Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
huaakoa
csendes tag
válasz Scoobyka #1793 üzenetére
Még az a szerencse, hogy egyértelmű a fórum alapján, hogy ki az aki hozzányúlt a tablethez. Akár átpartícionálta, akár rootolta, vagy bármi mást csinált vele...
Etikus ilyennel vagdalózni egy Tesco-s dolgozónak, aki azért igencsak osztott meg céges titkokat a másik topikban. Bár ki tudja, hogy azok igazak voltak-e.
-
RoundRobin
aktív tag
De, a garancia az szerződés. Mint ahogy maga a vásárlás is az.
A garancia kétoldalú jognyilatkozat, amelynek egyik részese te vagy. A te (hallgatólagos) nyilatkozatod annyi, hogy tudomásul veszed, a garancia csak rendeltetésszerű használat esetén érvényesíthető és (hallgatólagosan) nyilatkozol, hogy a termékhez mellékelt használati utasítást elolvasod és abban foglaltak szerint fogsz eljárni.
Van más is, de azt már törvény, kormány- vagy miniszteri rendelet szabályozza.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
rasky
senior tag
A tesco particionálja majd az itt felrakott script-el és mehet 30k-ért (jelenleg felvitték 30k-ra megint).
Egyébként meg teljesen gyári rendszert raksz fel, nem cm-et és társait...nem értem a felháborodást egyesek által.
(#1899) RoundRobin: ScobyDo abbahagyta, erre itt vagy te? Ennyi rosszindulatú embert..
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
-
tupuk
aktív tag
Hangerő gomb? Usb? Miről beszélsz? Ez már színtiszta rosszindulat... eddig még, ha nem is értettem egyet veled, el tudtam fogadni az álláspontod, de ez már nem szól másról, csak hogy dögöljön meg a szomszéd tehene.
Hangerő-gomb, beszarás... Hardveres hibát sem akarnál gariztatni szoftveres beavatkozás ürügyén.
Te komolyan, neked miért fáj, hogy a népek feljavítják a gépüket, és így jobb lesz nekik? Vagy ez a kereskedő-szellem, hogy rájöttetek hogy drágábban is adhattátok volna ennek tudatában, és most fáj hogy értékesebbé teszi mondjuk 200 vevő a sok ezerből a gépét? Ettől a szellemiségtől tart itt ez az ország. Ha jófejek lennétek hivatalosan támogatnátok a partícióbővítést, nektek nem kerülne semmibe, egy gesztus, nem okoz ez semmilyen bajt a gépnek, de nem, ti tiltakoztok nehogy jó legyen nekünk.
[ Szerkesztve ]
-
Ired
csendes tag
válasz RoundRobin #1880 üzenetére
a garancia nem szerzodes, hanem torveny kotelezi ra az eladot
es ha a torveny nem irja, hogy "hw-sw megbontasnal nem ervenyes" akkor az elado hiaba is kotne ki, a kikotese ervenytelen
csak akkor mentesul a jotallasi kot. alol ha bizonyitani tudja, hogy a hibat a "megbontas" okozta
sokszor egyertelmu hogy nem, neha egyertelmu h igen, neha vita van15k-s tablet miatt nyilvan senki nem fogja a birosagon keresni az igazat, de ha valaki ilyen helyzetbe kerul erdekes lenne latni hogy megy le egy ilyen tortenet a fogyasztovedelemnel
pl kocsidban lecsereled a hifit, utana elszall a motor, akkor szerinted arra sincs gari?
-
agy73p
senior tag
Bocs, ha flashtool-t használok, azzal ugrott a garancia?
-
tatararpad
őstag
Javaslok neked 2 fogalmat áttanulmányozásra, de látom halál fölösleges neked írni.
(3) E cikk alapján nem minősül a megfelelés hibájának, ha a szerződés
megkötésének időpontjában a fogyasztó a hibáról tudott vagy
arról ésszerűen eljárva tudnia kellett, illetve ha a megfelelés hibáját a
fogyasztó által adott anyag okozta.f) kijavítás: a szerződésnek nem megfelelő fogyasztási cikknek a szerződésnek
megfelelővé tétele.Remélem valami szervizes vagy, ha már ennyire nyomod a mantrát.
-
szalaiz
csendes tag
Anélkül, hogy bárkinek a pártjára állnék, ha én lennék gyártó/forgalmazó biztos nem örülnék ha azzal kellene foglalkoznom, hogy a hibát okozhatta-e a gyári szoftver/partíció/stb. módosítása, amivel a készülék nem volt teljeskörűen tesztelve. Felelősen erre garanciát én nem vállalnék. Persze biztos ki lehet zárni bizonyos változtatásokat, de lényegesen egyszerűbb kategórikusan szűkíteni a kört a gyártó által kontrollált környezetre.
Ráadásul ezen a fórumon is láttam 1-2 olyan embert belevágni az átparticionálába, hogy csak ültem és pislogtam. Ezektől egyéb gazság is kitelik.
Félre ne értsetek, root-oltam, jailbreak-eltem már én is kütyüt és rinyáltam is rendesen, nehogy gariztatásra kerüljön sor. Örülök is, hogy a kölykök egyelőre elférnek a minitárhelyen.
-
VMatteo
őstag
-
tupuk
aktív tag
válasz Scoobyka #1775 üzenetére
Szia, mint a Tesco képviselőjét kérdezlek:
A vételárban, mi vevők, mennyi " üreshordozó díj"-at fizettünk? 1000 Ft-ot? Vagy 2240-et? Nagyon nem mindegy. Min ebből a táblázatból is látszik 8 giga üreshordozó díj több mint ezer ft-tal több.
Szerintem jogilag tiszta sor, hogy ha 8 giga után fizettük ki mi vevők az üreshordozó díjat, akkor 8 giga szabad hely járna nekünk, mivel kifizettük.A díj hivatalosan, idézem "a legális másolásból fakadó jogdíjkiesést hivatott pótolni". Namost nyilván csak olyan tárhelyre tudunk másolni, amihez hozzáférünk, ha pedig 8 után fizettük ki a díjat, akkor jogunk van 8 gigához, mivel fizettünk érte.
-
huaakoa
csendes tag
válasz RoundRobin #1885 üzenetére
Ne mond nekem, hogy tüzetesen végignéznek mindent, mert nem tudom elhinni.
Gondolom ők is csak úgy vannak megfizetve, hogy pont leszarják, jogos-e a garanciális javítás/csere, vagy nem. -
tiki
tag
Akkor lenne egy kérdésem mindenkihez még mielőtt jobban elmenne ez a dolog másfelé.
Szóval , ha ne adj isten bekövetkezik egy olyan hiba , aminek következtében a felhasználó nem tudja visszaállítani az eredeti tartalomhoz hasonló állapotot akkor mi is lesz ?
Muszáj elvinni garanciába úgy , hogy tudatában van vele , hogy hozzá lett nyúlva a géphez , vagy így , vagy úgy , tehát hard/szoft.Vagy nem viszi majd el , mert tudja ezt .De ha elkészül a gép azzal fognak elé állni , hogy uram , vagy hölgyem ez a gép nem felel meg az eredeti állapotnak ezért , és ezért.És mennyi lesz majd a fizetni való. Lehet annyiba fog kerülni mint megint egy ilyen tab ára.A dolog úgy néz ki , hogy egyénre szabott , és mindenki tudatában volt azzal , amit csinál , tesz stb..
Ezen tab a tesco nak kizárólagos tulajdona , értékesítésre , tehát minden jogi dolog , és bármiféle változtatást csak az ő engedélyével lehetne.De mivel ilyet úgysem adnának ki ezért bizony ragaszkodni fognak az elveikhez , ha tetszik , ha nem.[ Szerkesztve ]
-
VMatteo
őstag
-
tupuk
aktív tag
válasz csubuka #1766 üzenetére
Az eredeti fórumban írta Quqesz a 6566-ös hozzászólásában, hogy ő személyesen járt Szlovákiában egy tescoban és ő látta 30-ért. Aztán valaki be is linkelt egy szlovák oldalt, amin én is megnéztem, és valóban 29,99 euro volt. Ugyanott most már 99, mivel ők is visszavitték az eredeti max árra. Ha azt gondolod hogy én és Quqesz hazudunk akkor nem tudok mit csinálni.
-
huaakoa
csendes tag
Nem akarok közbeszólni, de...
"Az eladó nem vasat, hanem egy hardver-szoftver kombót ad neked el. Ezen HW-SW együttes működési rendellenességeiért, hiáiért vállal szavatosságot. Ha te ezt az együttest megbontod, akkor a garancia, ami egy szerződés, ugrott, mert szerződést szegtél."
Ez csak abban az esetben igaz, amennyiben az eladó, illetve megbízottja - szervizes - észreveszi, vagy észre AKARJA-e venni...
Szóval véleményem szerint ezen kár többet rugózni. -
RoundRobin
aktív tag
válasz tatararpad #1874 üzenetére
Értsd már meg.
Az eladó nem vasat, hanem egy hardver-szoftver kombót ad neked el. Ezen HW-SW együttes működési rendellenességeiért, hiáiért vállal szavatosságot. Ha te ezt az együttest megbontod, akkor a garancia, ami egy szerződés, ugrott, mert szerződést szegtél.
Ha a ROM nem a gyári, akkor ott már más bizonyitási kötelezettsége nincs az eladónak, nem kötelezhető arra, hogy kipróbálja, vajon stock rommal működne-e vagy sem. De hát, állj bele egy ilyen kalandba, aztán majd rájössz.Ezért is irja ki mindenki, hogy a szoftveres beavatkozás bár nem bűncselekmény, de jogsértés, ami a garancia elvesztéséhez vezet.
Ehhez a géphez stock rom NINCS. Aki azt hiszi, hogy van, az téved. Aki azt hiszi, hogy a linkelt csomaggal képes visszaállitani a gyári állapotot, az is téved.
Egy pillanat alatt kiderithető, hogy stock rom van-e a gépen vagy sem.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
huaakoa
csendes tag
Ha már tudjuk a partíciókat módosítani, akkor mondjuk a "testvér"tablet (ACER) system.img-jét is rá lehet varázsolni?
Esetleg próbálta ezt már valaki? -
tatararpad
őstag
válasz RoundRobin #1875 üzenetére
De nem ugorhat a garancia. Minden 10000 forint fölötti tartós fogyasztási cikkre 1 év kötelező garanciát ír elő a törvény. Feketén fehéren. Ez idő alatt köteles eleget tenni neki, vagy indokolni, nem hivatkozhat szerződésszegésre, mert az maximum a saját jótállására vonatkozhat. A 3 napos pénzvisszafizetés sem tesco jófejsége, az is törvényi kötelezettség.
[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz RoundRobin #1875 üzenetére
Lehet elsiklottál felette de minden felülíródik. Semminek nem marad nyoma.
Elhiheted, hogy a szervizben sem fog kiderülni, hogy módosítva volt. Ha meg úgy gondolod hogy igen akkor látszik, hogy fogalmad nincs a tablet működéséről. -
nagyúr
válasz RoundRobin #1871 üzenetére
Még a hangerő gomb se kell a visszaállításhoz, csak a bekapcsoló + usb. Minden másra ott a Maste... visszaállító csomag.
Nem ugrik a garancia, ezt csak a gyártók akarják elhitetni veled. A törvénynek jobban hiszek. Kérj állásfoglalást a fogyasztóvédelemtől. :p[ Szerkesztve ]
-
RoundRobin
aktív tag
válasz tatararpad #1874 üzenetére
Nem akarod megérteni, látom.
A módosítás nem a hibát okozta, hanem azt, hogy ugrott a garancia. A módositás ténye erre bizonyíték. A nem rendeltetésszerű használatra. Ezután pedig felesleges is olyan kérdésekről vitázni, hogy mi okozta a hibát.
Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
tatararpad
őstag
válasz RoundRobin #1868 üzenetére
Újfent leírom neked, hátha elsiklottál fölötte: ha a módosítás okozta a hibát. A jótállási törvény a fogyasztót védi, és feltételezi, hogy a jótállási időn belül megjelent hiba a vásárlás előtt is jelen volt, tehát a bizonyítás az eladót terheli. Maga a módosítás ténye nem bizonyíték. A garanciális javítás célja a szerződéses állapot biztosítása. Szerződéses állapot: működik a jack dugó. Főzött ROM van és nem működik: gyári ROM-mal működik-e? Ha igen, akkor nincs jótállás, ha nem, akkor javítani köteles, és az, hogy működik e gyári ROM-mal nem az én dolgom kideríteni, hanem az övé.
[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz RoundRobin #1871 üzenetére
Akkor mindenki egy utolsó szemét aki visszarakja a Sony-jára vagy a Samsung-jára a gyári ROM-ot ha beég a kijelző vagy elromlik a hangszóró?
Nem tudom mi a fenének kell védeni a Tesco-t mikor nem is a te tulajdonod. -
kenand
veterán
válasz RoundRobin #1760 üzenetére
Az artisjus a fizikáls 8GB után kepta meg a pénzt, egyénként is nem mondom hova menjen az Artisjus.
-
embe
nagyúr
Szerintem ez qrvára nem mélyvíz topic téma.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
raziel01
veterán
De nem érted, hogy itt az emberek 99%-át nem érdekli amit mondasz?
Menj már kérlek a többi 100 000 topicba és mondd már el azoknak is. XDA-n miért nem sírnak ilyenek miatt?
Mi meg használjuk a felrakott gyári visszaállító ROM-ot ha kell. -
RoundRobin
aktív tag
válasz tatararpad #1867 üzenetére
Te nem vagy tisztában azzal, hogy ha szoftvert módosítasz, akkor az ez után bekövetkező hardverhibákra a jótállás nem vonatkozik, mert a szerződésszegéssel a garancia érvényét vesztette. A gyártónak csak azt kell bizonyítania, hogy a szoftvert módosítottad és ha ezt megteszi, akkor onnan a hardveres hibák javitása már a te gondod lesz, nem pedig az övék.
-
tatararpad
őstag
válasz RoundRobin #1862 üzenetére
Elolvastam. Melyik részével nem vagy tisztában?
-
tiki
tag
válasz poczabence #1841 üzenetére
Ha nyomsz egy power + hangerő fel gombot egyszerre , most függetlenül attól , hogy a kijelzőn van e valami vagy nincs , akkor ezután összekötöd a pc vel , akkor az eszközkezelőben meg kell jelennie az AdroidPhone ezen belül pedig az Android ADB Interface állapotnak , ha meg van , akkor jobb klikk az Android ADB Interface , és ott a tulajdonságoknál a részletek , és ki kell , hogy írja a meghajtó azonosítódat .Ez mindenkinél más , és más egyébként .Ez úgy néz ki , hogy CLV................ és stb.i.
[ Szerkesztve ]
-
rasky
senior tag
válasz RoundRobin #1857 üzenetére
Tipikus...hozza a jogi szövegeket, miközben senkit nem érdekel, mellesleg ha már hivatkozik rá, akkor link-el alátámasztva kérjük... Visszaállítható gyári állapotba és ez a lényeg, mindenki maga dönti el, hogy majd él e vele...
Legalább a fórum segítse egymást, ha már a tesco a beígért folyamatos frissítéseket is csak mondta...de valószínűleg nem lesz, az opendott support meg csak lerázza az embereket, hogy a fejlesztők dolgoznak rajta...ennyi ideig? Sablonszöveg.
A tablet meg jó, ennyiért meg főleg, a tárhely megoldással meg tökéletes lett ebben a kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
szalaiz
csendes tag
Nálam csinál néha olyat, hogy se kép se hang. Viszont, ahogy jobban figyeltem a kijelzőt, észrevettem hogy a bekapcsológombra a képernyő halványan be-, illetve kikapcsol. Na most az egyik ilyen állapotban hosszan nyomva sikerült kikapcsolni. Már nem emlékszem, hogy melyikben. Utána hosszan nyomva sikerült ismét bekapcsolni.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz tatararpad #1859 üzenetére
Na, azt a törvényt olvasd el szépen.
Aztán gyere vissza.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
raziel01
veterán
Akadjunk már le a témáról. Kutyát nem érdekli a jogi maszlag.
Eddig is minden telefonnál/tabletnél volt gyári ROM. Nem baj ha itt is van letölthető formában.
Használtam sok telefont módosított ROM-mal de szerencsére nem kellett még garanciáztatni. De ha kellett volna akkor ment volna fel a gyári ROM az biztos. -
RoundRobin
aktív tag
Az ilyen szép gyöngyöt bizony 60 ezerért mérik névtelenül. Márkásítva meg százért. Egy év garival.
Hát ez azért túlzás.
Insignia 785 pro, GPS-es, 2 x 2 Ghz-es procival van 41 pénzért.
Vagy Teclast p89 mini 3G, 1.6-os duál procival 35-ért.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
tatararpad
őstag
Nincs szerződés. Törvény van rá 1 évig. Utána van szerződés, amit megszeghetsz.
-
DJGABI
addikt
szerintem meg aki hozzám hasonlóan egyszeri júzer/nem szoftveres problémája van/fröcsögni szeretne az menjen a másik topicba. lassan tényleg követhetetlen az itteni, és a fontosabb dolgok elsikkadnak. hagyjuk kibontakozni a mestereket.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
RoundRobin
aktív tag
válasz tatararpad #1843 üzenetére
Ez nem igy van.
Ha nem rendeltetésszerűen használtad a tabot, akkor szerződésszegő vagy, ebből következően a jack csatlakozót sem kell kicserélnie.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
Levi85
csendes tag
IRÍGYSÉG
Irígyled a több tízezer embertől az ócsó gyöngyöt. Az eladó eléggé besározta, de sikerült megtisztítani. Az ilyen szép gyöngyöt bizony 60 ezerért mérik névtelenül. Márkásítva meg százért. Egy év garival. Leszart támogatással (akárcsak itt).
Már az is felháborító hogy 15-ért lett rengeteg embernek SZÉP, mutatós, masszív, gyors nyolc colos tabja.
De eddig legalább lehetett rajtuk röhögni. KiS BiBi-vel, támogatás nélkül úgyis besz.pják. Csak idő kérdése.
TÁMOGATÁS NÉLKÜL.
Mert mit is kapsz a két év alatt.
Bármi gondod van, sagítséget nem kapsz. Ezért a kisebb kellemetlenségeket lenyeled. Csak a halott gépet viszed el a szervízbe. Ahonnan pikk-pakk egy hónap múlva kapsz egy másik tabot. Ami, lehet egy hét múlva szintén megadja magát.
Ez a gép szoftveres gondokkal küzd, amire a hivatalos megoldás: hozd vissza, várj egy hónapot, gyere érte és talán nem jön elő megint a szoftveres lefagyás.
Eddig minden rendben. 15-ért ennyit kapsz, érd be ennyivel.
Ezek után jön a FELHÁBORÍTÓ esemény.
Az emberek rájönnek, hogy a lehalt gépet maguk is rendbetehetik. Nem kell visszavinni, nem kell várni egy hónapot és nem kell újra elhozni.
Ez szörnyű. Csak a fizikai hibás gépek kerülnek szervízbe. Ez nem normális. Ezt így nem szabad csinálni.
Az irígységre visszatérve.
Mi lesz ebből a gépből, ha rendberakjuk szoftveresen és a korábbi 1,6 GB szabad hely helyett 5 GB vagy 6 GB (esetleg 7 GB) szabad hely van rajta.
Egy szép gyöngy 15 ezerért, több tízezer ember kezében.
Köszönjük szépen, várjuk a következőt. -
pcnet
addikt
Nem a plafont bámultam, hanem másodszorra is lobogtattam a sajtóanyagot a 2 év garért. Hölgyemény meg hátlappal felfelé húzta ki a csomagolásból és írta fel a sorozatszámot. Ja, nem néztem meg Tescoban, user error. Ezzel nem tudok/akarok vitatkozni. Nem feltételeztem, hogy ez lehet. Jóhiszemű voltam. De mondom, így is megérte az árát. Jogi osztály meg telefonált nekik és a Flag-es lapra ráírták tollal, hogy "2 év garancia". Maradt a Flages, más elsőre A4es Tescost kapott. Ilyenkor megint mi van? Nem központilag kellene tájékoztatni egyformán minden Tescot? Főleg egy saját márkás terméknél? Mi van ha 1 év után viszem Flaghez és azt mondják őket nem érdekli Tesco mit írt tollal a gar lapra? Tesco meg hárít, hogy ők nem foglalkoznak vele, Flag oldja meg. Aztán megy az egymásra mutogatás. Tescosnak jobb örültem volna, mert akkor hozzájuk viszem és nem postázgatjuk oda-vissza Flaggel. Na, de nem szapulni akarom Tescot, mert tényleg jót tettek velem. Voip meg nem megy, de nem kommunikálják, support megszünt, de számlaszám él, utalni lehet a semmiért. Korrekt!
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
GZoli7
senior tag
válasz tatararpad #1843 üzenetére
+1
Ráadásul egy csomó ember meg tudja saját magának javítani és nem fogja a szegény Tesco munkaidejét "pazarolni" .
Amúgy is öntökönrúgás lett volna a tescós kolléga érvelése, mert Keeper85 kolléga megadta a megoldást (nagyon helyesen). Lett volna pár piezos "javítás" amit cserélhettek volna.[ Szerkesztve ]
-
VMatteo
őstag
válasz RoundRobin #1849 üzenetére
ha mindig visszateszi a gyári ROMot és úgy viszi, én Pistikét elvinném kocsival is
Tisztelet a Gépésznek!
-
RoundRobin
aktív tag
válasz Drótszamár #1831 üzenetére
Attól, hogy jogi fórumról van, még úgy baromság ahogy van.
A tablet egy hardver és a rajta lévő szoftverrel együtt képez egységet. Ezt az egységet megbontani a garancia elvesztésével járhat. A jótállási felelősségét kizárhatja a forgalmazó, méghozzá joggal, ha ezt észleli.
Aki a tablet szofveres védelmét megkerüli, vagy a szoftvert módosítja, az szerződést szeg és ez a garancia elvesztését jelentheti. Az már a forgalmazó joga, hogy elháritja-e a jótállási igényt vagy eleget tesz annak.
Szerinted mennyire flott az, hogy full hülye pistike rootol a neten fellelhető script-csomaggal, majd belebarmol a system-be és fut a szervizbe, hogy rakják neki helyre mert nem indul a tablet és ugyanezt megcsinálja két év alatt havonta kétszer?
-
sb
veterán
válasz _Soma77_ #1792 üzenetére
A tartalmakat leszedtem, mert nem tudom pontosan, kinek a tulajdona. Akinek van otthon tab-ja, arról minden file-t le lehet szedni magatoknak, ha mókolni akartok.
Csak az eredetit szedted le vagy nincs/nem lesz update-elt, rootolt, 5.5GB-os sem?
A mókolással az a baj, hogy sokan nem értenek hozzá. Vagy ha értenének is, rengeteg idő.
Ezért baromi nagy dolog, ha ilyet össze sikerül valakinek hozni és megosztja.szerk: Ja látom, ilyen még lesz. Talán publikálva is.
[ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
Az most nem is lényeg , hogy be van e kapcsolva , de valószínűleg igen , mert a PC érzékeli , viszont a drájver nem jó , vagy megsérült , vagy útközben elakadt stb
-
_Soma77_
tag
válasz syler123 #1838 üzenetére
Persze,azok tervben vannak, csak tegnap este folyamatosan a flash-tool-lal szívtam, mert úgy tűnik, hogy a gyári rom nem megy fel az optimalizált /system partícióra, kicsi az 1GB! :-( Abel system-je pucolt, azért megy föl, a gyári meg nem... Vagy partíciót kell növelni, vagy pucolni a tartalmat, szóval ezt ki kell totózni. Azt hittem, hogy a gyári rom fel fog férni, de nem. :-(
[ Szerkesztve ]
-
tatararpad
őstag
Fölösleges itt okoskodni mi erkölcsös meg mi nem mindkét oldalnak. A garanciális javításra törvény kötelez, rootolva, nem rootolva, custom ROM-mal, anélkül, amíg a hiba nem hozható összefüggésbe a módosítással. Pont. Igen, ha főzött ROM alatt tönkremegy a jack csatlakozó azt is köteles, hacsak nem bizonyítja hogy zetorral rántottad ki a dugót az aljzatból. Ha kötelezettségének nem tesz eleget, mert a szervizes okoskodik, mert így papír úgy papír, akkor fogyasztóvédelem, tékozló homár => profit. Emlékeim szerint hasonló ok miatt meszelték el egyszer a Telekomot is.
[ Szerkesztve ]
-
poczabence
tag
Nem azzal van problémám. Hanem, hogy a tab nem kapcsol be, pedig nem csináltam vele semmit sem. Nem reagál semmire a tab, csak egy fekete képernyőt mutat. Gondolom, ha felraknám az itt is linkelt intel driver-t, akkor felismerné a gép és fel tudnék rakni egy másik romot rá, viszont nem tudom, hogy ez megoldaná-e a problémámat. Esetleg vigyem szervizbe és majd ott megoldják 1, vagy több hónap alatt?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha más nem lesz, én elkérem kollégámtól az ő rootolatlan, kétszer update-elt tabiját, és csinálok róla img fájlt. Az Ábel-féle v2 script egyéb fájljaival egy gyári állapotú updatelt rendszert lehet vele csinálni.
szerk: tudtam, hogy a miskolci gépészek jó emberek.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz VMatteo #1833 üzenetére
Ezzel azt éred el, hogy nem készít rootolt, frissített romot (nagy data partícióval), ennek nem örülnék, remélem ettől még elkészül amit beígért Sokan hálásak lennénk
_Soma77_: várhatunk további romokat tőled? Írtál egy olyanról, ami rootolt, rajta a két frissítés és 5,5gb szabad hely van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
válasz poczabence #1828 üzenetére
Az eszközkezelőben a Cloverview egér jobb katt Tulajdonságok és visszaállítás.
Meg kell próbálni másik usb aljzatban is stb stb stb . -
_Soma77_
tag
válasz VMatteo #1824 üzenetére
nyugodtan oszd meg, mert látom, kicsit felkorbácsolódtak az érzelmek
egyébként meg mindenki azt gondol, amit akar - a véleményemet leírtam. magam is nagyon lelekes vagyok ( most már egyre inkább csak voltam a témában) mert technikai kihívást láttam benne. cél sosem volt stock romot csinálni, de sikerült - és végig gondoltam, hogy vajon ez helyes-e. én már csak ilyen vagyok, lehet rám ezért haragudni, de megváltozni nem fogok senki kedvéért.
nyugodtan vigyétek tovább a szálat -- akinek segített, segített, akinek nem, nem. (személyeskedő megnyilvánulásoktól a későbbiekben is tartózkodni fogok, mert nem visz előre az életben )
[ Szerkesztve ]
-
escortos
csendes tag
válasz Scoobyka #1820 üzenetére
Nem rólam van szó én elfogadom a hibáival együtt nekem megfelel tőkéletesen,böngészni kiváló és még azon is túl.Én tudtam mit veszek és probálok olyan ember fejével gondolkodni aki 30e. vette és valóba nem ért semmit sem hozzá.
Féláron pláne megérte!
Tehát ahogy mondod az eredeti árkategoriájában van hasonló tudású gép de nem ennii hibával. -
Drótszamár
őstag
-
Ired
csendes tag
válasz RoundRobin #1829 üzenetére
EU direktiva, szoval hatalyos
-
poczabence
tag
válasz VMatteo #1824 üzenetére
Sziasztok!
Én írtam neki ezzel kapcsolatban. Picit ironikus, hogy pont én, mivel a másik topicban harcoltam a 2 év garanciáért az ügyfélszolgálatnál. Jelzem a tabom eddig teljesen gyári, nincs rajta root meg semmit. Nem is akartam volna, mert nekem így is jó volt.
A problémám a következő:
Elkezdtem letölteni egy közel 400 megás fájlt a tabletre, majd lefagyott és azóta nem kapcsol be. Ma reggel töltöttem fel, szóval tuti nem az a gond. A töltőre dugva semmit sem csinál. A számítógéphez csatlakoztatva csak egy CLOVERVIEW eszközt mutat, amihez nem talál drivert. A tab képernyője egyébként teljesen fekete.
Vigyem vissza garanciáztatni, ami 1 hónapig eltart? Esetleg Soma "gyári" romja megoldaná a dolgot?
[ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
Ezen a tabon valószínűsíthető , hogy ha egy átlag felhasználót veszünk, akkor leghamarabbi alkatrész egység ami tönkre fog menni az , vagy az usb aljzat lesz , vagy maga a kijelző , esetleg a nand adja be a kulcsot.
Egyik esetben sem lehet vissza tenni majd rá a garancia érvényesítése miatti összeállítást , mert lehetetlen lesz. -
syler123
veterán
Még várom az sd kártyát, de leszedem Abel Scriptjék, mielőtt annyira megsajnálnátok a Tesco-t, hogy mire megjön a kártya, addig a Script-et is törlitek a fenébe. Aki romolgat a telefonján, tabletjén, megvan a kockázat, hogy bukja a garanciát, de ez már legyen az egyén saját gondja, lehet hogy visszaállítva az eredeti állapotot is elhajtanak.
Akkor ezek szerint nem lesz meg a beígért frissített root-olt rom sem, mert szegény TESCO-val mi lesz, ha valaki visszaél ezzel. Ennyi erővel a büdös életben nem lennének custom romok. Ha hardware hiba van én márpedig a telefonomon ha még lehet, visszaállítom az eredeti romot és küldöm gariztatni, mivel nem az én hibámból történt a meghibásodás.
2gb tárhely meg semmire sem elég, jól írták fölöttem nem sokkal, 1 játék és kész. Erre biztos az lenne ScobyDo válasza, hogy de ez a tab olvasásra van, meg böngészésre van, ha egyszer megy rajta a játék, akkor arra is van és fogom is arra használni.
A TESCO-ról meg ódákat zengenének, ha ő vállalta volna be az újraparticionálást, vagy eleve normális állapotban jött volna ki. Szerintem nagyon jó tab ennyi pénzért, de ez a baklövés nem pénzkérdés volt.
[ Szerkesztve ]
-
Ired
csendes tag
válasz RoundRobin #1822 üzenetére
Abel #1780
https://fsfe.org/freesoftware/legal/flashingdevices.en.html -
VMatteo
őstag
Soma, felteszem a romod? Írnak püben hogy osszam meg.Én meg nem akarok faccopó lenni...
Tisztelet a Gépésznek!
-
P.Miki
csendes tag
Ha le dd-zem a saját tabom tartalmát, majd ABEL V2 és vissza dd-zek mindent akkor egy újraparticionált saját gépet kapok?
-
rasky
senior tag
Akinek sikerült letölteni, márpedig biztos sikerült, mert fent volt egy ideig, az legyen szíves megosztani sokunk örömére.
(#1820) Scoobyka: Te meg most már fejezd be, ne keltsd a feszültséget.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Scoobyka #1798 üzenetére
Részben egyetértek veled, elvben: sw és hw szétválaszthatatlan. Jól működő sw nélkül a hw csak egy "tégla". Ezt pont egy droidos topicban nem is kell lefordítani mit jelent pontosan.
De néz a másik oldalát, hogy itt most mi történik:
1. jóhiszemű
2. alapvetően nem warez jellegű
átalakításról van szó, ami a használhatóságot növeli vagy sok esetben inkább csak elvárható szintre hozza.Senki nem elrontani akarja a gépet, a cél épp az, hogy egy ugyanolyan jól működő dolog legyen, minta gyári. Vagy még inkább jobb és több. Nem buzdít warezra sem, fizetős tartalmat nem tesz ingyen elérhetővé.
(Az hülyeség amit írtál, hogy film, zene mehet SD-re, app-nak meg elég a 2GB. szinte semmit nem raktam fel rá, csak normál appokat meg ingyenes játékot, ami 1-200MB, abból is csak párat, 3-4db-nál nem több, mert elsősorban tartalomfogyasztásra vettem, nem játékra és máris alig van rajta szabad hely.)Fordítsd meg a dolgot:
Ha van egy korlátozás, rosszul működő gyári sw, partícionálás, stb.. nem mókolnak rajta, mi lesz a következmény? Nem lesz használható a cucc, nem veszik meg: mást vesznek. Ez a gyártó kárára válik egyértelműen. Mindegy, hogy Tesco vagy Samsung. A Galaxy S1-em is használhatatlan szar volt bármilyen gyári rommal. Vagy eleve lassú volt vagy 1 hónap alatt belassult. Jártam volna a Samsung nyakára gariban, hogy használhatatlan az eszköz?És indokolatlan volt, mivel custom rommal hasított 6-8 hónap után is. Inkább el kéne szégyellnie a gyártónak magát ilyen esetekben.
Szóval az elvi igazad a gyakorlatban sokkal árnyaltabb és nem fekete-fehéren szétválasztható a hasznos-káros. Simán lehet tök ugyanaz az eset maximálisan más hatású:
Egy szénné moddolt sw okozhatja:
- hogy a gyártónak csak baja és felesleges garis munkája lesz vele. Nyilván senki nem szeret más hülyesége után dolgozni.
- azt is, hogy elégedettebb a user és nem csapkodja az asztalt, épp ez menti meg az extra garitól a gyártót.Könnyen bújtatod a gyártókat a "más szarát nem takarítjuk el" védelem mögé, ami jogos is... mindaddig amíg a gyártó önmaga nem a "saját szarát" adja el neked.
szerk: Ezt úgy írom, hogy sw supporttal foglalkozom, de más területen. Tehát ha van aki utálja a user által szétbarmolt sw-t, amit helyre kell hozni az én vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
escortos
csendes tag
Szerintem ez a gép egy Bug király!
30000ft nem ér televan hibával minden része.
Gondoljunk már bele aki semmit sem ért az androidhoz meg a számitástecnikához az mit fog vele kezdeni.
Tárhely még csak" elfogadható" és a többi,szemet hunyunk felette.Mindegyik gépnek van valami baja de ennek aztán minden része.Nekünk megérte 15000ft -ért mert itt egy két ember jóvoltából lehetett módositani. Nagyon szépen köszönöm nekik mert nem kevés időt fektettek bele amit lehetett volna a családra is forditani.Tárhely fel volt tüntteve és a többi?
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
Kérném, hogy evezzünk vissza a nyugodtabb, szakmaibb vizekre!
-
nagyúr
Én meg azt gondolom, hogy képmutató vagy, ahogy Scoobyka is (de ő aztán fullba nyomja). Remélem csak olvastál vmit tegnap, amitől beijedtél, nem tudom, eddig nem gondoltam volna Rólad, hogy ilyet fogsz lépni.
Scoobykának üzenem, hogy
- az aosp browser telepítése
- chromepie xposed modul
- és a navibar átszabása
miatt rootoltam a gépet. Mesélj már, pontosan mit is lehet rootolva warezolni?
A garancia kérdésben annak ellenére lelkifurdalás nélkül a gyári állapot visszahekkelők oldalán állok, hogy becsületes, szabálykövető embernek tartom magam. Ahogy a gyártók ezzel a mondvacsinált okkal próbálnak kibújni a törvény által kötelező jótállási kötelezettségük alól, az bicskanyitogató. Emiatt még kéjes örömöt is fogok érezni, ha sikerül átverni őket.[ Szerkesztve ]
-
Gh00st
tag
Egyrészt megértem amit írsz/gondolsz, amely elvekben hiszel, de ennek fényében megkímélhetted volna magadat a rengeteg hsztől, a tömeg lelkesítéséről az érdeklődés fenntartásáról nem is beszélve.
Nagyon örülök hogy sikerült megoldanod, gondolom más is megtudja majd(talán meg is osztja)...
Én, személy szerint bevállaltam hogy esetleg ugrik a gari, akárcsak a fiam konzolán is.
Nem használtam volna visszaélésre(egyfajta jó ha van effektus), de nem vagyunk egyformák.(#1784) Abel +1
<<< Richard B. Riddick >>> ...és Johns, Neked megvan a gerinced!!!
-
Ired
csendes tag
pont emiatt kell a vissza-allitas
torveny garantalja h onmagaban a rootolas nem jar gari-vesztessel (csak ha a rootolas es a hiba kozott ok-okozat van - es ezt az elado _ketseget kizaroan bizonyitani tudja_)de a szervizes azt hiszi o ezt jobban tudja.. feljebb irta valaki h panel-csere utan bejott a rootos rom, szervizes meg tepte ossze a garipapirt..
egyszerubb visszaallitva gariztatni ha a hiba nem teszi lehetetlenne; mint vitatkozni
nem az koveti el itt a visszaelest aki visszaallitja az eredeti allapotot, hanem az a szerviz/forgalmazo aki a vevo tudatlansagaban/erdekervenyesitesi lehetosegeinek korlatozottsagaban bizva megprobal kihatralni a garanciakotelezettsegbol
-
tiki
tag
A gond nem azzal van , hogy ki warezol , és ki nem. Amíg saját hobbijának tekinti , vagy házon belül marad addig ez magán ügy.De amikor már olyan méreteket ölt, hogy ország határokat túllépve is terjed az már nem biztos , hogy vicces.Soroljam ????? Napster , Magaupload , torrent ,stb stb stb .Az üzemeltetőjük hol is van most ?.Hány szerver le lett foglalva illegális anyag , és jog miatti anyagok terjesztésért megosztásáért.
Még egyszer hangsúlyoznám nem azzal van a baj , hogy ki ki magának megcsinálja csinálja szíve joga , de terjeszteni az már más tészta.Higgadjunk le , és tényleg foglalkozzunk azzal ami a téma lényege az pedig nem a garancia miatti visszaállítás hiba esetén. -
Scoobyka
addikt
Igazad van valoban nem ismerem az androidot annyira,de ha barminemu szoftveres mokolas kicsi nyoma is a gepen lesz es szervizbe viszitek akkot csak az idot pazaroltatok.
Egyebkemt a rootot ugy ertettem,h a 2giga keves es sok appot raknak ra. Abbol gondolom mindert fizettek akik a 2gigat keveslik. Mivel sdre pakolhatsz filmet,konyvet,zenet. 2gigara meg igen sok app fer. Ne legyen mar mindenki ilyen mocsok alszent.
-
Abel
tag
Kurvára remélem, hogy nem vagy olyan pozícióban, hogy ilyet javasolhass a szerviznek. Ez szimpla rosszindulat a részedről.
És jó lenne, ha valaki végre idézné azt a részt a garanciajegyről/garanciális feltételekből/törvényből/kormányrendeletből, hogy a szoftveres módosítás garanciavesztéssel jár. Lehet, hogy van ilyen, én kerestem és nem találtam. Ez nem bizonyíték.
-
Ired
csendes tag
válasz Vermilion69 #1787 üzenetére
mindegy mit irnak aprobetusen ha torveny garantalja az ellenkezojet :-)
-
Abel
tag
Na most látszik, hogy fogalmad sincs miről beszélsz. Most ezt csináltad.
Androidon nem kell root, hogy warezoljál, sőt, teljesen felesleges hozzá, gyári rendszerre is telepíthetsz kb bármit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest