Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockHaRD
addikt
válasz subaruwrc #24398 üzenetére
Én is bereggeltem a kártyát, meg is vettem hozzá a plussz 2 év garit, és azzal együtt adtam el az új tulajnak. Nick-en kívül mindent enged átírni az account. Nem egyenes, de nem is látom a logikát abban, hogy a termékkel együtt miért nem lehet a rá vonatkozó garit átruházni, főleg hogy nem ingyen adják a plussz éveket sem.
-
Zorel
senior tag
válasz subaruwrc #24398 üzenetére
Sajnos ha az eredeti tulaj beregisztrálta, akkor igazad van nagyon nehéz elintézni. Ha van ismerős akkor segítséggel megoldható egyébként pedig adásvételit kell küldeni nekik és az adásvételin szereplő összeg kifizetéséről is kell adni bizonylatot. Átutalási bizonylat ilyesmit...
Épp ezért szoktam tanácsolni itt is mindenkinek, hogyha olyan evga terméket vesznek amire csak gyártó gari van és a tulaja már regisztrálta, hogy csak úgy vegyék meg, hogy az evga fiókot is odaadja hozzá az eladó, amire a termék regisztrálva lett.[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz laychi #24396 üzenetére
Igen, mert ez a hivatalos verzió. Az elmúlt két hétben 2 olyan kártyát is küldtem Graefelfing-be, amiről nem volt olyan számla amin lett volna név. Továbbá a fiókhoz tartozó név és egyéb adatok is módosíthatóak utólag, így ez egy alapból kijátszható dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz subaruwrc #24391 üzenetére
A lényeg a termék regisztráció. Ha még nem volt regisztrálva, akkor lehetsz 10. tulaj is, ha te regisztrálod akkor nincs gond. Számla nagyon ajánlott, de olyan termék esetén amit te magad regisztrálsz be ez sem feltétel. Ebben az esetben az EVGA raktárból való kiszállítás dátumától számítják a garanciaidőt.
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz LP700-4 #24383 üzenetére
ha már be volt regisztrálva az első tulajnál akkor buktad a garit
ha nem volt és most be regeled akkor is vissza fogják dobni tekintve hogy az sn nem fog stimmelni a sztorival hogy 2-3 évvel később van regelve
nekem az utóbbi időben se vga-val se táppal nem voltak jófejek szóval ilyenkor csak imádkozni lehet kb. -
LP700-4
tag
Sziasztok!
Bocsánat, hogy itt kérdezek ilyet, de máshol nem biztos, hogy hamar kapnék választ a kérdésemre. A tápom ma megdöglött, EVGA 850P2, megnéztem és még van rá 3 év EVGA gari. De az a probléma, hogy semmi papírom nincs róla és az előző talajnak sem, fogalmam sincs, hogy ki regisztrálta be az EVGA oldalán. Így lehet egyáltalán garanciát intézni, ha igen hogyan?
Választ előre is köszönöm!Privátra illik vissza írni... ༼ つ ◕_◕ ༽つ
-
Pro!Petya
addikt
Ha egyszer már be volt töltve a shader , akkor utána már vajsima a DX12. Aki folyamat játszik vele annak ez nem lehet probléma , csak annak aki nem játszik/játszott eddig vele mert annak minden pályánál be kell töltenie....
Annyi hogy úgy kell mérni BFV-ben hogy leéledéstől - halálig, mivel a leéledés az ami okozza a 0.1% beesést. (azt is random mert nem mindig)
1440p Twisted 64CQ / ultra-high[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz AsakuraDave #24378 üzenetére
Igen érezhető amikor betölt a pálya, akkor is szaggat, aztán beáll...
Szerintem maradok a DX11-nél bár úgyse játszok ezzel a vacakkal... perceket kell eltölteni mire lesz jármű.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Habugi
addikt
válasz AsakuraDave #24378 üzenetére
ShaderCachet lődd ki NVCP-ben és nézd meg úgy is be-be akad-e az "elején".
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
AsakuraDave
őstag
válasz Laraxior #24370 üzenetére
DX12 apin toltam én is sokáig de nekem ez a drop egy pár perc játék után eltűnt. Vagyis mentem minden mapon egy kört és eltűnt a stutter. Valamit le cachel a dx12 api így amig az nincs meg be-beszaggat.
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Laraxior
titán
Hát nem tudom, de ezzel a DX12-vel valami nagyon nem oké a BF5-ben.
GPU kihasználtság maxon, mégis megáll olyan 300W körül.
Az FPS-ek is úgy hullámoznak, mint a tenger.11-07-2021, 11:48:12 bfv.exe benchmark completed, 9491 frames rendered in 88.672 s
Average framerate : 107.0 FPS
Minimum framerate : 76.6 FPS
Maximum framerate : 144.9 FPS
1% low framerate : 48.3 FPS
0.1% low framerate : 21.8 FPS*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
echterion
nagyúr
válasz KAMELOT #24320 üzenetére
Találtam neked Hydro Coppert. 40€-ért ide is hozzák (már ha magyarban laksz, ezt nem tudom).
EVGA GeForce RTX 3080 Ti XC3 ULTRA HYDRO COPPER GAMING 12GB GDDR6X 1.899,91€
-
Laraxior
titán
11-07-2021, 10:44:26 bfv.exe benchmark completed, 15886 frames rendered in 162.969 s
Average framerate : 97.4 FPS
Minimum framerate : 66.6 FPS
Maximum framerate : 136.9 FPS
1% low framerate : 47.0 FPS
0.1% low framerate : 33.2 FPSTwisted Steel, DX12, RT On, DLSS Off.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
-
veterán
válasz MPowerPH #24356 üzenetére
Na itt sem tragikus teljesítményről beszélünk, egyszerüen kisebb frame timeot tud az NV drivere VR-ben, de itt 5-10%-ról beszélünk viszont nem tud kifutni a ramból mint a 3080-an , raszterben meg kurva fasza az árahoz képest.
Egyenlőre csak szintetikus teszteket néztem de kicsit csalodtam amikor a szénné húzott Devilre superpozi 4k.ban a szénné húzott 3090-el 5% tudtam ráverni
Nalam is ReverB van gen1 fasza..(nem eladó)
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz MPowerPH #24361 üzenetére
Értem, enyire nem értek hozzá akkor már tudom mért nem viszik el tőle.
[ Szerkesztve ]
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
válasz MPowerPH #24359 üzenetére
Fenn van a Hardveraprón Istyu74 árulja, mond neki hogy én küldtelek....
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
MPowerPH
félisten
válasz kissdani #24357 üzenetére
Nekem kellhet, ha Jacek az ovet nem adja el.
Egyebkent a 460k draga erte, annyiert van ujonnan is. Ezert nem tudja eladni. En most siman elpasszolnam a 3090 -et, es betennem a 6900XT -t, persze azert kivancsi lennek arra, mit ir Jacek VR teljesitmenyre,
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
keIdor
titán
válasz echterion #24346 üzenetére
Ja, nem rád gondoltam egyébként.
Valakinek itt már volt 10db 3080-a meg 5db 3090-e, az ilyet nem értem. Ugyanabból a modellből végignézi az összeset a piacon valaki.
Állandóan bontani a gépet, biztos nem csinálnám.A 3070-et én is cserélném valamelyik nagy GPU-s modellre, azért ott van +20-30%. Csak sokkal jobban melegszik.
De arról már csak next genre lesz érdemes… ugyanez igaz a Radeonra.Egyébként elég a 2 8 pines is, én nem értek egyet azzal, hogy erőltessük a 3-at mindenkire. Vízzel még jólvan, de léggel elég a 2 pin, úgyis undervolt ajánlott.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
kissdani
senior tag
Neki is Devil 6900XT van már levitte az árát 460-ra de a kutyának se kell...
-
-
kissdani
senior tag
Csak a személyes tapasztalataimat osztottam meg nem néztem semilyen tesztet...
-
addikt
válasz kissdani #24349 üzenetére
Jajj nekem.
Nem akarok állást foglalni a témában és egyik oldalra se állni
nem úgy mennek a játékokErre reagáltam. Mert a fenti vita a BFV alapján ment. Tehát így nehéz bármilyen oldalra állnod, ha te általánosságban nézed...
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
törölt tag
Gyors bencht az első halálig mérünk, bencht meg egy körig, én még nem láttam 3 órás kört!
Avg számít, a többi csak körités.#24351MPowerPH
Igen, leközelebb ha wc-re akarsz menni, jól gondold át hova akarsz pisilni!"Mindenki tudja, hogy a BFV az AMD kartyakon fut a legjobban. "
Akkor én egy senki vagyok, meg mindenki más aki nem issza a szavaid![ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz #15779328 #24345 üzenetére
Mi alapjan hasonlitod ossze? Ez alapjan a 3090 -em is csak a Ti -od segget bamulja, mert nekem 4k -ban messze mincsenek ilyen szamaim. Remelem erzed az ironiat.
Mindenki tudja, hogy a BFV az AMD kartyakon fut a legjobban. Most ha ez neked faj, sajnalom. Az biztos, hogy a 3090 -emet meg 4k -n is verte 10FPS -el, azonos beallitason. Ugye nalam volt mindegyik, erdemben hozza tudok szolni. QHD -n nem neztem, ott joval nagyobb lett volna a difi.
Mashol meg rosszabb volt. Sokkal rosszabb. 1db konkret jatekrol beszelunk meg mindig.kissdani:
Szomszed Jozsibacsi meg Voodoo -al kryziszozik, es maxon megy neki. A hsz -ednek kb. ennnyi az informacio tartalma, mint ennek.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
kissdani
senior tag
Te tényleg kiragadtál egy fél mondatot az egész irásomból... Nem vagy semmi.
-
addikt
válasz kissdani #24347 üzenetére
nem úgy mennek a játékok
Még mindig csak a BFV volt a téma.
Mondjuk nem tudom ,hogy sikerült eljutni a DX11/12 témáig. Mikor még mindig stabilabb a DX11. Ez látható fentebb a dx12 bench-nél. Gyengébb géppel ennél jobb low értékeim vannak. És nem 4 percnyi hanem 3 órányi bench alapján. Ennyit számít a DX11.
Nem viccből teszteli mindenki DX11-en. Legalábbis Multiban.
Mindegy én bedobtam a törölközőt. Csak ha valaki tesztet linkel, legalább azt nézze meg ,hogy ne legyen benne cpu limit. Hiszen akkor tényleg nem fognak látszódni a különbségek. Innen indult az egész félreértés.
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
Nem akarok állást foglalni a témában és egyik oldalra se állni de az egyik jó haverom vett 6900xt-t és adja el, vagyis adná szinte áron alul itt a ph-n mert azt mondja nem úgy mennek a játékok ahogy kellene szóval cserélné le 3080-ra. Csak nem kap annyit érte amennyibe az kerülne... Ennyi lenne a hozzáfúzni valóm, én nem vennék amd-t.
-
echterion
nagyúr
válasz Laraxior #24314 üzenetére
A váltás azért merült fel bennem, mert szépen kihozták magukat a 3070-eseim, és szerettem volna a kettőt egy 3080-asra váltani. Bár most megint elbizonytalanodtam kicsit, kell ez nekem? Mennyit is játszom mostanában? Az egyik vizes 3070-esem még megvan, lehet, meg is marad és a Giga megy, attól függ, mennyire lesz faja kártya. Az a baj, hogy a lap+proci kombót is cserélnem kellene hozzá, mert a 6700k ugyan 5Ghz-en szépen megy, de kevés már a 3070-esnek is, még 4k-n is sok esetben. Kellett ez nekem?
A vizes Gigából nincs más verzió, csak ez az egy, legalábbis a Giga honlapján nincs másik, így attól nem félek, hogy lhr-es lesz. A másik meg ha nem megy el, akkor visszaküldöm, max. bukom a postaköltséget. De ahogy elnézem az aprós árakat, picivel 5 kiló felett el fogják gyorsan vinni, fel se fogom bontani.
keldor: igen, ez az én "betegségem", ezért váltottam sok évvel ezelőtt laposra, nem is írtam mást. Ez nálam így megy, mindig ki szeretnék próbálni valami újat. Na most egy gamer laposnál ez nehéz ügy volt. De jött a bányászmizéria, én meg építettem egy gépet erre, úgyhogy megint ott vagyok, ahol 5-6-7 évvel ezelőtt. Evvan'.
-
törölt tag
Bmw-s kolléga kezdte el hogy a 3080Ti-t körbepisili a 6080xt, de még a 3090-et is, szó nem volt 3080-ról!
Utolsó tesztem a pisihez, kiiktattam a 200-as limitet, és a monitor 240-e a max.
Nem volt 6800xt-m, de a pirosak tesztjei alapján végig a 3080Ti seggét nézi, lehetne mondani hogy rászarhatna.
A fenti bench az dx12-ben készült, de 11-el is kb. ugyan az, itt már kapott oc-t a kártya.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Laraxior #24341 üzenetére
BFV kapcsán ment a diskurzus..... Nem másról. Vagy 40 játék átlagáról. Vagy a fociról.
Csak a BFV, 6800XT vs 3080. És ott bizony nagy a különbség az AMD javára. Ennyi.Ettől még minden más játékban szarrá verheti a 3080 a 6800XT-t, de nem erről ment a beszélgetés.
Guru teszt szar mert ott a limit.
Más tesztekben látszódik a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Éppen az az egy game jobban fekszik az AMDnek, de máshol nem nagyon találtam egetverőbb különbségeket. Ott tényleg erősebb az XT, de lényegében a VGA nem annyival erősebb, mint amennyivel többet tud BF5-ben. Sőt.
#24340 Jacek Volt nálam is SuprimX 3070. Hát szép darab VGA, simán megtartottam volna Érdekes, hogy amellé tudtak VGA holdert adni, a többi mellett nem találkoztam. Pedig mondjuk egy Strix-hez azért illett volna.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Laraxior #24332 üzenetére
175-nél mintha lenne egy fal. Tehát a high-end kártyát között már nem látjuk a különbséget...
Ha mondjuk 8700K-val lett volna tesztelve akkor lehet ,hogy 160 fps körül lenne a limit. Tehát a 6800 olyan gyors lenne mint a 3090.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
addikt
válasz #15779328 #24330 üzenetére
Test Environment & Equipment
Here is where we begin the benchmark portion of this article, but first let me show you our test system plus the software we used.
Mainboard
ASRock Z390 Taichi Ultimate
Processor
Core i9 9900K (8c/16t) @ defaultsÉs még alapon is volt a proci. Limites a teszt.
-
addikt
válasz #15779328 #24323 üzenetére
A gurus tesztben ahol 175 és 180 fps között tanyázik az összes high-end gpu?
Szart se ér az a teszt.
https://www.youtube.com/watch?v=dAtsqtYIF5U&t=168s
https://www.techpowerup.com/review/zotac-geforce-rtx-3090-amp-extreme-holo/6.html[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz gainwardgs #24321 üzenetére
Daggerhashimoto algoritmust korlátozza a kártya.
-
gainwardgs
veterán
Amúgy ez lhr verzió nem okoz majd gubancot később játékok terén?
Valaki elmagyarázná hogy mit csonkítanak rajta
Szoftveresen nyúlnak bele, vagy fizikailag van csonkítva -
KAMELOT
titán
válasz echterion #24310 üzenetére
Én azt írtam, amit nekem is írtak. Olvass vissza. Direkt rákérdeztem a KR jelzés mi---non LHR
Utána írta nekem, hogy KR végű volt az EVGA kártya, de mégis LHR-s bios volt rajta.
Itt senki sem rosszindulatú, hanem próbálunk segíteni.
Örültem, hogy tudok szerezni KINGPIN hydro copper 3090, aztán kiderül csak USA piacos. Lótalicska az is!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
addikt
válasz MPowerPH #24315 üzenetére
Bocs, most látom ,hogy a rosszra válaszoltam.
Cikkszámok alapján be lehet azokat azonosítani.
Nyilván nem fogják ráírni a dobozra nagy betűkkel ,hogy limited hashrate. Én se írnám rá a gyártó helyében. Senki nem akar bármilyen módon is limitált kártyát venni. Még akkor sem ha nem is bányászna az illető. Persze ha már csak limitált lesz akkor marad az, de ameddig van választási lehetőség...Asusnál V2
Evgánál KL végződés a KR helyett
Gigáknál Rev 2.0 ahogy látom.Figyelni kell mert a magyar kiskerek nyilván szarnak rá. Nem fogják frissíteni a leírásokat. Főleg ha a nagyker se teszi meg.
De még vannak LHR kártyák.Haver csütörtök délután hozott egy TUF-ot a Firstshop-ból. Meg is nézte a boltban ,hogy ne V2 legyen. Ki is próbálta azóta.
De például a Foramaxnál már csak LHR kártyák vannak.#24320 KAMELOT : Evgánál vannak turpisságok. Most látom az amcsi fórumon ,hogy amikor jöttek az emailek ,hogy átteszünk titeket a nem LHR listáról az LHR listára... blablabla, de ha akarjátok maradhattok a régi listán is, de akkor semmi se garantált...
Na ekkor a legtöbb ember maradt az új listán. És lám-lám a régi lista másfél hónapot mozdult egyszerre. Hirtelen lett készlet a semmiből. Persze ez nem olyan sok darab, mert kevesen kockáztattak (hiszen a visszaugrás nem volt visszavonható), de rögtön az email másnapján már mentek ki a notify-ok sorban.
Többi gyártónál ilyenről még nem olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Laraxior #24317 üzenetére
Még mindig vannak nem LHR kártyák a boltokban...
De lehet ,hogy te csak a német boltokat nézed. Ott nem tudom ,hogy mi a helyzet éppen most.És nem azért zuhantak be az árak mert megérkeztek az LHR kártyák hanem azért mert a bányászláz alábbhagyott.
Ha valakinek fontos ,hogy LHR vagy nem LHR akkor külön le kell csekkoltatni a bolttal a típusszámokat. De olyan nincs ,hogy V1 van a dobozon, de belül V2 van. A feljebb említett 3060 esete nem éppen ugyanez... Hiszen az evga se különbözteti meg a 3060-asokat.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Onnan, hogy elfogytak a készletek amik a boltban voltak. Emlékezz csak vissza.. Hiába volt 2000EUR egy 3080, akkor sem volt belőle már másnapra. Mindegy mennyibe került, akkor is megvették. Egészen addig amíg nem jelentkeztek a módosított GPU-s termékek, azok meg elkezdtek gyűlni...
Na jó, talán még az a Zotac 3070-es 1500-ért az biztosan LHR mentes a Casekingnél, de azt árulják már vagy 3 hónapjaHa valakinek lenne raktárkészlete, akkor minek akarná feltölteni addig amíg ki nem ürül?
Az elején a 3060-ak is addig voltak amíg ki nem jött a kis beta bios. utána ár is emelkedett, de senkit nem érdekelte, hogy 1000EUR a 3060... akkor is elfogytak. Most meg van 370-ért is, mégse kell senkinek.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Laraxior #24311 üzenetére
Hasonlitsad ossze, mekkora szazaleknyi a kulonbseg a 3080 es a 3070 kozott. Legyenek 1 szinten.... De en csak 2db cimnel irtam, hogy konkretan sokkal jobb, es FHD, QHD -n.
omfgk: Btw, ezt nem en irtam.
En csak megerositeni tudom az eddigi tapasztalatok alapjan. Vettem ismerosoknek keresre 3080 -at. FTW3 Ultra es Suprim X. Egyikre sem volt irva, hogy LHR vagy nem az... De mindegyik felezett tempoval megy.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
válasz echterion #24312 üzenetére
LHR-re céloztam, hogy elég nagy a valószínűsége, hogy akár rá van írva, akár nincsen, már mindegyik a módosított GPUval jön. Ha meg annyira számít a bányászat, nem tudom miért nem maradtál a két 3070-nél? 240W-ból 120MH/s azért elég jó.
Persze később 600-tól drágábban nem biztos, hogy el tudod adni, de azért kitermelték már a magukét.
Szóval igazából én nem igazán értem, hogy mit is akarsz.Neked a vizes Giga tetszik, tiszteletben tartjuk, kíváncsiak is leszünk rá, hogy mit tud. De a játékosok jó része nem válaszott volna ilyet
Nekem is tetszik az Aorus széria, szépek... de most nem nagyon tették oda magukat a Gigáéknál. Bár megjegyzem, nekem a 3070-el nem volt semmi bajom. Nem volt túl hűvös, de cserébe neki voltak a leghalkabb ventijei. Pedig 3070-ből volt nálam jó pár*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Laraxior
titán
válasz echterion #24310 üzenetére
A saját problémád, hogy mindent rosszindulatnak veszel.
Volt már jópárunknak itt TDP limites VGAja, tudjuk, hogy mitől estünk el. Ugyanazért a pénzért kevesebbet kapsz, és csak bosszankodsz amiatt, hogy lehetett volna máshogy is.
Nem egetverő árkülönbségekről beszélünk, mintha mondjuk veszel egy FE-t 699-ért. Ott kutyát nem érdekli, hogy nem futja ki magát a kártya. 1200-ért ott van a SuprimX, ami különösen ajánlott azok szerint akiknek volt, használták, próbálták.
Te pénzed, te játékod, te VGA-d, de véleményünk attól még lehet, és lesz is.
Aki nem volt megelégedve a gyengébb VGAval már úgyis váltott, lecserélte. Van aki még mindig, hónapok óta cserélgeti, és egyik sem jó neki...
Én kifizettem minden MHz-et, mint ahogy az autóban, motorban is minden LE-t. Használom is.#24309 MPowerPH: Múltkó' még a 3080-at kalapálta el nem kicsit, azért látom realizálódunk, és jonn inkább a 3070-hez hasonlítani azt a piros vackot
Pedig már készültem Neked szép táblázattal 3080 vs 6800XT Na majd legközelebb... Figyelek[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz KAMELOT #24293 üzenetére
Tök jó, hogy te már előre tudod, hogy milyen bios van a kártyán. Lottószámok meglettek a hétvégén? Fő a jóindulat, mint a legtöbb keményvonalas ph-stól itt a fórumon, csak hogy nehogy már véletlenül lehessen más egyetemes igazság is a saját véleményükön kívül. Nagyon alacsony szintű hozzáállás ez...
Sebaj, van jobb dolgom is, mint ezt a topikot követni.******
-
MPowerPH
félisten
válasz warcat #24308 üzenetére
4k -n a 3070 DLSS -el sem tud 120HZ -es kijelzot kiszolgalni, leven a 3090 -nek problemat jelent. A 6800XT ellenben nagyon durvan elkalapalja QHD -n, es itt siman lehet 20% -rol, vagy meg tobbrol is beszelni.(NV -s cimekben, semleges jatekokban siman van az 30% is)
AMD -nek is ott a FidelityX a 4k gyengesegre. Innentol meg nincs kerdes, van e a 3070 -nek, es alapbol NV kartyanak letjogosultsaga 4k felbontas alatt.
Szoval a linkelt video mar a gyokereitol kezdve egy badarsag.3070 egy versenykeptelen vacak a jelenlegi aran, mert QHD -ra van sokkal jobb, 4k -ra meg szimplan keves.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
warcat
veterán
válasz MPowerPH #24304 üzenetére
Én nem a 3070-ért álltam le vitázni, csak azt mondom, hogy értelmetlen nem használni DLSS-t 4k-n.
Ha meg nem hajtod a 4k felbontást, akkor az emberek többségének az igényét kielégíti egy sima 3070. Ennyi.
Egyébként meg nem igazán jut eszembe friss megjelenésű, nagy gépigényes AAA ahol nincs DLSS.@muxi-muxi : diktatúrának azért ne ujjongjunk már meg vegyük mintaképnek, a digital yuannak csinálnak helyet meg a magánélet további leépítésének.Állambácsi mindent lát, mit hol mire költesz mellé a mibőlt is az utolsó
fillérigyuanig.Szuper lenne beáldozni ezt a fajta szabadságot, mert nem lehetett
'videjókártyát kapni kodozáshoz' fél évig.[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
addikt
válasz Laraxior #24306 üzenetére
Mondjuk pont Warzone-ban teljesen jó a DLSS.
Eltekintve a Scope bugtól.Egyébként is a játék egy homályos fos. Quality DLSS 1440p-ben, aztán NV Freestyle és rátenni még 2-3 filtert ,hogy rendesen nézzen ki a játék. Brightness+Sharpen+Detail. A végén 25%-al több fps-e van az embernek és sokkal jobban néz ki a játék is. Roze skin probléma nálam például sosem volt így.
DLSS előtt is használtam a filtereket, utána csak egy picit kellett állítani az élesítésen.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz warcat #24303 üzenetére
Én momentán pont azért cseréltem le a 3070Strixem, mert elég halovány volt a teljesítménye 1440p-ben. Egy nyamvadt Warzone-t sem tudott hozni 144-el. Persze ott is van már dlss, meg resolution scale, meg mindenféle dolog...
Csak akkor, ha ezeket piszkálom, akkor tök felesleges a nagyobb felbontás 1080p-től.
Natív oszt csókolom. Más opció nincsen. Számomra.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
muxi-muxi
senior tag
Messze van még az az idő, amíg az MSRP közelébe jutnak ezek a kártyák, talán november, és bizony ezek a kártyák addigra egyéves technológiát fognak hordozni. Addigra pedig nemhogy az eredeti árat , hanem 20-30 százalékos mínuszt lehetne elvárni, elvégre nem friss fejlesztés (a 3080 Ti-től most jótékonyan tekintsünk el, bár az azért ölég paraszt húzás volt az Nvidiától, h nem egyből 12 gigával dobta a 3080-ast a piacra, a hely ott volt a nyákon).
Közben az egész helyzet miatt megkeseredett a falat az ember szájában, hiába volt akár "normális" áron kártyája. Komolyabb címek nem igazán jöttek a CP2077 után (legalábbis az én ízlésemnek megfelelőek nem). Az meg annyi bugot tartalmazott mintha telehintették volna az eget a csillaggal. Aztán a picai helyzet nem kedvezett annak sem, h esetleg '80 Ti-re váltson az ember, mert addigra a zöldeg kapcsoltak, és szemtelen áron kínálják az új sorozatot, nagyon kevés fejlődésért cserébe. Azt mondjuk elismerem, h ezek az apró változtatások kifejeztten a 4K felbontásnál üdítőek, csak pofátlan árazással. azér 600 eurót elkérni némi magmódosításért, meg plusz két giga fedélzeti memóriából... dehát az NVidia nem jóléti intézmény.
A bánya kínai bezárása ugyan kedvező a játékosok számára, de hogy mikor érnek ide a leharcolt csatlovak, az a jövő zenéje, ahogyan az áruk is, plusz, azért nem olyan könnyű idehajózni/vámolni egy kétes múltú VGA-t, ezt mindnki fantáziájára/belátására bízom, h belevág-e. (Ha esetleg a rafkós európai bányászokat is megreguláznák, az egy pöttyet - játékos szemmel - jobb lenne, de a káojrópai félautoriter valóságból az tűnik ki, h a kormányok az "élni és élni hagyni" elvet követik, amíg a user nem okkerkedik túl sokat az árammal, vagy nem keres túl sok mellékest adómentesen, e felől ne legyenek kétségeink.
(ideiglenes) Megoldást a topVGA-k feléért kapható nextgen konzolok jelenthettek volna, de az "élelmesség" (ami az én olvasatomban a sz*rháziság szinonímája), itt is felülírt mindent, és a mai napig nincs olyan h bemész a juronix-ba, és leemelsz egyet a polcról és mellkasodra szorítkozva futsz vele hazáig. Ahhoz mondjuk a PS5 elég nagyra sikerült...
Nem nagyon kellett írogatnom mostanában, mert sikerült belaknom a VGA-mat és onnantól csak játszanom kellett (volna) vele, de azér ezt a 25000 hsz-t szorgalmasan nyálazgattam végig. Sikeresen terelgetni kezdtek a konzol felé, és bár a kontrollert továbbra sem szeretem, alkalmazkodtam a kihívásokhoz. Vettem egy Series S-t, mert időközben a munkám jellege is megváltozott (bezárták az üzemet ahol dolgoztam, és lótifutira kellett váltanom), és immáron a CP2077 ben nem mesterlövész a karakterem, hanem egy sörétessel rohangáló pszichopata, akinek olyat szór a fegyvere, mint a trombitaMindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
warcat
veterán
válasz Laraxior #24301 üzenetére
A 4k kisegítésére felskálázott DLSS teljesen rendben van, a legújabb verziónál már eléggé hipszterkedésnek érzem, hogy a hatalmas teljesítménynövekedés mellett itt-ott nem úgy görbül valami mint natív 4k-n.
NVIDIA Killed Their Own Premium Products
1440p és alatta meg egy 3070 elég DLSS nélkül is, ami 500 euróból kijönne normál helyzetben
EA: It's in the crate!
-
Laraxior
titán
válasz nutella1 #24300 üzenetére
Nem túl nagy megváltó az a DLSS sem. Azért nem marad olyan szép a grafika, mint natív felbontáson.
De kb ugyanaz, mint a resolution scale. Lejjebb kell venni, 70%-ra, aztán kb ugyanott vagy.
A régebbi játékokon meg nyugodtan feljebb lehet állítani. BF4 már szépen fut 4K-ban, ha valakinek kisebb monitorja van.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest