Hirdetés
- Microsoft Office és Office 365 topic
- eBay
- Facebook és Messenger
- Mesterséges intelligencia topik
- AliExpress tapasztalatok
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Vírusirtó topic
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz Kiskopika #20723 üzenetére
Ahogy szpeti40 is írta, ez egy debian/ubuntu-re épül, a csillivilli felület ,,le van programozva" hogy a felhasználó kattingasson.
Virtualboxon ha gondolod próbáld ki, milyen és lesz róla véleményed.Lényegében ennek is az alapjak Debian mint az OMV-nek vagy akár lehet Ubuntu is.
Most CasaOS eléggé ,,hype"-olt , igaz stabil is és jó is, de Openmediavault sem rossz, mert az egyik legkönnyebben használható NAS-os mezei felhasználóknak.
Youtube-on van egy csomó videoja Dbtech Youtubernek illetve sok más felhasználónak , amiben megmutatja lépésről-lépésre miket hogy kell csinálni/beállítani.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz nagyfejü #20715 üzenetére
Hi, én már csak olvasom a topic-ot ritkán válaszolgatok, és igaz OMV-ről gyári Synologyra váltottam, de 3 dolgot tudok ajánlani:
- CasaOS: https://casaos.io/
Ubuntu vagy Debian-t kell telepíteni, utánna egy parancsot kiadni ami feltelepíti a CaSAOS felületet. sokan dicséri, appokat is pár kattintással el tudod intézni.
https://www.youtube.com/watch?v=FwJByjTdKks
- OMV 7 step-by step video alapján
- Xpenology : Synology hekkelt rendszer, amiPendrive-ról fut indításkor, HDD-re települ, viszont atomstabil. Frissítések macerásak, de szerintem nem kötelező, ha otthonról éred csak el.Én OMV6-ról (épített NAS-ról) váltottam Synologyra sok pénzért, ami részben megérte, mert szabadidőm elég kevés lett, és valami stabil rendszert akadtam.
OMV 4-5-6 alatt épített NAS-on 3x volt bajom/problémám ami 1-2 óra olvasgatás utn megoldottam, tehát az sem rossz, csak egyszer kell jól beállítani.Remélem sikerül jól döntened.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, köszi az infót nekem ez nincs meg , mrt 3-4 éve használtam utoljára kb.
Kb így kell csinálni :Cloudflare Tunnel Easy Setup | Crosstalk Solutions
Itt Synology NAS-ra telepíti, viszont régebben mikor OMV-vel nyomtam a rendszer által dobott ,,docker run cloudflare..." részt SSH-n futtatam és semmi gond nem volt vele.Minden porttal kapcsolatos átírányítst a webes felületen tettem meg.
-
stigma
addikt
Hi, ezt most nem értem : "ddclient által támogatot ip lekérő oldal https-ről http-re állt át"
Ezt a részt nagyon nem értem, itt valami nem kerek nekem.
Ddclient-et csomagból vagy dockerből futtatod, ahol kareméterzened kell pár dolgot, és ez frissíti a rekordokat, amiket beállítsz Cloudflareben, ezt ahogy nézem most is így van.Nginx Proxy Manager auto SSL-t (tansítványt) kreáll/kreált, igaz ha tunnelezel akkor ez sem fog kelleni.
Ebben segíteni nem tudok, illetve most pár napra el is tűnök a fórumból, szóval nem fogok válaszolni.
-
stigma
addikt
Kamerában nem vagyok otthon, de Frigate-hez nem kell HA, csak akkor ha ezt telefonon akarod nézni, mert csak webes felületen látod a kamera képét, nincs iOS/Androidos alkalmazás.
Én még ilyesmit találtam : ShinobiDocsIlyesmi kamera dolgoban nem vagyok benne, de rokonnak most tettem össze Xpenoogy gépet + Surveillence-t, vagyok még nincs kész, mert szívok vele.
-
stigma
addikt
Hi, én csak infót adok, ennek utánnaézhetsz, sok Youtube video van róla: Cloudflare Tunnel.
Vann egy cloudflare DDNs szolgáltató ahova becsatolsz egy domaint, ahol tudsz számos CNAMe értéket létrehozni, ezzel elérni az alkalmazásokat bárhol szinte.
Cloudflare-ben még tűzfalszabályokat létrehoznék mely országokból lenne elérhető a domain.
Cloudflare Tunnel egy olyan dockeres alkalmazás ami frissítu az IP-d rekordjait Cloudflare-ben, így portnyitás nélkül (80 és 443) el tudod érni az alkalmazásokat.
Nginx Proxy Manager sem kell, mert a webes Cloudflare Tunnelen belül be tudod állítani, hogy melyik gép melyik porjtát hova irányítod át, ezért nem kell certekkel foglalkozni.Ezt próbáld ki első körben, nem biztatni akarlak, de én kb 1,5 éve így használom a NAS-jaim melyek itthon vannak/voltak.
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #20254 üzenetére
Hi, köszi a képet, lehet rosszul fogalmaztam amúgy.
SSH-n MC-t feltettem majd ugye ,,mc" paranccsal elmindítom.
A képen látható összes mappát látom, viszont ha a rendszer partición lévő adatokat akartam megnézni, és úgy emlékeztem régen ezt lehetett megtenni a /dev vagy /srv alatt.
/srv alá ugye a felmountolt meghajtókat tudom tenni, mint például a HDD-t ami ugye benne van.Nekem annú úgy rémlett OMV5 vagy 6 alatt, hogy a rendszermeghajtóm fájljait én mint admin látom, és ha logokat vagy fájlokat kell törölni a rendszer particióról akkor simán ment asszem..Igaz ez nem most volt
Itt az érdekelt volna engem, ha a te parancsoddal kilistázom hol vannak a nagymérerű fájlok, amiket törölni kell akkor hogyan tovább.
Bocs ha hülyeséget kérdezem, de annó emlékeim szerint automatikusan8 elértem régebben midnent SSH-n vagy MC-ben minden mókolás nélkül --> SSD-n a rendszermeghajtó fájljait vagy felmountolt HDD-et, ugye ezutóbbi sikeresen megvan, de nem ott van a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz TheMiller #20252 üzenetére
Valami ilyesmit telepítettem az extraból, de mivel kevés időm volt ránézni, restart nem volt ami gondolom kellett volna.
Gondolom ezek után ahogy a dokumentáció írja (Plugins — openmediavault 6.x.y documentation) azt a mappát osszam meg, amelyik a legnagyobb méretű, hogy tudjak törölni belőle.
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #20250 üzenetére
Hi, igaz kb 1 éve volt,de már elfelejtettem a parancsokat, köszi a segítséget.
Ha kiadom az általad megadott parancsot (du -shc /*), és van olyan mappa amit a rendszer baghajtóra listáz, hogyan tudom szelektíven törölni a benne lévő fájlokat?
MC-t ugye feltettem, de nem érem el a rendszer meghajtó fájljait. kell esetleg bármiféle plugin-t feltennem? vagy csak szimplán a /srv alatt meg kéne találom a rendszer mappákat.
-
stigma
addikt
Hi, legfontosabb kimaradt
SSD-n a OMV rendszer, ezenkívül van még egy nagyobb kapacitású (~10TB-os HDD) felmountolva, arra tölt le.
Dockerben volumok rendben vannak az tuti, ott csak a /config és /download van megadva.Ha torrent-et indítok a /download volume a HDD-re tölt, ezt már néztem is.
Első körben a rendszer SSD-t akarom megtisztítani, valami ott nincs rendben, nem hiszem hogy pár hónap alatt a sok loggal lehet gond, szerintem inkább mással.
Mivel nincs sok docker image erre sem gyanakszom, inkább valami incomplete dir-re, ami beragadhatott régebben.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Egyik ismerősnek segítek, viszont megakadtam az alábbi problémával, mivel már nem OMV-zek és régen nem így volt , hogy a rendszer SSD tartalmát nem látom, ezért kéne egy kis help:
OMV 6 (legfrissebb talán 6.5-ös verzió), ahol Dockerben qbittorrent fut.
Fura módon a rendszer SSD-je betelt, ezért ránéztem a gépére és ssh-n kiadtam a df -h parancsot mellyel listáztam , hogy melyik meghajtón mi a helyzet.
rendszer SSD betelt, de SSH-n nem tudok belépni a /dev/sda1 meghajtórára, viszont próbáltam a /srv mappán belül is amiket a rendszer felkínál, de nem jutottam előre.Kérdésem az lenne:
- Hogyan tudok a rendszer /dev/sda1 tartalmát megnézni mappa szinten , hogy lássam?
Midnight commandert már feltettem, hogy átlátható legyen és ne kelljen parancsokkal bohóckodni.
- Hogyan tudom kideríteni, miért telt be?Qbittorrent esetén nincs megadva stackben hogy van "incomplete dir", sőt az alkalmazásban sincs bepipálva ez az opció.
Log nem hiszem hogy egy 240GB-os SSD-t megtöltene, kb 1-2 hónapos a rendszer.Ha valaki bármiben tud infót szolgáltatni, miért lehet ez ne tartsa magába.
Az SSD-n szűz OMV és Docker van csak telepítve 1 db konténerrel (Qbittorrent), így 240GB-ból kb 10-15% szabad hely van max, amit ki kellene derítenem, hogy miért is van.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Okoskodni nem akarok, de valami user management van neki: Admin Web UI - PhotoPrism
Ezenfelül van más sok alternatíva is Képek megosztására dockerben : Lychee, Piwigo, Chevereto, és még sok más.
Pát tippet itt talász: Top 21 Favorite Self-hosted Photo Collection and Web-based Galleries [2023] (medevel.com)
-
stigma
addikt
Hi, hát ha új szervert tesz össze az ember, akkor mindig nehéz döntés ez, mert inkább én fölélövök, hogy jobb CPU-t teszek bele, mint amit szeretnék, és ilyenkor később van még lehetőség terhelni más programokkal/konténerekkel is.
Igaz felesleges de én mivel annó olcsó volt a ram, 16GB-ot tettem bele a szervereimbe, mert ramból sosem elég.Igaz VM-et nem használok de én építet szervereimben amiket már felsolrotam és mostani Synology DS423+ NAS-ban (J4125 lap) még a határait nem értem el, igaz VM-et nem futtatok.
Én javaslom azt, hogy bontsd ketté a Nextcloud dolgot --> Fájltárolásra Nextcloud, képek/albumokra meg mondjuk Photoprismet használj vagy bármi más Photo managelő konténert.
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #20210 üzenetére
Hi, igen ez sajnos így van, hogy integrált procis lap normális áron nincs is, vagyis még ha van is de nincs készleten, és egyszerűbb egy Brand gép vagy félkonfig vétele.
#20211Istv@n : Hi, hát ilyen energiakérdésekbe én sosem szoktam belemenni, mert a szerver igaz éjjel -nappal megy, de egy nagyobb TPD-s gép nem biztos hogy jóval annyival többet fogyaszt, mint az emberek gondolják.
HA egy azonos HDD-vel/táppal szerelt szervert számolni kellene, ami egy integrált vs alacsony/nagy fogyasztású proci esetén hogy nézne ki, az éves villanyszámlát annyival nem dobná meg szerintem.
Tegyük fel egy példaképp egy J5040-es lap 6-10-15W-ot fogyaszt full loadban, míg mondjuk egy 8500T max 35W-ot vagy egy 8500-as nem T-s fogaszt teljesen leterhelve 65W-ot, viszont ez full terhelés alatt adja le, de a NAS 70-80%-ban nem jár teljes terhelés alatt. Így az is lehet, hogy egy drága integrált lap pl: N100-as lap 50k-ért igaz kevesebbet fogyaszt mint egy 8500W (35W) de lehet lap + proci-t találsz 30k-ból, így a 25k-s nyereséged lesz, amit villanyszámlára elkölthetsz....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, időnként még vissza.-visszaköszönök, próbálok neked segíteni.
Qbittorrent támogatja a többszálas letöltést, ezért ha van jobb CPU-d és sok ramod jobban ki tudod használni.Milyen netet akarsz kihajtani? Digi Gigabit?
Én az elmúlt pár évben pár ITX konfogon túl vagyok, N3150, J4105, J5040 integrált CPUS-s Asrock lapok 3 db sata csatlakozóval, és amiket írtál mind ment nekem.
Annyi OFFnak, hogy egy Beelink S905x2-es Coreelec box USB 3.0-s csatival otthon bátyámnak egy WD külső HDD + WD Purple 2-4TB-os merevlemeznél Digi gigabiten 75-85mb/sec-et tudott ami nem rossz szerintem. Neki csak leölteni kellett, ezért neked ez nem opció, plusz ugye 1 db usb 3.0 van így skippelheted.Aprón sokszor találni olyan konfigot amit szpeti40 fórumtárs már javasolt, de lehet kukázni i5-8500T-t is (6mag/6 szál ~ 25k környékén), amibenbőven maradt kraft, igaz az ára azért húzosabb, vagy lehet újabb 10105/10105T-t is kifogni ami újabb socket, 4mag/8 szál asszem.
NAS-nak ezek a CPU-k még sok is mondhatni, de attól függ mit futtatsz rajta.
Nextcloud-ból mit használsz? Sima linuxserver verziót vagy Nextcloud AIO(All in One)?
Nextcloudnál a gond az, hogy sima fáj szinten tökéletes, ha csak fájlokat tárolsz, ha képeket is mentesz akkor van gond, mert nem generálja le a thumbnail-t (kisképet) így még pár dolgot ott be kell állítani.Ennél jobb cloud jelenleg a Owncloud Infinity Scale (OCIS), viszont én még csak feltettem , tesztelni nem teszteltem.
VPN-re sokmidnent használhatsz, Wireguard vagy épp Tailscale-t is.
Én annó J4105-ITX/J5040 lapon 1 SSD +2 HDD-vel az alábbiaka használtam:
- Qbittorrent -> 300mbites netet CPU-ban 40-50%-ig maxolt ki (37.5mbit/s volt a letöltés)
- Plex, Nextcloud, Tailscale, Tautulli meg vagy 10 konténer.Integrált 4 magos lapok most drágábban mint egy régebbi konfigot venni/építeni szerintem. Tápban 300-400W-os használt GOLD-ot ajánlok (Be Quiet) mert szinten gangtalanok, és jók a hatásfoka nagyon még a Silver és Bronze-nak is.
Most sajnos N100-as lapot 1 sata csatlakozókkal árulnak 40-60k-s áron amihez 10-15k-ért tudsz venni PCI sata bővítőt.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz jézusom #20107 üzenetére
Menjünk akkor sorban:
Képeken semmi extra kirívót nem látok, így szerintem valami a konténerekkel lehet gond.
Plex: Itt ha a konténert feltetted, mappákat ugye adsz meg az egyes típusoknak (/tv vagy /movies esetleg /tvshows).
Az itt meghatározott mappákat ha szét van szedve neked kategóriákra, akkor a Plex Webes elérésében a könyvtáraknál ezeket kell keresni => tv vagy movies vagy tvshow
Itt egy telepítés és mappakonfogurálás : Link
itt ami nálad a tv vagy movies lenen a srácnál plex_contentCloudflare Tunnel: Ha már van domained becsatolva, akkor kba 11 perctől kell nézni a videot. --> Cloudflare Tunnels: Getting Started with Domains, DNS, and Tunnels
A video alatt már lehet máshol vannak a menüpontok,mivel ez több mint 1 éves video
Itt gépenként 1 db tunneled lehet, tehát ahova healty-t avgy inactive-ot írsz jó helyen jársz--> ott a 3 pötty és Configura alatt tudsz más konténert is a nevre engedni :3 pötty --> Configure --> felül az Add HostnameAmi a fontos...Soha az életben nem engednék ki olyan konténert amiket irogaszt, és nincs authentikációja/belépése : Glances vagy Heimdall.
Itt Tunnel esetlben van rá lehetőség, hogy ha nincs is authencikációja, akkor kérjen egy belépést, ezt a video is megmutatja.
Itt bármilyen ponton lévő konténert ki tudsz engedni, amit csak akarsz ezért megkeverni a mostani portokat nem kell.Viszont szerintem mielőtt bármilyen portokal/konténereket kiengednél a netre tedd rendbe a konténerjeidet szerintem , mert sokszor írod , hogy ,,fogalmad sincs de valahogy feltetted" --> A legtöbb konténered root-al fut, ami nem annyira biztató, de te tudod.
-
stigma
addikt
válasz jézusom #20100 üzenetére
Hi, hát ilyennek nem kéne kenni.
ssh-n add ki a az aláppi parancsot mikor scannel a plex vagy akár most is : toptop paranccsal monitorozhatod az appok fogyasztását.
ezenkívül a glances dockerea appot ajánlom amiből sokminden kiderül.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz jézusom #20093 üzenetére
Hi, example-ből lehet valami régi verziót telepít, ezt a hibaüzenetet amúgy az általam másolt 2 db parancsból (stop és rm) melyiknél dobta?
Mert ha nem törlöd a konténert, akkor nem tudsz újat feltenni.
Ezzel a paranccsal listázod a konténereket: docker ps -a
Itt meg kell keresni a Portainerhez tartozó Container ID-t, majd azzal tudod biztodsan leállítani és törölni
Leállít majd töröl:
docker stop portainerContainerID
docker rm portainerContainerIDÚjat szedd az új image-t
docker pull portainer/portainer-ce:latest
Ezzel telepíted
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name=portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce:latest
Itt már amit írtam https://NASIP:9443-on éred el.De ha felment a Portainer, akkor örülj, reméljük nem a BE verziót tetted fel, mert az Business Edition, hanem a CE-t, mint Community Edition.
Plex-ben még 1 dolgot javasolok, ha a mappák már mennek: Scanning vs Refreshing a Library
Ha letöltesz egy új torrentet, akkor itt ha ezt beállítod automatikusan fogja beolvasni az új tartalmat (filmet/sorozatot is)
Beállítás --> Serve --> könyvtár : Itt meg beállítahtod ha gondolod hogy milyen időközönként ellenőrizze az új tartalmat.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz jézusom #20072 üzenetére
Hi, látom már páran válaszoltak, nagyjából segítek, de ami fontos minden felhasználónak:
Google a barátod --> 1-2 kulcsszó és review vagy youtube video mindenre van pontosan.Ezzel nem fikázni akarlak, csask szorszor kérdezel olyasmit, amit már a fórumban sokszor megkéreztél vagy leírtunk, pedig csak keresni kell, vagy keresőszavakat kell keresni.
Portainer törlés: Mivel írtad az ezer éves telepítést én azt ajánlom a régit töröld:
docker stop portainer
docker rm portainerÚjat szedd le és telepítsd:
docker pull portainer/portainer-ce:latest
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name=portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce:latest
Új címet nem a 9000-es poton éred el hanema 9443-on : https://NASIP:9443
Utánna egy felhasználónév + jelszó párost generált és minden rendben fog menniCloudflare:
Cloudflare egy DDNS szolgáltató, ami régebben az volt hogy ha veszel egy domain-t mindegy hogy kinti webdsite-on vagy ittohnin (nextserver/rackforest, stb), akkor fudod konfigutálni az elérést.
Régebben csak DDNS docker konténer volt , most már más a szitu a Cluoudflare Tunnel-el.CF Tunnel nem más mint a Cloudlfare olyan szogáltatása amivel az egyes eszközeidre tudsz elérést bitorsítani port alapján --> olyan mintha egy Nginx Proxy manager-t gyúrtak volna bele.
1 konténert kell feltenni, ami a CF Tunnel, ezt a Clouflare hiatalos oldara belpéve tudsz telepíteni (neten van ezer video róla).
Ezek után kb akármennyi aldomaint tudsz telepíteni.Nekem 1 domain-em van, 3 gépen fut Dockerben a CF tunnel app:
1.Gép: Saját NAS
Qbittorent.domainem.com :
dashboard.domainem.com : Synology belpésem
Nextcloud.domainem.com : Nextcloud
2.Gép: Xpenology NAS
QbittorentXXX.domainem.com : Másik gép qbittorent elérése
dashboard.domainem.com : Xpenology gép belépése3.Gép: Xpenology NAS
Survillance.domainem.com : 3. gép kamera rendszere
dashboard.domainem.com : Xpenology gép(3. ik) belépéseSzóval kb Cloudflare alá ha bármit felcsatolsz akkor korlátlan eszközről korlátlan elérést tudsz megtenni (vagyis ez nem 100%), de én eddgi Cloudflare ingyenessen vagyok eddig bajom nem volt az elmúlt években.
-
stigma
addikt
válasz jézusom #20068 üzenetére
Hi, ha nem sürgős sajnos 1-2 nap és leírom a fórumban.
gratulációt köszi.
cludflare tunnel : kb a ddns szolgáltató + nging proxy manager ami össze van gyúrva.
tanusítványt a cludflare gyárt az egyes domain rekordokat meg a docker konténer frissiti....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz jézusom #20039 üzenetére
Hi, hát bocs hogy ezt írom nálad, de egy telepítés részedről mindig extrém módon szokott menni, mert ,,valahogy" létrejön, még ha leírás is van
Portainer-t nem tudom hogy tetted fel, 1-2 parancsal én törölném, és utánna amit én írtam úgy telepítsd fel.
9000-es alap portainer port már kb 1,5 éve fixen https és 9443-as poton elérhető.Sajnos OMV-vel egynlőre végeztem, mert családapa lettem nagyon kevés szabadidővel így Synology NAS-ra váltottam, így sajnos új leírást nem fogok készíteni.
Cloudflare Tunel, amit én ahsználok távoli elérésre, így Nginx Proxy Manager nem kell, viszont az is tökéletes amúgy, csak én ,,szintet léptem"
Ilyen Cloudflare Tunnel-es leírás Youtube-on elég sokat találsz.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, igen minimál dolgokra amire egy NAS is van egy átlag felhasználónak bőven elég, mert van 1 db USB-d, remélhetőleg USB 3.0 amire egy HDD-t kötve a fix dolgokat simán fel tud telepíteni.
Tesómnak épp ilyet csináltam (Beelink S905x2 mini), amire egy 2TB-os külső HDD volt kötve.
Rendszernek CE futtott, dockerben oldottam meg a Qbit, Adguard-ot és még 1-1 alap konténert ami egy felhasználónak bőven elég.USB 3.0-n Qbit egy Digi 1GB-en olyan 70-85Mb/sec letöltést produkált ami szerintem elég jó teljesítmény.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Visszaköszönök picit segíteni nektek, mert látom megváltozott a Docker környezet és mindenki szenved, és nem tud Portainer-t telepíteni
Nah akkor a lényeg, az hogy tegyétek fel a Docker-t , ahogy a videoban van : Link
0. lépésben csatoljátok fel minden szükséges meghajtót, hogy már csak Dockerezni keljen.
- 3 mappa ami kell a megosztáshoz hozzátok létre a video alapján
- esetleg az alábbi menüpontokban mielött létrehozzátok nézzétek meg, hogy manuálisan is telepíti a dockert ha nem hozzátok létre a 3 mappát:
Szolgáltatások --> Compose --> beállítások : Alul engedi telepíteni simán a dockert? (Install/Reisntall Docker)
Ha docker sikeresen feltelepül akkor már csak SSH-ni kell:
- Ellenőrizzátek hogy a docker környezet fel van e települve: SSH (putty) lépj be és írd be hogy docker version
Ekkor ki kell írni az OMV-nek, hogy melyik verzió van fenn, ha kiirja akkor sikeresen települt.
Ezek után Portainer-t a dokumentáció alapján az alábbi parancsokkal tudjátok feltenni:
docker volume create portainer_data
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce:latestAz itt lefuttatott 2 parancs feltelepíti a Portainer-t SSH-n. Ilyenkor a rendszer meghajtóra megy minden image/volume.
Ha ezt nem oda hanem egy másik meghajtóra akarjátok telepíteni akkor így futtassátok:(PortainerData mappát létre kell hozni egyik meghajtótóokra )
docker run -d -p 8000:8000 -p 9443:9443 --name portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v /srv/valamieleresiut/PortainerData:/data portainer/portainer-ce:latest
Ezek után települ a Portainer és mindent úgy ahsználtok ahogy kell! --> https://NASIP:9443
Qbittorrent:
admin és adminadmin-t felejtsétek el, logban kell megnézni, milyen generált jelszót kaptatok, egy ideje már ezt adja a rendszer.
Ez régebbi verzióban így van (4.3.9 ) de újabbiban már nem, mindent a logból nézz pl: 4.6.X....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Panthera #19866 üzenetére
Hi, miniDLNA ezer éve volt hogy telepítettem, de esetleg azt próbáld meg, hogy:
- zárójelek miért vannak a végén mindhárom home mappának? --> /home/pictures)
- Esetleg a /home/video helyett a /srv/...elérési utakat próbáld meg megadniMás ötletem nincs most reggel.
kb 3 éve ezt linkeltem, neve már megváltozott de a telepítés lépéseit mutatja be minidlna esetén : ReadyMedia - ArchWiki (archlinux.org)[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz MrZick #19856 üzenetére
Van egy régi nagy leírásom ha kellene Portainer + docker konténerek telepítéséről, melyet asszem itt elérsz:
OpenMediaVault - PROHARDVER! HozzászólásokMindegy hogy 5 vagy 6-od van Portainerben ugyanúgy telepítesz midnent.
Még kómás vagyok reggel, de a //srv helyett /srv-t kellene írni és ha utánna sem megy ahogy szpeti40 írta logot kéne nézni.
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #19796 üzenetére
Hi, haddent mondott jót, de még nem volt időm vele foglalkozni sajnos: owncloud/ocis
sokkal gördülékenyebb fájlok beolvasásában, illetve jobb is a felület, de még nem tettem fel.
ocis -> Owncloud Infinity Scale....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #19793 üzenetére
Hi, nekem ilyen problémám még nem volt, piciben használtam mint ahogy 1hsz-el ezelőtt is írtam.
Synology NAS saját programjaival kiváltottam a nextcloudot, talán a 25ös verzió van fenn, ilyen bajom nem volt még.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, jól körbejártad akkor a dolgokat , ennyite én nem írtam le tökéletesen mint Te.
Nálam pár useres volt a nextcloud, gond probléma nem volt vele sosem, igaz én mint admin 2FA-val léptem be, más usereknek meg erős jelszót generáltam.
Csak fáljok tárolására használtam, illetve megosztani, igaz tudja azt amit Te akarsz de asszem ilyen képek/galériákban gyenge asszem. De puding próbája az evés.
OMV helyett Synologyal nyomulok, így nextcloudot levseréltem a saját alkalmazásaira ( Filestation + Photos)....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, többfajta van, amiket írtál, kb bemutatom:
linuxserver/nextcloud : ehhez adatbázist (maraidb vagy PostgreSQL) kell még mellé telepíteni. Telepítéskor megadhatsz pár Nextcloud add-on hogy fel tudd telepíteni
nextcloud (official) : Base version - apache verziót szoktam feltenni, asszem most is ez van nekem, alap funckió + telepítéskor rákérdez miket akarsz feltenni
nextcloud AIO : Nextlcoud komplett csomagot felpakol, így egy csomó felesleges csomagod lesz ami lehet terheli is a gépet.Helyedben az AIO-t megnézném első körben mi kell, ha jócsómó minden nem, akkor a sima Official Nextcloud-ból az általam ajánlott base version-t tedd fel.
-
stigma
addikt
válasz jézusom #19748 üzenetére
Hát remélem valaki segít, de olyan fura nekem a rendszered.
SMb másolásnál smbd-t 12% az nem rossz szerintem, vagy fene tudja, de szerintem rendben van induljunk ki abból.Fura hogy 30%-os a Phyton script, aminek kb 1-2%-ot kéne enni, nem tudom mi fut ott, illetve a kworker/0-val ami elvileg gugli alapján egy Linux folyamat.
Valaki tud segíteni jézusom-nak, mert én 0,5/1 naponta 1-1 hsz-t írok, azzal előrébb nem lesz.
-
stigma
addikt
válasz jézusom #19736 üzenetére
Hi, már igaz írtak neked, én mostanság ,,lassabb" vagyok, de régen egy hsz-t dobtama telepítésről ha valakinek nem menne:
OpenMediaVault - PROHARDVER! Hozzászólások#19737kutga : Komplett rendszer-t monitoror, mint egy Grafana , csak jóval kisebb erőforrás az amit használ a konténer mint egy Grafana.
Szerintem ezt a kontéenrt is szpeti40 ajánlta nekem és a fórumban, azért tettem fel.
-
stigma
addikt
válasz jézusom #19734 üzenetére
Hi, hát az a gond, nem megbántásként mondom, de leírtam sokszor mit kell tenni és csaka felével foglalkozol sajnos.
Glancesszel nem tudok mit kezdeni.
SSH-ra lépj be,hivatalos konténer oldala: https://hub.docker.com/r/nicolargo/glancesdocker run -d --restart="always" -p 61208-61209:61208-61209 -e GLANCES_OPT="-w" -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock:ro --pid host nicolargo/glances:latest-full
Ezt SSH-n bemásolod, lefuttatod és ennyi => NASIP:61208-as portona webes felületed eléred ahol minden adat megjelenik ami kell.
Transmission-t kb kukáztam pár éve, mert csak 1 szálon töltött (Kb a TM 3.0 verziónál), nem tudom mennyire jó az új 4-es de én Qbittorrent-et használok.
Nálad aza baj több folyamatot/rendszer/hozzáférést kell helyre tenni, mert az nem jó hogy külön userenként X% a CPU-t használja, én értem hogy több programot használsz de ennek mennie kell rendesen.
Sima SMB lejátszásnak egy 60-70GB-os image esetén sem szabadna Gigabites hálózatnál gondot okozni/szakadni, ott nálad lesz a gond, hogy valami rosszul van beállítva.
-
stigma
addikt
válasz jézusom #19729 üzenetére
Hi, qbittorrent topic van, kérdezz ott nyugodtan mik az opcionális beállitások , ne randimra állits dolgokat, mert lehet rosszabb lesz.
Swap filet glacens kidobja , vagy talán ssh-n a lsblk parancs asszem.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz jézusom #19727 üzenetére
Hát ez elég érdekes, van egy gomboc felhasználód aki 40%-os smbd(gondolom ő lesz a másolás) eszik a CPU-ból az fura, meg nekem , illetve a másik 2 proginak is, hogy ennyit egyenek a CPU-ból.
Qbittorrent esetén a bittorrent topicban írják, hogy csak TCP-n tölts, titkosításos részt ki kell kapcsolni, konfighoz mérten a letöltési szálakat és egyéb beállítást konfogurálni kell.
Nálam ez a szitu, most laptopon lóg egy USb 3.0-s HDD amire a NAS-ról wifin máslok kb 50mb/seccel és ez a szitu: [kép]
Glances szedd le tedd fel, mert jobb lesz a szitu, hogy látunk mindent. SWap fájl nem telt be esetleg?
Rendszer SSD-n fut, Torrentezni HDD-re nyomod, vagy csak 1 meghajtód van?Válaszolni ma már nem valószínű hogy fogok , csak holnap.
-
stigma
addikt
válasz jézusom #19724 üzenetére
Hi, valami nagyon nem stimmel nálad.
A felsorolt 2 db nagycpu igényes folyamat micsoda, mert rohadtsokat fogyasztanak.
nekem qbit most pár feltöltéssel kb 2-3% fogyaszt ilde állapotban csak feltöltéskor, most nem megy semmi letöltés.qbittorrenten milyen beállitásokat változtattál feltelepítés óta?
-
stigma
addikt
válasz jézusom #19717 üzenetére
Hi, igen Multibit már megválaszolta lehet qBittorrent szar verzióját használsz.
indita pár torrentet, ssh-n a top parancsot add ki , melyik a nagy cpu fogyasztó azt nézzük meg.
vagy tedd fel ezt a docker konténert mert ez mindent mutat.
https://hub.docker.com/r/nicolargo/glances....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Panhard #19706 üzenetére
Hi. ARM procis NAS jóval lasabb mint egy épített. Ha egy Xpenology NAS-t építettél volna J4005 alapon ami 2 mag 2 szál, alias DS220+, akkor jóideig ellettél volna vele.
Nekem Brand gépek és i5 fogyasztása nem előny, igaz árban oclsóbbak és nem full Load-ban mennek 50-60W-ot, hanem ennek töredéke, de egy jó integrált lap tökéletes bármire szerintem, ami kell.
Én J4105/J5040/J4005 lapokat teszteltem OMV , Xpenology-ra tökéletes volt mindenre amire kellett. kb 3-4 hete J4005 lapot 13k-ért újonan vettem Aqua-ból, ami bestbuy volt NAS-nak (rokonnak)....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Multibit #19705 üzenetére
Hi, hát én is már mindet ,,is" kipróváltam...
Kőkorszakban RaspberryPI2 + külső HDD, majd éptett HTPC(Ubuntu + Kodi Vaapi), majd OMV épített gép évekig és most Syno...Igazából sokba került betonstabil, de majd ha lesz időm valamikor akkor már szerintem vagy Xpenology vagy CasaOS lesz a befutó szerintem.
Most pár évre elleszek a Syno NAS-al amire kell, arra tökéletes nekem.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Panhard #19702 üzenetére
Hi, persze, gyári Synologyra váltottam DS423+.
Családos emberként már nagyon kevés időm van mindenre így gyors eladtam a konfigomat és vettem egy jóval drágább műanyagot
Akkora hatalmas jóval jobb feelingem nincs, annyi előnye hogy azomstabil + picit kevesebb helyet foglal mint Node 304....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Toninho13 #19698 üzenetére
Hi, én még nem, igaz már nem OMV-vel nyomom, de 2 ötletem lenne:
1. Nem tudom miről telepíted, de ha pendrive-ról akkor formázd le újra és írd ki rufus vagy balenaEtcher program valamelyikével.
2. Arra a HDD/SSD-re amire telepíted ismét, előtte formázd le. Ha nem tudod más gépbe beletenni akkor egy Ubuntu Desktop-ot írj ki pendrive-ra, bootolj be vele, majd gparteddel tudod formázni a meghajtót.Remélem sikerrel jársz.
-
stigma
addikt
Hi, ilyen lapnak problémamentesen kell 4K Remux HDR-t játszani hálózati meghajtón, ha az alábbi kövezelmények megvannak:
- NAS Gigabites hálózatonlóg, kábellel a routerre összekötve
- Ha a rendszer SSD-n fut, Film HDD-ről pufferel
- Ha TV-hez van usb-s ethernet átalakítód vagy egy Amlogic boxod, ami a Filmet lejátsza és rendelkezdik Gigabites LAN adapterrel.Nálam ez a szitu, igaz már nem OMV vonalon vagyok , de N3150/J4105 lapom mikor volt itthoni hálózaton --> Amlogic box (Coreelec) --> TV (HDMIvel kötve ) tökéletesen lejátszott akármilyen remuxot 60-70-80GB-ig.
Problémák:
- Akármlyen drága TV-d van max 100mbites LAN van rajta ami kevés egy normális 4k-hoz.
- Akármilyen drága TV-d van max 433-as Wifije van tippre ez sem a legtökéletsebb
- HA a NAS Wifin keresztül csatlakozik a routerhez, szintúgy probléma
- A routered wifije gyenge ez is szűk keresztmetszet.Bestbux budget megoldás lehet:
- NAS kábelen routerrel összekötve, USB Ethghernet Gigabites átalakító TV-re kötve ha tudja a Gigabites kapcsolatot akkor meg vagy oldva.
- Ha veszel egy Amlogic boxot ami S905x3-as cchpppel szerelt ( 4/32 vagy 4/64-es box , ezen van Gigabites adapter) akkor Dolby Vision kivételével mindent le tudsz akadásmentesen játszani. Rendszernek mehet a rajta lévő Android vagy Linux alapú Coreelec.Nálad a NAS- konfiggal nincs gond, router-wifi-TV cstlakozási pontokkal lesz probléma inkább.
-
stigma
addikt
Hi, én egy alacsony fogyasztású J4105/J5040 géppel próbálkoztam régen OMV alatt a Jellifyn dockeres konténerrel, mely sikeresen ment.
Jellyfin ingyenes, tud szoftveres és hardveres dekodolást, és olyan mint Emby vagy a Plex.Annó én fullos 4K-t is tudtam lejátszani webre kiengedett felületen Jellyfin-el, viszont mivel szar a netem , így pufferelt. Transzkódoláshoz CPU és GPU-t(integráltat is használt).
OMV helyett most Synology DS423+-al nyomulok (J4125 lap + integrált GPU) olyan 40-60%-os CPU + GPU használat mellett transzkódolja a 4K-t ami nem rossz, mint egy alacsony fogyasztású NAS. Még mindig szar net miatt ez is akadt.
Jellyfinnal böngszőből egy 1080p-s remux viszont akadásmentesen tudtam nézni webes felületen akár 20-30%-os CPU használattal. (transzkódolás ki volt kapcsolva, Plex-et használtam).
Plex-en transzkódolni szeretnék csak fizetős Plex Pass-al tudsz.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #19272 üzenetére
Hi, igaz jópár nap késéssel, de dobtam fel egy mini SSD-re egy Ubi servert, majd ext4-re mountoltam a régi OMv-s merevlemezeket, melyek adatait sikeresen tegnap este átmentettem.
Köszi a help-et , működött.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz agent_k #19270 üzenetére
szerintem nem fogalmaztam pontosan, de most megteszem.
A mostani OMV6-os NAS (SSD + HDD-k) OMV6-al formázottak voltak, és maradtak is ott a rendszerben, csak nem indulnak el sajnos. Ext4-re vannak formázva.
Syno NAs-ban msot tele vagyok, mert 1 db SSD + 3db 6TB-os HDD van a rendszerben, amiben annó OMV-s géet moultoltam, de nem tudtam mint átmenteni időhiányban sajnos.
Mivel OMV-s gép nem bootol ezért gondolkodtam olyan "rendszerben", hogy milyen alternatví van ext4-es partició csatolására és adatmentésre.
Synology/Xpenology is támogatja, csak nem akarok bebukni ha Synology/xpenology valamit módosítani a partición, hogy felismerje......Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Kéne egy kis help, mert ötleteim elfogytak:
Syno NAS-ra átközlöztem, OMV6-os NAS-on pár dolgom van még, de meg sem nyikkan sajnos, hibaüzenet/screen az alábbi:
- Bootolás után 1-2 mp-ig nincs kép, majd utána nem látok semmit sem, mindössze egy alulvonást, jobb alsó sarokban pedig, hogy 99...
Gép IP-t nem kap, SSH-ról nem érelem el, ötletem sincs mi lehet.
Rendszer SSD-ről bootol, HDD-k is épek szinte biztos lehet a rendszer nyikkankt meg.Amiket teszteltem:
- HDDk lehuzva, csak SSD-vel bootol, de ugyanaz a kép fogad amit elírtam.
- SSD + HDD lehúz, PEndrive-ról Ubuntu live simán bebootol, kép/eszközök minden tökéletes. (hálózat is látja)
- Xpenology-ot Pendriveról bootoltam simán ment.(hálózat is látja)Ha le akarok menteni még 300-400GB-nyi adatot a HDD-ről, akkor 2 megoldásom van ugye?
- Vagy teszek eg szűz OMV6-ot, majd mountllom a HDD-et és a maradékot átmásolom
- Ubuntu-t felteszek, majd felmountotolm a HDD-et és szintugy átmásolom az adatokat.Kb 1 hónapja mikor váltottam NAS-t, ilyen jellegű problémám nem volt, hogy leáll és nem indul.
SSD-t külső házban nem tudom kipróbálni, mert haveromnak kölcsönadtam, de van bármi épkézláb ötletetek mit lehetne még tenni?Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
-
stigma
addikt
válasz amargo #19255 üzenetére
Hát ez kb nettó 2 perc telepíteni, meg kb 10-20 perc konfigurálni szinertem, mert 1-2 dolgot már belepakoltam.
Nekem ez a kattingatós, YAML fájl szerkesztős egyszerűbb, mint local domain-el szórakoznom, lehet azért mert az elmúlt időben lustább lettem/és időhiányban szenvedek.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Akinek már unalmas a Heimdall, azoknak van új átfogó docker konténer, melyben az egyes alkalmazásokat összegyűjtheted és nem kell portokat megjegyezned:
1. Homepage : Github | Official
2. Homarr: Github | OfficialIlletve topicban még maradok, de más utakra evezek, mert vettem egy Synology DS423+ NAS-t, mivel több olyan gyári Syno App-ot is használtam, melyet miatt inkább a régi Xpenology gépem eladtam és most ő lett a fő NAS.
OMV-s gépem még megvan, üzemel, de lassan más utakra evezek vele, igaz még nem tudom merre, de majd alakul a dolog.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #19252 üzenetére
Hi, persze ez működhet és működik is, mert ezek az SBC-k vagy Single board-ok már elég fejlettek a mai világban pl: Amlogic box, Rpi, Rock5B, stb.
Nekem max a táp és usb-s csatlakozás, ami nem tudom mennyire jó hosszútávon, a napi 24/7-es használat miatt, mert ha az ember fontos családi fiókat/videokat vagy egyéb dokumentumokat nem tárol, akkor működőképes a modell, sőt olcsóbb mint egy NAS jóval.
Ugye rre hoztam fel az ellenpéldát is amit OFF-ba tettem.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz djherby #19240 üzenetére
Hi, én is csak infót adok illetve kérdezem, de osztom amit szpeti40 fórumtárs írt.
Én inkább úgy közelítem meg a dolgot, hogy mire kell neked a NAS pontossan?
A régi NAS hardware adatait azért leírhatod, illetve az Optiplex gépét is, mert lehet "overkill" a fogyasztása napi 24 órás működésben.Sokan integrált lapokat használunk pl.: N3150, J4125-ITX, stb, NAS-nak 4 sata porttal és kisebb táppal pl.:picotáp vagy 300W-os táp, igy is a fogyasztás elenyésző (terhelve olyan 30-40W)
Én inkább amondó lennék, írd le milyen konfigod van, NAS mire kell csak és tudunk segíteni.Ellenpélda: bátyámnak otthonra NAS-t akartam építeni Filmezésre/Sorozatokra , semmi fontos adata nem volt, csak erre a célra legyen valami, ami pici és megy.
Megoldás az lett, hogy egy Amlogic boxot vettem, amin van 1 db USB 3.0 ajzat (S905x2), és egy 4TB-os WD Purple tettem egy gyári WD házba.
Az Amlogic boxra Coreelec-et tettem (linux amin Kodi fut), majd egy qbittorrent került letöltő kliensnek és így kb 70-80mbit/sec képes a kis masina, és a box is keveset fogyaszt, szinte semmit.
Ez egy "low Budget" megoldás volt ami kb 2 éve működik és minden nap használva van, mert le és feltölt, kb havonta újraindítja.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz sad_Vamp #19145 üzenetére
Hi, többen segítettek már szerintem, de a fenti 2 részt nem kellett volna átírni:
Ezzel próbálkozz: => Tagolásra(indentálás) figyelj, mert nem fog lefutni!!!
version: '2'
volumes:
nextcloud:
db:
services:
db:
image: mariadb:10.6
restart: always
command: --transaction-isolation=READ-COMMITTED --log-bin=binlog --binlog-format=ROW
volumes:
- /srv/dev-disk-by-uuid-d649d690-c6dc-4f88-a75b-6fe3810826b2/Docker/Nextcloud/database:/var/lib/mysql
environment:
- MYSQL_ROOT_PASSWORD=Str0ngP4S5W
- MYSQL_PASSWORD=UX8NL7Qh
- MYSQL_DATABASE=nextcloud
- MYSQL_USER=nextcloud
app:
image: nextcloud
ports:
- 8080:80 #ha foglalt a 8080-as portod akkor írd át másra
links:
- db
volumes:
- /srv/dev-disk-by-uuid-d649d690-c6dc-4f88-a75b-6fe3810826b2/Docker/Nextcloud/config:/var/www/html
environment:
- MYSQL_PASSWORD=UX8NL7Qh
- MYSQL_USER=nextcloud
- MYSQL_HOST=db....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz sad_Vamp #19139 üzenetére
Hali, igen ez kettő az egyben, ehelyett az official-t használd inkább szeirntem:
nextcloud - Official Image | Docker HubAbból is a "Base version - apache" versio-t, és ott kb 2 dolgot kell átírnod:
Tegyük fel van egy Docker mappád amiben vannak a docker konténerjeid. Oda hozz létre egy Nextcloud mappát, majd abba 2 almappát: config és database
Így néz ki kb:
Docker
|---> Nextcloud
|---> config
|---> databaseMajd ezt kell módosítani:
version: '2'
volumes:
nextcloud:
db:services:
db:
image: mariadb:10.6
command: --transaction-isolation=READ-COMMITTED --log-bin=binlog --binlog-format=ROW
volumes:
- /srv/..../Docker/Nextcloud/database:/var/lib/mysql
environment:
- MYSQL_ROOT_PASSWORD=erősjelszó
- MYSQL_PASSWORD=erősjelszó
- MYSQL_USER=nextcloudapp:
image: nextcloud
ports:
- 8080:80 #ha foglalt a 8080-as portod akkor írd át másra
links:
- db
volumes:
- /srv/..../Docker/Nextcloud/config:/var/www/html
environment:
- MYSQL_PASSWORD=erősjelszó
- MYSQL_USER=nextcloud
- MYSQL_HOST=dbAmiket át kell írni, azt kijelöltem neked, viszont most már nem tudok segíteni max estefele, ha elakadsz.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz amargo #19135 üzenetére
Ebben igazad van neked is és szpeti40-nek is, NPM egy átlag usernek tökéletesen megfelel. Illetve abban is igazad van, hogy belső hálózatra is használható a NPM.
Én csak ki akartam próbálni valami újat NPM helyett, mellyel a külső hálózatos formalmamat kezelem/irányítom CF Tunnel-el, én egyenlőre megmaradtam ennél.Régebben szenvedtem sokat Traefik-el, udemy-s fizetős videot is vettem, de sajnos nem jutottam vele előre.
Traefik-et mire használod ha szabad kérdezni belső/küső hálózatra?
Most nézem eléggé durván fejlődik a Traefik , mert már van belőle több service és komponens is pl: Traefik proxy, Traefik Hub, stb.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #19132 üzenetére
Ez igaz, nekem mondjuk 20 körüli van csak, de pont zavarta a szememet.
IT első szabálya: "Ami megy, azt ne piszkáld". => Ez igaz, de néha kell egy kis kihívás a mindennapokraNem kell gyártanom certet így sem, intézi. => igen gyártja a cert-et, ha lejárna asszem 3 havonta , akkor újragenerálja.
Ami mondjuk CF Tunnel előnye, az az , hogy ahova csak felhasználónév + erős jelszavad van, oda tudsz plussz biztonsági szabályokat beállítani.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz sad_Vamp #19130 üzenetére
Hi, itt van egy kis kiidnulási alap
Portainer alapok: Link
Docker konténerek és leírás 50 oldalban : LinkEzenkívül én dbtech youtube felhasznló videoit szoktam nézni, jól elmagyarázza angolul mit miért kell tenni.
#19126szpeti40: Hogyhogy jó Öreg Nginx Proxy Managert használsz még?
Pedig Cloudflarehez van CF Tunnel aminél nem kell certeket gyártani, ott is portokat adsz meg mint NPM, viszont akkor 1 konténerrel kevesebb lenne....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #19066 üzenetére
Hi, köszi az infót, egyenlőre 15 perc alatt egyik dolgot sem tudtam megoldani:
1. SGX: Az általad linket package már ,,Public archive", ehyleett szerintem talán vele kellene próbálkozni: linux-sgx
Egyenlőre úgy vagyok vele, felselges dolgokat nem akarok telepítgetni, gép megy így is, de majd értelmezem, hogy ez miért is jó nekem
2. SELinux gond:
Itt nagyobb fejtörést okozott nekem, mert a hivatkozott mappa/fájl (targeted/policy/policy.33)nem létezik,
A /etc/selinux mappa 1 db fájlt tartalmaz, ami a semanage.conf fájl.Amit linkeltél olyan package-k már nem léteznek(selinux és selinux-policy): sudo apt-get install selinux selinux-policy
Ami van az a selinux-policy-src/dev/default/mls/src és selinux-utils
Valszeg ezeket kell szernitem telepíteni, selinux mappán belül /config- mappám nincs ahol a változót kellett volna átállítanom, mint írtad.
Segítslget előre is köszi.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Picit belassult az életvitelem , ezért egy kis help kellene:
Múltkor volt 2 problémám, melyből a Crypto_comp_decompress rész megoldodott logok tölésével.Viszont a másikat nem tudtam megoldani illetve, jött hozzá mégegy.
1. problem: Bootoláskor ezt írja: x86/cpu: SGX disabled by BIOS.
Security Extension Guard-ot mondatok, illetve Inteles software guard-ot de ilyen nincs a lapom BIOS menüjében, mert egy Asrock J5040-ITX lap[Manual]Itt semmit nem találok erről, valami ötlet melyik menüpont lehet? Mivel integrált lap, ezért kevás a beállítási lehetőség.
2. gondom, amit az SXG után ír ki sor:
SELinux: could not open policy file = /etc/selinux/targeted/policy/policy.33
SELinux Wiki oldalán alul azt látom összefügg az Appmirror-al, amia Docker-t és Portainer-es rendszerem nekem és másnak is szétcseszte.(Azóta ugye javítottam).
Ezt akkor hagyjam igyelmen kívül, vagy Ti mit mondtok?[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Gabesz87 #19031 üzenetére
Hi, azért ez most csak 1080p, de minimális erőforrást használ a Plex az OMV szerveren : [kép]
Max egy 1080p-s SMB-s lejátszás 6-10% fogyaszt a CPU-ból, RAMból kb 2 GB-ot (igaz van miből, mert 16GB van). Lejátszó Khadas VIM3L(Coreelec), ott most nincs infóm feleségem mit néz, és ne is kérdezed de valami H264-es mkv-t az tuti.
Szóval valszeg TS kiterjesztés lesz a gond + régi CPU, hogy nem tud transzkódolni.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Gabesz87 #19017 üzenetére
Újabb tippet adok csak, de szerintem első körben szpeti40-nek válaszolj, mert én ritkán leszek most fenn, de egy tautulli Docker alkalmazással dobj fel gyorsan, ott tudsz egy csomó mindent monitorozni Plex alatt.
Majd estefele ha nem felejtem el, dobok neked egy képernyőfotót mennyit fogyaszt nálam a Plex 4k Remux alatt, de szerintem 30-40%-ot max.
-
stigma
addikt
válasz Gabesz87 #19011 üzenetére
Hi, pár tippet adnék, amivel első körben nézd meg mi a szitu:
1. Kodi +PKC : Ha indítsasz egy filmet, vagy beleteketsz, akkor Kodi esetében van info gomb, (Shield-en vagy amin lejátszod nemtudom melyik gomb) nyomd meg mit látsz. CPU és memória mennyire telik be
2. NAS: Ha Plex-el filmet indítasz 2 dolgot nézz meg:
- SSH-n add ki a "top" parancsot , és nézd hogy a NAS mennyire fekszik be, ha Plex-el játszod le.
- Van egy Glances dockeres konténer, amiben a NAS-on lévő főbb folyamatokat tudod monitorozni.
3.Plex-ben nézd meg, hogy be van e kapcsolva a transzkodolás, mert az szokta megenni az erőforrásokat.
4. Filmnézés közben ha ugyanarra a HDD-re töltesz , amiről miközben filmet nézel akkor meg is van a problémaNekem OMV-s gép (J5040, elötte J4105) lapjaim voltak/vannak, Plex Dockerben 70-80GB-os Bluray filmek vajsimán mennek. Lejátszó Khadas VIM3L Coreeleccel szerelve, PKC-t használok mint te is. (Igaz nálam DV nincs, mert TV nem tudja => Samsung QLED).
Nálam sima SMB kapcsolat van, minden eszköz kábelen csatlakozik (CAT6 és CAT7-es kábelek, Gigabites hálózat van itthon: router +switchek)Ennyi tippem van elsőre.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Nagymelák #18933 üzenetére
Hi nekem 2 ötletem lenne, leírom, de gondolom már megtetted:
- webdes felületen ha nem enged be, böngésző cache törlés vagy privát böngészőben próbálkozz
- A gépet monitorra rádugtad, és tuti eljut a bootolásigig /login felületig?Én is szívtama frissítés miat, fórumban segítettek, mert ez a pár sor újra elérhetővé tette a Portainer-t és a konténereket:
sudo mkdir -p /etc/default/grub.d
echo 'GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="$GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT apparmor=0"' | sudo tee /etc/default/grub.d/apparmor.cfg
sudo update-grub
sudo reboot
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Hátha érdekel titeket, egy gyors kávé mellett pár sort írok a Nginx Proxy Manager vs Cloudflare Tunnel-ről amit szerintem páran a fórumban használunk.
Ha veszel egy magyar/küldöldi oldalról egy domaint (.hu vagy.com vagy bármit) akkor azt Cloudflare (későbbiekben CF) alá fel tudod csatolni. Vásárlás után, mikor a Cloudflare alá becsatolod akkor max 24-48órának kell eltelnie hogy akitálvódjon, de lehet gyorsabban is menni fog.
Ezzel egy picit hozzájárulsz ahhoz, hogy fogkozd a biztonságot az üzemeltetett hostjaidhoz(konténerjeidhez)
Nginx Proxy Manager:
- Routerben 80 és 443-as portot kell nyitni
- Egy adott IP:prothoz legyárt egy általad megadott tanusítványd amivel a neten eléred a konténeredet.
- 3 hhónapig érvényes tanusítvány gyártódik, ha lejár, akkor automatikusan legyártódik egy újabb
- korlátlan számű aldomint(subdomain) legyártható
Nekem sokáig Proxy Managerem volt, kb 1 hónapja váltottam Tunnel-re, megyben pár apróságot kell csak beállítnai:CF Tunnel:
- Nem kell routerben portot nyitni
- certek legyártása nem kell, mert minden Cloudflare végez
- korlátlan számú aldomin(subdomain) legyártható - telepítése és konfigurálása egyszerű => Tunnelen belül tudsz IP:porthoz yubdomain-t rendelni, mint Nginx Proxy Managerben
- Egyetlen apróság/hiab amit eddig észrevettem, az az hogy NAS resart után a CF konténer nem indul el, ezért a restart Policy-ben unless stopped-ra állítva már rendben van
Dbtech videoja, ami a domainvásárlástól a beüzemelésig tart:
CloudFlare Tunnels: Getting Started with Domains, DNS, and TunnelsEgyetlen apróság,ha szeretnél szűrni, hogy bizonyos országok/régiókból érjed csak el, akkor CF-en belül az alábbi menüpontban fogod tudni állítani:
Security / WAF (Web Applicaion firewall) kell megadni.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #18920 üzenetére
#18920szpeti40
Igen azon belül. CF tunnel-nél ugye egy konténert kell futtatnod paraméter nélkül ami frissíti a rekordokat/IP címet CF-ben.
Tunnelnél most pontosan meg nem mondom hol, dbtech videokban találtam rá, hogy lehet ország/régi szinten szűrni.#18921agent_k
Hi, nem hosztolok semmi fontosat, csak pár konténer van amit kiengedtem itthon a netre a OMV és Xpenology gépemen pl.:
OMV esetében pl.: Nextcloud, Plex, Qbittorrent, Xpenology esetében a bejelentkezési felület ,Audio és Photo-s felülete.
Ahol tudok és lehetett állítani 2FA-t ott állítottam, ahol nem ott erős jelszó védi.
Nem vagyok fontos ember, csak védem az adataimat ahogy és ahol tudom. 2FA esetében nem Google Autentikátorban tárolom, az eszközön, hanem valami normális appban (2FAS Authenticator) ami Google/iCloud fiókba mentődik, így ha lehalna a teló a kódok megmaradnak.
Német IP amiatt kellett mert a céges gépemen német IP-vel vagyok, így ha assszonynak kell valami csodasorozat amit elfelejtettem leszedni, akkor könnyen megoldom.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #18918 üzenetére
#18918sztanozs:
Köszi az infót, szabad helyet megnéztem( [kép] ), van még azért bőven, picit nyugtalanító most nekem a /var/lib/dockeres mappa, mert abból most valami nem stimmel, de majd helyreteszem.A megadott helyen kb 20-30 file volt amit kellett törölnöm, NAS-t még nem indítottam újra, majd holnap, mert ma örülök, hogy megy
18919agent_k:
Tavalyi 2022-es logok voltak, vagy nem tudom mik ezek a fájlok de töröltem.Rendszernek egy régebbi 120-as Intel 530-as SSD-t használok, most ahogy nézem a szabad helyeket, majd amég a logokat kell picit szanálnom.
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #18916 üzenetére
Hi, gépközelben sajnos nem vagyok, majd holnap ránézek, de nem hiszem hogy crypto, vagyis remélem nem:
Eddig ezt találtam:
- Crypto_comp_decompress failed , ret = -22OMV6-o nasban más felahsználókkal tekintetben, azért mindenhez jogot nem szoktam adni, kb eddig ezeket használom:
- OMV GUI csak localból érem el
- SSH csak lovalbó érem el
- 1 db admin- felhasználom van mindössze
- Dockerezek amit jól tudsz a szokásos konténerekkel
- kb 1 port vagy még az sincs kiengedve a routerben ami a NAS-ra asszociál/kapcsolathó
- Cloudflare + 2FA-t használok, illetve CF Tunnelre tértem át, így 80 és 443-as port sincs kiegnedve a routerben. Ezenfelül csak német és Magyar ip-.ről jönnek be a kiengedett címek.
- Ahova futok 2FA-t használokMivel nem vagyok bot , szoktam hibázni, remélem holnap kiderül mitől van ez a gond. és pár apróbb miba.
-
stigma
addikt
válasz stigma #18914 üzenetére
2-3 kikapcs és leállítás ezenfelül problémát részben megoldottam, amivel majd később foglalkozom, de egyenlőre OMV és Docker megy, aminek örülök.
Boot közben Grub után az alábbi 2 hibaüzenetet kapom, de majd ha lesz valamikor időm foglalkozom vele:
- x86/cpu: SGX disabled by BIOS.
- pstore: Crypto_comp_decompress failed , ret = -22Mindkettőre van google találat, majd alamikor megnézem, de most nem nyúlok a géphez/nem frissítek és update-ek
Köszi a segítséget szpeti40.
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #18913 üzenetére
Köszi szépen.
Pár hsz-el ezelött kipróbáltam agent_k ügynök parancsait SSH-n de egyenlőre nem értem el az OMV-t webes felületen, így megyek NAS-t kikapcsolom + TV-vel összedugom:
Ezeket futtattam le.
sudo mkdir -p /etc/default/grub.d
echo 'GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="$GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT apparmor=0"' | sudo tee /etc/default/grub.d/apparmor.cfg
sudo update-grub
sudo reboot....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Havonta szoktam NAS-t frissíteni (apt update majd upgrade paranccsal), viszont most valami nagyon nem jó.
A jelenlegi verzióra frissültem: 6.3.0-2Az összes Docker konténerem nem érem el, és nem is látom, és az alábbi furcsaságok vannak:
- Porainert sem telepíteni sem SSH-n nem tudom feltenni, ranom hibákat dob.
- Az összes docker konténerem elvileg megállt és nem jönnek be a webes felületen, de a OMV műszerfalon látom hogy futnak. Docker ps parancsra semmit sem listáz SSHValakinek volt hasonló nyűgje baja?
OMV felületét elérem, bármilyen "docker logs --details kontéernevet" próbálok semmit sem látok.
Olyan mintha mind a Docker mind az összes konténer + Portainer lehalt volna.
NAS-on adatok megvannak hála istennek, de egyenlőre semmit sem tudok telepíteni sem, docker sem Portainer.Valakinek valami jó ötlete nincs?
-
stigma
addikt
válasz nemurea #18724 üzenetére
Hi, ma elérek oda, hogy kipróbáljam, és ki is fogom
CUPS-ba már hozzáadtam pár kattintással így hogy nem hibrid Canon/HP MX340-et keresek, ma majd a laptopról betallózom, kíváncsi vagyok hogy működik, mert még sosem csináltam ilyet.
Köszi a helpet és az infókat.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz AiRLAC #18721 üzenetére
Hi, igen köszi az infót, én sem találtok, eza bajom.
Asztali gépem amit eladok munkatársamnak Win10-el szerelt, USB és wifin is tökéletesen tudom telepíteni.
A mostani HP laptop ami az új gépem lesz, mindenképp naprakész akartam lenni, ezért kértem Win11Pro-val.
Elsőre a felület fura, de már hozzászoktam, minden működik ami nekem netezésre kell, csak a nyomtató felett siklottam el.
Docker-ben feltettem a cups konténert, megkeresem, hogy oda be tudom e varázsolni, és ha igen hogy tudok nyomtatni vele, mert még sosem csináltam ilyesmit.Win11 bekeresi a nyomtatót, wifin meg is találja, csak épp írja nincs hozzá driver.
Napokban este hazaérve 1-1x próbálkoztam "HP MX340-es" driver keresésével , de hát nem talált ilyesmit.
Most már hogy megvilágosodtam, hogy HP helyett inkább Canon-ra keressek, kipróbáom hátha valami mégis lesz. (Hivatalos oldalon ugye nincs driver ez 100%)....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz AiRLAC #18718 üzenetére
Ó édes istenem, de szét vagyok esve , ez az év user error hibája.
,,Miért nem találok egy Canon nyomtatót/scannert" a HP-k között nem is értem.A kombó onnan jött, hogy HP lapotot vettem nemrég, és próbáltam a Canon Pixma MX340-as telepíteni atomfáradtan...hát hja.
Megpróbálom most a Canon-nál keresni hátha meglesz....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Van valaki aki használ nyomtatószervert a NAS-on futtatva? Vagy CUPS-ot docker konténer/pluginként?Asztali gépem laptopra cseréltem , amin Win11 fut, Driver sajnos nincs a HP scanner és nyomtatóhoz (HP Pixma MX340)
Windows-ban próbáltam hálózati nyomtatóként felvenni, párszor hibára futok vele.
CUPS-ot feltettem docker kénténerben, "Add printer"-nél viszont nincs driver a nyomtatóhoz, ahogy kilistázzaa PH nyomtatókat.Valakinek ötlete mit csinálok rosszul? Vagy esetleg mi mással próbálkozzak?
A nyomtató Wifi-s, hálózaton ha keresek Windows-ban megtalálom, de driver hiányában bukó a dolok sajnos. USB kábeles csatlakozási lehetőség van, de pont olyan helyre fogom elszerelni a nyomtatót, hogy USB kábeles csatlakozás nem kivitelezhető, hanem hálózaton akarom használni/nyomtatni.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Nagymelák #18713 üzenetére
Hali, hát töb lehetőséged van, most nézem én is mi mit jelent:
Szerintem a Total = stack amit a Portaineren belül másoltál be és futtatál, a Limited = docker-compose.yml fájlból futtattál parancssorral.
Tippre ezt az értelmezek, az a pár konténer aminál nálam írja hogy "limited", azokat küldön SSH-n futtatam docker-compose up-d paranccsal.Menteni több módon tudsz:
- Vagy csak a stacket mentedki, Portainerből a Stack menüpontból kiszeded
- Docker-compose.yml fájlokat ha használsz azokat mented ki
- Komplett konténert mentesz ki adatok+volume, stb, erről rágebben írtam , mert csak pár parancs.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz nemurea #18685 üzenetére
#18685nemurea :
Ha megengeded csak infónak leírom az én dolgaimat, igaz fél nap késéssel.
J4105/J5040-es gép OMV5/6-al futott sokáig, Dockerben Plex szerver, ugye ez transzkódolni nem tud mert csaka fizetős tudja asszem, helyette Jellyfin és Emby asszem tudja ingyenesen is, pár dolgot kell beállítani, hogy az IGP transzkódoljon.
OkosTv-en van minden mint a bucsúban, de 4K-s Bluray-es film lejátszására egy Coreelec boxot használok (Khadas Vim3L). Coreelec box a Plex-es addonnal csak adatbázishoz kapcsolódik (OMV-s Dockeres Plexhez). Dobly Vision-ön kívül mindent tud ami kell, igaz 1 baj van ami neked kell (HBO Max , Disney, Netflix) ezek max 720p vagy 1080p-ben állnak eléd, és jön a de...Asszem az Amazon FireStick 4K Max/Cube vagy micsoda tudja minden olyan alkalmazást mely neked kell + Kodit is tudsz tenni.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz nemurea #18683 üzenetére
Hi, nekem 2 fajta ilyen lapom van, mint neked, előd és utód, viszont iGPU és hangkártya passtrough kérdést nem értem, mert akkor inkább te HTPC-t mint NAS-t építettél nem?
Nekem van 2 lapom, amin OMV-t futtattam, meg Xpenology-ot.
Egyik lapom egy Asrock J4105-ITX lap, másik egy ASRock J5040-ITX lap.
J4105-ITX lapon a virtualizáció Xpenology esetében sima volt , semmi hibát nem tapasztalatom, Home Assistant futott rajta.
J5040-es lap esetében most OMV6 fut tökéletesen, csomó docker konténer (plex, PiHone, nextcloud,Photoprism, stb) gond baj nincs vele, nem is virtualizáltam.Igazából inkább kérdés az lenne a lapot mire is használnád pontosan, illetve mi lenne a felállás, mert:
- iGPU, akkor lenne fontos ha mondjuk streamelsz valami 4k-t és transzkódolni kellene pl.: Jellyfin/emby/Plex
- passtrought akkor kell, amikor direktben továbbítod a jelet az erősítőnek, ha HDMI-vel vagy mondjuk összekötve.(Régi N3150-ITX lapon ez tökéletesen ment)[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz marcell2015 #18530 üzenetére
Hi, itt egy segédlet, amit véletlenül én írtam
Docker lesz a megoldás, ezernyi youtube video van neten fenn:
Portainer alapok : Link
Google Drive leírás: LinkEgyetlen megoldának ezt látom, Dockert elsajátítani, ehhez a konténerek menedzseléséhez lesz szükséged Porainerre , illetve a futtatásához.
Nextcloud, Qbittorrent, emby/plex szerver is van benne , meg sokezernyi más is, valami csak félig kifejtve, mert időhiányban küszködöm.
A gépenkénti belépéssel ha gondok vannak, ott nincs rendesen beállítva a mappajogostság ez 100%.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, már nem tudom mibajom volt a Samsung-os Plex-el, de igen tökéletesn működik, mit ahogy megerpősítetted.
Nemcsak Plex, Emby is van rajta és az is szuperál
Nekem 2017-es Q6-os modellem van, illetve a másik TV egy Sony 2019-es 4K TV, ami Android-os ott van Kodi/Plex/Emby is, de a TV SoC-ja elég gyenge, azért oda is vettem egy Khadas VIM3L-et.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Hi, hja azt hittem valami bajod van vele , de akkor nincs.
Igénytelen nem vagy, filmlejátszásra az is tökéletes, régen én is ezt használtam.
Annó NAS-om nem is volt 10-15 éve, hanem a Win10-es gépről futtatm a DLNA-t(Serviio asszem) és úgy filmeztem/filmeztünk.
Mostanára szeretem, ha a filmeknek van borítója, meg egy rövid leírása mit nézek, amit leszedtem, így már rámragadt a Kodi egy ideje.#18504szpeti40: Már pontosan nem tudom miért, de volt valami nyűgöm az Samsung TV+erősítő+Plex appal, szerintem azért vettem egy lejátszót annó ami Coreelec-et támogat és akkor megragadtam a Kodinál és azóra is kiratrok
-
stigma
addikt
Közben szpeti40 megválaszolta neked a kérdést.
Nekem 2 TV-m van itthon (nappali és háló), OMV-n fut a Plex szerver. Ha elfáradok és a hálóból akarom folytatni, csak átballagok és elindítom onnan.
Nekem sokáig TV Plex appból ment (Emby is van samu-ra), de vettem egy jobb lejátszót(Khadas VIM3L) melyen Coreelec fut(Linux + Kodi) , mert erősítőm+ 5.-1em is van.Ha kell privátban részletesen kifejtem
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #18496 üzenetére
Hi, mi a gond a feliratokkal?
Én évekig használtam Emby-t, igaz DLNA-t nem, hanem a Server-t,de nekem mindig ment minden felirat, akár webes felületen is, Tv-n is és lejátszóban is.
Feliratot azonos néven teszed bele az alábbi támogaott fűjlnevekkel?....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, Emby, Plex, Jellyfin ami ajánlott.
Okos vagy nemokos Tv-n -n akarod használni?
Még egy DLNA progi lehet, amit réges régen használtam, és tökjó volt, az a Serviio.MiniDLNa helyett ajnálok egy lejátszót ami Libreelec(Rockchip) vagy Coreelec(Amlogic) box, melyen Kodi fut, és akkor megvagy vele évekre. Kodi alatt egyenlőre Dolby vision nincs minden más megvan.
-
stigma
addikt
válasz baratka #18482 üzenetére
Hi, pedig mennie kell a dolgoknak, páran a fórumban Rpi4 vagy más Raspberry-vel használják az OMV-t ezen a SingleBoard-on.
Igazából mindegy az OS, lehet Raspbian is OMV, Ubuntu, viszont ha nem vagy olyan nagy ,,parancssor guru" akkor OMV-t mondanék.Ez egy jó kis oldal, Rpi-re egy csomó mindent telepít a srác, video + leírás is van:
- OMV telepítés: Link
- Plex : Link
Ezenkívül ez is egy jó oldal még tele-tele videoval (Pi My Life Up - 500+ DIY Projects, Tutorials & Guides)2,5-es HDD esetén elvielg elég a sima USB-s táplálás, 3,5-es esetén kell neki külön táp a HDD-nek elvileg, igaz remélem rendes Rpi táp van hozzá nem valami utángyártott vagy egyéb márka.
Segíteni telepítésnben nem tudok, mert Rpi-m nincs, csak instrukciókat tudok adni OMv-vel kapcsolatban.
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #18480 üzenetére
Hi, hát nemtudom, amit most te akarsz az inkább HTPC mint NAS, igaz sok QNAP nason látok HDMI csatlakozóz és eröltetik ezt a 2 az 1-ben megoldást.
Te tudod, ha így akarod segítek ebben:Telepítés Deiabra kb 3-4 kattintás : Link
De neten van egy csomó egy csomó leírás hogy kell telepíteni.
Neked az is kellene, hogy NAS restart esetén automatikusan induljon gondolom.(ezt passzolom hogy kell)Rpi 4 esetén (4GB-ot akartál írni gondolom), de az lejátsza a H264/H265-ös kódolást, viszont a mostani CPU-d nem biztos, ezt kéne tudni mi az.
Fenntartásaim:
- Kodi esetén mi a Max amit akarsz lejászani? 4k DB remux, 1080p?
- lapon milyen HDMI csatlakozód van? Mivel kötöd össze a TV-t?
- Ha 1 HDD-t asználsz amire töltesz és filmezel egyidejűleg az akadhat.Más véleményét is hallgasd meg, én ezt a ,,projektet" nagyon nem ajánlom, de te tudod.
miniDlna elég buta, helyette Dockerben pakold fel az emby-t ott is tudsz DLNA-ni az okosabb, de ott ugye nincs borítod csak majd Sorozat/filmnevek.
Én úgy csináltam, ha leírhatom, hogy a NAS-ra tettem egy Plex-et. Van 2 TV-m 2 lejátszóm (Amlogic box - Khadas VIM3L) amin Correlec fut (Kodi). Erre egy PlexkodiConnext addon telepítve, így a NAS-ról csak az adatbázist olvassa be, így mindkét helységben ahol megállítom, onnan tudom folytatni.
Amlogix S905x3-as boxot ami 1Gbites LAN-al szerelt kb 15-20k-ból van most meg - a frankó forint miatt - és ott a Dolby Vision-ön kívül mindent lejátszik és emgeszik (H265-öt is)
Itt ha rendesen be vagy kábelezve és nem wifin nyomod akkor a 4K DB remux (50-60GB-os fájlok) sem akadály.Ezt nem megbántásként írtam, vagy épp cinukusan fogalmaztam, csak a NAS-nak ilyen jellegű feladatota én nem adnék.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #18478 üzenetére
Hi, bocs hülye kérdés,de mit akarsz elérni headless Kodival?
Nekem ez nem tiszta:
"Nem headless-t szeretnék, mert HDMI-n rá tudom kötni a gépre "Van több szobában Kodis lejátszód , ahova akarsz egy adatbázist?
Mert akkor Plex-et felteszed, Kodi-s eszközökre meg a PkexKodiConnect addon és már meg is vagy.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, pont erre akart agent_k fórumtárs rávezetni, hogy az nem jó.
szintaxis ez:chown [OPTIONS] USER[:GROUP] FILE(s)
Ha van tasp felahsználód a userek(users) között akkor ezt kellene megadni:
sudo chown -R tasp:users /srv/dev-disk-by-uuid-77522628-06 65-4554-a38f-e1abd44ffbe5/torrent-complete/
Amúgy TM esetén nem úgy van, hogy ha van Torrent mappád akkor azonbelül létrehoz egy complete/incomplete könyvtárat?
Már pár éve nem használok TM-et, így ezt nem tudom most kapázsból.TM-et nulladik lépésnek állítsd le.
- sudo systemctl stop transmission-daemon
- jogokat add meg
- sudo systemctl start transmission-daemon vagy sudo systemctl reload transmission-daemon....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Kenderice #18414 üzenetére
Hi, bocsánat , hogy ezt kérdezem, de akkor a cél az lenne 2 eszköz helyett 1 legyen, és lényegében neked egy zeneszerver kell ugye?
Vagy nagyon ragadszkodsz Volumiohoz? Vannak spéci zenefájlok amiket csak az játszik le?Ezt azért kérdezem, mert az általam ajánlott Fork - amit már írtak - nemhivatalos és én igaz sosem használtam csak 1x telepítettem de nem biztos, hogy ugyanazt tudja mint az rPI-re rakott Volumio OS.
A lényeg az lenne neked, hogy a NAs-on tárolt zenéked akarod alkalmazásban /böngészőben elérni és az ottohni eszközeiden hallgatni? telefon, tablet vagy valami okostv?
Én igaz a ,,Spofigy gyereke vagyok ", offlineben nincsen sok zeném, de Airsonic-ot feltettem a NAS-ra, a Zene mappát a stackben átírtam és pár hétig teszteltem, tökéletesen működött.
Asztali gépen/tableten(ipad) a NASIP:Airsonic port-ot beírva tökéletesen tudtam zenét hallgatni, igaz lehet nem kezel spéci fájlokat pl.: dsd vagy Flac , de alap felhasználásra tökéletes.Itt most segíteni akarok, és nem kötekedni, igaz ha valaki már hozzászokott a jóhoz pl.: Volimuio kényelmi funkciói, az ember nehezen vált másik App-ra.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz Kenderice #18414 üzenetére
Hi, érthető a bajod, viszont nem tudom mennyire kivitelezhető.
Gond az biztos az lesz, hogy az alap konfigot módosítani kell, de nem tudom mire:
Ez az alap stack:--device /dev/snd
Ezt kell átírni a hangkártyád azonosítójára, de nem tudom milyen paranccsal kéred le a pontos típust linuxban.
-
stigma
addikt
válasz Kenderice #18409 üzenetére
Hi, mindenképp a volumio jó csak neked?
Dockerben ezt kell majd kefuttatnod és átírni a dolgokat : link-Host esetén a t520 mappáját megadni
-music esetén a zenéid elérési utját ami a t20-on van
-data esetén pedig azt a mappát ahova a konfig fájlokat menti.Hangsúlyozom 1* tettem csak fel kb havernak kipróbálni de egy csomót kellett szenvednem vele.
2 dolgoz fontolj meg:
- Ha Volimioleenne a fő szempont akkor Volumio OS-t tegyél fel a t520ra majd ebbe ia tudsz dockerezni.
- vegyél egy rpi-t amire felteheted vagy használj másik zeneservert....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz sztanozs #18407 üzenetére
#18407sztanozs:
Mikor OMV5-ről tiszta telepítéssel OMV6-ra átálltam nem is figyeltem a swap részt mekkorát hoz létre, szerencsétlanségemre 1GB-ot.
Utólag módosítani nem akartam, szpeti40 leírta a lépéseket, így egy 4GB-os swapfile-t hoztam létre.
Erre csak már akkor jöttem rá, mikor a rendszer már kész volt(telepítés + konfig + Docker) így már csak valami egyszerű megoldást kerestem.
swap partíciót még nem hoztam létre, de gondolom az sem bonyolult, de már az SSD-t nem akarom formázgatni, igaz overkill mert 120GB-os#18406Oldman2 :
Köszi, az infót valami angol fórumban már olvastam + szpeti40 is megírta ha jól emlékszem.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #18399 üzenetére
Hi, köszi.
Nekem is működik köszi szépen.
swap fájl nevében bizonytalan voltam, és nem találtam a /root mappában(asszem ide írtad, abba teszi), igaz az azért lehetett, mert már volt restartom gondolom, és nem tettem az fstab-ba.
1-2 parancs után már írta, hogy van egy 4GB-os ugyanilyen(swapfile) nevű fájlom, szóval csak az fstab-ba írás egyetlen sora volt, amit beírtam és most már tökéletes.
Azóta restart és apt update is lefutott és még mindig ottvan a 1+4GB Swap amit beállítáttam.Köszi mégegyszer.
-
stigma
addikt
válasz szpeti40 #18399 üzenetére
Rendben köszi.
Szerintem a te parancsaidat futtattam, de már pontosan nem emlékszem rá, viszont ha minden igaz ezzel csekkolható a swap file, mi a neve:sudo swapon –show
Ezzel csak holnap meló után fogok majd foglalkozni, de köszi a gyors segítséget.
-
stigma
addikt
válasz Soderes #18388 üzenetére
Hi, ezért vagyunk mások, mert ugye "kinek a pap kinek a papné"
Portainerbe regsiztálni nem kell, max először, de az nem netes regisztráció hanem localban.
Stackbe 1 perc bemásolni és átírni az elérési utakat.
Log jobb szeirntem, ha gond van, hamar megtudom hol vana gond, illetve a stacket ha lefuttattam, akkor megmarad, bármikor szerkeszthetem.Nem kötekedni akartam, mindenki azt használ amit akar és ami kényelmes neked.
Csak 1 érkekesség, root-al csak akkor futtaték bármit is ha szüskéges, vagy ha max localban használod és nem engedsz ki semmit sem a netre.
Én erre hoztam létre egy sima user-t OMV-ben és Docker futtatásakor ezt a PUID és PGID-t adom meg, ezzel lekorlátozva, hogy ne férjen hozzá más mappákhoz.
Ezt csak infóka írom hangsúlyozom, nem kötekedésnek.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Autós topik
- Robotporszívók
- eBay
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Facebook és Messenger
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mesterséges intelligencia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest