- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- JavaScript topic
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
Új hozzászólás Aktív témák
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Gubek-Einste #32705 üzenetére
-
LiteCross91
aktív tag
válasz roro27 #32701 üzenetére
Én TP-Link Archer C2 után dugtam a set-topboxokat és kockás a kép nekem is ill. megfagy. A két set-top boxot hagytam a Telekomos routerbe közvetlenül. Tehát behúztam egy-egy plusz kábelt csak a stb-oknak. Más megoldást nem látok a problémára. Illetve jövő héten kötik a digi gigás netet, szal sokáig már nem kell küzdeni a telekomos csodákkal.
-
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Archer C2 routert. A gépekhez közvetlenül CAT 5e kábel jön. Eddig 100Mbps sebességen üzemelt a régi router, de most cseréltem erre a gigabitesre. Továbbra is azt írják a windowsok (2 gépről van szó), hogy 100,0 Mbps a sebesség. A kábelekre tényleg az van írva, hogy Cat 5e. Megnéztem 2X. Kell vmit állítanom a windowsban? Kézzel felvettem 1,0 Gbps Full duplexre az eszközkezelőben a hálókártyát. GB B85-HD3 alaplapom van, ami biztos, hogy tudja a gigabites sebességet. Lehet gond a kábel RJ45 csatlakozójával? Mit tanácsoltok? Routerben esetleg kell vmit állítani? -
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30664 üzenetére
Annyit nem ér. Inkább veszek oda is egy routert...olcsóbb lesz na azért köszi
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30657 üzenetére
Szerinted, hogy kellene beállítsam (vagy egyáltalán lehetséges-e), hogy felébredjen a gépem így LAN-LAN megoldásban, úgy hogy a D-link nem jegyzi meg a gépem IP-jehez tartozó MAC címet? A TP-link viszont megjegyzi szépen. WAN-LAN-ban ment is a dolog gyönyörűen.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30657 üzenetére
Átállítottam. Ez azt eredményezte, hogy egyáltalán nem akart megnyílni egyik router admin felülete se (nagyon nagyon lassan, de használhatatlanul). És még a közvetlen D-linkbe dugott gépen is elment a net. Nekem ez már magas.
Visszaállítottam a másikra és ez után lefrissült a DDNS cím![ Szerkesztve ]
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30655 üzenetére
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30653 üzenetére
Beírtam a két DNS címet, amik a D-linkben vannak, meg a PC-nél is ezt szoktam megadni. (84.2.44.1 és 84.2.46.1 telekomosoknak ismerős lehet). De semmi változás....
Plusz egy idő után a Wake on Lan sem műkődik. Vhogy nem jut el a wol csomag a gépemhez. -
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30647 üzenetére
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30643 üzenetére
A TP-link oldalán találtam egy frissebb firmware-t. Feltettem és most már a port nyitva van legalább és egy hálózatban vannak a gépek és ARP táblában van a gépem, tehát ébreszthető is. Most már csak a DDNS-t kéne megoldjam. Kicsit tartok ettől a custom firmware-től. Nem igazán találok gyárit, amiben nincs boot felirat.
Amúgy WR841N V9 a TP-Linkem.
Nagyon köszönöm az eddigi segítséged, mert hasznos volt! -
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30641 üzenetére
Kikapcsoltam a DHCP-t a TP-Linken természetesen.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30639 üzenetére
Pontosan! De belső gépről jó (192.168.0.21:62000). Eddig jó volt LAN-LAN-on is pedig. Most már nem jó.
Ha lecserélem a gyári fw-t a routeren, akkor gari ugrik? Olvasom, hogy nem lehet rögtön visszatenni a gyárit, vmit mókolni kell. Ehhez értesz?
U.i: Tesóm gépe közvetlen csatlakozik a D-linkhez. Neki a 64000-es port a RemoteDesktop port és dlinkben forwardoltam és tökéletesen látszik kívülről, hogy nyitva van.
[ Szerkesztve ]
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30637 üzenetére
Nagyon sok kábelezéssel járna. Tehát igen.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30635 üzenetére
De akkor megint az lenne, hogy másik alhálózatba kerül a gépem és többi nem látja.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30633 üzenetére
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30631 üzenetére
Erre tudsz adni nekem vmi kiindulási pontot, hogy hol keressek?
A d-linkben nyitva vannak a gépem ip címéhez a kellő portok, de kívülről most mind zárva van. Se FTP szerver nem megy, se távoli asztal. Ilyen felépítésben, hogy kell forwardolni?
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30629 üzenetére
Így sikerült belőni, de TP-linken így nem lép a DDNS kiszolgálóba (no-ip.com). A D-link pedig csak DyDNS-t tud, ami meg fizetős. És így megint ott vagyok, hogy ha szolgáltató megváltoztatja a külső ip-m, akkor nem tudom ébreszteni a gépet, de most már legalább benne van a gépem MAC címe a Tp-link ARP listájában és egy alhálóba kerültek, amit köszönök!!!
-
LiteCross91
aktív tag
válasz Intruder2k5 #30627 üzenetére
Kihúztam a WAN-t. Átállítottam a TP-Link LAN-t 192.168.0.2-re. Utána visszadugtam a WAN-t. Ezután nem értem el egyik routert se és factory reset segített.
-
LiteCross91
aktív tag
Eredetileg is így volt, ahogy leírtad, de akkor a tp-link nem tudja a MAC címét az ébresztendő gépnek, a D-link meg nem tárolja ARP listában, mint már korábban is írtam.
Ha a TP-linknek a 192.168.0.2 ip-t szeretném beállítani akkor ezt írja : Error code: 5008
WAN IP address and LAN IP address cannot be in a same subnet. Please input another IP address. -
LiteCross91
aktív tag
sziasztok!
Segítségetek kérném, mert nem találtam megoldást a fórumon. Két routerem van. 1. Telekomos D-Link (192.168.0.1) és 2. TP-Link WR841ND (192.168.1.1). Szeretném, hogy két alhálózatban lévő gépeken,tv-ken működjön a fájlmegosztás, DLNA stb. Hogy kéne megcsinálni? Nekem nem kell amúgy két alhálózat, de a TP-linket nem tudtam a 192.168.0. . ba tenni. Viszont a TP-link kell nekem, mert a dlink nem tud ARP bindingot.... és sokszor kell ébresztenem a gépet messziről. -
LiteCross91
aktív tag
válasz Gubek-Einste #30375 üzenetére
Kis cég. Nekem kell megoldani. De most tényleg ez a nagy ötleted?
-
LiteCross91
aktív tag
Sziasztok!
Céges hálózaton azzal küzdök, hogy az egyik pc-t nem lehet távoli asztallal elérni a másik benti gépről. Ugyanabba a switchbe vannak dugva. Az ip-jük csak 1-el tér el. Azonos átjáró van megadva, azonos DNS-ek. Minden beállítás ugyanaz... Viszont az egyesről elérem a másikat. Visszafele meg nem. Windows tűzfal kikapcsolva, más nincs a gépen. Lehet vmi user account management dolog vagy akkor eljutna a kapcsolódás az azonosítás lépésig? A fájlmegosztás sem működik sajnos. Pingelni sem tudom az egyes gépet a másikról, de fordítva pingel. Azonos oprendszer van rajtuk (win 8.1 pro 64 bit eng). Mind a kettő a WORKGROUP tartományban van.
Mit tegyek, hogy jó legyen? -
LiteCross91
aktív tag
válasz Bikerman #9560 üzenetére
Nem kell neked bele menned sehova se. Megnyitod a sajátgépet vagy Total Commandert és bepötyögöd szépen azt, hogy \\ és a másik gépe ip címe. Azt pedig, hogy mi a másik gép íp címe úgy tudod meg, hogy odaülsz elé, megnyitod a Parancssort és beírod, hogy ipconfig, ott keresel egy olyat, ami 192.168.vmi és azt írod be a másik gépen a \\ jel után. Ekkor entert nyomsz, és fel jön egy külön ablakban a másik gépen megosztott tartalom. Remélem így érthető.
-
-
LiteCross91
aktív tag
válasz LiteCross91 #9535 üzenetére
Semmi változás.
-
LiteCross91
aktív tag
A munkacsoport neve: Otthon mind a két gépen, a Hálózat a Total Commenderbe (biztos tudod mikor lehúzod a listát c:, d:, e:,..... és van olyan, hogy Hálózat). Windows kezeli, nincs hozzá külön szoftverem. Majd holnap kipróbálom és megírom az eredményt. Köszönöm a fáradozásod.
-
LiteCross91
aktív tag
válasz LiteCross91 #9508 üzenetére
Hi!
Senki se tud segíteni? -
LiteCross91
aktív tag
Helló!
Van egy kis problémám gondoltam hozzátok fordulok. Arról van szó, hogy hálózati megosztásnál nem enged csatlakozni a PC-ről a LAPTOP-hoz, fordítva se mindig . Wifi router van Inviteles vmi Tilgin szutyok, természetesen ki kapcsolok minden létező tűzfalat mind a két gépen (NOD, windows), ha a laptopot lan kábellel csatlakoztatom a routerhez minden tökéletes. Viszont wifis hálózatnál, mikor belépek Total Commanderbe -->Hálózat --> Otthon (ez a munkacsoportom) --> Laptop (mert látja a pc), olyat ír, hogy nincs joga, meg hogy kérjen engedélyt a rendszergazdától. Erre mondom kibaszok veled rádugom a kábellel, hát mint mondtam úgy jó. Aztán mondom nem kell már, kihúztam a kábelt, kíváncsiságból pc-ről megint ráklikkeltem a LAPTOP-ra és láss csodát megnyitotta . Erre újra indítom megint ugyanez . Na vmi guru ezt megtudja mondani, hogy miért van? Hogy tudnám megcsinálni, hogy olyan jól működjön, mint lan kábellel? Ismerős vett egy TP-link vmit 5k-ért nála lazán megy gyönyörűen a hálózat wifi LAPTOP+PC, mint nálam, szóval gyanús, hogy vmit routeremen kéne állítani.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Facebook és Messenger
- Autós topik
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- JavaScript topic
- Robotporszívók
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
- Xiaomi Pad 5 11" tablet 6GB / 256GB 11" Garanciális + sok ajándék kiegészítő / Ingyen Foxpost és MPL
- Stairville MH-X50 Robotlámpa
- ASUS 1001HA 10,1" netbook
- Huawei MediaPad T3 10 4G/LTE SIM kártyás 10" Android tablet karcmentes dobozos újszerű
- hibátlan, karcmentes ASUS 24" VP249HR monitor (100milliós kontraszt) IPS full hd
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest