Aktív témák
-
whitezo88
nagyúr
na asszem nincs értelme további lépésekre a nőügyemben. már korábban is volt szó róla h elmegy táborozni 2 hétre . látom fentvan msnen, gondolom ráírok, mi a helyzet, h-h itthon van satöbbi, unottan, röviden válaszolt, semmi "és te hogy vagy"
a másik leányzó akivel korábban randiztam, de meséltem is hogy nem fogott meg igazán, vele mai napig dumálgatunk, rámír, ilyenek. -
tibi666
senior tag
válasz
bandus #25297 üzenetére
engem most annyira feltöltött ez a nyaralás, hogy most el nem tudom képzelni, hogy ne találjak magamnak társat. egyrészt azért, mert ő nem azért bújt hozzám, és nem azért szeret, mert van pénzem, hanem magam miatt, másrészt meg azért, mert most már nem fogok idegeskedni, meg gátlásosan viselkedni egy nővel, aki komolyan érdekel. ha a legjobb barátomat, akit szeretek, meg "mertem" csókolni, akkor egy idegent miért ne mernék? miért ne mernék bátran kezdeményezni? hisz úgysem veszthetek semmit.
egy jó fogás vagyok egy csajnak, és ezt most nem úgy mondom, mint mondtam pár héttel ezelőtt, úgymond siránkozva, hogy ennek ellenére mégis egyedül vagyok, hanem önbizalommal telve.
-
tibi666
senior tag
szeretem, de mint mondtad, önmagam én sem fogom feladni. márpedig amit én felépítettem, azt a részemnek tekintem, és nem fogom eldobni a bizonytalanságért.
22én koncert, aztán 1 év távollét jön. ahogy mindig is szokott. jó volt, szép volt, de el kell fogadni, hogy ez nem a mi közös életünk. sajnos, nem sajnos, ez van.
-
Tim82
félisten
válasz
Cs.Orsolya #25289 üzenetére
És még növésben vagyol?
-
I_Am
veterán
válasz
orbano #25288 üzenetére
Mert már mentem lejjebb én is, ezért hagyom inkább abba. Néha amugy ezért rossz az írásos kommunikáció, mert élőben szarrá röhögtük volna magunkat ugyanezen az oltáson és talán én is kicsit mélyrehatóbban tudtam volna elmagyarázni a helyzetet, de nincs kedvem most leírni, mert lusta vagyok a szájbarágáshoz.
-
Tim82
félisten
válasz
Cs.Orsolya #25250 üzenetére
Amíg zűrös egy nő, addig nincs az az Isten, aki segíteni tudna rajta hosszabb távon. Maximum eltereled a figyelmét egy rövid időre. Aztán kezdődik az egész elölről.
Bocs, tudom, hogy szövegkörnyezetből való kiragadás, de ezt a mondatot muszáj volt kiemelnem, önmagában is annyira találó (és egybevág bizonyos tapasztalatokkal).
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
elmoraan (r) #25284 üzenetére
A jelenet nagyon ott van.
Viszont nem mindent értek, lehet, ezért nem esik le a szituatív poén. Minden esetre, érzeteket illetően van halvány sejtésem, mire gondolhattál. -
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
Cs.Orsolya #25282 üzenetére
Bizony, Hercegnő, F®émnek igaza van, kevés ilyen elb*szott figura van, akinek ez az asszociáció egyértelmű.
Viszont ettől eltekintve is jó jelenet, nem? -
frame>24
addikt
válasz
Cs.Orsolya #25282 üzenetére
Ne izgulj, ez elmonál nekem gyakran nem megy... mindig ezek a sorozatok
ő maga bizonyíthatja, hány poénnál kérdeztem vissza, hogy most min kell röhögni? -
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
elmoraan (r) #25281 üzenetére
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
Cs.Orsolya #25277 üzenetére
1:21-ig teljes klapp.
[link]
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
elmoraan (r) #25274 üzenetére
Na várj! Milyen jogcímen fut ez a show-műsor?
-
kisboxi
tag
Ez az egymás osztása ez fasza.
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
Cs.Orsolya #25262 üzenetére
Viccelsz? Ami itt megy, azért 21 államban pénzt szednek, a többiben meg be van tiltva. -
Lirion
addikt
Bocs, de nem tudok értelmesen társalogni egy olyan emberrel, aki nem tud normális hangnemben kommunikálni. Rendre jön és gyerekes baszogatásokkal tarkított litániákat írogat, hogy bizonygassa, ő mekkora kemény arc és mennyire tapasztalt és bölcs. Aztán vannak, akik ezt el is hiszik neki. Ha tényleg ilyen tapasztalt lenne, nem kellene már most kb a 4. hsz-ban 5ször megemlíteni..
-
I_Am
veterán
válasz
Lirion #25256 üzenetére
Mosolyszünet kishaver, mosolyszünet.
De olvass már picit. Direkt van, mert ez a szükséges. Meg gondolkozz, ami látom nem nagyon megy csak ha az egodat kell védeni. Összejössz valakivel és amig nincs probléma, nincs mit megoldani. De ha előjön, akkor tudod meg, hogyan viselkedik probléma esetén.
Addig nem tudod, de leírom lassan is, hogy megértsd: n e m t u d o d, h o g y a n k e z e l i a p r o b l é m á t e g y m á s i k e m b e r, a m i g n e m k e r ü l p r o b l é m á s h e l y z e t b e.
A másik, hogy beszólhatsz nyugodtan, nevetek rajta jókat, mert tudom, hogy a környezetemben olyan nők vannak, akikre még ránézni sem mernél, nem hogy megszólítani, már csak a megjelenésük miatt is.
Nem kislányok közt mozgok, mint ahogy a leírásod alapján Te teszed.
És nem feltételeztél, csak most próbálod magad kimosni a dologból. "Egyáltalán nem biztos", "Ráadásul azzal, hogy a megoldás keresésben támogatod", "amitől nem fog javulni a kapcsolat, ellenkezőleg". Ezek állítások, de ha gondolod elküldöm elemzésre egyetmi tanárnak, mert van az ismerettségi körömben 3 nyelvész is.
Az meg végképp nem érdekel, hogy hiteles vagyok-e a szemedben, csak olvasd el kisboxi aláírását és rájössz miért.
Zso73: most oltogatom és nagyon "jól" veszi a lapokat.
-
zso73
veterán
válasz
Lirion #25256 üzenetére
Most már nem fogom be a szám:
I'Am szerintem bölcs ember. Én nem tapasztaltam, hogy valakit osztana, és személyeskedne...... Nem értem miért ugrottál neki, mint egy veszett kutya.Minősíted a kapcsolatait, és őt magát, azzal, hogy elromlott a kapcsolata.
"Mondja ezt az, akinek épp most futott zátonyra egy hosszúnak szánt, de rövidre sikerült kapcsolata és aminek okán szintén a magas lóról hurrogott le."
Egy kapcsolat két emberen múlik. Visszaolvasva, pedig (szvsz) nem ő a hibás........Jó lenne, ha értelmesen társalognánk tovább!
Én Férfi létemre szoktam érzés után ruhát venni. Nem cukiság, hanem felvéve milyen érzés alapon. Az intuíciómra hallgatva vásárolni bármit. Ez nem túl racionális dolog....
Minden ember más, és egyedi..... Van, aki szeret várni, és romantikus töltetekkel pakolja tele az életét. Ez sem baj. Te meg e másik véglet vagy, aki a korának, neveltetésének, beállítottságának megfelelően nem tud várni a csókkal. Miért kell pálcát törni a másik feje felett? Mindenki csinálja a maga módján, és tapasztaljon......Nimród: Intel Speedstep,dúál kór, 180GHz....Fogyasztásom 14 év/nő
Szaporodási index: 2 gyerek/ 10 év. Heti apgréd, és FW frissítési lehetőség............
Valami ilyesmire gondoltál? -
tildy
nagyúr
válasz
Lirion #25257 üzenetére
Rossz csajokat fogtál ki.
Vagy inkább fiatalkákat,kislányokat, bár ezen nem csodálkozom, hiszen magad sem vagy még 25 ( ha jól tudom...)
Mondjuk a szépség az a nőknél elég fontos tényező, de nem mindenek feletti.
Egy műszaki cikknél nekem spec az a fontos mit tud, és mennyi pénzem van rá, és emellett persze nem árt, ha jól is néz ki .
Tudom én kivétel vagyok.tibi:
de nem fogok pécsre költözni egy ember miatt. miatta sem. nem ismerek ott senkit, nem hagyom itt az eddig kiépített kapcsolataimat.
Akit szeretek azért bármit feladnék , egy kivételével. Ez az egy pedig önmagam (beleértve a büszkeségem, a vágyaim, stb).
Érdekes azért, hogy meg sem próbáljátok együtt... -
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
elmoraan (r) #25258 üzenetére
Kukkoló...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Lirion #25257 üzenetére
Mindegy hány éves az a nő, akivel vásárolni jársz, mind kislány, aki így reagál. Gyermek. Nincs benne sem felelősség tudat, sem az élethez való alkalmazkodás helyes hozzáállása. A női neveltetése alapján dönt. Mint írtam, ez csak egy hibás tükörképpel való azonosulás.
Nekem nincsenek női barátaim, vagy a klasszikus barátnőim, de rengeteget mozgok nők között is. Ezért is nincsenek
Szóval, attól még, hogy én nem lógok együtt nőkkel ilyen formában. és nem barátnők - mert a problémamegoldásaik kissé más formában zajlanak -, attól még nem jelenti azt, hogy nincsenek nők az életemben. Vannak. Csak tőlük semmi használhatót nem tanultam. Sokkal inkább abból tanulok, ahogyan ők nők. De ez kicsit összetettebb dolog. (Konkrétan mert nekem mindig vannak barátnőkhöz való kötődéseim, és stabil barátságok kialakításának igénye, de ők a közösen megosztható témákat nem igazán velem társítják. Hozzám a nők is gyakran "csak" tanulni járnak.)A másik ütős tény, hogy amint a nőket megtanítom felnőni, és helyesen kezelni a nőiségüket, onnantól mintha nem ugyanazt a buta, és irányítandó libát adnák, mint akikről beszélsz. Hanem megtartva ezt a hangulati, külsődlegességre, érzésekre való érzékenyítettségüket józan és racionális döntéseket hoznak. Amúgy Te a racionalitást is kevered az érzelemmentes logikával. Nem mindegy!
Logika, józanság, racionalitás és realizmus teljes másfajta működési módokat jelent.
Lirion, sose feledd, hogy egy érett nőre, vagy egy éppen felnövő kislányra találtál-e rá. Ha nem vagy elég bölcs, a nődet magad mellett elrekesztheted. Amúgy a nevében is benne van: NŐ=növekszik, fejlődik, változik, növel, fejleszt, változtat. Ez nagyon egyszerű, mégis nehezen érthető dolog.
-
tibi666
senior tag
válasz
Lirion #25112 üzenetére
nagyon örült neki.
lemondta az aug. 20-ai programját a barátjával, hogy elmehessünk 22-én a madonna koncertre.péntek éjjel kiültünk a partra megint, megbeszéltük a kettőnk viszonyát, és arra jutottunk, hogy ez szép volt, jó volt, de sajnos a távolság miatt többről felesleges is álmodni. őt a munkája teljes mértékben oda köti, én szabadabban mozgok az országban, de nem fogok pécsre költözni egy ember miatt. miatta sem. nem ismerek ott senkit, nem hagyom itt az eddig kiépített kapcsolataimat. ki tudja, hosszú távon lehet, hogy nem is működne a dolog kettőnk között. egyelőre még rövid távon sem tudjuk.
viszont lelkileg nagyon rendbetett a nyaralás, meg az ott történtek.
Orsi, a képeket majd felteszem, de először fel kell töltenem az akkumulátort. -
elmoraan (r)
aktív tag
-
Lirion
addikt
válasz
Elég sokan leírták már azt is, hogy a nő és férfi gondolkodás különbözik egymástól, más tesz boldoggá egy nőt, más egy férfit. Az, hogy mindkettőben vannak érzelmek, az természetes dolog, de amíg egy férfi inkább racionális úton dönt el dolgokat, a nők inkább emocionális úton. Milliószor vásároltam már lányokkal és még soha egyszer nem fordult elő, hogy vmi megvételekor ne az lett volna az elsődleges szempont, hogy szép/aranyos/cuki/finom/akármi, hanem vmilyen technikai, hasznossági indok, pl. az ár/érték arány figyelembe vétele. Ugyanez a helyzet a problémák esetén is, csak ugye hozzád a munkád miatt olyan problémákkal mennek az emberek, amit nem lehet csak úgy elfeledtetni, hanem meg kell keresni a gyökerét és onnan helyretenni a dolgokat, ráadásul neked többnyire férfi barátaid vannak, akik minden problémát így oldanak meg.
-
Lirion
addikt
Megint személyeskedsz, de úgy látom, normális hangnemben nem vagy képes kommunikálni.
"ilyen állitásba bocsátkozol"
Ha figyelmesen olvastál volna, észrevetted volna, hogy feltételezésben bocsátkoztam, nem állításba."Ez egy ilyen helyzet, mert semmi rálátásod és tapasztalatod nincs a tartós kapcsolatokat illetően"
Mondja ezt az, akinek épp most futott zátornyra egy hosszúnak szánt, de rövidre sikerült kapcsolata és aminek okán szintén a magas lóról hurrogott le, hogy milyen fantasztikus és csodálatos a kapcsolat, mert a csókkal is egy hónapot vártak és ezért fog majd évtizedekig tartani én meg milyen hülye vagyok, hogy már az első randin csókot akarok... Ezek után a te tapasztalataid és tudásot számomra teljes mértékben hitelét vesztette és a szavaid sem fognak meghatni."Na most mehetsz és telesírhatod a Hello Kittys párnácskádat..."
Oké, utána meg elpostázom neked is. -
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
frame>24 #25251 üzenetére
Jaj, nem a csírázástól kell elkezdeni kijavítani a hibát! Hála az égnek mind a személyiség, mind a tudat rendkívül plasztikus dolog tud lenni, itt csak az ego merevségén múlik minden. Az éntudat meg egy hamis dolgokon alapuló reflexió eredménye. Innentől már csak annyi a teendő, hogy az egón nyitni kell kicsit, aztán amikor megtapasztalja a természetességet, és azon keresztül megéli, hogy jé, ez így jobb nekem is, onnantól már nincsen gond.
A neveltetés csak egyfajta torz tükör. Elég annyit kimondani, hogy én nem azonosítom magamat ezzel a torz tükörképpel, hanem döntök arról, ki is akarok lenni valójában, és belefogok önmagam természetének igazi felfedezésébe. És akkor el lehet kezdeni igazán megtapasztalni önmagunkat. Ez kezdetben megfigyelésen, és ítélkezés nélküliségen alapul. Ez utóbbi annyit tesz, hogy nem kommentálom a történéseimet, kihagyom az eddigieken alapuló kategorizálást, ítélkezéseket, elemezgetéseket, és a többi. Azaz "csak" tapasztalok, cselekszem, átélek, megfigyelem ezek hatásait, és gyűjtöm és raktározom. Aztán amikor már van elég, akkor csak annyit mondok ki: ez nekem kellemes, ez kellemetlen. Aztán elkezdem megfigyelni, hogy valami mitől kellemes és mitől kellemetlen: belső okokból, vagy külsőkből fakad. Itt támaszkodhatok már a tudásomra. De még akkor sem ítélkezek. És aztán szépen sorjában lépésről lépésre elindulhatok azon az úton, ami lehetővé teszi a szabadságot, és azon keresztül az önmegértést, hogy miért is működök így, és végül hogyan lehetne másképpen.
Az alapok ettől alapok. De mivel ez az egész a fejedben zajlik, nem a testedben, sem az érzéseidben, sem a hormonjaidban, a gondolataid pedig a fénynél is gyorsabbak, így alapvetően semmi gond. Csak CSINÁLD. -
I_Am
veterán
válasz
Lirion #25234 üzenetére
Te nem vagy normális!
Személyeskedés? Látod ez a Te problémád, hogy GYEREK vagy és felnőttnek képzeled magad. Mama pici fia felhúzza az álarcot és nagyfiúnak akar látszani...
Tapasztalatlan vagy, okoskodsz és utána is csak akkor nyugszol meg, ha Tied lehet az utolsó szó, mert az egod nagyobb annál, mint hogy belásd, hogy vannak helyzetek ahol jobb ha nem szólalsz meg, hacsak valóban nem tudsz értelmeset mondani. Ez egy ilyen helyzet, mert semmi rálátásod és tapasztalatod nincs a tartós kapcsolatokat illetően, de marhára fényezni akarod az egod és okoskodsz. De nem megy, mert még egy értelmes mondatot sem tudtál rendesen megfogalmazni.
Rossz következtetéseket vontam le a tapasztalataimból? Ember azt sem tudod ki vagyok, mi vagyok, nem is ismersz és ilyen állitásba bocsátkozol? Még a homokozóban tologattad a matchcboxaidat a kissrácokkal, mikor én már csajoztam és egy ilyet simán beszólsz?
Ezért a magas ló, mert a tapasztalataim alapján a hozzád hasonló, elkényeztetett anyuci kedvenceivel ez a hangnem a legjárhatóbb út ahoz, hogy befogják végre a szájukat és ne okoskodjanak már bele baromságokat a tapasztalatlanságukkal.Na most mehetsz és telesírhatod a Hello Kittys párnácskádat...
-
frame>24
addikt
válasz
Tehát akkor az van, hogy mindkét nemet hagyományosan pont rosszul nevelik...
(Mondjuk ez a mondanivaló gyakran átjön az írásaidon)
És én ezt el is hiszem, Orsolya, de erre meg már tényleg csak annyit tudok mondani, hogy "kifejlett egyedként" nehéz újra átmenni a gasztruláció folyamatán! ((o.o)) -
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Lirion #25238 üzenetére
Lirion, nagyon hibásan gondolkodsz a nőkről, meg hogy mit jelent nőiesen gondolkodni.
Az érzelmeknek ehhez semmi köze. Amiről beszélsz az egy gyermeki pozíció, amire a férfiak is ugyanúgy hajlamosak, és ugyanúgy elkövethetik hibaként.
A neveltetés iránya fogja megszabni, ki marad ebben a pozícióban benne. A lányokat még mindig szívesebben próbálják gyerek pozícióban tartani, mert úgy könnyebb őket irányítani. De ez véleményem szerint a leginkább megalázó a női nemre.
A fiúkat szeretik mihamarabb önállóvá nevelni, és ennek érdekében lenevelni az érzéseikről, azok kommunikációjáról, sőt, egy idő után arról is, hogy tudatában legyen annak, hogy vannak egyáltalán érzéseik.Ami ebből következik, hogy ha valaki ebbe a két fejlődési irányba megy, mindenféleképpen beteg ember lesz. Ebben nincs különbség férfi és nő között.
Akkor leszel egészséges, ha megtanulod a női oldalt cselekedeni, és annak törvényszerűségein keresztül megoldani a problémáidat, te, magad, egyedül és önállóan, ill. akkor leszel egészséges, ha megtanulod megélni pontosan és helyesen az érzéseidet, és azokat is a cselekvéseid, a problémáid részeként kezded el kezelni.
Értsd meg, hogy az érzelem egy olyan dolog, ami tisztán emberi tulajdonság. Semmi köze ahhoz, hogy milyen nemű vagy. A tradíciók szabják ki, hogy mihez kezdesz velük, és aztán a saját fejlődésedben mi egyéb módszereket találsz hozzájuk.
Az érzelmek olyanok, mint a hőmérőben a higany. Mutatnak valamilyen történést. Ahogyan a hőmérő mutatja a hőmérsékletet, az érzelmek mutatnak történéseket. Ámde, a hőmérő maga a tested, amelyben rengeteg hasonló reakció okozhatja ugyanazt a higany elmozdulást, mint az érzelmeid. A férfiakat általában arra tanítják meg, hogy a hőmérőtől függetlenül próbáljanak meg létezni. A nőket pedig arra tanítják meg, hogy a higany állásával azonosítsák a történéseiket.
Ez mindkettő hibás dolog.Meg kell tanulni elválasztani, hogy mi egy érzelmi reakció, amögött milyen okok húzódnak: testi, gondolati, vagy lélektani.
A gyakorlása önmagunknak erről a megkülönböztetési képességről szól.
A nőknek ebben az a nehezebb, hogy erre vagy rájönnek maguktól, vagy megpróbálják őket a Te hülyeségeiden alapulva elnyomni végleg. Amitől ők pont olyan random, és függő lények lesznek, amivel nem tudtok mit kezdeni, csak igyekeztek majd hatékonyan irányítani.
A női létezés pedig azzal a nehézséggel terheli tovább a nőt, hogy a nők az érzelmi, a környezeti, és a belső fizikai hatásokra is sokkalta érzékenyebbek. Ezerszeresen, és amíg ezt nem tanulják meg helyesen észlelni, kezelni, aztán megszabadulni tőlük, hogy esetlegesen a saját mélyben rejlő igazi impulzusaik felé - azaz a konkrét okok felé - mozduljanak, addig zűrösek maradnak.
Amíg zűrös egy nő, addig nincs az az Isten, aki segíteni tudna rajta hosszabb távon. Maximum eltereled a figyelmét egy rövid időre. Aztán kezdődik az egész elölről.
Nézd, ezt vagy megrágod, megemészted, és nem nyúlsz bele a saját téved felfogásoddal, vagy sosem fogod megérteni azt, mit jelent mind férfinak, mind nőnek, mind embernek lenni.
A fentiek nem képezik vita tárgyát a részemről. Konkrétan azért, mert ezt nagyon sokan, nagyon sokféleképpen, de lényegében ugyanígy leírták már.
Más: ha valaki tehetetlennek és cselekvésképtelennek éli meg önmagát a problémáit illetően, az a boldogtalanság állapotában van. Boldoggá csak egy cselekvőképes, ható, hatékony ember válhat.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
frame>24 #25210 üzenetére
A "hogyan-okra" elképesztően sok módszert ad a kezedbe a Zen. Csak egy részről érteni kell, azt, amit tanít, más részről meg csinálni.
Az a baj, hogy itt mindent kiventilláltolt, kaptok csomó okos ötletet, de csak minimálisan csináljátok is. Ráadásul akkor is szennyezitek a tiszta módszereket a saját szájatok íze szerint, amitől pont ugyanazzá válik a módszer, amivé a korábbi kútfőből megcselekedett. Ergo, mindig ugyanabba a csapdába másztok bele, és ez nem módszer hibája. A "hogyan-okat" még mindig sokszor keveritek a "mit-ekkel.
-
-
tildy
nagyúr
válasz
Csakénvagyok #25241 üzenetére
10-12 évesen és a lányok mit csináltak...
Én ezt csináltam, lány/nő is vagyokTudom a többesszám ott volt, tehát az átlagra értette, de akkor sem tudtam kihagyni
-
BobChemistry
őstag
újra itt sorstársak
volt pár történés az elmúlt hetekben, majd leírom ha feldolgoztam magamban
addig okulásként olvasgatom a topikot -
Lirion
addikt
válasz
Csakénvagyok #25243 üzenetére
Lovaolj egy kicsit még a saját szavaidon, ugyanis össze-vissza írkálsz önmagadnak totál ellentmondva, még egy hozzászóláson belül is...
Amúgy igazad van, alig 2-3 nővel beszéltem életem során, beleszámolva persze anyámat, a hugomat és az egy szem lány unokatesómat is, meg amúgy is még szűz vagyok és csak 12 éves, szóval apukám segít fogalmazni. -
Lirion
addikt
válasz
Csakénvagyok #25241 üzenetére
Most akkor el kéne már döntened, ha már így kötözködsz, hogy a mennyiség fontos-e vagy sem... Vagy talán te magad sem tudod, hogy mit is akarsz írni, csak olyan jól esik, hogy másokat fikázol és ennek érdekében még olyasmit is belemagyarázol az írásokba, ami nincs.
-
Lirion
addikt
válasz
Csakénvagyok #25237 üzenetére
Nem hiszem. Írtam egy lehetséges variációt, nem pedig közöltem, hogy ezt és ezt kellett volna csinálni. Az, hogy vki(k) nem tud(nak) szöveget értelmezni már nem az én gondom...
Mellesleg lehet, hogy már több szituációval találkoztam, mint te.
-
Lirion
addikt
Igen, ez egy férfias gondolkodásmód, de nem nőies. A nőknek legtöbbször nem egy megoldandó kihívást jelent a probléma, sokkal inkább egy fajta érzelmi vihart, úgy érzik, hogy nem szeretik őkeg eléggé és hiába oldjátok meg a problémát, a nő hangulata, érzelmei nem fognak változni és a következő kis hülyeséget éppúgy problémaként fogjátok érzékelni, mint amit megoldottatok.
Persze van olyan, amikor a problémát tényleg nem lehet egyszerűen egy öleléssel és pár kedves szóval feledtetni és valóban megoldásra szorul, de az ritka.
Meg a nők amúgy is más úton fejlődnek, mint a férfiak, elég csak arra gondolni, hogy te mit csináltál 10-12 évesen és a lányok mit csináltak... -
zso73
veterán
válasz
Lirion #25229 üzenetére
"Talán pont ez volt a baj. Lehet, hogy nem támogatni és segíteni kellett volna hajkurászni a megoldást, hanem elfeledtetni vele. Egyáltalán nem biztos, hogy egy probléma megoldása tényleg boldogabbá teszi az embert. "
A problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket. Az én hitem szerint ezeket magamnak választottam, és pont azért ,hogy megtanuljak belőle valamit. El lehet napolni bármelyikkel való foglalkozást, de úgy sem oldódik meg magától. Én vizsgának tekintem ezeket a dolgokat.
Sikeres vizsga esetén eltűnik a probléma örökre, vagy onnantól kezdve játszi könnyedséggel meg tudom oldani mindenkor.Mások problémáját megoldani botorság. Abból nem tanul semmit az illető. El kell esni sokszor, hogy megtanuljon járni az ember. De mekkora öröm a szaladás utána. Elég csak megnézni egy kisgyermeket az "elkaplak játék" közben...........
-
I_Am
veterán
válasz
Lirion #25229 üzenetére
Amíg magát a problémát nem tudod, hogy miről beszélek, addig hogy tudsz ennyire okosan belelátni? Meg mi ez a problémamegoldás közben a férfias énjét erősíted? Már bocs de ez annyira nevetséges, hogy már nevetni sem tudok.
Tényleg leteszem kicsit pihenni az agysejtjeimet, mert ilyet még nem pipáltam.
Nekifutottam mégegyszer annak amit írtál és még most sem értem hogyan gondolkodsz.De tudod vannak élethelyzetek a felnőtt kapcsolatokban, mikor nem lehet feledtetni a dolgokat, mert akkor alapjában véve felszinességet viszel a kapcsolatba még ha azt hiszed, hogy nem is. A megoldás keresésben való támogatás meg biztos azt jelenti a szemedben, hogy mindig láttatom Vele a problémát és nyüstölöm, hogy meg kell oldani. Pedig nem, a pozitiv támogatás ilyen esetekben (érdekes más értette egyből, mert valószínű tapasztaltabb) annyit tesz, hogy ott vagy, Te vagy és nem hajkurászod, hogy mi van már, és nem hagyod, hogy rosszul érezze magát.
(Nem lehet elfeledkezni róla, mert mérgezi a kapcsolatot amig nincs megbeszélve. Most már azért tudom igy irni, mert rájöttem mi az és az egész időszakot végigpörgettem az Ő szemén keresztül nézve a dolgokat.)
Itt most biztos, hogy a probléma megoldása boldogabbá tesz mindkettőnket, elhiheted. Én éltem át az elmúlt időszakot, az összes élethelyzetet, csak tudom már miről beszélek. (had ne kelljen már megmagyarázni kérlek.
)
Megint beleszaladtam ebbe a kutatások, elemezgetések és cselekvések dologba.
Komolyan nem értelek, de marha vicces.
-
Lirion
addikt
válasz
Thusor #25216 üzenetére
Ez a lány teljesen semmibe vesz téged, ezen nincs mit megbeszélni se, attól úgyse fog változni semmi. Vagy otthagyod vagy te változol meg, de alaposan és nem csak látszólag (én ezt a kettőt javaslom, ebben a sorrendben
). Az írásaidból érezni lehet, hogy neked szükséged van arra a lányra, ami azért nagyon rossz, mert kicsit már kezd a drogoddá válni és később még többet fogsz szenvedni miatta, ráadásul elköveted majd ugyanazokat a hibákat, mint korábban.
-
Lirion
addikt
"Végignéztem, végig pozitivan próbáltam támogatni a megoldás keresése közben, de nem sikerült eljutnia a megoldáshoz."
Talán pont ez volt a baj. Lehet, hogy nem támogatni és segíteni kellett volna hajkurászni a megoldást, hanem elfeledtetni vele. Egyáltalán nem biztos, hogy egy probléma megoldása tényleg boldogabbá teszi az embert. Ráadásul azzal, hogy a megoldás keresésben támogatod, a nő férfias oldalát támogatod. Ha meg tudod oldani helyette a problémát, akkor nyugodtan, de ha neki kell megoldania kutatások, elemezgetések és cselekvések által, akkor inkább fogja férfinak érezni magát, mint nőnek, amitől nem fog javulni a kapcsolat, ellenkezőleg, ezért érdemes átgondolni, hogy tényleg hasznára válik-e a megoldás keresgélés vagy jobb, ha elfeledkeztek róla. -
TexT-BoY
addikt
válasz
Csakénvagyok #25224 üzenetére
ez nem papucs, ez balek
-
orbano
félisten
válasz
Csakénvagyok #25224 üzenetére
persze, csak sokan sokféleképp értelmezik ezt a szót, így inkább tiszta vizet öntöttem a pohárba.
-
kisboxi
tag
válasz
Csakénvagyok #25225 üzenetére
Ezt most, hogy érted?
-
kisboxi
tag
Na, hát azt hiszem a nehezén túl vagyok. Ma volt egy röpke találkozásunk, és a reakciómon én is meglepődtem szimpla baráti érzéseim voltak. Pedig ez elég ritka, mert az exekkel elég bunkón szoktam viselkedni, de vele valahogy nem megy. Úgyhogy ez lezárva.
-
orbano
félisten
válasz
Csakénvagyok #25211 üzenetére
azért papucsság, és önmagunk feladása között is elég nagy a különbség. egy normális kapcsolatban egy pasi szerintem egyszerre vérg*ci, de ugyanannyira papucs is.
-
frame>24
addikt
válasz
Thusor #25216 üzenetére
...és egyszerűbben:
a dolog elítélendő mivolta abban áll, hogy bár a távolodás szándéka, valamint a közlésmód kissé ocsmány jellege egyértelműen tőle származik, mégis megpróbál Benned hamis bűntudatot kelteni!
EZ gonosz, nagyon gonosz dolog ám.(#25220) I_Am: sajnos így van, erre nem egyszerű rájönni, még nehezebb elkezdeni meglépni.
-
I_Am
veterán
válasz
frame>24 #25218 üzenetére
Mosolyszünetnek nevezném inkább. Az utóbbi 6 hétben olyan hullámzó volt a dolog, hogy már én is belefeledkeztem és magával ragadott a hangulatingadozása. Kedden beszéltünk utoljára, természetesen megint össze-vissza volt én meg mondtam, hogy pihi, mert már nem tudok kiigazodni lassan magamon sem és most ez zavar a legjobban. Senkit sem menthetsz meg önmagától és néha a leghelyesebb ha magára hagyod, mert akkor látod Te is tisztán, hogy mi miért lehet.
Ez a kvázi-bibliai dolog, pedig teljesen igy van. Orsi is leírta régebben, meg még Csernus is.
-
frame>24
addikt
válasz
Thusor #25216 üzenetére
Azt gondolom, fordfairlane (#25213)-as hsz-e jelen esetben valószínűleg teljesen megfelel az igazságnak! A közelgő beszélgetés az Ő szemszögéből, és saját gondolataiban arra lesz jó, hogy elmondhassa, "tessék, megint egy dolog, ami miatt vitázunk, amiben különbözünk"... stb.
Erre a következő bizonyíték van:
Egy teljesen, hangsúlyozom, TELJESEN ilyen viselkedésmintákat bemutató barátnőm volt. (Még privátot is írni akartam neked, mert asszem a barátnőd is biológus, hogy nem ő-e az?)
Namost, ez a hölgyemény az egyik borús időszakban mindent megtett azért, hogy "utáljam", kikészüljek tőle, és kirakjam. Mikor volt egy beszélgetésünk a nehéz időszak vége felé, a következőket mondta: (figyejjé' !)"- Nem igaz, mindent megtettem azért, hogy meggyűlölj, a lehető leghülyébben viselkedtem, és erre te nem rúgsz ki??! Pedig vártam, hogy elküldesz, hogy egy hülye picsa vagyok!!! Nem is tudom, most mi lesz..." (Egyébként, volt valami perverz abban, hogy nem tudott mit kezdeni a helyzettel, hogy nem a dühtől kiborulva vártam és beszéltem vele
)
Mindez arra bizonyíték, hogy a nők igenis alkalmazzák eme "indirekt" eszközt, a kapcsolat bomlasztására. Már önmagában az, hogy ilyen módszert használ jelzésként, inkább riasszon el! Inkább menjetek szét, és fájjon mostantól kezdve (jó)pár hónapig, minthogy tovább vergődtök, és az elkerülhetetlenből később kezdesz felépülni.
Heed my words! -
frame>24
addikt
Nos, nem abban kételked(t)em, hogy a kevés sikeres példa egyike Tenmagad lesző'!
Áztámindenit, na mindegy, most akkor szakítottatok, de lehet, hogy mégsem?Van egy ilyen, "kvázi-bibliai" történet, hogy mind2 félnek meg kellett halnia (nem fiz. értelemben) ahhoz, hogy új emberként végleg együtt lehessenek.
-
-
Thusor
őstag
Köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólásit. Hát szó mi szó, kaptam hideget és meleget is. De összességében mindegyikőtöknek igaza van. Túl sokat engedek a személyiségemből, elvárásaimból, és inkább én alkalmazkodom.
Lesz min rágódnom az elkövetkező napokban, hogyan is tovább. Jelenleg magam alatt vagyok, ez a kapcsolat tényleg nagyon boldognak indult és nagyon jól el voltunk, sőt még most is vannak napok amikor a fellegekben járunk együtt. De ezek a dolgok amiket előző hozzászólásaimban leirtam szörnyen zavarnak, és emiatt nem érzem magam mindig boldognak. Mint például jelenleg is.
Majd megírom a fejleményeket. Kedden találkozom legközelebb a párommal mert addig össze kell szednem a gondolataim és le kell vele ülnöm beszélni, hogy egyáltalán nem tetszik amit csinált, hogy megbeszéltük hogy engem zavar az ottalvás, Ő azt mondta hogy akkor majd nem alszik ott erre meg tegnap bejelenti, hogy az egész estét a srácnál tölti és majd valamikor reggel keveredik csak haza.
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #25213 üzenetére
kijönni a kapcsolatban
kijönni a kapcsolatból
-
I_Am
veterán
válasz
frame>24 #25210 üzenetére
Jelen esetben épp egy szakításon vagyok túl azzal a 29 éves leányzóval, akinek pár hónapja linkeltem ide a képét a topicba. Nálunk a kommunikáció hiánya és a tanult viselkedésformák helytelen alkalmazása, valamint a hozott rossz tapasztalatok által generált félelmek vezettek ahoz, hogy ez legyen. Végignéztem, végig pozitivan próbáltam támogatni a megoldás keresése közben, de nem sikerült eljutnia a megoldáshoz. Tudod milyen szar végignézni, hogy az általad szeretett ember küzd saját magával, mert valamiért bűntudat gyötri, de képtelen rájönni hogyan ossza meg Veled a dolgokat? És ez a bűntudat ütközik össze a szeretetével belül? És még segíteni sem tudsz, mert nem tudod miért a bűntudat, de látod, hogy szó szerint vergődik? És türelmesen végig kell nézned az egészet, amig egy kis időre magadra nem maradsz (akár tudatosan, akár éppen úgy hozza az élet) és az addig kapott kis apró morzsákból össze nem rakod a puzzle-t. És mikor elötted a kép, akármilyen negatív dolog miatt is van a másiknak bűntudata, mégis boldog vagy.
Nem érzek mást csak boldogságot, azért mert megoldódott a probléma, még ha egyedül is kellett megoldanom és levehetem a terhet a válláról és végre Ő is boldog lehet. És mindez független attól, hogy mi lesz. Győz-e a szeretet és együtt leszünk vagy külön folytatjuk tovább az életünk. Egyszerűen soha nem éreztem azt, hogy igy is lehet a világ felé nézni. És ennek a megtapasztalása valami hihetetlen érzés. Mintha saját magad szemében lépnél egyet a ranglétrán.
És még a plusz, hogy jelenleg a kedves lent van barátnőivel Siófokon bulizni, lazítani. Tehát az egész megoldása még várat magára jövő hét kedd-szerda magasságáig. És hiába a bennem fickándozó lelkesedés és hogy minél elöbb szeretném megoldani a dolgokat, már most tudom, hogy ez is csak jót eredményez. Hiszen a jelen helyzetben mutatott viselkedése, hogy miket csinál lent a bulik túlhevültsége alatt adja majd az alapot ahoz, hogy a beszélgetés milyen formában záruljon. Ahoz, hogy már a kezdéskor tudjam, hogy szeretnék-e még bármit is a hölgyeménytől vagy sem. Ez is furcsa, hogy én szeretnék-e Tőle, mert nem igy helyes a megfogalmazás, hanem, hogy érzek-e majd magamban és benne olyan pozitív lehetőségeket, amikről tudom, hogy előrébb visznek engem és Őt is. Hogy a szeretet felé és viszont csak a búcsúzáshoz elég vagy több is van még...És mosolygok, mert a legönzetlenebb dolgot teszem most az életemben amit eddig tettem és tisztán szeretetből. Hidd el leírhatatlan jó érzés.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Thusor #25204 üzenetére
Ez az ott alszik nála dolog, ha ráadásul tényleg a közelben van, szerintem egyfajta végső ürügy arra, hogy megharagudj rá, és ezért ő otthagyhasson. A nők szeretnek győztesen vagy áldozatként kijönni a kapcsolatban, és úgy érzem itt már erre megy ki a játék. Én a magam részéről elképzelhetetlennek tartom ezt a szituációt, hogy ezt a dolgot el kéne fogadnom, biztos, hogy nem tűrném el, és nem hagynám szó nélkül a dolgot, különösen annak fényében, hogy előtte megbeszéltétek, miért is nem jó ötlet ez.
-
TexT-BoY
addikt
válasz
Csakénvagyok #25211 üzenetére
ahogy látod a kolléga tekintetében egyetértünk, eleve egy ilyen rövidtávú kapcsolat még nem szólhat erről.. szóval szerintem kisiklott az a bizonyos vonat, Thusor kérd a következő szerelvényt...
-
frame>24
addikt
Egyébként bírom, mikor ezek a Zen dolgok bejönnek a nyugati világba. Szép gondolatok, de b+, a mi életmódunk, világszemléletünk nem olyan, hogy ezt csakúgy rögtön sikerrel alkalmazzuk.
Kb. olyan, mintha egy rákbeteget reiki-vel akarnál kezelni. Az ójrópai emberek talán 10%-a tudna igazán hinni ebben, és talán 0,1% felkészült is rá.
Egyszerűen, ide más kell, évezredes életmód különbségeket nem lehet csak így megoldani, hogy "határozd el, hogy boldog leszel, oszt akkor úgy is lesz" , meg a pozitív szemlélet. Nekünk sebészorvos kell a rákra, de a náthára is. Nem azért, mert jó, hanem mert ebben nőttünk fel.
Csak még nem jöttem rá, mi az itteni esetre rávetítve a sebészorvos.
Távoli ember nyugodtságával Pozitív figyelmet a világra ajánlasz valakinek, akinek most feltehetően úgy fáj a szíve-lelke, hogy majd szétesik. Szerintem kurvára ez most az, amire aligha lesz képes.Mindez a buddhás idézetedről jutott eszembe, + a pozitív figyelemről. Nem személyed ellen szól, csak épp ennél a Te hsz-ednél fogalmazódott meg bennem; és mondom, az észrevételem, hogy itt ez nehezen megy. Ez kb. annyi, mint hogy pl. ha nekem azt mondanák, utazzá' a Masra, mer' az kell, ---> a dolog tényét és jelentését felfogom, nade a HOGYAN? kérdése! Mindig ide jutunk, hiába a szép cél-kijelentések, ha a hogyant, mint minden cselekvés lényegét már csak "terápiával", személyes találkozókkal, vagy épp sehogy nem tudják átadni.
Valahogy olyan a világ, hogy ugyanazokat az egyetemes igazságokat minden tájon más módszerrel és fogalmazással kell beadni, hogy felismerődjenek.IIlene hát az "elmarasztalás" (inkább észrevétel) után ajánlanom valami más módszert, de sajnos nem tudok.
-
TexT-BoY
addikt
válasz
Csakénvagyok #25208 üzenetére
nekem van olyan barátom aki viszonylag papucs mégis maximálisan tiszteli a barátnője.. ez mondjuk másra is visszavezethető. De csodálatosan megvannak és abszolute a lány az irányító. Hozzáteszem ebben a lányban némi anyai ösztön érzésem van olykor, de valahogy mindig azt kedveli hogyha ő nem csak irányitó, de ilyen babusgató szerepet kap.
-
I_Am
veterán
válasz
Thusor #25204 üzenetére
"Nem szeretném, hogy az előző párkapcsolatom ismételje önmagát, mert akkor hatalmas öngólt rúgnék magamnak, hiszen egy értelmes ember tanul a hibáiból, és nem újra elköveti azokat...és én azért értelmes embernek tartom magam."
Most lehet kicsit nyers lesz amit írok:
Vedd le a szemellenzőt és legyen tartásod. Hogy várhatod el a tiszteletet, ha nincs tartásod önmagaddal szemben sem? Ez látszik, akár akarod akár nem. És ha már tisztelnek és emellé még szeretetet is adsz, akkor kapod a bizalmat. Ezt a csajt rövid időn belül bukod. Fogadd el és ne a hibákat keresd, hanem a lehetőségeket mitől lesz jobb Neked. Ha boldog vagy, ragyogsz. És a fényre mindenki felfigyel.
A 3 lábú kis várad Te építed, ezt még látom nem tanultad meg.
A végére egy idézet:
“Az egészség a legnagyobb ajándék, az elégedettség a legnagyobb gazdagság, a hűség a legjobb kapcsolat.” Buddha
Elégedettség egyenlő türelem, higgadtság és pozitiv figyelem a világra. Ha ez megvan megkapod a hűséget is.
-
TexT-BoY
addikt
válasz
Thusor #25204 üzenetére
rúgd ki, ha szerencséd van visszakéredzkedik, ha pedig nem jelentkezik annyit is ért....
amugy nem vagy egyedül, én orbanoval legalább feltudok sorolni 3-4lányt zsinorba akikkel ugy jártam mint most te... vagy még rosszabbul. orbano mindig mondta hogy hagyjam már én meg mindig okosabb voltam.
hozzáteszem hogy most nincs ilyen bajom.jha az egri lány jelentkezett, hogy most akkor ő megértett mindent és felvilágosodott, és jön pestre, de koppant, mivel holnap utazom balcsira
.
-
Thusor
őstag
válasz
orbano #25203 üzenetére
Nagyon vacilálok, hogy hogyan tovább. Eddig nagyon kitartó voltam, és mindenben azt néztem, hogy neki hogy jó, hogyan tudok hozzá alkalmazkodni, és hogyan tudom megoldani a felmerülő problémákat. De azt hiszem hogy most érkeztem ahhoz a ponthoz amikor már a szívemben érzem azt a terhet, hogy egyszerűen jobban már tényleg nem tudok alkalmazkodni.
Nálam egy kapcsolatnak 3-as pillére van: tisztelet, bizalom, hűség. Ha ez a hármas nincs meg akkor szerintem eleve halálra ítélt egy kapcsolat. Az előző párkapcsolatomban tisztelet és bizalom hiánya merült fel, 2 évig tartott addig tűrtem és nyeltem. De végül is közös megegyezéssel szakítottunk.
A jelenlegi kapcsolatom még csak 2 hónapos (habár lassan 5 éve ismerjük egymást, baráti szinten), de itt sem érzem azt hogy meg lenne a tisztelet és bizalom. Azt hiszem, hogy le kell ülnöm komolyan elbeszélgetni erről a párommal, hogy nekem ez így egyáltalán nem jó. És próbáljunk közösen kitalálni egy megoldást, hogy hogyan tudnánk ezt a 2 dolgot előcsalogatni a kapcsolatunkban. Mert én felé mindig is tisztelettel, bizalommal és hűséggel voltam. De részéről az első kettőt nem nagyon érzem. Néha túl is lép bizonyos határokat, amikor az érzéseimmel játszadozik a bugyuta vicceivel. Bár az utóbbi időben felhagyott ezekkel mert megbeszéltem vele hogy ez nekem rosszul esik.
Nem szeretném, hogy az előző párkapcsolatom ismételje önmagát, mert akkor hatalmas öngólt rúgnék magamnak, hiszen egy értelmes ember tanul a hibáiból, és nem újra elköveti azokat...és én azért értelmes embernek tartom magam.
Hát azt hiszem lesz min gondolkodnom a hétvégén...mehetek megint futni, futás közben jobban megy a gondolkodás.
De egyértelműen igazad van abban orbano, hogy el kell gondolkodnom azon hogy mennyi áldozatot, és mennyit adok föl magamból ebben a kapcsolatban. Hiába szeretem nagyon a párom és boldog napokat is megéltünk, ha néha úgy érzem magam mint a mosott rongy, és nem érzem magam mindig boldognak, pedig annak kellene lennem egy jó kapcsolatban.
-
orbano
félisten
ha jól emlékszem az ilyen találkozók a srác rovására mennek, mert vele nem találkozik valami fényesen sokat. az igaz, hogy nem hisztizni, meg vergődni kell ezen, hanem átgondolni, hogy van-e értelme a kapcsolatnak. jó-e Thusornak, hogy ennyire nem odaadó iránta a lány, és képes-e vele lenni ilyen érzésekkel a szívében. ez még azt hiszem nem az a szintű kapcsolat, amiben teljesen fel kéne adni az énjét.
-
I_Am
veterán
Tök jó! Most azon gondolkodom mihez kezdjek a láthatatlanságommal!
Aktív témák
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest