- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Flowtation
őstag
válasz vadkörte #3485 üzenetére
No akkor sorjában.
Most, hogy gondolkodom, lehet, hogy átrakom a nagy gépből az alaplapot, procistul, memóriástul a d510-be, feltéve hogy jó bele, méretileg. A d510 tápja, gondolom elég kellene, hogy legyen. Igaz, hogy a lemezek elhelyezése gondot fog okozni, mindenesetre ránézek délután. A nagy géppel sincs semmi baj, attól eltekintve, hogy hangos. Bár a garázsban van, de akkor is.
A minitool törlést, hogy érted? Minden partíciót le és kész? Ha jól emlékszem nem is láttam partíciókat, este azt csináltam, hogy wipe, majd create ez utóbbit teljes területen, ext4-el.Azt nem tudom, hogyan tehetném az sda-ra a rendszert, mármint, hogy az ide vinyó legyen az sda. Ha úgy telepítem, hogy csak az ide vinyó van benne, telepítés után rakom csak rá a többit, akkor annak - gondolom én - igy kellene lennie?
Raid nem lesz, viszont nekem előbb csatolnom kellett, hogy tudjak filerendszert csinálni.
Elvileg azt tervezem, hogy egy lemez egy megosztás, tehát film, sorozat, stb. 3x 500 gb, egyelőre elég lesz.A baj az, hogy én tanultam linuxot, de sajnos csak érintőleg, vagyis inkább a bsc anyagot harmad annyi idő alatt kellett átvenni. Igy nagyon nehéz.
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
zodes
aktív tag
válasz vadkörte #3529 üzenetére
"Fel és bőven elég, de a pendrive nem fogja szeretni az OMV-t.(a nagy mennyiségű írás miatt eszi a pendrive-okat az OMV)"
Ez konkrétan mit jelent? A penen nem csak az OP rendszer van?
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
válasz vadkörte #4151 üzenetére
Egyedi saját tervezésű és kivitelezésű "csinálmány"
Ha érdekel dobok fel képeket. Inkább linket.
Egy db ház venti lesz/van benne, mert az Asrock E350M1 lap hűtését passzív oldom meg. Kénytelen vagyok azt is egyedileg. De szerencsémre eddig az OMV alatt a proci 36-38 C fok körül mozog a HDD-k pedig 32-37 között. 9 cm-es ház venti gumibakon, alap fordulaton. A faházba van zajcsillapító szivacs és úgy az egyedileg gyártott fémház. Nincs kontakt a faházzal.
Természetesen egy fa komódban. Az intarzia vicc vót.Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
Chris Kiki
senior tag
válasz vadkörte #4153 üzenetére
Szvsz. teljesen felesleges. Két kiszolgáló = két fogyasztó + dupla macera. Én úgy oldottam meg, hogy az adataim egy Raid tömbben vannak, a torrent meghajtó egy különálló egységet képez. Ha nincs az adatok körül babrálás (márpedig azért rendszerint nincs), akkor 2 óra elteltével a Raid tömb szépen elmegy csicsikálni. A torrent meghajtó érthető okokból állandóan pörög, de így csak egy HDD zabálja az áramot folyamatosan. Későbbiekben erre a torrent HDD első partíciójára akarom tenni a pendrájv helyett az OMV rendszert.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
envagyok
veterán
válasz vadkörte #4153 üzenetére
Ha van pi-d, 2s médialejátszónak is szeretnéd használni, akkor rakd fel a libreelecet, azzal menni fog a torrentezés is.
Ráadásul alig fogyaszt.
Hdd-t belül keverni a fontos adatokat, és a torrentezést szerintem is veszélyes.
Nekem már 2 hdd-m döglött meg emiatt, egyik se bírta másfél évnél tovább (Asus rt-ac56u router és wd passport hdd 2.5') -
zodes
aktív tag
válasz vadkörte #4159 üzenetére
Igen. Van 1db felhasználom: zodes. Mindent adtam már neki, users, admin, ssh, sync, stb
Még egy rendszergazda csoportot is létrehoztam elég sok jogosultsággal. Oda is betettem zodest.
az ACL-ben is engedélyeztem mindent.
A winben is beállítottam egy új hitelesítő adatot.Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
sad_Vamp
őstag
válasz vadkörte #4333 üzenetére
Tegnap teszteltem le azt a HDD-t ami először fújt ki.... formáztam win alatt exFAT-ra, hosszúteszt, majd még1x formázás de ez már lassú....után SMART test linuxal (Zorin OS) azt irta hogy jó, de van 2(ismétlem 2!) drb bad sector.... ettől véleményem szerint nem szabadott volna igy bekakálni a HDD-nek, vagy rosszul gondolom? (ezen a HDD-n a torrentek futottak)
Van még 1 tápom, beteszem azt. erre a post torrentes HDD-re meg rávarázsolom a OMV-t meglátjuk az a kombináció mit mutat.
Esetleg valami tanácsok/vélemények?
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
válasz vadkörte #4335 üzenetére
Na felment az OMV a régi HDD-re
Viszont, az UBUNTU-s Gparteddel nem tudom módosítani a partició méretet nem mozdul a csúszka.... ez mitől lehet?
A másik, hogy beindulás után az OMV azt irja hogy nincs elég interface az IP cím helyett.... ezzel mit lehet csinálni? (eddig ilyen problémám nem volt... viszont a hálókártya működik semmi baja)
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz vadkörte #4513 üzenetére
Nos ez egy nagyon jó kérdés.
Formáztam az SD kártyát, feltettem a progit.
Kártyát betoltam a PI-be, villanyt toltam neki.
Írt, írt, írt, és még írt jópár sort, majd kérte a kódokat. Semmi mást nem enged.
Feltettem az új verziót, ugyanaz...40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
Sándor -P20-
senior tag
-
lordjancso
senior tag
válasz vadkörte #4648 üzenetére
Igen, hasonlóra én is gondoltam, de gőzöm sincs, hogy hogyan lehet leválasztani külön partíciót.
Amikor telepítettem az OMV-t, jelezte is, hogy márpedig ő az egész lemezt szeretné használni, úgyhogy nincs lehetőségem egy kisebb partícióra telepíteni.
Tudnál ebben segíteni?[ Szerkesztve ]
Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
lovi27
addikt
válasz vadkörte #4651 üzenetére
Lényegében igazad van, de pontosabban:
Telepítéskor a teljes lemezt particionálja magának. Létrehoz rajta egy 1-2 GB-os SWAP partíciót, az összes többiből rendszer partíció lesz. Mivel az OMV-nek elég egy 5 GB-os rész, ezért a rendszerpartíciót lecsökkentjük kis méretre, a felszabaduló részt pedig átmeneti tárolónak újra particionáljuk. Ezt a partíciót már látni fogja az OMV, mint a többi adat HDD-én lévőt.A particionáláshoz egy pendrive-ról bootolható GParted programot ajánlott használni. Lehet mást is, de ez ingyenes és linux ajánlott. Például egy bevált ISO to USB formázó program a portable Rufus.
-
Patice
nagyúr
válasz vadkörte #4661 üzenetére
Köszönöm, ismerem/tudtam róla, hogy itt is telepíthető/használható a MC, de én asztali gépen adminisztrálom a felcsatolt mappákat. Mivel már minden adat a szerveren van, így minimális a fájlmozgatás és erre meg bőven elég, ha asztali gépen Total Commanderrel (ahogy megszoktam) nyomogatom a gombokat.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
nemurea
aktív tag
válasz vadkörte #4680 üzenetére
Nameg a kihívás miatt...
Annyira jó volt olvasni a véleményeket! Tök jó érzés, hogy nemcsak én vagyok ilyen elborult!
Egyébként ez valamilyen szinten ugyanaz, mint az Apple vs Linux (laptop vagy asztali gép fronton). Az első az out-of-the-box, a másik a kihívás, de nagyszerű távlatokkal. Én mindkét végletet meg tudom érteni.
-
Flowtation
őstag
válasz vadkörte #4700 üzenetére
+1
(#4699) LeslieG Jr.:
Annyit tennék hozzá kiegészítésként, hogy ugye ezt lehet pl. puttyal csinálni. Persze ha ha fent van az is. Én egyébként először update, aztán upgrade, autoremove és clean sorrendben csinálom.
(#4701) lovi27:
Lehetséges. Nekem százezer éves gépem van. Csak próbaképp javasoltam neki, hogy hátha...
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz vadkörte #4695 üzenetére
Elvileg az OMV tud(na) UPS-t is vezérelni.
Nem elvileg és nem tudna. Nekem UPS van mögötte és kezeli.#4699 LeslieG Jr.
openmediavault-shellinbox fent van nekem is, konzolos telepítésre még nem volt szükségem, de megjegyzem a módszered!#4698 Flowtation
Frissíteni kell. Hetente csinálok biztonsági mentést a "torrentezős" meghajtómra. Az a 2GB igazán elfér, és csak 3 kattintás.Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
lovi27
addikt
válasz vadkörte #4709 üzenetére
Most nálam is rendesen működik, de pont ez zavar, hogy maximum annak örülhetek, ha nincs gond vele, de előnyt az én 5-6 éves hardveremnek nem nyújt. Gondolom a fejlesztők így akarnak elébe menne a miért nem működik ez, miért nem működik az kérdéseknek. A backport eddig is lehetőség volt, csak a nagy átlag nem tudott vele mit kezdeni.
-
Flowtation
őstag
válasz vadkörte #4733 üzenetére
Szia!
A hddket hogyan tervezed rákötni a pire? Valami aktiv usb hubbal, külső hdd házzal? Én is gondolkodom, hogy le kellene cserélni az öreg nagy gépet egy pi-re, de félek az usb megoldás nem lesz a legjobb. Pl. ha jól tudom usb-n nincsenek smart funkciók sem.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
lordjancso
senior tag
válasz vadkörte #4741 üzenetére
Hmm... Ez viszont probléma. Mindenkinek így működik? Csak mert a rendszer partícióm most 20 gigás, de nincs rajta 3 giga adat sem.
A többieknek is hasonlóan működik ez?
Mi lenne alternatíva a CloneZilla helyett? Fontos a cli és az ütemezhetőség.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
lovi27
addikt
válasz vadkörte #4762 üzenetére
Igen, lehet. Leállítod a Transmission szolgáltatást. Beállítod az új mappák elérési útját a Files and Locations-nál. Az OMV már annyira kiszolgál minket, hogy amíg az ACL nincs beállítva piros üzenettel jelzi (rekurzivitásra figyelni). Jöhet a fájlok struktúra helyes átmásolása. Transmission újraindítása. Végül utolsó lépésként a torrenteket újra hozzá kell adni.
-
osztraksajt
őstag
válasz vadkörte #4781 üzenetére
Ami viszont vicces hogyha külön külön rendeled egyesével akkor olcsóbb a szállítás. Pl egy nas kitnek 13usd a postázása, a neo boardnak 5 usd. Ha a kettőt együtt kéred akkor a 18 helyett 20 a postaköltség. Lehet nagyobb tömegnél még jobban kijön a különbség. Arról nem beszélve hogy akkor jobban vám+áfa ingerküszöb alatt marad.
-
tjsz
senior tag
válasz vadkörte #4851 üzenetére
"statikus IP-t sem tudok beállítani."
Hol? Mármint az Asus-on? Annak melyik oldalán? WAN? LAN?
"Csakhogy ekkor a router-ben nem tudok fix átjáró címet adni, mivel az ugyebár nem statikus, minden felcsatlakozáskor változik."
Ezt sem értem teljesen: ha a Vodkafone-énk kocka cucca router-ként funkciónál, akkor a LAN felőli oldalon ugyanazt a belső IP tartományt használja, nem? Ha pedig igen, akkor ott ennek a kockának fix belső IP címe van?
Vagy valamit nagyon félreértettem?
-
doberman
senior tag
válasz vadkörte #4854 üzenetére
nem off mert omv-is.. van az LTE-s routernek DMZ szolgáltatása? ha igen akkor nyerő: az asus-t beteszed a dmz-be mint router...és persze ap. visszakapod a router a hiányzó router funkciókat is. a wan oldal ugye dhcp-n keresztül kap ip-t az lts-s routertől, a belső lábaknak meg kitalálsz egy olyan ip-cím tartományt ami különbözik az lts-s router lan oldalától... a routerben pedig a használt eszközeidnek fix ip-ket definiálsz, így mindenki még az OMV-d is mindig fix ip-t fog kapni.
kb ennyi, persze lehet, hogy félreértelmezem a helyzetet... de ez így kereknek tűnik.8lnu
-
Patice
nagyúr
válasz vadkörte #4864 üzenetére
Hát, ha nem elég a NanoPi, akkor szvsz. a következő lépés a Banana Pi M1, amin van SATA csatlakozó.
Következő lépés: Cubox-i, aminek van eSATA portja, de ez már árban közel van egy használt miniITX laphoz HA-ról, vagy egy 4-SATA-s laphoz újonnan.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
osztraksajt
őstag
válasz vadkörte #4864 üzenetére
Nekem egy egymagos D945GSEJT lapon fut (ami egy egymagos energiatakarékos atom proci, gyakorlatilag az elsőgenerációs netbook platform itx változata) fut minden amit kérdeztél, nem kell erőlködnie, a transmission kapcsolatok számát sem kell limitálni egy 120/10-es neten.
A samba->samba hálózaton keresztüli másolás ami egy kicsit jobban leterheli a procit (lusta vagyok SSH-n belépkedni és MC-vel közvetlenül másolni), de minden mást tényleg röhögve kiszolgál. Azért pár éve még bőven a középkategóriás (értsd bőven 100k feletti) nasok kiváltsága volt az atom proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Autós topik
- Synology NAS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest