- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Nem csinál globális szuperhatalmat Indiából az akadozó űripara
- Egy dolgot már elért az AI: még többet vásárolunk
- Ultragyors EV-töltőkért szövetkezik az Xpeng és a Volkswagen
- Rendszergazda topic
- Több autót adhat el a BYD, mint a Ford és a Honda
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Synology NAS
- Weblap készítés
- Netflix
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barell
senior tag
válasz DravenMoral #16887 üzenetére
Útjára engedtem a ventilátort, 43% maximumig megy ki mondanom sem kell nem egyáltalán nem hangos. 65 fokon izzik, lobog, lángol, fortyog a GPU. Palit 3060Ti Dual OC az alany ha valaki érdeklődne iránta, undervolt oc-val. Lényeg a lényeg a 2 ventis 3060Ti nem kerülendő hanem inkább tökéletes, főleg ha valakinek fontos a hely.
Egyetlen hátránya a kártyának ahogyan a 3070 családnak is a 8GB vram ami 1080p-ben is betud telni mint látszik, bár nagyon kevés játéknál de nincs miatta lag vagy bármiféle stutter de biztosan előjönne még pár plusz fps ha több lenne. -
Baryka007
őstag
válasz DravenMoral #16911 üzenetére
gyárilag nekem 1920 mhz re boostolt kb... Tudnád valami FPS számokkal alátámasztani azt, hogy neked defaulthoz képest (nem tudom az 1920mhz -e nálad is) 2060mhz en 15% plusz erőt kapsz? Persze úgy, hogy közben lássuk a 180w fogyasztást is ?
Ui.: Az én 1080ti om 2025mhz felett már artifactolt....1.025v al... -
Baryka007
őstag
válasz DravenMoral #16883 üzenetére
MSI GamingX 1080Ti 2x8pin csati... gyárilag 250w a tdp. Nálam 1960mhz en ment asszem 0,943v on ha jól emlékszem valahogy így... De ha defaulton hagytam akkor sokszor 270w +
Neked valószínűleg a CPU nem hajtotta ki a vga-t, ott abban az adott helyzetben... Indíts el egy Furmarkot..Vagy amivel én elértem a 290w ot defaulton, Generation Zero.... A 180w az lehetetlen 0.950v on, ha csak nem 60% os a terhelés ~a gpu-n... -
arcitec
addikt
válasz DravenMoral #16897 üzenetére
Mondjuk az enyém is hasonló, és szerintem a többségnek is - igaz 3070TI TUF -
szóval, akkor TE jegelsz ott valamit komám ...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Barell
senior tag
válasz DravenMoral #16901 üzenetére
És kinél vannak 64 fokos idle hőfokok? Vagy ez most honnan jött?
TechN7ne
6600XT-m volt, Nitro+. Mint mindig radeonnal kezdek bízva benne hogy mostmár jó mert valahogy jobban szeretem azt a gyártót fogalmam sincs miért, próbálok bízni bennük. 1 évig volt meg és azthittem meg is lesz de került hozzám egy 3060Ti. Én is videók alapján tájékozódtam hogy szinte egyenlő a 2 kártya, semmit nem fogok tapasztalni. Hát nem részletezném de a 3060Ti próba után másnap el kett adva a 6600XT... Sok baj van még mindig a Radeonnal sajnos.[ Szerkesztve ]
-
Barell
senior tag
válasz DravenMoral #16897 üzenetére
Max 30% ventivel? Komám... 60-70 fok közötti érték nemtudom mióta "elég meleg".
[ Szerkesztve ]
-
Barell
senior tag
válasz DravenMoral #16889 üzenetére
Talán mert sokkal több volt belőlük forgalomban?
Személyes tapasztalat Palit Dual OC-val hogy hangtalan. 30%-ig van korlátozva a venti 1950mhz@0.9mv és nem éri el a 70 fokot játék alatt, furmarkal 72. És nem mellesleg nem 190-210w a fogyasztás hanem 160ig bezárul. Semmi gond nincs a dualokkal, főleg tapasztalat nélkül nem kell ilyen megjegyzést tenni, 3 percet kell velük foglalkozni.
-
Henker2
addikt
válasz DravenMoral #16887 üzenetére
Tele van a hardverapró dual 3060ti-vel
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Henker2
addikt
válasz DravenMoral #16884 üzenetére
A 3060ti - ből jók lehetnek a 2 ventilátoros változatok is? Vagy azok alapból gyengébbek mint egy 3 ventis változat? Most nézegettem a Zotac-okat pl.
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
fudi2002
veterán
válasz DravenMoral #14247 üzenetére
Sztem a békesség kedvéért engedjül el a témát, nem vezet sehova ez így.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
MODERÁTOR
válasz DravenMoral #14244 üzenetére
Nem vagyunk haverok szóval...
Igen azt jobb is ha befejezed mert semennyire nem értesz hozzá.
Mesélj még kérlek legalább arra emlékeznél amit fél napja írtál.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MODERÁTOR
válasz DravenMoral #14239 üzenetére
MHs/fogyasztás szempontjából a non LHR 3070 az egyik legjobb miner kártya volt. Nem tudom hol olvastál te ilyeneket, origón?
-
KAMELOT
titán
válasz DravenMoral #14239 üzenetére
2080TI és a 3070 ugyan az a Mh/s. Azzal is bányásztak sokat.
Ameddig csak 2080Ti volt mindenki azt használta. 3070-el is ugyan úgy megérte bányászni.Hebehebe: Totál mindegy, hogy bányában vagy játékra volt használva. Úgyis UV volt ott és az csak jót tesz a kártyának.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Hebehebe
tag
válasz DravenMoral #14236 üzenetére
3al beszéltem és mind arra használták így gyorsan következtettem. Te már eladtad a kártyát így te rontottad volna az arányt a bányász vs nem bányász kártyák között..
Ez a bányászós v nem bányászós dolog meg csak annyiban érdekel hogy ha 1 év múlva megfekszik a kártya és került 250be, gyári garin meg visszadobják valami olyanra alapozva h csillió órát ment, és ez nem rendeltetésszerű használat akkor megéri sajnos a +100k a 0km-esen. Gondolom ebben egyetértünk. De ahogy látom nincs sok lehetőség így marad a bolti, drágábban, de 0 előélettel, és kézzel fogható garral.
Én se most kezdtem láttam már csodákat, szóval egy 2-300k-s kártyát papírnehezéknek használni mégiscsak urimuri huncutság lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
válasz DravenMoral #14237 üzenetére
Elnézést! Telefonról írtam és lehet átjavította.
Lényegen nem változtat. Honnan veszed ezt az információt, hogy nem érte meg a 3070-el bányászni?[ Szerkesztve ]
06-3o/9759I39
-
Találtgyerek
veterán
válasz DravenMoral #14230 üzenetére
“illetve még mindig nem érte meg bányászni 3070típusú kártyákkal.
Rx 580/ rtx 3060 oké, ezekből sok ment bányában, de a 3070-el nem érte meg bányászni.”
Ezeket magától találod ki vagy valaki segít?
Nagyon nem vagy képben. Rengeteg 3070 volt a bányában. 130W környékén tudott 60MH/s-et.
Persze a 3080 többet tudott, de a 3070 nagy része mind bányában volt.06-3o/9759I39
-
Hebehebe
tag
válasz DravenMoral #14230 üzenetére
Én amiket most látok strix 3070 ti-ket és elérhető külföldi garral van, vagy "gyári" garral.
De tess itt egy 3070 es rig hirdetés : https://hardverapro.hu/apro/3070_non_lhr_rig/hsz_1-50.html
A bányászásnál meg honnan tudod hogy hogy hajtották 7/24ben a kártyát? Az hogy te normálisan hogy csinálnád az nem biztos hogy másnál is úgy van. Játszani meg csak nem játszik az illető 7/24-ben.
-
Hebehebe
tag
válasz DravenMoral #14220 üzenetére
Néztem 230-250 között vannak, de nem sok bizalmam van a külföldi garis 1 évet ment kártyákba valszeg szétbányászták, most meg eladják.
Nem feltétlen pénz kérdés hanem inkább az hogy most érdemes megvenni valamit vagy a 4es széria annyival jobb lesz-e esteleg, vagy lenyomja-e az árakat annyira, hogy megéri várni (bár a mostani helyzetben még drágább is lehet ahogy alakul minden)
[ Szerkesztve ]
-
sirály12
őstag
válasz DravenMoral #14003 üzenetére
Nem kötekedésből, de én úgy tanultam, hogy elölről és alulról szívjuk be a friss levegőt, és hátul és felül nyomjuk ki a gépházból.
Ha jól értelmezem a képet amit felraktál, akkor a procihűtőd szembe dolgozik az egyik hátlapi ventivel. És felülről beszívni és ugyanoda kifújni levegőt pedig nem igazán jó megoldás.
Ha már nem érvényes amit tanultam, akkor bocs a beleszólásért.
Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
Találtgyerek
veterán
válasz DravenMoral #13995 üzenetére
Evga-ból és MSI-ből is volt olyan kártya a 3000-és szériában ami jobb volt, mint a Strix.
Nekem jelenleg is egy Strix van a gépemben, de ettől függetlenül nem mondanám azt, hogy más márka nem tudja hozni ezt a szintet.06-3o/9759I39
-
sixpak
nagyúr
válasz DravenMoral #13995 üzenetére
Nemtom, volt 1070-em (Gainward), 2070super, az pont Gigabyte volt, de nem tűnt gagyinak egyik sem.
Neked milyen vga-d van most (természetesen a 3080sli-n kívül ) és mely gyártók termékeinél szembesültél a hitvány minőséggel, szar csapágyakkal, olcsó pasztával?
Esetleg ment is tönkre nálad vga?
Illetve a személyes tapasztalataid vga-k terén, mekkora időintervallumot ölelnek fel?Szerk.: tovább csemegéztem a hozzászólásaid közt, ezt te próbáltad?
Vagy honnan az infó?
Nem ma kezdtem a PC témát, de ilyet még sosem hallottam.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
válasz DravenMoral #13989 üzenetére
Hol látsz személyeskedést?
Annyi f@szságot összehordtál már ebben a topikban, hogy csak a fejemet fogom, ahogy visszalapozok.
Erre esetleg tudnál valami "szakmai" magyarázatot adni.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
KAMELOT
titán
válasz DravenMoral #13984 üzenetére
Nézed is a képeket vagy csak irkálsz?
GPU MIN 30C
HO SPOT meg a pillanatnyi.
Nekem meg a vga IDLE 31C és a HOT SPOT 32C
MAX 80C és a HOT SPOT 95CAzzal, hgoy kijavítottalak, semmiféle személyeskedést nem tanusítottam. Soha nem is személyeskedtem itt a fórumon senkivel.Te 3080SLI írtál a topikban. 3090 van SLI csak éppen játék driver nincs rá. Programokban hoz pluszot.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Zsoxx
senior tag
válasz DravenMoral #13979 üzenetére
-
s.bala31
őstag
válasz DravenMoral #13976 üzenetére
"Erre írtam, hogy az az alsó két venti, ami közvetlen a kártyára fújja a "hűvös" levegőt" Nem a kártyára fújja a hűvös levegőt hanem ugyan úgy a kártya felől szívja a meleget ahogy a gyári ventilátorok. Próbáltam fordítva is de úgy teljesen felborítja a kártya hőelvezetését és nem hogy javítana hanem ront a hőfokon. A kollégának modflow-nak lett volna egy tipp ha esetleg ezzel kísérletezik. Amúgy Aliexpress-ről lehet rendelni ilyen venti tartókat pár ezer Ft-ért.
-
s.bala31
őstag
válasz DravenMoral #13974 üzenetére
-
Joachim21
őstag
válasz DravenMoral #13954 üzenetére
Így szűzen azért más egy kicsit, még félénk volt mielőtt beraktam ... a PCI-e sínbe neki, de utána izzadt rendesen... a villanyóra, azt hittem felrobban ott helyben... lehet valami ilyet kellett volna.
Aki kérdez az hülye, de aki nem kérdez az is marad.
-
djbb534
tag
válasz DravenMoral #13954 üzenetére
Lg 27gl850 monitor, szóval a 1440p-t lőttem meg nem a fullHD-t. Proci 9900KF proci: Z390 aorus ultra
the way it's meant to be played
-
kecsu10
aktív tag
válasz DravenMoral #13947 üzenetére
Nem tervezek. Viszont olyan 4-5 évre vennék most gépet full hd felbontásra. Azért is agyalok, hogy ez a kombó elég lesz e erre a célra.
-
kecsu10
aktív tag
válasz DravenMoral #13945 üzenetére
Köszönöm nektek mind! Egyébként fullhd-ban játszanék leginkább. Mennyire lesz ez a proci futureproof? 1080p-ben gondolkodom.
-
s.bala31
őstag
válasz DravenMoral #13912 üzenetére
Nem kell megnyitva lennie, ha bezárod megmaradnak a beállítások.
-
Biga123
addikt
válasz DravenMoral #13912 üzenetére
Akkor nincs más mint a bios moddolás .
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
sixpak
nagyúr
válasz DravenMoral #13880 üzenetére
"Msi, gigabyte, xfx, evga, zotac, illetve saphire kártyák is voltak már nálam, de ezeknek olyan szinten élvezhetetlen hűtési megoldásaik voltak, hogy arról nem szeretnék beszélni."
Pedig beszélhetnél, hátha tanulok valami újat.
-
Patrec
csendes tag
válasz DravenMoral #13885 üzenetére
Értem, köszi. Akkor mindenképpen átdugom majd 2 kábelesre. Szerencsére még Coil Whine-t nem tapasztaltam.
-
Patrec
csendes tag
válasz DravenMoral #13883 üzenetére
Rendben, köszi, akkor a jövő hét folyamán mindenképpen bele rakom a másik kábelt is. Egyébként ez, hogy így használom jelenleg teljesítmény vesztéssel is járhat, vagy csak veszélyes lehet a túl sok teljesítmény miatt egy kábelen?
-
4264adam
veterán
válasz DravenMoral #13857 üzenetére
Zotac AMP HOLO meglepően jó VRM hűtést kapott mert nem a legolcsóbb Gapeket használja. Ez igaz a 2 és 3 ventis változatra is. Trinity már gyengébb.
3070 esetén nekem jobban bevált mint a Gainward bányászok is ezért szerették
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Nincs semmi baja a zotac 3080.
Ugyan annyit tud mint a többi, max a venti. Ha meg zavar teszel rá blokkot, csókolom.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Találtgyerek
veterán
Zotac-nak is van komolyabb kártyája, nem csak a Trinity meg a Twin van. Az AMP kártyái jól teljesítenek.
06-3o/9759I39
-
MODERÁTOR
válasz DravenMoral #13853 üzenetére
A 3080 sokkal gyorsabb a 70/Ti-nal. Nem 10-15 fps-sel.
-
KAMELOT
titán
-
sixpak
nagyúr
válasz DravenMoral #13848 üzenetére
A 3070-nél ez barokkos túlzás, 10%-al erősebb a Ti, mint a sima.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz DravenMoral #13825 üzenetére
A tápba is a megfelelő kiosztású helyre van bedugva?
Azaz a PCI-E számára szánt csatlakozóba van bekötve a PCI-E-nak szánt kábel?Mert ez sem mindegy.
A tápodnak meg járj utána tesztek olvasásával és keress felhasználói visszajelzéseket pl reddit-en, youtube-on és adott számtech alkatrészekkel foglalkozó tesztoldalakon.
Sőt a VGA és a táp gyártójával is fel vehetnéd a kapcsolatot, hogy ezt tapasztalod és mi az álláspontjuk.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Találtgyerek
veterán
válasz DravenMoral #13711 üzenetére
Ott tényleg nagy gond lehetett a házzal. Vagy a kártyával nem stimmelt valami.
06-3o/9759I39
-
Találtgyerek
veterán
válasz DravenMoral #13709 üzenetére
Igen tudom ,hogy a legtöbb esetben a táp a ludas, de mindegyik kártyánál ugyanaz a táp volt a gépben. A többi kártyánál minimális cw vagy teljes csend volt. Ha átolvasol más fórumokat többször emlegetik a ROG CW prémium érzetet.
70-80 fokot úgy érhette el, hogy nem kapcsoltad át a bios kapcsolót Gaming-re.
Úgy kb. 10 fokkal hűvösebb a Suprim és még úgy is a leghalkabb kártya.06-3o/9759I39
-
Találtgyerek
veterán
válasz DravenMoral #13702 üzenetére
Nem tudom nálad milyen Suprim járt, de hűtése körülbelül azonos a Strixel. Sőt memória hűtésben még jobb is a Suprim. A ventik is tudnak gyorsabban pörögni. A gyári ventigörbe van halkra állítva.
Ezt a teljesítménybeli különbséget mivel mérted?
Tudod valami tesztel izgalolni? Az, hogy egy kártya vissza vesz 1-2 lépcsőt a hőmérséklet miatt, azt körülbelül észre se lehet venni.
Forrófejű mit takar nálad? Hány fokos volt az a Suprim?
Nem vagyok Suprim fanatikus sok 3000-es szériás Strix járt nálam és meg voltam elégedve velük. Azon kívül, hogy a 3060ti és a 3090 Strix is visítva Coilwhine-ozott.
3080 meg a 3070 szerencsére nem.06-3o/9759I39
-
modflow
veterán
válasz DravenMoral #13704 üzenetére
Igen, VGA-ra nem megy direkt levegő...
De amúgy meg nincs olyan venti, amit mint egy kártya beleteszek, elölről szív, merőlegesen felfelé fúj ki VGA-ra?
Most MSI 2060 Super van benne, az játék alatt is teljesen korrekt hangon pörög. És a hőmérséklet is kb. 70-80 fok max. terhelés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz DravenMoral #13702 üzenetére
Biztos, hogy nem veszek új házat, mert most vettem.
Egy ilyet: Silentium Signum SG7V TG számítógépház
Ebben gyárilag van elől 3 db, hátul 1 db.
Alul elzárva a tápegység van.Így a gép parkettán van, nagyon halk. Mondjuk egyedül a CPU hűtő megy folyamatosan 500 Rpm-et, a ház, vga ventik nem, mert alacsony bent a hőmérséklet.
Viszont amikor beletettem a múltkor próbaként egy Gigabyte 3070Ti-ot, a VGA kb. száz fokra felmelegedett és a hangja elmondott vicc nélkül egy porszívó.
Na ha egy MSI is ilyen, akkor az nem kell.
Most egy msi geforce rtx 3070 ti gaming x trio a kiszemelt, erre lennék kíváncsi milyen hangja van.
Az, hogy 5 fps-el kevesebb lesz, mint egy Suprem-en az nem érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hardcore café
- Rendszergazda topic
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest