Új hozzászólás Aktív témák

  • westlake

    félisten

    Én nem tudom ti hogy gondolkodtok, de szerintem a GTX 980 Ti nem 3072 shader-es lesz. Mondjuk eleve azt sem tudom, hogy ez a hír honnan származik eredetileg. Az NVIDIA (megint) egy hatalams PR pofára esést könyvelhetne el egy ilyen lépéssel. Kiadják a TITAN X-et 1000$-ért, majd négy nónappal később egy gyengébbnek szánt kártyát ~300$-ral olcsóbban, ráadásul 100MHz-el magasabb GPU sbességgel? Értem én, hogy 6 GB-tal kevesebb raja a VRAM, de 12 darab 4 GB-os chip nem kerül 300$-ba. Főleg nem nagy tételben.
    Arról nem is beszélve, hogy míg a TX-et hivatalosan csak referencia hűtéssel lehetett árulni, a GTX 980 Ti-ből olyan modellt terveznek a gyártók, amilyet akarnak. Ezzel a lépéssel az NVIDIA a TX tulajdonosokat szó szerint arcon köpné.
    Kizárólag azt tudom elképzelni, hogy az NVIDIA-nak jelenleg is biztos információja van arról, hogy az AMD következő flagship kártyája milyen tudással rendelkezik, és kénytelen kiadni egy teljes értékű GM200-as GTX 980 Ti, ha nem akar a pirosokkal szemben alul maradni. Bevállalják a fullos GM200 miatti alacsonyabb nyereséget, és a "hibás" GPU-kat meg ráteszi mondjuk egy GTX 970 Ti-re, amit eredetileg (talán) nem is terveztek.

    [ Szerkesztve ]

    Play nice!

Új hozzászólás Aktív témák