi panaszkodik borotvámba kicseréltem a pengéket, és a szitát.
Háááááttttt már értem miért kell cserélni.....ég és föld a vágasminösége(simább), gyorsasága, cca feleannyi idő)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
erdey_a
addikt
válasz erdey_a #14725 üzenetére
No, 1 hónap nyüglődés után végül egy Philips S5583/10 borotvát vettem, generteles kuponnal 28.800 volt az ára, ami barátinak mondható.
Szóval én meg voltam elégedve korábban a Kemei meg a Xiaomi borotváimmal is, mert hát levágták a szőrt, sokkal több elvárásom meg ugye nem volt.
Na de ez a Philips, hát ez nagyon más kávéház. Sokkal jobban siklik az arcomon, sokkal jobban, "mélyebben" vágja a szőrt. Minden forintot megért, pláne, ha ezt a teljesítményt nem csak az első hetekben nyújtja. De 3 év garanciával megtámogatva remélhetőleg sokáig barátok leszünkVérboci