Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Proxmox VE
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warzoz
senior tag
Az a csorgadozó hang pont azt jelenti, hogy épp bubikat szippant a pumpa. Nekem nincsen bajom egyik rögzítéssel sem, mindenki úgy vágja tönkre a hardvereit ahogy neki jól esik. Többször lett már ez a radiátoros dolog említve több helyen is. Mindenki eldöntheti, hogy figyelembe veszi vagy nem.
-
GAbre
veterán
Főleg cyberpunknál látszik.Hiába az új széria.
De régebbi játékoknál is szépen behal az fps.
Nekem az a bajom,hogy pl codban egyben van a ray és az élsimítás is.
Szóval duplán szop@tja a gépet.
Bár ezzel a szériával szépen megy,de kisebb rtx kártyákhoz jó lenne különvenni.Avatar
-
fcsabaa
csendes tag
A “sima” FE esetén legtöbb helyen 10-15% előnyt mondanak amíg a csúcs AiB-ok esetén plusz 10% körül a sima FE-hez képest. Így matekoztam ki azt a kb 20%-ot.
Lehet akkor Suprim lesz, de akinek van meg véleménye róluk várom.
Bar az alaplapom Asus, szóval tudnam azt úgy irányítani fény terén ahogy “illik”?[ Szerkesztve ]
/Ha meg kell baxodni, akkor meg kell baxodni/
-
keIdor
titán
Nem tudjuk, hogy hogyan teljesít RT (nem RTX) alatt a Radeon, de amik eddig kiszivárogtak, azok alapján nem sok félnivaló van.
DLSS-re is lesz alternatíva, de egyelőre az később jön, a minőség még kérdéses. Nekik ez első gen. lesz, -2 év tapasztalattal, szóval majd kiderül.
Előnyök és hátrányok továbbra is megmaradnak, szóval majd mindenki eldönti. Az viszont biztos, hogy lesznek ennél jobb ajánlatok is. (külföldön is)¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Segal
veterán
A hiénák is elkezdtek árat csökkenteni, tehát már nem olyan kelendő a cucc...
Ugye ahogy említetted ott az 6000-es széria amit most egy legalább egy teszt erejéig érdemes lehet várni. A cyberpunk-ot is elhalasztották (és ezek után ki tudja kap e még plusz halasztást), plusz megjelent a 3070 is, ami lehet pár embert elcsábít hogy jó lesz az is...
Akár csak addig amíg realizálódik a helyzet mindkét oldalon."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Segal
veterán
Már volt is 344-ért rendeesen üzletben kapható 3080, tehát messze nem lesz ez január. Kis szerencsével már novemberben is bezsákolható ennyiért 1-1 kártya, de ha a hiénák elkezdenek felhagyni a tevékenységükkel akkor drámaian nőnek majd az esélyek.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
kevike576
senior tag
Playitstore még az IPON-nál is rosszabb...kirakják a kedvező árat, hogy meglegyen a kellő számú rendelés, és utána
--> termék nem elérhető --> ár felnyomva IPON szintre --> ezen az áron megy ki a futárokkal a kártya. undor...
Ezt csak úgy lehet kivédeni, hogy utánvéttel kéred de előre ki is fizeted a még kedvező árral. De persze így meg a sor végére rakhatnak. Ha boltba kéred, akkor is sor végére kerülsz, de ha folyton hivogatod őket, és beis mész hozzájuk, akkor megkapod talán jó áron(mint, ahogy egy db példa mutatja) -
torma1981
veterán
Normál felhasználókat mondtam. Nem FPS huszárokat. Hidd el marha kényelmes fotelból, nyugodtan ölbe gépelve. Egér is elfér mellettem. A legtöbb ember erre vágyik, egy laza játék stb. Nem egész nap a gép előtt ülnek és nyomják. Azért próbáld ki a Wicher 3-at stb, nagy kijelzőn, 4k-ban. Akkor majd más lesz a véleményed. Rengeteg játék van ahol nem a 100-200 fps a számító. Pont, hogy abból van a több.
-
-=RelakS=-
veterán
27"-on is tud adni a 4K. A szem annál bonyolultabb, hogy ha már nem tudsz két pixelt megkülönböztetni, akkor nem kell jobb. Mobillal kipróbáltam (pixelsűrűségben kb egy 40"-os 16K monitornak felel meg), még akkor is észreveszed egy kontrasztos képen a recés élt, amikor egy vonalkás mintát már rég szürkének látsz.
Az viszont tény és való, hogy ugyanaz 42"-on sokkal szebb/jobb, pedig a videókártya ugyanazt állítja elő.maajsz
Ha nem csak játszol, akkor a 31"-os monitor kb a legrosszabb választás.
100%-on még minden kicsi rajta (most is egy ilyenen írok, szóval látom )
150%-on pont jó, egy WQHD monitornak megfelelő, de én speciel nem szeretem a nem egész számú nagyítást
200%-on már nagy, elpazarolt területnek tűnik. Akkor megfelelő, ha 32"-os FullHD monitorról váltasz, és az a méret kell akármiért is. Akkor viszont gyönyörű asztalt kapsz cserébe.[ Szerkesztve ]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
-=RelakS=-
veterán
Doom Eternalt hoztam fel, ott 7+GB-ot ír a beállításoknál, ennyit is eszik. Azt ne mondja nekem senki, hogy a főmenüben ezt tele is írja Nem néztem még meg, de szerintem nem is változik, szóval befoglalja, aztán csinál vele, amit akar.
Viszont a másik játék, amit manapság gyakran használok az a Serious Sam 4. Az valami 2GB-ot eszik induláskor, de maxra húzott GPU Memory settingsekkel olyan 6-6.5GB-al dobja meg a foglalást játék közben, és folyamatosan változik.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Dare2Live
félisten
"az alkalamzások használnak 8-at, meg még vagy 6-os gyorsítótáraz a windows amit kb észre sem veszel"
Nem jó plda. 8gb rammal vársz 3secet hogy chrome betöltődjön. 16gb rammal meg alapból a memóriában van nem kell várnod. De utána minden fluid.
Játéknál meg ha nincs elég ram az fps visszaesik 30-40%ot, LOW fpsek meg 50-70%ot. Ez összeveri a játékélményt.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Mosqu!to
addikt
Revolut elég széles körben elérhető könnyedén, ott ennyi volt kb a pillanatnyi árfolyam. Erre az összegre nem kell semmit rátenni, ez a végfelhasználói ára az EVGA-nak a kisker webshopjában (ami persze egyelőre üres), viszont gyanítom, hogy a wholesale árak ez alatt vannak, így ott van az 5% árrés a kiskernek.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
nagyúr
Miért, a TUF nem az?! Nekem amúgy mindegy lenne, mert nincs tervben semmilyen "tuningolás".
hadogabi1: Másfél hete hétvégén eldöntettem, h nem sietem el a vásárlást, türelmesen várni fogok. Erre hétfőn hívtak telefonon, h csütörtökön átvehető a kártyám. Erre szerintem Te sem mondtál volna nemet.
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze, mert FreeSync-re van kalibrálva. Attól, hogy utólag beleraknak egy meghajtóba egy támogatást, még nem tudja az NV azt a több évnyi munkát belerakni a monitorba, amit az AMD csinált a gyártókkal. Szabvány ide vagy oda, ehhez ott kell lenni a kijelzőt tervezésénél.
Nem volt véletlen, hogy az 503 tesztelt monitorból csak 28-at sikerült átmenni a kezdeti tesztjeiken. [link] - azóta az 503 kijelző egy része már átment, mert azt csinálják, hogy driverből próbálják hozzáigazítani az implementációikat az alapvetően FreeSync-re írt firmware-ekhez. Ezek a kijelzők sose láttam GeForce hardvert, nem várható el, hogy működjenek velük. Azt kell nézni, hogy az NV az egyes kijelzőket utólag kezeli a meghajtóból, mivel az AMD-re szabott firmware módosítására nem számíthatnak. De számos kijelzőnél akármit csinálnak, ez a feladat lehetetlen.
Igazából én eleve csak azt ajánlom, hogy 2019 vége óta kiadott G-Sync Compatible kijelzőt vegyen valaki, mert az már látott GeForce-ot a teszten.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Albigator
őstag
-
tag
Azért az AMD is figyelemmel kíséri ezeket a releaseket és az ezt beölelő topicocat és posztokat. Ha csak nem teljesen hülyék, akkor nem követik el ugyan ezt a hibát szerintem, mert ugyan a cpu piacon elvették az intel monopól helyzetét a ryzenekkel ez egyenlőre nem mondható el a GPU piacon.
Microsoft Termékek ÁFÁS SZÁMLÁVAL | Mobil: +36 20 777 0 777 | Amennyiben a vásárlás SOS, úgy az előbbi telefonszámon bátran hívj minket!
-
Segal
veterán
Köszi az infót
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
MPowerPH
félisten
Ha most tervezel venni, akkor megeri. Annak nem eri meg, akinek mar van, foleg jofele gen3 -as.
DextyPremium:
Arra akartam kilyukadni, hogy OLED -et jatekra, monitor helyett. Nincs olyan paneles monitor a piacon, ami kepminosegben, kontrasztban az OLED kozelebe erhet. Es mar van 48" -os, amit kifejezetten gamereknek ajanlanak. GSync, HDR10, 1ms, ultra alacsony input lag, es 120HZ, ami 4k -ban boven eleg.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DirectStorage a párja, vagyis az SFS nélkül eléggé nehezen életképes. Tehát annyira nem érdemes sietni a PCIe 4.0-s SSD vásárlásával. Majd, ha a Microsoft úgy dönt, hogy PC-re is áthozza az SFS-t. Egy szimplább NVMe SSD egyébként jól jöhet már a közeljövőben is.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Zorel
senior tag
De igen, viszonylag gyenge a VRM része (13+3 power stages)
Ettől függetlenül érdekes, hogy 3 tápcsatit kapott, mert a gyári biossal kiszolgálná két csati is. Mindenesetre így legalább sokan ráteszik majd a strix bios-t. Viszont a hűtés így kicsit gyengébb lesz úgy tudom, mert a strix bios max 3000rpm-et enged, a trio gyári biosa meg 3250-et.[ Szerkesztve ]
-
Phoenixres
tag
Elfelejted hogy az nv a 3000 szériától támogatja, hogy direkt az nvme ssdről töltsön be a vga v-ramjába adatokat ez a feature a jövőben még hasznos lesz.
Corsair 850W TX850M Cooler Master MasterCase Asus TUF GAMING B550-PLUS H500 Kingston 2x16GB DDR4 3200MHz HyperX Predator AMD Ryzen 7 3700X Be quiet! Dark Rock Pro 4 Kingston A2000 1000GB Adata SX6000PNP 512 GB WD EZEX 1 TB Acer Nitro XV272UPbmiiprzx Gaming RTX 3080 GamingPro
-
tag
-
Jack@l
veterán
Akkor a maradék 120-190-el még jó is lehetek. Proci 65w papiron és nincs sok egyéb cucc a gépben.
Lehet furmark-al fogyaszt a legtöbbet a kártya, meg valami proci stress teszttel mellette.A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Skullwipe
senior tag
-
AC2
kezdő
Egyelőre úgy néz ki, hogy inkább még a driver nem tökéletes. De ha igazad van akkor jobb, ha a köv 10 napban előjön, hogy még benne legyek a 14 napos elállási keretben.
Ha érdekel valakit, akkor 2 anomáliával találkoztam még (nem biztos, hogy a TUF volt a hibás benne):
1. Windows újratelepítésnél nem mindig volt jel a display porton, ezért az alaplapi hdmi-t kellett használnom az alap windows telepítés befejezéséig (TUF hdmi-t nem próbáltam). De itt lehetett még a hibás a történetben az alaplapom (maximus xi hero) és a monitorom is (VG27AQ).
2. 2x telepítettem újra a win 10-et. Először 2004-es verziót. Itt fordult elő, hogy a TUF középső display port-ja nem bírta a 144Hz-t. De később rendbe jött, szóval lehet, hogy csak driver probléma. -
Albigator
őstag
Amúgy akkor ez nem a "javított változat" a Trioból? (Ventus 6:0->5:1, Gaming X Trio 5:1-> 4:2)
Bár ahogy most próbálgattam visszaolvasni a topikot, láttam h volt róla szó h egy felkapott túllihegett dolog ez a kapacitátor kérdés. -
Laja333
őstag
Egy tesztet megér:
Az egyik oldal azt írta, nem közli a Strix tesztet, mert Asus majd küld nekik egy javított változatot. Simán tudta reprodukálni a crasht HZD 1440p benchmarkkal, ahol rendre elhasalt a kártya, miközben FHD/4k-ban nem.
Aki kapott már javított kártyát, kipróbálhatja régi és új driverrel ugyanott.
Ez sem biztos módszer mondjuk, mert nem biztos hogy ugyan úgy viselkedne akár egy nem javított kártya is, mint ahogy a teszternek viselkedett. -
csibuka85
senior tag
Mi lesz 2 nap múlva ??
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
PitLee
őstag
Tudja manó én minden PC mellé tettem egy sima piros kapcsolós hosszabbítót amit használat után lenyomunk, (monitor, PC, nyomtató, hangszóró..ect)
A Corsair CX400 amit a mutter megörökölt tőlem, a mai napig megy, 2009.04 áll a számlán.
Persze ez nem jelent semmit csak mi piros gomb hívők vagymunk -
Mumee
őstag
A Transient feszültség miatt ajánlott legalább 100W-al túllőni.
Tehát ez esetben FE 3080-ra érdemes egy 450W-ot számolni. [link]
Többi nem full OC verzióra inkább 550W-ot. [link]Ha ehhez 200W a proci, akkor máris kezd kevés lenni a 650W, mivel a tápok 80-90% terheltség mellett érzik jól magukat.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Itt egy MSI 3080. [link]
gaming peak 385W, furmark 425W. Ez csak a kártya ahogy kiveszed a dobozból!
10900K belenyal a 250Wba tuning nélkül!
So here's the thing, peak TDP matters, while Intel is listing the processor at 125 Watts, the reality is that is has a PL2 state that allows it to double up that TDP value for roughly 1 minute (or a timeframe defined by the motherboard BIOS).
Értem peak meg csak 1 percig de ez tuning nélkül 675W peak. Lehet gyakorlatban nem megy 630W fölé de a legtöbb 650Wes táppal gondok lesznek azonnal és még a márkásak se szeretik a tartós 100% közeli loadot.
Ha pedig tuning +100W az semmi. A 8700Km ha all core 5GHZre rakom több mind duplázódik a fogyasztása. Máris a 750Wosban sincs semmi tartalék kell egy 850Wos. Ha jövőállót akarunk ami tartósan bírja lehet leírni is rossz de kell egy 1KWos kazán?Nagyon elszállt mint a procik, mind a vgak fogyasztása. Pár éve még egy 550-650Ws mindenre elég volt. Most kell a 750W de inkább egy 850Ws. És ha jövőállót akarunk ami tartósan bírja lehet leírni is rossz de kell egy minőségi 1KWos kazán?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
DEAQ
csendes tag
Nézd, nem hiszem, hogy a gombhoz vették a kabátot. De ha még így is lenne, azért a NYÁK tervezés és a komponensek elhelyezése és annak észszerűségének is van egy evolúciója. Főleg, ami mostanában kapott nagy hangsúlyt, a VRM hűtese. Párhuzamosan is el lehet helyezni a mosfeteket, vagy annak tervezni egy korszerűbb megoldást. A memóriát is ellehet e osztani a lap két különböző (alsó-felső) oldalára, ezzel két külön zónát létrehozni. Ezek elektronika órán is előjöttek, nem kellett ehhez a Kandóra járni. Inkább arról van szó, hogy az R&D meg a gyártósorok kiépítése és vagy átalakítása nagyobb költség, mint ugyanazt a szart eladni nagyobb hűtőbordákkal és ventilátorokkal. Ezért tetszik ez a mostani, újkeletű megoldás. Ugyanaz a probléma, más megoldással, ami talán egy picit hatékonyabb az átlagnál.
[ Szerkesztve ]
“You are at the mercy of the silicone” | 改善 | Latency over FPS
-
Cassio1987
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- AKÁR JÁTÉKRA!! ASUS Mining P106 6GB - GARIS
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest