Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeno70
tag
Nem vagyok biztos benne, de úgy tudom, hogy ha Dohában szállsz át és van legalább 8 óra, akkor kivisznek ingyen városnézésre. Nézz utána, ha igaz, nem rossz lehetőség.
Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
Most jöttünk haza Isztambulból. Bátran ajánlom mindenkinek, aki kíváncsi egy történelmi és modern keveredésű, eltérő kultúrájú metropolisra, itt Európa szélén. Annak is bejön, aki szeret jókat enni és sok újat kipróbálni a döneren kívül is.
Turkish Airlines-al mentünk, amit nem bántunk meg, egy fain légitársaság és az új reptérre visz, ami óriási és nagyon szép. Onnan a Havaist nevű busszal jutottunk be a városközpontba, 18 líráért/fő.
Annyi náció keveredik ott, amit csak New Yorkban láttam. Egyébként nagyon laza és barátságos nép lakja a várost. A közlekedés kaotikus, mégsem gyakori a baleset...ehhez vannak szokva. A zebra, mint olyan teljesen felesleges, mert mindenki mindenhol átjár az úton, de a zebrán sem kapsz gyalogosként elsőbbséget.
Minden látványosságot reggel érdemes megnézni, mert délután már nem lehet mozdulni a tömegtől. Akkor inkább jobb messzebbi kirándulásokat tenni pl az ázsiai oldalra, parkokba, stb.
A tömegközlekedés olcsó, a kaja sem drága, pláne street-food helyeken. A belépők nem olcsók, de azokat úgyis egyszer nézi meg az ember.
Meglepett, hogy kéregetőket nem lehet látni, viszont rengetegen árulnak valamit, mindenhol.
Sokat olvastam róla, hogy a bazárokban mennyire nyomulósak az árusok...én ezt nem tapasztaltam. Kínálják a termékeket, édesség kereskedők (iszonyat mennyiség van) kóstoltatnak és beinvitálnak a boltba, de semmi erőltetés, semmi kényelmetlen szitu nem volt.
Az ázsiai oldal, parttól nem messzi szakasza kellemes csalódás volt, azt hittem, ott már a bennszülött török élet fog köszönni, ehelyett teljesen olyan volt, mint mikor Manhattan Soho városrészében sétáltunk annó, amolyan művésznegyedként lehetne leírni, annak minden bájával.4 napot voltunk, ami csak arra elég, hogy bepillantsunk a város egy kis, főleg turistás részébe. Bejárni kb 2 hét kellene, megismerni meg hónapok.
-
zeno70
tag
válasz mirci18 #4866 üzenetére
Egyre többen hallják, olvassák az elő és utószezon ajánlatát, tehát akik megtehetik, egyre többen fognak akkor utazni. A tömeg állandósulni fog, igaz a közkedvelt helyeket keresik ezután is.
Török riviérára akartunk idén utazni, belenéztem sok oldal rengeteg ajánlatába, nyomoztam direktben, szállásfoglaló helyeken, stb. és és azzal szembesültem, hogy sokszázezerbe kerül nyáron egy színvonalas hotel (láttam olyat Bookingon, hogy 1.6 millió volt egy hétre). Annyira felkapták, hogy az árak elszálltak, de nagyon.
Annyit meg nem ér, így szervezek egy jó kis autós körutat én is, szomszédaink felé.Sajnos mi is csak nyárra tudunk belőni valamit. Azért bújom még a kínálatot, hátha last minute-ban hoz valami hasonló lehetőséget a háló. Nem fontos Törökország, szétnézek másfelé is.
-
zeno70
tag
Engem az ázsiai utak érdekelnek mostanában. Írtad, hogy te is utazgatsz oda és nem sok társasággal.
Melyikkel szoktál menni? Ha nem terhellek, írj légyszi, hogy kivel, melyik városból érdemes keresgélni (ahova kiutaznánk) az ázsiai olcsóbb járatokat?
Én eddig Bp-ről nézegettem, főleg a Qatar és Emirates járatokat néztem (kipróbálnám őket szívesen), de elég húzós árakat találtam.
Thaiföldtől Japánig minden érdekel és mennék a két említett társaságon kívülivel is, de vannak akiket inkább kihagynék (pl ukránok, afrikai társaságok).
Ketten mennénk és 1-2 hétre max, mert kisgyereket hagyunk itthon addig.
Január-február lenne elsőre alkalmas időben, tavasszal már sok a melóm.Köszi előre is!
-
zeno70
tag
válasz attiati #4549 üzenetére
Jó lett volna tudni, hogy hova utazol. Az Eu egyszerűbb téma, de ha pl Afrikába vagy egyéb extrém helyre mész, akkor még az oltás kérdés is felmerülhet.
Az útlevél is megvan gyorsítottban, ha muszáj...talán 24 órán belül is.
Ha fapadossal repülsz, nézelődj a repcsis cég oldalán, milyen bőrönd méreteket engednek, ha normál légitársasággal, akkor a 20-23 kg-ig általában benne van az árban.
Transzfernek nézz utána, ha magántervezésben utazol (reptérről a szálláshelyre és vissza).
Autóbérlés esetén lehetőleg nagy, ismert kölcsönző cégektől bérelj és számíts rá, hogy hitelkártya kell szinte mindnek, nem fogadják el se a készpénzt, se a betéti kártyát.
USA-nak nehogy nekiindulj ESTA nélkül!
10 ezer dollár vagy euró kp-nél többet ne vigyél magaddal.
Valutát kint lehetőleg ne válts, inkább előtte itthon és ahol tudsz, fizess kártyával.Fényképezés rendszerint megengedett mindenhol (É Koreát nem beleértve), de egyre több helyen ha emberek is rajta vannak, meg kell kérdezni őket, beleegyeznek-e.
Egzotikus helyeken figyelj az utcai kifőzdékre, nem mindenki gyomra bírja. Inni viszont csak palackozott vizet, semmi csapos megoldást!
Ha fapadost választottál, készülj fel mindenre. Nem is biztos, hogy utazni fogsz (túlfoglalás) és a bőröndödre se számíthatsz tutira (az elmúlt hónapok eseteit figyelembe véve).
Húú, de sok részlet felmerülhet egy utazáskor, hirtelen ezek jutottak eszembe.
Fogd fel lazán, ne parázz! Ha az időddel és a pénzzel nem állsz hadilábon, akkor nincs miért aggódnod. Általában akkor sem, ha biztosítással egybekötött, szervezetten, utazási cégen keresztül indulsz neki.Jó utat (ha még el nem mentél)!
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #4343 üzenetére
Milyen szobában voltatok? A főépületet vagy másikat érdemesebb választani? Szemezek én is a szállóval, a tavaszi akciójuk nagyon vonzó.
(Ha hétköznap voltatok - tényleg korlátlan, ingyen italfogyasztás volt a vacsoránál? Ezt írják.)Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #4258 üzenetére
Voltunk benne...jó szálloda, finom kajákkal, megfelelő wellnessel. Nem döntöttetek rosszul.
A barlang-pihenője kicsit fura, lidérces hangulatú hely, de sokan szeretik ezt a stílust. (emberek fekszenek szanaszét, betakarva a félhomályban... )Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
Én meg az Atlantis Hotelről érdeklődnék, Hajdúszoboszlón. Sok dícsérő véleményt olvastam már róla, de tényleg olyan szép, vagy van benne árny oldal is? Jártatok ott, milyen volt? (Ezzel szemezek a hó végére.)
-
zeno70
tag
Na, a politikai helyzetet (eseményeket) elnézve, Izráel a hanyagolt pályára került...legalábbis egy időre. Sosem voltam az a "túlélő vagy katasztrófa turista". Még jó, hogy van sok más hely is.
-
zeno70
tag
Én is utaznék szívesen többet is, de családdal, kisgyerek mellett már nem olyan egyszerű.
Nézegetem az akciós repjegyeket, keresem a jó lehetőséget, de márciustól már besűrűsödik a tennivalóm itthon, így előtte, jan-febr a kiszemelt hónap, amikor volna lehetőség elmenni valahova.
Utazási irodákat eddig is kerültem és nem is favorizálom őket.A rejtett, ismeretlen látványosságok előnyének említése helytálló lehet, de ha egy, a környéken ismerős beavatott nem világosít fel, mit keress meg, akkor gondolom én össze-vissza bóklászásnak az ott töltött időt. Ez akár izgalmas is lehet, csak sok idő kell hozzá (ami nekünk most nincs).
A turisták által hájpolt híres dologokban maximálisan egyetértek és a Louvre-ban lévő Mona Lisa esete jut eszembe (az ismert film kapcsán), miszerint egy teremőr beszélte, hogy a (főleg ázsiai turisták) végigszaladnak a múzeumon a festményig, azt megnézve, az orruk irányában elhagyják az épületet. Abban helységben pedig nem látod a képet a tömegtől.Ha összejön és találok valami jó uticélt napkelet felé, kereshetlek privátban, nem ismert helyekre tippeket kérni tőled?
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Nem utaztam repülőn, csak turista osztályon (azért kipróbálnám a többit is ), de az Air China és társait én is elkerülném. Átszállni mindenképp kell, ha Ázsiába készülök, az már nem számítana, hogy Koppenhága, Frankfurt, vagy Doha. Nem utaztam még arrafelé, de a turista övezetek azt gondolnám, hogy a szép desztinációkra épültek. Lehet másfelé is járni, de talán azt nem véletlen nem találta meg a turizmus. Lehet, hogy totál nincs igazam és az igazi szépségeket nem fedezték még fel pl Thaiföldön.
Én csak naív módon abból indultam ki, ami itt Európában van (és pl USA-ban), hogy a "turistalátványosságokra" kíváncsiak a népek és oda mennek, nem máshova.
Bocs, hogy ki fogom sarkítani - nem bántásból: Utazz el Amerikába, de felejtsd el New Yorkot, Las Vegast, Miamit, Grand Canyont, stb, mert azok turista gócpontok és drágák. Menj Montanába, É-Dakotába, ott fillérekból el lehetsz, akár hónapokig.
Tényleg - lehet, Ázsia valóban másról szól és nem kell Phuketre menni, sok pénzért. Nem jártam, így nem tudom. Kezdőként és elsőre biztonsági játékosként amit be merek vállalni, azoknak a költségét láttam húzósabbaknak. Ha már ismerős leszek a környéken, talán megélek a jég hátán is (elvégre amcsiban évekig voltam olcsón).
Amúgy köszi az infót Izraelről és Dubairól (bevallom, ide csak utazási irodás ajánlatokat néztem, velük nagyon drága Dubai) És köszi a véleményt Ázsiáról is, megpróbálom lazábban és rugalmasabban nézni a lehetőségeket.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz sasa134 #4147 üzenetére
Bocs, hogy el tűntem!
sasa134 - USA most nem opció. Jövő ősszel megyünk New Yorkba vissza, addig már nem akarok arra felé menni. Ázsia a favorit most, egyre inkább mehetnékem van. A hajós utat dobtuk, mert tartok tőle, hogy a mediterrániumban még február nem az igazi időjárásilag.Xarina - Azt elég fapados opciónak képzelem, amikor hónapokig el lehetsz fél millióból. Ott lehet, hogy meg lehet élni belőle, ha már ott vagy és szinte ingyen laksz valami pecoban. Ez viszont nem a mi világunk. Nem nagyképűségből mondom és nem is akarok senkit megbántani, de bizonyos színvonal alá nem szeretünk menni, ha utazunk (szállás, pl tömegszállás: utazás, vagy ellátás tekintetében). Ázsiát valamilyen szinten megismerni szeretném, de nem feltétlen az ázsiai nyomornegyedekre vagyok kíváncsi (hogy minél több időt tölthessek ott a legolcsóbban).
Érdekes, hogy Dubait olcsónak írjátok, Izraelt meg drágának, mert pont fordítva jött le nekem a keresgélések után.
A belföldi szállodákhoz én is adok javaslatot. Mi is megfordulunk 4-5 szállodában évente. Idén nekünk kiemelkedő élményt a MenDan hozta Zalakaroson. Az ellátás is, a wellness is és az összképet adó színvonal is remeknek bizonyult. A Silver is hasonló ellátást és luxust nyújtott, de a wellness gyenge. Ott csak az Aqua-Palace menti meg a fürdőzési elvárást. A Gyulai Boutique Hotelbe nem javaslom a szállást, ha a kaja színvonala és sokszínűsége fontos. A többi hozta az átlagos elvárhatót (Hotel Nagyerdő Debrecen, Silvanus Visegrád, és még valami Lajosmizsei farmon is voltunk, de már nem tudom a nevét).
Ja, és ajánlottam a szállásgurut Black Friday-kor, de nem foglaltam semmit, nem voltak most jók az árak, ahova szerettem volna menni. Nektek sikerült megcsípni valamit?
Sasa134 - amúgy nyugodtan foglalhatsz náluk, teljesen megbízhatóak (a szállás.hu egyik aloldala). Tavaly 2 hotelt is foglaltam velük és minden rendben volt.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Én úgy láttam, hogy a kaja benne van (a hajós utakban általában mindig benne van), de a vízen és teán-kávén kívül mást nem ihatsz ingyen. A megállók valóban igen rövidek, sok programot nem lehet rászervezni.
És igen, így van, ahogy mondod - vannak ettől jobb deal-ek is, csak ki kell fogni és időben foglalni. Itt már viszonylag közel az indulás és felfelé megy az ár. Utazómajom ajánlotta korábban, és megjött rá az ingerenciám, mert már 4 éve nem hajókáztam. De lassan kezd csökkenni a lelkesedés...A korábbi utunk viszont nagyon szuper volt. Galvestonból jöttünk Barcelonába a Royal Carribeannal, teljes ellátással, 15 nap, több szigettel benne. 1025 dolcsi volt biztosítással, balkonos szobában. Egy ilyesmire pályázok ismét.
A "B" terv szerinti ázsiai uticélnál viszont teljesen tanácstalan vagyok. Több országot is megnéznénk, de Thaiföld lenne a kiinduló alap (így elsőre). Sose voltunk még arra felé, nem tudom mivel lenne jó kezdeni.
A hasunkat süttetni pl Phuketen nem opció, azért nem utazunk odáig, de Bankokkal és több -akár más szomszéd országgal is 1-2 nap belefér.
Hosszú időre nem mennénk (max 8-10 nap), mert 4 éves gyerkőcöt hagyunk itthon nagymamira. 500 ezer a plafon rá, tokkal-vonóval (2 személynek).
Utazási irodákkal nem szoktam utazni, mert drágák, de egyesek oda jó kis körutakat kínálnak, igaz ebből a keretből nem jönne ki. Saját szervezésben meg tartok tőle, hogy nem sikerülne elsőre túl jól a program, csak kódorognánk ide-oda. Amerikában otthonosan mozgok, de ez más világ.C terv: Dubai...esetleg Izraeli körút.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Köszi az infót!
Nem fürödni tervezek a Földközi-tengeren, csak a hajón és a partok mentén lévő időjárási viszonyokra kérdeztem rá.
Még mindig nem döntöttük el (lehet, valami ázsiai kiruccanás lesz végül).Más: csak jelzem, hogy aki főleg 2-3 napos belföldi wellnest tervez tavaszig, az péntek reggel nézzen rá a Szállásgurura. Semmi érdekem, hogy ott foglaljon bárki, de tavaly 2 két éjszakás 4*-os szállást is begyüjtöttem, majdnem féláron.
Remélem idén is jó kínálataik lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Ezen a hajókiránduláson gondolkodom ezerrel, csak 1 héttel később.
Szerintetek milyen idő van február végén a Földközi-tenger mentén? Gondolok a tengerre is és a megállós helyekre is.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
4 éve voltunk a körúton, akkor 4 személynek kerestünk mindig 2 szobás moteleket. Jellemzően 50 dollár körül válogattunk, de ha azon a vidéken (pl.California) annyiért lecsúszott helyeket láttunk, akkor felmentünk 80-ig.
Ez alól a Vegasi Stratosphere sem volt kivétel, mivel oda is kaptunk 80-ért szobát/nap. Igaz, az 2 személyes volt.Nyáron biztos, hogy drágább minden (autóbérlés, szállás, stb.), mert akkor megy a jónép a világból nyaralni. Mi Áprilisban voltunk és akkor tökéletesnek bizonyult az időjárás, a hőmérséklet, az árak szezon előtti, normálisak voltak. Repülőt is olcsóbban kaptok nyáron kívül.
Sőt azt is vegyétek figyelembe, hogy most nyáron is sok magyar turistát fordítottak vissza a reptérről New Yorkban, mivel idénymunkára igyekvőknek minősítették őket. Tavasszal a bejutásra is nagyobb az esély.New Yorkkal kapcsolatos tipp (3 évig laktam ott), hogy ne Manhattanban foglaljatok szállást, mert igen drága, inkább Brooklynban vagy Bronxban nézelődjetek (esetleg Queensben). Metróval bárhonnan könnyen el lehet jutni a nevezetességekhez és a peremen olcsóbban kaptok szobákat. Az meg már csak mese, hogy rettegett környékek vannak, ahol nem szabad megszállni. Lassan több a rendőr a Cityben, mint pl fekete.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Autóbérléssel kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni. Mi szerencsések voltunk, mert unokatesóm kint él Houstonban és mire mentünk, vett egy Toyota Camryt (amit aztán veszteség nélkül eladott), azzal jártuk be az útvonalunkat. Nem a már meglévő pickup-jával mentünk, mert túl nagy lett volna, sok fogyasztással. Így tehát nekünk nem kellett bérelni. Azt olvasom én is mindenhol, hogy drága kint a bérlés, főleg ha máshol adod le.
Az útvonal választás a ti döntésetek, biztos kíváncsiak vagytok arra a környékre. Személyes véleményem, hogy én nem mennék északra, mert nem tartom nagyon érdekesnek a környezetet. A Niagara szép lehet, Chichagot nem ismerem. A 66-os út élményfaktora elvárás és személy függő. Mi New Mexicoban Albuquerque-nál csatlakoztunk bele, majd letértünk Vegas felé és megint Californiában érintettük. Az út érdekesebb része szerintem New Mexicotól kezdődik, de lehet, előbb is megéri megnézni. Ezen az oldalon is szinte csak nyugati képeket posztolnak. Itt érdemes olvasgatni sok érdekes infó van fent, bár ez motoros túra volt.
Nekünk nagy élmény volt még a Death Valley, Sedona környéke, vagy az óceánparti 1-es út egy kis része.
Ha mégegyszer lesz lehetőségem ilyen hosszú utat lebonyolítani (valszeg megint Houstonból kiindulva) New Orleans - Tampa - Miami - Jacksonville - majd észak felé egészen New Yorkig, majd vissza Centuckyn, Tenesseen keresztül vissza. A másik vágyam még megnézni Utahban az Antelope Canyont és San Franciscoból végigmenni az 1-es úton.A szállásról: A rokonom már sokadjára járt be körutakat, szerinte teljesen biztonságos, egyszerű, de hangulatos az útszéli motel. Persze nem a lepukkant sivatagi csehókra kell gondolni, nem azokat választotta, hanem előre kinézte a számára megfelelőnek vélt (szintű) szállásokat a várhatóan estére elérendő területeken. Mi is úgy csináltuk, hogy haladtunk, estéhez közeledve a kocsiból felhívtunk egy motelt, van-e szabad helyük, mennyiért, stb. Ha kedvezőnek látszott, mondtuk, hogy megnézzük. Odaérve körbenéztünk (pl. a szobát) és vagy maradtunk, vagy tovább mentünk (hívtuk a következő jelöltet). Még olyan is volt, ahol működő úszómedence volt hátul. Ezek jellemzően városokban voltak, civilizált környezetben. Azért jó ez a módszer, mert nem szorít az idő, hogy meddig kell eljutnod aznap (ha tovább lennél valahol), vagy ha az adott területen nincs semmi érdekes, sokat lehet haladni, mivel nincs lefoglalva előre semmi.
Ha tudok, egyéb infóban is szívesen segítek.
Xarina: Köszi a bíztatást! Ketten annyira nem paráznék, de kisgyerekkel már kétszer is meggondolom az autót. Bár igaz, hogy az elmúlt héten jártunk be egy Eger-Baja-Zalakaros-Székesfehérvár-Szarvas-Eger utat és csak tankolni kellett (azt se sokat). 2002-es Focus totál megbízható, mégis fosok vele elmenni X ezer km-t külföldön. Egyenlőre jegelődik az autós túra, majd talán ha a gyerkőc nagyobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Milyen autóval jártátok be az európai körutakat? Pár éve én is terveztem egy osztrák-svájci-francia-olasz-szlovén, és egy szlovák-cseh-német-dán-norvég körutat, de közbejött a gyerek, így ezek elmaradtak/tolódnak.
Azért kérdem az autót, mert az én nem gyerek focusom már nem alkalmas erre, hiába nincs semmi gond vele.Hogy csináltátok, sima személykocsi és előre lefoglalt szállások, vagy random alvások, ahol ért az este? Mi amcsiban lenyomtunk 6 ezer km-es körutat Houstonból Vegas-LA-Grand Canyon-Sedona...stb útvonalon és nem foglaltunk előre semmit. Ahol ért az este, útszéli motelekben álltunk meg. Haláli volt, mint a filmekben...sosem felejtem el.
A másik, ami megfordult a fejemben, hogy lakókocsi/busz bérlése és azzal járni be európát. Előnye, hátránya mindkettőnek van. Nem azzal mentetek véletlenül? Ha igen, milyen tapasztalatok vannak?
-
zeno70
tag
válasz sasa134 #3897 üzenetére
Mi Május elején voltunk 4 napot, és semmilyen attrocitásba nem futottunk bele, zsebeseket illetően.
Szerintem is a legfontosabb szabály, hogy ne vigyél magaddal semmi értéket, amit ellophatnak. Én nem értem azokat az embereket, akik hátizsáknyi cuccal járnak várost nézni, pedig a szálloda egy köpésre van néha. Amit vittünk, elfért a (szűk) nadrágzsebeinkben. Metrójegyek, aznapi költőpénz, kisméretű teló és a kártya szig. A páromnál volt egy kis szütyő, de csak értéktelen holmiknak (flakon ivóvíz). Ha zsúfolt helyeken voltunk épp (metro, LaRambla), zsebben volt a kezem is.
Érdekes volt azért tényleg, hogy ott már vigyázni kell, mert New Yorkból hazajövet (kint éltünk), nem voltunk hozzászokva ehhez. Amcsiban soha nem kellett óvatoskodni, éveken keresztül sem akartak semmit se elvenni tőlünk. Barcában mondtuk is: Isten hozott Európa.
Másik a szállás téma. Mi a Ramblán a Flor Parks-ban voltunk. Még év elején foglaltuk májusra, így nem is volt drága. Nyáron biztos horror áron van.Mostanában azon gondolkodunk, nyáron városnézésre el kéne menni Moszkvába, és talán Szentpétervárra. Nem, nem vagyok Putyin fan, se oroszpárti, csak mivel egész szépnek mondják ezeket a városokat, érdemes lenne meglesni. Mondjuk sokat vigyorgok a jutub videókban látott őrült oroszokon, közlekedési kulturán és életstíluson. Ebből persze valszeg semmit se látok majd, de egy pár napot talán megérni elugrani szergejékhez...
Volt már valaki? Befizetni volna jobb vagy magán úton? [Láttam egy ilyet például]Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
Nekem Barcelonában a Guel-park és a gótikus negyed tetszett legjobban. Na meg persze a Sagrada Familia.
A szűk, sikátoros gótikus negyedben váratlanul belebotlasz operaénekesek, egyéb művészek előadásába. Átjárja az egészet a középkor ódon szelleme, ami nagyon hangulatossá teszi. Ha a tömeget el akarjátok kerülni, korán menjetek kültéri helyekre. Reggel szinte alszik a város. Mi mikor megérkeztünk annó, a LaRamblán volt a szállásunk, végig sétáltunk 8 óra körül és csak lestünk, hogy milyen kihalt minden. A piac pedig ekkor még hangulatosabb.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
Montenegróhoz mit szóltok? Budvát nagyon dicsérik és Herceg Novi se csúnya. Street Wiew-el végig mentem a 2 város között és csak lestem, hogy milyen szép a táj, főleg a tengerparton.
Az utazás:
Két lehetőségen gondolkodom.
1, Autóval itthonról végig, de az már nem játék 3 éves gyerekkel végigszenvedni, Eger környékéről... Viszont sok járulékos probléma meg lenne oldva. A jelenlegi autóval viszont már nem biztos, hogy belevágnék, pedig pöpecül megy. (15 éves Focus, nem fiatal).
Még egy opció, itthoni újszerű autó bérlése és azzal végigtolni, de erre van a legkisebb ingerenciám.2, Wizzel lemenni Podgoricába, onnan pedig bérelni egy négykerekűt, amivel lehet bolyongani.
Szállás:
A Hunquest-nek van szállodája Herceg Noviban, de sok jó szállás van arra felé, nem drágán.
Ide még kisgyerekkel se félnék nekiindulni, nem a világ vége.
Budva még [csábító] hely.Volt valaki? Mi a benyomásotok?
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #3728 üzenetére
Köszi a tippet!
Az biztos, hogy nagyon jó áron van, de ha apáméknak előadom, hogy át kell szeljük az országot (jó 400 km), a gondolatába is belefáradnak. 2 éve a Balcsira nem akartak lemenni, mert a világ végén van.
Visegrád és környéke jutott még eszembe. Meglátjuk mihez lesz kedvük. Ha semmihez (mert az is megeshet már abban a korban), akkor arra hajlok, hogy a szűk család teszünk egy dél-Dunántúli vagy egy Erdélyi körutat.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #3710 üzenetére
Ne is mond...egy 3 éves, hiperaktív közeli gyerekkel nem könnyű az élet egy kultúrhelyen.
Nemrég Debrecenben szálltunk meg pár napra és a közösségi helységekben, étteremben keménykedett rendesen. Legtöbb ember eltűri, mert még kicsi, de voltak rosszalló tekintetek (ami érthető is). Akkor csillapodott csak kicsit, mikor megjelent egy "tomboló" kis 2 éves csajszi. Na az már ütötte a biztosítékot...
Jó helynek látszik, amit választottatok, bár a wellness kicsit szolid, de ne kelljen a jó idő miatt.
Nekem még fogalmam sincs, hová húzunk nyáron. Februárban lesz 3 nap [Szoboszló] és 3 nap [Gyula] , a többi még rejtély.Azon járatom az agyam, hogy a nagy családdal (szülőkkel) kéne elmenni valahova, de tanácstalan vagyok, mert apám szereti a fürdőket és egy helyben kotlós típus, anyám viszont utálja és mehetnéke van látnivalókhoz. Nagy távolságra egyik se szívesen megy, a nyüzsit nem szeretik. Egyenlőre a Mátrára gondoltam, pl [erre] vagy [erre].
Szép hely tippeket elfogadok. Eger és Miskolc környékén kívül, mert az túl közel van és ismerős.[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #3690 üzenetére
Jó kérdés. Nekem a nyaralás legtöbbször a kényeztetésről szól. Ilyenkor ne kelljen főzicskélni, mosogatni az asszonynak (se) és minőségi kiszolgálás legyen. Hosszabb időre viszont már fő a változatosság, hely tekintetében, egy helyben pedig már a kitelepülés érzése miatt van fíllingje az apartmannak is.
Jelen esetben én a rövidebb luxust választanám, de tudom, hogy te Balaton fan vagy , ezért a hosszabb idő vonzóbb lehet. A megmaradt pénz kell az ellátásra (étterem, stb).
Azt is vedd figyelembe, hogy a a picurnak nyújt-e a szálloda valami gyerekbarát szolgáltatást és hogy áll wellness tekintetében (mivel sajna ki lehet fogni rossz időt is)[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #3636 üzenetére
Cseppet elírta a nullákat a szállásadó.
Ha nem enged az árból, azt hiszem nem lesz teltháza a nyáron.Bocs az offért, de olyan jót vidultam rajta. (Ha közben szólnak neki és átírják...67 és fél misiért lehettett ellátás és légkondi nélkül 5 éjszakát eltölteni, 4 személynek egy falusi vendégházban... )
-
zeno70
tag
Aki olcsó szállást keresgél ide ne menjen!
-
zeno70
tag
válasz batai15 #3614 üzenetére
4 nap elég kevés az egész keleti régióhoz. Javaslom, célozzátok meg a déli vagy az északi területet...még arra se sok a jelzett idő, pláne, ha többrétű az időtöltés.
Javaslataim a célpontokhoz:
Dél-kelet: Hajdúszoboszló, Gyula, Szeged, Ópusztaszer...
Észak-kelet: Diósgyőr, Bükk-fennsík, Eger, Szilvásvárad, Aggtelek...A szállásokat én is a javasolt helyen böngészném, illetve a szállásguru oldalon keresnék akciós csomagokat.
A választék akkora, hogy nagyon meg kell gondolni, mit szeretnétek, mivel rövid az idő. Ha csak a leírt településekre keresel rá, mit dob, ömleszteni fogja a lehetőségeket, fürdőzéstől a látnivalókig.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #3606 üzenetére
Valóban jó ajánlat főszezonban. Nézem, hogy ugyanez 112 ezer, ha június 17-ig mész. Én is elgondolkoztam rajta, de azon is, hogy mit csináljak 7 napig azon a környéken? Te hova tervezel onnan menni? Vagy wellness lesz látástól-.....?
A Kis-Balaton van közel, vagy távolabb Hévíz, és a nagy Balcsi. Külföldi kiruccanás már nem hiszem, hogy megéri onnan.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
Akinek van kedve Visegrádra, a Silvanusba elruccanni, most van kedvezményes lehetőség
Jártam ott, fain hely.[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Én meg azon agyalok hetek óta, hogy 2 és fél éves gyerekkel erdélyi körutat szervezzek-e (kb 7-8 napos, szállodás elhelyezésekkel), vagy a Kanári szigetekre utazzunk el. Jelenleg oda mennék legszívesebben, európai tengerparti helyre.
Mindenképpen visszük a gyerkőcöt, ez nem kérdés, csak a közelebbi autókázás vagy a távolabbi repcsizés, stb jár kisebb macerával...?
Apropó: a repülőn a kicsi rendes 1 főnek számít árban és helyfoglalás tekintetében?AMDPower: ha még megvan, érdemes Balcsis szállodai ízelítőnek [erre] rárepülni, nagyon megéri szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Lehet, hogy csak nekem új (most láttam), de ha valakit érdekel, a szállásguru húsvétig akciózik.
-
zeno70
tag
Bocsánat, nem voltam gép közelben.
Köszönöm a válaszokat. A gyerkőc jól bírja az autót, bár a gyerekülésben nem szeret ülni. 4 órás kocsikázás sűrűn előfordul, a nagyszülőkhöz menet.
Borsodban lakom, így Olaszország nincs túl közel, de nem vetem el az ötletet, mert megállót is be lehet iktatni addig (pl. Zalában egy szállás). Kösz az ötletet!Még nem döntöttük el, hogy lesz-e külföldi út, a párom affelé hajlik, hogy még várjunk vele 1 évig. Ha így lenne, akkor belföldön egy többállomásos körút a terv.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Sziasztok!
A régebbi világjárásunk után 3 éve nem voltunk sehol külföldön, mert jött a gyerek. Most lassan 2 éves lesz és nyárra kettőfél, tehát azon spekulálok, hogy bevállaljak-e egy nem távoli, nyugis vízpartot?
Bulgáriára gondoltam így elsőre. Szerintem kettesben nem találtuk volna túl vonzónak, de gyerkőccel talán belefér. Repülővel lenne az utazás.
Ilyeneken akadt meg a szemem hirtelenjében [link], ami elég olcsónak is tűnik, de rengeteg találatot dob a gép, irodával is és magánban is.(A másik gondolat a román tengerpart volt, de autóval az is messze van a kicsinek és talán nem nyújt annyit.)
Elmennétek egy kétésfélévessel ilyen helyre? Bevállaljam? Van tapasztalata valakinek ebben, illetve milyen buktatók lehetnek? (Biztosítást természetesen kötnék)
-
zeno70
tag
válasz concret_hp #3424 üzenetére
Ma beugrottunk Egerben a kézzel evős Excalibur étterembe. Hangulatos hely és fincsik az étkek.
Nem a legolcsóbb, de érdemes kipróbálni.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
A migránsokra a legkevésbé vagyok kíváncsi.
Úgy érzem egy fél nap városnézés és egy másik fél Ópusztaszer mellett az Aquapolis fogja kitölteni az időnket, pláne ha esik.
Ja és a 4 napból kettő átfedésbe kerül a Szegedi Ifjúsági napokkal, ami valami zenebonás csinnadratta, és a szomszédban zajlik. Gyerek jól fog aludni, csak mi nem.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
A Balcsin júniusban voltunk...hát nem okozott nagy élményt, mert durván viharos idő volt és elég hűvös.
Nektek AMDPower jó időnek ígérkezik a hét - legyen szuper élményben részetek!Nekünk most 4 nap Szeged lesz, wellnessel, sétákkal, stb.
Mit nem érdemes kihagyni, ha arra járok? (Még nem jártam.) Ja másfél éves gyerekkel leszünk, úgyhogy múzeumok nem játszanak...
Ópusztaszer érdekes még, érdemes kimenni?
Kajáldák nem érdekesek, mert jónak ígérkező félpanziósban leszünk, de frankó cukrászda, fagyizó érdekelne.[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Q**va nagy wellnesses helyet nem nagyon tudok, vagy csak jó drágán, úgyhogy nehéz kérdés ez.
Most néztem Demjénben a Cascade hotelt, de 19 ezer/fő/nap a csomagajánlatainak az alja. (min 4 éjtől).Gyulát valóban érdemes megnézni, mert nagyon szép.
Amúgy az otthon maradás már nekem is felütötte a fejét, mint lehetséges alternatíva. Én nem a megfelelő hely hiánya miatt, hanem a páromnak 1 éves gyerekkel nincs kedve sehova menni (egyenlőre).
Leszerveztem, lefoglaltam már egy Pisa-Firenze utat...visszamondtam (még jó, hogy a repjegyet nem vettem meg). Volt Szegedre foglalás...lemondva, Siófokra, Szoboszlóra, Debrecenbe tervezés...lefújva. Volt Erdélyi túra a fogarasi részre...elnapolva és a Fekete tengerhez is, de az is lelőve. Lassan alkotói válságba kerülök. Remélem ahogy közeledik a nyár, csak beindul a kedv is!Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
Az ország melyik része jöhet szóba - mindegy? Egerszalók (Saliris Cascade + termálvölgy), Hajdúszoboszló (Aqua-Sol + aquapark), Szeged (Hotel Forrás + aquapolis), Gyula (Hotel Erkel + várfürdő), es ez csak kelet egy darabja.... jó sokáig lehetne sorolni.
Az igazán nagyszerű, főleg 4*-osok nem olcsók, de az akciókat kell vadászni.
Kérdés, hogy merre indulnál el és hol voltál már, ami kiesik?Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
Szerintem is nyugodtan nekimehetsz Barcelonának saját szervezésben. Mi is kici angollal simán elvoltunk. Alig kell beszélni valahol. Mallorcat nem ismerem, de Barcelona gyönyörű. Szerintem az döntsön, hogy városos vagy tengeri fürdőzős élmény kell-e inkább. Benidormot tudom még ajánlani, mint nyaralóhelyet. Az is pazar.
De mondok mást. Miért kell választani a két jó hely közül? Elrepülsz Barcelonába, lefoglalsz a Bookingon valamit pár napra. Bejárjátok a várost, majd kompra ültök ( például itt tudsz foglalni és áthajóztok Mallorcára. Oda is lefoglalsz addigra és pár napra megvan a sziget is.
Haza pedig már saját igény szerint - vagy vissza Barcelonába és úgy repülő, vagy a szigetről egyenest haza.Én így csinálnám...
-
zeno70
tag
Azt is csak meg lehetne oldani valahogy.
Ne is mondjátok...én már jó régóta tervezgetem az európai körutat. Pontosabban kettőt. Ugyanis egyszerre túl nagy falatnak tartottam, így kétfelé osztottam. Nem mondom, hogy stimmel a fenti tervezéssel, mert pl Angliába, és keletre nem terveztem, de a többi nagyon hasonlít. Egyszer dél-nyugat, máskor észak - eszak-nyugat irányban mennék.
USA-ban kipróbáltam ezt az autós körutat és nagyon tetszett. Bő 6 ezer km-t mentünk, előre megtervezett útvonalon (Houston, Vegas, Los Angeles, Canyonok és más úton vissza), de minden más spontán történt (szállás, napi menetek, stb.). Ott akkor ennek olyan fíllingje volt, hogy nekiültem az európai változatnak is.Ez azóta is talonban van, mert jött a gyerek, de meg szeretném valósítani valamikor.
A járművön is agyaltam (agyalok). A vonat is felmerült, de hamar elvetettem. A személykocsi tűnik kézenfekvőnek, este szállókat használva, de a lakóautó bérlést is fontolgattam.
Abba nem ástam még bele magam, hogy melyik költséghatékonyabb (lakóautó bérlése, magasabb üzemanyagköltség, parkolási kérdés, vs. saját kocsi használat, szállásköltségek). Köztes megoldásnak ott van a lakókocsi, de annak is vannak hátrányai.Kb 3 hetesre terveztem mindkét utat, de nem tudom elég-e. És a ráköltött vagyon mellett ez a másik probléma a bárki általi megvalósításban. Nem sokunknak vannak szabad hetei erre. Sajnos elégé nyugdíjas buli ez (mint amcsiban), mert munkanélküliként nem ez jut eszébe először a honpolgárnak.
Persze vissza az alapfelvetéshez - ha megnyernénk a lottót, akkor sima ügy...
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #3150 üzenetére
A barlangos rész most nyílt, azóta még nem voltam, de van sima benti wellness is, ami nem rossz. Jó időben pedig a kinti rész is ideális.
Mi nemrég Zsórifürdőn voltunk a gyerekkel. Necces volt az erős gyógyvíz miatt, de megoldottuk. Várjuk már a nyarat, akkor lesz az igazi a fürdés.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
Gibraltáron jártam, de túl sok infóval talán nem szolgálhatok, mivel Amerikából jövet hajóval, csak 1 napig álltunk ott. Felmentünk a The Rock-ra és egy botanikus kertet néztünk meg...ez fért bele.
Ha mégis van, amiben tudok, szívesen segítek - keress nyugodtan.AMD Power: nekem még fogalmam sincs, hogy hová menjünk nyaralni. Gyanítom, belföld lesz a kicsivel. A Balcsit én is néztem, mert sokszorra is érdekes (ezt pont ma láttam és felkeltette az érdeklődésemet [link] ), és még Szeged van előttem, mert arra még nem jártam, csak átutazóban. Másfelé már mindenhol, így újat már nem nagyon tudok látni. Esetleg Erdély lehet még a titkos befutó (az félig itthoni környezet, a kinti magyarok miatt ).
Ha Egerbe jöttök, Demjént se hagyjátok ki![ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz batai15 #3139 üzenetére
Az a kérdés, hogy mit preferáltok? Strandos, wellneszes, városnézős, hegymászós, netalán ezeket vegyítve akartok időt tölteni.
Na és persze merre voltatok eddig, mi az, ami kilőve?
Ha a távolság is számít Szabolcsból, akkor esetleg Észak-Magyarországot tudom ajánlani. Én ebben az esetben néznék egy jó kis vendégházat Eger vagy Szilvásvárad környékén és onnan csillagban bejárnám Egert (városnézős, strandos, borkóstolós), Demjént (wellness), Szilvásváradot (hegymászós, kirándulós...kisvasúttal), Bükk-fennsíkot (kirándulós), esetleg Lillafüredet, Miskolc-tapolcát, Diósgyőrt (sokrétű).
Egy külföldet is járó ismerősöm mikor ezeket bejárva üdült ezen a területen, azt mondta, felejthetetlen élmény volt neki.
Távolabbra menve pedig én is a Balatont ajánlom, mint AMD Powermokus1: sajnos nem jártam ott (így nem ismerem a helyi viszonyokat), de szívesen elruccannék én is oda.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz sziku69 #3124 üzenetére
Én azt tudom csak a Romániai sielés lehetőségeiről, hogy Nagybányán, a városon kivül van egy sipálya. Mi nyáron voltunk, akkor a felvonót használtuk és meg kell mondjam, csodaszép vidék!
Itt van róla leirás és jó véleményeket irnak.
Nekem teljesen idegen a sielés, sosem volt a lábamon léc...és úgy tűnik, már nem is lesz.AMD Power: Ha erre jártok, nézzetek be hozzánk is. Szilvásváradtól csak 10 km-re lakunk.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz batai15 #3017 üzenetére
Itthon van bőven lehetőség ennyiből, kérdés, hogy milyen szinvonalon várod el a szolgáltatást?
Apartmanban egész sok ideig el lehet lenni belőle, de 4-5 csillagos szállodában csak pár napig elég.
Külföldön már az utazás is nagyobb kiadas benne. De nem papolni akarok az egyértelműről...bocsi!Mi most jöttünk haza a visegrádi Silvanusból (4*) és igen kellemes benyomást tett rám. 200-ból (dunára néző) szobát adnak, etetnek 2 felnőttet, 6 napig. És korrekt wellneszben részesitenek.
150-ből kalkulálva minusz 1-2 nap.Hasonló szinvonalon van olcsóbb is, pl a Hotel Délibáb vagy a Hajdú Kasély Hotel Szoboszlón...már ha szereted a fürdőzést. Ja, igen, kérdés, hogy mire vágysz e tekintetben.
Külföldön ennyiből Bulgária jöhet szóba (de ne legyen igazam). Vannak ott is jó helyek azért, érdemes nézelődni. Hirtelen ezekbe botlottam: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #2967 üzenetére
Hát igen...a tengerpart az tengerpart. Voltam pár helyen (te tudod), de megunni nem lehet.
Két éve, hónapokig 5 perc sétára voltam az óceánparttól és sokszor meló után csak azért mentem ki, hogy legeltessem a szemem.napocska2: nem is fontos fürödni benne, elég, ha kiülsz a partra (főleg naplemente és felkeltekor), és nézed a végtelen habokat. Talán téged is megérint...
-
zeno70
tag
Nekünk idén pici babával a Dunakanyar a célpont. Visegrádot választottam, azon belül is a jó panorámának tűnő Hotel Silvanust. [link] [link]
Volt már valaki ott, milyen a vélemény róla? Itt-ott jókat olvasok, remélem igaz is.A környéken az ismertebb dolgokon kivül (vár, Esztergomi bazilika, Szentendre) hová érdemes ellátogatni?
-
zeno70
tag
Akkor az a szempont döntsön, hogy napfényben úszva, homokos tengerparton fürdőzős, vagy inkább kirándulós, felfedezős nyaralásra vágytok-e?
Ha az első vagy mindkettő fontos, akkor lehet, hogy Ciprus jobb választás (elsőre), de ezt az ott járók tudják elmesélni.Ja - ha a pénz nem számit, akkor Karib-szigetek, pl Barbados!
(Esetleg Hawai)
All in one.[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Mi a jelzett országok közül csak Madeirán voltunk, ott is csak 1 napot, mivel Amerikából hajókázva ott is kikötöttünk, ezért csak lábújjhegyen és halkan mondom el a véleményem.
Nem tudom, a többi mennyire jó és szép hely, de a Portugál sziget bennünket lenyűgözött. Pedig láttunk szép helyeket (Bahamák, Miami, Malibu, Spanyol tengerpart, stb). El is döntöttük, hogy vissza is megyünk nemsokára, hosszabb időre.
Autót viszont kell bérelni. Illetve nem muszáj, mert a taxisok egész napra bérelhetők 60-80 euróért, de ez elég húzós.
Fürdeni viszont nem nagyon lehet ott a tengerben, legalábbis Funchal környéke elégé sziklás.Az biztos, hogy az utazás, a szállás, és az ellátás sem tartozik az olcsók közé, igy meggondolandó a dolog, de aki rászánja magát, csalódni nem nagyon fog benne.
-
zeno70
tag
Arra lettem kivancsi az utóbbi két komment alapján, hogy külföldre, hová megy leginkább a magyar?
Csak tavalyi adatot találtam, ahol is nem meglepő módon Horvátország a nyerő. Meglepett viszont, hogy Olasz a második és nem Görög, sőt a Franciák elé tettem volna a Törököket is.
És amit Keldor papa felvetett - az erdélyi vonzerő erős lenne egy belföldi statisztika alapján. Éppen ezért nem értem a tavalyi cikket, mégpedig, hogy nem emlegetik Erdélyt, mint népszerű külföldi uticélt.
Tényleg pl Egyiptomba is több magyar utazik, mint Romániába?Gyanitom, hogy ez csak az utazási irodák csalóka adata. A magán szervezéseket nem látják, pedig úgy más lenne a sorrend.
Ausztiáról nem is beszélve...[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Nekem is meglepő Franciaország is (USA-t,Olaszt vagy Spanyot gondoltam az élre), meg az is, hogy Ukrajna mellett Lengyelország is ennyire elől van. Pl Egyiptom meg nincs sehol...
secret! Gyönyörű nyaraló! Sok örömöt (és hasznot) továbbra is általa!
Mi még nem döntöttük el, hová megyünk nyáron, de gyanitom, valami wellnes szálloda lesz. Ha egyáltalán a picivel lesz valami a rokonlátogatáson kivül.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #2844 üzenetére
Busszal nem, de autóval szerintem is be lehet barangolni, az egész országot (sőt, azon túl is), kisbabával. Megállni bárhol lehet, ha kell és ők még szeretik az ilyenféle ringatózást. Ismerős mesélte, hogy kb 1 éves korig egyszerű volt kirándulni a gyerekkel, aztán macerább lett az etetés, de főleg az utazási betegség okozott gondot.
Nekünk még meg se született (kb 2 hét van hátra), de már tervezem én is a belfoldi kiruccanásokat. Egyenlőre wellnessben gondolkodom. Balcsit még nem merem bevállalni ilyen picivel. Majd ha nagyobb lesz.
Utazáshoz szoktatás nálunk alap lesz, mert 330 km-re laknak a szülők...
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
A Bookingon rakerestem aprilisban, 11 ejszakara, es 2 csillagosban 200 ezer az alja. Pl ez itt
Repulo mar huzosabb dolog, mert fapados ilyen tavolsagban nem nagyon jarkal. Ami van, azt legolcsobban 225 ezer/fo talaltam (ami nem is olyan rossz ar), igaz, jo sok atszallasi idokkel (10-15 ora). 2 atszallasos - London es Dallas vagy Los Angeles a megallo.
Tehat osszesen 650-700 ezerbe lenne a szallas es utazas. Plussz kajara valo es koltopenz, ami egyeni igenyek szerinti. Summa summarum, egymillio alatt nehezen lehet meguszni a dolgot. De ez mar 2 fore.
Azt megsugom, hogy ha csak a neve miatt mennel oda, nem biztos, hogy erdemes, mivel kozelebb, olcsobb hasonlo helyek is vannak. De ha barmi szemelyes indittatas vagy vonzalom huz pont oda, akkor az mas.
(Ismeroseim tobben is voltak New Yorkbol...tetszett nekik, de azt mondtak, hogy kulonlegesebbre szamitottak.) Persze attol is fugg, hogy pontosan hol voltak, mit lattak, stb.
Viszont ha csak az egzotikus, tengerparti "filling" kell, mostanaban a legolcsobban Dominikat favorizaljak, mint karibi-szigetet, palmafakkal, meleg, homokos tengerparttal, stb.[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Voltunk nemreg Nyiregyhaza Soston. Vegyes erzelmeim maradtak utanna, mert az allatkert, a strand vagy a falumuzeum miatt erdemes volt elmenni, de a szallasok eleg kelet europaiak. Nem akarom nevesitve bantani azt, ahol aludtunk (4 ejjelt), de boven volna meg hova fejlodniuk. Neha ugy ereztem, hogy zavaro tenyezo vagyok a panzioban, viszont a por vagy a fust (fas tuzhely volt a recepcion) jelenlete mar nem is zavart. Es nem azert jartunk igy, mert balek modon beleszaladtunk valami dilettanizmusba, vagy olcsojanoskent a legolcsobbra mentunk. 3*-os volt es atlag aron futott. Egy masik szallodaban meg vacsorazi akartunk es este 7 (!)-kor zarora van...fel 7-kor mentunk oda, kiszolgaltak, de ereztettek, hogy jo, ha sietunk.
Mindegy. Ettol eltekintve nem volt rossz a hosszu hetvege.Mas: hogy lehet feltenni egy kepekkel szinesitett irast a logoutra? Nem talalom az irasra, feltoltesre valo ikont.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
En nem mennek utazasi irodaval, plane, ha ugy kell osszeszedni ra a lovet. Amit leszednek, az eleg egy darabig koltopenzre...szerintem. En bejartam a fel vilagot es mindent magam szerveztem le.(Volt benne busz, vonat, repulo, hajo, stb) Vegulis nem nagy dolog, mert nezed a jobb aron levo repjegyeket, majd ha megfelelot talalsz, lefoglalod. Ezutan a Booking-on (vagy akar mas oldalon) a repjegyhez igazodva, foglalsz szallast. Forditva is csinalhatod, csak ugy kockazatosabb. Ez a 2 a lenyeg, a fakultativot, vagy az autoberlest is meg lehet oldani online, de majd helyben is.
Nem beleszolni akarok, te tudod - ha szeretnel kenyelmesen, kesz csomagot kapni, akkor vedd igenybe oket. A Vista szerintem is jo, dragabban, de biztonsagosan pedig ott a Neckermann. Tudom meg javasolni a Budavar -Toursot is, elege dicserik.Amugy Dominika is jo valasztas (meg nem voltam ott), de ide sorolhatjuk az osszes Karib-tersegi szigeteket is. En a Bahamakon jartam, de szivem szerint leginkabb a Holland Antillakra mentem volna el (Aruba, Curacao, stb), vagy Barbadosra. Sajnos akkortajt nem ment arra hajo...
Amugy a top 10-ben van meg nalam lablogatasra Maldiv es Seychelles, kirandulosabb egzotikus pedig Mauritius.
Tovabba az eselyesek koze sorolnam meg Mexicot es Kenyat is. Nagyon szep helyei vannak.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #2796 üzenetére
Nem birtam ki es lementunk a hetvegere Balatonszemesre. Kaptunk egy visszautasithatatlan ajanlatot, baratokkal toltott hetvegere es igen kedvezo szallasra. (900 Ft/nap/fo).
Azert azt hittem, hogy nagyobb tomeg lesz lent, de lehet, hogy csak Szemesen volt turheto a nepesseg.
A viz jo le van apadva ebben a szaraz melegben es nem is mondanam tisztanak. Amugy nem volt rossz kicsit ott lenni.[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz kraftxld #2793 üzenetére
Koszi az irast! Engem is biztatnak, hogy irjak az utamrol, Amcsibol hazafele jovet...elobb-utobb osszehozom.
A Picassat atbongesztem mar korabban is, amiket feltettel - franko kepek.
Szerintem ne foglalkozz az oltasokkal, eld terveid szerint az eletet, azt nem veszi el toled senki. Legyen ezutan is szep es sikeres az ott toltott eletetek!
Lakni en mar nemigen megyek oda, igy 43 evesen, de kirandulni remelem osszehozom egyszer (Azsiaval es Ausztraliaval egyutt).Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #2791 üzenetére
Hm, ugy lemennek en is a Balcsira kicsit. Zamardit es Foldvart szerettem regen is. De miota hazajottem, nem vagyok ki a felujitasbol...nincs idom ra. Harkanyban voltunk (es Sikloson) egy hetveget multkor a baratainkkal, mert oda szerettek volna menni, igy a nagy melegben a varban koszaltam, nem a Balcsin husoltem.
Varom majd a nyaralasi elmenybeszamolodat...Alanya-ra en is palyazok elmenni.[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz kraftxld #2789 üzenetére
Oh, ertem, te ott szalltal at...en meg azt hittem, hogy direkt mentetek oda szetnezni. Igy teljesen jo, hogy mindig az atszallo helyeken eltolteni par napot. A felsorolt varosok pedig igen valtozatosak es sokszinuek, lesz mit nezni.
LA-t en kulonlegesebbnek kepzeltem, plane Holywood volt nevettseges a csillagjaival es az utcai beoltozott bohocaival. Igen, az arak elszalltak. A fanatikus rajongoknak vagy nem tudom kiknek vannak bearazva. En se fizettem be sok hulyesegre, amit nem tartottam ar/ertek aranyban megfelelonek. (A Madam Tussaud-al vagyok meg igy - horror ar par viaszfiguraert)Vegasban en sem kaszinoztam (csak 20 dolcsit potyaztam el), de maga a varos, a programok miatt megeri eltolteni egy hetet. Sot a Canyonokat, a Hoover Dam-ot se hagyd ki legkozelebb. Meg a Nemzeti parkok is szepsegesek, bar ott en se jartam, az ido szukossege miatt. Na es San Fanciscot dicserik a forumokon.
In leginkabb nem is a korutadert, hanem a lakohelyedert irigyellek. Ha van idod es kedved, megirhatnad priviben, hogy mikent kerultel oda. Nagyon ertekelnem...
-
zeno70
tag
válasz kraftxld #2786 üzenetére
Szep korut.
En itt-ott mast raktam volna bele, de ez a ti izlesetek es valasztasotok volt, ami elott igy is le a kalappal.
(Megertem en a Magyarban toltott sok idot is, de helyette tobb azsiai allomast tettem volna bele ).Hogy tetszett Bankok? Tervezek azsiai korutat es nem tudom erdemes-e beletenni Thaifold fovarosat? Inkabb Szigapur, Szoul vagy Japan varosai erdekelnek inkabb...de nem zarom ki.
Los Angeles, Malibustol, Holywoodostol Beverly Hills-estol nekem csalodas volt. Tobbet vartam tole. Neked bejott az a kornyek? Vegasba nem akartatok atugrani? Ott volt a szomszedban.[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Megjottunk a kozel 4 eves amcsi tartozkodasunkbol.
Nem akartam egyszeruen csak hazarepulni, hanem utazos, nyaralos hazautat kepzeltem el. Hat...osszejott rendesen. Annyira, hogy egy darabig nem is vagyok sehova menni.
Most csak roviden es ha kivancsi valaki reszletesebbre, akkor megprobalom osszehozni.
Ketfele oszthato a fo utvonal:
1, Autos korut a nyugati allamokban (10 nap)
2, Hajo ut Houston-Barcelona utvonalon (15 nap)Eloszor elrepultunk (a parommal) New Yorkbol Houstonba, majd onnan autoval jartuk be Las Vegas-Los Angeles-Malibu-Grand Canyon-Sedona-Roswell korutat. 6 ezer km-t mentunk kb, de nem farasztott el nagyon, inkabb elveztuk a tajat. Leginkabb Vegas, a Canyon es a sivatag fogott meg. Csalodas volt Los Angeles es Holywood.
Aztan a Royal Carribeannal indultunk hazafele, aminek voltak 1-1 napos megalloi a Bahamakon, Madeiran, Gibraltaron, Alicanten, mig vegul megjott Barcelonaba. Egyebkent a hajo 42 napos utra indult Szingapur vegallomassal (voltak, akik vegig utaztak), de vegulis eleg volt a 15 nap is, elsore.
Nagy elmeny a hajo, igaz, nem kaptunk vihart, igy csak pozitiv volt az ott toltott ido. A megallok is pazarak voltak, foleg a Bahamak es Madiera. Ez utobbira meg szeretnenk is vissza menni, tobb idore.
A hajo egy 5*-os uszo varos, ahol siman el lehet tolteni 2 hetet, unatkozas nelkul. A vicces pedig az, hogy annyiba kerult (a hajout), mintha hazarepultunk volna. Benne 2 het eszem-iszommal es programokkal.
Vegul ha mar Barcaban jartunk, elidoztunk tovabbi 5 napot. Remek varos, csak ajanlani tudom.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #2553 üzenetére
A mondas is azt tartja, hogy "a hasunkon tudunk a legtobbet sporolni". - Bocsi, de ezt nem birtam kihagyni.
Amugy sajnalom, biztos jo lett volna. Hatha "kint" is lesznek jo kajak, jobb aron...igy most az is kiderul. Lehet, nem fogsz csalodni es nem jartok rosszabbul.[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #2543 üzenetére
Szerintem is 2 dolog donti el:
1, Mennyi idore es tavolsagra tervezitek elhagyni a szallodat napkozben,
2, Hogy birjatok ki boseges kaja nelkul a nap folyaman?Aki a szallodaban vagy kornyeken tartozkodik, annak jo az All, de messzebb menve mar nem hasznalod ki.
Mi eddig mindig felpanziot valasztottunk, mert kesoi reggelit es korai vacsorat szerettuk, kozben pedig szinte meg sem eheztunk. Vagy ha igen, akkor bekaptunk valamit a kirandulas kozben (de melegben ritkan volt ra pelda, inkabb inni akartunk).En azt gondolom, ha tudod, hogy foleg a szallo kornyeken lesztek es szeretnel egy kenyezteto hetet, akkor fizess be az All-ra. Vegulis nem sok, ha jobbfele itokak is vannak benne (+3600 Ft/fo/nap)
Egyszer mi is kiprobaljuk...Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
Gondolom az otthonihoz kepest jobb barmelyik ilyenkor, kerdes mi az, ami mar jo? Nekem hirtelen Tunezia jutott eszembe, de ahogy neztem, az sem jobb az Egyiptomitol.
Sajnos az igazan jo megoldasok messze vannak es sokba kerulnek. Barbados vagy Maldiv biztos kiraly ilyenkor, csak haat...Igazi egzotikus helyeket a 245 nem sok penz. Attol is fugg hol van es mi van az arban.
Esetleg ez az alternativa? Az ido itt is turheto es arban is elmegy.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz concret_hp #2528 üzenetére
Nekunk is lehet, hogy sok lesz...majd kiderul. Ket kovetkezmenyt latok ebbol: vagy megszeretjuk es maskor is akarunk menni ilyesmire, vagy soha tobbet hajo!
AMD Power: Igazad van, az utazasi kiallitason mindig vannak jo ajanlatok, azt kell kihasznalni.
Mas: most irjatok a repulojegyeket es vasarlasokat. A Ranair mennyire megbizhato? Sosem utaztam veluk, de ahogy Barcelonabol nezegetem az arakat, mig egy "normal jarat" 100 ezerbe jon ki/2 fo, addig a Ranair 50-bol hazavinne, csomagokkal egyutt.
-
zeno70
tag
válasz concret_hp #2517 üzenetére
Az en parom is azzal kezdte, hogy tengeri beteg lesz, esatobbi. Aztan minel tovabb nezte a programot es a hajot, annal jobban megjott az etvagya hozza. Ez van, mikor a kivancsisag legyozi a felelmet. Javaslom, te is mutogasd neki a hajot, az azon talalhato kenyezteteseket, lehet, meg jon a kedve hozza.
Alitolag unatkozni nem lehet, mert sok mindennel bolonditanak a hajon. Valami 10 medence, komlett wellness, tenisz, -kezi, -korcsolya palya, szinhaz, mozi, kaszino, meg a fene tudja meg mi...
Itt egy keresztmetszeti kepA gyakorlatban meg, hogy milyen lesz...majd utolag megirom, ha akarjatok.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Na en is tul leszek lassan eletem egy erdekes szakaszan...hazamegyunk az USA-bol tavasszal. Szep volt, jo volt, ennyi volt.
Mar hetek ota azon ragodtunk, hogy hova kene elotte elmenni meg, ami innen kozel van es mar ugyse jonnenk vissza. Felmerult Hawaitol Del-Amerikaig sok minden, de nem is szandekoztunk elverni egy vagyont, igy vegul a Karib-szigetekre szukitettuk a kort.
Aztan megdobbenessel kellett tapasztalnom, hogy ha innen el akarok menni pl Arubara es ugy haza, akkor a repulo pont annyiba kerul, mintha Bp-rol veszem meg oda-vissza. A szallas, ellatas meg ugyanaz... Tehat ez megsem nyero, hisz otthonrol is el tudok akkor jonni.
Kesobb jott az otlet, hogy talan hajoval tobb szigetet lehetne bejarni. De akkor meg a hajo + repulo ujabb koltseg. Igy jutottunk el a legmereszebb vallalkozasra - atmenni az oceanon hajoval!Itt jott az ujabb meglepetes: 600-800 dollarert meg lehet lepni egy 15 (!) napos hajoutat, teljes ellatassal.
Itt van ez az ut.
Ebben aztan van Bahamak, Madeira, Gibraltar, Alicante, Barcelona megallo, meg egy bazi nagy hajo, jo sok szolgaltatassal. (Utanna spanyolbol repcsivel tovabb haza.)Szoval ugy vagyunk ezzel, mint mikor eloszor ultunk repulore - a kivancsisaggal teli izgalom es a fosas erzese vegyesen kavargott bennunk. Remelem jol dontottunk es nem fogjuk vegig hanyni az utat!
Nektek volt mar hajos elmenyetek? Ki lehet birni? Sok helyen olvasom, hogy oriasi elmeny...
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #2494 üzenetére
Komoly idegenvezeto lehetett...
Egy-ket kepet dobjal fel, ha nem gond!Jartam szombaton a manhattani Macy's-ben, az ottani karacsonyi vasaron lottem ezeket.
Ha sikerul, a heten keszitek varosi kepeket is...
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
En ha otthon leszek jovore, Lefkadat szeretnem eloszor megnezni, eddig egybehangzoan dicserik, akik jartasak Gorogben.
Meg ezek a Mediterran hajos utak erdekelnek mostanaban. Egy het alatt tobb orszag, sok latnivalo, a mozgo szalloda is erdekes lehet...AMD Power: Ez az Ibuszos dolog jonak tunik, koszi, hogy felraktad! Majd kivancsi leszek a jovo evi lehetosegekre is. Mit tudtok rola, hamar elkapkodjak? Mennyivel elotte kell foglalni?
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #2470 üzenetére
Kiraly!
Ha sikerul, dobhatnal fel rola egy-ket kepet, kivancsi lennek ra.Sot, van egy otletem, amivel kicsit fel lehetne dobni a topikot: aki valahol jar es elkap szep karacsonyi hangulatu tereket, uzletbelsoket, stb, az feltehetne ide a kepet! Nem kell sokat, csak izelitoul 1-2 darabot.
Kicsit betekinthetnenk az adott hely hangulataba.
Elore is koszi!Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz concret_hp #2462 üzenetére
Na, ha kulonleges etteremre vagysz Egerben, akkor ezt nezzetek meg! Csalodni szerintem nem fogsz.
Ugy tudom foglalni kell, mert eleg nepszeru.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #2448 üzenetére
Tenyleg erdekes, plane annak fenyeben, hogy rossz elmenyeket is hallani a kuponos bizniszekrol, mint peldaul itt is.
Ennek ellenre a kedvezonek tuno arak vonzova teszik ezt. En meg nem voltam ilyen modon nyararodni, egyenlore fentartassal kozelitem meg a temat, de lehet kesobb batrabban belevagok egy-ket ajanlatba. Talan a nagyobb tarsasagok mar megbizhatobbak.Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #2436 üzenetére
Hat sajnos ugy nez ki en sem.
Ha maradunk jovo evig, akkor meg van egy halvany remeny egy oktober-november kornyeki egyhetes Las Vegasra, de nagyon halvanyan. Egyenlore csak a munka, orrverzesig.Aki teheti logassa meg a labat a nyarbol maradt 2 hetben!
-
zeno70
tag
Koszonjuk a beszamolot!
En is hallottam par ev ota rossz velemenyeket Riminirol es kornyekerol. Regen felkapott es kedvelt hely volt, de szerintem elszaladt veluk a lo. Ahogy nott az etvagyuk a profitra, ugy csokkent a vendegek megbecsulese. Egy ismerosom is mondta, miutan hazajott onnan, hogy oda tobbet soha - szarba se neztek, sot meg is loptak oket. Inkabb a nyugati partot szivlelik manapsag. Sajnalom, hogy te is rosszul fogtad ki, meg jo, hogy az Alpok karpotolt.Keldor papa: jo kikapcsolodast es toled is varunk nemi elmenybeszamolot!
MaciG: A te beszamolodert is nagy koszonet! Lefkadara mennem kell!!!
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz Ł-IceRocK-Ł #2424 üzenetére
50-60 ezer korul (10 ezer/szoba/nap) kapsz 2*-os szallokat a ho vegere, ami mar elmegy szerintem, bar nem tudom neked milyen arfekves es szinvonal a megfelelo, es mikor utazol.
Pl ez itt [link][ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Kivancsiak leszunk az elmenyeidre! Azon belul hova lesz az ut?
En is tervezem majd Torokorszagot, all inc.-al - azt mondjak, franko.Hja, tervek-tervek...lassan mar tervezem bejarni az egesz vilagot, de hogy mi lesz belole...? Jo lenne mar eljutni valahova, 3 eve nem voltam sehol, 1-1 napon kivul. Persze szep hely ez is, de jo lenne mar mast is latni. Sorry a panaszkodasert!
AMDPower: Igen, elgondolkoztato - 150 a Balcsin vagy 200 Gorogben, ami azert kicsit elmenydusabb. Na de te is azert tanulsz, hogy jusson ezekre is jobban...legyen ugy!
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #2409 üzenetére
Igen, Olaszban tenyleg sok a szarka - en is igy hallom. De talan nem is olaszok, hanem egyeb (pl roman cigok, stb) csinaljak a fesztivalt.
Szerintem nem csoda, hogy egy szegenyebb orszag szabadstrandjain (mint pl Bulgaria) "halasznak" a tolvajok. Vagy a "vendegmunkasok" Olaszban.
Sajnos ugyanezt hallom a Balcsirol is, ott is megy a turkaszas. Erosebb rendori jelenlettel lehetne ezt megallitani, de mint tudjuk, ok inkabb a bokorban bujkalva fotozzak az autosokat...mert kell a tervet teljesiteni.
Hal'Istennek itt a tengerpartokon nem tapasztalni ezt. Akarhanyszor otthagyjuk a cuccot a parton, erintetlen marad, mig vissza nem szedelgunk hozza.AMDPower - orulok a kellemes idotolteseteknek! Eleg huzos arak lehetnek, ha annyiban volt, szallas nelkul.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
Mindkettotoknek igazatok van. En ezeket tudom, de a fent emlitett hitelkartyarol torteno vasarlasok utan adjak a Wizz pontokat, amivel utazol ES ha idoben torleszted a hitelt (beteti kartyadrol), akkor nincs kamat, csak visszateszed a lovet es kesz.
Itt egy cikk (nem tul friss, de a kondiciok nem sokban valtoztak, ahogy figyelem), ami szerint megeri a buli. Tehat a lenyeg az idoben valo kiegyenlites es akkor nem szamol kamatot.Van valakinek esetleg ilyen, aki gyakorlatban tudna meselni rola??? Megkoszonnenk az infokat.
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
En meg ezen a Wizz-Erste hitelkartyan gondolkoztam, hogy talan kivaltom. Valahol olvastam egy forumon, hogy ha torleszt idoben (nem kesik es nincs kamat), a pontjaival minden evben ingyen repul egyet vele.
Szerintetek tenyleg igaz ez? Mert nem hangzik rosszul, bar ki tudja, mi a buktatoja...?Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
Na, en meg a te Lefkadai kepeidre mondom, hogy elkepeszto! Elkepesztoen jok, szepek...nagyon szep hely valoban! Ezek alapjan biztosra veszem, hogy ide el fogok menni, ha hazamegyek. Komoly mennyiseget tettel fel, respekt!
Nem neztem vegig (egyenlore) az osszes kepet - mivel jartatok be a teruletet, robogoval? Autot berelve is el lehet jutni ezekre a helyekre mindenhova? Ugyanis a parom szeret motorozni ugyan, csak eletveszelyesen kozlekedik, igy inkabb kihagynam, plane kulfoldon...
Milyen szallodaban voltatok, megfelelo volt? Onalloan szerveztetek, foglaltatok vagy irodaval mentetek?
Ugy tunik, Gorogben Lefkada a best - ha valaki mashogy gondolja, kerjuk ossza meg![ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz Füge007 #2356 üzenetére
Hm, jol hangzik, koszi! Beleolvastam a masik topicba is - ott mar eleg profik kommentelnek, de sok hasznos infot olvastam. Mindenesetre nem rossz kis hobbi ez, majd meglatom, hogy belevagok-e vagy maradok a felszinen.
Lattatok mar a rozsaszin tengerpartot a Bahamakon? Erdekes lehet...
"Az árnyalatot a Foraminifera okozza, egy korall rovar, ami halálakor elhullajtja rózsaszín páncélját."Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
válasz Füge007 #2353 üzenetére
Jo lenne, de el vagyok havazva. Majd otthon...
Tenyleg - Magyarorszagon van megfelelo oktatas e teren? Egy ilyen mennyi ideig tart es mennyibe kerul? Tovabba en veszem meg hozza a felszerelest vagy adnak (pl az oktataskor es majd elesben is)? Gondolom, te se huzol mindent magaddal a nyaralasra...[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz Füge007 #2349 üzenetére
Wow - ez a buvarkodas nekem is izgatja a fantaziamat egy ideje. Kell hozza jo uszonak lenni? Ugyanis azzal hadilabon allok, viszont szivesen lemerulnek, megnezni a viz alatti vilagot.
TV nelkul siman elvagyok (lassan 3 eve, miota kijottem, nem nezem), a net mar nehezebb lenne, de meg tudnam allni. A telefont meg ugy utalom, ahogy van. Ha csak tehetem, kikapcsolom.
Nagyon vagyok mar megnezni Horvatot (es mast is), de egyenlore be kell ernem New Yorkkal. Szupi hely ez, de a munka nagyon lekot, igy nem mozdulhatok, pedig jo lenne mar ujbol mast is latni.Latom, Foldvar meg mindig elol jar a strandjaval a tesztben...
-
zeno70
tag
válasz Füge007 #2346 üzenetére
Nem azert kerdeztem (hasonlitottam ossze), mert Horvatorszagot fenyezem a Balaton elleneben, hanem kivancsi voltam, hogy tenyleg igy van-e ez, mivel olvastam rola.
Nalam igaz, amit korabban mondtam - a helytol fontosabb, hogy jol erezd magad...akar a Balcsin is.(Itt voltam...es mar jo a viz, mert itt is durva meleg van Coney Island 1 es 2
[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz BloodyEddie #2344 üzenetére
En regen Foldvart szerettem - azt nezted?
Anyaam - de regen voltam mar a Balcsin. Tenyleg igaz, hogy Horvatban nyaralni is annyiba van, mint a Balaton? (Nem mondom el hol furodtem tegnap, mert megvertek )
-
zeno70
tag
Konkret tanacsokat nem tudok adni, mert meg en nem voltam Horvatban soha, de nemreg valaki a Plitvicei tavakat dicserte, hogy nem szabad kihagyni a kirandulasbol...a kotelezo tengerpartokon kivul.
Jo nyaralast nektek!AMDPower - sajnalom, hogy nem jon ossze semmi a nyarra neked. Tudom, nagyon rossz az, mikor az ember mar tervez es szinte szamol vissza, majd uszik az egesz.
Vigasztaljon a gondolat, hogy talan az uj helyeden (es tanfolyamoddal) jobb fizud es tobb lehetoseged lesz a jovoben. (Es 1-2 hetveget akkor is szurjatok be valahova)Jegyezd meg: pótolhatatlan vagy. Éppúgy, mint bárki más!
-
zeno70
tag
Igen, errol beszelek, hogy olvastam valami forumon, hogy rendesen at lettek vagva a kuponnal a mit sem sejto ugyfelek, es ez tobb sikon is szopas volt...az arak, a szabad helyek, a nyujtott szolgaltatasok, az idopontok, stb teren.
En nem akarok lebeszelni senkit a kuponokrol, mert lehetnek igazan jo lehetosegek altaluk, csak elovigyazatosnak kell lenni veluk kapcsolatban, hogy ne legyen kesobb meglepetes.[ Szerkesztve ]
-
zeno70
tag
válasz AMD Power #2326 üzenetére
Nem csak a hely fontos, hanem az, hogy erzed magad.
Egy ismerosom befizetett egy draga egzotikus utra, aztan az ido egyik felet atidegeskedte mindenert, a masik felen meg reszeg volt, amitol nem emlekszik a dolgokra. Ugy jott haza, hogy nem sok maradando szep elmenye volt. Jobban jart volna, ha nyugiban elmegy Fonyodra es jol erzi magat. Ugyhogy fel a fejjel es legyen jo kikapcsolodasod!
A kuponokrol olvastam valahol, hogy becsaposak is lehetnek, mert korlatozott a benne rejlo lehetoseg, nem mindig azt adjak, amit igernek es kupon nelkul is hasonlo arakon, rugalmasabb korulmenyek kozott lehet lenni. Nem tudom, melyik kuponrol volt szo, csak korultekintesre hivtak fel a figyelmet, nehogy ugy jarjanak a feltuzelt ugyfelek, mint ezen a nem tul jol sikerult kepen: [link]Majd kivancsi leszek a lakokocsis elmenyedre is, ha megcsinalod.
-
zeno70
tag
Semmi mozgas az oldalon - mindenki nyaral???
InHell - hazatertel mar? Meselj, mi volt, hol jartal, hogy erezted magad es vegul mennyibol jottel ki?
Valaki nem hallott rola, a American Airlines vagy mas tarsasag nem akarja nyarra beinditani a Budapest-New York kozvetlen jaratot? Nem is ertem, miert szuntettek meg...mindig telthazzal jart.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- Mobil flották
- Linux kezdőknek
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.