- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
SiTe
csendes tag
Van egy ilyen Siemens Xpresslink nevű dobozom, gondolom az a szűrő. Azon van 3 csatlakozó: Line, NT és ISDN. Hogy és mire kössem a dolgokat, hogy minden menjen? Adott egy telefon, egy adsl modem és egy ilyen gyufásdoboz méretű cucc, amin van line, phone és dsl csatlalkozó. és az ég világon semmi más.
-
master bud
tag
(válasz a mindenkinek)
Nos, annyival előrébb vagyok, hogy kicseréltem a XP-s gép második hálókártyáját egy újra (a régi egy öreg vacak volt, amihez csak win2k driver volt).
Az driver installálás után az új kártya kapott egy IP-t (192.168.0.13), alhálózati maszkot (255.255.255.0) és így a Vistás géppel látták egymást (megpingeltem oda-vissza) és sikerült a könyvtárakat is megosztanom. Hurrá. A Vistás gépnek fix IP-t adtam amúgy (192.168.0.2)
Ezután jött, hogy azért net is kéne a Vistás gépen, így megosztottam az XP netkapcsolatát a hálózat más felhasználói számára. A Vistás gép nem tudott így felkapaszkodni a netre, így átállítottam automatikus IP kérésre és úgy már ment minden, mint a karikacsapás. Hurrá
Erre odébb akartam vinni a Vistás notit, így kihúztam belőle a hálókártyát, majd visszadugtam. Azóta nem megy a dolog, hosszas keresés után is csak annyit ír ki, hogy nem azonosított hálózat, korlátozott kapcsolat, alul a kis ikonon meg egy sárga felkiáltójel
Kipróbáltam, hogy visszaállítom fix IP-ra, ismét dinamikusra, újra indítottam a Vistás gépet, kikapcsoltam az XP tűzfalát, a Vistáson alapban nincs tűzfal...
Elfogyott a tudomány
~~G::alactic O::bservation D::evice~~
-
Cinege45
tag
Sajnos ahogyan nézem minden második csatornán van valaki.
Érdekes módon ma reggel az egyik mellettem lévő csatornán lévő felhasználó
ugyanolyan erősségű jelet produkált mint én.
A jelek erőssége erős ingadozást mutat mindenkinél.
A linksyst átírtam.
Háát nem találtam automata csatorna választást.
Az a gyanúm, hogy a házban (több mint 70 lakás, sok egyetemista albérlő)
rajtam kívül többen dolgoznak wifivel.
A jelek erőssége ezt valószínűsíti. Zavarást, leállást nem tapasztaltam. -
Cinege45
tag
Azét álltam a 7-es csatornára mert ott nem volt senki.
Az én jelem kb 3 méter távolságból -20-30 db de az akkor fogható volt 13 csatorna
közül egyik sem esett -60 db alá.A router installálásakor amikor már az volt a benyomásom, hogy többet már nem tudok állítani a exittel kiléptem és akkor jelezte a prg, hogy nincs még befejezve.
-
Cinege45
tag
Valóban elnéztem a firmware verziót.
Közben újra installáltam a routert (ami Ő szerinte nincs befelyezve) és az
első vezeték nélküli kapcsolatnál el is értem a netet.
Kért jelszót amit beírtam és ment.
Amikor ujfent bekapcsoltam a notit már nem csatlakozott!
Kiírta:nem sikerült az IP cím megújítása!
Na itt aztán végleg elakadtam.
Letöltöttem azt a progit amit ajánlottál és 13 vezeték nélüli hálózat jelét észlelte,
különböző jel-erősséggel. (én a 7-es csatornát állítottam be, -ott nincs senki...)
Hogyan tovább...?[ Szerkesztve ]
-
zsela
tag
Tehát akkor mindkét gép csatlakozzon a routerhez WLAN-on keresztül. Ez lényegében azt jelenti, hogy mindkét gép az internet kapcsolathoz csatlakozik a routeren keresztül igaz?
Munkacsoportot ugye a hálózat létrehozása varázsló (vagy valami hasonló) révén tudok beállitani igaz?
És akkor a hálózati helyeknél fogom találni a másik gépet?PH megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php&nev=zsela
-
syler
aktív tag
Szia. Nos ezt nem igazán értem. Oké gondoltam, hogy a lépcsőházban szétosztják lakásokra a NET-et, biztos így van, de most miért is érint ez engem? Én lakáson belül kérdeztem a dolgokat. Mivel itt a lakásban modem nincs. Ha közvetlenül a gépbe dugom a netet akkor megvan a max sávszél, ha routeren keresztül csinálom, akkor felére csökken. Ezért kérdeztem ha router előtt a sima netkábelt kettéosztom, és abbol megy egy a routerbe és onnan két gép, a másikat meg közvetlenül a 3. gépbe dugom működhet? Mert ami közvetlen menne a gépbe ott meglenne a max sávszél, a másik két gépen pedig routeren keresztül menne. Ott nem baj ha nincs meg a sávszél, az én gépem a letöltőgép.
Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
Cinege45
tag
A hálózati fesz rendben.
Bár origináltan kaptam a routert de 2005-ben vásárolták!!! (megvan a papír!)
Firmware ver:1.7
A programra rákeresek és letöltöm.
A zárójeles részben írtakra: igazad van!
Sajna a tudásom e-tekintetbe behatárolja a dolgokat!
No meg 70 felé közeledvén már semmi sem a régi! -
Cinege45
tag
Van hálózatnév amit én adtam meg, felajánl valami USB kulcsos akármit a vezeték nélküli varázsló...
Különben a tálcán két ikon van, az egyik gomba alakú, sárga-piros "x"-el de ha kettőt rákattintok felteszi a kérdést a wifi csatlakozásra.
A mésik egy monitor szintén piros x-el, a vezeték nélküli hálózathoz.[ Szerkesztve ]
-
-
Cinege45
tag
Látod ez jó kérdés!
Nemrég kaptam de leírásom/kezelési útmutató nincs hozzá!
(Minek foglalkozik az ember olyan dolgokkal amihez nem ért! )
A vezeték nélküli kapcsolatnál csak az infravörös (a Vezérlőpultnál) valamint
a vezeték nélküli hálózat van feltüntetve.
Keresek a neten valami leírást!
De az, hogy a routerrel (tikosítás nélkül) tudok csatlakozni más, titkosítatlan hálózatra
nem jelenti azt, hogy működik a wifi? -
Cinege45
tag
-
Cinege45
tag
Hi!,
természetesen nem azon a pár watton múlik...
Lehet, hogy a sok (félre)állítgatásoktól nem akar "rendesen" működni.
A router egy Linksys BEFW11S4 értelmezhetetlen használatival, a wifi pedig
Intel PRO/Wireless 2200BG.
Tegnap majd 10 órát küszködtem a titkosítással de eredmény nélkül!
Kezdek belefáradni... -
czanga
őstag
22. kerület-ben lakom, és most kaptam egy infót, miszerint lehet mivel külső kerület, nem tud többet a kiépített vonal. viszont lehet le kéne teszteljem, csak magát a modemet. Gondolom, akkor új hálózati kapcsolat beálítása, stb stb... Vicen kívül nicns ADSL-het toturial, hogy nagyjából mit és hogyan állítsak? Nembaj ha nincs, max megoldom, legutóbb is sikerült. Közben az enternet topicba is írtam, hátha van ott valaki, aki hasonló gondal küzd.
-
And
veterán
"A másik PC-n be tudsz állítani olyat, hogy a rákapcsolt modem "vegye fel" a kapcsolatot, ha érkezik egy "kicsengetés" és egyeztessenek sebességet ? Gyanítom, hogy nem."
Hát szerintem rosszul gyanítod . Hogy a fenében lehetett volna pl. Doom-mal játszani telefonos hálózaton keresztül, két önálló PC között internet nélkül, 10+ évvel ezelőtt, ha nem így? Márpedig nekünk sikerült, és gondolom, ezzel voltak így még jópáran. Faxot sem csak küldeni tud egy modem, hanem - megfelelő szofverrel - fogadni is. A telefonos modem nem csak arról szól, hogy az ISP modemjét tudjuk felhívni, bármelyik más modemet is fel lehet (az 56 kilobites modemek aszimmetrikusak, mint az ADSL, így egymás között 'csak' 33kbps-sel képesek kommunikálni, ha jól emlékszem). Be kell állítani az IP-protokollt a telefonos kapcsolat alatt, aztán onnan kezdve szoftveres kérdés, hogy hogyan kezeljük a bejövő hívást, de gondolom, bármelyik elterjedt oprendszer alatt is van ilyenre lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
sch_a
addikt
Úú, köszi szépen. Azt hiszem már tudom mi a gond. Múlt hétvégén babráltam a routerrel, mert egy játékhoz kellett. Volt egy tutorial, az alapján próbálkoztam, és engedélyeztem a DHCP-t. Valószínűleg a PC-s beállításokat meg elhanyagoltam, most meg gondolom ip-t váltott, és ezért van a gond. Csak az a baj, hogy nem tudok belépni a router beállításaihoz így.
-
Brutális eb
addikt
Köszönöm ez aztán hatalmas segítség volt.
Senior tag meglátszik.......Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
LiteCross91
aktív tag
A munkacsoport neve: Otthon mind a két gépen, a Hálózat a Total Commenderbe (biztos tudod mikor lehúzod a listát c:, d:, e:,..... és van olyan, hogy Hálózat). Windows kezeli, nincs hozzá külön szoftverem. Majd holnap kipróbálom és megírom az eredményt. Köszönöm a fáradozásod.
-
Csabee.
nagyúr
Beállítottam a challet igazándiból nem az volt a gondom hogy a wifi nem ment, hanem maga az egész router, most mind a 3 routert átkonfiguráltam és működik minden jelenleg Kíváncsi vagyok meddig marad így Van egy linksys egy dlink és egy smc rotuer!
SMC bootol be leglasabban!Üdv: Csabee.
-
kolakola
tag
Nos, a meglévő PC-m helyett vettem egy laptopot, rádugtam a korábbi asztalimhoz használt internet kábelt, és jön a net, gond nélkül.
IPConfig/all
InSSider ScanÉs ezt a routert néztem: netgear_wpn824
Ezen adadtok tükrében várom javaslataitokat.
-
[pod]Diablo
őstag
-
kolakola
tag
Szia, köszi a gyors segítséget!
"A drótos része bizonyára megy (esetleg MAC address clone, de ezt bizonyára már előtte elintézték)." - mármint a szolgáltató?
A szomszédoknál van wifi, de én egyenlőre a saját net-em szeretném használni, hisz még hűségidős.
Nos a lakás 65nm, itt szeretném használni, a maximális távolság olyan 10m.
Mindenképpen valami 5-8eFt-os használtban gondolkozom, hisz az ár is lényeges. -
Catman
aktív tag
Azt valahogy megprobaljuk kimerni, hogy egy fazison lennenek-e, ha nem, akkor nem is fogunk ezzel probalkozni...
A wlan-nal az a furcsa, hogy a notebook siman tud csatlakozni a routerhez, es a sebesseg is teljesen jo, viszont a ket router valamiert nem akar egymassal kommunikalni, pedig mar mindent kiprobaltunk (kulonbozo csatornakat is) Az is lehet, hogy az egyik router hibas...
-
totherik
csendes tag
Háát... közben megkérdeztem egy hivatásos rendszergazdát, őazt mondta, h elég ha az egyik gépen létrehozok egy saját hálózatot, ott engedélyezem a net megosztását, és elvileg működnie kell. Csakhogy nálam azt írja, h ez a hálózat fájlok megosztására és offline multiplayeres játékokra használható, és a másik gép is csak helyi hálózatnak érzékeli.
Esetleg van vmi progi ami lehetővé teszi a netmegosztást?[ Szerkesztve ]
-
Williams
aktív tag
Üdv.
Sikerült megoldani, hogy rendesen működjön. A c:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts fájlba beírtam a másik gép IP címét és nevét, onnantól rendesen el lehet érni. Nem csak az explorer-ből. Már félek előre, mert nem sokára még egy gép kerül a routerre, és persze azt is el akarom érni a többi gépről.
-
Teasüti
nagyúr
állítólag típushoz tudnak valamit állítani a központban
Heh?? Mit csinálnak...?
Ez új. Szvsz semmit. Minden szabványba van foglalva. Csak a hálózatot tudják ellenőrizni, a technológia az adott.
És mégis mit lehet állítani? És egy routerhez?? Modemhez talán a vonali kapcsolaton... De routerhez?! -
menalcas
őstag
Az előző 3 választ nem igazán értem miért is kell firtatni a kábel hibátlan hisz mint mondta a 2 gép látja egymást, mármint a kapcsolat megvan csak valiért ez a ..... azt írja hogy korlátozott de hogy mi a tökömért azt nem tom, valamilyen beállitás hibádzik de mivel nem nagyon értek a hálózatépitéshez így itt megkérdeztem, a kapcsolat sebessége 1 gigabit azt mind a 2 vezérlő felismerte egyből.
"Egyébként IP címek, átjáró,..., TCP/IP over NETBIOS rendben ?)"
Itt konkrétan mit nézzek? a protokolok fel vannak telepitve mi egyebet kéne még csinálnom ?
Kövezzetek meg tudatlanságomért, de anno vagy 3 éve mikor lanozgattunk elég volt ennyi gépek összedug protokolok fennt voltak és ment a hálózat, de mint mondtam annyira nem vágom ezért érdeklődök ittAz élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
törölt tag
Tesztoldalakon több fázist nem nagyon tesztelgetnek, de a fórumban mindig ott anyázik mindenki, hogy nem megy. Amúgy elég sok ház többvázisú. A miénk is 3...
Csak nem értem, hogyha 1 gyártó és a hivatalos szabvány honlapján is azt írták, hogy kiküszöbölték a problémát. A tapasztalatok viszont nem ezt bizonyítják. Hát akkor lehet inkább a népnek hiszek, mint ezeknek.
Azt sem értem, hogy tudna kommunikálni két külön fázison. Mert azok közt elvileg csak a 0 a kapcsolat. Ott meg elvileg nem kéne menni áramnak (adatnak).Azt hiszem marad a jóöreg wifi, ott legalább nincs meg az az esély, hogy hoppon maradok.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Valoszinuleg a D-Link pont azt csinalhja, mintha kozvetlenul a PC USB-jere lenne kotve a cucc. Ezert nem kell a PC-re kotni .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
jahatpersze
aktív tag
Döntsd el te:
http://kepfeltoltes.hu/view/090711/S6300396_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090711/S6300397_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090711/S6300398_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090711/S6300399_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/090711/S6300400_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
wlan1szit
csendes tag
szia!
Köszi a választ, de a FON-nal az a problémám, hogy az olyan dologért kér el pénzt, ami nem ér pénzt. Egy újabb lopás. Az én elképzelésem az volna, hogy ahhoz bárki hozzáférhessen, a szabad-hozzáférésű, azt hiszem ezt jelenti. De nekem csak egy program kellene, ami ezt vezényli és folyamatosan irányítja. Az internet rendőrség pedig nem, nem zavar, ugyanis nem mondta senki, hogy én ültem azon lakcím alá befutó internettel ellátott számítógépek előtt. A családommal szemben pedig nem tanúskodom.
Tehát csak egy program kéne, amivel két megosztási szálat hozok létre a wi-fi routeremből, aminek az egyike kóddal védett, a másik meg semmilyen formában nem védett, de maximalizáltan 10%-ig korlátozott.
-
atti_2010
nagyúr
Köszi, sajnos úgy is volt még szenvedek kicsit, holnap kapok egy rutert habár a fájlmegosztást lehet nem oldja meg.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
-
Veron
addikt
Hi!
közben megnézettem haverral a LED-eket, és kiderült, hogy a rossz gépnél állandóan világít a LED, ha be van dugva a kábel a hálókártyába. a jó gépnél rendeltetésszerűen, csak akkor, ha van adatforgalom a router és a gép között, a rossznál meg akkor is, ha ki van kapcsolva a gép, de be van dugva a kártyába."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 15 Pro Max 256 GB 100%
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest