Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Dare2Live #18461 üzenetére

    Mennek rajta biztos, elvégre a hardver megvan benne, csak sok tranzisztort költ ma még nem használt egységekre. Azt eleve figyelembe kell venni, hogy a Titan V egy butított GV100, tehát annak a teljesítményét azért nem nehéz hozni, persze csak akkor, ha nem butítják a Turingot. De az teljesen irreális, hogy 754 mm2-es lapkával 500 dollárra lőnek. A 12 darab 16 gigabites GDDR6 memória alig olcsóbb ennél, és akkor még hiányzik a VGA 99%-a. :D

    (#18462) gV: Persze abba belefér, de a 7 nm-es kapacitása a TSMC-nek véges, és ezt marhára lekötötte az első node-ra az Apple, a Qualcomm és az AMD. Az NV a második, olcsóbb 7 nm-es körben van benne.
    Az a baj, hogy ezt kiműteni azért nem egyszerű. Összelegóznak neked egy dizájnból 3-4 lapkát, de amikor az "építőelemeket" kell változtatni, akkor bonyolulttá válik a helyzet. Meg lehet csinálni, de olyan költsége van, mintha külön architektúrát terveznél. Ha tehát megvan a multiprocesszor dizájnja, akkor azon nem igazán változtatnak a termékskálán belül. Mellesleg, ha kiműtöd az RT magot, akkor a Turing nagyjából egy mezei Volta. Vagyis sokkal célszerűbb a Volta multiprocesszorát használni.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák