Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz b. #24531 üzenetére

    Igazából nem az. A 30 TFLOPS is elérhető, csak nem feltétlenül ajánlott a 700+ mm^2-es lapka ilyen node-okon. Legalábbis EUV nélkül nem.

    Azt érdemes figyelembe venni, hogy az átállás hogyan történik. Például az AMD úgy csinálja, hogy leportolják a HDL-t az új node-ra, és arra kiadnak egy pipe-cleanert. Ez a Vega 20. Elég nagy, elég bonyolult ahhoz, hogy építsenek a tapasztalatokra. Aztán leportolják a HPL-t, és a tapasztalatok alapján optimalizálják ezeket a könyvtárakat.
    Ezekért sikerülnek mindig sokkal jobban a második generációs fejlesztések ugyanazon a node-on, mert akkor már ismerik a gyártók annyira a node-ot, hogy ne kelljen vakon döntéseket hozni. Meg ugye elérhető mind a két density lib, tehát lehet arra tervezni az áramkört, amivel jobb. A pipe-clearnél ez túlzott kockázat, mert csak bonyolítod vele a node megismerését.

    Egyből tervezni nem olyan jó, mert sok az ismeretlen, főleg úgy, hogy esetleg két node-ot kell ugrani. Ezért nem hiszem el, hogy az NV csak valamikor jövőre hoz valamit, valamelyik modern node-ra. Akkor az lenne a pipe-cleaner, majd valamikor 2021-ben jönne az igazi váltás.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák