Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz chris0000 #15997 üzenetére
A DV-nek nincs számottevő adatátviteli sávszélességre szüksége, egyszerűen a küldő és fogadó eszközöknek kell tudnia kezelni a formátumot. A Sony A1 OLED tévék csak az olyan DV jelet fogadják HDMI-n keresztül, amik elődekódoltak. A Sony azért választotta ezt az utat, mert így lejátszás közben a TV SoC erőforrást spórol. Valami ilyesmi áll a történet hátterében.
Csak az LG tulajoknak van lehetősége DV-t lejátszani, de nekik is csak eredeti lemezről ami DV-t tartalmaz. ELACielvtárs most vett egy CA UHD lejátszót ami elvileg kezeli a DV-t. Hiába a DV releasekkel, azok is nagy eséllyel sima HDR10-sek. -
chris0000
őstag
mikor vettem a TV-t,hozzám vágtak 1 2000Ft-os "éhdzsdiemáj" kábelt,mert mondták minek a drága kábel...parasztvakítás...azóta sincs vele bajom...vennék én de kb.minek...ez most komoly,h ha DVt is ki akarom használni,kell egy ilyen DVt is tudó kábel,úgy értem ami ezt a sávszélt,adatmennyiséget áttolja?...
[ Szerkesztve ]
-
Jugar
tag
válasz Lacielvtárs #15990 üzenetére
Jó tudni hogy ez is átviszi a DV-t, ez idáig rejtély volt, biztosat idáig senki sem írt ezzel kapcsolatban.
-
Joshi
titán
Vannak új Dolby Vision demók, aztán lehet hogy csak nekem újak.
-
-
Jugar
tag
válasz Lacielvtárs #15984 üzenetére
És milyen HDMI kábelt használsz? Ha jól tudom csak HDMI 2.1 a DV kompatibilis.
-
chris0000
őstag
nah és a Rampage (Tombolás) UHD-val mi a helyzet?
-
-
Jugar
tag
válasz Lacielvtárs #15969 üzenetére
A CXUHD-t HDMI-n keresztül csatlakoztattad a tv-hez amikor a DV-t megjelenítette?
-
Joshi
titán
válasz Pro Koryak #15975 üzenetére
A B8 gyakorlatilag tavalyi modell idei panellel, előrelépés minimális. De ezen ne rugózzunk, majd év végén vagy jövőév elején visszatérünk a témára.
Minimális hajlás van az enyémben is, de egyszer már lefotóztam. A 65"-os méret szélessége 145cm, ezen a hosszon ennyi hajlás teljesen elfogadható. A Sony A1 kijelzője ráadásul végig 8mm vastag(alul is), csak középen van merevítve a tartókonzollal(hardverrel).
-
NY_A
őstag
Lenne egy kérdésem.
B7-nél a pixelfrissítés automatikusan lezajlik este amikor tétlen a készülék, vagy nekem kell elindítani? Általában majdnem minden nap megy a tv 4-5 órát folyamatosan kikapcsolás előtt. -
Pro Koryak
addikt
"Amire te gondolsz az a nyomtatott paneles verzió, arra még várni kell néhány évet."
Nem, arra céloztam, hogy már idén is hanyatlik az lcd piac = elfogadható képminőségű nem igazán van + szinte az összes ips paneles."Ősztől kezdett normális ára lenni az OLED-nek, az 55”-os idei modellek ára is 350-450 körül fog kifutni."
Hát, már most 600e az 55b8, hol van még a novemberi, valamit is érő akciósorozat ill. a jövő évi kifuttató időszak.Az is érdekes, csak az lg-nél látni ezt az ívelt síkképernyőt. Tök mindegy 55" v 65".
A te sony 65a1-eden tuti nincs ív. -
Joshi
titán
válasz Lacielvtárs #15969 üzenetére
Milyen filmmel? Eredetivel vagy rip-el? Címe jöhet privibe is.
-
front3r
őstag
Az Apple TV 4k médialejátszó az tud ISO-t kezelni(ha nem gyári, akkor 3rd party app-al), és ez esetben ki tudom küldeni a TV-re a DV-t?
Ha igen, akkor ez beszerzős lesz, de valószínű csak jövőre, addig meg lehet megoldják a többi új vagy jelenlegi médialejátszóval is. De nem vagyok otthon a témában annyira, hogy most kizárjam ennek a lehetőségét.
A HDR10+ az várható LG készülékekre szerintetek valami update formájában? Van azon kívül akadálya, hogy az LG egyelőre "nem foglalkozik vele"? Lehet nem is lesz befutó standard a HDR10+ ?
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
No meg is érkezett a cxuhd.
Tényleg nem tudja úgy a DVt mint gondoltam, igazad volt.
Tudtam csak nem sejtettemViszont azért csak sikerült egy filmmel kiprobalni a DVt
[kép]
Létezik a DV 'jobb' mint a hdr?
Arról nem is beszélve hogy sokkal szebb a kép így hogy a cxuhd skalazza fel a fullhd tartalmat és nem a tévé..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
NY_A
őstag
válasz zohan echte #15932 üzenetére
Nemrég kaptam meg én is a B7-et, és az enyémben is van egy kis ív. Egyáltalán nem zavaró, alig észrevehető. Úgy vettem észre, hogy direkt figyeltem kicsomagoláskor az itt tapasztaltak alapján. Szerintem ez mindegyiknél így lehet, maximum a mértéke térhet el. Lehet szándékos az egész, talán nagyobb merevséget kap így.
-
max004
tag
LG 55B8 teszt (lengyel)
[link] -
Joshi
titán
válasz Pro Koryak #15960 üzenetére
Ősztől kezdett normális ára lenni az OLED-nek, az 55”-os idei modellek ára is 350-450 körül fog kifutni. De úgy is meglátjuk. Amire te gondolsz az a nyomtatott paneles verzió, arra még várni kell néhány évet.
[ Szerkesztve ]
-
kalimist
aktív tag
válasz FIREBLADE78 #15961 üzenetére
Az 55B8 most 600k, ez 150 ezerrel kevesebb az 55C8-nál. Ez nem rossz ár szerintem az 5 év garanciával. Képminőség ugyanaz, az alpha9 és alpha7 közt csak papíron van különbség és amúgy is ilyen "képjavító" dolgokat nem szokás bekapcsolni ha normális anyagot kap a tv. Fentebb írtad, hogy elsősorban jatékra kell és a B8-ban is van HDR game módban Dynamic tone mapping tehát nem sötét a kép.
Én sem gondolnám, hogy sokkal olcsóbb lesz később, ki tudja hol lesz a dollár/euro fél év múlva?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz FollowTheORI #15957 üzenetére
Igazából nem értem teljesen mondataid,kicsit kínai nekem. Megvárom míg a c8 olcsóbb lesz. Köszi
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Pro Koryak
addikt
Ja, amúgy kérdeztem a fullhd felskálázást, mennyire látható hogy nem natív 4k?
(A színtér miatt írtad, hogy nem az igazi.)"Lehet hogy kicsit olcsóbb lesz, de szerintem nem számottevően."
Pedig tuti jóval olcsóbbak lesznek. Egyre inkább beindul az oled szekér. 3-4 év és már szinte csak oled lesz a felsőközép-/felső kategóriában.[ Szerkesztve ]
-
chris0000
őstag
az Expedíciót nagyon ajánlom mindenkinek!,nem csak az UHD miatt!!!
-
Joshi
titán
válasz Pro Koryak #15952 üzenetére
Lehet hogy kicsit olcsóbb lesz, de szerintem nem számottevően.
-
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #15947 üzenetére
PS/konzol szinten úgy tudom egyetlen komolyabb előny van, azt hiszem... hogy a dynamic tone mapping működik HDR game mode alatt is (ezért nem lesz túl sötét vagy túl világos, ha használod)... a b7 meg csak a HDR filmekhez tudja és bele van integrálva a low dynamic contrastba.
+ tud BFI-t játékhoz és HDR alatt is (ha ez kellene).
Meg még azt hiszem van pár apróság... input lagokal is...De ezt leszámítva meg úgy összegészében relative minimális a különbség játék szempontból (is).
Az biztos, hogy a B7 (most még) sokszor jobban megéri.
De ha kifut majd, jövő tavasszal a B8/C8 is olyan áron lesz, mint most 7-es széria.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
-
válasz OPiiPO #15953 üzenetére
Nem rossz, de jelenleg rohadt drága. Én ezért b8 helyett mindenképp a b7-et venném, vagy ha pénz nem számít akkor meg rádobok pár 10000-et ami ilyen kategóriában már kerekítési hiba és akkor a legjobb képminőségű tv-vel rendelkezem.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Pro Koryak
addikt
Most mit sírtok?
Ha kifut a 7-es széria, a 8-as még a 7-estől is olcsóbb lesz! -
Gtaati
őstag
válasz FIREBLADE78 #15950 üzenetére
Hello!
Nem akarlak elszomoritani, de szerintem karacsony korul B7-bol ujat es nem outleteset nem fogsz mar kapni. Csoda az is h most meg kaphato... Lehet a Vb miatt passz...
-
válasz FIREBLADE78 #15947 üzenetére
b7 helyett max a c8 érné meg. Szerintem vett a b7-et. Ps-nél baromira nem lesz különbség.
-
FIREBLADE78
addikt
b7 és b8 között van akkora különbség,hogy megérje a felárat az új? Engem csak játék érdekel(ps4). Nem nézek 4k filmet.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #15945 üzenetére
Igen, pont ezért kérdeztem, hogy melyiket nézte. Ha mkv verziót(remux), akkor tárgytalan, de ha a másikat, akkor érdekelne a módja.
[ Szerkesztve ]
-
-
chris0000
őstag
az Expedícióhoz van felirat innenami tökéletes a filmhez! (a legelső ami jó!)
-
chris0000
őstag
válasz fplweb2012 #15889 üzenetére
-
front3r
őstag
válasz zohan echte #15780 üzenetére
Nekem is van egy minimális hajlat benne, de nem ekkora mértékben egyáltalán, kb hasonló szögben mint nálad.
Ha nem változik idővel a meleg miatt - vagy bármi miatt - akkor nincs ezzel probléma(legalábbis nálam).Viszont ha változni fog akkor az bizony garanciális probléma, mert nem történt fizikai ráhatás - hanem a panel magától lett ilyen - ezt amúgy az LG könnyen ki tudja deríteni szerintem.
PS5 Pro - iPhone 14 Plus, Watch S7, MacBook Pro
-
-
törölt tag
válasz adamssss #15936 üzenetére
Szerintem meg lehetne próbálni szemből nézni a tv-t, nem oldalról. Úgy lehet, hogy nem látszik a görbület. Ha viszont a tudat zavarja az illetőt, akkor siránkozás helyett ki kell hívni a szervizt. Valószínűleg tudnak róla, hogy ez benne van a pakliban, hiszen nem egy vastag panelről van szó, ha jól emlélszem, valakinek szó nélkül cseréltél is.
-
-
Ezért kell íveltet venni ott sokkal nehezebb felfedezni a hibát
Viccet félretéve szerintem simán lehet ekkora felületen a hőtágulástól is. Ebben a tv-ben kb nincs merevítés így pokoli könnyen hajlik. Sajnos ez van. Nem hinném, hogy a mozgatástól/fogástól lenne.
-
daneel_hu
addikt
válasz zohan echte #15932 üzenetére
Ez az 5 mm azért durván hangzik.
55 colos a tévé? -
crissprivat
senior tag
A Panasonic oledeknél is fent áll ez a görbülés?
Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
zohan echte
tag
Erről a B7V 'elhajlítgatásról' egy pár szót mondanék.
A tvt mikor megvettem, szerintem kellő figyelemmel szereltem össze. Szemrevételeztem és nem találtam rajta hibát, persze ekkor még nem kezdtem el centivel meg cérnával méregetni. Elvégre, csak egy közel fél millás tvt vesz az ember és azt gondolnám ilyen hiba nem lehet. Örültem a tvnek majd egy hét múlva egy haverom szólt hogy a teteje íves. Na ekkor írtam be ide a fórumba ezzel kapcsolatban. Nálam nem csak a teteje ívelt, hanem az egész kijelzőbe középen, függőlegesen és vízszintesen is van kb 3-5mm. Ahhoz, hogy ezt én okozzam nagy hibát kell elkövetni. Telekomnak nem vittem vissza mert félő volt, hogy a sztornó miatt lecsúszok az 5 éves garanciáról. Majd ha nagyon zavar az LG-vel megvitatom ezt a hibát. Addig is használom nagy megelégedésemre. -
nagyúr
válasz AkosKJ #15929 üzenetére
Ha képet ad és nincs hajlítgatva akkor bőven elhozható.
Ki sem kell szedni a csomagból csak picit megemelni amíg bekapcsolod/-ják a pöcökkel...
De nem szokott gond lenni velük... szerintem ez az elhajlítgatás sem a gyárból jön, azért azt érdemes megnézni hogy van e/zavaró e.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
AkosKJ
tag
Sziasztok.
Héten szeretnék B7 Oledet venni.
A boltba szeretném vásárláskor az új becsomagolt tvt, megnézni, hogy minden jó re rajta működik nem sérült,stb, és visszacsomagoltatni.
Érdemes e végignézni vagy sérülhet ezáltal? Ha volt rajta futtatva anyag és utána áramtalanítva lesz az okoz e károsodást stb?
Mit javasoltok, ti hogy csináltátok?Mire érdemes odafigyelni még szerintetek? (nem hajlított e a kijelző és a többit, azt már itt olvastam )
Tudom hogy hülye a kérdés de azért nem mindennap vesz ilyen TV t az ember meg nem is olcsó. (tudom volt durvább is az ára)
Előre is köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Lacielvtárs #15892 üzenetére
Az oled fény, egyéni preferencia sdr és hdr esetén is. Tehát nincs olyan, hogy annyin kell, hogy legyen.
Ha túl fényes neked, vagy csak kicsit még kímélni szeretnéd a panelt, akkor vedd vissza, úgy ahogy Neked jó... -
Joshi
titán
válasz Lacielvtárs #15918 üzenetére
Pont azért írom hogy nem fog menni CA CXUHD-val sem ha nem kezeli az ISO-t és Mappa struktúrát menüvel. Hiába nyitnád meg a DV metaadatot tartalmazó m2ts fájlt, az magát a filmet nem tartalmazza és BD struktúra kezelés híján nem is fogja neked elindítani. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nincs DV a ripekben.
-
válasz #72042496 #15922 üzenetére
Nem rohanok, igazából a tv kepminosege nyugozott le, ami indokolta hogy fejlesszek playert...
A DV csak mint próba, opció jött a képbe.
Igazából nekem az eredeti hd hang fontosabb most, mert jó dolog a szinkron, de az igazi dinamikus jó 'mozihang' mégis az eredeti hang."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #15918 üzenetére
A Dolby Vision-nel kapcsolatban szerintem ne rohanj, előbb ezt nézd át.
A probléma, hogy hibás metaadat-kezelés miatt szürkések lettek a feketék, de nem követem, mi a mostani státusz. A nyitó hozzászólás szerint érkezőben a javítás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Faresz29 #15917 üzenetére
Az AVSForumon folyton azt íják, hogy PS-játékoknál a HDR-t elcseszték benne, sötét. Valamelyik régebbi FW-frissítés óta ilyen, tudtommal azóta se változott.
Amikor bedobtam ide a dolgot, akkor az derült ki, hogy PC-vel és filmekkel nincs HDR gond, PS-sel pedig talán azért lehet, mert az magasabb maximum fényerőt enged? De ez úgy emlékszem, csak spekuláció maradt, konkrét komment nem érkezett akkor ide a PS-sel kapcsolatban. Sőt, korábban inkább azt írták, hogy szuper rajta a HDR.
Szerintem ez egyébként jó ár érte, de én a fentiek miatt nem mertem 7-es sorozatút venni.
[ Szerkesztve ]
-
De nem erről beszéltem.
Adott a mappa, amiben az összes bd file szerkezet benne van...
Kitallozom azt az m2ts filét, amiben a film van.
Itt most nincs szó isorol vagy bd struktúrárol.
Azt is lehetne hogy egy sima mappába kimasolom a film filét es azt nyitom meg a cxuhd-n.
Ezt tudja a sima cxu, itt olvasható is a tesztben. [link]
Az oldal majdnem legalján írnak róla.
Arra leszek kíváncsi hogy ugyanezt tudja e cxuhd...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire lehet még jó választás a B7?
435 az emagon, és jár az 5év gondoskodás!PS4 pro, és 4K filmek , YouTube rajzfilmek amire használnám!
Egy FullHD Sony W805B váltana... -
Joshi
titán
válasz Lacielvtárs #15915 üzenetére
A lényeg, hogy ha a CA CXUHD lejátszó nem kezeli a BD ISO-t vagy Mappa struktúrát, akkor esélyed sincs a ripeket DV-ben látni. Ettől függetlenül tudtommal nincs DV a ripekben, de azért próbálkozz.
-
-
Joshi
titán
válasz Lacielvtárs #15913 üzenetére
A kiegészítést is olvasd el, de a lényeg, hogy az LG ki is írja a Dolby Vision logót ha olyan anyag megy. Szóval nem jó ha sima HDR-t ír, mert az a HDR10.
-
-
Joshi
titán
válasz Lacielvtárs #15911 üzenetére
Meg kell venned eredetiben a filmet hogy DV-t láss. Hidd el. Majd utánanézek hogy a magyar 4K BD kiadású filmeken van-e DV. Elvileg a Media Markt-ban kezembe is tudom venni a lemezt. A Mátrix USA kiadása biztosan tartalmaz Dolby Visiont és már itthon is megjelent, a Ready Player One is, de az még nem jelent meg itthon.
A CA lejátszóval tuti nem fogsz tudni BD ISO-t és BD Mappa szerkezetű anyagokat nézni, az MKV meg 100% nem tartalmaz DV-t. Nekem is csak úgy van lehetőségem az esetleges DV-re, hogy az Oppo 203-ra van CFW amivel már megy az ISO és BD Mappa lejátszás is. Igen, csak úgy tud működni a DV ha kezeli a menüt is.
Ja és egy fontos dolog ami nem off, hogy a Dolby Visionos anyagok tartalmazzák az alap HDR10-et. Szerintem sokan ezért hiszik azt, hogy DV-ben látják a ripeket.
[ Szerkesztve ]
-
Én legalább annyira cambridge mániákus vagyok mint elac.
A cxu player ami fullhd univerzális blu-ray player, tökéletesen működik hálózatról.
Azt olvastam és azt az infót hallottam róla hogy hálózati környezetben ugyanolyan stabil a cxuhd, mint a cxu.
Már pedig akkor jó döntés lesz, függetlenül attól hogy lehet tularazottnak tartják...Szerkesztésedre : de én a probammal nem mkv filét nyitok meg hanem egy m2ts filét.
Akkor is ugyanez a helyzet?
Lehet hogy a DVt a menüből 'indítja a lejátszó' ?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Joshi
titán
válasz Lacielvtárs #15909 üzenetére
Nem tudom, de ha nem lemezlejátszásra veszed, akkor szerintem inkább vegyél egy Apple 4K TV-t. Sokkal olcsóbban jössz ki, meg aztán fene tudja hogy mire képes a CA lejátszó hálózati lejátszóként. Gondolom nem akarod pendrivera másolgatni a filmeket. Habár hiába is másolnád, mert az ISO-t és BD Mappa struktúrát azt hiszem nem viszi.
ui.: itt a topikban világosított fel valaki hogy bizony nincs DV a 4K ripekben. Ha Mediainfóval megnézel egy valós DV anyagot, akkor ezt kell látnod. Én egyik ripnél se látok ilyen infókat.
[ Szerkesztve ]
-
Így van urak, a cxuhd van külön hdmi hangnak az megy s cxr200ba, a kép meg közvetlen a tévébe.
Joshi, azt az infót kaptam hogy a mappa szerkezetben a megfelelő m2ts filét meg tudom majd nyitni a playerben és úgy el fog indulni, mert a mostani cxu is tudja blu-ray file kapcsán.
Majd kiderül, kiprobalom.
Amugy6nem csak ezért veszem, hanem szeretném az eredeti hd hanggal filmezni ezzel a brutál 4k kepminoseggel.
Még jó hogy tudja a tv a dolby atmost"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #15903 üzenetére
Az erősítőd támogatja a Dolby Visiont?
-
Joshi
titán
válasz Lacielvtárs #15903 üzenetére
Akkor meg kell venned eredetiben a filmet, ugyanis a 4K HDR ripekből állítólag hiányzik a Dolby Vision mert azzal együtt még nem működik a ripelés. De még az is kérdéses, hogy a magyar kiadások tartalmazzák-e a Dolby Visiont. Nem tudom, meg kellene nézni.
(#15904) bandi0000 tudja, de csak két demó van ami Dolby Visionos. A 4K HDR ripekből meg hiányzik a DV.
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
-
-
törölt tag
Azenkóron van 2 verzió is a Ready Player One-ból... LG tv csak az MKV(remux) verziót tudja lejátszani, ami nem tudja a DV-t, vagy a "sima" verziót is? Külső merevlemezről...
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Lacielvtárs #15900 üzenetére
Így van.
Ma én is megnéztem a Ready Player One-t HDR-ben, nagyon ütős volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest