Új hozzászólás Aktív témák

 • rocket

  nagyúr

  válasz Bj Brooklyn #945 üzenetére

  Az NV azert nem fog tudni semmikeppen akkorat durrantani mint a G80-nal, mert az ATi nem az R600 V2-vel jon a piacra ~6 honappal kesobb ;)
  Altalaban egy kimagaslo sikerhez kell a masik fel szerencsetlenkedese is, R300 azert volt a varhatonal jobb, mert az NV a varhatonal rosszabb GPU-t csinalt az NV30 szemelyeben, ugyanez volt a helyzet a G80 es R600 kapcsan es a kesesek is kozre jatszottak a helyzet kialakulasaban.
  Legfontosabb az adott generacioban elsokent piacra lepni az uj termekekkel, ezzel kilehet alakitani a megfelelo hypeot es elonyt, ha ez meg egy uj OS (Win7) es A+ (Q4-ben jon a legtobb jatek) kategorias jatekok megjelenesehez kozel esik az ujabb pluszokat jelenthet.

  Ha joval kesobb jonnek az NV kovetkezo generacios termekei mint az AMD-e, akkor azt kell megvalositsak, hogy a megelelo grafikai teljesitmenyt nyujtsak jatekok alatt.
  NV30 es az R600 veszte is az lett, hogy kesobb jottek es nem hoztak azt a szinten amit vartak toluk, tehat ha az NV nem egy GPGPU szornyben gondolkodott es gyorsabb tud lenni akkor az ATi kezdeti elonyet konnyen letudja nullazni, viszont ar/ertek/meret aranyban hasonlo helyzet alakulhat ki mint az RV770/GT200-nal, igy uzletileg hasonlo buktatok lehetnek.

  Ha volt eszuk strategiat valtottak es nem eroltetik tovabb a monolitikus highend GPU-t :)
  Ha maradnak a monolitikus highend GPU-nal, akkor szerintem az NV a highendet behuzza, viszont alatta megint nagy sz@rban lesznek, de mivel marketingben erosek igy johetnek majd a felrevezeto temrek nevek, hogy ugytunjon mintha a DX11 highend kartyak kistestverei lennenek a DX10.1-es elozo generancios kartyak.

  "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

Új hozzászólás Aktív témák