Új hozzászólás Aktív témák

  • KillerKollar

    senior tag

    válasz gabo423 #11679 üzenetére

    Értem én, hogy az ilyen 720p low tesztek azért relevánsak prociknál, mert itt látszik a valódi ereje a prociknak DE... mire a videókártyák olyan erősek lesznek, hogy értelmes felbontáson/beállítások mellett ilyen framerate-et hoznak az új játékokban, addigra az összes mostani proci elavult lesz...

    1440p-ben max beállítások mellett a legtöbb játéknál továbbra is a GPU a fő bottleneck, 4K-ban meg abszolút. Nyilván 5 éves i3-ast nem illik tenni egy 3080 szintű kártya mellé, illetve legalább 6 magos proci már illik 2020-ban még 4K-ban is, de az, hogy ilyen felbontás mellett, az Intel, vagy akár az Intel prociknál játékok alatt lassabb Zen 2 CPU-k komoly bottlenecket jelentenének egyszerűen nem igaz.

    #11683 Pug
    "csucs AMD CPU-k tobbett hoznak ki a 3080-bol FHD eseten is, mint az Intel megoldasai"

    Igen, minél alacsonyabb a felbontás annál nagyobb a különbség CPU téren... de kevesen játszanak FullHD-ben 3080-al és az igényesebb játékoknál max beállítások mellett itt is max 5% a különbség. Sokan azt hiszik, hogy magasabb felbontáshoz erősebb proci kell mert a magasabb felbontás gépigényesebb... a felbontás növelése csak a GPU-ra rak plusz terhet, a CPU-ra nem, ezért kevésbé CPU limites a 4K mint a 1080p.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák