- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
Az Atmos hangot eddig is ki tudta küldeni (sima ARC-on is), amennyiben Dolby Digital Plus-ba volt, viszont a Dolby TrueHD-t nem tudja kiolvasni magából az MKV konténerből és ez sajnos ha jól tudom nem változott.
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
Nem 100%, hogy a 2019-es C9 nem tudja kiadni, de mint mondtam magával az MKV-val van a gond. Én anno vettem egy 30k-s HimediaQ30 lejátszót és azóta is azt használom, minden hiba nélkül, tökéletesen visz mindent (Atmos/DTS:X/4k/HDR).
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
törölt tag
Itt az AVS-ről a C9 eARC thread. A DTS:X-re keresve nem kaptam találatot, de azért érdemes lehet megnézned, sőt, rákérdezned, mert ott első kézből tudnak válaszolni.
Más hasznos infó is kiderülhet belőle, pl. hogy melyik erősítőkkel problémás a C9 + eARC.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
hangnál nálam automatikus volt beállitva most átállitottam DD+ra de az erősítőn továbbra is csak az van irva hogy Dolby D 3/2.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
Milyen tv-d van ? állitottam én mindent már de maradt minden úgy ahogy irtam
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
Mennie kéne de nem megy pedig a kábel amivel össze van kötve a tv az erősítővel az tudja a 4k hdr-t is szóval nem lehet ez sem gond. Tanácstalan vagyok sőt a 2 profil is ugyan ugy van beállitva az erősítőn.
-
renatto
őstag
Ez "csak" PCM-et érinti. Mondjuk ennek is leginkább játéknál van jelentősége >> 120Hz, VRR, mert amúgy nem sok értelme van direktbe a TV-re kötni ezeket és nem az erősítőbe. És így az eARC-nak sincs sok értelme.
-
janos666
nagyúr
A BD lemezeken többnyire képként van meg a felirat. Egy ügyes lejátszó esetleg tudja manipulálni képként (tehát nem betűtípust állítasz, hanem egy filtert húzol a feliratsáv képre, vagy épp eltolod, mint egy overlay-t), de az szerintem ritka.
De ja, HDR-hez max 100 nit-re kéne hagyni a feliratot. Főleg, hogy eleve nem visszafelé kompatibilis az SDR-al a HDR anyag, így azt sem lehet mondani, hogy akkor a régi TV-ken lenne nehezen olvasható.
Én az apró áttetszőt szeretem. Gyorsabb elolvasni, ha szemmozgatás nélkül egyszerre látod az egészet. Bár én csak néha pillantok rá, ha nem értek valamit, amúgy hallgatom.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
renatto
őstag
Annak át is kell mennie ARC-on, ha mindkét végén ismerik a DD+t . Sőt, ha Dolby TrueHD Atmost küldök át a tévén abból is DD+ lesz az erősítőnél...hiába az eARC.
-
Fisha
őstag
Igen, sok helyen átmegy. Ahogy próbáltam feljebb megfogalmazni, csak talán nem lett egyértelmű: ez erősítő kérdéskör, nem pedig TV (legalábbis a mi esetünkben).
Viszont sajnos az nem igaz, hogy ha az erősítő tudja a DD+-t és van rajta ARC, akkor tutira tudja a DD+-t ARCON keresztül. Nálam pont ez a felállás. Mediaplayerről megszólal a DD+, ki is írja az erősítő, hogy ez a formátum, de ARCon keresztül csak kerreg. Denon közepesen régi modell.[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Azért az eARC-al jobban jártál volna. Relatíve már most is HD hanggal vannak a sorozatok, hisz mind veszteséges Atmos. És ennek is az adatforgalom csökkentés az oka (nem mind1, hogy 500 vagy 5000), így ahogy nő a sávszél úgy fog nőni ennek is a minősége. Pláne, hogy már tavaly bejelentette több streaming szolgáltató, hogy Dolby Atmos fejlesztéseken dolgozik.
Mondjuk ezekhez már egy komolyabb HM is kell...KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
athomi
veterán
Ha hátrébb ülsz akkor is látszik? Vagy ha elkezdesz valamelyik oldalra mozogni, akkor az egyik oldalon eltűnik, míg a másik oldalon nő a kék árnyalat területe? Ha igen, akkor színtorzulás. Nálam is jelentkezik fehérnél enyhén, sárgánál meg durván, de az zöldbe megy át.
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
Igen mióta ilyen neked? Nálam látod kijelző új, alaplap új, és hiba mindig jelentkezik! Ha a beállítások alacsonyak akkor csak közelről lehet észre venni vagy hogy kávája kicsit vastagabb mert ha fényerő alacsony vagy oled fény akkor nem látszik annyira csak akkor ha fehér a csík de az meg nem mindig olyan! Nekem bal oldalt van de még felül is, alul ritkán van a csík! Gtaati köszi! Már bánom el adtam b7
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
belan
addikt
Szerintem én is hónapokig így használtam fel sem tűnt csak egy játéknál több fényerőtt kellet rá adni és úgy vettem észre ezeket a dolgokat! Neked is meg oldotta akkor a problémát?
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
Zirowe
nagyúr
Tudom, külső srt-ről van szó.
blakey: ez a belső appos dolog új infó, köszi.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest