- Milyen routert?
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Nem engedik ki az USA-ból az elítélt kriptovezért
- Apple TV+
- Az Európai Központi Bank elnökének fia is átélte a kriptokatasztrófát
- Jelszókezelők
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Adobe Photoshop
Új hozzászólás Aktív témák
-
UberMutant
senior tag
Új befektetési szolgáltató a wise és revolut kiugrott fejlesztőitől.
Részvények és ETF-ek kereskedésére.
Forint , angol font, USA dollár, euro alapon.
Pénzváltást is végeznek a befektetésekhez.
Kamatot is adnak a számlapénzre.Kiutalás azokra a számlákra lehet, ahonnan pénz küldtél be.
Kártyával is feltölthető, vagy utalással.
-
JohnnyWeiss
tag
Itt is adnak bankkártyát, vagy ez inkább befektetési számla, nem pedig bankszámla. Illetve hogy a kamatok után hogy adózok? Levonják a kamatadót? Vagy nekem kell befizetnem majd a NAV-nak? Havonta írják jóvá a kamatot?
-
UberMutant
senior tag
válasz
JohnnyWeiss #2 üzenetére
nincs bankkártya, ez befektetési szolgáltató
adózásról kérdezd adótanácsadódat. de kalkulálj úgy , hogy adóznod kell.
napi kamatot számolnak , havonta 1x írják jóvá. ez ott a honlapon. -
gab1ka
aktív tag
Sziasztok, elég laikus vagyok a témában, lehet valamit félreértek, valaki helyreigazítana? A linkelt oldal szerint magyar ügyfeleknek ez a bizonyos kamat 12.25% forintban. Elnézek valamit? Ez mit jelent egészen pontosan? Ha most beteszek ide mondjuk 100k Huf-ot, akkor 1 nap múlva 112.500-at fog érni?
-
JohnnyWeiss
tag
Általában a kamatot éves szinten határozzák meg, tehát a 12,25% azt jelenti, hogy 1 évre kapsz a pénzedre 12,25%-ot.
100 000 HUF-ból 1 év múlva lesz 112 250. De elvileg van még 15% kamatadó is magyarországon, amit a kamat után kell kifizetni. Tehát 12 250 - 12 250 *0,15 = 10 412,5 a nettó kamat a 100e HUF után 1 év alatt.. -
gab1ka
aktív tag
válasz
JohnnyWeiss #5 üzenetére
Ohh értem köszönöm. A napi kamat számolás és a havi egyszeri jóváírás zavart össze akkor.
-
sajtos365
tag
válasz
JohnnyWeiss #5 üzenetére
A kamatadót magamnak kell megfizetni és bevallani vagy megcsinálja a szolgáltató mint pl a magyar bankok?
-
JohnnyWeiss
tag
Leírom az edigi tapasztalataimat:
Most nyitottam egy számlát, beutaltam rá banki utalással HUF-ot. Kb. 30 perc múlva már jóvá is lett írva. Aztán visszautaltam belőle 1000 HUF-ot próbából, az kb. 2 perc múlva ott is volt a K&H-s számlámon. -
kw3v865
senior tag
Egy friss cikk a LightYear-ről a Kiszámolón: [Lightyear, a szinte ingyenes brókercég]
-
sajtos365
tag
Van valami promóció, a regisztráció folyamatán mit kérnek?
-
seolwon
tag
Csak 50k letöltése van az app-nak.
1-2 millát beteszel, akkor a huf kamatból kijön havi 1-2 fagyi. Megéri annyiért kockáztatni? -
kw3v865
senior tag
Azért nem havi 1-2 fagyi jön ki belőle: 1 millió forint esetén 10%-ra lefelé kerekített kamattal számolva (adó miatt) is 8.219 Ft-ot kamatozik az első hónapban. Azért ez még ma se csak 1-2 fagyi ára. Látra szólóan ez elég jó, eddig a Cetelem volt a legjobb 7,973%-os adózás utáni kamattal. Viszont a Cetelem azért mindenképp megbízhatóbb, mint a LightYear.
-
pictigjis
senior tag
főleg azért, mert a cetelemnél levonják a kamatadót, a lightyear esetében meg nincs ilyen opció, szóval lehet majd bohóckodni az adóbevallással
ha valamit, akkor forintot (főleg "sokat") biztosan nem tartanék rajta, arra ott van a diszkont kincstárjegy full maceramentesen
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz
JohnnyWeiss #5 üzenetére
Vagyis a 15%-os adó befizetése után nettó 10,4%-ra jön ki a kamat.
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Reverting
őstag
En is regiztem csak kivancsisagbol, es vettem is par ETF-et, ki tudja mi lesz kesobb az adozassal, mire kiveszel lehet mar nem is kell utanna mo.on adozni...
iPhone 14 Pro Max Space Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
JohnnyWeiss
tag
Tegnap utaltam be USD-t is revolutról. Este 8 körül azt írta, hogy megkapták, de még nincsen lekönyvelve (ont he way). Ez vajon mikor kerül rá ténylegesen a számlámra, mert még mindig pendig.
-
UberMutant
senior tag
válasz
JohnnyWeiss #20 üzenetére
előbb utóbb. azért az usd utalás napok kérdése mindig.
-
zsola400
aktív tag
Aki regisztrált már a promo részhez ha beírod PPC10 akkor ad +10$.
-
JohnnyWeiss
tag
Na. Közben írtak, hogy nem én vagyok a feladó, hanem a Currency Cloud, így fel kell tölteni az utalási igazolást (amit a Revoluttól le lehet tölteni PDF-ben), amin rajta van a nevem, címem, utalás adatai...
Ez feltöltöttem és rá is könyvelték a számlára.
Ellenben most meg lakcím igazolást kérnek (közüzemi számla, bankszámlakivonat, stb...) -
Oliverda
félisten
válasz
JohnnyWeiss #20 üzenetére
Érdemesebb a Wise-on keresztül utalni nekik, mivel az eurós számlán kívül (ami névre szóló) a többi három (gyűjtő)számlát a Wise-nál vezetik.
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
Krethx
tag
Én is megkaptam és meghívóval regisztráltam.
Mac mini M1 16GB/512GB - macOS Sonoma | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 16 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 17 | Watch S6 Cellular 44mm - watchOS 9 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Reverting #32 üzenetére
Megkérdeztem a supportot. Azt válaszolták, hogy azok jogosultak erre a bónuszra, akik még nem használták a Lightyeart. Gondolom, előbb kellett volna beírni a kódot, és csak utána beutalni rá pénzt, és akkor megadták volna.
Szerk:
Az is tisztázódott idő közben, hogy nem működik a meghíváson keresztüli regisztrációért járó 3500 HUF bónusz és a 10 USD-s promo code egyszerre. Elvileg ha előbb írom be a kódot a 10 USD-ért, és utána teljesítem a külső feltöltést a 3500 HUF-ért, akkor bukom a 3500 HUF-ot, csak a 10 USD-re lettem volna jogosult. A mostani árfolyam mellett a 3500 HUF a több, legalábbis én tegnap a 3500 HUF átváltása után 10,21 USD értékben tudtam vásárolni részvényt.
Ha volt, aki be tudta zsebelni mindkettőt, az hiba a Lightyear rendszerében, nem direkt adták
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Kicsit keresgettem a neten ilyen promóciós kódokat, hátha van olyan, ami működik. Az ILVES20 kódra kaptam 20 EUR-t. Azt írja az app a feltételeknél, hogy azokra az új felhasználókra működik, akik nem váltottak be másik promo kódot korábban. Így annyira nem bosszant, hogy a 10 USD nem működött
-
Oliverda
félisten
válasz
pictigjis #39 üzenetére
Meghívóval regisztráltál? Aktiváltál már másik kódot? Befizettél már bármennyi pénzt? Én eddig próbából néhány fontot utaltam rá, egyelőre ennyi volt az összes aktivitásom.
-
DS39
nagyúr
válasz
JohnnyWeiss #5 üzenetére
Lehet triviális a dolog, de ha ez egy külföldi szolgáltató, a NAV honnan fogja megtudni, hogy mennyi kamatod keletkezett, ami után adót kellene fizetni?
Mert az, hogy idén átutalsz X összeget, és jövőre Y összeget visszautaltatsz, nem feltétlenül kell azt jelentenie hogy kamatoztatni volt a pénzed.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz
pictigjis #42 üzenetére
Nekem pedig a PPC10 nem ment, a kommentek alapján valószínűleg épp a pár fontos felöltés miatt.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Reverting #38 üzenetére
Szívesen. A többieknek is, akiknek működött
Ha nem néztetek utána, innen van a kód (egy rövid Lightyear bemutató reklámcikk van az oldalon, a végén a kóddal):
https://taavi.golive.ee/promo-codes/
Gondolom, ennek a Taavi Ilves-nek is járt valami jutalom, amiért beírtuk a kódját.
Van egy másik is kód is ugyanitt, ami céges fiókhoz ad ingyenes devizaváltást, de szerintem az nem sokunkat érint. Igaz, én pont a devizaváltásban láttam a fantáziát, azért regisztráltam elsősorban, de az mégsem annyira baráti, mint gondoltam, viszont ezekkel az ingyen részvényekkel többet nyertem, mint amit a devizaváltáson terveztem.
-
Oliverda
félisten
“a devizaváltásban láttam a fantáziát, azért regisztráltam elsősorban, de az mégsem annyira baráti, mint gondoltam”
A Revolutnál ~0,16%-kal gyengébb konverzió (korlátlanul) azért nem olyan rossz.
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
Sajnos ezek az összehasonlítások mindig csak az adott pillanatban érvényesek. Nekem most a Lightyear 0,35%-kal lenne drágább a Revoluttól. 100 euróért a Revolut 37.453 forintot kérne, a Lightyear pedig 37.585-öt.
De nem is ez számított, mert Revoluttal már kimerítettem a havi limitemet (most 37.640 forint lenne 100 euró ára), így attól mindenképpen jobb lett volna a Lightyear, a Wise-zal versenyeztettem. Nem sokkal futottam túl a Revoluton, nem érte volna meg a Premium.
Gondoltam, hogy ha a Wise 0,54% váltási díjat számat fel, akkor a Lightyear a 0,35%-os díjával lehetne olcsóbb. Viszont úgy tűnik, nem ugyanarról a bázisról indulnak (bár mindkettő mid-marketet állít), vagy az árfolyam kerekítési pontossága okozza, de az általam vizsgált időpontokban szinte mindig a magasabb díjjal dolgozó Wise volt az olcsóbb. Egyszer csíptem el olyat, hogy 1000 euróért kb 500 forinttal kevesebbet kért volna a Lightyear, mint a Wise, minden más alkalommal egy hajszállal a Wise volt az olcsóbb. Most is ezt látom, 100 euróért a Wise 37.566 forintot kérne, a Lightyear pedig 37.585-öt.
Összegezve a fentieket, a forint euróra váltásánál használt árfolyamok ugyanabban a péntek kora reggeli időpontban:
Revolut limiten belül: 374,53
Wise: 375,66
Lightyear: 375,85
Revolut limiten túl: 376,4 -
Oliverda
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iPhone 14 PRO MAX 128GB space black kártyafüggetlen! 1 év Apple garancia!
- iPhone 13 Pro Max 128Gb, Sierra Blue, független, garancia!
- Eladó Acer Nitro VG271 (144Hz, 1440p) Gamer Monitor
- -40% DOBOZOS Dell XPS 9520: i7 12700H (14mag/20szál),16GB DDR5,1TB SSD,RTX 3050Ti,100% sRGB, 544nit
- IPhone 13 128 GB gyári független csak kipróbált 2024.09.24. Apple garancia
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest