Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz paprobert #27890 üzenetére

    Az A100 egy másik dizájn. Itt dizájnokat portolsz. Az architektúra nem ér semmit, mert az még önmagában nem fizikai dizájn.

    Senki sem hoz ki hamarabb semmit ezekből a node-okból. Amiért nem látod a fejlődést máshol, az amiatt van, hogy sokan eleve egyszerűbb áramköröket terveznek, vagy a mobil SoC esetében egyszerűen Artisan IP-t licenecnek, tehát eleve úgy kérik a magot, hogy fizikailag kész a dizájn az adott node-ra, és nem ők tervezik le. Ezekben is van elméletben tartalék, csak senki sem érdekelt abban, hogy kihozzák azokat.
    Ugyanez megfigyelhető az Intelnél is a 14 nm+++++++++++++++++++++++++-szal. Évről-évre találnak tartalékot, mert évről-évre egyre inkább megismerik.

    A TSMC-nél licit van a kapacitásra. Az nyer, aki a legtöbbet fizeti. Lehet tenni alacsony összegű ajánlatokat, de ki nem szarja le, ha a többiek meg rálicitálnak.

    (#27892) Petykemano: A tömeggyártás a kulcsa annak, hogy megértsd egy node viselkedését, mert csak akkor szembesülsz a variancia problémájának nagyságával.

    Az a tudás, hogy hogyan lehet egy node-on jól gyártani bele van kódolva a dizájnkönyvtárakba. Tehát elmehetnek a mérnökök ide-oda, de a dizájnkönyvtárat nem tudják magukkal vinni. Főleg amiatt, mert mindenki más szoftveres hátteret használ, tehát a tudásuk hasztalan, mert csak arra az egy dizájnkönyvtárra vonatkozik, amely csak az adott cég terveivel működik. Ezt sajnos mindenkinek magának kell kitapasztalnia, ha vásárolható lenne, akkor ezzel kereskednének a cégek, mert bizony igen komoly áron el lehetne adni ezt a tudást.
    A TSMC fel tudja kínálni azt a tapasztalatot az NV-nek, de ahhoz, hogy kezdjenek is vele valamit az NV licencelni kell az AMD IP-it, és az AMD dizájnkönyvtárait. Ezek nélkül az AMD specifikus tapasztalata semmit sem ér, azok ugyanis nem az NV dizájn- és szoftverkörnyezetére, illetve IP-ire vannak szabva.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák