-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
válasz spammer #22148 üzenetére
Van egy Download Chrome Extension nevű kiterjesztés, telepítettem és azóta minden olyan bővítmény megy, ami chrome alatt is futott,csak szimplán telepítettem utána chrome kiterjesztéseket és mind működik, szerintem nálad is ez lenne a helyzet.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
dqdb
Topikgazda
válasz spammer #22192 üzenetére
Van esély arra, hogy a Nextben a Opera menügombot kigyomláljam a bal felső sarokból?
Nincsen.És mondjuk egy menü gombot rakni helyette a toolbarra, mondjuk mint a Chrome-ban is.
Nem lehet. Oda csak bővítmény tud gombot tenni, de a bővítmény nem tudja az Opera natív funkcionalitását meghívni. Ráadásul a bővítmények által felrakott gombok sorrendje sem módosítható.Továbbá a reload gomb melletti start page gomb is hót felesleges.
Szerintük nem felesleges, ez volt a hivatalos válasz a tiedéhez hasonló felvetésre. Ahogyan az Opera menüt is minimalistának szánják, hiába kértek egyesek plusz parancsokat, cserébe most pakolták tele felesleges menüpontokkal (stash, discovery, speed dial), mert az szerintük kell.Jobb klikkre nem jön be customize menü, mint a régi Operában, szóval valami hack van rá?
Igen, régi Operát használsz Ennyit tud a felület, teljesen fapad, nem lehet egy fikarcnyit sem testre szabni. Erről maximum homályos ígéretek születtek, ha lesz, nem mostanában lesz valami.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz spammer #22233 üzenetére
"Egyébként -egyelőre legalábbis- sokat nem ér, mert kikapcsolgató a flagsben, aztán utána ugyanúgy mutat mindent jelszó nélkül."
Mondjuk ha a kikapcsolásához viszont nem kér authentikációt, akkor tényleg nem sokat ér.
De kezdetnek már ez se rossz, mármint hogy legalább egy fokkal nehezebbé tették a hozzáférést, és egyáltalán felmerült a gondolat - reméljük, lesz is belőle valami értelmes megoldás.(#22232) olivera88 :
hányas verzió a böngészőből?(#22234) dqdb :
Hahaha, ugyan, hova gondolsz, te sem gondolhattad komolyan, hogy az Opera lerakott valami kézzelfoghatót az asztalra.OFF: most látom, hogy van már chrome://flags/#enable-ignore-autocomplete-off, szóval már a Google Chrome-ban is kikapcsolható az autocomplete="off", amit a fejlesztő határozhat meg. Ezt most már jó lépésnek tartom, meggondoltam magam. Korábban nem tudom, miért ágáltam ellene, hogy ebben a tekintetben az Opera megmakacsolta magát, mert ez valóban olyan, hogy a felhasználó hadd döntse el maga, hogy akar-e jelszótárolást, vagy sem, csak akkor furának tűnt.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz spammer #22270 üzenetére
Érdekes. De amúgy a régi képkereső mennyivel értelmesebb volt, hogy egyből ott voltak a különböző beállítható szempontok... most meg a Speciális keresést kell előkotorni a fogaskeréknél. Ugyanez a sima keresőnél: az opciókhoz ugyanebbe a menüpontba kell menni, ha például meg akarom határozni, hogy milyen nyelvű találatokat szeretnék kapni. Korábban kint volt egy legördülő, amivel ezt egyből be lehetett állítani. Most meg ugyanezt saját extensionnel kell pótolnom. Hogy ennek mi a franc értelme volt, azt nem tudom.
Sk8erPeter
-
dqdb
Topikgazda
válasz spammer #22778 üzenetére
Nem. De részükről megvalósítható lenne beállításokból kapcsolható módon maximum 2-3 órás fejlesztési munkával, ezt a fordításokhoz szükséges idő növeli (ha lenne kedvem és időm továbbvinni az opera.pak patchelgetős vonalat, akkor nekem kerülne ennyi időbe megírni). Találkoztam már korábban szinte ugyanezzel a kéréssel (ott a Discoveryre vonatkozott), nem érkezett rá reakció a fejlesztők részéről.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Švejk
őstag
válasz spammer #22770 üzenetére
a bővítményért, ezzel működik
Szívat itt engem is az idióta Google. Azért mondok Googlet, s nem az Operát szidom, mert például Yandex alatt is ugyanez volt a gond. Az pedig közelebb van tudtommal valamivel a Chromehoz. Komolyan már ott tartottam hogy elkezdtem Binggel keresni.
Lehet hogy most mondok orbitális hülyeséget, de nem lehet hogy a Google így akarja rákényszeríteni a júzerekre a Chrome-t? Azzal semmi ilyen gond nem volt, és mivel a kereső folyton propagálja a Chrome telepítését, eccerűember lehet hogy inkább megunja, és telepíti, nem szív a régi Googlevel. Összeesküvés-elmélet rulez. -
dqdb
Topikgazda
válasz spammer #22826 üzenetére
Most látszik mindenesetre, mennyire kifizetődő volt az Opera számára a power userek elkergetése, és a My Opera bezárása. Itt van egy ilyen hiba, hetek óta fennáll, 1-2 éve ilyenkor már kész programok álltak rendelkezésre. Most 2014 van, és még nem született rá egyszerű megoldás, pedig nulláról 20 perc volt írni egy olyan bővítményt, ami pontosan ezt az egyetlen problémát javítja, azaz a Google oldalain Chrome-nak maszkolja a böngészőt.
Teendők:
1. létrehozol egy új mappát
2. lemented ezeket a fájlokat ebbe a mappába az itt megadott néven: manifest.json, background.js
3. Ctrl+Shift+E, jobb felső sarokban bekapcsolod a fejlesztői módot, majd baloldalt felül Load unpacked extension, és betallózod az imént létrehozott mappátNincsen My Opera, nincsen kényelmes zip feltöltési lehetőség, így mindenkinek marad a kézi hegesztés.
hárásó: az Opera 12.1x támogatja az ICC v2 és v4 profilokat is, az aktuális vonal csak a v2-t. A forgatókönyv a szokásos: páran többször is kérik, hogy valósítsanak meg egy olyan funkciót, ami korábban szépen működött, de erre a fejlesztők részéről semmi reakció sem érkezik. Vagy megbarátkozol a színekkel, vagy Firefox, én nem látok esélyt rövidtávon a változásra.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz spammer #22902 üzenetére
A bővítmény a videoszolgáltatók oldalán némi kódot (content script) injektál az eredeti oldalba, amely a saját működéséhez kell. A bővítményhez tartozó manifest.json fájlban meg kell adni, mely oldalakon fusson le az adott script. Erre két lehetőség van: match pattern és glob. Az első megadása kötelező, de butább, a második többet tud, de önállóan nem szerepelhet, csak az elsőt lehet vele finomítani.
Jó példa erre a http://dailymotion.*/* cím, ezt match pattern segítségével nem lehet megadni, mert a TLD helyén szerepelő első csillag sérti a szintaktikát, ezért a kiegészítő fejlesztői úgy döntöttek, hogy az összes lehetséges DailyMotion TLD match patternben történő egyenkénti felsorolása helyett <all_urls>-t adnak meg, és ezt szűkítik tovább ezzel a globbal, valahogyan így:
"content_scripts": [ {
"include_globs": [ "http://dailymotion.*/*",
"http://*.dailymotion.*/*", "https://dailymotion.*/*",
"https://*.dailymotion.*/*" ],
"js": [ "includes/common.js", "includes/dailymotion_com.js" ],
"matches": [ "\u003Call_urls>" ],
"run_at": "document_end"
}Szóval az a figyelmeztetés jelen esetben arról szól, hogy eléri, mert a szabályrendszeréhez és a működéséhez kell, de nem él vele vissza, és nem öncélú, mint sok Android alkalmazás esetében a működéshez egyáltalán nem szükséges jogosultság kérése.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz spammer #22993 üzenetére
Gondolom nem kell alaposan részletezni, hogy általában miért találják ki az ilyen automatikus frissítéseket. Sztem elég, ha annyit mondok, hogy az átlagjúzer úgyse ért hozzá, magasról leszarná, hogy biztonsági vagy akármilyen szempontok miatt van frissebb változat ("jó az, amit használok, csak működjön"), ráadásul megijedne tőle, hogy most mit kell csinálni. Erre írtam a korábbi hozzászólásomban, hogy manapság mindenki a teljes hozzá nem értésre alapoz. Az a szimpatikusabb, ha engednek teret picit hozzáértőbbeknek is, sajnos ebben sem a Chrome, sem az új Opera nem nagyon jeleskedik.
De az automatikus frissítés kikapcsolása (már amennyiben ez valakit zavar, engem speciel ez a feature az, ami a legkevésbé sem zavar) mindkettőnél megoldható, hasonló mennyiségű energiabefektetéssel, ezért most picit kreált problémának érzem ezt.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz spammer #22996 üzenetére
"főleg béta vagy dev csatornán lehet hasznos, ha esetleg kiderül, hogy valami szar van, akkor nyilván nem frissítek"
Persze, ezzel egyetértek. Támogatnám mindkét böngészőnél a dolog kezelhetőbbé tételét. Legalább a flags-oldalon legyen állítgatható - a UI-on is kezelhető legyen. A shortcut paraméterezése amúgy is "törékeny" (mi van, ha az egyik shortcutnál (mert mondjuk több van, egy az asztalon, egy a tálcán, egy a Start-menüben) elfelejtettem beállítani az egyébként számomra szükséges indítóparamétert?). Ezenkívül ha jól emlékszem, Chrome-nál egyáltalán nincs az Operáéhoz hasonló --disable-update kapcsoló (tehát ott tényleg csak Task Schedulerből lehet buzerálni, és az ilyen szétszórt megoldásokat nem igazán szeretem).Hmm, Chrome-nál szerencsére ezt az automatikus frissítéssel kapcsolatos bugot nem észleltem. Igaz, Chrome-ból speciel Windows-ra nálam mindig csak a stabil verzió volt telepítve.
Sk8erPeter
-
S. Szabi
őstag
válasz spammer #23074 üzenetére
Ami a gyorshívónál felül fehér és lefelé halványul, de erősen fehér az egész, lehet nem túl pontos a köd kifejezés, de jobb nem jutott eszembe. Már régebben is rá akartam kérdezni, csak most jutott eszembe megkérdezni. Gondoltam hátha a nagy téma beli újításokkal kikapcsolható lett
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
válasz spammer #23186 üzenetére
Én is az mellett döntöttem. Ráadásul Operába a mentést visszamásoltam..
1/ picik az ikonok és hiába állitom nagyra..
2/ eltüntek a keresők..
3/ csak ugy lehet használni ha konkrét oldalt gépelsz be neki...
szóval meguntam a xarakodást.... Pedig pont ma reggel gondoltam hogy egész jó meg minden... Aztán köv. startnál meg már 3X hagy cserben az idén... -
vilag
tag
válasz spammer #23255 üzenetére
Szerintem kár volt, a korábbi verziókat jobban testre lehetett szabni. Ebben gyakorlatilag szinte semmit nem lehet beállítani....
A másik problémára van valami megolás, vagy az a weblap hibája? Mert bazira idegesítő, hogy mindig nyomkodnom kell az F5-öt vagy a frissítés gombot, konkétan annyira, hogy már gondolkodom rajta, hogy lemondok a rég szeretett Opera böngészőről.
-
dqdb
Topikgazda
válasz spammer #23451 üzenetére
Működik az szépen, már azóta használom, hogy megjelent O21-ben az opera://flags alatt. Ha valaki mégis be szeretné tölteni az összes oldalt, de szeretné elkerülni a lórúgásszerű indulást, akkor ezen beállítás mellett érdemes bekapcsolni még az opera://flags/#extended-lazy-session-loading opciót is. Korábban volt egy olyan beállítás is, amelyik a nem aktív fülek kilépéskori állapotát állította vissza cache-ből (opera://flags#session-tabs-serialization), de az valamikor csendben eltűnt az opera://flags#delay-onload-dal egyetemben nagy fejlődés folyamán.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz spammer #23455 üzenetére
Nem érdekes az, kiemeltem a lényeget:
Version: 23.0.1522.58 - Opera is up to date
Update stream: Next
System: Windows 8.1 64-bit (WoW64)Version: 23.0.1522.60 - Opera is up to date
Update stream: Stable
System: Windows 8.1 64-bit (WoW64)Ilyenkor verziókiadáskor simán előfordulhat, hogy a stabil csatornán frissebb build van, mint a next csatornán, vagy a next csatornán frissebb build van, mint a developer csatornán.
Gyorsan feltelepítettem egy ilyet is, itt is megy szépen 23.0.1522.58 alatt is, nálad lehet valami elállítva.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz spammer #23530 üzenetére
Eléggé véletlenszerűen fordul elő, sokaknál sohasem jelentkezik, míg egyeseknél minden második-harmadik alkalommal, szóval a fejlesztők kedvenc esetei közé tartozik, a nehezen reprodukálható fajtából. Az taskbar autohide probléma alapján eléggé nagy esélyét látom, hogy ezt a hibát a next után átviszik majd a végleges O24-be is, mert az első developer buildek óta jelen van, és azóta sem javították. Pedig az konzekvensen előidézhető, és legalább annyi bejelentést kaptak rá minden developer és next build után, mint erre.
-
-
oliwwer
aktív tag
válasz spammer #23784 üzenetére
Nincs jelszavazva a gépem.
Persze, ha nem használom a funkciót akkor nem is lesz ott, nyilván. De ez érdekes nekem, hogy a csapból is az folyik, hogy jelszót soha feljegyezni, összegyűjteni nem szabad, az Opera meg csinál egy olyan programot, ahol az összes jelszó elérhető.
Na de köszi a válaszokat, tehát ez nem kiiktatható, ha a funckiót használni akarom
-
dqdb
Topikgazda
válasz spammer #23808 üzenetére
A könyvjelzősáv bal oldaláról nem lehet kipusztítani a "+" jelet?
Talált, süllyedt.Gondolom esélytelen, hogy új tab megnyitásakor a bookmarks oldalt mutassa?
[nex] [forrás]Betűket is jól elkúrta, de szerencsére már egy ideje olvasom a Chrome topikot, sejtettem, hogy a Directwrite-téma lesz, engedélyeznem kellett, így állt vissza a régi.
Érdekes, nekem ezzel semmi problémám nincsen, ellenben amikor nemrég Ubuntu alatt kellett fejlesztenem, akkor hülyét kaptam az ottani rendereléstől.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
freeknight
őstag
válasz spammer #23833 üzenetére
Köszönöm, minden a régi!
Na igen, ez szerintem sokkal nagyobb változtatás, mint az új gyorshívó, mégis az simán visszavonható egyből. Ezt meg turkálni kell a többtucatnyi kísérleti opció között, ráadásul a neve se az, amit első körben keresnék. De még ezzel se lenne baj, mert én aztán nem idegenkedek a változásoktól, ha jól csinálják meg. Ez viszont förtelmesen néz ki, még normál méretben is teljesen egybefolynak a betűk. Kíváncsi vagyok, ezzel hány embert fogak elidegeníteni az operától, mert a nagy többség nem fogja megkérdezni, hogyan lehet visszacsinálni, inkább mennek vissza chromera/FF-ra.
-
dqdb
Topikgazda
válasz spammer #24080 üzenetére
Nincsen. Windowsra 64 bites nincsen. OS X-re pedig vagy van éppen 64 bites, vagy nincsen ...
Sk8erPeter: nem bírjátok egymást, a hátralévő életedet már ezzel a traumával kell leélned A szokásos receptet, azaz a profil törlését megpróbáltad már?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest