Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Lackooo84 #80432 üzenetére
Egyébként találtam egy módot, hogy az LG tévéken letiltsuk a frissítéseket. Először is fix IP címet kell kiosztani a tv-nek, majd a routerben tiltani kell a tv IP címére a következő oldalakat:
snu.lge.com
su.lge.com
lgtvonline.lge.com
lgad.cjpowercast.comNekem már nincs frissítés popup minden bekapcsolás után, és ha manuálisan keresek rá akkor sem talál frissítést jeee.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
Vhiktor
Topikgazda
Abban a videóban látható képanyag nem releváns, HDR esetében sem sötét a menu.
Boldog Karácsonyt mindenkinek.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
kovcsrob
tag
válasz fenergie84 #80488 üzenetére
Infra adó. Lehet vele külső eszköz PL hangerejét, csatornákat stb kapcsolhatni CEC nélkül. Univerzális távirányító beállításai résznél lehet életre kelteni.
-
félisten
Még az általam linkelt youtube videón is látszik a különbség, de engedjük el mára szerintem ezt .Itt [link]részletesen elírják hogy működik statikus HDR hez képest. nem csak a fényerőt szabályozza.
Az a lényeg hogy elégedettek legyetek a Tv vel.
Boldog karácsonyt mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
vata666
tag
válasz fenergie84 #80488 üzenetére
Boldog Karácsonyt! 😉
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S24 ultra, Xiaomi AX3600
-
TJ2
csendes tag
válasz FollowTheORI #80483 üzenetére
A HDR-nek mint betűszónak kifejezetten csak a pixelek fényerejéhez (min/max) van köze. A minimum az OLEDnél meg van oldva, mert az ugye a tök fekete. Ezért leginkább a max fényerőt kell a TV-hez igazítani.
A sima HDR 10 bites felbontással 1024 fényerőszintet tud megkülönböztetni színenként. Innen a HDR10 név. Összesen 1024*1024*1024 féle kombináció van, vagyis kb egymilliárd. (A régi SDR az 8 bit ugye, az 256-ot.) A metaadat annyit mond meg a film elején, hogy a 0-hoz és az 1024-hez milyen fényerő (nit) tartozik elméletileg. A TV ez alapján próbálja a fényerőket átskálázni a lehető legjobban a saját rendszerére, figyelembe véve gammát, színtereket, a saját beállításait, meg minden egyebet persze.
A Dolby Vision ugyanezt teszi, csak jelenetenként. Tehát egy éjszakai jelenetben pl finomabb lépcsőkben tudja a sötét árnyalatokat megjeleníteni (ha nincs semmi világos a jelenetben pl. láng v szikra) mivel az 1024 lépcső az a feketétől csak a sötétig tart. Ugyanez miatt a ragyogó kék égen a fehér felhőknél is finomabb színátmeneteket tud elvileg. A TV persze 10 bites a teljes tartományán, azaz nem tud kisebb lépcsőkben kapcsolni pixeleket, de mondjuk higgyük el, hogy így egy picit precízebben lehet követni az eredeti képet.
Ráadásul a Dolby Vision ezt 12 biten csinálja, ami ugye 4096 fényerőszint/szín. De 12 bites tv meg nincs, tehát ez is leskálázódik szépen 10 bitre. Vagyis egy alpixel számolt értéke nem csak pl. 500 lehet, hanem 499.75 is. Ebből az infóból lehet mondjuk egy picit ditherelni, azaz egy nagyobb összefüggő területen (ha van ott olyan) a környező pixelek fényerejét lejjebb venni 499-re, másokét 500-ra, hogy átlagban kijöjjön a 499.75. De ez csak tipp, lehet, hogy ilyet nem csinálnak, mert minek, nehézkes, meg inhomogén lehet a felület.
HDR10+ meg ugyanaz, mint a DV, csak maradtak 10 biten.
Tehát, ha van egy 10 bites filmed, 1000 nitre masterelve és ezt megjeleníted egy 1000 nites 10 bites OLED képernyőn, akkor szerintem semmi különbséget nem fogsz látni HDR10/HDR10+ között, de még egy 12 bites DV anyag is pont ugyanúgy fog kinézni szerintem.
Mondjuk egy háttérvilágításos LCD-n már jóval hasznosabbak lehetnek a dinamikus metaadatok, mert akkor a TV precízen és pont jelenetváltáskor tudja a backlightot hozzáállítani a következő jelenethez. Elkerülve a jelenet közbeni állítgatást, villódzást, stb. Lásd dynamic contrast/brightness/backlight funkció LCD-ken, amit mindenki utálni szokott.
Jobban belegondolva, ez a metaadatos ötlet valószinűleg eredetileg kifejezetten a backlight állítgatása miatt jöhetett létre. -
ricsip
addikt
-
Bazsi747
aktív tag
Srácok van bármi hátránya ha élénk üzemmódban használom a C1-et?Animációs filmeknél nagyon sokad dob az élményet,csak akkor szoktam bekapcsolni.Mármint úgy gondolom hogy ez ügye nem ilyen “Úr isten be ne kapcsold” dolog.
-
félisten
Hogyne támogatná a VRR-t Mindent támogat a Tv-d,Philipsen nyár óta szépen megy a VRR is 120 Hz-n 4 K-n A HDMI 1 be kösd a PS-t
Így állítsd be a Tv-t .
beállítások-->általános--> HDMI Ultra HD ( Ezt mindig aktiváld mindegyik porthoz külön )-->HDMI1--> Optimális( automatikus játék)
(L:/dl/upc/2022-12/24/95775_kp4j2qmas79zcubo_20221224_145512.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2022-12/24/95775_xxfm4e3bii0fhc96_20221224_145521.jpg)(/L)
Ps5 nél pedig így :
(L:/dl/upc/2022-12/24/95775_arku0bvmfparfojd_20221224_145721.jpg)(/L)[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nagyúr
Nekem is B7 van, én látom a különbséget a kettő között.
(Persze, ha van mód megnézni mindkét változatot.)Amit utána írsz meg nemigaz, "semmi köze" a dinamikus HDR-nek a maximális fényerőhöz.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
TJ2
csendes tag
Technikailag persze, hogy van különbség DV és sima HDR között, nem mondtam hogy nincs. LG B7 tulajként próbáltam DV és HDR filmváltozatok között különbséget tenni remux (60-80 GB) méretben, de én nem láttam semmit. Kivéve mikor lila volt a DV. Utána már nem is fárasztottam magam, hogy DV-ket keressek. Ez természetesen más tévén, másik szemmel, lehet, hogy másképp látszik, aláírom.
Közben utánaolvastam, és a dinamikus HDR akkor fontos, ha a tv csúcsfényereje a master alatt van. Ilyenkor jelenetenként átskálázza a fényerót, hogy beleférjen a tv limitjébe. Jelenleg általában 1000 nit a masterek fényereje, ha ezt hozza a TV, akkor kvázi nincs szükség dinamikus HDR metaadatokra.
A “szemkiverős” planet earth II pl. kb 500 nit. -
Vanek25
tag
sziasztok,
most vettem egy lg oled C2-es tv-t, és kicsit égett por szag jön a tv hátulsó részéből. A tv nem érzek melegedést, müködik elvileg rendesen. Más is tapasztalt ilyet? Ez normális, azért mert új a tv, vagy küldjem vissza? -
-
alaves
addikt
válasz thomeef #80473 üzenetére
Ezzel a kábellel 60 Hz lesz a 4k. Egyedi felbontás beállítás (PC) okozhat még problémát. Alap 4k (natív) / 60 Hz/ 10 bpc / RGB / Teljes beállítással jónak kell lenni. HDMI 2.1 kábellel lesz 120 Hz.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Hmmm1
aktív tag
Köszi az egy két tippet. Játszok majd akkor a OLED kontraszttal. Ahogy @anrab
irta SDR-nél jóval lentebb lehet érdemes venni? HmmTöbbire: Otthoni módban van persze : d Fényérzékelő beállítás is kb minden séma alatt ki van kapcsolva. Ez ilyen örök érvényű dolog, még tv-se volt meg de belém égett hogy azt majd ki kell kapcsolni.
@krx21: Philips 65oled806 - (btw jó volt a poénod amúgy, hát igen hmm : D)
@Vhiktor: tegnapi hsz-edre, köszi a linket a PS5 helyes beállítása kapcsán. (Én irtam a YT kommentet amire irtál is, mi szerint szerintem zavaró, hogy a HDR alatt a egész konzol menüje sötét és fura. - Ezt egészíteném ki azzal, hogy a te videódban is ez látszik is: d szóval az szerintem nem tv beállítás kérdése, van egy sanda gyanúm, hogy a Sony cseszte el azt így és szépen a konzol kezelőfelületét is HDR-esítette, és azért sötétebb, pedig nagyon nem áll jól neki : D
A HDR klikkelgetős konzolbeállítással majd játszok, egyedül az nekem hasznos. (Btw - mikor sima 4K UHD tv-re volt kötve a konzol, akkoriban is néztem ilyen PS5 settings videókat. De szerintem kicsit ez túlhájpolt témakör: D És no offenz bárki irányába, de nagyon el se lehet rontani : D Helyes beállítás Automatikuson minden ugyebár szal nagyjabol józan paraszti ész - kevés a beállítási opció, hogy lehessen róla kellőképpen részletesen sokat beszélni. Igazából csak ennyi. HDR, DeepColor - automata, felbontás automata/vagy direkt berakom 2160p-re. RGB automatikus. VRR-t nem támogatja a tv lol (vagy valamit talán csak monitor módban asszem. Az kicsit lehet szar rossz : d HiG-se biztosan : /
Mit tud akkor? 4k 120hz - azt meg kb cseszhetem talán, mert "melyik játék megy 120fps-el?" : D 4k mellett kb egyik sem. Még a ragnarök is röcög. Szal ahhoz kevés lesz gép. (De az majd egy másik történet lesz - valamelyik nap megnézem Ragnarökkel )
[ Szerkesztve ]
-
Farkassacred
őstag
válasz Farkassacred #80454 üzenetére
Kicsir túlaggódtam a dolgot, másnap már szerencsére simán lejöttek azok a fránya csíkok.
Minden frankó, tisztára mozis hangzást nyújt a tévé és kép is fantasztikus, röviden egyszerűen csodás a tv. A típusa egyébként Sony Xr 55a80k. A médiában ez tűnt a legjobb választásnak ebben a kategóriában.
A samsungot is megnéztem, de úgy mozog talpon az a kijelző, hogy az kész vicc. Ennyire spórolni minek.. Úgy hogy azt a tévét hamar ki is zártam a listából.
Boldog Karácsonyt mindenkinek. Jó tévézést az ünnepek alatt.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
thomeef
őstag
válasz alaves #80458 üzenetére
Szia, a kábel: [link].A vga msi 3070 gaming x. A windowsban alapból 2 monitort használok, egy 2560as meg egy 1080as mellette. minkettő displayportal megy a vga-ba. Emellé jött ugye harmadiknak a hdmi-s 4k tv. De lehúztam a képről mindent, újraindítottam csak a tv-re kötve és így is 2 félkép maradt. Ma a következő lépés hogy az asszony gépére kötöm a tévét, azzal legalább kizrom a tv-t meg a kábelt
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
anrab
addikt
sdr: minden képi megjelenítés ahol nem írja ki a tv hogy dolby v. vagy hdr10+. Még a sima hdr is csak statikus képi megjelenítést tud ami az egész képernyőn egyforma fényerőt jelent.
Oled kontraszt 25-35 között. A fényerővel tudsz állítani a fekete részleteken de általában az 50 jó szokott lenni.
Dolby v. lehet 100 az oled kontraszt de igény szerint veheted lejjebb.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ribarszki #80469 üzenetére
Vincent és a másik srác leteszteli azonos Tv-n azonos anyaggal.
Látható az a különbség még egy YT videón is.
Valaminek a hiánya az nem előny felesleges lenne egy Samsung OLED tulajnak ezzel érvelnie hogy a Dolby Vison és a statikus HDR között nincs eltérés, mert van.
A HDR 10+ lesz/ van a ti Dolby Visionotok ami metadadatokra épül és ott már nem igen lehet eltérés valóban.
Azt mindenképpen adom és igazad van, hogy ehhez normál minőség kell és akkor sem fog lemászni a képernyőről a különbség. Lehet nélküle simán élni csak engem zavarna ha statikus HDR-t néznék mikor a lemezen rajt van a dinamikus verziója. Cserébe kárpótol titeket a fényerő és a színek fényereje ami meg valószínűleg az én TV-nél hiányos.
Azért vagyunk páran akik a számukra jó filmeket megveszik BR/ UHD BR lemezen, mint én is,de a mostani felhozatalból egy re kevesebb filmet kell rendelnem sajnos.
dolby vision masterelt anyagokat úgy szeretném látni ahogy megálmodták azt lemezre, ezért is kalibráltattam be a tv-t .[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
A YouTube videó pont semmit nem jelent. Kitárgyaltuk párszor. Iszonyat félrevisz. DV és sima HDR között nyilván van különbség a DV javára, ha megfelelő forrással nézed. Értem ezalatt valós, natív 4k filmeket, nem agyontömörítve. De egy ilyen film 40-70gb körül mozog. Egy normális asztali médialejátszóval, BD minőségben lejátszva biztosan van különbség. És van olyan film ami megérdemli ezt a fajta minőséget. (Vagy BR discen nézi valaki, de őszintén ilyen embert én nem ismerek..)
De ezt is nézd, hogy a felhasználók 99,9%-a bekapcsolja a Netflixet, HBO-t, Disney-t, és streameli a filmeket. Vagy a virágboltból letölti az agyontömörített 10gb-os uhd formátumot. Azt pedig saját tapasztalat alapján biztosan állítom, hogy a streamelt, (értsd ezalatt agyontömörített) DV és HDR között 99%-ban semmi különbség.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz bigdigit #80461 üzenetére
Ez más kategória. A hifis kábeles dologba nem hiszek én sem, sőt napi szinten olvasom a Házimozi topikot, szinte hetente megy a vita erről.
Itt meg láthatod még a saját szemeddel is ha ránézel a YT linkekre, hogy egy Film a DV (és a Samsung esetén a HDR10+ ami szintén már Dinamikus metaadatot használ) miatt pontosabban adja vissza a képmetodikát. Ezek nüansznyi különbségek, de nem 100 ezer forintos tesco Tv- k.
Alita UHD BR-t kifejezetten ajánlom ehhez tesztelni.[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
Visszamenőleg sokszor írtam erről. A Philips képfeldolgozás, elsősorban kontraszt vágás hiánya okozza a jelenséget. Optimális beállításnál viszont nem feltűnő.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
-
Hmmm1
aktív tag
Tegnap este beraktuk a Diotoro filmet Disneyrol, csak h nezzunk vmit: ) Huh azert odabszott a kép. Jó ez a dolby vision. Kivancsi vagyok tobb filmnél is mit dob majd.
az biztos, hogy ez a infinite contrast verhetetlen, marhajo dolog.
Ez mindenkeppen a jovo, de a fekete es a verhetetlen oled feletevel még kerdesek vannak bennem: )Elkepeszto milyen feketéket tud… a bajom vagy amit szokni kell talan az, hogy nehol annyira fekete, hogy a eredeti tartalom se volt tuti fekete ott annyira : ) Kicsit olyan erzesunk lehet, mikor van egy foto es el van tole mindenki ajulva, pedig csak egy tulsagosan kidolgozott vacak es soha nem latod ugy a termeszetet/embert barmit is abrazoljon a kep. Tele van utomunkazva. Annak sosem lattam ertelmet.
OLEd contrastbol picit visszabb vettem. Ugy veltem hogy az okozza hogy a fehér ki van egve sokszor sok helyen.
Pl ment a Komyhafonok a tvben. A sefek feher ruhajanak bizonyos pontjain nem is a ruhat latod, hanem egy fehér ragyogast. Na ez mi? Bizonyos helyzetekben latszik a kulknbseg. Vagy a feher terito asztal is ki volt egve. Nem minden masodpercben. Inkabb csak eszrevette a szemem ezt is.
Itt visszakanyarodnek a feketehez még, a fenti film eseteben is, a felete is volt h kiégést mutatott, pl a ficko fekete öltönye/hasán. A kep minden resze jo volt korulotte. De a ruha nem olyan fekete mint ahogy a tv megjelenitette. Mintha kimosott full fekete lett volna. Feher is annyira vilagit akkor hogy a feherseg pl a ruha/textila vonalait. Texturajat teljesen elnyomta/elfedte[ Szerkesztve ]
-
félisten
[link]Dolby Vision és statikus HDR között van különbség. Az hogy szerinted nem látni egy dolog, attól függetlenül jelen van. A HDR10 esetében a tartalom „metaadatai” statikusak, így egy értékkészlet egy teljes tartalomra vonatkozik, például egy teljes filmre. A DV és a HDR10+ dinamikus metaadatokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy minden képkocka eltérő legyen. Így minden képkockát a saját szín-, fényerő- és kontrasztparaméterei szerint kezelnek, így valósághűbb képet kapunk, persze megfelelő forrás esetén.[link]
Jelenleg a legfejlettebb HDR formátum a DV és a HDR10+.
Persze nem azt mondom hogy lemászik a különbség képernyőről,, de szerintem remek TV-d van szép képpel, önnyugtatásként feleslegek ezek a körök, ha elégedett vagy.[ Szerkesztve ]
-
TJ2
csendes tag
Újdonsült Samsung 65” S95B tulaj vagyok, LG 55B7 volt eddig.
A panel egyenes (szerintem eddig kb. egyvalakinél lehetett görbe, azóta terjed ez a rémhír), a kezelés LG után fura, de eddig minden megoldható volt valahogy. Dolby Vision és sima HDR közötti különbséget szerintem nincs ember, aki látná, de jó tudni, hogy a Dolby marketing részlege jól végzi a dolgát. Ha valami hiányzik, az a DTS, de azt az LG is dobta már rég.
Na de egy tévénél mi a legfontosabb? A kép. A B7 is szuper tv még mindig, és az újabb LG-k persze egyre jobbak lettek, de ez tényleg egy következő generáció. Ha az áruházakban láttál valaha valami Samu QLED csoda demót, ahol lerobbantak a színek a képről, na ez kb. ugyanazt a ragyogó képet hozza, ha kell, csak éppen tökéletes feketékkel.
Ezt már tényleg csak letekerni, kalibrálni kellhet, mert “túl jó”, de képességekben fölötte van, az biztos. Mindezt kb egy C2 áráért, messze a prémium kategória ára alatt.
(Nekem az is jólesett, hogy a dobozon Made in Hungary felirat van.) -
alaves
addikt
válasz thomeef #80456 üzenetére
Majdnem biztos, hogy nem a TV hibás. PC - videókártya beállítási vagy kábel probléma. Az általad megadott információk elégtelenek a megoldáshoz.
Kábel típusa? VGA típusa? Beállítási adatok?Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
thomeef
őstag
válasz bnorci71 #80455 üzenetére
Az alap dolgokon túl vagyok, ezeken is. Két kábellel is próbáltam. Csak a tv van rákövetve. A Windows képernyő beállításokat is át zongoráztam. Ugyh marad a tv mint ludas. Majd holnap belemaszok a témába mert ez így gáz. Az előző sima lg led tvvel nem volt soha ilyen probléma :(
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Lackooo84
nagyúr
-
Farkassacred
őstag
Nemrég vettem egy 55 colos Sony oled tévét a médiából. Nem volt sajnos a kijelzőn fólia, csak a két ragasztott energia útmutatót tudtam leszedni róla. Amiknek a szélei(vékony csíkok) rajta maradtak a kijelzőn nedves tisztítás után is.
Lehet, hogy nem új a készülék? Nem tudom, hogy 55 colnál szoktak e fóliázni, előtte 48-asom volt és ő róla le kellett szednem.I'll meet you again through the eyes of our son.
-
thomeef
őstag
Sziasztok, Philips Oled706/12 problémám van. Rákötöm a PC-t HDMI kábellel, dedikált vga-ról, és a TV-n annyit látok hogy 2 fél képernyő van, mindkét félképernyő a teljes képernyő első fele. Szóval nem látom egyáltalán a kép másik felét, az első felét viszont kétszer. Valami ötlet esetleg?
-
allein
addikt
Sziasztok. Nálam a nappaliban van egy C2 LG, éppen azzal kínlódok egyik pillanatról a másikra elment a hang. Ez már legalább az 5-ik alkalom augusztus óta. Tv-ről váltottam YT-ra, nuku hang, vissza a tv adásra, nuku hang. Hagytam is a faxba 🤣 még jó, hogy a hálóban van egy E9 🤓 Szerintetek ez normális jelenség? Mindenáron nem szeretnék gyári visszaállítást csinálni, elvész minden beállítás amit korábban műszeres kalibrálással végeztek (természetesen, el vannak mentve ezek a beálítások)
[ Szerkesztve ]
-
so_ha
senior tag
válasz bigdigit #80445 üzenetére
"Hova az a nagy fényerő?"
Ha ugyan akkora, vagy kevesebb energiával állít elő a tv nagyobb fényerőt, akkor annak a működése energiahatékonyabb. => A cikkből idézet: "A magasabb fényesség javuló energiahatékonysággal is jár, ami alacsonyabb energiafogyasztást eredményezhet." -
powerup2
addikt
itt igy igen de minden évbe leirják a 20-30% növekedést és ezek elmaradnak. Már rég 1000 nitt felett kéne lenni. Sőt amin kéne dolgozni a jobb szin lefedettség. És a másik a szinek csúcsfénye amibe pl a qd-oled előrelépés a sima oledhez képpest.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
bigdigit
addikt
Hova az a nagy fényerő? Én így is levettem mert kiég a retinám. Nappal még úgy ahogy oké de este sötét szobában főleg ha olyan filmet nézek ami eleve sötét és világít pár fényforrás rohadtul rossz nézni. KB olyan érzés mintha néznék valamit de hátulról egy autó reflektorozna a képembe. Mióta felkapott lett ez a dolog direkt mindent ellenfénybe vesznek fel. A 3D az legalább tényleg nyújtott valamit kár érte.
A régi led tv idején nem világított ennyire a szobám se.
Egy darabig ma eltartott mire rájöttem hogy megy a 120hz game az S95B-én. -
powerup2
addikt
válasz #72042496 #80442 üzenetére
Tisztába vagyok vele
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Vhiktor #80440 üzenetére
Igazából nem sok minden változik évről évre max a beégést csökkentik ami tényleg jó. De ahogy beharangozzák ezeket és mikor mérésre kerül a sor nem látunk nagy előrelépést ez nagyon szomorú. Lehet jövőre a samsung kitalál valami újat az oled panellal aztán ők majd produkálnak 1500 nitet. Csak lenne a samsungnál dolby vision.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz powerup2 #80439 üzenetére
Szívemből szóltál.
az meg nem erény, hogy nézhtetlen kép mellett tudják csak esetleg emgközeletíni azt a nit értéket amivel reklámozzák.
Mindne évben be van ígérve kb 20%, már lassan 2000 nitnél járnánk[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
powerup2
addikt
Minden évbe irják ezt a 10-20%-ot és kb érdemben ennyit nem lépnek előre. Majd elhiszem ha látok pontos mérést róla....
-
Vhiktor
Topikgazda
PS5 beállítása:
[link]ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
so_ha
senior tag
A 10. évfordulóra megújuló LG OLED TV G3 szériája mikrolencsékkel.
"+20% plusz fényességet jelent egy OLED.EX paneles LG G2 szériájú készülékhez képest"
Úgy tűnik, hogy visszajön a wallpaper M3 néven (77", 83", 97"), de mikrolencsék nélkül. -
Hmmm1
aktív tag
Philips Oled806-nál- fogadnék mindennemű segítséget, ami a beállításokat illeti.
Alap módok közt sokat váltogattam, egyik se volt tökéletes pl PS5 játéknál (Red Dead 2, Warzone 1, amit eddig néztem). Tudom a Filmmaker elég jó (filmezni nem filmztem még rajta) - azt nagyjaból tudom, hogy érdemes mindent kikapcsolni, film makerben ezek ki is vannak lővel, azért is tetszett jobban.PS5-n, HDR bekapcsolva (visszakapcsolva). de itt pl annyira az se tetszik, hogy sokkal sötétebb az egész dashboard, a konzol menüje már. az egész kezelőfelület. Illetve - a Színtrtományt Automatikus (RGB) rakja. Vna korlátozott és teljes beállítás. Ez is idegesít. Nem oled tv-nél a korlátozottan jobb volt a kép. De mintha ez is a YcR...mittudomén mit támogatná 4k HDR alatt. (A PS5 HDR kalibrálását lehet elcseszni még, az fel is jött, ott mi a jó? - hallottam olyat, hogy nem szabad hallgatni a szövegre, amit ott ki ír, hogy barely visible stb)
Red Dead 2 gameplaynél azért nem voltam elégedett: d valahol tú sötét vagy engyhangúbb volt a kép. A színekben nem volt akkora kontraszt (emiatt a vivid érzés hiánya kicsit) Film maker mód jatekhoz sötét, Játék módban is rá tud férni még némi fényerő - ami ott frusztrált és kijött, Red Deadnél, hogy szakadt a kép Vsync befigyelt - szakadt a mozgás, mikor pl a karakterrel megindulsz. Na mindegy..úgyhogy érdekes:
elméletileg jól kéne tudnia HDR-t, maga a tv is elvikeben profin kezeli, a forrás, Red Dead-ben nem vagyok biztos. De basszus, komolyan, HDR nélkül 2018as 4k uhd tv-n, kis túlzással szebb volt a grafika. Red Deadnél nagyon kellene a kontraszt, h ne mosodjon egybe a táj színei stb. (Éjszaka persze pazar volt, a feketén behalsz: d
SDR tv adás, RTL 1080pbe jött, nem rossz, ott is talán a Filmmaker módnál voltak jók a színek.
-
fireisti
csendes tag
Sziasztok!
LG 65" C21LA Oled-panelkezelés menüben ha a legjobb "védelmi" beállításokat szertném alkalmazni,akkor a:
-Képernyő mozgatás-BE
-Logó fényerejének beállítása- Alacsony(vagy Magas értékre?) Konkrétan a csökkentés mértékére utal vagy a logó valós fényére?
-Kezelési képbeállítások-Ki (ha bekapcsolom,pl Szemkímélőre,akkor az Oled panelkezelés nem aktív...!
A paneltisztítást milyen gyakran érdemes futtatni?
A készülék vadi új kb. 20-25 óra van bent
Köszi a válaszokat! Bocsi ha láma a kérdések megfogalmazása,de sztem a profik értik! -
ricsip
addikt
válasz Lackooo84 #80424 üzenetére
egyszer nyomod félre a nem helyett igen-re, oszt szopó....Ez workaround, ráadásul rendszeresen alkalmazandó, nem pedig megoldás, amit ráadásul csak egyszer kellene alkalmazni.
WP8-on én is fél évig nyomogattam a cancel-t WM10 upgrade-re minden alkalommal amikor kérdezte. Aztán egyszer véletlenül az igenre nyomtam, onnantól nem volt visszakozás és szétbarmolta a telefonomat az upgrade. Lehetett utána factory resetelni és rollback a régi WP8-ra, minden korábbi dolog meg ment a levesbe a telefonon.
-
-
Hmmm1
aktív tag
Jaja. Irom majd a uzemorat. Egyelore a meretet szokom ohh shiit. Meglatjuk. Alacsonyabban is van, mint a masik tv. Az magasabban volt, de ez a meret mar ahhoz lett volna sok, ugyhogy majd anketto kozt lenne a jo, ahhoz kell masik tv allvany. Igy szerintme optikailg megnagyobbnak tunik h kicsit lefele kell nezni! 40 centi magas asztalra kerult.
Film modban amugy kb mindent kikapcsolva latok. Holnap nekiallok kalibralni. Tv adas is eddig filmodban jön be leginkabb. Ott nincs ugy tulhuzva a szin.
Majd feljutatom a netet a jo bealkitasokhoz/de ha van otlet irjatok. Gondolom van aki egyeni preferencia/van ami meg ugy jo es kesz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Annyiért simán egéri ha biztosan nem volt kiálított darab. Szervízmenüben meg tudod nézni ,mennyit futott.
jah látom közben elhoztad . 460 ?[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lujo123
junior tag
Ha security patcheket gyártanának ilyen bőszen és az lenne kötelező akkor még érthető lenne, de szerintem abban nem nagyon aktívak, gondolom egyik gyártó sem. De ahogy olvasgatok külföldi oldalakon is ezek mindig elcsesznek valamit. Ha jobban belegondolok egy jó képminőségű buta tv lenne az ideális, arra meg azt kötők amit akarok pl Apple tv
-
Lackooo84
nagyúr
A CX-emen elég régi fw van a root miatt, és elég morcos lennék, ha magától frissítene... Szóval ez nem minden tvre igaz. Appok sem frissülnek/szűnnek meg maguktól, mint a samsungon a twitch, mert ha időnként véletlenül vmi appot akarok indítani akkor írja ki, hogy frissítsem előtte.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
alaves
addikt
válasz ricsip #80416 üzenetére
C1 (DLNA) - serviio: mappákban lévő filmek száma jelenleg (mkv): 334, 248, 804, 712
Pár pillanat alatt betölti és indítható. Esetleg próbáld több könyvtárba (nem alkönyvtárakba) rendezni a filmeket, de lehet valami más gond van nálad az elérési láncban.[ Szerkesztve ]
-
Hmmm1
aktív tag
460ert allok epp sorba vele a garihoz
otthon videora veszem, elvileg patika, amikor lattam az volt. 50 ora korul lehet benne. -
ricsip
addikt
válasz ZPKing #80384 üzenetére
C1-en is ilyen szar a DLNA-kezelés. Akkor megnyugodtam, hogy C2-n se voltak képesek kijavítani azóta sem. Gondolom túl sok a film a library-ben, és ez megfekszi a gyomrát. Nekem átlag 3-4 perc szokott lenni, mire egy filmet el tudok indítani DLNA szerverről. Amíg a könyvtárakban tallózok (alkönyvtár nézetben szoktam barangolni, mert kategorizalva vannak, nem csak behányva minden egy helyre), addig még csak-csak lehet haladni a listában. De amikor a konkrét film könyvtárába lépek be, ott a listázás már 3-4 perc után kb. mindig timeout-ra fut. Ezt onnan látod, hogy a pörgő-forgó lófasz egyszercsak eltűnik, és üres könyvtárat mutat. Ilyenkor vissza kell lépni 1 szintet a szülő-könytárába. Ha azt sikerül megint betöltenie, utána ismét belépve ugyanabba a könyvtárba már 2-3 másodperc után képes megjeleníteniba fájlok listáját, és ott már elindul azonnal a lejátszás.
Na ez ìgy elmondva kb 5 perc időt jelent a lejátszás elindításáig. Hát van hogy este kb. ennyi kell ahhoz h. kikapcsolom az egészet a fenébe, és lefekszek aludni.[ Szerkesztve ]
-
-
Hmmm1
aktív tag
3evet adnak ra azt mondjak. Nem volt kiallitva ez a 806os. Elvileg vmikor visszahoztak es raktarban allt. Alig volt benne uzemora. Most vicces a kiallitott 856os 525 ert van kint amibe van 2 ezer ora
Friss: na bazz. Egy het kulonbseggel beugrott 500 ala
annyiart csak nem rossz? Egy hete 540
volt. Es bent rohadt a raktarba. Philipset nem nagyon myomatjak erre. Arkados MMben ott volt Philips promoter pl. A 807 es modell ott 700 folott
van még:/ Annyival csak nem jobb. Sony se rossz az is majd 800. Most ez ugy belefer. Annyit nem adnek erte.[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
Az korrekt! Itthon ezt mondta az Lg. De lehet itt is egyedileg dönthet másképp is. Egy biztos LG nagyon igyekszik védeni a nevét. Tudják, hogy nagyot lehetne bukni, ha sok panasz lenne. Ameddig az oled ilyen kategória biztos, hogy addig Lesz csere. Ha majd minden bokorban oled lesz, már nem lesz ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
Pár márkánál garanciából kizáró tényező, ha üzletben ki volt állítva a TV.
Ennek érdemes utánajárni.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Hmmm1
aktív tag
Skacok. Velemeny kellene. Philips 65 oled 806
kb alig futott 3 ev garival 540be megeri mediabol?Gondolom ha megse jonne ve vmiert lasd fentebb h tul fekete vhol es tobbet kijapcsol mijt kene vagy a atineket nem sikerul beloni h ne legyen too much. Akkor is el tudom adni még jo aron gondolom.
?! -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz wallace 234 #80407 üzenetére
Ismerősöm 1 éve lejárt garanciás tévéjében is kicserélték a panelt, de mindjárt hozzáteszem, ez Németországban volt.
-
senior tag
Üdv!
Valahol olvastam talán de nem vagyok biztos benne, hogy LG C2 oleden PS5-nél játék képi beállításoknál talán HDR-ben kisebb válaszidő érhető el mint kikapcsolt HDR-nél? Lehet rosszul emlékszem valamire -
salapp
addikt
válasz Pro Koryak #80397 üzenetére
Három Sony OLED-ünk a családban kezdettől fogva hibátlan.Igyekszem évente megírni, ha még mindig gondmentes lesz mindegyik, illetve a hibákat, javítások lefolyását is, ha lesznek.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz vata666 #80402 üzenetére
Én írtam, hogy frissülni fog. És nem tudsz ellene tenni semmit. Mindenkié frissülni fog egyszer, kivéve ha kitéped a falból a netet. A Samsung-ot nem érdekli, hogy te akarod a frissítést, vagy sem, de azért oda rakja az opciót, hogy ha nem akarod, akkor nem fog frissülni, ami annyit ér, mint halottnak a csók, illetve, hogy ezzel levédje magát.
Csak egyben lehet reménykedni ennél a cégnél, hogy a következő frissítéssel nem csesznek el semmit és direkt! -
alaves
addikt
Az OLED kijelzők hibái között viszonylag gyakori, a panel vezérlés és/vagy a kompenzáció és/vagy a pixeltisztítás általában javítani szokta. A 'nyers' csere kijelzőmön nálam is volt, 9 hónapja nem jött vissza. Mivel LG, ezért az ilyen hibát garancia időn kívül is akceptálják és ingyen cserélik a kijelzőt.
-
Land
veterán
Üdv!
A kicsit több mint 2 éves B9-emet elvitték és kaptam utalványt, melyet az MM-ben tudtam levásárolni. A hiba az volt, hogy keletkezett egy függőleges csík a panelem, melyen más színek voltak. Tehát panelhibás lett.
Vettem egy B23-at, melyen már 2x az alábbi hasonló jelenséget (nagyítva látható) láttam. Aztán eltűnt. Ez is kezd memakkanni? Szomorú hogy ezek a méregdrága tv-k ennyire megbízhatatlanok. Érdemes jelezni az LG-nek vagy várjam meg, míg egyszer csak fixen ott marad a hiba?
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
vata666
tag
válasz Zsömica #80401 üzenetére
Vata666: Samsung 77S95D, LG OLED48A13, Asus vivobook S15, Xiaomi pad 5 256 GB, Apple iPad Air 2020 cellular, Yamaha RX-V6A, Dali spector 5.1, Dali atmos, Yamaha Yas-306, Yamaha musiccast 50, Yamaha musiccast 20, JBL tune 770nc, Zidoo Z9X, DS 918+ NAS, Samsung Galaxy S24 ultra, Xiaomi AX3600
-
fireisti
csendes tag
válasz primusadam88 #80327 üzenetére
Lehet,hogy a védőfóliát nem húztad le a képernyőről?!
-
vata666
tag
Nekem is kiírta tegnap, hogy van, de nem történt semmi. Az előbb bekapcsolás után lettem figyelmes, hogy már 1420at ír. Amit egyik fórumtárs is megírt.... Megtörtént. Kérdezés nélkül frissült. Mondjuk lehet ha tegnap ranyomok és ..., akkor nem csinálja meg, de így megtörtént. Mondjuk én sem játszok. Így elvileg problémát nem fog okozni.
-
Zsömica
aktív tag
válasz vata666 #80398 üzenetére
Én a G2-t választottam - nem volt panellottóm - szép homogén.., szépek a színei; és van bőven fényerőm is ami HDR alatt szépen teljesít.., nem kellett tartanom a panel görbülettől, van DolbyVision - végre ki tudom használni a lejátszóm.., és eddig abszolút rendben teszi a dolgát - nem bántam meg hogy Samsung Qled után LG-re váltottam..!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest