Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tengri
senior tag
válasz gabo423 #14342 üzenetére
Egy fórumtárs garanciáztatja a 3080 ichill-jét. Rövid időn belül megadta magát neki.
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #14031 üzenetére
Ez nem kártya vagy márka függő a 3080-nál. Driver hiba (Így mindegyik érintett 3070, 3080, 3090) és chrome alatt jelentkezik de csak bizonyos esetekben. Reddit is tele van vele. Van hogy napokig nálam sincs semmi gond, pedig nálam 24/7-be megy a gép...
Locutus: nv vez. panelen maxra állítom az energiagazdálkodási módot az megoldja, csak így nem veszi vissza az órajelet idle-ben.[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz gabo423 #13016 üzenetére
Elég csúnya az a frame rate görbe...
Nv driver-ből AC: Valhalla-ra vonatkozóan állítsd be ezt:
Ne a Globális részen állítsd át, mert akkor Windows alatt is 3D LOW órajelprofilban fog járni a VGA és nem veszi vissza magát 2D órajelekre.
Így viszont ha beállítod azt amit piros nyíllal jelölök, akkor adott játékra-program vonatkozóan stabilan tartja a 3D HIGH profilhoz tartozó órajelet, amit egyedül a kikapcsolhatatlan és megkerülhetetlen Nvidia GPU Boost aktuális verziója -ami van az RTX 30-as szériában- azaz a Nv GPU Boost 5.0 fog csak állítani fogyasztás és hőmérséklet függvényében.
Esetleg még ha a CPU órajelét fixálod a BIOS-ból akkor nem fogja a proci visszavenni az órajelet ami még tud javítani a még simább és egyenletesebb teljesítmény és élmény érdekében.
A fent részletezett VGA órajel energiaprofillal és a CPU órajel (és adott órajelhez tartozó feszültség) fixálásával a minimum és az átlag FPS-t is lehet javítani. Az esetlegesen tapasztalható mikroakadások és képtörésekről nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Joco_77
senior tag
válasz gabo423 #12293 üzenetére
Engem megmondom őszintén mivel nem hardverhiba (tonnányi embernél van ez bár hardveraprón kevesen jelezték de külföldi fórumokon annál többen) ezért megvárom az új drivert addig marad a friss.
Más lenne a leányzó fekvése ha multiplayer játék alatt jönne elő ez akkor kb felforgatnám érte az internetet, hogy megoldjam.
így viszont ha naponta egyszer böngészés közben 3 másodpercre fekete a kép...na paff....pont nem érdekel.[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz gabo423 #11917 üzenetére
Attól, hogy még nem lehet kapni 6800Xt-t se, ez igenis érdekes, mivel végre bizonyosan van az Nvidiának konkurenciája a felsőházban is és így meg fog oszlani az érdeklődés a két gyártó között rgo több embernek lesz olyan kártyája amilyet szeretne. Ez remélhetőleg némi árversenyt is eredményezni fog.
-
2thletme2day
őstag
válasz gabo423 #11783 üzenetére
CRTL+F MSI. SHIFT-et nyomvatartva lehúzod a görbét, hogy a csúcsa lejjebb legyen mint pl 1900MHz. Megkeresed azt a pöttyöt a grfaikonon ami pl 0,95V-hoz tartozik majd felhúzod a kívánt MHz szintig majd ezután apply és az összes többi felugrik a max frekvenciára. Ezek után teszt. Csak hasraütésre mondtam ezeket az értékeket de 0,95V-on 1900MHz-nek sinám mennie kéne. Ezek után lehet egyre lejjebb vinni a feszt vagy emelni a frekvenciát amíg még stabil a kártya tesztek alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Danex
addikt
válasz gabo423 #11769 üzenetére
Hát szerintem ha a táp okozta volna más is füstölne. Azért nem dedikált vonalon kapja a GPU az áramot, ugyan azt a 12V-ot osztja le szerintem minden másik komponensnek is.
Illetve a PCIE mellett már szerintem a 12V-os körön túl vagyunk a nyákon.
Kattanásból ítélve a rövidzárvédelem is működik benne.
Ha csak nem valami noname eldobható fajta én nem biztos, hogy emiatt kukáznám.
------
#11776KAMELOT
azt írta másik kártyával volt képe a PCIe slotban.[ Szerkesztve ]
-
hadogabi1
senior tag
válasz gabo423 #11769 üzenetére
Nem hiszem hogy a tap inkabb elszallt vmi kondi.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
AsakuraDave
őstag
válasz gabo423 #11724 üzenetére
Tennék fell tonna benchet 5600X + 3080-ról csakhát annyira jó az AM4 support ezekkel a Zen-ekkel, hogy lehet csak januárba tudom betenni a lapomba, addigra meg kitudja mim lesz 6800-6900XT?
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Shivi
tag
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11662 üzenetére
Visszaállítottam mindent alapra, és elvileg mindent úgy állítottam be ahogy te, egyedül a ramon van XMP profile betöltve. Akkor mit is hagy benne "egy intel proci" a 3080-ba fhd alatt? Miért rosszabb mint az AMD?
+@Pug: Nem igazán szoktak érdekelni a netes tesztek, hirtelen a TPU találtam meg ezért azt raktam be. Múlt héten 1440p-be és 4k-ba is itthon teszteltem az 5800x vs 9900k, én ennek hiszek és ez alapján kb semmi különbség nem volt közöttük.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gabo423 #11695 üzenetére
Te csak úgy tudsz megnyilvánulni, hogy mindenféle jelzőkkel illeted a másikat?
Csinálj egy friss normális bencht (a grafika ne "egyéni" legyen) és a legújabb driverrel, és feltelepítem én is.
#11698gabo423
Úgy viselkedsz, mint egy 15 éves sértett kisfiú.
A sottr -re visszatérve annyi lehetne benned, hogy megveszed és nem egy virágbolti verzióval pedálozól![ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz gabo423 #11679 üzenetére
Beraktatok 2-2 képet, ugyan azon játékból de különböző helyről/mapról (és még a beállítások is simán lehetnek különbözőek, a "low" ellenére, sőt a vga is, ami ugyancsak nem elenyésző dolog...), és ez alapján szerinted a te processzorod jobb, mert több FPS-ed van, Cshavez szerint, pedig nem feltétlen, mert nála magasabb a GPU kihasználtság. A valóságban egyikőtöknek sincs igaz ebben az esetben, mert ez nem egy korrekt összehasonlítás.
Ahogy már linkelték, a Zen3-as CPU-k single core teljesítménye elég meggyőző, a játékokban adott esetben több FPS-ed lehet (elsősorban alacsony felbontásoknál), mint egy azonos kategóriájú Intel processzorral. Ezek tények, az hogy "rengeteget hagy benne" pedig nettó bullshit. Kicsit többet hagyhat benne, esetleg... Továbbá, ha továbbra is a tényeket nézzük, akkor olyan helyzetben, ahol van eleve 250 FPS-ed az egyikkel, lehet 260 a másikkal, az az abszolút tökmindegy kategória, ugyan ez igaz akkor is, amikor 65 helyett 68...Nyilván vannak határesetek, amikor mondjuk 144 Hz-es monitorod van és szeretnél stabil 141-144 FPS-t, akkor számíthat az a pár %...de ha ott is a határon mozogsz, akkor megint nem az igazi...
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
KillerKollar
őstag
Értem én, hogy az ilyen 720p low tesztek azért relevánsak prociknál, mert itt látszik a valódi ereje a prociknak DE... mire a videókártyák olyan erősek lesznek, hogy értelmes felbontáson/beállítások mellett ilyen framerate-et hoznak az új játékokban, addigra az összes mostani proci elavult lesz...
1440p-ben max beállítások mellett a legtöbb játéknál továbbra is a GPU a fő bottleneck, 4K-ban meg abszolút. Nyilván 5 éves i3-ast nem illik tenni egy 3080 szintű kártya mellé, illetve legalább 6 magos proci már illik 2020-ban még 4K-ban is, de az, hogy ilyen felbontás mellett, az Intel, vagy akár az Intel prociknál játékok alatt lassabb Zen 2 CPU-k komoly bottlenecket jelentenének egyszerűen nem igaz.
#11683 Pug
"csucs AMD CPU-k tobbett hoznak ki a 3080-bol FHD eseten is, mint az Intel megoldasai"Igen, minél alacsonyabb a felbontás annál nagyobb a különbség CPU téren... de kevesen játszanak FullHD-ben 3080-al és az igényesebb játékoknál max beállítások mellett itt is max 5% a különbség. Sokan azt hiszik, hogy magasabb felbontáshoz erősebb proci kell mert a magasabb felbontás gépigényesebb... a felbontás növelése csak a GPU-ra rak plusz terhet, a CPU-ra nem, ezért kevésbé CPU limites a 4K mint a 1080p.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Saját magadat hazudtolod meg.
"Random kivalasztani egy jelenetet a cod bol es lefotozni ahol a legtobb az fps"
Csináljak ugyan ennyiről fps-t?
Azért tettem be a fotókat, mert állításod szerint nem hajtja meg az intel a az amperat, +90% on hajtja fhd-ben.
Piros csőlátásod van, menny át légyszi az amd topikba, gyűjtsd ott a hsz-eket.!
Köszönöm. -
törölt tag
válasz gabo423 #11673 üzenetére
"Random kivalasztani egy jelenetet a cod bol es lefotozni ahol a legtobb az fps" Mindegyiknél a betöltést követően fotóztam, de adhatok +300 fps-t!
NINCS FELTELEPÍTVE A SOTTR, és nem tudom mikor csináltad ezeket a képeket, de azóta már kijött kettő nvidia driver, meg a mérésnél ne egyénire állítsd, mert nem lehet lekövetni, hiteltelen.
"Ha nem csak write only ba tolnad" A topikban tett 37db hozzászólásodból egy-kettőre büszke lehetsz, elnézést hogy átgörgettem.
"Nem ezt kertem" akkor menny és rendelj a mekiben! -
törölt tag
válasz gabo423 #11656 üzenetére
Olyat bizonygatsz, amit magad sem tudsz alátámasztani, és megint egy vagy aki löki a grafikonokat.
Van saját tapasztalatod az intelt alázó 5800x-ről? A legtöbb benchben stockon engedik az amd-vel szembe, pedig pont a tuningolhatóság az intel nagy előnye. Ja és az 1080p stock és 5ghz között akár +30fps is van! -
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11656 üzenetére
Gondoltam, hogy valamiért nem lesz jó a TPU teszt..., de tudod nálam itthon ugyanez a tapasztalat 3080-al 1440p, 2160p-ben is. Igaz én nem néztem fhd-ba nem gondoltam volna, hogy ennek a felbontásnak lenne még relevanciája 3080/90 mellett. Ettől függetlenül várom a teszteredményeidet.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11631 üzenetére
Saját magad ellen beszélsz egyik szavaddal ütöd a másikat.
"nincs 9. Genes intel rendszerem" "en is azt mértem."
Intel cpu benne hagy jó sokat, nincs Intel rendszered de lemérted. Köszönjük!
Jöhetnek a tesztek! Ha szeretnéd beszerezek még egy 5800x-et."vilagon mindenhol ezt hoztak le" hol? Ha jól látom még 3%-al jobb is az Intel. (10700)
Senki nem szokott csalni, mert ezek a youtube-erek saját pénzükből veszik a hardvert és tesztelnek ezerrel. Semmi szponzor nincs mögöttük vagy fizetett hirdetés! És én álmodozok, aha, értem![ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11625 üzenetére
De Te nem ezt mondtad...Te azt mondtad, hogy egy Intel proci benne hagy x%-ot. Erre reagáltunk, hogy ez úgy ahogy van bullshit. Szóval ne a 3700x-ről mutass "ezt-azt", amikor nem erről beszéltél. Veled ellentétben én tapasztalatból mondom. Másik meg, hogy ilyen kártyák esetén már ideje lenne elengedni a fhd felbontást, mert ezen a szinten nem ez van fókuszban.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz gabo423 #11612 üzenetére
ezzel kapcsolatban van is konkrét tapasztalatod vagy honnan vannak ezek a false infók? Az AMD topikból?
A múlt héten teszteltem pont ki ezt igaz csak 2k és 4k felbontás mellett. 5800x volt teljesen alapon használva, és egy 9900k szintén alapon. Ugyanazt a vga-t (3080 ftw3) teszteltem 5-6 játékban. 4k felbontásban szinte nem volt különbség, max +1-2FPS a 9900k javára. 2k esetén ugyanez szinten mindenhol egyforma FPS értékek, max +1-2FPS az 5800x javára.
Ennyit a "youtube és a nagy tesztelő" oldalakról. Fele szponzorált kamu és ezekből származik a sok hülyeség amiket itt a fórumokon lehet olvasni.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz gabo423 #10958 üzenetére
Az csak 8magos lesz Én tuti 5900X et vennék akkor már
[ Szerkesztve ]
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
nagyúr
-
Gomez1984
aktív tag
válasz gabo423 #10926 üzenetére
CPU 40-45% max
Youtube tesztben is ez van 10700 al.
Szerintem a progin kell még csiszolni. Game alatt nincsen stutter.
Itt nézd: [link]
Vidiben is látszik hogy meg megakad a kép[ Szerkesztve ]
7800X3D , 4070TI , 32GB DDr5 , MSI B650 Tomahawk, Bitfenix Whisper 750 Gold, DELL S2721DGFA
-
Vigilante
őstag
válasz gabo423 #10710 üzenetére
[ Szerkesztve ]
△ Asrock X570M Pro4 △ AMD Ryzen 9 5950X ~ 4.4GHz - 1.248V +Corsair H115i PRO XT △ EVGA RTX 3090 FTW3 ULTRA GAMING 24GB (1965 MHz/20000MHz) - 0.950V △ G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 - 3600MHz △ Samsung EVO 970 M.2(500GB) +Samsung 980 PRO M.2(1TB) △ Samsung Odyssey G7 C27G75T ívelt 240Hz (27") △
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest