-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
retes
aktív tag
Sziasztok!
Hosszas válogatás után megszületett a végeredmény. 18-55 kit obi és egy Sigma 70-300 APO. Eme kettőssel kattintgatok és nagyon nagyon meg vagyok elégedve a képekkel. Igaz lehet a tamron jobb képet csinál, de olyan áron vettem a sigmát, hogy nem is kellet nagyon gondolkoznom, hogy most mi is legyen...
Köszi mindenkinek a segítséget!
Retes
-
Szten Márs
nagyúr
Nem lehet, ez egész biztos. De hát a kitobival még hatalmas túlzással sem lehet makrózni, sehogy. Vagy akkor nagyon más a fogalmunk a makróról. Mondjuk a makró jellegű fotó jó szó arra, amitlehet vele, kifejezetten megtetszett most ez a kifejezés
De a lényeg, hogy annál nyilván jobb
-
philoxenia
MODERÁTOR
Makrora alkalmasabb az az összeállítás, ha jól értettem, nekem 70-300 van, elégedett vagyok vele. A leképezési aránya makro állásban sem éri el, a valódi makroobikét, de azért aránylag jó makrojellegű fotókat lehet vele csinálni. Telére hosszabb, mint a 200-as, néha jól tud jönni ez, ha nem lehet közelebb menni a témához.
-
johnjohn
addikt
"Viszont a baj az, hogy sokan mondták, nem éri meg mert nem tudok jó képet csinálni vele..." Ez így mondjuk marhaság, tehát aki ezt mondta, annak az életben nem volt még a gépén ez az obi, vagy nem tudja, hogyan kell egy teleobjektívvel fotózni.
Az viszont ahogyan Szten is írta tény, hogy bár szerepel rajta a makro felirat nem valódi makro-obi.Telének 70-től 250-270 mm-ig elég jól használható.
Valami 55-200- és DCR 250 -es előtét még a legolcsóbb megoldás. -
Szten Márs
nagyúr
Az áráért (még akkor is, ha lehagytál egy nullát róla
) jobbat aligha lehet ajánlani. Tényleg csak ez van, meg a Sigma 70-300, mint 3rd party obi. A Tamront jobban szokták szeretni, jobb rajzolatúnak, élesebbnek mondják, de nagyobb kromatikus aberrációt produkál. Mellesleg nagyon nem makróobjektív. Mint ahogy a Sigma 70-300 sem. Nem attól makróobi a makróobi, hogy rá van írva a makró szó...
Egyébként milyen géphez kellene? Hátha a márkán belüli objektívkínálatban tudunk mondani valami jót. -
Flashy
veterán
hetente előjön itt ez a kérdés, hogy melyiket a 3 közül (APO és "anélküli" Sigma, meg a Tamron), általában az szokott kijönni hogy APO nélküli Sigma gyengébb, a másik kettő kb azonos, Tamron nagyobbat CA-zik, élességre kb egyforma, de jóval olcsóbb mint a Sigma. Sigmához asszem jár pohár meg szatyor, Tamronhoz csak pohár. én nem bántam meg a Tamront.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Android játékok topikja
- Parfüm topik
- Ukrajnai háború
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest