Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Crytek #12425 üzenetére

    Ez a GameWorks SDK. Ez az NV válasza a konzolokra. Az a lényege, hogy van egy rakás saját fejlesztésű effekt, amit pár kattintással bele tudsz másolni a játékba.

    Ezt már lassan egy éve elkezdték fejleszteni, mert nekik is ugyanúgy sírnak a fejlesztők, hogy nem tudnak mit tenni a DirectX korlátjaival és segítséget akarnak. Az NV viszont a DirectX lecserélése helyett ezt hozta létre. Ha van egy konzolos next-gen GI, SSAO, God Rays, vagy akármilyen effekt, ami a DirectX miatt nem portolható PC-re, akkor a GameWorks SDK tartalmazni fog rá egy alternatív effektet, ami elvben ugyanazt a célt szolgálja, csak működik PC-n is, noha más minőségben.
    Ez is egy realista megközelítés, mert a konzolon valszeg sokan fognak SV-PRT-CT-t alkalmazni, mert tényleg új szintre tudja emelni a grafikát, de a DirectX-ben ez PC-n lehetetlen, mert nincs meg az API-ban a funkció erre. Sweeney akart SV-O-CT-t használni az Unreal Engine 4-hez, ami lehetséges DirectX alatt, de helyenként annyira magas az API késleltetése, hogy majdnem egy másodperces akadások is lehetségesek, amiket nem lehet szűrni egy játékban. Egy 3-4 perces jelenetsorra ráoptimalizálhatsz, de a valós futtatású játék nem ilyen. Ezzel Sweeney is inkább lelőtte a projektet, mert csak konzolon működött volna.

    Példával élve itt ez a játék: [link] - ez SV-PRT-CT-t használ a GI-ra, illetve részben ehhez kötődő fluid dinamikát a tűzre, stb. Ennek az összhatását a videó végén úgy 22:40-től jól meg is lehet nézni. Na most ezt portolni megfelelő API nélkül képtelenség PC-re. Éppen ezért a GameWorks SDK alternatívákat kínál. Ebben van GI Works az illuminációra és Flame works a tűzre. Messze nem ugyanaz a minőség persze, de ez lehetséges DirectX alatt.

    Ha valaha is készül PC-s port ezekből a játékokból, akkor ahelyett, hogy új effekteket írnának a fejlesztők, használhatják a GameWorks SDK alternatíváit. Esetleg, ha bárki a PS4-es effekteket leportolja a Mantle-re, akkor a DirectX kódhoz szintén használhatja az NV megoldásait a gondokra.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák