- Befutott az AI az ügyfélszolgálatra, és sokkal több terméket tudnak azóta eladni
- A Musk-féle DOGE AI segítségével figyeli az USA szövetségi dolgozóit
- Az OpenAI visszaperelte Elon Muskot
- Trump óriási adót varr a TSMC nyakába, ha az nem gyárt az USA-ban
- Fotonikus technológiával gyorsítják még tovább az AI-chipeket
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VPN topic
- Mesterséges intelligencia topik
- Ubuntu Linux
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows Insider Program
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Musk-féle DOGE AI segítségével figyeli az USA szövetségi dolgozóit
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnjohn
addikt
Pár tesztképet lősz vele, lehetőleg nyitott rekeszen, mondjuk 45-fokos szögben, úgy fél méterről, valami újságról, vagy ilyesmiről, és megfigyeled, hogy a képen is azon a sávon van-e az élesség, mint ahová "céloztál".Leírás, tesztábrák.
-
johnjohn
addikt
-
rumos14
nagyúr
a Canon obikat csak tesztekből ismerem. a 18-135 már erősen kompromisszumos, beszédes, ha megnézed a felbontás ábrákat itt [link]. a 17-85-ösre sokan prüszkölnek, nyilván okkal. eleve gyenge a kezdő fényereje, és még azt is érdemes egy stoppal lerekeszelni. ez igaz a Sigmára is, de pont mivel pont egy FÉ-kel erősebb, ez sokkal kevésbé probléma. összességében a Sigmát ajánlom, a 3 év gari sem hátrány, de alaposan teszteld le, mielőtt elhozod.
-
johnjohn
addikt
Ha csak egy objektívvel akarod megoldani akkor a Sigma.A másik kettő felejthető.
A Sigmát alaposan ki kell próbálni, lehet közöttük fókuszhibás darab !
Én inkább kétfelé osztottam az átfogást, és Tamron 17-35/2.8-4 és Tamron 28-75/2,8-as obikat használok. Ezeket használtan együtt 120-130 000.-ért meg lehet venni. -
Bubanc
aktív tag
Ugyan ilyen összeállításom van nekem is, bár alap obim nem volt...
Nagyon meg vagyok elégedve ezzel az obival, a fényereje nagyon sokat számít, csak ajánlani tudom. A képek közepe tűéles, általában a fókuszt is jól megtalálja, ritkán volt gond az AF-fel. A kép széle felé csökken a felbontás, de összeségében nagyon jó.
Az én példányomnál alig észrevehető a CA szerencsére, visont jobban becsillan mint másoké...
Na van lehetőség próbálja ki a Tamron f2,8 asát is!
Ja és ha a pénz nem akadály akkor mindenképpen Canon f2,8 IS -
KTTech
veterán
-
ottkar
addikt
A lencseszámba beleértendő egy védő üveg, és egy hátsó szűrő. A képstabilizátor körülbelül két lépéssel gyorsabb záridő* használatát teszi lehetővé.
Már megint egy analfabéta írt ismertetőt! A lencsékbe csak ő érti bele a védő üveget meg a szűrőt. Mi az a "két lépéssel gyorsabb" záridő? És tyúklépéssel vagy libatotyogással kell számolni?
-
Dtomi
őstag
le lett írva Nem csak én Szten Márs is leírta
-
Dtomi
őstag
Egyszerűen butaságokat szeretnél abból adódóan, hogy nicns meg a kellő tapasztalat. Ergo hiába írják már le 100x hogy mit hogy kéne, csak megy tovább vég nélkül ez a marhaság. Természetfotózásról beszálünk, azt, azzal, úgy, ahol, amikor, klasszikus módon nem lehet!!! Hogy te egyénileg milyen végeredményt, mi a CÉLOD mi nem tudjuk. Akkor, hogy adjunk rá tanácsot????
Legkevesebb fény mellett a nagy fényerejő optikák működnek jobban ezek a fotózás alapjai ezekkel nem vagy tisztában.
-
kiskornel
addikt
Nem tudom, te hogy fotózol, ezért ez csak egy újabb ötlet...
Ha etető köré gyűlnek a vadak, akkor az egy jól behatárolt hely.
Sötétben hosszú záridő, magas ISO, kis F érték (de azért jól beállítva / mélységélesség is legyen), tele kitólva. A hosszú exponálás alatt elvillantani a vaku-t, ami az etető környékén villant gyors villanásra állítva.
Ilyen technikával készülnek a "vizes lufik szétdurrannak" pillanatfotók, vaksötétben, durranási hangra szinkronozva a vakut.
Ha nincs fix hely, akkor ez nem müxik... és nagyon sok előkészítés kell hozzá.
-
ottkar
addikt
Miért írsz kimondott marhaságot? Mit csinálsz meg? Amelyik optika megakad a végtelen jelnél avval mit állítasz túl? Az úgy van gyárilag megcsinálva.Ez nem bűvészmutatvány! Bár lehet hogy te a CCD-t is ki tudod nyújtani mint a rétest. 100 optikából 96-on nem lehet a végtelen jelen túlra állítani a skálát.
-
johnjohn
addikt
Nekem volt egy remek spektívem, de fotózni csak nagyon macerásan, adapterrel lehet.
Egy használt 70-200/2,8 olcsóbb.Ezen az oldalonFényképezés,Adapter, Könyv--menüpont alatt,képrögzítés-adapterek-nél, T 2 adapterek alatt van, amit keresel.Ha írsz Szánthó Lajosnak emailt szívesen segít, nagyon jó fazon. -
Dtomi
őstag
-
kiskornel
addikt
Ne add fel a távcsöves elméletedet. Valahol már mintha olvastam volna... igen, emléxem már. M42-es obit kerestem, és találtam egy olyan oldalt, ami távcsövekkel volt tele, amiket fényképezőhöz lehet csatlakoztatni. Használtan adtak-vettek.
Azt viszont nem tudom, hogy ez működhet-e. Lehet, hogy azzal is sokáig exponál. Nem tudom. Olvass sokat a neten.
(azt hiszem M42 és a Lens szavakra kerestem rá anno a keresőbe...)
-
törölt tag
Ez a fotó pl egy 600mm fókuszú f/6-os távcsóvel készült, mezei 300D-vel. Olcsóbb ugyanakkor jobb képminőséget nyújtó alternatíva nem nagyon létezik. Cserébe fix a blende és csak manuális fókusz van, és elég masszív állvány is kell hozzá.
philoxenia: elírás az az 1 248 000 Ft. Rákattintva ott a legdrágább.
Ha tényleg csak ennyi lenne, autó helyett ezt vennék.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Sötét szekrényben próbáltam a Nikon P50-el ezt, a keresőben már szinte semmi nem látszik, a képernyőn megjelenő rettenetesen zajos kép viszont a kép komponálására még alkalmas.
Optikai megoldás lehetne a keresőre illeszthető fényerősítő például...
Természetesen ezek a megoldások a kép komponálásában segíthetnek, elkészítésében csak a fényerős obi, vagy a vadat nem zavaró világítás. A videósok hogy csinálják, tudja valaki? /profi természetfilmesekre gondolok/ -
törölt tag
Nagyvadfotózás alkonyat után? 75-300-al? inkább fix 300f/2.8 és ettől felfelé. Egy 11 centis frontlencse talán már elég fényt összegyűjt ahhoz hogy láss is valamit a keresőben.
Láttam nemrég egy ilyen használt műszert, Tokina 300f/2.8, potom 295 ezerért. Ha nagyon érdekel ez a téma, kezdésnek nem rossz, de ha csak félévente veszed elő ahhoz elég drága. -
kiskornel
addikt
Az egyik fényképész haverom azt mondta, hogy ilyenre régi, nagy gyújtótávú obikat használ manuál fókusszal, átalakító gyűrűvel. Azt hiszem az M42-es menetet említette... no meg azt, hogy ez már csak használtan lehet beszerezni...
Viszont azok az obik még fémből vannak, és találhatsz magas fényerejűt is.Hátránya, hogy nagyon pici a mélységélesség... Tehát a 2,8 érték az jó, csak a hozzá tartozó precíz fókuszálás nagyon sokba kerül. És ne is remegjen a kezed. Így megúszod a dolgot elfogadható áron...
Sajnos nekem ilyen tapasztalatom nincs, csak másodkézből tudok ötletet adni... nézz körül a fórumokon ilyenekért.
-
Dtomi
őstag
Este mozognak jellemzően, de akkor hol maradnak a gyönyörű narancsos ellenfények? Vagy a szépen csillogó aranyos csúcsfények. Nem csak lencsevégre kapni nehéz a vadállatokat/madarakat, hanem ezeket a plusszokat a képre tenni, hogy igenis az 1 hónapos felhős posvány, mocsok időből, pont azon az egy vörös, naplementés napon üljön kinn az ember. És pont akkor pont oda tévedjen az állatunk. nehéz dolgok ezek
a felszerelés ehhez képest már bakfitty csak az utolsó pontot könnyíti vagy nehezíti meg.
-
Dtomi
őstag
200mm en f2,8-al ha fotózol 2,8-on tegyük fel 1/1000-et kapsz 400/5,6-al u.o 1/250-et
2,8on 1/200 az 5,6-on 1/60-ad te tudod mit szeretnél fotózni nagy fényerő nagyon sokat számít az biztos. Én ezt anno mm-re áldoztam sokkal több dologról maradtam volna le ha nem így teszem. -
Szten Márs
nagyúr
Ennyiért: [link]
200mm 100-200 méterről semmi, kb egy folt fog látszani a képen... szerintem. Hozzáteszem, soha nem fotóztam még vadat, de 200mm-es objektívet használtam már, és tudom, hogy 100-200méter távolságból a táj mekkora szegletét látja be... az nem fog összejönni.
Van valami új Sigma objektív, az 50-500mm-es "bigma" mellett azt lenne érdemes megfontolni, Dtomi biztos tudni fogja melyikre gondolok, de megpróbálok utánanézni én is. -
Dtomi
őstag
És 200 m-en hogy jön ki egy teljes képkockás felvétel?? Szerintem az még tájkép. Bár én max 3x fotóztam nagyvadat abból 1 őszi 500 as telével egy nyári 400 f2,8 + 1,4 + egy téli szintén 500-al kb 1-2 értékelhető kép lett az őszi fotózáson ahol 15 bika egyszerre rohant ki a tisztásra. 200mm szerintem irtó kevés.
-
Dtomi
őstag
1x használtam életemben ilyen obit nem negyon tudok róla mit mondani riport volt... ott nem néztem annyira milyen a minőség. Egyébként dpreview nagyon mutatós tesztje szerint majdnem hajszál pontosan a canon f2,8 minőségét hozza, sőt 1-2 helyen jobb is annál a canonos 70-200 tapasztalataim is ezt támasztják alá. Nikon 70-200 pedig porrá alázza mindkettőt, ezt is tapasztaltam, és tudatában voltam uh szerintem ez a teszt elég hiteles, legalábbis nekem ugyan ezek a tapasztalataim.
Ja és megjelent a kettes kiadás!! Mindenképpen azt vedd!!! -
johnjohn
addikt
Nos, nekem nincs, de ma találtam ismerőst akinek van.
Ha használtan veszed NAGYON vizsgáld meg, és próbáld ki alaposan, mert az eladás oka lehet, hogy 4.5-es blendéig NEM hozza a tesztekben látható minőséget, valószínűleg gyári szórás miatt.
Felépítésre nagyon erős, robosztus, az AF elfogadhatóan gyors és pontos, 180 mm felett néha kicsit lassú, vagy téveszthet.
Ha újat veszel nagyobb az esélyed hibátlan darabot találni, kb. 9:1 arányban jók. -
ottkar
addikt
Nagyon túl van exponálva. Ne a géppel méress fényt mert az elkerülhetetlenül figyelembe veszi a sötét részt is hiába mérsz spottal.Én beállítottam 1/125-ödött ma és jó is lett ha tiszta idő lett volna 500-ad is jó lett volna. A tengereknek a nyers képen látszani kell felvétel után.1/100-ad lett volna itt jó kb.
-
Dare2Live
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Windows 11
- Farming Simulator 25
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steam Deck
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 4,5 év Garanciával - Tamron 28-75 F/2.8 Di III VXD G2 Sony E
- Sony A7 iii (3) - hibátlan, GARANCIÁVAL (26.01.15) 11500 expóval, dobozával, tartozékaival
- Sony A5100 + 16-50mm f/3.5-5.6 OSS (kit objektiv) + kiegészítők
- K&F Concept M42 adapter Sony E / NEX vázakhoz eladó!
- Dörr Action Black No.4 fotóstáska megkímélt állapotban eladó!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 12 Pro 256/12GB / szép állapotban / 12 hónap jótállssal
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest