Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbertoth
senior tag
válasz Rebelf #64262 üzenetére
Én pl a led tv-vel sokat szívtam és az nem oled volt, de mint ahogy utánna olvastam, philips-nél is van ilyen meg sony-nál, szóval ez erős túlzás szerintem. Osztom Dealer95 hsz-ét, más oled esetében is előfordulhat ez, de mivel kevesebbet adnak el azokból, így a hibaráta is kisebb.
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
hitman,
őstag
válasz Rebelf #64274 üzenetére
Okés, de akkor majd segítsetek mert fogalmam sincs mi ez a dolog.
Eddig amikor tvt vettem akkor beüzemeltem, kikapcsoltam az energiatakarékos dolgokat és kiválasztottam egy nekem szimpi "kép módot" (élénk, sport, eredeti, eco) és ennyi.
Most azért néztem jobban utána a dolgoknak és forumoztam le mert eddig sose adtam ennyi pénzt egy tv-re és most azért utána akartam járni, hogy ne csináljak túl nagy hülyeséget...Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
snpetit
aktív tag
Miért más gyártja a többibe a panelt?
LG legalább cseréli, ha úgy gondolod neked nem tetszik, Sony-nál tudok még ilyen cseréről. Jöhetnek a a többi márka tapasztalatai ez ügyben....
Majd, ha másik márkánál széttárják a kezüket, hogy ez ilyen... akkor is ajánlod?
Azt már megbeszéltük, hogy más márkánál is vannak szar panelok. Ha annyira válogatnák nem fordulna elő. Nagy számok törvénye alapján LG-nél több.[ Szerkesztve ]
-
hitman,
őstag
válasz Rebelf #64242 üzenetére
Tegnap megrendeltem a 48as 806ot, volt egy nagyobb akció rá és még volt egy szulinapi kuponom is amit elfogadtak így majdnem C1 árban volt és nekem sokat számít a háttérvilagítás.
Majd látjuk eddig csak LG tvm volt...Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
krx21
nagyúr
Elmondom neked, hogy ehhez hasonló képeket én is tudok csinálni, új Oled esetén: 10-ből 7 ilyen… Vagy rosszabb. Aztán javul idővel általában. Valamint normál használatból ebből semmi nem látható…
Lehet ezeket tesztelni, keresgélni, de tudomásul kell venni, hogy általában ilyen és ehhez hasonló lesz, pláne az elején. A Pana HZ2000 lehet kivétel.[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
Ugyan már! Ezzel az erővel senki ne vegyen lg tvt, ez azért kicsit túlzás. Igaz már nincs oled tvm, de sose mondanék ilyet, hogy ne vegyen senki oled tvt! Nálam lévő oled tvk nek egyiknek se volt gond a panelal, az más kérdés hogy miért nem maradt. Hibás darabot ki lehet fogni, Qledbe és oledbe is gyártótól függetlenül!
-
Gajho
csendes tag
válasz Rebelf #64228 üzenetére
Hali
A Philips hivatalos oldala szerint a 706ban is van CalMAN Ready (kb a legalsó sor)
https://www.philips.co.uk/c-p/55OLED706_12/oled-7-series-4k-uhd-oled-android-tvtehát az igazi különbség az alsó Ambilight és a távirányító. (a láb szerintem mindegy, mert ugyanúgy áll sajnos)
itt a fórumon olvastam, hogy a 806nak jobb a fényereje, de ezt sehol se láttam megerősítve.Én a lábai miatt várok az 856-os akciójára, mert egy soundbart beraknék alá
[ Szerkesztve ]
-
ClioRS
őstag
válasz Rebelf #63895 üzenetére
70-es Philips LED TV-m van most, szóval mindenképp hasonló méretet szeretnék, kicsit félek, hogy a 65 kicsi lesz. De a 77-ért meg nem vagyok hajlandó 1,5 millát kiadni
Szoktál NAS-ról vagy bármilyen hálózati megosztásról, esetleg rácsatolt külső vinyóról filmet nézni? Bele lehet tekerni a filmekbe? Csak mert nálam ez FullHD filmeknél még csak-csak működik, viszont ami annál nagyobb annál szinte egyáltalán nem, borzalmasan lassú. -
moland007
tag
-
Chaser
legenda
válasz Rebelf #63780 üzenetére
ez egy normális világban így lenne
ebben az elqrvult világban nagyon nem így van, itt a gdpr az atyaúristen', más nem számít
prémium, mert nincs ellenfele képminőség terén, ennyi
sokszor van hogy a filléres vackokkal van a legkevesebb gond, a "prémium" kategóriával meg sokkal több, alaplapoknál tapasztaltam pl ( :
nem egy tag mondta itt aki olyan területen dolgozik, hatalmas pénzeket abba ölnek sok terméknél, hogy ne minél tovább bírják, hanem a garancia lejárta után lehetőleg minél hamarabb dögöljenek meg
szétnézve a világban teljesen valid a mese
gyorsan avuljon el, dögöljön meg, mert különben a vevő mért venne újat? a marketing nyomás önmagában nem 100%, rá kell arra segíteni ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
S@c@
őstag
válasz Rebelf #63780 üzenetére
Ami elromolhat az el is fog, nincs olyan premium cucc ami ne adná be a kulcsot, ráadásul a 400-600k sajnos nem olyan durva érték már. Nyilván nekem és gondolom sok magyarnak az, de külföldön ez nem akkora tétel. Meg úgye az elhasználódás tv-e is erre épül, ahogy az egész gazdaság.
-
wallace 234
őstag
válasz Rebelf #63774 üzenetére
Ha nem tenné az Lg ezt a panel csere dolgokat, akkor már elég komoly gondjaik lennének! Főleg amerikai piacon, ahol azért elég könnyen lehet pert indítani, hogy ezt nem mondták el időbe címszóval. Így az Lg előre ment a dolgoknak. És ameddig ez nekik megéri cserélik a panelt. Igazából lehet, hogy sokkal több beéget panel van, de ahogy korábban lett írva, van aki észre se vette. Szóval így bőven jól jár, ha pár darab panelt cserélnek. Ill a szervizt is fenntartják. Majd ha nem éri meg, egyből jönnek a kifogásokkal!
-
Chaser
legenda
válasz Rebelf #63774 üzenetére
prémium tremék, benne van az árban
ez a topik meg igen kicsiny része az eladásoknak ( :
arról nem beszélve, valahol nem gond a defektesebb panel sem
arról meg pláne nem beszélve, hogy hányan alapból letojják azt, amitől az itt fórumozók része már agyvérzést kap ha "meglátja" kbszerk:
a többi tv-ben is lg panel van
nyilván a többieknek drágábban adják a panelt sokszor mint mi a komplett tv-t vesszük
és nyilván ott komolyabb kitételeknek kell megfeleljen a panel mint egy lg tv-nél
ne féltsd őket ( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Monngoose
aktív tag
válasz Rebelf #63502 üzenetére
Nem, nincs 806-om és nem is azt írtam, hogy a Philips képalkotása és gamma kezelése nem jó, hanem azt, hogy nem jön be mindenkinek. Ha pedig nem tudod, hogy miről van szó, kérlek nézz utána, mielőtt bárkit is lehülyéznél. Köszönöm.
#63503 sub71
Ez így mindjárt más, így már elgondolkodtató...[ Szerkesztve ]
Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc
-
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #63352 üzenetére
Írj az Apple terméktámogatásnak, oldják meg (milyen típusú adapter kell, HDMI kábel, beállítások, esetleges frissítés, stb.), nehogy már ne működjön, nem 2 fillér az sem.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #63300 üzenetére
Gondolom a TV-n ezt beállítottad: Beállítások > Általános beállítások > HDMI Ultra
HD > HDMI (port) > Optimális
Gondolom alapból natív felbontásnak Philips FTV - 1080p-t érzékel a videokártya.
Itt mit ír ki a display-re? [link] a macos big sur
Így kell hogy menjen: [link][ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
nagyúr
-
GalaHU
őstag
válasz Rebelf #63110 üzenetére
Még jó hogy leírta, hogy elsősorban játékra…
Az egyéb csiri-biri tekintetében más Oled-ek is versenyben vannak, képminőségben szinte biztosan van jobb, de jelenleg játékra (!) az LG C1 a legjobb választás! (És nem csak Kaci promója alapján, szinte teljes ebben a konszenzus mértékadó tech-körökben…)
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
-
addikt
válasz Rebelf #63028 üzenetére
Emag pl. teljesen sima futarral szallitja a TV-ket, csak extraban vesznek olyan szolgaltatast a futarcegtol, hogy kibonthatod mielott atveszed. Ettol fuggetlenul a futarokat ez nem szokta zavarni. Nekem egy srac hozta az 55-os C1-et, de pont nem erdekelt, a dobozon latnad, ha torve van. 30 napig siman visszakuldhetem, ha gond van vele, meg amugy is elore volt fizetve. Rendeltem en mar nagysagrendekkel dragabb cuccot kulfoldrol, amit tok mezei futar hozott, aztan sose volt gond. Ha lenne, akkor majd megoldja az ember.
[ Szerkesztve ]
-
-
anrab
addikt
válasz Rebelf #62947 üzenetére
Ja. Átfogalmazom.
Nálam a gyári beállítás a képstílusnál szabványos és a mozgás is szabványos. A képstílusnál a film kivételével mindenhol a mozgás szabványos gyárilag.
Én az egyéni beállítást használom a képstílusnál, szabványos mozgással. Soha nem volt egyetlen röccenés vagy laggolás, akadozás semmilyen forrásnál. Sem szappanopera hatás.[ Szerkesztve ]
-
adm
őstag
válasz Rebelf #62897 üzenetére
ez nem mac specifikus, pc-n is így megy. vélhetően vga/driver kérdése.
a tv/lejátszó azért tudja mert akkor a soc végzi a képfeldolgozás minden fázisát, míg ha gépről indítod akkor a vga, ráadásul egy 3dparty lejátszón keresztül.
nagyon rég használtam osx-et, de ha van rá mód állíts be egy általános sdr profilt és egy hdr profilt.16core - 32thread - 64gb
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #62897 üzenetére
Csak egy ötlet: a mac-et állítsd alapvetően SDR-be és az alkalmazásokban állíts HDR metaadat küldő opciót ha lehet (pl. média lejátszó progi, youtube app).
-
krx21
nagyúr
válasz Rebelf #62803 üzenetére
Akkor te, TV segédfényként használod... Az közismert, de ahhoz nem kell ambilight. Sőt ha a ambilight a képernyő tartalmával együtt működik, akkor pont fordítva tesz, mint amire a segédfény hivatott... Ergó még jobban dolgoztatja a szemet...
A segédfény lényege, hogy állandó.. Tökéletes egy szabályozható megfelelő led-szalag..Dedikált házmozi szobáknál, pláne projektor esetén még sötétre is szokták festeni a falakat, a plafont, hogy a képi tartalomból fakadó szórt fény minimalizálják... Nemhogy még fokozni akarnák...
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Rebelf #62797 üzenetére
“+ambilight is ad az élménynek rendesen.”
Ha fontos a sötét szoba adta kontraszt, akkor minek az ambilight?
Az kb. úgy világítja be pluszba a szobát felesleges járulékos fénnyel, mintha 3x nagyobb lenne a Tv a szórt fényt tekintve…Persze ettől még valakinek tetszhet…
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Rebelf #62747 üzenetére
Először is használd egészséggel másodszor meg emlékeztetnélek a 2 héttel ezelőtti hsz-eidre amikor nagyon "ajnároztad" a QLED-eket és szerinted én voltam az aki nem látja reálisan a dolgokat.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Rebelf #62718 üzenetére
Nem, a Kontraszt az a háttérfény fényerejét/kontrasztját állítja, a "hagyományos" kontraszt pedig a Videó kontraszt, amit a haladó beállításokban találsz. A fényerő az fényerő.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
daneel_hu
addikt
válasz Rebelf #62636 üzenetére
Nálam 9500 üzemóránál jár a 65E8-as.
Az átlag 4 órás napi tévézéssel több mint 6 év.
(nincs beégés, pixelhiba)Nem fog beégni, csak ahogy a többiek is említették extrém terhelés kell hozzá.
Pl rosszul beállított profillal többezer órát nézed a korhatárlogót ugyanott. Vagy HDR-ben ugyanazzal a játkkal játszol többezer órát, piros vagy sárga statikus elemekkel.
Ez gond lehet, de ha vegyesbe használod és minden rendesen be van állítva, nem lesz probléma évek alatt se. -
salapp
addikt
Nem akarsz fejjel menni a falnak. Esélytelen, mert már annyi tapasztalat van a most kifutó múlt évi és az idei szériákról is. Olvass vissza, határozd meg a preferenciáidat a felhasználással kapcsolatban. Ha félsz a vacak panelek cserélgetésétől, akkor veszel távértékesítésben egy Sony-t, teszteled 13 napig, itt még közben utánanézhetsz, ki hogyan használja, állítgatod. Elállási időn belül eldöntöd, hogy megtartod-e. Ha igen, akkor majd veszel hozzá +2 év gyári jótállást, és használod. Ennél jobban nem lehet jelen helyzetben felkészülni egy OLED vásárlására.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Pro Koryak
addikt
Sajnos igaz a #62635 poli27 hsz.
Már krva fárasztó mivel krva sokszor leírták mit hogyan, de pár órával később kezded elölről a kérdéseket.
Nem fogod beégetni, ahhoz nagyon extrém terhelés kell hónapokig.
Itt sokunknak még a 2-3 évvel ezelőtti oled paneles tévé van, és azok nem égtek be több ezer üzemórával.
Páran monitornak is használják, és még így sem.
Annyit aggódsz feleslegesen, a qleddel jobban jártál volna, meg mi is.Mondjuk ha 1.7M hifid van, akkor mit aggódsz egy 400e ft-os kis maszat miatt, ez csak zsebpénz hozzá képest nem?
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz Rebelf #62596 üzenetére
A Telekom IPTV hiába optikán jön, az agyontömörített streamjei papíron ugyan 1080p, olyan trágya blokkos képe van, h. katasztrófa (spórolnak a bitrate-el brutálisan). A Digi DVB-C HD csatornái (szintén optikán jön a lakásba, FTTH) ezerszer jobb minőségűek. Koaxon mondjuk állítólag a Digi is szar.
-
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #62559 üzenetére
Útmutató 61. oldal: Általános beállítások ---> A TV helyének kiválasztása ---> 'otthon' vagy 'bolt', csak a bolt speciális beállításait írja, mert az összes többi dolog az 'otthon'-ra vonatkozik.
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #62556 üzenetére
Szerintem az csak a 'bolt' beállításnál van, de te nyilván az 'otthon' beállítást fogod használni, mert a 'bolt'-nál akármit is állítasz át, úgy tudom 10 percenként visszaáll gyári 'élénk' képmódba.
-
gulyasa
őstag
válasz Rebelf #62552 üzenetére
Írtam, hogy "a konkrét típus ismerete nélkül".
Tehát az, hogy egyik tévében az általad leírt külön ki/bekapcsolható aut. fényerő szabályozás van, más típusokban ez a funkció az energiatakarékos mód része is lehet.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
gulyasa
őstag
válasz Rebelf #62547 üzenetére
Anélkül, hogy a típust ismerném, a tévéken - főleg a mostanikon - több dologra is hatással lehet az energiatakarékos mód. De főként arról van szó, hogy a kijelző fényerejét állandó értékre csökkenti vagy dinamikusan változtatja (pl. a környezeti fény változásának hatására).
Aztán ott van az a mód is, hogy a kikapcsoló gombra a tévé teljesen kikapcsolja magát, vagy egyfajta készenléti módba kerül - ami után bekapcsoláskor egy pillanaton belül már nézheted is a tévéadást, nem lesz több másodperces "boot-olás".
Vagy - jellemzően okostévéknél - tévéről csak zene vagy rádió hallgatás közben kikapcsoljon-e a képernyő.[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Mankó
veterán
válasz Rebelf #62526 üzenetére
Én Qledről váltottam Oledre. A 100-as fényerőt kezdetben hol kevésnek, máskor meg éppenhogy szemnyugtatónak éreztem. Aztán ahogy használtam úgy csökkentettem egyre lejjebb. Most az sdr 40-50, a hdr 70, pedig egy viszonylag kis fényerejű Pana FZ800-ról beszélünk.
A beállítások mindig rendelkezésre álló körülmények, panel és egyéni preferencia kérdése. Felesleges más beállításaira alapozni, úgyis meglátod majd, hogy mi az ami neked tetszetős. -
Pro Koryak
addikt
válasz Rebelf #62526 üzenetére
Már nem azért, de várj már amíg megkapod, még nincs is meg a tévéd, de már így látatlanban állítgatod a képet napok óta.
Lehet témába vágó, de szinte minden 2. hozzászólás a tiéd és erről szól: mekkora fényerő legyen, ki hogyan állította be magának, a neten hol találok beállításokat, ő miért így állította be, ez nem sok? ...stb. Rossz nézni, ahogyan itt küzdesz értelmetlenül.
Ott lesz előtted, egyből meglátod mit mennyire kell vagy nem állítani.
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #62517 üzenetére
[link] aut.: pixeleltolás+ képernyővédő + ABL/ASBL; menü: helyi képvédelem
A képernyővédő (fekete alapon ugráló Philips logó) 1 perc múlva bekapcsol állókép esetén (pl. filmlejátszás: szünet). Ha nem tud bekapcsolni, akkor aktivizálódik az ASBL és 5-8 percig fokozatosan 0 alá csökkenti az OLED fényt. Pixeleltolás: statikus tartalom ne okozzon beégést. PC-re kötve minden aktív marad.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #62511 üzenetére
Igen, átfutottam a használati útmutatót (OLED806): 'Helyi képvédelem' 3 fokozatban, mint az LG. De legalább a pixeleltolást nem "menüsítették". Ők tudják, kikapcsolása azért növelheti a beégés kockázatát.
-
alaves
addikt
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Rebelf #62468 üzenetére
Ja, simán ki lehet kapcsolni a kijelzőt, szal ez nem probléma. De nálam pl. a youtubenál és a tvn lejátszott tartalmaknál is bekapcsol a képernyővédő, ha mondjuk lepauzálom kicsit a filmet/videót. Spotify-t nem használok, de elég banális hiba lenne, ha annál nem tenné me a tv.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #62462 üzenetére
Philips-nél plusz védelem, hogy 10 óra után feldob egy ablakot: a kompenzációnak le kellene futni: 'most' vagy 'később'. Ha a későbbet választod tovább működik a TV. Teljesen mindegy hány órát nézed egyhuzamban, mindig a következő kikapcsolásnál lefut automatikusan a 10 perces kompenzáció. HDR/DV mehet 100 OLED fénnyel, ha bírja a szemed a 806-os 900 nit fölötti csúcsfény villanásait (robbanás stb.). Nagyon nehéz már ezeket beégetni, de nem lehetetlen.
-
wallace 234
őstag
válasz Rebelf #62437 üzenetére
Nem kell aggódni! Azért írtam le, amit. Sdr és hdr röl, meg ott a Google! Sok hasznos információt találsz. De itt a topikba is a keresővel is sok infót, vissza tudsz olvasni. Egy a lényeg, hogy használd a tvt ahogy neked jó! Hdr nél nem gond a 100as oled fény, mivel a filmbe lévő metaadatok szerint állítja a fényerőt ill más értekeket.
-
alaves
addikt
válasz Rebelf #62430 üzenetére
Semmit nem kell csinálnod. 4 üzemóránként automatikusan lefut egy 10 perces kompenzáció, amikor készenléti üzemmódba kikapcsolod a TV-t (összeadódik az fw-ben és akkor lép működésbe a következő kikapcsoláskor ha eléri a 4 órát). Az fw-ben rögzítve van, hogy 2000 üzemóránként automatikusan lefusson az 1 órás pixelfrissítő. Távirányítóval nyomon követheted: gyorsan beütöd: 123654 ---> CSM menü ---> jobbra nyillal 6. oldalon:
-OLED OFFRS TIME (összes üzemóra)
-OLED OFFRS COUNT (a 4 üzemóránként lefutott 10 perces kompenzációk száma)
-OLED JB TIME (az utolsó 1 órás pixelfrissítő óta eltelt üzemóra)
-OLED JB COUNT (lefutott 1 órás pixelfrissítők száma)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
wallace 234
őstag
válasz Rebelf #62391 üzenetére
Hdr nél nyugodtan lehet 100 as oled fényen! Nem lesz baja a tvnek! Erről már volt szó, videó is van fent, hogy mit vesztesz ha hdr nél lentebb veszed a fényerőt. Ami inkább veszélyes az sdr nél a magas oled fény. Hdr nél sokan lentebb veszik a fényerőt, mert zavarja őket, de igazából ami inkább zavaró a széles dinamika tartomány, mivel végtelen a kontraszt. Szem annyira nem tudja követni ezt a széles dinamika tartományt.
-
nagyúr
válasz Rebelf #62370 üzenetére
Ha türelmes vagy nézd és hallgasd végig a 805 review-t alaposan: [link] (ha érted az angolt )
Szerintem óriási változások nem lesznek talán és kb ki lehet találni vagy talán mondja mit mire érdemes állítani közben. (vagy eldöntheted neked mi fontos/jobb)De biztos valami ilyesmi hogy cinema mód, warm2, amit lehet kikapcsolni, stb, stb... ezek ilyen alapok minden tévénél.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Pro Koryak
addikt
-
nagyúr
-
ricsip
addikt
válasz Rebelf #62358 üzenetére
Érdemes belegondolni a használat mellékhatásaiba is. Mivel minden ilyen (kép/hang)manipulatív dolog megoldás 1 fajta problémára, miközben generál 1 új problémát. Pl tévesen felismeri a kép egy részét logónak, és láthatóan halványítja. Holott az a képnek hasznos és lényeges része, így viszont zavaró lesz az effekt eredménye. Tehát nem kell feltétlenül mindent és mindenkit hülyézni, csak mert nem látsz a függöny mögé
-
-
nagyúr
válasz Rebelf #62356 üzenetére
Nemsokára (pár hét?) lesz majd Vincent (HDTVTest) review is róla... már kicsomagolta...
Akkor majd megtudod a többihez képest mit vettél.Amúgy szerintem semmi nem lesz, minden OLED jó.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Akvarisztika
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.