Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pocokxx
Közösségépítő
Van olyan, akinek már sikerült a boot animációt lecserélni? Mit rontok el? bootanimation.zipet kicseréltem, már a "desc.txt" fájlt is az eredetivel, de nem akar összejönni... (system/media/bootanimation.zip)
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
szpali
addikt
válasz Jhonny Cage #1498 üzenetére
letiltod az adott alkalmazást és telepítesz helyettük rendes appot (google camera, qiuckpic galéria)
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
Jhonny Cage
tag
Üdv! Megcsináltam jómagam is a repartot, az Ábel féle módszerrel és minden gond nélkül lefutott! Köszönetem és mély tiszteletem mindenkinek aki benne volt a létrehozásában!
Már csak a hangerőt kellene valahogy növelni és "tökéletes" lenne a készülék!
Esetleg arra nem tud valaki módszert, hogyan lehetne az opendottos ikonokat mint a kamera vagy galéria lecserélni? -
_Soma77_
tag
válasz martonp1104 #1496 üzenetére
Restore From Backup (from External_SD), vagy vmi hasonó ( most nincs előttem egy CWM )
-
martonp1104
újonc
Na sikerült feltenni, minden akadály nélkül!
Most az lenne a kérdésem, hogy a CWM-el, hogyan állítom vissza olyanra amilyen volt? Ugyanúgy elindítom, csak a megfelelő menüpontot kiválasztom és kész is? -
sanyie70
tag
Sikerült menteni mindent. most indítottam abel megoldását eddig rendben megy minden.
Kész is van 4.9 giga köszönöm a segítséget. gyorsabb volt mint gondoltam Még annyi lenne ,hogy akkor most dalvik ról art re is átváltott? Mintha olvastam volna valami ilyet.[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
válasz martonp1104 #1489 üzenetére
az app a belső tárhelyre települ mindig, külsőre nem tudod átrakni, ez a Android 4.4.2 KitKatt baromsága, viszont a data-t (/data vagy /odd) szépen mennek a külső SD-re. (pl NFS több száz megás data-ja a külső kártyára mászik fel, és onnan is töltődik be mindig)
-
martonp1104
újonc
Ezzel a módszerrel gyakorlatilag mit csinálok?
Ugyanúgy tudok vele belső tárhelyre is telepíteni, de akár rakhatom külsőre is? -
tiki
tag
Az OTG kábelen keresztül működik a rá csatlakoztatott usb egér , ha valakit érdekel a bemutatott rendszeren.
-
_Soma77_
tag
válasz martonp1104 #1485 üzenetére
azt nem tudom, és a DraXon féle SD-modot használom, az tökéletesen müxik. [link]
-
Heimdallr75
őstag
-
_Soma77_
tag
válasz martonp1104 #1474 üzenetére
a rendszer nem lesz ugyan az, csak a telepített cuccaid maradnak meg.
a rendszer egy 2 open dott frissítés nélküli, de root-olt állapot lesz. Az auto-updater megpróbálja majd telepíteni a két gyári patch-et, de nem fog neki sikerülni - le kell tiltani.
Ha 2 frissítéses root-olt rendszert szeretnél, akkor csináld az 1. módszerrel.
[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
válasz martonp1104 #1481 üzenetére
igen, a CWM ilyesmit csinál. Ezt az átparticionálás után vissza tudod majd tolni.
-
_Soma77_
tag
válasz sanyie70 #1473 üzenetére
a mmcblk0boot0.img és mmcblk0boot1.img még kimaradt, ami a legfontosabb, ha az eredeti módszert választod.
Inkább Abel v2 szkript alapú módszerével csináld, az egyszerű mint az 1x1. [link]
Előtte csinálj CWM-mel backup-ot (mentést) a külső SD-kártyára, az a tuti!
[ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
válasz martonp1104 #1474 üzenetére
Yes.
-
martonp1104
újonc
Sziasztok!
Gondoltam kérdezek mielőtt teljesen belevágok:
Csináltam CWM-el backupot sd kártyára.
Ha most felteszem Abel V2-es scriptjét, aztán az sd kártyáról visszaállítom, akkor gyakorlatilag, ha jól értem, a lementett rendszerem lesz fent, de nagyobb tárhellyel? -
sanyie70
tag
Sziasztok kicsit elakadtam a mentésnél. Teljesen gyári a tab. Tc vel sikerült csinálni mentéseket de csak 5db van plusz a system.tar
http://kepfeltoltes.hu/view/150120/969136770N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ezek ha megvannak az elég vagy csak kéne még a többi is? -
tiki
tag
És végül még egy
-
tiki
tag
még egy
-
tiki
tag
még egy
-
tiki
tag
még egy
-
tiki
tag
Igen igazatok is van , és valahol soma fogalmazott jól , hogy mindenki buherál , vagy kísérletezik , vagy hobbiból csinál valamit stb .De szerintem ezzel a többi ember is gazdagabb lesz némi infóval egyebek.És ha már itt tartunk , akkor miért is ne buherálnánk igaz ? Ha valaki még is ragaszkodik a hagyományokhoz annak egy kis fordulat.Ezen felület lehet androidos kezes bárány , de használhatunk egeret is a jól megszokott egér mutatóval. Ja az eredeti Kitkat 4.4.2 Opn3 dott is rajta van.
-
_Soma77_
tag
-
RoundRobin
aktív tag
Nem rossz az az antenna, csak fémházas a készülék. Ettől függetlenül, nekem is két falon átverekszi magát a jel, számottevő sebességcsökkenés nélkül. Ez tab kategóriában több mint jó. A minap a villamosmegállóból konnekteltem a mekkdoneldsz wifi-jére. Erős 60 méter.
Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
_Soma77_
tag
van, aki kertészkedik, van aki autót babrál, van aki tabletet bütyköl...lényeg, hogy élvezd, amit csinálsz (akár kikapcsolódásból, akár kihívásból csinálod)...mindig végtelen mennyiségű idő és pénz rákölthető egy-egy cuccra (mint pl. a kis-polski, amibe bekerült egy IV-es golf 1.9TDI motorja - jó móka, de megéri? annak, aki csinálja, igen, mások meg őrültnek nézik az embert)..ilyen a buherátorok élete...mindenki egy kicsit "csodabogár"
-
_Soma77_
tag
válasz RoundRobin #1453 üzenetére
szerintem a csomagra gondolt, de az is lehet, hogy nem (én viszont igen ) [link]
[ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
Egy újabb észrevétel .Ugyxan a wifi vétele jónak mondható , de én a beépített antennájával nem vagyok megelégedve.Bizonyos szöghelyzetben már nem tudja olyan jól tartani a wifi jelet, ami a beépített antennának is betudható .Erősebb kerül antennából is bele .
-
tiki
tag
Igy van.Viszont tesztelve lett az is , hogy telefon+tablet+skyp nincs ilyen probléma szép tiszta az adatfolyam.
De tablet+tablet+skyp már fellép ez a hiba jelenség.Tesztelve lett közeli állapotban is pár méter , de tesztelve lett távolabbról is mondjuk két város távolsága , illetve nagyon messziről Kina a helyzet két tab közt ugyan az volt. -
-
-
Mokush
tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy a root csak annyi, hogy CWM-ből telepítem a Super SU-t? (ADB driver-ek megvannak). Nem akartam rootolni, de csak így tudom (remélhetőleg) növelni a hangerőt.[ Szerkesztve ]
-
P.Miki
csendes tag
Az normális, hogy eredeti ROM-mal is dobja a Play a jó ismert hibát?
-
scream
veterán
A resize_v2-es script mellett lévő System.img-t hogyan tudnám lecserélni a saját, mostani System.img-m re?
Ha jól tudom, akkor a CMW is csak tar-ba menti le a systemet, ezt hogyan tudnám img-re alakítani? Illetve ez okoz(hat)-e gondot a script sikeres lefutásánál?
-
Joci93
senior tag
Valaki tud megoldást arra, hogy a rom felrakása után működőképes legyen a play sotre? 3 féle verziót raktam már fel és az összes elszáll "A kapcsolat túllépte a megadott időkorlátot." hibával.
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
troger911
tag
Azt is jó lenne kideríteni, hogy a besípolás vajon valami driver bug lehet-e, vagy hardweres gond. Eddig 2x fordult elő, hogy magas frekin elkezdett sípolni. Egyszer megoldotta az app bezárása, után abbahagyta, egyszer pedig újra kellett indítani. Ilyenkor hiába némítom le, ugyanúgy sípol tovább...
Amúgy átparticionálás nekem is megvan, Abel v2 scriptel! Köszönöm a munkátok!
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz RoundRobin #1369 üzenetére
Sajnos nem láthatok bele a mérnökök fejébe. Az MTK-s cuccokon pl. a preloader jellemzően ~127kb, de 6MB-os blokkon van...
-
Mattb
senior tag
Valaki ismer valami honlapot boot animaciokra? Gugli nem nagyon dob ki talalatokat ra. Vagy nemjol kerestem ?
-
_Soma77_
tag
Abel írta korábban az okát [link]
@Abel: neked frissítések nélküli ROM-od van, ugye? Annyit kellene csinálni, hogy lehúzod a 4 image-et a gépedről dump_images tool-lal [link] ahogy én is csináltam korábban [link] és ezeket teszed bele a ROM-ba. Akkor nem lesz kompatibilitási hiba. Akkor összhangban lesznek az img-k a /system-mel. És menni fognak a frissítések is. (szerintem)
persze csak ha van időd, és kedved.
Én meg majd megcsinálom a /system-et az én img-imhez, és akkor ott sem lesz kompatibilitási hiba.
(csak rohadt kevés időm van nekem is, meg éppen gépek között költözök, úh. mindent újra kell raknom -- ubuntu virtuális gép, cygwin, többi tool, stb. -- kis türelmet kérek! )
[ Szerkesztve ]
-
DJMDJM
tag
Sziasztok,
Én is most vettem a drágaságot és ugyanezt a hibát produkálja. Van vkinek rá ötlete? Ha az itt leírtak szerint átpartícionálom van-e rá esély, hogy felmennek rá a frissítések. Hol lehet megnézni, milyen frissítések jelentek már meg, mi az utolsó verzió, mennyire fontosak egyébként ezek, én nagyon szeretem ha minden uptodate, de csak ezért a hibáért nem adnám vissza a Tescónak, hátha később születik rá megoldás, ha még nem született. Ugye ez a hiba nem azt jelezi elő, hogy totál szar a cuccos.
Ui: nem tudom, érthető volt-e, tehát egyelőre indul a ketyere, de már a legelején szól, hogy frissítés érhető el, ha nem foglalkozom a frissítéssel, akkor működésre tudom bírni, tehát nem tégla állapotban van jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
A saját gyári 2x updatelt teljes mentésem nekem is van.
Itt elsősorban a boot részét , recoveryt , a flastoollt , esetleg az adb kellene egy azon gépre tenni , és hiba esetén minden kéznél lenne.Ahhoz szerintem ez a nand kicsi ugyanis letárolva kell lenni az eredeti mentésnek a tabon , és ugye a már új partíciós root olt rendszernek is kell hely , illetve a fent említettekkel együtt véve.
Valószínűleg megoldható lenne maga a helyreállítási mechanizmus , ha csinálnák egy Dual boot képes rendszert .Ha hiba lép fel lenne lehetőség választani , illetve indítani a két bootolás közzül azt amelyik a helyreállítást végezné.Nyilván ilyet két külön rendszernél szoktak csinálni , de itt lehetne az egyik rendszer a helyreállítási konzol mondjuk , ami mindig képes lenne a rendszert visszaállítani , itt megint kérdés az , hogy az eredeti partícióval , vagy nem , de ez is megoldható lenne.Itt elsősorban a hely lenne kevés erre , illetve , ha el is férne , akkor nem maradnak szabad hely a tabon , csak minimális.. -
nagyúr
Khm...
Csak addig piszkált a kisördög, amíg megcsináltam én is.
Az Ábel-féle v2-es egyklikkes módszerrel csináltam, minden gond nélkül. Kicsit izgultam, mert túl gyorsan ment. Igaz a driveres mélytorkozást én már letudtam a rootoláskor, úgyhogy az már rendben volt.
CWM-el csináltam backupot és vissza is állítottam.
Most töltődik az Asphalt8.
Köszönöm mindenki munkáját, és komolyan írjátok meg, hová küldhetem a sört/pizzát/pucér masszőrlányokat!Megjegyzés: mennyire durván lassú Nand lehet ebben a tabletben, ha a cwm backup külső sd-re gyorsabban készült el, mint a belső memóriába? (Először véletlenül oda csináltam a backupot, azért tudom)
Megjegyzés2: megköszönném, ha vki csinálna egy partition.tbl fájlt nagyjából az eredeti kiosztással, meg egy módosítatlan system.img-t, arra az esetre, ha véletlenül gariztatni kéne a készüléket, mert elég praktikus, hogy (ha az usb, a power és a vol+ gombok működnek) beavatkozás nélkül vissza lehet vele állítani a gyári állapotot. Tehát akkor is, ha pl a digitizer romlik el.
-
tiki
tag
válasz _Soma77_ #1420 üzenetére
Na lám ugye .Viszont gondolkoztam azon , ha már szembesültünk a problémával , hogy mi lenne , ha rendesen megcsinálnánk nem pedig ilyen csak összedobott munka lenne.Gondolok itt arra , hogy a mikrofon , és a hangszórók vezetékeit kicserélni árnyékolt kábelekre , és plusz magát a mikrofont is még egy árnyékoló fémlemezkével leárnyékolni.kíváncsi lennék , hogy akkor meg szűnnének e azok a zavaró sistergések mondjuk skypoláskor.Valószínű igen.
-
tiki
tag
Leellenőrizheti , de nálam itt hever várva az új nand ot .És egyértelműen fizikailag sztereó.
Egyébként fizikai DPS modul sincs benne .Ugyan a helye meg van de nincs kiépítve rajta .Esetleg ha valakit érdekel jobban a hardver oldalról még valami írja le nyugodtan , és megnézem.[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz _Soma77_ #1409 üzenetére
Igen az végülis sikerült. Viszont hiába cseréltem le a gyári bootimage-t a linkeltre, nem lett olyan az animáció,. mint szerettem volna. Helyette csak egy szürke android felirat csillog-villog középen.
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
tiki
tag
válasz VMatteo #1407 üzenetére
Igen sztereó hangszórók vannak benne , és a alul a hátsó részen .Ezen két hangszóró között helyezkedik el a mikrofon is Ez kicsit baj is mivel esetleg skyp használatakor sercegő sistergő hang keletkezik a túl közeli hangszórók miatt .Ráadásul mivel nem az alaplapon van egyik sem , és vezetékelve van erre még rátesz az is , hogy nem árnyékolt.Tehát még könnyeben összeszed mindenféle zaj forrást.
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok. Kapható még a tablet valahol?
-
_Soma77_
tag
majd csinálok új system.img-t, csak még nem jutottam el odáig...(idő! ) az én tab-om 2 gyári frissítéssel + root-tal van, tudunk ilyen csomagot is csinálni, és akkor nem fog nyafogni az update. (meg egy olyat is, ahol kigyomlálok minden Op3n Dott-tos vackot, akinek nem kell...)
[ Szerkesztve ]
-
VMatteo
őstag
Sztereó hangszóró van ebben a tabban?
Tisztelet a Gépésznek!
-
pocokxx
Közösségépítő
Eszerint van. Viszont a SuperSuban találtam egy naplót, miszerint PRO verzió kell az ADB plugin su jogaihoz... Vagy csak a naplózáshoz? .shellből nem lehet megoldani su dd if.... paranccsal?
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok! Hogy tudom ellenőrizni, hogy van-e root? A supersu elvileg fenn van, viszont, amikor .shellt indítok nincs kettőskereszt a sor elején. Az animációt szerettem volna lecserélni...
Vagy az moddolt FW után újra kellene rootolni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest