Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    Először is köszi srácok, hogy segíteni próbáltok! :R :R :R :R

    @lenox : A DP-t lehet HDMI-re alakitani. Mondjuk 4k 120p-t nem fog tudni, bar az nem tudom, hogy mire kene egy HTPC-ben, ugy ertem nem tolonganak a 120p-s filmek. Mi a cel amugy? Marmint miert kell 4k 120p?

    A cél az lenne, hogy ha már a TV 120Hz képes, akkor azt normálisan meg is lehessen jeleníteni, és ha már van a HDMI 2.1 szabványban VRR (Variable Refresh Rate) és ALLM (Auto Low Latency Mode), plusz eARC (erősítbe hangsávok továbbküldése a TV-ből), akkor használjuk ki. Ie.: ne kelljen a lejátszónak ügyeskednie, hogy 24 vagy 60Hz-en pörögjön a kijelző. Ha a VRR nincs meg, akkor pedig a 120Hz lenne optimális, hiszen az a 24 és a 60Hz-et is probléma nélkül megugorja. A fixre lőtt 4K@60Hz esetén sajnos valami ügyeskedés kell... :(

    A probléma az, hogy a VVR támogatás egy integrált GPU-nál sincs megemlítve. Az Intel is a saját Adaptive-Sync támogatását csak DP-n támogatja, és az ilyen feature-k a DP-HDMI átalakításkor általában a kukába kerülnek (a Club3D féle megoldásnál is).

    Ahogy nézem, az RTX 30x0 sorozatú nV és az RX6x00 sorozatú AMD kártyák jöhetnének szóba, de mivel HTPC lenne, és ezekből nincs LowProfile, ezért ez is zsákutca (kivéve az előzetes ábrák szerint az RX6400-ból, de az meg a videókódolás terén van kiherélve).

    A jelen legvalószínűbb megoldás egy i3-12100 marad, és a kényszerűen korlátozott HDMI 2.0b 4K@60Hz-el...

    @b. Nézelődtem ebbe az irányba is, sőt, a Turing alapú [T400 is képbe jött] . De amennyire tudom, miniDP - HDMI konverzió terén a HDR, VVR és az ALLM bukik, illetve bizonytalan a 4K @120Hz témakör is... :(

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák