Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
NFree
addikt
válasz nutella1 #39170 üzenetére
Igaz . Nos majd látom . Csak annyira bizgerálja a fantáziám , viszont igen teljesítmenyhez mérten túl drága .. jelenleg God of war ill Last of us megy . Csak jó lenne az utóbbihoz kicsit erősebb VGA mert utóbbinál már kicsit gyenge . elviszi , de jobb szeretném ha tudna vagy 110-120 at és akkor ha lejebb veszem 90 re úgymond tud lazsálni egy kicsit a kártya . 3080 ti szinte pont megfelelt nekem , de rengeteget evett így is (nem számít) csak valamiért nem tudom elfogadni. 3070ti-t imádtam , habár ő már erölködött, de akkor is jó volt a fogyasztás meg a hőfok , és akkor a 2 kártyát eladtam s maradt a 3080 .
- = Zk = -
igen tudom , hogy már nagyon jó a dlss 3 . de nekem olyan p vakítás , hogy egy gyengébb felbontást variál át , és akkor tessék jobban megy a dolog. tehát na . akkor miért nem használjuk eleve kisebb felbontáson a dolgokat .[ Szerkesztve ]
vga
-
MaddeNNNN
őstag
válasz nutella1 #39167 üzenetére
Én naponta ránézek az apróhirdetésekre hogy hátha akad egy olcsóbb 7900XTX mert már régóta kipróbálnám és böki a csőrőm, de aztán mindig rájövök hogy azokhoz a játékokhoz amikkel játszom teljesen felesleges. 100+fps így is megvan mindegyikben 1440p felbontáson, ha meg pl multizni lenne kedvem Warzone-nal arra ott a DLSS a 170hz-hez.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
CJ4567
nagyúr
válasz nutella1 #39154 üzenetére
Én nekem az új MW3 az első COD, ami tényleg tetszik, nagyon sokáig én is Battlefieldes voltam(BF3, BF4 2042-t próbáltam a frissítések után, de valahogy nem jön be.), de szerintem kb. annyi a hasonlóság a kettő játék sorozat között, hogy mind a kettőben lehet lövöldözni
Nekem most az MW3 az első COD, aminek tetszik a játékmenete és a multija, agyatlan lövöldözésre tökéletes Nem egy BF4, de nem is azt várom el.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
-
Laraxior
titán
válasz nutella1 #37692 üzenetére
Win 10, lehet, hogy Win probléma, a hangbeállításoknál a tesztnél mindegyik hangfal szépen megszólal ott ahol kell, szépen körbeteszteltem. De az alkalmazásoknál mert hol csak az egyik oldal, elöl a bal, hátul teljesen süket.
Mindegy, rendelek blokkot a 4090-re is, 160EUR, legalább visszateszem a második vizes kört, is hogy ne csak a polcon porosodjon Marad hely bőven mindennek
#37693zebra_hun: Ott a manualban, reggel néztem meg.
Nem is lehet úgy leosztani, hogy 16x - 1x, mert akármi kerül alulra, már bontja 8x-8x-ra.
(Nem véletlen, hogy ez az alaplap nem igazán otthoni felhasználásra készült 24/7-re. Ugye nekem gondom van a lassú indulással is, ami valószínűleg a 6000 SSDnek, winchesternek tudható be )
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
keIdor
titán
válasz nutella1 #37000 üzenetére
Én nem hiszek a szoftveres butításban, az architektúra avul el.
A Pascal se azért maradt le a Turingtól, mert szándékosan avultatják.
Egyszerűen nem optimalizálnak már rá, nem tud se RT, se DLSS-t pl.
Ugyanez volt Kepler és Maxwellnél.[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
- = Zk = -
félisten
válasz nutella1 #37015 üzenetére
hatalmas film... úúúristengyerele
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz nutella1 #37000 üzenetére
szoftveresen elkezdik visszabutítani a 3000-es szériát
igen, pontosan egyetértek...régóta bevett szokás ez
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Enton
addikt
válasz nutella1 #36223 üzenetére
Na csak sikerült a nem jót (jobbat, de ez már kb vallásos kérdés, ki melyik gyártóban bízik melyik tiltólistás) linkelnem, sebaj, a lényeg adott, ha valaki nem zárkózik el a használt piacról akkor ott sok pénzt lehet fogni ami további gép újítást segíthet elő.
Mondjuk már az sem mindegy hogy meg lett kérdezve. Sokan mindenféle utánajárás nélkül simán elvitték volna az első kérdésben linkelt kicsit sem nyomot áras vgat. Csak mert jóval olcsóbb mint máshol.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
laychi
veterán
válasz nutella1 #36028 üzenetére
3080 FE nem járt nálam, abból csak asszony gépében landolt egy 3060 Ti, így nem tudok érdemben nyilatkozni.
De ahogy nézem Joshi megválaszolta.Legjobb hűtésű kártyák 3 pinesek 3080-3090-ig.
Strix, Suprim és FTW3
TUF jó még ASUS-nál, de ott külön van a memória hűtés.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Joshi
titán
válasz nutella1 #36025 üzenetére
A GPU amúgy hány fokon megy? Meg azért ilyen kérdésnél nem utolsó szempont tudni a részleteket. Pl futtasson a cimborád egy ilyen tesztet. Nagyjából ennyinek kellene lennie a hőfokoknak egy gyári hűtővel. Ha nagyon meleg a cucc, akkor újra kell pasztázni illetve padozni a cuccost. Mindenképpen megéri.
3090 FE-nél ilyenek a hőfokok pedig bányász kártya volt. Szinte biztos hogy újrapasztázták, de legalább elfogadhatóak a hőfokok. Ez 5 perc FurMark.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
Ezt hűtése válogatja, ahogy #36026Shkiz0 írja a ventus nem egy top kategória, inkább alja.
Amin meglepődtem, hogy a Gaming X/Z sem valami haj, de tuti. Persze a ventustól azért erőseebb a hűtése.
3080Ti FTW3-am hűvösebb volt, mint a 3080 12GB Gaming Z Trio-m, pedig ez a kártya nagyobb, valamint az evga 450W limittel volt, ennél meg a max 400.
Először voltak evga kártyáim az elmúlt 1,5 éveben, sajnálom, hogy kiszálltak épp most.GPU hőfok egyépként mennyi?
#36026Shkiz0 Nem kellett feltétlenül bányászni hozzá, hogy ilyen gyenge legyen a hőfok azzal a "virsli" coolerrel.[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
nagyúr
Ventus az nem épp a top kategória hűtést nézve szóval szerintem ezek rendben vannak. Főleg ha egy kevésbé jó szellőző házban van, és / vagy még a környezet is meleg (mondjuk van a szobába vagy 24-26 fok)
Ha bányásztak vele előzőleg akkor érdemes lehet egy pasztázást és a padokat csekkolni adott esetben cserélni.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
laychi
veterán
válasz nutella1 #36021 üzenetére
HotSpot vagy mi?
Mert normál esetben pl MSI AB-ben is jelzi, hogy 83fok a limit, kitolt tdp-nél 91 fok(GPU, nem Hotspot)
Innentől throttlingnia kellene, hogy beessen a max Temp limit alá.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
-
Joshi
titán
válasz nutella1 #35928 üzenetére
Nézd, ezt a kérdést feltehetnéd rajtam kívül sok embernek. Ugyanis ha nem válaszolnak, vagy egyszerűen csak bólogattak volna, akkor most nem tartanánk itt. Ők azt mondták hogy ez márpedig úgy van, én meg azt mondtam hogy már pedig így van. Szerintem nincs ezzel gond.
-
Joshi
titán
válasz nutella1 #35924 üzenetére
"#35926: nem, nincs igazad, nem olyan nehéz ezt belátni. Engedd el Te, egész nap erről daloltál, teljesen feleslegesen. Értelmezési gondjaim nincsenek, soha nem is voltak. Ha lennének, nem alakult volna ki erről egy közel 10 órán át tartó értekezés ugyebár, amelyben önmagad mentegeted. "
Értelmezési gondjaid márpedig vannak (ahogy sok más usernek is), mert idekeverted a 4090-t. Jó, nem probléma, csak akkor ne erőltesd a semmit. Igen én is túltoltam a tápos témát ez igaz. Viszont sokaknál ugyan ez a helyzet. Vita csak akkor alakul ki, ha egynél több fél van a porondon.
-
Joshi
titán
válasz nutella1 #35920 üzenetére
Innen indult, szerintem feküdj le mert már fáradt vagy. Nem volt itt semmilyen 4090.
Az én példámat hoztam fel, miszerint a 3090-re váltásnál elhasalt a Seasonic Platinum 760W-os tápom. Természetesen sokan megcáfoltak, hogy én vagyok a hülye, meg hogy ez lehetetlen. Aztán hogy a tápom sz@r (ez utóbbi lehetséges). Ja, nagyjából ennyi a történés.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz nutella1 #35766 üzenetére
Az Nvidia kitett magáért, hogy egy ilyen ritka szar csatlakozót használjon:
rambling about the 12VHPWR failures - videó
38 perces videó de minden másodperce megéri, hogy megnézd.
Erősen ajánlott az Nvidia féle elosztót lecserélni egy harmadik féltől származóra aminél legalább rendesen meg van csinálva az érintkezőfelület és a bekötés...
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
nagyúr
válasz nutella1 #35766 üzenetére
nem kell tuningolni! alap 450W on szét ég az az ótvar csatlakozó, elég idióta lehetett aki ezt megtervezte, ettől a régi hagyományos 8.pin is jobb ha 2.db van a kártyán, olyan pici a felülete ahol érintkezik azokkal a vékony tűkkel és itt kell átmenni 40-50.Ampernak, ha egy picit meg töröd a kábelt akkor az érintkező felület harmadára csökken
itt egy kis olvasnivaló ha kíváncsi vagy mér nem okés!
-
nagyúr
-
Találtgyerek
veterán
válasz nutella1 #35110 üzenetére
Szerencsés vagy. Nekem volt dolgom egy 3090 Strixhez, aminél fél óra után már éreztem, hogy fejlődik egy tumor az agyamban. Szerencsére nem az én kártyám volt.
Én inkább be se kapcsolnám a gépet.
3070, 3080 ból viszont volt nálam olyan Strix ami néma volt terhelés alatt is. Szerencse kell hozzá.06-3o/9759I39
-
Razor18
tag
válasz nutella1 #34398 üzenetére
Egy HP Reverb G2-t kellene kiszolgálni, kijelzőnként 2160x2160 felbontással. Akkor gondolom, mindenképp érdemes CPU-t upgrade-elni, még ha alaplapot is kell emiatt...? (H370-es Asus alaplapba az i9-9900 a legerősebb (nyilván a K és egyéb betűktől eltekintve)
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz nutella1 #34019 üzenetére
Neten is fellelni videókat, emlekeim szerint itt is laraxior és masok is említették.
3090 tuf volt nálam, az is zenélt az alacsony tdp limit ellenére alulfeszelve is.
Asus rx 6800-am volt, annál tényleg minimális volt.
Msi 6800xt-nél semmmi, de az meg artifactolt. :SEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
keIdor
titán
válasz nutella1 #32427 üzenetére
680 SLi és 780 SLi-m volt, még amikor "megérte", de volt 7970 CF, 4870 X2 is.
Ha most is lenne lehetőség, biztos nem élnék vele, nekem is volt bőven negatív tapasztalat. A 780 SLI ráadásul le is volt vizezve...Én inkább az MCM híve lennék, kíváncsi is vagyok az RDNA 3 hogy teljesít majd.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
warcat
veterán
válasz nutella1 #32425 üzenetére
Az, hogy bőven a következő generációs teljesítményt megkaptad évekkel korábban, nem nevezném sok hűhó semmiértnek.
Nyilván azzal sincs semmi gond, ha valaki úgy érezte, nem éri meg a ráfordított időt, energiát.Megvolt a helye a maga idejében, leírtam,hogy két rendszerem is volt vele, és kb. az összes nagy grafikus teljesítményt igénylő AAA címnél vagy egyből ment, vagy pedig ráhúzható volt a korábbi SLI profil. Aminél meg nem ment, az kb olyan játék, amihez bőven elég volt az 1db kártya is amit használt.
Szépen el lettünk terelve az egy kártyás rendszerek felé, vedd meg inkább az eggyel, kettővel nagyobb kártyát ha több kakaó kell
Nyilván most világrekordozás megy vele már leginkább, az extra sajtó vélhetően megéri nekik,de csak a csúcsok csúcsán, kellemetlen lenne látni, hogy mit művel egy 3070 SLI miközben szeretnéd a 3090-et eladni.
EA: It's in the crate!
-
MZsoltee
veterán
válasz nutella1 #32174 üzenetére
A következők kellettek volna szerintem.
3060Ti 3070 néven.
A 3070Ti 3070Ti néven.
A 3080 12GB 3080 néven.
3090 3090 néven.
A 3090Ti-ok közül a Giga Xtreme watrerforce szerintem brutál a 3 ventis 36-os radival.
Tesztet még nem láttam róla.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
-
addikt
válasz nutella1 #31704 üzenetére
Több értelme lett volna (most már aligha éri meg a csere) Founders helyet egy Strix/FTW/Suprim 3090-esnek.
És annak akkor ki lehet taposni rendesen a belét.
TPU 4K, 9900K procival tesztelve még 2020 végén.
Ez stock. Ennyit számít a TDP limit.350W vs 420W (FE vs Suprim). És akkor ebből még egy 5%-ot ki lehet hozni (persze az FE-ből is ennyit lehet, de mindig ott lesz a TDP miatti különbség).
Ez a 3090Ti még annyit se fog jelenteni mint a 3070Ti. Pedig ott is a +teljesítmény nagy részét szimplán a fogyasztás megugrása hozta. Minimálisan több cuda/tensor, de ott legalább a memória jóval gyorsabb lett.
A 3090Ti-nál meg annyival lesz gyorsabb a memória amennyivel a 3090-eseket simán tovább lehet húzni. És kérdéses ,hogy ezek a 2GB-os chipek mennyire vannak a határon. Ha tényleg ezek miatt tolódott a 3090Ti akkor lehet ,hogy nagyon.
Ez az Nvidia farokméregetése. Mert jön a 6950, szintén gyorsabb memóriával. És gondolom a TDP-t is jobban eleresztik.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
addikt
válasz nutella1 #31699 üzenetére
De nem lesz 10%. Cuda/Tensor/RT az csak annyival több mint a 3080Ti vs 3090 ugrás. Minimális.
A nagy dobás a 2GB-os mem chipek (meg persze az ,hogy így nem kell a hátlapra is belőlük). Amikkel a gond volt a hírek szerint. Bizonyos esetekben nem voltak stabilak Igen, 21Gbps lesz itt a freki, de ezt a sima 3090 is tudja ha megpöcköli az ember.
A különbség nagy része simán csak a megemelt TDP-vel jön. Amit szintén meg lehet csinálni egy 3090-essel is. Nagyobb fogyasztás, magasabb órajel.
Egy tuningolt 3090 vs tuningolt 3090 Ti között 5% se lesz szerintem (persze nagy átlagban, mert lehetnek szerencsésebb darabok).
Egy ilyen ajánlat 2022 március végén elég gyengécske lesz.
De lehet ,hogy csak kell a válasz a 6950-esre. Arra jó lesz.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
warcat
veterán
válasz nutella1 #31688 üzenetére
3200-3400 euró istaár volt 3090 Ti Suprim X-re pletykálva, azonban változott azóta a piac, kérdéses, hogy merik-e annyiért kidobni.Erre még 5%-ot rádobhatsz hazai vételnél az áfakülönbség miatt.
Mindenesetre ezen a ponton már nem éri meg, az az eltelt két hónap sok idő volt neki.
Bő fél év és itt az új széria, ami jelenlegi pletykák szerint igen erősnek ígérkezik.EA: It's in the crate!
-
-
GAbre
veterán
válasz nutella1 #26492 üzenetére
Én 3080-ból:
Xc3-at,palitot ftw3-at,és suprimot, volt szerencsém próbálni.
Ftw3-ban minden esetben nem csalódtam.Xc3 hangosabb,és melegebb volt.
Palit is hasonló hozzá,talán 1 fokkal jobb.
Suprimból meg szar volt a kezeim között.
Kicsit jobb volt gpu oc,meg gpu hőmérséklete,talán halkabb is volt vmivel ftw3-nál.De nem sokkal tartom jobbra a jobb msi verziót.
Szóval ahogy írtam 2. sorban én ebben a sorrendben tartom a kevésbé jótól a jobbig talán amik nálam voltak.Avatar
-
warcat
veterán
válasz nutella1 #26433 üzenetére
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy ez kifejezetten ellentétes végkimenetel lenne a konzolgyártók céljaival, ugyanis ők direkt NEM budget, készreszerelt pcket szeretnének forgalmazni.A lovetta a játékokban van, amihez kell a zárt környezet.
Feltörik a konzolt-> kalózkodás -> ripEA: It's in the crate!
-
AsakuraDave
őstag
válasz nutella1 #25407 üzenetére
Spórolhatnál 100-150k-t egy 3080Ti-al a 3090-esed helyett Sőt anno ha "csak" 3080-at veszel se kapsz 10%-nál nagyon többet 4K-n a 3090-el és a fele pénz a zsebedbe marad
[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
nagyúr
válasz nutella1 #25392 üzenetére
Igazából sokan "menekülnek" előre.
Pont egy másik topicban van most egy tag akinek lehalt a 9900K alól a Z390-F-je és újonnan már nem lehet szerezni hozzá értelmes lapot mert elfogytak a boltokból.
És egy 9900K meg nem az a kategória amiből tucatszám van használtan is lap amibe nyugodt szívvel lehetne rakni.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest