Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mankiboj
csendes tag
válasz
atos19881101 #17446 üzenetére
úgy írtam be ahogy a képen látható. hát csoda nem történt. ha gyorsabb is, én nem vettem észre.
a routeren pedig nem találtam a ddns-en kívül más dns állítási lehetőséget (smc7004vbr)
-
mankiboj
csendes tag
válasz
atos19881101 #17443 üzenetére
"a tcp/ip protokoll 4-es verziója" itt?
http://kepfeltoltes.hu/120401/dns01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg és így?
bocs az értetlenkedés miatt, de nem vágom tényleg
a 6-os protokollnál ha bármelyiket beírom azt írja, hogy érvénytelen cím
-
törölt tag
Üdv!
Van egy asztali gépem és egy laptopom.A laptopon mindig wifin netezek egy tplink 841nd router segítségével.Szeretném azt megcsinálni, hogy a laptoppal lássam az asztali gépem meghajtóját és file-okat ide oda másolgatni!Ehez elég az otthoni csoport a windows 7-en?Hogyan tudom ezt beállitani, mert az ég világér nem sikerül.Az asztali gépen kezdjek neki?A router beállitásokban kell valami vagy a win tűzfalon? -
atos19881101
senior tag
válasz
mankiboj #17442 üzenetére
Nem a DDNS-esre gondoltam, hanem a DNS-re. Ezt próbáld meg átállítani a 8.8.8.8 és a 8.8.4.4-es ip címre. Az oldalak betöltésekor mindig egy DNS kérés megy a szerver felé, és ha lassú a válasz, akkor az okozhatja az oldal lassú betöltését. Az torrentnél pedig ugye nincs DNS kérés, mivel IP alapú forgalom van, nem kell címet feloldani. ....
-
mankiboj
csendes tag
válasz
atos19881101 #17441 üzenetére
tudatosan semmilyet. a router beállításainál a ddns ki van kapcsolva. szóval ha csinál valamit magától a w7 akkor azt.
-
mankiboj
csendes tag
válasz
atos19881101 #17439 üzenetére
igen próbáltam. ha nem fut a torrent akkor is lassú.
szóval feláll a rendszer, elindítom a böngészőt és már akkor.
-
mankiboj
csendes tag
sziasztok, nem tudom jó helyre írok-e
a következő a problémám
az elmúlt egy hónapban a gépemen belassult a net egy része. a torrent megy gyorsan de a böngészés, direkt linkről letöltés és a streamelés (pl youtube) nagyon lassú. egy ideje már keresem a megoldást. elég sok mindent elolvastam és kipróbáltam. amiket felhoztak a többi fórumon mint a probléma lehetséges forrása már megnéztem. kiemelném, hogy ezelőtt ment minden rendesen. le is írom amiket már megnéztem:
- valami vírus (szkenneltem - semmi)
- most húztam új rendszert, szóval az sem (w7 utlimate N 32b)
- "a torrent lefoglalja a sávszélességet!" - olyan netem van, hogy nem kéne problémát jelentenie és mint említettem nemrég minden tökéletesen mentrouter van a házban és a többi gépen rendesen mennek a dolgok (én kábellel használom a netet)
ezt a módszert kipróbáltam, de nem segített
http://www.hacksparrow.com/web-speed-is-slow-but-torrent-speed-is-fast.htmlkipróbáltam ezt a programot is
http://www.speedguide.net/downloads.php TCP Optimizer v3.0.8 (new)a gép egy lenovo g550-es és házban nincs wifi, szóval nem tudom azt használni, mint alternatívát.
előre is köszönöm a segítséget!
mankiboj
-
stupid user
tag
válasz
stupid user #17431 üzenetére
megoldódott
köszi
-
Joshi
titán
Sziasztok. Adott egy Vodafon Mobile Broadband Lite internet (USB) amit Lan-on keresztül szeretnék megosztani egy ACN internetes telefonnak (notebook-al). Az Lan-on nincs internet elérés pedig direkt beállítottam hogy megosztom a mobilnetet más hálózatoknak is. Mit állítottam rosszul? Ugyan ez a cucc Win XP-vel működött igaz hogy azt nem én állítottam be, most Win7 Home Premium 64bit van. Ha rákötöm a routeremre az ACN telefont akkor működik gond nélkül.
-
stupid user
tag
Sziasztok,
nem olvastam végig a topicot.
A kérdésem az lenne, hogy lehet egy print server MAC címét lekérdezni?
(Windows 7 professional, ONE LEVEL fps 1033)
Szeretnék állandó IP címet adni a nyomtatónak, ami rajta lóg, de nem tudtam telepíteni a PSadmin segédprogramot, amin keresztül ki lehetne olvasni az adatait.Előre is kösz a segítséget
-
Tosee
őstag
várj vele egy kicsit... próbál kapcsolódni a másik routerhez...
Ha sikerül akkor az eddig látott 0.0.0.0 helyett megkapja a szükséges IP-t és többi adatot, de ezt látni fogod mert ekkor automatikusan frissít a böngésző. Ha esetleg 1-2 percnél tovább tart a művelet, akkor frissíts (F5) hátha nem frissített a böngésződ!(#17427) f_sanyee
A pirellinek 192.168.1.254 az IP-je tehát nincs ütközés! Az, hogy egy alhálózatban vannak nem jelenthet problémát! Bár az tény, hogy a DHCP miatt érdemes lenne két alhálózatot használni... -
Tosee
őstag
Pirelli 1 LAN portját kösd össze R460 WAN portjával...
Csatlakoztass egy gépet az R460 LAN1 portjára!
Lépj be a tp-link admin felületére (192.168.0.1 vagy 192.168.1.1)
Felhasználónév és jelszó gyárilag: admin
Network > WAN menüpont
WAN Connection Type: Dynamic IP
Save... Ha nem csatlakozik automatikusan akkor kattints a Renew-ra!
Elvileg innentől kezdve már működik... -
Telda
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy T-Home Pirelli minden az egyben modem+router+wifi csoda és ez után szeretnék kötni egy R460-at. Magát modemet csak arra szeretném használni, hogy csatlakozzon a netre, a netet viszont már az R460-nal szeretném szétosztani.
Egyelőre csak úgy tudtam megoldani hogy at R460 MAC clone menüpontja alá beírtam a Pirelli MAC azonosítóját, így azonnal volt net. Viszont ha Pirelliből kijövő kábelt az R460 WAN bemenetére dugtam akkor sehogy nem tudtam működésre bírni. Nos ezt azért szeretném, mert 4 felé kellene osztani a netet, de jelenleg csak 3 felé tudom, mert egyet lefoglal a Pirelli-ből jövő kábel, amit egy sima portra dugtam. Nem vagyok nagy hozzáértő, próbáltam minél érthetőbben leírni, nem tudom mennyire sikerült.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
atos19881101 #17420 üzenetére
Megtörtént, de semmi. Végül egy tegnap esti windows reinstall megoldotta a problémát, szóval valami nálam nem volt rendben, de sosem fogok rájönni. azért köszönöm!
-
Busterftw
nagyúr
válasz
atos19881101 #17418 üzenetére
Nem segített, a router beállításánál is újraindítottam, most is ugyanaz, csatlakozik a hálózathoz, de nem azonosított hálózat, nincs internet kapcsolat.
Arra tudok már csak gondolni, hogy nálam van a baj, mit tudnék tenni?
Windows 7-en nincs valami hálózat reset, ami alapbeállításra állít mindent vissza? -
krealon
veterán
-
jNk
senior tag
válasz
Linda0616 #17412 üzenetére
Jelenleg is különböző ip címe van mindhárom gépnek, másképpen nem tudnának egyszerre netezni ugyanazon routeren keresztül.
Az internetszolgáltató általában egyet* ad (amit a router "kap meg")., ezért ha neked a külső/publikus ip címből kellene 3 db azt a szolgáltatótól kell kérni.*: A nagyobb Digi és/vagy FiberPower csomagokhoz több ip cím jár, ha ilyened van akkor a náluk érdeklődj hogy pontosan mit kell beállítani.
-
Busterftw
nagyúr
Sziasztok!
Van egy tp link-wn422g usb wifim az asztali géphez, és a szomszéddal közösen netezünk, nála van a router. Tegnap este elment a net, látja a hálózatot, jelerősség is jó, jelszó is jó, viszont azt irja : Nem azonosított hálózat, Nincs internetkapcsolat.
A hálózati diagnosztika(windows 7 64bit ultimate) pedig valami olyasmit ír ki, hogy a vezeték nélküli hálózati kapcsolat nem rendelkezik érvényes ip-konfigurációval.
Két helyiségben, két külön laptopon, sőt még telefonon is csatlakozik a hálózathoz. ipconfig /renew és /release-t próbáltam, de valami hibát ír ki.
A router újraindítására gondoltam még, akkor csak simán húzzak ki mindent és dugjam vissza? Mi lehet a gond! köszönöm! -
aag
őstag
Az internet szolgáltatás prioritással van gondom. Ugyanis ha egymagában van a WIFI-s kapcsolat, van internet. Viszont ha bekapcsolom vezetéken a rutert, egyből megszakad az internet.
Csak egy internet forrás lehet, de miért nem tudom szabályozni, hogy melyik az? Én azt szeretném, hogy ne a vezetékes forrás, hanem a wfi legyen az elsődleges. Hol lehet ez "bedrótozva"? -
Linda0616
csendes tag
Sziasztok ! Nekem egy gyors és egyszerű kérdésem lenne , 3 gép van itthon amivel netezünk hogyan tudom beállítani hogy a 3 gépnek más más legyen az IP címe ? Köszönöm előre is a válaszokat! Kellemes napot : Linda
-
aag
őstag
USB-s WIFI-stickes internetem van. Ubuntu 10.04-et használok. Szerintetek oda tudom adni a gépemről az internetet a ruteremnek?
Jelenleg ott tartok, hogyha a ruterrel veszem fel a kapcsolatot eth0-n, akkor nem tudom tovább használni a gépemen az internetet. Pedig nem szakad meg a wifi kapcsolat. Mindkét kapcsolat él egyidőben. Csak a rendszer akkor már az eth0-ról akar internetezni. Hol lehet ezt átállítani?
-
gettz
csendes tag
Szia!
-Win7 ultimate 64bit
-Pingre válaszol a gép, IP-vel és gépnévvel is
-Virusírtó nincs , csak az alap Winfos tűzval.
-WINS beállítást megcsináltam, továbbra sem működöttEzért gondoltam, hogy írok ide, mert nemnagyon jut más eszembe..
annyi , hogy ugye ha WiFi-n van akkor más az ip, mint amikor kábelen van.. de ugyanazon tartományban vannak szóval azzal elvileg nem kéne gondnak lenni.Üdv
-
Tosee
őstag
Üdv!
Milyen OS van a gépeken?
mikor ezt a hibakódot kapod akkor a ping-re válaszol az asztali gép?
Tűzfalat, (főleg ha valami internet security-t használsz) vírusirtót, tiltsd le, majd próbáld meg hátha az blokkol...
Helyi kapcsolat jobb klikk > tulajdonságok
TCP/IP 4-es verzió > tulajdonságok
Általános fül > speciális > WINS fül
NetBIOS engedélyezése a TCP/IP felett válaszd ki, majd OK...
Próba újra -
gettz
csendes tag
Hali!
Hálózatos kérdésem lenne, mégpedig a következő:
- Adott egy laptop, és egy asztali gép, egy router, egy switch.
- Ha a laptop WiFi-n csatlakozik a routerre, be tudok lépni az asztali gép megosztott mappáiba, ha kábelen vagyok a routeren a laptoppal, akkor már nem enged kapcsolatot létesíteni az asztali géppel. hibakód: 0x80070035
Ez mitől lehet? Ezen a laptopon kívül próbáltam 3 ugyan olyan laptoppal, azokon működik WiFi-n és vezetéken is.
Valaki találkozott már ilyen jellegű problémával?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv
-
Claude Leon
senior tag
válasz
artiny #17400 üzenetére
Lehet, hogy a routered kevés hozzá.(típusfüggő a dolog)
Ha a kábeles gép, amin a 24Mbitet mérted, is a routeren keresztül megy ennyivel, akkor csak szimlán a 2 wifi (a routeré és a 2 szobával távolabbi szerkezet) adott körülmények között képtelen a fürgébb adatcserére.Feltételezem, hogy az eszközeid g-sek (54Mbit), az még ideális körülmények között is csak a legszerencsésebb esetekben visz át 20Mbps-nél több adatot a továbbítás jellegéből fakadólag
A fizikai kapcsolat valóban 54 Mbps, de az időzítések és protokoll fenntartására fordított "haszontalan"(mégis igencsak szükséges, tekintve, hogy az átviteli közeg nem olyan állandó, és kizárólagos, mint egy vezeték) adatmennyiség a sávszélesség felét felemészti. -
törölt tag
Ha van egy routerem (ennek a routernek egy kimenetetét egy wireless WAN-jába dugva), amiről tovább szeretném osztani az internetet egy vezeték nélküli routerre, akkor mit kell beállítanom, hogy minden flottul menjen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- Jogtiszta Microsoft Windows és Office licencek Azonnali automatikus kézbesítés, kedvező ár, teljes
- Csere-Beszámítás! Kezdő számítógép PC Játékra! I7 6700 / 16GB DDR4 / RX 570 8GB / 256SSD+1TB HDD
- 5 új, bontatlan Dell Optiplex 5090 mini PC gyári csomagolással
- ThinkPad L14 Gen2 27% 14" FHD IPS i3-1115G4 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest