Új hozzászólás Aktív témák

  • stefanitsr

    senior tag

    válasz Terapeuta #3467 üzenetére

    +1 szavazat a Canon százas mellett.

    Én arra buzdítanám a népet, hogy az adott rendszerhez a gyári optikát vegye.

    A 150-es sigma azért örül nagy népszerűségnek mert nincs gyári megfelelője - hosszú a gyútáva, ezzel együtt a közelpontja, és a munkatáv is némileg messzebb van mint a 100-as makróké, és egy füst alatt a gyári hosszú megoldásoknál fényerősebb (2.8 - szemben a Canon 180 3.5 pl). A nagyobb munkatáv félénk rovaroknál jöhet jól.

    A gyári megoldások általában ritkábban problematikusak mint a 3rd party-ak, kevesebb fókuszálási, működési anomália jellemző rájuk. Nekem volt több sigma cuccom aminél több-kevesebb működést befolyásoló probléma jött elő. Az a tapasztalatom hogy a sigmák blende és AF rendszere esendőbb, pontatlanabb mint a gyáriak.

    Amúgy 10 környéki makrókhoz hozzászólva volt egy nagyon jó tamron 90 2.8-as makróm, kivételesen jól rajzolt. Lehetőségem adódott lecserélni gyári canon megoldásra, amit nagyon szeretek, de nem vagyok biztos benne, hogy a rajz tekintetében egyértelmű az előrelépés (AF, építés, összerakottság-minőségérzet tekintetében egyértelműen jobb, és pl IF, nincs a fókuszálás során nyúló tubus, kevésbé hajlamos koszolódni, masszívabb, vaskosabb, jobban egyben van).

    [ Szerkesztve ]

    RS Type97B, SLR105 C, TM Mk23, DE M56A, M56DL, A&K M24, WE XDMc - NE PM-et írj ! mail: stefanits@gmail.com http://playtogether.worldofwarships.eu/invite/mqwb539

Új hozzászólás Aktív témák