Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bittorrent topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PR-Telecom
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
senior tag
válasz Teasüti #44585 üzenetére
Igen egy újabb effekt ami sokszor amúgy tényleg az adott engine-en és az azt készítő majd az RT beleimplementáló fejlesztőktől függ sajna. De amúgy most szép az a lényeg jó? HDR nem tudom mennyire éri meg a játékokban de filmek esetén már csak úgy nézek filmet. 4K HDR meg elvileg még jobb. S egyik kollégám meg most 4K ba játszik agyon dícséri nem gondolta hogy ekkora ugrás lesz 1080p ről. Pont ma mesélte reggel. Csak hát ott nem lesz 140 fps.... Sajna.
-
hahakocka
senior tag
Olvastad hogy honnét indult a dolog ? Kik beszéltek arról hogy AMD-k ár értéke nem elég jó s ezért nem veszi a világ 100% a? Mert nem én írtam valótlanságokat e tematikában. Valamiért NV tulajok a nem AMD s topikban. Igen sajnos erre reagáltam mivel, véleményem szerint valótlanság volt. Pont az itteni fő topikos tagok. S ugyanez megy sokszor az AMD topikba ellentétesen amúgy. Csak a tények kedvéért. Nekem már off a dolog. ja s érdekes mód az 5000 NV -kről való kérdéseim leperegtek válaszok nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Quadgame94 #44418 üzenetére
Én is teljesen egyetértek! Ár-érték fontos! Eddig is így tettem. A Geforce 4 et is akkoriban szerettem a 950m et is amire használtam, s most a 5700 as is 5 éve mindent vitt eddig, 100e ft ért megérte nagyon.. Az Alan Wake 2 volt a kivétel eddig. Nem rossz ár érték arány 5 évre 100e. Bár már akkoriban sokaltam hisz addig ennyit se költöttem soha VGA-ra. Most meg hajjaj majd legalább 200-300e ft ot kell kb költenem jó esetben .
Viszont amit Husky is ír az is igaz, nem csak a DIY piac számít a piacon sőt sajnos nem sajnos. NV nek ott nagy előnye van pl, de annó az Intelnek is az volt a milliónyi Integrált vga miatt statisztikailag. Még ha persze nem nyert vele annyit per darab mint az NV a nagyobb ezerszer erősebb vga-kkal.
A Polarisban azért a bányászás is benne volt, de mégis ott volt az 1060 is mellette ami szinté nagyon népszerű volt az RX 570-580 mellett. Bár ezeket pl én azért se vettem mert sokat nagyon sokat ettek. Nálam azért a fogyasztás is számít. Most ha 20-30W TDP difiről van szó az mindegy persze. Vega meg a Fury meg a Radeon VII mekkora zsákutca volt jó ég, emlékszem le is beszéltettem pár ismerőst erről nehogy azt vegyék! Filóztak rajta.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Quadgame94 #44410 üzenetére
Oh itt is van olyan srác aki csak az Intel vagy csak AMD proci csak az NV vga semmi más mondással áll. Mindegyikből van 1-1 jó példa, pont a héten is, az Intel problémák kapcsán is csak elhessegették. Mondogatják is mindig mert hogy egyszer a múltban rossz tapasztalat volt akkor már ugye örökre az lesz. Na ez a meglátás nem jó gyártósemlegesen értve. Régen volt rossz Ati és NV vga és Intel és AMD proci is akkor egyiket se kéne ma venni ezen logika szerint?
RT be jobb is az Nvidia ezt senki se vitatta (ezt fizeted meg a plusz árral , DLSS_ Cuda stb). Kérdés az RNDA 4 mennyit javul de tuti nem éri utol az 5000 es szériát e téren. Meglátjuk fogyasztásban, árban, vramban, raszterben mit hoz és mennyit fejlődik az RT erő. Intelnél úgy szintén.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #44385 üzenetére
15 gameben gyorsabb 8+% al a teszten az NV pedig 12 ben tehát mégis többségében ő a gyorsabb 8%+ al. 4K ban pl . S ebben a listában van RT s game is az NV javára bekapcsolva ON RT -vel s így van meg a 12 az 50 games teszten.
Igen tudom százszor leírtam RT- és DLSS de még mindig nem egy sima RTX 4070 el fogsz 150 fps el 1440p-4K ba DLSS-esni és RT zni.
Eleve a 12 gb ból maga az RT is leszed 1-2 gb közt.
2024 ben meg FHD-zni 2501-300e kártyákkal nem akarnék már, főleg hogy ha Dlss-FSR t kapcsolok akkor 720p ből tolja fel vagy 480 ból hát kösz nem.[link]
7900 XT 650 dollár drop már.
Videocardz.com Asrock PhantomA 7900 XTX kapcsán 870 XFX
[link] TomsHardware
[link]
Vramra ajánlott továbbra is a Techspot részletes tesztje s én nem 1 évre akarok vga-t venni. Eleve 4K ra akarok váltani.Szerintem mondjátok továbbra is a NV marketing osztályos mantrátokat engem nem érdekel már unalmas. Úgy hogy be fejeztem.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #44382 üzenetére
A végén igen a DLSS-RT vel mint mondottam ez már egyéni hogy kinek jön be s mennyire s az dönt, így akinek megéri az ár többlet a 4080 superrel azt fogja venni az RT--DLSS jelenlegi helyzete miatt. Owen is pl az Alan Wake 2 t nagyon szereti ahogy sokszor mondta, emiatt értelemszerű hogy akkor inkább a 4080 supert választja, de ő nem is 2-3 évre vesz sok vrammal 4K ra pl kártyát, hanem kb évente cseréli sőt. Meg hát ezer kártyát kap tesztelésre is.
Ez attól még nem jelenti azt hogy a 7900xtx szar lenne, RT-ben DLSS ben gyengébb raszrterbe úgy erősebb hogy több a vram és olcsóbb nem tudom mit nem értesz ezeken a tényeken. Mindkét kártya tök jó arra amire aki akarja használni, s ameddig akarja használni, ennyi. -
hahakocka
senior tag
Szerintem pont te szoktál ezen és a másik alfórumokban is promozni Nvidiat minden féle részletben. RT-től, DLSS-en, programokon, a CEU összes nyilatkozatai, diagramok, siker skálákon, statisztikákon, egyedi mindent ledöntő megoldásokon át. Döntse el mindenki persze. Ellentétben én annyiról írtam hogy AMD drivere modernebb kialakítású s egyedibben be lehet állítani de nincs benne annyiféle side software lehetőség mint az NV -ben. Nincs semmi promo egyik ebben jobb a másik abban. Csak reagáltam, válaszoltam arra amit itt sokan írtatok, hogy szar ár értéke volt, a 6000-7000 es szériának, mert tényszerűen nem igaz, ezért váltottak, ha nem is elegen a statisztikák nagy változásához, de sokkal többen mint eddig. Ebbe mi a marketing és a promo...?
Az 5070-es az ami nagyon jó lehet megint az lehet a népkártya szerintem is. Mióta a 60 asok inkább már belépő szinte az 50-es szintre érkeztek lassan, azóta a 70-es az igazán ami számít. Ha az jól sikerül akkor szép bevétel is lesz, a csúcskategen ugyan darab VGA-nként lehet sokat keresnek, de nem veszik oly sokan.
Igen Teasüti, az ASUS pl förtelmes + árat rak rá általában főleg a STRIX , TUF stb kártyáikra, én ezért is elég régóta nem vettem se AMD s NV vga-t tőlük. MSI volt Gigabyte meg Sapphire az én esetemben eddig.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Teasüti #44373 üzenetére
Az említett esetben azért a dupla vram sokat számított a +15% mellé 15% al olcsóbb is volt. Most volt egy részletes teszt kb 1 hónapja arról hogy már FHD ban is necces a 8 gb! Igen ez ilyen APPLE eset a jó szoftverért fizetünk többet eset. Mondjuk ott még sokkal-sokkal többet.
Elvárod a 15% market share cégtől azonnal, hogy +50% al gyorsabb legyen. Reális. Van egyre több és több és jobb szoftver beépítve az AMD driverbe ami sokkal modernebb és sokkal több mindent te magad úgy állíthatsz be ahogy akarsz. Az Nvidia nem újult meg még igazán mindig a driverével. Ha CUDA special dolog kell neked értelemszerűen az NV a választás ez tény. AI ba meg mindkét cég iszonyat sokat ölt most bele, kíváncsi leszek mit hoz majd.No, de van valami új hír az 5000 esekről végre? Akkor már szinte biztos a CES premier? Ahogy Intelre-AMD re is? Egyszerre ritkán szokták bejelenteni a kártyákat, érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #44359 üzenetére
Hát ő nagyon sokat spórolt rajta (Meg az Intel CPU + alaplap vs AMD esetén is 60e ft ot meg a mostani Intel botrány esetleges utóhatásait ) meg az IT saink is. Pedig mint mondottam addig totál NV-Inteles volt 12 éven át. Konkrétan a 6800 volt 200e akkor a 3070 meg 230-240 úgyhogy 15-20% al rosszabb és fele vramja van csak. S az még nem volt RT hiper szuper azért.
Tudom nehéz elhinni de az elmúlt 3 évben nagyon sok NV-INTEL IT s kollega és ismerősöm vett full AMD s gépet 10-15 év után. Beették a marketinget ugye biztosan. S eddig ezt s ilyen mértkében. nem tapasztaltam 30 év alatt a full NV-s ismerőseimnél. Világszinten persze más a helyzet mint mondottam , de szerintem a Steam statnál pl árnyaltabb a kép valszeg mivel a legtöbb felhasználó nem is válaszol a stat kérésre. Csak ezért nem értettem hogy miért mondjátok az elmúlt években hogy lehetett volna még olcsóbb. Fél áron vagy negyed áron? S akkor hol a profit ? Minden cég abból él s fejleszt aztán megint. Annyit már nem fognak engedni. Persze pl a HD 4850 korszak vagy a 9600xt nél (ezek nekem is pont voltak közte meg 2 NV) még nagyobb teljesítmény és ár előny volt akkoriban NV hez képest. De az egy elég más korszak volt.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Azért árban mikor nem volt jó a 6000-7000 es széria? Ismerőseim 3070 8gb helyett sokkal olcsóbban kaptak 16gb os kártyát, erősebb raszterrel . Amikor vásárolni akartak 1.5 éve, épp e kettő közt választhattak kategben és ár értékben. Vajon melyik volt akkoriban a jobb választás? A 7800xt 6800 sima helyett jött nem az XT helyett. A Super is megint kellett 2019 után hogy igazán jó kari legyen a 4070 ből. A 7800xt jobb ár érték és vram arányban jött ki a sima 4070- nél. Eléggé kapkodták is egy darabig. Egyedül az RT ugye az volt a gyengébb. Most a Super már jobb talán, de drágább is, (szóval megint a DLSS-RT a fő difi) de ehhez kellett 1 év kb?
Most akkor 7900 XT vagy 7900 XTX-4080 erő lesz az RNDA 4 mindkettőt olvasni. Meg erősebb RT-t. 5080-5090 nél meg jön a DLSS 4.0 nem? Tuti javulnak ők is RT ben még inkább.
S ne hagyjuk ki az Intel 2. generációját. Akár okozhat meglepetést nem? Középkategben.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz gejala #44211 üzenetére
Kérdés még talán hogy mennyibe fog fájni a bizton drágább GDDR7 a GDDR 6-hoz mérten. Mert emiatt tuti alapból drágábbak lehetnek a kártyák is. Akkor Intel és AMD a középkateges új kártyáikkal sokat nyerhetnek 16-20gb vrammokkal idén ha ez igaz hogy majd csak 1-2 év múlva a supereken lesz több mennyiség megint.
-
hahakocka
senior tag
válasz S_x96x_S #44208 üzenetére
Erről beszéltem már sokszor, hogy a mostani új gamek is már igénylik a sok vramot, és mi lesz itt 1-2 év múlva. S itt is látható, hogy az RT ON is megdobja szépen azért 1-1.5 gb vrammal az igényt. Már 1440p nél is necces a 12gb , 4K nál meg felejtős. Én meg nem fogok 1080p-s monitort venni RT-re (s ezért 250-300e ft-os vga-t) mint egyesek. 12 év után váltok 4K monitorrra, de minimum 1440p-re. Még filózok.
Remélhetőleg nem igazak a pletykák a 8-10-12gb os 50xx Geforce-okról. Az Intel már az 1. gennel 16gb os kártyát hozott középkategóriában, AMD meg a legtöbb esetben 16-20-24gb volt mostanában a közép-felső kategóriákig.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz hahakocka #44057 üzenetére
IPS lenne nálam is sajna. Most persze lehetne erősebb PI, nit stb meg HZ de 4K ra monitorra és aztán hozzá kártyára az kicsit drága lenne most még
24 Colos monitort hol találtál 4K-sat? Én csak 27 est találtam ami a legkisebb volt kb eddig. Most 22 colos FHD van de már 9 éves lesz. -
hahakocka
senior tag
No de én főleg RPG-kkel stratégia játékokkal játszok, oda nem annyira kell a 165hz és emellett sokszor emiatt lehet lejjebb kell venni a részletességet is 1440p-n. Vagy FSR-DLSS kell még mellé. FPS-ben TPS akcióban, multiban számíthat a 165hz és az animációk és folyamatos mozgások is ezáltal, de egy Darkest Dungeonben vagy RPG-ben, Heroes-ban stb már nem igazán. Persze fogok tolni pl Elden Ringet, Alan Wake2-t is stb. A másik nekem a 4K filmek miatt is kellene a 4K . Elég sok van meg így. HDR a 4K részletességgel együtt hat jobban nem? S a színvilág a magasabb cd/m2 s fényerővel már az olcsóbb 4K monitoroknál is 400-as általában. FHD-1440p nél a drágábbaknál jellemzőbb nem? A 1440p n is filózok persze csak a filmeket nem tudom 1440p natívba nézni akkor. FHD és 4K formátumba vannak általában. Írtátok itt páran hogy mennyire jó a 8K is azt ezek után még annyira se értem ha a 4K ról is le akarnátok beszélni. Max munkára pl artist, designer, stb
27 col meg nekem a maximum sajnos, a kis szoba miatt.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Én 27 colost néztem én is 4K ra bőven elég lesz nekem szerintem egy LG vagy Samsung. Persze csak 60hz mert a nagyobbak sokkal drágábbak és úgyse tudnám medium-highon kitolni a 120 fps-t se konstans pl bár kérdés milyen lesz az RTX 5070--Új Intel-8800xt hármas 4K-ba.
8K mennyire ad a 4K hoz képest hozzá? Sokan a 4K-t is feleslegesnek tartják még a 8K-t meg aztán főleg. De akkor nektek már van tapasztalatotok. Élesebbnek élesebb az tuti, de színekben, HDR-ben stb miben igazán több, jobb, más a 4K hoz képest?[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #43979 üzenetére
Leírtam százszor már miket nézek s nem csak 1-2 kedvenc oldaladat hanem 10 félét s abból lesz egy átlag képzeld. S igen láttam sok videót ahol azt is mutatták hogy mik az árnyoldalai s nem, s nem AMD-s, hanem NV-s felhasználók voltak továbbra is s maradtak is azok ettől még. S nem nem én nem jósoltam meg semmit te voltál előbb Nostradamus. Annyit írtam hogy úgyis lesz majd még erősebb XES és FSR4.0 aztán mi lesz majd kiderül belőle pontosan: Azért mert 1-1 oldal egyszer rosszat mondott 10 éve kedvencedről még nem lesz ellenség.... Főleg ha azóta ez változott ezerrel.
Sokszor az 50 game-et tesztelő oldalakat (RT-DLSS-FSR off on al, 3 féle felbontáson, 3 féle textúrával, 2-3 féle fogyasztási helyzettel és ár-érték grafikonokkal, perf-per wattal) is nem függetlennek tartod , de a 10 game-el tesztelőket meg igen ez is érdekes meglátás. A részletesebb a rosszabb?[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #43978 üzenetére
Mondtam már Face-n, hogy lehülyéztél mindenkit engem is amikor még nagy Inteles voltál hogy a 7700 s a 7800x3D ára még lejjebb mehet idővel nagyon jó lehet meg fogja érni, (A 2600x -emet és az RX 5700-as kártyámat is eléggé ledegradáltad akkoriban - Igaz Alan Wake 2 -n kívül mindent vitt elég szuperül FHD ban eddig, ami csak engem érdekelt s 5 éven át jó vétel volt így 100e ft ért, ár-értékben- ugye végig Inteles voltál, én meg előtte rendelkeztem Intellel, amúgy majd 5 évig i5 4690-em volt, de már kacérkodtam a váltással pár ok miatt. Aztán utána x3D t vettél mégis és ezerrel meg is voltál vele elégedve. Ugyanezt tetted amikor DDR5 öt mondtad hogy hülyeség meg se éri drága lesz még 2-3 évig, mikor levezettem hogy fél éven belül hogyan s kb mennyire fog esni hát pont úgy lett és voilá végül csak olyan procit is vettél ami fogadja s a ram árak is lejjebb mentek. Az hogy nem emlékszel rá sajnálatos. Nálam megmaradt mert meglepő pálfordulások voltak itt. Téma általam lezárva feledékenységet nem tudom gyógyítani. Ahogy a mondás tartja nem hiába a stílus maga az ember amúgy, nem hiába jó páran már jelezték ezt ahogy láttam. S megint látom alant is baromságokat írsz de már megszoktam. Csak ennek és csakis annak fogok én hinni örökre igaz ? Előre látsz mindent oh Nostradamus úr Látszott a DDR5 ram és AMD ellenességes időszakban amiről meséltem. Jelenleg vagyok natív hívő már jó sokszor elmondtam, hogy 1-2 éven belül ez persze változhat. Majd az új kártyával legyen bármi is ki fogom próbálni amúgy. Amiket írtam nem én írtam, hanem sok-sok RTX 3000-4000 es használó ők mind vakok biztos! Volt aki azt is írta hogy átváltott Intelre vagy AMD re mert egyszerűen nem érte meg ez a számára kis differencia, a nagy ártöbbletet s a vram többlet is fontosabb volt számára. S ez nem egy emberke , ismerős ismerőse sokan vannak így.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz winters123 #43969 üzenetére
Kérdés a hőfokok látják e kárát majd vagy a hangerő. De legalább a méret nem lesz akkor dupla tégla?
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #43965 üzenetére
A végét pl nem olvastam már el mivel ebédidő szünetben találtam rá. Elnézést ezért. Attól még él a dolog amiről írtam általánosságban. Ha homokba dugod a fejed attól még sokaknál létezett. Majd ki fogom próbálni ha meglesz az új gép, biztos 4K ba úgyis. Ugyanúgy a leégés és leolvadásos esetek s nem csak hülyéknél s már nem a korábbi megoldott estekben. Userből sokféle, nagy számban, mindenki annak hisz akinek persze akar.
No ez már lehet közelebb áll a valósághoz? 28gb érdekes. 24-32 re tippeltem volna én is. A Memóribusz azért szép lesz
5090: 28 GB / 2000 ~ 2500 USD
5080: 20 GB / 1000 ~ 1500 USD
5070: 16 GB / 600 ~ 900 USD
5060: 12 GB / 400 ~ 500 USD
+adó
Ezt is kommentelték oda, hát csak tipp, de durva lenne.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Még azt is szoktátok mondani, főleg Husky, hogy DLSS-el és egyéb kiegészítőivel szebb mint a natív Ezt mindenki el is hiszi De meg fogom majd nézni igaz ha nem jön ki idén az RTX 5070 akkor vagy Intel vagy AMD vel, de kíváncsi leszek. Addigra lesz új XESS, Talán már 4.0 FSR. Általában szokta írni nem a tesztek mellé ha valaki mer kritizálni bármit a DLSS el, s amúgy az FSR el is, mert nekem egyelőre az se tetszik félre ne érts. Ott az engine-el és a game is amúgy baj volt, de pl FSR el is vajon? Amúgy sok-sok játéknál főleg ahogy írtam FPS eknél tapasztalták ezt.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #43961 üzenetére
Pedig régóta azt szajkózza hogy közel van a tökéleteshez és minden helyen leborul a DLSS előtt s isteníti kb. S nem EGY játék engine-ben van sok játéknál van gond. Userek a tapasztalat meg már mit sem ér. Máskor meg egy linkelt tesztelő. Csak a kedvelt 1-2 oldal.... Érdekes meglátás.
Egyébként az IT-s kollega srác csak röhögött tudott ma Nv fanként amúgy és 3080 tulajként amikor említettem neki hogy majdnem le lett hülyézve, s meg le félemlítve, hogy tartott a jó kis olvadástól. Ő se egy esetről hallott ez évben, itt Magyarországon úgyhogy csak nevetett rajta. Vállalja más a felelősséget azt mondta meg hogy nem hiába volt ebből ekkora botrány. Pedig full NV -s a srác.
Végén lehet Inteles vagy AMD s lesz? Áruló lesz![ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #43957 üzenetére
Szerintem nálad van úgy, hogy hibákat nem nézed sehol ha NV. Pedig a kettő együtt ad teljes képet. S játékfüggő de korábban azt állították hogy mindig tökéletes akkor most mégse? S nem nem én vagyok az egyetlen hidd azt hogy én láttam csak .Nagyon sok DLSS használó írt erről vagy készített videókat. Sok játékban amúgy amit NV re optimalizáltak ott szinte semmi gond nincs tényleg. Az igazság mindig középtájt van . Amikor vga-t veszek mérlegelek mindig hogy mi a jó és a rossz elem. Volt 4 NV m 4 AMD 3-4 évig. Az éremnek mindig két oldala van. DLSS és FSR se mindig tökéletes ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #43946 üzenetére
RTX kártya (S AMD -s) használók írják nem én Tele van youtube is ezekkel pl főleg FPS gameknél látható hogy blur-ol kb az enemy messze. A Raszternél meg simán látod s könnyen lelövöd. Értem a felskálázást meg a kimeneti emelt felbontást, de az 1080p monitorod sose lesz 1440p vagy nagyobb persze picit élesebb lehet majd, de ennyi. De össze nem hasonlítható. Én akkor már 1440p-4K natívba tolom 4K HDR el együtt majd, 4K ba viszont megéri a DLSS-FSR mert ott nem ront annyit . Eleve igazából 4K ra találták ki, oda kell is sajnos egyes gameknél. A t9bbinél is persze jó és fontos de több a ghosting és alacsonyabb felbontásról akár ugye 480-720p megy fel. 4K ra fogok váltani majd tehát. (4K Filmek miatt is) Ott majd használom néha az tuti. Már csak, hogy leteszteljem magam is. S a Fake frame-ek se mindig tökéletesek.
[link]
"It appears that no sharpening gets applied when DLSS is turned on, resulting in an extremely blurry image. Below is a comparison between native 4k and DLSS Quality, to demonstrate my point:"[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Amúgy ha belegondoltok , RT ben 1080p ben lehet persze játszani még egész jól olykor, de ma már 1440p-4K korszak van. Teszteken is látszik. Most a csillanó, fény és tükröződés és árnyék + effektek miatt érdemes hátralépni egy felbontást sokaknak akár? DLSS el meg még többet valójában.
No mindegy reméljük minél hamarabb lesz elérhető minden célközönségnek és akár az alsó-középkategben is látványos és gyakorlatban jó sebességgel megoldható RT lesz 1440p-ben. Ez lenne sokaknak a cél. Tudom DLSS el elérhető de na mégis vannak artifaktok, ghosting, stb zizi effektek és emellett mégis csak 720p be megy 2024 -ben. Talán hatványozottan igaz az FSR-re ugyanez.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Pedig folyton-folyvást vannak erről hírek és szakértőknél is nemrég pl akik mindent rendben tettek. Egyik Nvidia rajongó ismerősöm is inkább 12gb os 3080Ti-t vett mert sokat olvasott erről s inkább megijedt a biztosra ment és nem akart 12 PIN-est. Kérdeztem tőle miért nem akart 4070-et, hát csak a 12 PIN miatt. Sokan tartanak ettől. Ez kicsit olyan lutri lassan minta használtnál, az adott embernek éppen még nem volt gondja, de másnak meg igen jól meg szívta. Én nem is veszek használtat. Most volt egy eset volt osztálytársamnál, 170re ft-ja bánta, a másiknál pedig egy rendőrségi nyomozás folyik már egy csaló ellen aki 2000 embert szívatott meg pedig jó értékelései voltak. Egyébként hova lett Gianni a Hardveraprón? Az is érdekes vagy 10-12 éve ad el ott és egyszerűen eltűnt.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
https://pcforum.hu/hirek/27762/nvidia-geforce-rtx-5090-videokartya-4-foglalat-fogyasztas-tobb-nyak
Ez alapján lehet 500-600W ot fog enni a kicsike, persze ne így legyen. Gondolom lesz vagy 40-50 cm is. Ezt majd lehet már pajzsként használni éjjel a betörők ellen! Remélhetőleg ez nem fog sokszor leégni mint a 4090 nél volt . Én tuti nem vennék még milliomosként se ilyen kártyát. Ha AMD ha, NVIDIA? ha Intel adja ki tök mindegy. Régen viccelődtek a PAKS 2-3 al hát ez a kártya lehet azt is leállítja De ne így legyen. Kérdés mennyivel lesz jobb mint a 4090 s az ára is mennyivel lesz még nagyobb? Sok boltban még most is 850e-900e FT a 4090. -
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #43890 üzenetére
Köszi, igen hát ez alapján inkább akkor a Szeptember lesz a fő esélyes tényleg. AMD nél is kb . Elvileg október-november fele jöhetnek a kártyák mindkét cégnél. Majd kiderül persze.
-
hahakocka
senior tag
A mostani Computexen (Június 7) bemutathatják az 5080-5090 et meg a 8700xt-8800xt t ? Vagy ez csak pletyka és tippelgetés?
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Akkor viszont nem lenne akkora ugrás a 'hagyományosan' legtöbbet vásárolt erősebb kateg-es gpu-k tekintetében? (A csúcs mindig sokszor csak presztízs, munkához akár persze kötelező s jó bevétel forrás NV nek ott a legtöbb nyereség gondolom % ban) 5070-5080. Kína miatt részben? S akkor dual lesz az 5090? Akkor viszont a 8800xt ha hozná fél áron 200W ból tényleg a 7900xtx et majdnem az még erre is konkurencia lehet ár-érték fogyasztás, méret tekintetében. Ezek után viszont szerintem ott is kisebb lesz a mérték. Computexen már lesz hivatalos NV és AMD infó nem?
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz VoltanIgor #43825 üzenetére
De ha 2-3 szor többet költesz mindenre rezsire, kajára, autóra, benzinre S vagy 3-4 szer lakásra S albèrletre ez idő alatt, akkor nem lesz emelt bèrből se 4090...
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
-
hahakocka
senior tag
válasz t72killer #43796 üzenetére
Általában sajnos igen. Én nem szeretek viszont használtat venni sajna. Volt sok ismerősöm aki pórul járt. Most nemrég pl egy 6700xt t akart venni a srác használtan, azt kapott egy hibásat. Pénze kuka. Akkor nemrég volt egy másik ismerős bár ott lehet ő volt a hülye is ha bedőlt, el utalta a pénzt s nem kapott semmit egy csalót talált, aki már 40 embert megkárosított. Most nyomoz a rendőrség utána. 2 éve egy másik ismerősöm meg bányász kártyát kapott ami alapból nem lenne probléma, de az övé tropa volt a sok bányászás után vagy hát egy nem hozzáértő bányászott vele, vagy csak szart belé.
Én is ha eladom a teljes gépemet akkor mindig bemutatom előtte, hogy ez s ez így s úgy megy rajta, s ha kell utána a vevőnek, 1 héten belül megkapja a pénz kifizetése után persze, s megütjük a dealt. Ált. készpénzzel amúgy.
De most lehet majd rokonoknak megy majd el az év végén.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Quadgame94 #43792 üzenetére
Igaz, ma már lejjebb vitték a kedves gyártók a 3060 szintjére a belépőkateget kb. Majdnem el is felejtettem. Szép húzás volt mindkettőjüktől. De azért na mégis csak 1 gennel korábbi csak. Régebben általában, ha csak 1 gennel régebbi kártyánk volt, az azért sose volt gond, (Crysis kivétel ) hogy legalább medium-highon élvezhetően menjen egy AAA game. Witcher 3 at RX 380 al 2 gb ossal vittem végig kb 95% osra, 45 fps átlaggal highon Ma már egyre több a negatív tapasztalat. Hiába nyúljunk a pénztárcánkba. 5700 al elvoltam 5 évig mondjuk én nem panaszkodok kiszolgált végülis Starfielden, Alan Wake 2 n kívül ami kellett ment szépen, persze RT nélkül.
Alan Wake 2 egy nagyon jó játék, a tech demó régebben degradáló kifejezésként használták, (Mert a játék maga nem nyújtott többet a jó grafikánál) bár ahogy írod max részben lehet ezt mondani róla. Mellette egy szuper történetvezetéssel, misztikummal, horrorisztikummal, krimivel, és érdekes karakterekkel, kalandos belső utazással elátott játékélményt nyújt. Twin Peaks-es hangulat megmaradt csak horrorisztikusabb lett az elsőhöz képest.RTX 5070 ről bármi pletyka, vagy infó van e már?
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #43784 üzenetére
Tapsoljuk meg a szar optimalizálást? Szuper! 2024 ben 1080p-n nem megy egy középkateges vga-n, (Előző gen vga-val) 720p ről skálázás nélkül játszhatóan medium-highon azért szerintem az gáz. A Cyberpunk is jobban ment még nálam is, pedig az se az optimalizáció királya, 3 év után persze javítottak rajta azért. S szép az Alan Wake 2, de kisebb terekre korlátozódik is emellett. Nem egy Witcher 3 open world s egyben csodaszép grafika van benne vagy egy Crysis szerű ugrás azért. De tény hogy jól néz ki. Most már az 1440p s néhol már a 4K megy de az 1440p az átlag , s 1- gamenél viszont lassan visszatérünk a 720p korszakába, a felskálázás kapcsán legalábbis? Starfield is egy röhej volt mert az még nem volt valami szép se.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #43781 üzenetére
Tudom hát odaírtam hogy régi a kártyám. De utána Vulkan moddal simán ment 1070-től felfelé is, medium szinten 50 fps érdekes nem? Aztán jött a patch amiről én is olvastam. De a 6700 xt s ismerősömnél se ment nagyon jól, addig amíg nem jött a patch.
3060-asokkal se ment 60 al highon addig. DLSS -el max, de 1080p ben az 720p ről skáláz fel szerintem 2024 ben, ez elég röhejes.
Tudom hát Husky. 2005 óta úgy veszek PC-t hogy a legjobb ár érték legyen mindig, figyelem az árakat. Sokszor várok a legjobb alkalomra. S eladom az előző PC-t is emellé. Az én kártyám 4 éves volt akkor (megjelenése szempontjából) és azért azt annó elvártam volna hogy legalább mediumon menjen 1080p ben simán. Mesh shader patch után se repít azért. A PT meg megeszi még a 4090 et is ha jól tudom az Alan Wake 2 ben.
Mondom sok embert ismertem aki vette volna a Supert, (akár pl RT miatt ) ha tud róla előre, így maradt vagy a 4070 amikor akciós volt, vagy vett 7800xt-.t mert akkor 195e ft ért is volt épp, s nem lett végül nekik super ennyi. Globálisan szinten sem hiszem, hogy biztos csak 2 embernél lett volna ez.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #43774 üzenetére
A jó sebességhez volt kötelező használni az FSR-t és DLSS-t, tudom mert ismerősöm is használta 6700xt n, arra 'optimalizálták' ezt a 2 gamet, (még véletlenül se ment jól eleinte natívon sok-sok féle akár erősebb kártyán) és én is bár nekem 5700 assal kötelező is volt amúgy tényleg nem engedte máshogy kezdetkor Alan Wake 2 és a Starfield. Lehet azóta patchelték nem tudom de az én kártyám már nem mérvadó. Amúgy a gáz az volt, amikor kijött a Vulkan Fan patch az Alan Wake 2 -höz, amivel 1070-1080 al és 5700 al is már egész jól ment a game a megjelenéskori alap verzióhoz képest.
Azt tudom, hogy ha várnak az emberek olcsóbban tudnak vásárolni vga-t, procit, jó eséllyel Én is szoktam néha pl így veszek majd olcsóbban újabb genes Ryzent is. A 2600x- em már elég öreg. De itt arról volt szó hogy ha előre tudták volna hogy lesz 4070 super meg super-TI lehet kivárnak arra a pár hónapra és azt veszik nem a simát. Sok ismerősömnél is volt olyan, hogy ő vette volna az erősebbet de hát előre nem tudhatta hogy a 7800xt-7900-7900xt jó ár értéke vram többlete, s egész jó kereslete (AMD szinten mérve) miatt kijönnek erősebb 4070 esek is. Mint annó az 5700 asoknál korábban a superekkel. Itt is hasonló történt csak. Amúgy az 5700 asoknál is, közép és felső alja kateg. volt csak kb , most akkor a 8000 eseknél is ez lesz kb. Megismétlődik. De az nagy siker volt akkoriban. Kérdés most mi lesz majd. Most már azt olvasni, hogy csak 5080 jön ki először ősszel. Mindig más hírek vannak. Csak 5090, mindkettő vagy csak 5080.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #43717 üzenetére
XTX el is megy az 4K 60-80 felett ultra-n a teszteken főleg FSR el 4K n azt mondom valamit még ér meg a DLSS is. Amúgy én már sokszor írtam nem sokat ér a ghostinggal és egyebekkel számomra, de 4K-ra kell már. Akkor ha annál erősebb lesz a 8800xt netán, akkor a 4090 hez képest 15% elmaradás ha lesz. De 230e-250e ért 200W ból már persze ha igazak a pletykák, már nem is lenne rossz. Intelnél vajon meddig mehetnek erőben idén? NV-nél akkor tuti már csak jövőre lesz RTX 5060-5070?
-
hahakocka
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #43710 üzenetére
A pletyik szerint a 8800xt kicsit a 7900xtx felett lesz raszterben és az xtx-nél sokkal- sokkal jobb RT vel. Gondolom az RT allatti gameléssel van a baj. Bár én nem cserélném le ha most lenne egy xtx em . Vagy 4080.
Ja én azt hittem már a 5090 re írtátok először az 1600 áras pletykát. Máshol már pedzegették hogy mennyi lesz .[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Busterftw #43707 üzenetére
ÁFA nélküli ár az nem? MSRP ár. Emellett tudod hogy a kezdéskor mindig ellódulnak az árak. Persze most nem lesz majd bányász meg COVID hatás.
A hűtők tesztelésénél az a 600W remélhetőleg nem a 5090 -é lesz. Azért az már fél PAKS . De erős is lesz az tuti persze. Lehet a 5090Ti lesz az majd.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #43692 üzenetére
Starfieldben és Alan Wake 2 ben erősen kötelező volt a DLSS-FSR használata eleinte, nem tudom azóta patchekben javult e az optimalizáció.
Most már van Super TI és 50-es végű AMD is XT mellé. Emellett sokan azt mondtam hogy megveszik pl az alap 4070 et aztán váltanak Superre amikor kiderül hogy jön, (Tehát kétszer kell vásároljanak de ha tudnák előre vajon akkor is 2 szer tennék?) az nem azonnal jött ugyanúgy mint az RX 5700 asoknál a Superek, azok is válaszok voltak főleg, mert kellett hogy jobb értéke legyen. Itt is 4070 super jobb választás most már mint egy sima 4070. De ha ezt előre tudják a 4070 vásárlók lehet kivárják.
Ahogy eddig is az sajna több lesz az MSPR ár, ÁFA nélküli és emellett mindig nagyobb a kezdőár. Mindegyik oldalon.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Quadgame94 #43685 üzenetére
Hol láttál annyiért TI-t? Újat? Most itthon most is a jobb hűtésűek 340-360, ebuyban Angliában 670-860 közt találtam jobbakat. Amazonon lehet ritkán van csak arra kb ugrani kell gyorsan elviszik az akciós vga-kat. 650 max MSRP volt de mint láttuk tudjuk sose azon vannak az árak és arra rámegy az ÁFA is.
-
hahakocka
senior tag
válasz t72killer #43683 üzenetére
No igen, de a Pro csak 4x IGP kártya volt míg az XT ami nekem volt első vga-m 8x, azért az számított. Az elég nagy változtatás. Ezért az XT mindenben jobb volt. Plusz az még a vga-k hajnala volt kb, nagyon sok fejlesztés jött nagyon gyorsan és nem tudtam akkor 5-6 évig játszani mint ma egy kártyával! Mert még 'gyerekcipőben' járt a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Quadgame94 #43681 üzenetére
Arról beszélek hogy a hatás a két esetben egy kutya. (Ha nincs fejlődés az új gennél) Kijön az alap változat után, egy 5-10% al jobb kártya, azonos gen-ben. Az, aki megvette a korábbit csak nézhet hisz erről nem tudhatott. Igen, de az átnevezett új genes kártya olcsóbban is kijöhet, kisebb fogyasztással jó esetben. Újabb technológiákkal s támogatással, más profillal. Akkor még azt mondom so-so ha ez mind igaz, de teljesen ugyanazon a gen-en belül, egy +5-10% al jobbat. Az szerintem ez esetben még rosszabb változat. A Superek ilyenek és az 50-es végű karik is azok voltak. TI és XT kártyák rég vannak, 2000 es évek eleje-közepétől. A Super és most a Super Ti és az 50-es AMD k ami már túlzás.
Az RX 580 -nál voltak azért újítások is. De tény alig alig volt jobb, mint a 480. S fogyasztásban szépen evett. Aztán szépen beelőzte az 1060 at a driverekkel, a későbbi teszteken látszott. S 8gb ram volt rajta ellentétben az 1060 al és ott is jelentett sokat amúgy sokszor a 3-6 gb os kifogyott.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #43672 üzenetére
Tudom mondtam sok átnevezés volt régen mindkét oldalon. De most 3 gen óta folyamat ez van (S aki megveszi a sima 4070 et pl lehet szeretett volna már Supert vagy Ti-t vneni, de előre nem tudott róla) meg vram spórolás, meg hogy DLSS el, FSR-el toljad, s nem is a kártya a lényeg már kb lassan. Már lassan minden game-re kötelező is azzal tolni alapból be van kapcsolva. Azért ez gáz szerintem ma már. Veszel egy új GPU-t aztán csak 'segéd software'-el megy rendesen. Azért a plusz pár effektért ami hol jobban néz ki 1-1 game-ben, hol nem nagy szám.
-
hahakocka
senior tag
válasz MasterDeeJay #43678 üzenetére
6950XT is és a 3090-3090Ti a halálig volt feszelve kb s húzva. Meg is látszott a fogyasztáson és méreten. No de a 4090 se fogyaszt kevesebbet a hivatalos 450W szerint persze alulfeszelni lehet. De azt sok féle kártyával lehet.
De ott legalább van erő mögötte a 4090 en mögött s magas ár is, s nagy méret, de akinek erre van pénze nem lesz gond. Ott inkább a folyamat füstölős hírek a durvák kb hetente 2 hetente jön ki róla hír. Most is volt egy ahol a kábel mindkét vége égett és tapasztalt figurák elővigyázatosak is voltak, de hiába.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #43669 üzenetére
Igen emlékszem annyi átnevezés volt akkor is, de 1 genig volt utána ált eltűnt. Amit soroltál az is 1,5 gen. Most meg már amióta van super meg Ti, meg XT meg XTX meg 50 végződés ezerrel tolják sajnos mindkét nagy gyártó 3 gen óta. Intel még szerencsére nem tette ezt. De ne szóljuk el .
-
hahakocka
senior tag
válasz t72killer #43667 üzenetére
Egyébként ez a Super, Super TI stb ez se volt jellemző régen hogy 1 karit 3 változatban adjanak ki s akkor verik a mellett hogy levertek 1 karit 3 próbával. Ezt sose szerettem se régen amikor AMD is csinálta néha meg újra kiadás átnevezéssel se NV nél. Vagy akkor adogathatjuk el az előző és az előző verzióst.
-
-
hahakocka
senior tag
Egy max 300W os 1000 dolláros 5080 jó lenne, de ez vágyálom kb a 4000 es széria árazása után, s emellett itthon még rá szoktak rakni egy lapáttal az árakra.
Meg hát akkor kérdés hogy mikor jön jövőre vagy idén még. 8800xt akkor lehet max jó pozícíóban, ha tényleg hozza azt a fele fogyasztás fele ár, 7900xtx vagy afelett erő, a 6000 eseknél jobb RT -vel, ez egyelőre csak mese persze, amit pletykálgattak. (200w, 230e ft kb)[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Az jól is hangzik, de én nem lennék biztos az 1000 dollárban , bár mire jön február márciusra talán lehet lemegy addigra. Csak lehet a 8800-8900xt alig lesz rosszabb (Ugye 4900xtx-4090 közti rést mondanak raszterben és erősebb RT t sokkal mint az előző gen bár tuti így is lemaradásban lesz RT ben), de sokkal olcsóbb s már ősszel. Majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Akkor megint csak a 2 milliós kártya jön majd? ... . Reméljük ez nem fog folyton elfüstölni. Most megint annyi hír volt erről 1 hónapja is és fél hete is. Tuti ön az az 5080 is
AMD meg akkor totál más taktikát folytat a középkateggel ott azok jönnek előbb. Kérdés melyikben van több pénz ? Mert ha aranyáron adják a nagyon erős flagship kártyát ott sok árrés lesz az tuti, viszont a kis s középkategeket meg sokan veszik, de ott nincs akkora árrés egyenként.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
[link]
The $200 Discount is a Distraction -- RTX 4080 Super Review and Benchmarks!
Na csatolmánynak néztem azt a gombot eddig köszi b, hogy szóltál.
[link]
Nvidia RTX 4080 SUPER Review vs 4080, 7900 XTX & more![link]
4080 Super is here... and I really don't care...[link]
Lame, But Cheaper: NVIDIA RTX 4080 Super Review, Benchmark Comparison, & Value Discussion[link]
"New" But Not New - Nvidia GeForce RTX 4080 Super ReviewNem igazán imádták szép szóval az új 4080 supert, a sokszor csak 2-3% ot erősödve, (4K ba sok játélnál 0.5-1.5% az előnye 4080-hoz képest ) de legalább olcsóbb mint a horribilis 1200 volt. Kérdés mikor fog majd csökkenni az újdonság hatása által esetleg növelt ár? S mikor ér ide az Xtx árcsökkenés is.
Sokan írták hogy OC-zett 4080 kb eléri ezt de igaz akinek még nincs 4080 , s ezt választhatja ha ilyesmit akarna, az tényleg most jól járhat, de akinek van bármije a 4070-4080, 7800xt-7900xtx ig kb az elmúlt 1-2 évből annak nagyon nem éri meg.
Alan Wake 2 high FSR-DLSS quality RT-n még mindig 30-35 fps 4K -én ezen kártyán s 4090 en is csak 43fps. Ez még tényleg a jövő. 1-2 gen kb mire igazán játszható lesz 4K n is az RT 1440p n már kezd jó lenni FSR-el vagy DLSS-el[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Raymond #43047 üzenetére
Köszi alsó kategesek ezek 2 ventisek. Az ős AMD s Sapphire pulse-ok, Asrock phantom gaming, ős AMD s XFX, Powervolor hellhound 3 ventis kiadásaihoz nem mérhetőek és ezek 300-330e ig vannak változóan és még most jön majd csak a külföldi csökkentés hatás, ugyanis eddig is ezek átlag 330-340e ft ért voltak figyeltem fél éve folyamat. De ezek is látod 360-370e s alsó kateg. Amit linkeltem meg 388 de a 'szuper' IPON 400e felett kezdte. Az MSI gaming jobb persze egy Sapphire pulse nál na de nem fényévekkel. Nitronál meg főleg vagy Powercolor red devilnél nem. Kint már 275-288e ft közt mennek a jobb hűtésű akár 3 ventis 7900xt-k. Ott persze kisebb az adó rajta de itt is azt jelenti ez hogy kb 290-310e ért lesz a többlete majd hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #43033 üzenetére
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/inno3d/geforce-rtx-4070-ti-super-16gb-gddr6x-twin-x2-n407ts2-166x-186156n-p1041634567/
Inno3D GeForce RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Twin X2 (N407TS2-166X-186156N) Videokártya
Ah láttam már linkelték nem sikerült a szűrés nehéz feladat...!Vicc na mindegy dumáljatok akkor egymással naphosszig. S itt van jó sok shop is ahol franc egye meg de van. A lényegen amúgy nem változtat, de azt mindig elkerülitek. Mint a politikusok manapság általában. IPON nál is van de túl drága mint mindig. Ott nem érdemes vásárolni kb. Tudom, de nincs messze egy MSI Gamingtől egy negyed kateggel lejjebb lévő gpu. De sokkal olcsóbb miért vennék akármelyik oldaltól MSI gaminget ha sokkal olcsóbban kapom a 2 Celsius fokos hűtéssel gyengébbet? 1% al gyengébb erővel ha sokkal olcsóbb? Én elég sokat spóroltam úgy az elmúlt 5 évben hogy minden ment maxon FHD ben kivétel az AWE2 most. Költsetek akkor amennyit akartok.
Éljetek saját univerzumotokban és spammeljétek önmagatokat akkor. Felesleges vitatkozni azzal aki nem akar semmit se megérteni csak folyton kifacsarni teljesen más irányba, s eltérni a lényegi elemtől, mint az említett politikusok és marketinges fejesek teszik.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #43015 üzenetére
7600xt egyszerűen túl drága s na oda felesleges is a 16gb akkor már inkább a sokkal olcsóbb 7600 vagy 4060 éri meg elég átverés a +4-5 fps ért és a sok GB ért amit úgyse tud az a kártya kihasználni a 128 bitjével meg főleg. Ha jól emlékszem 128 bites ugye?
Sajnos manapság az MSRP sokszor közelébe sincs a bolti áraknak mindkét oldalon. A legjobb az amikor azt nézik 2-3 éve mi volt az MSRP ára a régi kártyának és most az újnak mikor amikor az új megjelenik a két ár (Az 1-2 éves és új vga) már közelébe se lesz akár egymásnak a boltokban valós árban.
4080 super árára itthon én is kíváncsi leszek és valszeg a 4090 és 4080 közt lesz erőben nem? 16gb os lesz ugye?
Fura ha nem lesz RT a Forbiddenben Westben. Első részben nem volt az is? Most már simán belerakhatnák ha minden egyéb lehetőség meg benne lesz amúgy is.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=vJn06-CZpQ4&t=68s
AMD Slashes Prices!!! Is it enough? RTX 4070 Super vs RX 7900 XT: The Ultimate Comparison!!!
Daniel Owen árösszehasonlítása itt látszik mi mennyiért volt mostanság.
Árukeresőn 388e Ft az INNO3D Super Ti je. Iponon 408e Ft ugyanez. MSI gaming 420e Ft ugyanitt. Az igaz az Ipon általában túláraz. Az újdonság ár persze mindig ott van remélhetőleg majd csökken. Mindeküzben Powercolor és Sapphire pulse 7900xt 330-334e.Egyszerű aki tényleg akarja az Rt t az vegye a 4070 super ti-t. De már most is vannak game-ek melyek 1440p (A különféle 4070 eket) -4K n (4080 at) megfogják e kártyát is Alan Wake 2 pl pedig erre fejlesztették a gamet NV sponsorral. Mi lesz ezen kártyák RT erejével 1-2 év múlva érkező még durvább gamekkel? UE5 fullos kihasználása esetén? Pl Witcher 4, Stalker 2. 1 évre persze jó RT élmény, de aki 2-3-4 évre vesz kártyát nem hinném hogy a folyton 60-70 fps RT élményt kap majd ezekkel sem.
Szóval az RT még midnig a jövő szerintem, jó sebességgel s kissebb kártyákon is mint 4090. A szoftveres Intelen és AMD-n is viszonylag jól megy de az kb egy fél RT.Ha már RT nemrég volt egy szavazás elindítva HWU -n az RT ről ki hogyan s mennyire használja ki az RT -t :
https://www.youtube.com/post/UgkxwOHbJ6uIcR9EyUrPdhxw5F2_A3FMJFAi
33 ezer szavazattal eddig : 37% nak túl gyenge a kártyája vagy túl sokat veszít FPS ben hogy használja az RT-t. 16% nak nem elég a látványtöbblet arány amit ad, 26% uk néhány videójátékban bekapcsolja néhányban nem. 7% használja low-mediumon az RT-t. S 14% használja Ultra-n vagy highon.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz gainwardgs #42945 üzenetére
Èn is utâlom szinte de attól mèg nèpszerű sajnos.
Raymond szellemileg a mennyekben van láthatóan.
b: Nem láttad hogy belinkeltem a Davidet annó, S most másik 3-4 oldalt plusz mèltattam a Techtesterst? Holland csajszi tesztjeit? Te vagy elfogult a CB irànyàba úgy látom . Èn mindenfèle tesztet nèzek nem csak CB vagy csak HWU. HWU T ti szoktàtok szidni leírtam rèszletesen mièrt nem èrtem ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz gainwardgs #42935 üzenetére
Azt ugye tudod hogy a COD ot nèpszerűsège miatt a legtöbb tesztelő belerakta? Másik hogy sokakat főleg annó a buktás start utàn 2020 ban nem igazàn èrdekelte a Cyberpunk de az RT miatt sokakat technikailag èrdekelte, mèg ha jâtèkmenetèben a fele se volt az igèreteknek. Ha ez vagy az a game nem èrdekel egyèni preferencia. De amúgy szoktak csinálni COD mínusz vagy Cyberpunk RT - összesítèst is ha egy game elhúzza nagyon az átlagot
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Raymond #42932 üzenetére
Az Avatar majdnem 3 milliárdot hozott így egyèrtelmű hogy az a valaha legjobb film! Kb ez a lista szâmomra..... Örvendjünk ha a sikeres volt a marketing? Amúgy arànyaiban alig vâlaszolnak a Steam felhasznâlói a teljes Steam felhasznàló szâm arânyàhoz kèpest. Szóval majdnem az a helyzet mint a közvèlemènykutatások kapcsàn.
-
hahakocka
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=PRxxc-0VfnM&t=2s
Itt van ár érték- perf- táblázat és sima performance is. 5-10% A 25-30% abban a 4 NV sponsor gameben van Cyberpunk, Alan Wake 2, Controll, s most nem tudom már mi volt a negyedik. A többiben egál vagy a közeli vagy picit jobb is pl UE5 motornál RT esetén is. Raszterben annyival jobb Super Ti-hez képest, mint kb a 7800xt a 4070 nél volt jobb 5-10%, s itt is ez a helyzet egy másodikként kiadott kártya ellen is helyt állt. 7950xt lenne az igazi hasonlítási alap ha lenne ilyen persze. RT ben szép ez az előny de a statisztikában ne mindegy minek a 25% a pl . Nem 60-100 fps hez képest van ez hanem gyakran 30-40-50 fps ekhez mérten. 1440p-4K RT sajnos ma még felejtős sokaknak mert a 60 fps sincs meg sokszor.
A 60hz-hez azért viszont jó ha van 60 fps is. Felfele DLSS-el tudsz meg FSR-el variálni de az továbra se igazi erő, nem natív hanem fake. Starfieldet és Alan Wake-t láttam igaz csak medium-highon s eléggé látszott hogy van FSR vagy DLSS. Fakóbb volt, ghostingolt, távoli részeknél főleg FPS játékokban nem lehet részletesen kivenni a dolgokat ha van FSR-DLSS ON mode pl.https://www.youtube.com/watch?v=ePbKc6THvCM
Itt is 4K ba is 10%, ár értékben sokkal jobb raszterben. Jobb és mégis olcsóbb lesz és több a vram jövőtállóbb nem fog micro statterelni, meg hirtelen lezuhanni a teljesítmény mint láthattuk idén egy csomó játéknál 8 gb os karival.
Már leírtam százszor hogy volt 3 Nvidia kártyám s akkoriban azokkal se volt semmi bajom abban az árkategben amiben be tudtam szerezni épp. (Geforce 4, 950, 1050ti). Prociban is volt már Pentium 4, I5, I7 laptopban és asztaliban is. Volt Phenomom, FX-em és most Ryzenem. Ez fanság? Meg az ár érték nézése? Nem egy évre, hanem 3-4 évre szoktam kártyát venni.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
A How many fps es videóban ott mutatják már 709-715 dolcsiért is van 7900xt tudom neked még 300 ért se kellene de azért sokaknak jó ár lesz ez ha nem 1 évre tervez. S itt e videótesztnél, jó sok gameben sokkal jobb is a 7900xt raszterben ezen tesztekben. Nem tudom hogy jött ki neked hogy jobb ott is a Super Ti.
Mindegy mindenki vegye amit akar aki RT t vegye a Super Ti-t ennyi. Ha megéri a felár megéri de a még jobb Rt élményért úgyis a kövi 1-2 gen kell majd. Ezért nem értem most ezt a hűhát.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=ePbKc6THvCM
Nvidia GeForce RTX 4070 Ti Super Review, Now With 16GB's Of VRAM!https://www.youtube.com/watch?v=QruyaA0ZrLk
NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti Super GPU Review & Benchmarks: Power Efficiency & GamingMás teszteken se jött be.
https://www.youtube.com/watch?v=PRxxc-0VfnM
How many FPS for $800?! RTX 4070 Ti Super Review + Benchmarks!https://www.youtube.com/watch?v=15vHr1QJYUM
NVIDIA RTX 4070 Ti SUPER Review Ft Gigabyte & INNO3D [Benchmarks | Power | Thermals]De igen abban a 4 RT NV sponsor gameben tényleg jó RT alatt (A többi RT gameben egál vagy 1-2fps hátrány), bár mint mondtam akinek 4K 60-75hz monitorja vagy 120-144hz monitorja van 1440p re nem fog örvendeni RT nek a kicsi fps szám miatt. Tényleg a jövő mint régen a Physix meg a Mantle amik végül engine-be kerültek bele meg Vulkan API ba a jövőben jó pár évvel később. Amikor már mindenki használhatta jól s rendesen értelmesen. Itt is ez lesz jó lesz az RT 1-2 gennel később. Szerintem azon oldalak nagyon NV oldaliak pont amiket linkeltél. Míg a régen AMD pártisággal vádolt HWU elég részletesen sokszor 50 game-el tesztel s átláthatóan és részletesen RT on OFF, fogyasztás ár érték. S minden videóban elmondják jobb RT re az NV nem értem ők ma már miért AMD sek de mindegy. Vagy a Holland csak Techtesters ő is elég jó részletes pártatlan videókat készít vagy Gamernexus csak nekem az kicsit átláthatatlan, hogy miért kell 6000 féle kártya és a sok szín nála.
Az új Intel kártyákat várom viszont. Szépen érlelődtek a driverekkel a mostaniak is. Kérdés idén lesz e közép kateg AMD és NV kártya is az új genből.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Valós àrak alapján ne MSRP. 350e lesz kb az ASRock Phantom gaming 3002 7900xt ből. +4 GB Vram . Rt Ben ha az Az NV sponsor RT tech demokat leszeded a többi RT gameben egâl az Xt. Raszterben meg jobb az XTb HWU tesztben legalábbis , mèg az NV gamekben is pl Cyberpunk. FSR3 mos tbővül èlesítő tech ott is van. Amúgyis elèg alacsony az FPS szâm RT gameknèl szerintem. Van kivètel persze de nem 60-120hz re vagy 4K 60 kivètwl 4090 . Fogyasztás 30-50W difi egy másik kateggel feljebbi VGA tól. Règebben egyik másik VGA márkánál is meg volt ez a difi sőt. Ha a mostani Amd Intel CPU fogyasztás difi lenne azt mondom szâmít.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=sGA_QNjBk4M
RTX 4070 Ti Super Benchmarks Leak, FSR 3 Everywhere, GPU Price Drops, and SO MUCH MORE!!!!!1!!!11!!! -
hahakocka
senior tag
S az RT erő miatt nem? Ennyi erővel 20GB os 7900xt is lehetne.
Lehet akkor az árat írtam el, de azért mert a 7800xt ről is szó volt hogy mennyivel olcsóbb mint a 4070 - 4070 szuper. S azt írtam még, hogy a 7900xt lassan árban meg odaér a 4070 super mellé ha ideér a mostani csökkentés hatása MO-ra is. 315e most és csökkenéssel lehet 300 alá megy s annyi egy jobb 4070 super. 280-285e. S ott a 20 gb vs 12gb is azért ott már.
4070ti Super tuti 350e-370e lesz kb. De ha nem akkor örvendek ha most végre nem találtam el.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Quadgame94 #42849 üzenetére
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/asrock/amd-radeon-rx-7900-xt-phantom-gaming-20gb-gddr6x-oc-rx7900xt-pg-20go-p912156765/
Nem írtam el azt írtam hogy a 7900xt ára főleg a nemrégi hivatalos csökkentések után ami itthonra még el se ért most még, már árbvan a 4070 superekkel fog versenyezni! 7900xt phantom gaming 310e ! S ez jó 3 ventis hűtés nem szar alsó kateg amit ad 266e ért superrel. S itt már 12 vs 20gb van.
https://www.youtube.com/watch?v=HT8UmPrQYvk
Itt sokszor 5-10 fps előny van Raszterbenb és 18-20% a 6 game alapján 1440p-4K RT ben. Alan Wake 2 tolt volna rajta ahogy mondták sokat de az 1 game . Emellett most pont jött ki egy új AMD driver 25% ot erősített az AW 2 teljesítményén.Eleve kéne egy 7850xt s akkor lehetne hasonlítgatni. Azért adta ki az NV a 4070
supert és a TI supert mert nagyon vitték a 7800xt-7900xt ket.
Ugyanez volt annó az RX 5700 al ami 2060 supert - 2070 et hozza ma is kb, ezt vettem 60ft al volt majdnem olcsóbb akkoriban azért is vettem... S akkor népszerű is volt a sima és az XT főleg. 2060 at simán verte ahogy a 2070 et az XT s sokkal jobb árban volt kellett hát super is.
4070 TI super tuti 300e felett lesz itthon legalábbis. Mert a 4070ti is 400 fele közelít. Emellett a 4070 superek vannak a jobb hűtésűek 270-280e ért.
Szerintem kb hozza majd 7900xt t de kevesebb rammal és drágábban. Most hivatalosan csökkentették 700-750 dolcsira sok helyen.
A másik hogy itt a % ok csalókák mert 1440p-4K n főleg DLSS-FSR nélkül nagyon rossz fps értékek vannak mindkét oldalon. Szinte itt már mindegy hogy 20 fps az AMD 30 az NV. 60 kell minimum.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
200-220e egy jobb hütèsű halk 7900xt S mèg ellentètben a 7900xt vel, itt mèg nem csökkentettek. Ár èrtèkben mèg mindig nyert meg vramban az azonos hűtèsű márkàjú jobb 4070 superek meg 285-290e.. Sokszor 5-6 FPS difi van csak . Persze egy 7850xt lenne az igazi összehasonlítható VGA. Viszont RT ben ès fogyasztásban grat a 4070 supernek! Daniela le szoktâk nèzni pedig rèszletes tesztjei vannak. Jó sok sajdt VGA ja van amúgy 2-3 gèpèben Amd S Nvidias is otthoni hasznâlatra is.
Igazából a Dlsst S az RT fizeted meg akit èrdekel neki még is èri . Csak nekem a 4K n 30-40 FPS meg a fake 720-1080p kèp tovàbbra sem egy 300-500e Ft ős karival . Ilyen karikkal 4K a cèlzott.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=mL1l4jmxLa8
NVIDIA GeForce RTX 4070 Super Review & Benchmarks vs. RTX 4070, RX 7800 XT, & More
Részletes teszt ez is. De továbbra se szeretem ezt a rakjunk fel 10000 vga t a grafikonra feleslegesen és színezzük agyon stílust. HWU-t ezért szeretem jobban ennél vagy a holland csajszi review-jeit. -
hahakocka
senior tag
https://www.youtube.com/watch?v=x6EfOf0ZoAM
RTX 4070 Super vs RX 7800 XT: The Ultimate Comparison!!!
Jó sok game-el tesztelve RT on off stb Upscale, ár érték, fogyasztás stbInkább egy RTX 3060 as laptop max 400e ért az amire igaz amit mondasz. 5 éves gamek is mennek azért a 780M en néztem újabb gamekkel low-mediumon FHD ban 40 fps. Valhalla, Witcher 3 stb
Mini PC-k
https://www.banggood.com/hu/GMKTEC-NucBox-K2-AMD-Ryzen-7-7735HS-Mini-PC-32GB-RAM-512GB-SSD-Octa-Core-WIFI6-BT5_2-HDMI-Type-C-4K-Triple-Display-Windows11-Pro-Mini-Computer-p-1998190.html?gmcCountry=HU¤cy=HUF&cur_warehouse=CN&createTmp=1&ID=6287830&utm_source=adwords&utm_medium=cpc_us&utm_content=wayne&utm_campaign=cceng-pla-bg-caxx-newsku-newproduct-hu-0416&ad_id=%7B%7Bad.id%7D%7D&gclid=CjwKCAiAxreqBhAxEiwAfGfndHpIoJOWUYXwX0c77KIP7rABIMnUrcrCXnDvnsaHnVDFwhffeOenqRoCYh0QAvD_BwE
195e FThttps://www.aliexpress.com/item/1005006161531995.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.54675130Nh9aNm&algo_pvid=f4c260a4-68f2-4efe-a521-712ae3c2382a&aem_p4p_detail=202311102338377593018396974360007104282&algo_exp_id=f4c260a4-68f2-4efe-a521-712ae3c2382a-0&pdp_npi=4%40dis%21HUF%21210924.23%21189831.81%21%21%214215.50%21%21%402101fb1916996883174015826e6d90%2112000036052619438%21sea%21HU%210%21AB&curPageLogUid=2fkhgr0ZDGVG&search_p4p_id=202311102338377593018396974360007104282_1#nav-specification
230e FThttps://www.aliexpress.us/item/1005006126829392.html?src=google&aff_fcid=64f2370e7b6445b686aca07dc16683a2-1700938210130-00449-UneMJZVf&aff_fsk=UneMJZVf&aff_platform=aaf&sk=UneMJZVf&aff_trace_key=64f2370e7b6445b686aca07dc16683a2-1700938210130-00449-UneMJZVf&terminal_id=e9384de4af994339b9bae3bd1cb113bd&afSmartRedirect=y&fbclid=IwAR00321dR0MZA8xRTwBwV4QEd6rBB4sV5mIwttqGijkS-R515qkH-IzrLeI&gatewayAdapt=4itemAdapt
175e FThttps://www.ebay.com/itm/256256160701?hash=item3baa0eb3bd:g:0FwAAOSwVDNlKqpK&amdata=enc%3AAQAIAAAA0DE0JHnyFu7AsITIEPHEwYhiODG7qtfR5yGlDy5Ra67eFK376YVzXUYFKNjGtNrdHOZlnInfEVdOz8D3x2R4RltZpGcsdXX%2FdBfXfdw8p%2Fgx32TKDLW%2BFFmFFscvK5GTLr5N1McBtYylOroINSbqWwNg2pui16%2B2iA8TfueifM18fX9yRBLWokA2uqhacdteSyKkEi6Pz%2FMI0D9sbDIKcI5UCCDz88ObL8ahhY6lTGikP4zEFli6TJYlTMTHwHgllDUpr7zlphOkGPTqJK%2BQgFI%3D%7Ctkp%3ABk9SR-7Qv-33Yg
S egy 6600M es ! de ez már 300e ft.Most ezeket találtam de még van elvileg sok lehetőség. Ennél annó több volt csak szerintem azokat már elvitték rég. 32gb rammos volt pl 170e év elején!
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
Oda írtam, hogy kb naponta hetente változók mit S hogyan akcióznak. Èv el jèn 7840hs 16-32vb DDR5 rammal 780M el volt ilyen ajànlat. De nèha van 7335 procival is . Pàr szàz mhz el gyengèbb procival. Ez minden máshol így megy, mint mindig, hisz nem örökre annyi bármi termèk. Folyamat vâltozik ide-oda az àr.
b. Tudok írtad azèrt kérdeztem, hogy mikori a procid , ha ősrègi 6-10 èves pl. akkor màr èrdemes akàr arra lecserèlnj S úgy enyhèn szólva megèri. 7000 Ryzen plusz Apu alig drâgàbban mint egy 3050 ára amire nem tudat a 32 GB ramból 8-10 ét vramra àllítani azok csak 6 GB lesz .
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #42781 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=jko2obSRF0kn
Itt ált 5-10 fps sokszor a difi 1650-1060 közt és az 780M e kettő közt van ált. Emellett 8gb ramot is lehet rakni rá a 32gb os ramból a 6gb helyett ami az 1060 on van.
Előttem írták a Jedi gamet arra reagáltam neked is és neki is hogy nem sokat jelent sajnos ez a 30-40 fps egyik kártyán se mert egy rosszul optimalizált game.Az lehet hogy APU bakker, de a gpu maga ingyen van basszus. S ha fejlesztesz egy régebbi gépet akkor már miért baj ha kettőt kapsz egy árért? Hasonló teljesítményért. 5-10 fps mínusz. Miért ne érné meg jobban? S mini pc-ben ott az új SSD, ram s egyéb is.
Alant linkeltem azt is hogy hol láttam olcsóbban e mini pc-ket. Én főleg Mini pc-kről beszéltem , arról kérdeztek többen is utána ahogy láthattad hol láttam linkeltem is most. 8700G max új gépbe de oda meg már nagyobb VGA-val éri meg szerintem is erről beszéltem.
7840HS és nagyobb cpu-kkal voltak ezek a mini pc-k amiket néztem 780M el.
Egy régi HTPC ről egy olcsó 127-180e ft közti ilyen mini pc fejlesztés szeintem megéri
16-32gb ram, erős új 8 mag 16 szálas proci és 1650-1060 közti igpu. Kicsi fogyasztás most már jobb hűtéssel. Bárhova viheted markodba fér, bármibe dughatod.
De ez csak az én véleményem ennyi.
b. : AMD Fluid motionnal 60 fps van a dia szerint persze ez még kiderül igaz e. Az a game amúgy egyik kártyával se hinném hogy alkalmas úgy igazán.[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
https://www.banggood.com
Aliexpress
ttps://www.geekbuying.comEzeken szokott. De változó mikor hogy akciós amikor én néztem pl ennyi volt 1 hónapja kb
-
hahakocka
senior tag
válasz huskydog17 #42773 üzenetére
Igen ingyen van a procihoz (ami jó erős is azért kis pc be) kapod ingyen! A procival együtt kerül ennyibe ugyebár.
5-10 fps difi van igen, ezért mondtam hogy 1650 -1060 közt van 780M. 3050 persze jobb de annyival nem hogy 80e ft difi legyen. A Jedi egy játék egy vadiúj game, 780M el nem azt fogsz tolni de sokáig 3050 el se. A 43 fps sem sok azért 3050 en se. S fluid motionnel ott van azért a 60 fps. De ez a game nem e 2 GPU játéka.Még egyszer ez egy IGPU és kb ingyen jön a procihoz. Arányosan kell hasonlítani. Nagy teljsítmény ez is amit nyújt. (Minimális felár persze biztos van a proci áron igpu miatt is)
https://www.youtube.com/watch?v=jko2obSRF0knMini PC ben 127e ért volt év elején egy full 16GB DDR5 ös 8 magos Ryzenes 780M es 1 TV SSD s Pc. A 32 gb os változat volt 177e. Sokszor van akció, bár EU-s igaz. Platform költség kapcsán. Ha nagy vga t akarsz akkor úgyis veszel hozzá rendes PC-t is. Igpu meg van ugyan sokkal gyengébb mint a 780m, sok más procin is ha épp nincs erősebb GPU. Mini PC t meg odaviszed dugod ahova csak akarod. Én is ezért filózok laptop helyett rá. Új PC meg év végén.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest