Új hozzászólás Aktív témák

  • KillerKollar

    senior tag

    válasz b. #35543 üzenetére

    Februárban lesz 5 hónapja, hogy kijött a 3080, kétlem, hogy máris lecserélnék, főleg úgy, hogy jelenleg még mindig tömegében állnak sorba a teljesítetlen megrendelések 3080-asokra.

    A Turing esetében azért kellett a Super refresh, mert a 2000-es kártyák nem mentek olyan jól, ár-érték arányban gyengék voltak, a sima 2080 alig volt gyorsabb a 1080 Ti-nél, ugyanannyi pénzért és kevesebb VRAM-al, a DLSS közel sem volt annyira kiforrott mint ma és kevesebb játék is támogatta, az RTX-el meg még az Ampere kártyák is küszködnek, nemhogy a Turing úgyhogy a feature-öknek sem volt sok vonzereje, így ezzel a refresh-el próbálta vonzóbbá tenni az NV a lineup-ot. Akkor pedig a kereslet sem volt akkora mint most, a bányászláz akkori hulláma már lecsengett, pandémia még nem volt.

    Lehet, hogy ismét meg fogják tenni, de egyenlőre fölösleges, hiába kompetitív egymással papíron az AMD és az NV, jelenleg az a helyzet áll fent, hogy mindkét cég el tudja adni az összes kártyát ami lejön a gyártósorról, hiszen hatalmas a kereslet és nem elég a kínálat.
    Ha ez a helyzet megszűnik, véget ér a pandémia, helyreállnak a szállítási láncok, alábbhagy a bányászláz a bányászok már nem veszik annyira az Ampere kártyákat, akkor esetleg jöhet egy refresh, kérdés, hogy ez mikor történik meg. Ha közel a Lovelace megjelenéséhez, akkor lehet, hogy jobban járnak, ha inkább kicsit megpróbálják előbb kitolni a Lovelace-t, minthogy pár hónappal az új generáció előtt kitoljanak egy refresh-t.

Új hozzászólás Aktív témák