Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Két tévén variáltam:
Egy Samsung QE65QN85AAT és egy LG OLED65C11LB vagy LG OLED65C12LA
Elején féltem hogy beéghet,de a képe és a fekete szín meggyőzött hogy az oled a nyerő,meg végül is ott van a garancia.
Két kérdésem lenne,ha jól olvastam C11LB és a C12LA között csak a szín a különbség?
A másik olvastam valahol hogy a tv nem tud minden hangot lejátszani,nekem egy pár éves [Yamaha HTR-4068] erősítőm van.
Ez jó lesz hozzá? sima hdmi van az erősítőn.Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
bnorci71
addikt
válasz ricsip #69464 üzenetére
hát nem tudom
az Elysium meg a Star Wars-ba néztem bele és az űr jeleneteknél a fekete űr meggyőzőbb a 4K esetén de a Star Warsnál sokszor a 2019Edition jobban tetszik a 4K olyan fátyolos más a szín vesznek el részletek. a 4-5kép a lázadó katona szeme a vérerek sokkal kevésbé látszódnak mint a régi verzión
Vagy a szemem szar ennyire vagy a tv nem tudom"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
powerup2
addikt
válasz TechN7ne #69493 üzenetére
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
bnorci71
addikt
válasz Ren Hoek #69476 üzenetére
Igen ez pl az Expanse-nál volt nálam. Az első HDR anyag amit néztem és a zseblámpák kiégétték a koponyámat.
végül is akkor olyan mint élőben, nem?
és nem ezt várjuk, hogy olyan legyen mintha ott lennénkautóztál már úgy nappal szembe, hogy az autók színét nem tudod megmondani?
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
powerup2
addikt
válasz fulton #69488 üzenetére
Milyen hangfalakat használsz ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
fulton
addikt
válasz Ren Hoek #69476 üzenetére
En most találtam rá a legszebb képre sonyn. A kulcs a -1 gamma, 33 fényerőn. Normál kép profilban, csúcsfény közepes. Kontraszt alacsony, feke level ki vagy alacsony majdhogynem ugyan az az eredmény. 60 as éllesség a másik élesség automatán, a zaj szürések automatán. Nekem így tökeletes 1080p ben. 4k nal ki fogom próbálni ha kikapcsolom az élesítést milyen mert eddig ott kise kapcsoltam.
Meleg színhőmérséklet 55 ös telítettség és alacsonyon az a piros rózsa ez SDR re. Valami brutális a kép számomra
Annyira elégedett vagyok az eredménnyel Most már elmondhatom tényleg ha az ember befekszik egy filmre kisebb moziban érezheti magát a Hangzás is sokat dob az élményen.[ Szerkesztve ]
-
Héliosz
tag
válasz Ren Hoek #69484 üzenetére
Hány m-ről nézed? Ha 2 fölött akkor 65". Illetve kérdés az, hogy használnád-e játékra...
Ha nem, akkor esetleg ajánlanám a Panasonic 65JZ980-as OLED tv-jét. Árban hasonló az LG-hez. Filmre szerintem még mindig a legütősebb a Pana képe, az eddig általam próbált/használt OLED-ek közül legalábbis... De persze az LG is nagyon jó!Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
daneel_hu
addikt
-
Héliosz
tag
válasz ziggi_zug #69478 üzenetére
Ezek többnyire szubjektív dolgok, ár/érték arányban továbbra is jó deal lehet szerintem egy G1.(elég nagy a 2 tv közti árkülönbözet) Én pl a Google tv-t szeretem legkevésbé az összes tv OS közül, a Panasonic faék rendszerét viszont imádom Kinek mi...
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz fulton #69442 üzenetére
A sávozás azért van, mert a filmet nem TV-re forgatják általában, hanem mozivászonra. Annak meg mások az arányai.
Leírás angolulMég fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz Héliosz #69435 üzenetére
Dolby Vision (mondjuk ez mindegy mert az LG is tudja, Samsung nem), ATSC 3.0 (Talán egyszer eljut Magyarországra is), Google TV (nem vagy limitálva a WebOS-re), kompatibilitásban (egyes tesztek szerint) megbízhatóbb más márkákkal (soundbar, házimozi erősítők - ahol a CECnek is működnie kellene, stb).
A játék engem nem érint, nem a nappaliban a TV-n játszom, ha játszom.
Hűtés miatt várhatóan hosszabb lesz a panel élettartama.
Ma beszéltem a mo-i ,márkaszervizzel. Gyakorlatilag nem szervizeltek még ilyen készüléket, mert nem kellett.Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
Pro Koryak
addikt
válasz Pro Koryak #69474 üzenetére
Javítás: 2-3Mbit/s
-
Ren Hoek
veterán
válasz alaves #69468 üzenetére
Igen ez pl az Expanse-nál volt nálam. Az első HDR anyag amit néztem és a zseblámpák kiégétték a koponyámat. Az SDR-hez képest meg sötétebb volt minden.
A C1-en már orvosolható tone mapping-el, meg az OLED fény mahinálással.
Ami nekem segített,Dynamic Contrast: Low. Ez viszonylag pontos (B7-en). Cinema mód és OLED fény csökkentése.
Valahogy utána ez volt a természetes már.Trónok Harca, Vaják, Ex Machnina ezeket néztem HDR-ben és teljesen jók. Összevetve az SDR-el.
...de ez nagyban függ a mastereléstől. A HDR szerintem sokkal többre képes mint igazi napsütés vagy szemet kiégető ablakok. Sötét tónusok gazdagsága pl.
Jut eszembe, ti az SDR anyagokat milyen gammával nézitek?
High1 vagy 2.4 Cinemában?... Mert úgy pl nálam a Legion sorozat SDR, közel brutálisan jól néz ki 1080pben is.Amúgy nagyon beteg, nyomasztó és vizuálisan zseniális az a sorozat. Egy művészfilm az X-menből.
-
-
Pro Koryak
addikt
"és valószínű, hogy 55"-on ~2,7m-ről nem látod a difit a 1080p és a 4K között"
Pl. YT normális 1080p vs 4k ilyen távról, látható a difi + hdr meg főleg.Nem kell a táblázat, onnan nézem, ahonnan kényelmes a szememnek!
Azt sem hiszem el, hogy az ajánlott távtól 30-40-50cmrel távolabbról nézve semmit nem érzékeltek a nagyobb felbontásból, egyszerűen az egész 4k kép más, élénkebb, nagyobb a 3d hatás ...stb.
Persze nem 2-3000Mbit/s 4k anyagot kell nézni.[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz Pro Koryak #69471 üzenetére
és valószínű, hogy 55"-on ~2,7m-ről nem látod a difit a 1080p és a 4K között, ha szigorúan az adott egységnyi területen lévő pontok számát nézzük, és nem azt, hogy másképp van tömörítve a képanyag.
Tegyél be pl. egy világosszürke egyszínű hátteret, menj közel a TV-hez amennyire tudsz, ekkor látod az egyedi pixeleket. Majd kezdj el távolodni addig, amíg már nem tudod megkülönböztetni az egymás melletti pixeleket. Ez nem 2,7m lesz, hanem jóval kevesebb.
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz Pro Koryak #69460 üzenetére
-
alaves
addikt
válasz paatrick #69466 üzenetére
Ez szokott probléma lenni. Megoldás: 'HDR tónusáthelyezés: be' és 'Maximális fényerő: ki' (vagy akár az OLED fényt is leveheted, nálam pl. 75)
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
fulton
addikt
válasz paatrick #69466 üzenetére
nem tudom összefüggés van e, de én most a 4ik nap használat után eskü mintha változott volna a kép. Nehéz körebe írni, de mintha ragyogna a kép bizonyos helyzetekben vagy a szemem fáradt el nem tudom.. , nagyon érdekes jelenség, nézem a filmet, és ahol pl napfény van stb, rednesen ragyog az aura a tárgyakon..eddig nem hogy más tv-n de még ezen sem láttam első napokon. Ez normális jelenség? vagy a szemem fáradt.
Jópár filmet újra kellesz nézni[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz fulton #69463 üzenetére
Így már érthető, akkor kb úgy vagy mint én. Nekem is a sima anyagok jönnek be, amúgy a 4k jobb lesz láthatóan is
HDR-nél az a baj mikor van egy fehér/nagyon világos részlet akkor az annyira világít hogy a többi dolgot már nem tudja befókuszálni a szemem és csak valami sötét akármi lesz. Különösen feltűnő ez mikor a szereplő az ablak előtt áll, az ablak világít, az arcából meg kb semmit se látok mintha valami pincében állna.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
ricsip
addikt
válasz fulton #69452 üzenetére
HDR-képes OLED-en nézd meg:
pl.
▶ Comparison of Alien 4K HDR10 (4K DI) vs Alien Anthology Edition - YouTube
▶ Comparison of Wizard of Oz 4K (4K DI) Dolby Vision vs Regular Version - YouTube
▶ Comparison of Back To The Future 4K (4K DI) Dolby Vision vs Regular Version - YouTube
▶ Comparison of Blade Runner 4K HDR10 (4K DI) vs Regular Blu-Ray Edition - YouTube
▶ Comparison of Star Wars: Episode IV - A New Hope 4K (4K DI) HDR10 vs Regular Version - YouTube
▶ Comparison of Elysium 4K (4K DI) HDR10 vs Regular Version - YouTube-
-
fulton
addikt
válasz paatrick #69462 üzenetére
oh félre értettük egymást, nem a 4k kontra 1080 p, hanem a mezei 1080p vs HDR anyagot mondtam (és itt is leginkább a színek megjelenítés az ami nekem természetesebb a nem HDR anyagnál. Mezei 4k-s anyagot nem is néztem még filmben, azt is leszedek és meglesem milyen, mennyivel jobb 3.4m ről. Látható e stb..
Semmi pénzé nem mennék vissza lcd -re már. (ha teheti az ember) még a 720p anyag is nagyon jól fest, abszolút de jól. 1080 meg tökéletes minden szempontból. De ezt a hdr mentes sima 4K anyagot meg fogom még nézni. Elviekben pont határról nézem a Tv-t olyan szempontból, hogy különbséget tudok e tenni a 1080 és 4K felvétel közt.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
HDR-nek semmi köze a felbontáshoz ugyanaz lesz 1080p meg 4k is, csak a dinamikatartomány nagyobb (elvileg).
Amúgy én se szeretem a HDR-t, viszont azt nem értem hogy jobb nálad egy 1080p egy 4k felvételnél főleg 77 colon.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
fulton
addikt
válasz pn4hvq #69454 üzenetére
Én raktam rá UHD HDR anyagot amit elérni neten, de nem voltam hasra esve. A 3D anno nagyobb durranás volt nekem. Egy FHD szebb nekem mint egy UHD Hdr. Pl néztem az "egy igazán dühös embert HDR ben" és rendesen sercegett a kép, vagy minek nevezik.
Az hogy 1m a tv, nem egyenlő azzal hogy nem éri meg 1080p anyagot nézni rajta, mert maga a megjelenítés sokat dob hozzá a filmhez. LCD vel összevetve. Nyilván nem csak azért vesz ilyen tv-t az ember mert akkor innentől 40-60 Gb os UHD akar csak nézni rajta. Mindössze annyit jelent, hogy nekem jobban tetszi ka természetesebb 1080p filmek, és helyet sem sokat foglalnak. Ami nem mellékes, 60Gb os verziókkal szemben.
-
kovsol
titán
válasz Pro Koryak #69458 üzenetére
Nézi távolságtól is függ. Lehet olyan távolságból ahonnan ő nézi már nem jön ki érezhető eltérés.
May the Force be with you!
-
salapp
addikt
válasz DamianB #69441 üzenetére
Én vállalom, hogy elfogult vagyok. Ehhez biztos köze van a 90-es évek óta tartó (jó készülék választásokat követő csalódásmentes) Sony becsípődésemnek...
Koreai-Pure-kínai nekem no go. Ha megölik (magukat és/vagy őket) a Sony-t, Panát, Philipset, akkor marad a panorámás terasz, inkább nézem a budaörsi hegyeket.
Amióta a Pana bejelentette a variálást a tévék gyártása fronton, új vásárlásom Sony lenne (kifutó áron, új árak betegek, illetve vannak elveim) Újabban nem vetnék meg egy Philipset sem.Ja, és: jó tévék az LG-k, mármint az OLED-ek, azért mert OLED-ek, jó döntést hoz, aki azt vesz, ha a játék fontos, gondolom, kifejezetten jó döntést.
De az LG-btq+ hangok túlzott felerősödése kapcsán hadd idézzem a régi alaszkai közmondást,
Ha hideg tóba dugtad a fejed, húzd ki, mielőtt befagy. (...kedves barátaim.)[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
őstag
Én is eddig csak pár filmet láttam, amihez adott hozzá élményben a HDR. Ott viszont jelentős az élmény faktor nekem.
Pl. a legutóbbiak az új Ghostbusters, az új Mátrix, Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája
A régi filmek HDR-elését én is köztörvényes bűntettnek minősíteném, de nagy divat.
-
Vhiktor
Topikgazda
Egyenlőre az a legnagyobb probléma, hogy a tv-k színtere és fényereje is édeskevés hozzá.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
pn4hvq
senior tag
Ízlések és pofonok, nem is vitaindítónak szánom, de megvásároltál egy 1M-s 4k-s tv-t és fullhd tartalmat nézel rajta?
Én a saját 65-ös LG C1-emen észreveszem, ha fullhd felbontású film megy rajta.
Mégegyszer, nem vitaindító, vagy egyik tv jobb, mint a másik, csak hangosan gondolkoztam . -
fulton
addikt
válasz Vhiktor #69445 üzenetére
és a HDR ért sem tudom miért vannak annyira oda, szerintem a sima 1080p kép sokkal szebb mint ezek az agyon "masterelt" filmek HDR ben. Youtun tényleg látok nagyon komoly HDR anyagokat, de filmben azért nem egészen olyan a hatás. Arrük nem beszélve hogy méretileg sem piskóta. Nekem legjobban a 1080p jött be. Egyszerűen nincs hiba..és durva mert olyan hibákat észreveszek , kiad a tv, amit eddig nem is láttam. Pl fókuszálási hibák, lencse hibák és stb morbid.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz no!smak3r #69438 üzenetére
Ja az igaz, de a szonis "komplett cserédhez" kb. atomtámadás kell a tévére, hogy meglépjék... LG-nél meg beböffented, hogy van egy halott pixeled, már mennek is... Pluusz, kb egy évig tudnak cserélni, utána felajánlanak "hasonló tudásút" (sosincs olyan jó) és ha az sem jó, akkor lóvé vissza, ami a mai inflációnál nem biztos, hogy olyan jó deal...
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
fulton
addikt
Na ezt se tudtam, én meg azt gondoltam technikai okai vannak, nevezetesen ugye úgy veszik fel a filmeket, hogy a nyersen jóval többet látni a filmből, és utána vágják, és van hely játszani hogy mi látszodjon a filmben.
Már ha itt járunk, miért nem engedi pl plex tartalom lejátszása alatt a képarány módosítást?
Másnál is így van? én hiába állítottam a plexen belül, semmi hatás. De ha a tv-n állítanám, ott meg eleve inaktiv az állítási lehetőség. Csak TV csatin tudom állítani. miért?[ Szerkesztve ]
-
őstag
Jajj….
Meg fogsz lepődni, de direkt találták ki, pont azért, ami téged idegesít. Azért választottak 1.85:1-et, majd később 2.35:1-et, mert a tévé megjelenésével egyre kevesebben mentek moziba és így próbálták rávenni az embereket, hogy ne otthon mozizzanak, hanem a vászon előtt a teljes élmény érdekében.Egyébként a Schindler Listájánál is van alul-felül csík csak keskenyebb, mert nem egyezik az 1.85:1 a 16:9-el.
-
adm
őstag
ez leginkább a filmtekercs miatt lett így, a 2.x:1 arány volt a legjobb látótér/részletesség kombináció a mozikban/felvevevőkben. amikor a hd/fullhd/uhd (1,77:1) szabványrendszert létrehozták akkor KB. átlagolták az akkori 4:3 arányú tv-khez igazodva. sokan ragaszkodnak a hagyományokhoz, hiába digitálisan veszik fel ma már a többséget.
16core - 32thread - 64gb
-
Vhiktor
Topikgazda
Szerintem is mindenre sokkal jobb a 16:9 (1.77:1) képarány mint a 2.35:1.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
fulton
addikt
Nem értem a filmeknél minek erőltetik ezt a alul felül fekete sávozást, elveszik a hasznos nézhető képernyő méretet ezzel. Aztán meg hozzák mint "találmány" marketing az IMAX emanched formát...az egész filmet eleve fekete sávok nélkül kellene forgatni, nem értem ezt a szokást...
Tegnap megnéztem Schindler Listája filmet, új értelmet nyer a film ekkore méret és árnyalatok mellett na meg a házimozi...és itt nem volt ilyen sáv alul felül, sokkal nagyobb élmény volt szó szorosan. Így kéne.. -
őstag
válasz salapp #69436 üzenetére
Hát emlékszem olyan tesztekre hogy a C1 et hozták ki ár érték arányban a legjobbnak .
Salapp : Én pl nem vagyok elfogult semmilyen irányban sem. Annyi hogy nagyban támaszkodok a phs tanácsokra , háztartási gép topikban is találkoztunk.
Tvnel nekem a fontos szempontjaim :
-500 K alatt legyen
- játék
- oled
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
no!smak3r
kezdő
Még mindig ez a "jobb a szervíz" duma, meghalok.
Tehát amik a tények:
SONY = komplett tv csere hiba esetén
LG = mókolás a nappali közepénEgyébként Sony/Philips/Panasonic tulajok hívtak mostanában szervizt vagy ez csak az LG-re jellemző? (szarkasztikus kérdés)
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
Az is érdekes, TV műsor/Sport LG jobb, holott a Sony felskálázása, mozgásmegjelenítése eddig jobb volt. Akkor a C1 is jobb, mint a Sony A90J, mert dettó ugyan az, mint a G1, kivéve a vastagságát + jóval olcsóbb, tehát a C1 a legjobb oled tv.
Azért vannak más tesztoldalak is, szerencsére.
-
salapp
addikt
Pár napot nem olvastam a topikot, most bepótoltam.
Voltak érdekességek, meg nagy adag LG belan-kólia. (Meg egy-két belan-klón gyanús név)
Megtudtam olyan kérlelhetetlen tényeket is, mint hogy:
G1 az A90J-t veri
A Philips sosem volt tv-ben az elsők között.
Philips OLED alatt a legszarabb a proci.
És persze: mindenkinek szar a szerviz szolgáltatása, de az LG az istenkirály.
És új köntösben a megunhatatlan sláger: mindben LG panel van, nincs kérdés, hogy melyik márkától vegyél OLED tv-t.Hát, aki idetéved, mert OLED-et venne, reméljük, nem csak ezekkel az információkkal találkozik.
PS: Régen volt már Panasonic-szapulás. Pótoljátok!
Addig is egy ellenvélemény: Pana 55GZ950 első perctől homogén, kva gyönyörű képe van, semmi pixelhiba, semmi "beégés", minden bemenet működik, szoftver stabil, minden fasza.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
ziggi_zug
aktív tag
Én meg tudok olvasni és angolul is. Szinte minden szám, ahol az LG jött ki jobbnak az a gamereknek lehet fontos. Aki nem játszik (vagy legalábbis nem a nappali OLED TV-jét használva hozzá), annak a SONY jobb. Már csak akkor is, ha a jövőállóságát nézzük.
Még fejlődöm... csak azt nem tudom, hogy előre vagy vissza
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz H.Kornél81 #69418 üzenetére
De jó, h ezt írtad. Már majdnem elgondolkodtam, hogy a Sony helyett LG legyen. De a Chromecast nekem szükségszerű.
-
-
delibab
senior tag
Miben veri az A90J-t? Ez komolyan érdekelne!
Megint nyomod ezt az LG vonalat életre-halálra... jó a G1, ahogy az LG oled is szuper, de megint semmi konkrétum csak a saját elfogult véleményed, amit szentírásként tálalsz..." Csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot... “
-
Kuter
senior tag
válasz H.Kornél81 #69418 üzenetére
55 " C1 nálam tökéletes. Töröld le , rakd újra hátha segít.
Mindhalálig Nvidia! mondta egy microelectronic engineer , vagy lehet hogy én?
-
őstag
Rtings is jobbra hozta a G1 et.
2 éve figyelem az oled piacot és a topikot abnormális ahogy egyik pillanatról a másikra elfogyott rengeteg G1 Árukeresőn és ők ugye magasan tartják az árát . Ki lehetett még ilyenkor is fog jó árat csak sokkal nehezebb volt.
Sony jött nekem az LG után.
Azért nem vettem eddig meg mert dolgoztunk az asztalossal a nappali konyhába és nem akartam még véletlenül se betörni vagy bármi baja legyen. 1-2 hónapig meg dobozában se jártam tartani."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
őstag
Köszi a választ, játéknál g sync hiányra gondolsz vagy másra is ?
Felkeltem pár napja be rendelem a lg G1 et és 569 a legolcsóbb ár
Nem a 70 ezer forint maga zavar de pár nappal elötte meg 499 volt túl sokáig vártam .[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
belan
addikt
válasz DamianB #69423 üzenetére
Hát játékra egyértelmű lg ,szerviz is jobb sokkal , Sony jobb mozgásmegjelenítéssel rendelkezik talán elektronikája is picivel jobb op rendszer nekem webos jobban bejön . Neked kell eldönteni ha esetleg beég sony nem cseréli a panelt de lg igen !
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
őstag
Most hogy lassan engedem el a G1 et elgondolkodtam a SONY Bravia XR-55A83JAEP en mi a véleményetek a kettő hogy viszonyul egymáshoz ?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz bnorci71 #69419 üzenetére
Inkább nem írok semmit, mert egyszer már visszaleptek.
Majd ha nálam lesz akkor lesz biztos.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ren Hoek
veterán
Ezt láttátok már?
Az első QD-OLED monitor. Elvileg ez Samsung panel.
Az ára sem vészes, 1300 USD, 34 colért.
Remélem a Samsung rendesen rátérdel a QD-OLED TV-kre... mert ugye komoly előny lehet az élettartamban is akár. QD-OLED-ben natív kék OLED subpixelek vannak, amikre nem színszűrőket hanem quantum dotokat raknak.
Azok pedig nagyon energiahatékonyan konvertálják át a magas energiájú kék fotonokat pirossá és zölddé. Így elég 3 subpixel, a kék meg natív.
Ugye a mi WOLED-jeinkben 4 fehér subpixel van (mellesleg fehér OLED nincs, ez is amúgy kék és sárga rétegekből van szendvicselve), majd le van szűrőzve RGB-vel ahol egy rakás fény elveszik hőként, mivel fehérből elnyeli a többi komponenst.
Így több fényerőt fog tudni, vagy kevesebbet fog degradálódni ugyan attól a fényintenzitástól. LG nem nagyon ment rá a monitor témára. Talán itt lehet az árverseny kora...
[ Szerkesztve ]
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #69416 üzenetére
Pl. esetemben egyik sem jó. Win7: 2. opciót használom, viszont így nem tudok olyan fehéregyensúlyt állítani, amelyet szeretnék. 1. opció nem jó, mert a 'natív' már eleve túlszaturáltságot eredményez SDR-ben.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
H.Kornél81
tag
Sziasztok!
Múlt héten meglett az első oledem egy C1 "személyében".
A Chromecast hiányától eltekintve eddig tetszik.
A kérdésem az volna, hogy használ-e itt valaki direct one alkalmazást tv nézésre, mert olyat produkál, hogy minden egyes csatorna fekete-fehér.
A menü és minden más színes.
A másik szobában lévő szinten LG lcd-n megy normálisan.
Nem értem mi lehet a hiba.
Tippek esetleg?
Válaszotokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz alaves #69414 üzenetére
Nagyon jó kérdés, de ebből szerintem az 1. a legjobb, de he jól működik a 2. opcióban az automatikus érzékelés, akkor az sem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz NoMagix #69406 üzenetére
de ha olyan hibába futnánk ami nem javítható és csereutalványt adna, akkor ott leszek tévé nélkül.
Szerintem valamit félreértettél. Ilyen nincs. Ha csereutalványt kapsz, akkor a kereskedő köteles a választásod alapján új készüléket adni vagy a vételárat visszafizetni. Ez nem bolt, hanem törvény kérdése.
Igaz pár éve volt, de nekem pont az Iponnál volt ilyen esetem. Visszakaptam a pénzt. Nyilván a számla legyen meg. -
alaves
addikt
válasz Vhiktor #69399 üzenetére
C1: PC ikonmód
Képmód 'speciális beállítások' ---> 'Szín mélység' --->
- Színskála
- Finomhangolás
- Fehéregyensúly
Lehetőségek a 9 kép üzemmódban:
1. 'Színskála: Natív' szürkítve - 'Finomhangolás' állítható - 'Fehéregyensúly' állítható
2. 'Színskála: Automatikus érzékelés' szürkítve - 'Finomhangolás' szürkítve - 'Fehéregyensúly' állítható (csak a 'Játékoptimalizáló' kép üzemmódban)
3. 'Színskála: Natív' szürkítve - 'Finomhangolás' szürkítve - 'Fehéregyensúly' állíthatóMiért nincs olyan egyik kép üzemmódnál sem, hogy mindhárom állítható? Az is elég lenne, ha 'Színskála: Automatikus érzékelés' szürkítve + a másik kettő állítható, de ilyen sincs.
A 'full chroma'-t vagy az input lag-ot befolyásolná?Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
deo1977
tag
válasz Pro Koryak #69411 üzenetére
Jah nemkicsit, mondjuk brutál nagy fényereje van. A 5-10%os fekete foltosodás miatt viszont kicserélik a panelt, remélem valami homogénebb EVO-t kapok.
[ Szerkesztve ]
-
-
ziggi_zug
aktív tag
Ilyen rózsaszínesedést eddig tapasztalt már valaki már Sony-n is, vagy ez LG tipikus?
-
fulton
addikt
Igy pár nap állitgatás nézegetés után azt tudom mondani az A83j re - fantasztikus képe van, nem tudok betelni vele. Egy percet sem bánok hogy ennyire megfontoltan került a kis családunkba. Eddigiek alapján : jó választás volt.
Egyáltalan nem nagyon 3.3 méterre a 77 col. Sőt DE mostmár végre semmi hiányérzetem nincs a képmérettel kapcsolatban.
Használati útmutató amit kapunk hozzá 0. De nem is kellett Teljesen logikusak a dolgok, csak egy két dolgot kellett megkeresni ami nem volt elsőre egyértelmű. Hálisten Sikerült összehozni az LG házimozival es működnek együtt.
Jó lenne az egyik távirányító gombjára rá programozni a képernyő kikapcsoló funkciót de Sajnos csak a teljes TV kikapcsolást lehet. Egalabbis en csak ezt Tudtam)[ Szerkesztve ]
-
NoMagix
addikt
válasz alaves #69403 üzenetére
Köszi.
Időközben felhívott egy szerelő aki nagyon kedves volt és segítőkész!
Újrahangolást javasolt és hogy kapcsoljam ki a csatorna hangolás frissítést vagy valami ilyesmit, amúgy megrendelte hozzá az új alaplapot, de mint mondta ilyen jellegű hibával még nem találkoztak.
Szerinte a szolgáltató változtatásai miatt van a hiba.Van még egy dolog amit mondott, az IPON nem ajánlott hely vásárlásra, garanciában ugyan javítják az én készülékemet amíg van alkatrész, de ha olyan hibába futnánk ami nem javítható és csereutalványt adna, akkor ott leszek tévé nélkül.
-
alaves
addikt
válasz Vhiktor #69399 üzenetére
Igen, ez jellemző a Philips-ekre, hogy a nagyon világos tartományban némi részletvesztés van. Na, kíváncsi leszek a teszted eredményére
-
alaves
addikt
válasz NoMagix #69402 üzenetére
Nem kell számla, az adattábla alapján (amelyet lefényképeztél) az LG.ügyf.szolg. már beazonosította a TV-t (garancia) és a számlát is látja a rendszerben (legalább is MM tekintetében így volt B7-em esetében).
-
NoMagix
addikt
Nos nyomtam egy teljes visszaállítást a tévén, de a jelenség nem szűnt meg, hívtam a szervizt, majd jönnek.
Kérdésem az lenne, hogy a számla mindenképp kell amikor jönnek?
3 hónaposan vásároltam innen a fórumról, a fórumtárs az Iponból vette egyéb más eszközzel közösen és egy olyan garancia/szállító levelem van tőle amint minden lényeges infó megtalálható.
Adás-vételit persze írtunk egyet. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz deo1977 #69400 üzenetére
A rószaszinesséáget milyen nézési pozícióból láttad?
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magisk
- Melyik a kedvenc autód?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest