Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #89398 üzenetére
#89388 hozzászólásban írja a fórumtárs: "Western Digital Elements 2.5 5TB USB 3.0 32 MB cache" [link]
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
Akkor már csak az lehet, hogy a C3-ban is USB 2 van, amely max. 500 mA-t tud, 4kHDR remux lejátszásnál elvileg 420 mA kell, de valószínűleg ez ugrál fel- le és sokszor meghaladhatja az 500 mA-t. Az 5 TB-os már a max méret az USB-s áramellátáshoz, az is határeset lehet.
USB kábel is lehet gyengébb vagy ha USB hosszabbítót használsz.
Megoldás: saját tápos külső USB HDD vagy USB SSD vagy 5 GHz wifi-n médiaszerverrel DLNA-n keresztüli lejátszás (PC, NAS stb.)Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
-
alaves
addikt
válasz hunspikey #89381 üzenetére
C1-en nem látható interpolációs hiba ezeknél a jeleneteknél sem: 'Trumotion: Moziszerű mozgás' + Élesség 0, Szuperfelbontás Ki, Zajcsökkentés Ki, MPEG zajcsökkentés Ki, Sima gradiáció Ki.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
KissP
tag
Sziasztok!
Hétvégén beruházott a család egy LG OLED 65 C3 készülékbe.
Tizen-x éves LG tévét váltotta. Nyilván óriási a különbség. Azonban van egy gondom.
4k tartalomnál, külső HDD-ről, USB-n keresztül képes akadozni a lejátszás.
Van, hogy pár másodpercenként megáll pár másodpercre.
Van, hogy percenként "homokórázik" két másodpercet és utána megy tovább.
Van, hogy csak a másodperc töredékére szaggat be 5 percenként.
Saját magam fényképezővel készített HD videónál is előfordult, hogy akadozott.
Az is előfordult, hogy gond nélkül folyamatosan ment. De ez a ritkább.
Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!p
-
-
szkutyi
addikt
válasz hunspikey #89381 üzenetére
reál cinema móddal milyen?gondolom.hibatlan....ezt okozza sajnos a mozgás javító....
Találgat....néha jól néha rosszul.ez kétlem hogy szoft hiba lenne...én ugyan ezt láttam az avatar 2nél amikor megérkeznek a hajók, ott is duplázta a csillagokat...gyorsan ki is kapcsoltam a mozgás javitot. -
hunspikey
őstag
Találtam egy szoftverhibát a G3-ban.
Próbáljátok már ki ti is kérlek: Az előző postban említett Star Wars Ébredő Erő nyitójelenetében a csillagrombolótól érkezik 3 leszálló komp.
Amikor a BB-8 a következő snittnél kigurul szemlélődni az éjszakai égbolton, ez a 3 komp leereszkedik azaz a csillagos háttér előtt "függőlegesen" haladnak.A szoftver hiba lényege abban van, hogy bármilyen Trumotion beállításnál a három fénypontot horizontálisan duplázza az algoritmus, ami tökéletesen érthetetlen és sosem látott hiba hiszen a mozgásuk vertikális.
Mindenki tudja hogy az ilyen IFC megoldások számítási hibákat tesznek a képbe időről időre - de eddig ez kizárólag a mozgás irányába keletkezett pl kerítés mögött haladó alak kontúrt kapott stb, de ilyen hibát mit ezen a TVn még nem láttam.
Ráadaásul a mozgás vektor irányába mutató hiba valamelyest tolerálható volt, de ez, hogy 6 űrhajó lesz a háromból azért nagyon gáz. Ja, néha már a főcím utáni sárga betűs rész, tudjátok a nyitó szöveg utáni csillagos háttér panningnél is duplázza triplázza a csilagokat, mintha 3D-s képet néznél szemüveg nélkül!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz szkutyi #89370 üzenetére
Na, de jó, hogy ezt belinkelted, mert egyből megnyudogtam. A G3 még világosabbra is tudja ezt a jelenetet, ha akarom - szóval akkor ezek szerint ez az anyag ennyit tud és kész. Nyilván az is hibás lenne, ha nappali fényességűnek lenne ábrázolva.
Ami sokkal reprezentatívabb jelenet, az az igazi 0 nit közeli részletek megjelenítésének képsora: Disney + Star Wars: Ébredő Erő - rögtön a nyitójelenetnél, én a C9-en sosem láttam, hogy a bolygó korongja elé beúszó csillagromboló hasán nagyon komoly kivehető részletek lennének - a G3 meg szépen mutatja az összes hasi struktúráját.
-
Lajmund
őstag
65c2 kicsit kb 5-10 fokba hátra döl. Ez normális? Mivel lejjebb vagyok mint a tv közepe gondoltam rakok alá valamit hogy függőleges legyen legalább. Valaki csinált hasonlót?
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
alaves
addikt
válasz szkutyi #89375 üzenetére
Nem, mert akkor kikapcsolódik az 'Automatikusan legjobb minőség' és nem vált HDR-re ha olyan anyagot játszom le. Ilyen a telekom szoftver, de ez nem probléma, mert az SDR és HDR filmek (és a TV adás is) úgy is csak 420-val kódoltak.
A probléma inkább a boxon letiltott DV (...csak rejtett menüben van és nem működik)[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Bile Demon #89356 üzenetére
A hangproblémát a DVI-HDMI okozza (DP-HDMI sem célszerű), az nagy input lag-ot pedig a helytelen beállítás.
C1-GTX980 helyesen:
-HDMI 2.1 kábel (HDMI 2.0 is jó, de stabilabb a 2.1 a TV vonatkozásában)
-TV: 'HDMI deep color: 4k' , HDMI ikonmód: 'PC', 'SDR/HDR Játékoptimalizáló' képmód
( 'Játékoptimalizáló' képmód, mert 'PC' ikonmódban SDR használat esetén csak ennél 'Színskála: Automatikus érzékelés' (a többi képmódban 'széles' szürke-nem állítható)Képmód: Játékoptimalizáló
OLED-pixelek fényereje 25-35 (win-HDR esetén 75-100)
Kontraszt 85 (HDR képmód esetén 100)
Képernyő-fényerő 50
Automatikus dinamikus kontraszt Ki
Maximális fényerő Ki (HDR képmódnál: magas képvezérlés)
Gamma 2.2
Fekete szint Automatikus
Színmélység 50
Árnyalat 0
Színskála Automatikus érzékelés (szürkítve)
Színhőmérséklet Meleg 50
Szemkímélő Ki
Élesség 0
Szuperfelbontás Ki
Zajcsökkentés Ki
MPEG zajcsökkentés Ki
Sima gradiáció Ki
TruMotion Ki-PC: nvidia vezérlőpult: Felbontás: PC-3840x2160/60Hz/10bpc/RGB/Teljes (ha RGB-t nem bírja a 980, akkor YCbCr 4:4:4), Video színbeállításainak megadása > Nvidia beállításokkal > Speciális > Dinamikatartomány: Teljes (0-255)
Én win-HDR mód használatát adaptívként ajánlanám (amikor kell, akkor bekapcsolni), mert úgy látom, hogy a statikus elemek igencsak folyamatosan fénylenek.
-
alaves
addikt
válasz KaksziLajos #89371 üzenetére
Helyes box beállítás:
Eredmény:
Ez azért jó, mert így a box-ról 4kHDR anyag is átmegy (pl.YT vagy pl. DLNA-n keresztül Just Player-el lejátszott 4kHDR film).Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Celtis
veterán
válasz KaksziLajos #89371 üzenetére
Ez a forrásra vonatkozó információ.
T-Home adásoknál 50Hz-et kéne látnod, ahogy a képen is. Ha tv adásnál tényleg 60Hz-et látsz, az nem jó. -
KaksziLajos
senior tag
Sziasztok! Friss Oled tulaj vagyok. Az alany egy LG C2 55.
Egy nagyon laikus kérdésem lenne.
A TV elvileg 100Hz-es képfrissítést is tud (konzolokkal 120-at is).
Tehát a sima T-Home-os adásoknál elméletileg 100Hz-en kellene látnom mindent, nem?
Korábban nem volt még 100Hz-es tv-m.
Csatolok egy képet, a távirányítón a zöld gombbal meg lehet nézni az aktuális felbontást és ott 60 Hz-et ír minden csatornán.Ez így rendben van vagy 100Hz-et kellene írnia? Amúgy nem is látok különbséget az előző 60Hz-es tv-imhez képest a mozgásoknál, pl. focinál...
Köszönöm a válaszotok.
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz szkutyi #89366 üzenetére
Ez valami hiba volt, túl agresszív volt az algoritmus nem?.... - így volt beállítva, túl rövid ideig tartotta a fényerőt Dolby Vision esetében, de már hónapok óta javítottak rajta, és tényleg javítva, mert 18 perc után sem csökkent a fényerő, többször néztem meg ugyanazt a jelenetet.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz hunspikey #89364 üzenetére
Grat a tvhez.
A mozis hatás, szerintem kb 45 fokos horizontális látótér lefedettségtől kezdődik. Tehát nézési távolság= képernyő szélesség.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
blakey
titán
válasz hunspikey #89364 üzenetére
Pl amikor indul az első csók akkor a lány fülbevalóján a G3 játszi könnyedséggel mutatja hogy a felső kő zöld az alsó rubin. Később amikor a kis srác megy sárkányt nevelni, látszik, hogy a sárkány konkrétan haragoszöld bőrrel bír és a kiscsávó ruhája is részletgazdag illetve smaragdzöld. Aztán pár jelenettel később amikor a szőke lány a tengerparti pitty-putty után felébred, konkrétan látszik az árnyékban lévő szemének a szemefehérje az írisszel együtt - ezt a C9 nem tudta ábrázolni. - igen, ez idén került javításra a C3/G3 és C2/G2 szériákban. Nekem volt szerencsém a rosszat és a jót is látni ugyanazon a TV-n.
Használd egészséggel az új TV-t.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
hunspikey
őstag
No, gondoltam írok pár gondolatot a G3-ról azon belül is a nekem érkezett 77"-os azaz a legnagyobb elérhető MLA paneles kivitelről.
A TV szép - élőben a nyugodt külső, a letisztultság és a minőségi anyaghasználat jellemzi.
A fórumtársnak hála vettem egy Stell állványt, amit ugyan a gyártó 75"-ig ír, de simán kiszolgálja a 77G3-at, sőt egészen remekül mutat vele, kvázi teljesen gyári az összkép.
Kicsit arról írnék, hogy ki mire számítson ha netán upgrade-el.
Én 65C9-ről jövök és nagyon sokat gondolkodtam a váltáson, mert a C9 alapvetően nagyon rendben van. Emiatt minden amit írok kicsit úgy értendő hogy a C9-hez képest, nem akarom LCD-hez vagy egyéb TV-khez hasonlítani.
Beállításról számos videó van, a lényeg tényleg annyi hogy ki kell venni az energiatakarékossági menüpontokat, illetve a logo dimminget.
A beállításokat az én C9-hez szokott agyam nehezen értette meg, itt 3 fő képi kategória alá van minden sorolva, talán még az is be van kényszerítve e 3 közé aminek igazán kellett volna egy negyedik kategória, de ezen pár óra alatt átlendültem.
Ami meglepő, hogy bizonyos dologok ugyan azon a néven, de már működőképes formában vannak jelen, pl a részletgazdasági üzemmód, ami a C9-en semmit sem csinált a G3 kötelező és működő eleme.
Vágjunk a sajtba: fényesebb? Igen, az. Annyival? - Igen, annyival, DE:
aki arra számít, hogy majd innen fogva minden kétszer világosabb lesz, gyorsan ezt verje ki a fejéből. A csúcsfényerő nőtt, nem is keveset- konkrétan megvakulsz, de ez nem megy át a teljes képre, ettől egy szarul masterelt film olyan sötét marad, hogy se ezen, se semmin továbbra sem élvezhető - pl a most legutolsó rész az Apple TV-n: invázió, S02E08 - nézhetetlen. Utálom. 1.7 milliós TV és ennek a sorozatnak be kell kapcsolni az élénk dolby vision módot, mert kb 20 nitre van masterelve... kvázi Sárkányok Háza szintű - tudjátok a botrányos tengerparti jelenetet mindenki ismeri.
Jut eszembe az konkrétan egyébként - és minden egyéb sötét jelenet, bár nem számottevően világosabb azonban a TV sötét közeli részletgazdagsága ámulatba ejtő.
A Sárkányok Háza 7. rész, valahol a közepe felé, amikor sétálgatnak a tengerparton, teljesen kivehető részletekkel és színekkel bír. Pl amikor indul az első csók akkor a lány fülbevalóján a G3 játszi könnyedséggel mutatja hogy a felső kő zöld az alsó rubin. Később amikor a kis srác megy sárkányt nevelni, látszik, hogy a sárkány konkrétan haragoszöld bőrrel bír és a kiscsávó ruhája is részletgazdag illetve smaragdzöld. Aztán pár jelenettel később amikor a szőke lány a tengerparti pitty-putty után felébred, konkrétan látszik az árnyékban lévő szemének a szemefehérje az írisszel együtt - ezt a C9 nem tudta ábrázolni.Ennek ellenére azt gondolom, hogy a dolby vision üzem hagy némi kívánnivalót maga után. Mármint általános fényességben. Élénk módban persze, odavág, de én nem szeretem használni, bár a C9-en kizárólag így ment, mert ott ha nem élénkben volt akkor tényleg élvezhetetlen sötét volt minden. A G3 annyival többet tud, hogy az "eredeti" képi mód csutkára tekerve (szigorúan DV üzemben) elégséges. Nem über, de nézhető.
Normál HDR esetén becsoki a képe. Youtubról beröffentettem a MisteryBox, vagy ha úgy ismeritek Jacob + Katie Schwarz HDR videói úgy néznek ki, hogy konkrétan leesett az állam. Elképesztő, földöntúli, iszonyat patent. Felfoghatatlan - a C9 több mint dupláját adja fényességben, olyan árnyalatkezeléssel, olyan bő színtérrel, hogy nem lehet rá elég jó jelzőt felsorolni.
Szóval a hardware bírná - látszik a demó videókon, hogy itt a panel mindent ki tudna adni, ha a kontent akarná, de nem akarják.
Ezért nekem kicsit csalódás, mert nem a szent grál, a TV nem menti meg az agyament rendezői vágyakkal rendelkező kontent kreátorokat, bizony van egy rakás tartalom ami de facto túl sötét még egy ilyen TV-n is.
Minden megállapításomat kotta 0 nites éjszakai megtekintéssel tettem, mielőtt azt hinné bárki, hogy a háttérfény volt sok.
Mozgása a TV-nek jó, talán jobb is mint a C9 a részletgazdagság javult, érdemes a super resolution opciót maxra tenni, és enyhébb élesség értéket választani, a super res nagyon szépen működik és a 4k-t teljes glóriájában megmutatja mindenféle sharpening artifact nélkül. Tudom most betáraztak a videófilek, de nem érdekel, átlag ember vagyok, szemüveges, nincs hubble space teleszkóp látásom, kell egy kis segítség
Mozi hatása van-e? Nincs... vártam, hogy mozisabb legyen de nem az.. Valahogy a nagy méret ellenére érzed, hogy TV-t nézel és nem jön a mozi érzés, de legalább a kép hatalmas és részletgazdag. Én 2.7-méterre vagyok a TV képének síkjától (lézert tettem a homlokomra onnan tudom) és így van akkora képe mint egy átlagos moziteremben valahol középen ülve. Ha kinyújtom magam elé a két karom és a két nagyaraszom összetartom akkor pont akkora látszólagos méretet kapok mint amekkorának látszik a képe. Ezt mindenki otthon kipróbálhatja.
Összességében a TV kiváló - tényleg, a csúcsok csúcsa. De azt komolyan gondolom, hogy akinek most 65 colos OLED-je van, pl C9 vagy újabb nagyon gondolja át, hogy miért akar upgrade-elni. Én pl 65 colos G3-ra megbántam volna, így hogy 77-es, oké, mert sokkal nagyobb képet ad és általánosságban világosabb.
SDR: erről még nem írtam, itt mindent tud - OLED fényerő nálam 35-tökéletesen elég. Rohadt jól mozog, eszméletlen szépek a színei, tud mindent.
a TV összegezve egyedül a Dolby Vision tartalmak esetén van a rendezők és a fényelő "mesterek" által térdre kényszerítve, az LG annyira komolyan veszi, hogy legyen film hű a kép, hogy ezzel el is veszi a lehetőséget attól akinek ez nem tetszik. Lehet a G3-is élénk módban fog kikötni
Egyébként miért is lázadunk az "élénk mód" ellen? Miért nem lehet alacsony delta E-vel nagy fényerőt kihajtani - ezt sosem értettem. Azért az a 600 nit különbség (az élénk és a második legvilágosabb mód közt) igen is ég és föld...
Egyenlőre ennyi, még tanulom hogy melyik beállítás a legjobb, majd kitárgyaljuk itt folyamatában a többi G3 tulajjal a dolgokat!
Én most így megyek:
DV és HDR mód:
OLED pixel fényerő: 100
Fekete szint: 50
Kontraszt: 100
Dinamikus kontraszt: ki (bár sötét jelenetnél az alacsony szépen tolja a near black részleteket, a magas meg jót tesz a kontraszt mentes tartalomnak)
Szín telítettség: 50
Fehér egyensúly: meleg 45
Élesség 25
Szuperfinom részletek: magas
Mindenféle zajcsökkentő egyéb okosság: off
Mozgás: egyedi, de-judder: 2-es, blur: 0
Szín finom hangolás: ki (ez mindent elszúr ha be van kapcsolva)Nálam kicsi pirosas volt a kép ezért 2 pontos kalibrációnál mind az alacsony, mind a magas értéknél -5-öt kapott az R csatorna - így sokkal tisztábbak a színek, illetve a 22 pontosnál az egyik profilt arra állítottam, hogy segítsen a rohadt sötét filmeken, ezért 2.5-5IRE értékek kaptak RGB +5 értéket, 7.5 kapott RGB+2-t így egy csomó részlet előjön.
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok.
LG OLED65C1 az alany, 2 napja azt találta ki, hogy a wifit nem lehet rajta bekapcsolni. Semmi nem változott router oldalon, konkrétan ott van mellette, de nem is az a gond, hogy nem talál wifi hálózatot, hanem maga a wifi kapcsolat van Off-on, és nem tudom On-ra rakni
Teljes tv resetet nem próbáltam még, de azon kívül a húzzam ki 15 percre, meg ilyesmit, azt igen. Kábelt beledugva megy az internet, de jobb szeretném wifivel használni ahogy előtte.
Valakinek vmi ötlet?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz SoundBox #89357 üzenetére
Én személy szerint a pc módot csak pc-vel ajánlom. Nagyon alacsony az input lag game módban, nem kell rajta izgulni.
PC móddal amit nyersz az a teljes chroma 444 átvitel, megjelenítés.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok.
Lg c1-et használok Ps5 konzolhoz az lenne a kérdésem, hogy a bementek szerkesztésènèl pc vagy játékkonzolra állítsam a konzolt, azt egyértelműen látom hogy színek valtoznak a beállításnál de valtozik más is pl.: válaszidő?
Köszönöm a segítséget. -
Bile Demon
őstag
válasz kolosszus87 #89355 üzenetére
Más módban, azt hiszem a "Expert.dark space" mód, de próbáltam a "filmmaker" módot is. Filmezésre szoktam használni. A beszélgetéseknél nem zavaró a hang sietése. Csak az elején, amíg elindítom a lejátszást...
PC nevet választottam a HDMI bemenethez, mintha kicsit jobb lenne úgy, de továbbra is sokkal nagyobb a késés, mint a monitoron.
Bruhe
-
kolosszus87
senior tag
válasz Bile Demon #89352 üzenetére
Game modban használtad a tv-t? Mert más képmódokban magas 90ms az input lag.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
-
winfos
tag
válasz Bile Demon #89352 üzenetére
Igen ez HDMI 2.1-el lenne érdekes mert a teszten ezt írják.
1080p @ 120Hz 5.2 ms
1440p @ 120Hz 5.3 msEzeke az értékek meg brutál alancsonyak, nem lehetne gond.
-
winfos
tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy 55" LG OLED C1 TV-n monitornak.
Ismerem azt előnyeket / hátrányokat.
A kérdésem az lenne hogy tudom használni 1080p / 1440p felbontáson is probléma mentesen?
Mivel jelenleg a gépem nem bírja a 4k gaminget.köszönöm
-
blakey
titán
válasz alaves #89348 üzenetére
Én tudom, hogy mit jelent, elolvastam, értettem, mások kezdtek el agyalni, hogy új webOS, stb. A hangsúly az értesítésen volt, amit eddig nem kaptam, miszerint új fw érkezik.
-
rayoliviero
veterán
-
alaves
addikt
válasz blakey #89347 üzenetére
Szerintem ez csak annyi (mint pl. a webos 3-ban), hogy ha bekapcsolod a TV-t, akkor a home menü automatikusan feljön, vagy kikapcsolható ez a funkció.
-
blakey
titán
válasz magellaner #89346 üzenetére
-
magellaner
tag
válasz dgyuri0123 #89344 üzenetére
Lg c2 re én mar felraktam az új frissitést de nem változott semmi.
c2 03.33.80 a legújabb frissités elvileg most jött ki pár napja. -
Lajmund
őstag
válasz dgyuri0123 #89344 üzenetére
Nekem se kíváncsi leszek mi lesz ebből. Igazából még csak most kezdek összebarátkozni a c2-vel erre újítják. Imádom ezt a tévét
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
blakey
titán
Ma jött értesítés a C2-re miszerint október 18-tól frissítik a készülék(ek)et, megváltozik a főképernyő.
-
Celtis
veterán
válasz szkutyi #89332 üzenetére
Nekem is gipszkartonon lóg az 55-ös tv egy slim tartón évek óta. Vagy 8-10 műanyag tiplit használtam és pluszban két átmenő csavart (A fal túloldal gardrób)
Te is nyugodtan felrakhatod egy marék gipszkarton tiplivel, esetleg küldjél bele a betonba is két tiplit és hosszú állványcsavart. Az nem fogja tartani, csak a kitépés ellen véd.
Sokkal szebb lesz. Nálam kb. 2,5 centire van a tv háta a faltól. A tenyerem nem fér be a tv és a fal közé.
-
Yodamest
veterán
válasz szkutyi #89332 üzenetére
Ennél azért sokkal beljebb nem fog menni, még a fali konzol is sokesetben eltartja ennyire.
Én földre helyezhető TV állványt tennék a polcos bútor mögé, az közvetlen a fal mentén helyezkedne el és legalább a bútoron sem foglalna helyet a tv. (a talpa elvileg el kell férjen ott a bútor alatti részen) Én is olyat használok és semmi nem látszik belőle, olyan mintha a falon lenne a tv.[ Szerkesztve ]
-
-
hunspikey
őstag
Abban tud valaki segíteni, hogy hol találom a G3-nak a hátlapjáról szóló LG dokumentációt. Egész pontsan az kéne, hogy milyen magasan van az alsó VESA furat so a TV legalsó éléhez képest. A TV ma jön meg, de tudom, hogy van egy PDF ami az összes LG modellt felsorolja és bemutatja a hátlap főbb méretkiosztásait, de most képtelen vagyok rábukkanni. Persze amikor nem kellett akkor belefuttottam - én hülye nem töltöttem le.
Persze délután előben le tudom majd mérni, de jobb lenne kibontás előtt tudni, mert egyedi talpat akarok hozzá gyártatni.
-
fireisti
csendes tag
válasz rayoliviero #89275 üzenetére
Milyen készülék kimenő jelével "táplálod" HDMI-n?
Tv box, Medialejátszó stb.? -
Yodamest
veterán
Nincs értelme a regelésnek és igen ott 24 hónapot ír mindenre ezt figyeltem már én is, ha csak random rámész egy drágább tv adatlapjára ott is. Gondolom ez valami ilyen tök általános default érték és csak tájékoztatás jelleggel van feltüntetve, nyilván nem számolnak az értékhatárokkal és prémium garanciákkal ott.
-
Lajmund
őstag
-
Ronam
addikt
Beregisztráltam a tv-t az LG oldalán, de azt írja, hogy 2 év garancia. Elvileg nem 5-nek kéne lennie? Vagy valamit benézek?
-
Yodamest
veterán
Én a S90C mindenkori árából indulnék ki elsődlegesen, mert az az ellenfele. Most annak a minimál árát figyelembe véve szerintem azért egy 3 kilóért meg lehetne próbálni eladni, mert úgy még pont annyi a difkó, hogy lehet olyan akinek megéri az a -150K.
Aztán ha BF miatt tovább nőnek az árak fokozatosan, akkor valaki biztos rá fog ugrani annyiért.
-
Bazsi747
aktív tag
Azt írja a tv amúgy ha bedugom a füles usb-s vevőjét hogy HID eszköz csatlakoztatva.
-
Bazsi747
aktív tag
Sziasztok
Kis segítség kellene,adott egy ligitech G733-as füles.
Létezik egyáltalán valami átalakító vagy adapter arra hogy ha bedugom a C1-be akkor működjön a tv-vel is?
Mert nem bluetooth- os és a tv nem kezeli így ha beledugom.
Köszi -
Yodamest
veterán
válasz Lajmund #89308 üzenetére
Sok sok próbálgatás után én ugyanarra a konfigurációra jutottam végül, amiket Vhiktor is elmond a videójában. Valóban a legegyszerűbb a legjobb, ugyan úgy van nekem is.
Ez nyilván nem írja felül a tv beállításait, csak egy kalibrációs színprofilt hoz létre arra a kimenetre szoftveresen. Tehát az első persze az, hogy jól beállítani a tv-t és utána ha kb minden már megfelelő, akkor hozzáadni ezt a kalibrálást.
Én amit a tv-n, magán a kép preseten állítottam az csak:
tone mapping - Hgig
color temperature - warm50és így ennyi, minden más a gyári "game optimiser" mód alapbeállítása. Gamer menüben van még a sötét szoba1 mód belőve, mert az pont annyit tompít, hogy tökéletes legyen a főnyerő is.
-
KissP
tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy mi a különbség az LG OLED65C32LA és az LG OLED65C31LA között?
Az LG oldalán összehasonlítva:
a C32-ben α9 AI Processzor 4K 6. generáció van
a C31-ben α7 AI Processzor 4K 6. generáció van
a C32-höz Magic Remote NFC-vel jár
a C31-hez Magic Remote
Ezek elírások a hivatalos gyártói oldalon vagy valódi különbségek?
Olvastam az összefoglaló 0. pontját, de ez nem tiszta számomra.
Ha esetleg valaki tudna ebben segíteni...
Előre is köszönöm!p
-
Lajmund
őstag
válasz Yodamest #89304 üzenetére
Még ami eszembe jutott. Ugye ezt csak a kimeneti jelet módosítja. Te hagytad a tévén azt a hdr beállitást meg sdrt amit Vhiktor is ajánl pl a videojában? És ehez lötted be? Gondolom igen csak gondoltam megkérdem mielőtt elkezdek állítgatni.
-
Ronam
addikt
válasz hunspikey #89306 üzenetére
Szerintem elég ezt a hsz-t elolvasni, és mindent elárul.. Nekem elegem lett abból, hogy minden fw-vel valamit elrontanak. Persze lehet azt mondani, hogy minek frissítek stb, de ki látta ezt előre?! Amúgy az egész menürendszere klasszisokkal jobb az LG-nek, és sokkal gyorsabb is. Mikor megvettem az S95B-t, tudtam hogy nincs benne DV, és akkor még nem is érdekelt, de azért most hogy látom, hogy mit tud, hát számomra fontos tényező lesz, ha veszek majd tv-t, bár ezt most évekig tervezem megtartani . Próbálom most hirdetni a Samsungot, hátha sikerül eladni, nem is igazán tudom, hogy jó árat lőttem-e be. A beárazós topikban 250 ezret írtak rá, de az szerintem nagyon kevés érte.
[ Szerkesztve ]
-
hunspikey
őstag
Na, mesélj kérlek mert én is nagyon viaskodtam magammal, hogy melyiket kéne, aztán végül is egy hajszállal a korrektebb szoftver miatt az LG felé húzott a szívem, de élőben se a G3-at se az S95-öt sem láttam, se B-t se C-t.
-
Yodamest
veterán
válasz Lajmund #89303 üzenetére
Ahogy tudod állítsd be, sokkal jobb lesz a kép dinamikája. Amit pluszba ajánlok, de ez teljesen személy függő, hogy az utolsó pontnál felkínálja a program, hogy a színtelítettséget is feljebb tudod húzni. Na azt én maxra kihúztam (nem olyan sok mint amennyinek hallatszik), így élettelibbek a színek és mégsem látom azt hogy elveszne a színátmenetek közti finom részlet. Gamingre, multimédiára szerintem ez abszolút hozzáad az élményhez, kissé élettelibb lesz minden tőle. (szinte mintha qd-oled lenne, hasonló a hatás)
Ha már qd oled, nem gondoltam volna, hogy ezt fogom írni (korábban leírtam már az ellenkezőjét a 42" C2-nél), de most így hogy méretben feljebb léptem, illetve használtam ezt a windows hdr kalibrációt, azt kell mondanom, hogy a 55" C2 képe már egálban van az S95B képével. Biztos a méret is kellett hozzá, nem csak a kalibráció, sőt a színtelítettség is jót tett neki (anélkül sterilebb, mint a samsung), de így már azt mondom tök partyban vannak, sőt...
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz Yodamest #89301 üzenetére
Kiprobálom én is délután. Köszi vagy csak a 100 ora járatás után foglalkozzak vele? Illetve hol lehet megnézni hogy hány orát ment a tv eddig?
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Én a HDR-re szavazok HGIG mellett.
-
Yodamest
veterán
Akik PC-vel használják a TV-t, mint én is, azoknak mindenképp ajánlom, hogy töltsék le a Windows HDR Calibration appot. Sokáig nem használtam, de rászántam magam és de jól tettem! Éreztem én eddig is, hogy windows HDR módban a gamma nem igazán jó helyen van alapból... na ez a beállítás teljesen helyre tette, fantasztikus lett! Egyszerű a beállítás kb 2 perc az egész, viszont normális lett végre a gamma curve windows alatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...