Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- SkyShowtime
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
- DIGI internet
- Microsoft Office és Office 365 topic
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi0000
nagyúr
válasz dgyuri0123 #14397 üzenetére
nyilván mint mondtam nem az sd lesz a fő használati cél, de sok adást nézek, attól még vehet valaki ferrarit ha csak néha viszi ki zárt pályára
amúgy az én mostani TV-m is tudja a banding feature-t szürkénél
Xbox One: bandymnc
-
Faresz29
aktív tag
Nekem már az MM-es shop nem hozza fel sem a B7-et, sem a C7-et!
Gondolom aki B7-et vett ilyen olcsón, az az áruházban vette!
Tényleg, egy jó árasított C7-et mennyiért lehetne megcsípni? -
bandi0000
nagyúr
egyértelmű hogy azt kell de ha a sima tv adás is érdekel akkor nem tudok mit tenni ha leszedek egy sd felbontású videót az olyasmi lenne mint a tv adás?
-
válasz bandi0000 #14390 üzenetére
Nem beszélünk el egymás mellett, olyan az sd amilyen...
De ahogy a többiek is mondják, ott azért erősen osztják a jelet, az is okozhat galibát, de teny hogy 4k tvn 4kt kell nézni"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #14388 üzenetére
Lehet elbeszélünk egymás mellett, mert ma mediaba volt egy tv amin az m1 ment, ami elvileg hd, 55" 4k tv volt , de borzalmas volt az adás , mintha egy zaj "aura" lett vna az ember körül 2 centi szélesen, mostani 42" os tv men nem csúnya az sd adás, persze nem egy fullhd de bőven elviselhető
-
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #14385 üzenetére
az a baj hogy kb fele fele a box miatt ugye
esetleg ha valakinek adott a 4k rv meg szutyok sd adás az dobhatna fel 1-2 képet hogy milyen a végeredmény
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #14385 üzenetére
Netflixen és XBOX-on is megy a HDR, már emiatt is érdemes szerintem a B7-et venni.
-
válasz bandi0000 #14384 üzenetére
Jaaa, értem így jogos a 4k igény, de valahol engedned kell sajnos.
Itt azért többen írták hogy a sima sd tv adás azért hagy némi kívánni valót maga után.
Persze nézhető, meg minden ok, de azért az mégiscsak felkonvertalt kepminoseg lesz.
Szerintem azt kell eldonteni hogy javarészt milyen forrást nézel a legtöbbet...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
bandi0000
nagyúr
válasz Lacielvtárs #14383 üzenetére
hát az a verzió meg már tavaly elötti ha jól tévedek, + itt az xbox is ami natív 4k, illetve tervbe van hogy előfizetek netflixre, hogy az angolt erősítsem, ott meg ugye jó a minőség
-
-
Tündike25
tag
Sziasztok! Ma sikerült nekem is kifognom egy B7-et 382ezerért. Tényleg gyönyörű képe van, tetszik a menüje és minden egyébje is a Samsung H6400 után (végre itt nincs felhősödés), viszont egyvalami mellett nem tudok elmenni... Valami iszonyatos módon tükröződik a képernyője és ez bizony hatalmas csalódás benne... Grrr...
-
bandi0000
nagyúr
hát az tuti inkább itt az a baj hogy nem feltétlenül szügséges most tv-t cserélnem, ezért bosszantana ha a semmiért cserélnek, persze tuti szebbek lennének a filmek, de a tv adásoktól még mindig tartok, mert ha azok vállalhatatlanok lesznek akkor aztán marhára megérte a csere
-
krx21
nagyúr
válasz bandi0000 #14378 üzenetére
Minden oled-nél van banding... Kb 5%-os szürkénél látszik és függőleges csíkok.
De a lényeg, hogy sokkal kevésbé zavaró normál tartalomnál, mint bármilyen lcd dse hibája.
Nincs tökéletes TV!
Te is az a fajta vagy mint én. Mindenben megtalálom én is a hibát...[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
de most akkor ezek mégse minden oledre vonatkoznak? Ha megvenném, akkor teszteljem le bandingre?
Nyilván nem akarok magammal kiszűrni, de pont az ilyen függőleges sávoktól menekülnék LCD-n, akkor meg kiadok egy valag pénzt és ezen is ugyan az lenne csak kicsit más annak nem örülnék
-
Urdaran
kezdő
Tényleg nagyon jó ár az LG B7V-ért, lehet nem is várok tovább, nem hiszem, hogy a VB miatt ennél is olcsóbb lenne.
-
lala666
őstag
válasz Ren Hoek #14369 üzenetére
Képzeld, szoktam azt is főleg sportot. Meg ez egy televízió, ha neked nehéz is ezt elhinni! És vannak sorozatok amit közben jó lenne azért felvenni.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
lala666
őstag
Ez igaz, de a többi meg edge ledes. A Q8 -am is az volt sajnos. Nem kedveltem meg a js 9500 után. Ráadásul a samuk újjabban a rájuk dugott vinyók fáljrendszerét szeretik tönkre tenni, amitől agyvérzést kaptam majdnem. Viszont az LG -ből nagyon hiányzik a dupla tuner.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
törölt tag
válasz yodamastah #14363 üzenetére
Persze, 380 ezerért szerintem remek vétel az a B7.
Itt írtam nagyon hasonlót, hogy tökéletes megjelenítő nagyon sok pénzért sincs. (Projektorokról mondjuk épp azt gondoltam volna, hogy homogén képet adnak, de mindig megtud valami újat az ember.)[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz #72042496 #14361 üzenetére
már megrendeltem, csak mint mondtam hajlamos vagyok a szőrszál hasogatásra annak idején mikor a amoled panelekre volt jellemző, hogy fehér háttérnél rózsaszínes volt a kijelző, de csak egyes darabok, akkor szaladtam is vissza a telefonnal, mert természetesen nekem le kellett tesztelni, onnantól kezdve ha kellett,ha nem láttam ezt
-
törölt tag
válasz bandi0000 #14359 üzenetére
5% szürkénél szokott a leglátványosabb lenni, de műsor közben nem is tudom, kiszúrtam-e. Ha film és játék is lesz, akkor én a helyedben ha megvan rá a keret, 380 ezerért meg is rendelném azt a B7-et, különösen, hogy regisztráció után megint kiterjeszti 5 évre a garanciát az LG.
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
válasz lala666 #14358 üzenetére
Most azért a Qled 9fn valaha készült legjobb LCD tv nem edge LED-es ,és azt írtak hasonló feketéket produkál mint a oled igaz nem annyira fekete de brutális Sony zd9 is oda veri . De oled jobb egyértelmű de ha valaki fel a beégestől jó alternatíva a Q9fn.
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
bandi0000
nagyúr
válasz #72042496 #14352 üzenetére
nem feltétlen tv adásra akarom, mert sokat filmezek, + játszok, csak mégis azért soknak tűnik a hátrány egy ilyen drága tv-n, nyilván rosszabbak az lcd k, de azok legalább olcsóbbak, és nem akarok csalódni, persze 14 nap véd szal azt lehet kihasználom majd
ez a banding jól gondolom hogy csak szürkénél jön elő?
-
-
törölt tag
válasz Cs_Laci #14355 üzenetére
Honlapjukon van a link a kuponokhoz.
De a webáruházból rendelve kupon se kell, ott eleve az akciós árat tüntetik fel.[ Szerkesztve ]
-
Cs_Laci
senior tag
Nah látom másnak is feltűnt, hogy 280K az LG 55 EG9A7V az MM-ben.
Ilyen kupont honnan lehet szerezni? -
tothl
addikt
válasz bandi0000 #14350 üzenetére
inkább ijeszt meg az LCD felhősödése.
Elég sok horrort és scifit nézek ha nem tűnt fel meg ps4 játékoknál sem ahol sokkal több a homogenitás akkor nem lehet olyan rossz. Én nem akarlak meggyőzni, nekem fél éve megvan lassan a B7V, és minden nap áldom az eszem, hogy megvettem. -
törölt tag
válasz bandi0000 #14350 üzenetére
Itt vannak a lehetéses hátrányok. Szerintem nem kell izgulni a banding miatt, a többi miatt meg még annyira se. Rendelt online, ha netán mégsem tetszik, visszaviheted két héten belül.
A tévéadás nem lesz nagy szám egy ilyen tévén, sőt, esélyes, hogy a tömörítési hibák előjönnek rajta. Lebeszélni nem akarlak, de kábeltévét nézni szerintem egy közepes LCD is tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
belan
addikt
Meg soha nem volt ilyen olcsó a oled tv hivatalos forgalmazónal 280 a full HD 382 lg b7
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
bandi0000
nagyúr
Kár volt olvasni, mert ez a banding megijesztett, az a baj kurva érzékeny vagyok ilyenekre, és képes lennék letesztelni, és mivel mindegyik ilyen így zavarna
de arra nem találtam választ hogy sima tv adás mennyire nézhető kategória egy ilyen tv-n
-
belan
addikt
válasz yodamastah #14340 üzenetére
Nagyon jó ár olcsóbban vetted mint én .
-
tothl
addikt
válasz bandi0000 #14345 üzenetére
Nem kell aggódnod, felhősödés pl. egyáltalán nincs. Sötéthez közeli tónusoknál lehet némi banding meg inhomogenitás, de én az enyémet tesztábrával nem néztem meg direkt, filmeknél, ps4 játékoknál meg nem tűnt fel semmi. Illetve egy valami. hogy csodálatosan néz ki minden.
Egész más világ, mint az LCD.[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz Borisz76 #14343 üzenetére
persze ezen túl vagyok, ez annyira nem nyugtatott meg de ezen kívül érdekelne, hogy van e valami, mint pl az LCD felhősödés, vagy bármi féle inhomogenitás akármi
Illetve, hülye kérdés, de SD adások nézésénél rosszabb eredményt tapasztalnék, mint egy kisebb FullHD tv esetén?
-
Pro Koryak
addikt
baromi jó ár érte, igaz már csak 449-re írták a sima árát a héten.
8ó után már nem is volt fent az oldalon.
Ennyiért még én is vettem volna, talán foci vb-re még lesz egy adag akciósan. -
bandi0000
nagyúr
Korábban volt szó arral hogy a beégêsen kívül van még gyetekbetegség, vagy vele járó hátránya az olednek, ezeket le tudnátok gyorsan írni nagyjából hogy mik? most a nagy akciókba lehet vennék b7V t de attól tartok túl sokat várok majd el tőle és nem fogja beváltani azt
-
krx21
nagyúr
Iszonyat jó áron vetted. Gratulálok!
-
yodamastah
őstag
Na reggel voltam médiamarktban, kupon akciós az 55B7V is. Vettem is egyet 382e volt
Elvileg az 55C7V még olcsóbb (ez van a kuponon), de ebből nem tudtak adni, valamint rendelni sem lehet webshopban.
-
krx21
nagyúr
válasz yodamastah #14338 üzenetére
Hát nem csodálkozom...
-
Joshi
titán
Ok, de nem véletlenül változtatták meg a nevét, lehet hogy már más a funkciója. Viszont ha tényleg így van, akkor lehet hogy ez miatt nem tudom rendesen bekalibrálni a tévét. Próbáltam azt is hogy kikapcsolom, de akkor a 120cd/m2-es fényerőt lehetetlen elérni. Nem tudom hogy a szervizmenüben lehet-e valami okosság hogy ez ne szóljon bele.
-
jugeen
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Dr. X
aktív tag
Az LG C8-as sorozatú tévékhez lehet merevlemezt csatlakoztatni és műsorokat felvenni? Mert ahogy nézem a távirányítón csak megálltás és elindítás gomb van, de felvétel és előre-hátratekerés nincs, mint a Sony távirányítókon.
-
alaves
addikt
Aki kalibrál 55B7V-t, örülnék ha leírná az értékeket. Kíváncsi lennék mekkorák az eltérések.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Fang
aktív tag
Sziasztok, lassan de biztosan érik a tv csere és OLED irányba szeretnék elindulni. Egyenlőre még csak tapogatózok, és tanácsra volna szükségem.
65"-os méretben 3000€-ig mi volna jelenleg a legjobb választás, vagy melyik készülékek jöhetnek szóba. Az utóbbi időben nem nagyon követtem a piacot, így kicsit elvesztettem a fonalat.
Az LG-nél úgy látom eléggé átalakult a számozás. Ha jól veszem ki a 6-7-8 az évjáratot mutatja előtte egy betű pedig az évjáraton belüli típust. Van esetleg valahol egy fellelhető táblázat ami ezt áttekinti?
LG mellett több más gyártó is forgalmaz oled tv-ket, ezek mind LG panelt használnak vagy saját fejlesztések? Érdemes lehet LG-n kívül más márkában is gondolkozni?
Előre is köszi az eligazítást
[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
Tengri
senior tag
-
bandi0000
nagyúr
válasz sakal83 #14318 üzenetére
pont azért dobtam be, hogy így azért már elhiszem hogy cserélik, ha nem akkor van bizonyíték azt nem tudtam hogy 1 db pixel hibánál is cserélnek, mert általában meg van adva hogy x db színes vagy x db fekete pixel esetén van csere
B7 Lg egész kellemes árban van, de a C7 szinte ugyan ott, megéri a c7 a kis felárat? illetve mennyi különbség lehet a B7-B8 között? Érdemes lehet kivárni hogy az is 4-500k ra menjen le?
-
Joshi
titán
válasz yodamastah #14314 üzenetére
Pont azért lenne jó a DisplayCal-al külső referencia anyagot bevinni, hogy az asztali lejátszóhoz tudjam kalibrálni a tévét. A HCFR ezt tudja, de az meg nagyon szórja a mérést. Jó lenne kipróbálni egy másik progit.
-
Partizan182
senior tag
válasz yodamastah #14313 üzenetére
Ja, CMS-hez mi sem nyúltunk anno, amint a greyscale kisimult, szépen a helyére ugrottak a színek, szal nem is kellett.
Az tudott hogy az LG CMS-e évek óta broken, de fura hogy LUT alapú Auto-Cal is ugyanezt okozza.
-
yodamastah
őstag
Ha kalibrálsz, a teljes lejátszási lánc legyen benne a kalibrálási folymamatban. Azaz kalibráláshoz is használd azt a lejátszót amiről nézni fogod az anyagokat. Tapasztalat az, hogy lejátszó oldalról is tud jönni annyi probléma, hogy a teljes videoláncra figyelni kell, nem csak a megjelenítő beállítására.
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz Partizan182 #14307 üzenetére
Oledet utoljára B6ot kalibráltam. Ahogy hozzányúltam a CMS-hez erősödött ott is a banding (posterize).
17-18as modellek passz, 16ban abbahagytam az ipart. Most már a fogyasztói oldalt erősítem
Most tervezek B7et venni. Ha eljut ide a dolog, nekiesek majd I1Pro-val
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Pro Koryak #14310 üzenetére
Igen, de milyen kalibráló szoftvert? Mert az x-rite termékekhez az x-rite profiler jár, de állítólag az gagyi. A HCFR-el én nem boldogulok, a DisplayCal-al meg nem tudom hogy kell külső referencia anyagot bevinni. Én nem akarom a tévét HDMI kábellel rákötni a PC-re, mert én a tévét az asztali lejátszómhoz szeretném kalibrálni.
[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
Cseszheted az Autocal-t, ha kell még hozzá a mérőműszer is.
"To use auto-calibration you need a pattern generator (such as VideoForge Pro) as well as a meter (X-Rite, Konica Minolta etc.)"
Ha meg veszel műszert, gondolom kapod hozzá a kalibrálószoftvert.Ha hívsz szakembert, neki meg van mindene a kalibráláshoz.
[ Szerkesztve ]
-
mimic1979
aktív tag
Hát ezt sajnálattal hallom hogy a B7 nem részesűl ebből.
-
mimic1979
aktív tag
Az automata kalibrálásra gondoltam
-
mimic1979
aktív tag
Olvastam mostanában hogy a Calman féle kalibrálás lehetséges LG OLED tv-nél? Valaki alátámasztja ezt vagy esetleg hülyeség az egész? Ha mégis igaz lenne van valaki aki ezzel foglalkozik?
-
Tengri
senior tag
Köszönöm a választ!
(#14299) Joshi:
Köszönöm a kiegészítést!Nagy a dilemma...valahogy a sony egy picit jobban tetszik, de az androidtól egy kicsit tartok.
MM-ben nagyon bejött a C8 is. Várom a foci VB-s leárazást, illetve hátha lesz rá kiterjesztett gari is még."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- SkyShowtime
- Vezetékes FEJhallgatók
- De mennyi az annyi?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Fizz.hu - vélemények, tapasztalatok
- További aktív témák...