Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
válasz mancer7151 #49596 üzenetére
Na, vak vezet világtalant. Köszi!
De, cseréltetem az ügyféllel. A Kingston magas lenne.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz mancer7151 #49594 üzenetére
Igen, de erről szólt az utolsó hozzászólásom, hogy a méret miatt nem jók, a VENGEANCE-ek közül meg egyik sincs a compatibility listában, ami annyira nem megnyugtató.
Közben meg megy az idő és annyit nem fizetnek érte, hogy 3 napig itt fórumozzak rajta. Meg hát kérdéses, hogy eleve mi lelhette (mondjuk régebben Corsair-rel én is szívtam már meg, soha nem vennék magamnak többet). De most eskü megnézem a tápot, hogy mit is építettek be a gyerek 800 ezres dobozába......
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz mancer7151 #49591 üzenetére
De, ott van a CMK16GX4M2D3600C18 a listában, csak előbb ki kell választani a 13. genes KF procit. Ami viszont már jobban zavar, hogy a CMK32GX4M2D3600C16, a CMK32GX4M2D3600C16 és a CMK32GX4M2Z3600C18 nincs benne, amit vehetnék helyette.
És az az érdekes helyzet áll fent, hogy bár külön-külön, kettesével átmennek a MemTest86-on, Windows alatt viszont már egy sima kitömörítés (nvidia driver telepítés) is crc hibát ír. Használat közben úgy néz ki, továbbra is rossz, csak csak kettő van a gépben.
A ráadás probléma, hogy nem is vehetek akármit helyette, mert hülye volt a srác és egy szűk házban már most is hozzáér a vízhűtés ventije a memóriához, és ennél a Corsair VENGEANCE LPX-nek nem nagyon van alternatívája ennyire kicsit kilógó bordázattal. Szóval csak ezt a típust tudom megvenni, vagy valami csupasz darabot.
[ Szerkesztve ]
-
mancer7151
tag
válasz mancer7151 #49591 üzenetére
-
d@minator
addikt
-
-
BitRider
senior tag
válasz mancer7151 #49587 üzenetére
A DIMM 2 és 4-ben párosával teszteltem, tehát külön-külön azt gyanítom, már nem szükséges ezt végignyomnom. Ebből számomra kiderült, hogy a DIMM A2 és a B2, illetve az összes modul jó.
De akkor az összesített tesztet megpróbálom még a saját gépemben, köszi! Érdekes, hogy csak egy idő után dobták el az együttműködést. Én még ilyet nem láttam, ha tényleg ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
mancer7151
tag
válasz BitRider #49586 üzenetére
Egyesével "illik" tesztelni, ez kéne valószínűleg. Lapod könyve szerint egy modult a B2 slot fogad, ez a procitól legtávolabbi.
Amugy itt a szerelésed:
A2 és B2 az első pár, a másodiké A1 B1. Nem mindegy hogy van meg a párod. Csak 1-3 nem játszik. Csak kettő modult a 2-4 fogadja.Ha mind a 4 jó de mégsem megy a négy akkor nem szeretik egymást a párok. Mondjuk ez ritkább.
Szerk: ha egy kit egyik modulja hibás, párosával küldöd vissza garizni a dobozában.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
Helló! Van ez a konfig:
memória: 2 x kit (CMK16GX4M2D3600C18), tehát 4 x 8 GB
alaplap: ASUS B660M-E D4
cpu: Intel Core i9-13900KFA hűtés rendben, a BIOS-t frissítettem, XMP profil bekapcsolva. A jelenség annyi, hogy 4 modullal kékhalálozik a gép egy idő után, így megnéztem MemTest86-ban, és ott is problémás a szett.
2 modullal rendben van: mindkét párt lepróbáltam a DIMM 2+4 síneken. Megpróbáltam a procihoz közelebbi DIMM 1-3 síneken is tesztelni, de azzal nem tud POST-olni a gép, csak a BIOS setup tölt be. Lehet, hogy ezt amúgy sem tenné meg, mert nem ez a feltöltendő DIMM sorrend?
Ami felmerült bennem, hogy vagy hibás a DIMM 1 / 3, vagy nem szeretik egymást a memóriák, ha már 4-en vannak. Még egy infó: egy évig állítólag hiba nélkül ment, most jött elő a probléma.
Mi a frászt cisnáljak? Egyesével teszteljem végig a DIMM-eket, ha egyébként a feltöltési sorrendtől függetlenül menniük kéne? A végső megoldás gondolom az lehetne, hogy veszünk 2x16 GB memóriát a DIMM 2/4 slotokba. Mit nézhetnék még meg?
[ Szerkesztve ]
-
mancer7151
tag
válasz Grave_444 #49584 üzenetére
Játszadozom hogy lehetne keveset hajtott hűtőkkel nagyjából szinten tartani, nálam is ilyen 70 fok a plafon, mondjuk 75fps cap a 75hz monitoron, fölösen nincs izzasztva semmi.
Ha visszajön a ram gariból akkor resizable bar újra és akkor tudom összelőni a dolgokat, mondjuk kétlem hogy lenne különbség.Ami említésre érdemes, az M2es kapott egy bordát, alul-felül termálpadolva, oldalán fogja a csavar az alsó lemezt a bordával, na az -9 fok neki.
-
Grave_444
nagyúr
válasz mancer7151 #49582 üzenetére
Összehasonlító tesztekben pont ezért törekednek a szobahőmérsékletre, ami 20-25 fok, ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz mancer7151 #49582 üzenetére
Nálam ugyanez, nyaranta 30-32 fok van, tetőtér, légkondi nuku.
VGA alapon 33 fok, hajtva felmegy 70 fülé is kicsivel. A CPU meg 60 fölé kicsivel.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
mancer7151
tag
válasz Submarine #49581 üzenetére
Így van. A hőmérséklet környezetfüggő hiszen eleve annyival jobb/rosszabb a hatásfoka annak ami hűt, levegő vagy "víz". Nálam nyaranta 30-32 fok van, tetőtér, légkondi nuku. Lap alapjáraton 32, cpu 55, vga 56 alaphangon. 6 venti szellőztet, elöl 3 fent 2 hátul 1, egy még bekerül hogy a vga elölről megdobott levegőt kapjon. Kihajtva sincs gond, semmi nem megy kritikusba.
[ Szerkesztve ]
-
Submarine
senior tag
válasz Marci177 #49575 üzenetére
Még annyit, hogy ne emberi mértékkel nézd.
Elektronikai alkatrészeknél 60°C, teljesen normális üzemi hőmérséklet.
Véleményem szerint, a gépházban inkább a folyamatos légáramlatra kell törekedni.
A hirtelen felmelegedés-lehűlés semminek nem tesz jót, az oda-vissza hőtágulás amortizáló hatású. -
KROK640
nagyúr
-
mancer7151
tag
válasz Marci177 #49575 üzenetére
Ne ijedj meg, nem okvetlen forog alapjáraton, én épp netezek, 60 fok nulla fordulat:
Tegyél egy MSI afterburnert vagy más progit (Fancontrol pl) ami vezérli a fordulatot és állits be egy neked tetsző görbét. Épp énis állítgatom, most lett készre szerelve a házam 1-2 napja
Szerk: adj neki egy alap fordulatot, ha akkor sem forognak (alkalmaztad a profilt stb) akkor van csak baj.
[ Szerkesztve ]
-
Marci177
csendes tag
Sziasztok.
Építettem egy gépet, (ryzen 5 5600, rtx 3070 fe, 32GB ram, msi b550 tomahawk), és olyan bajom lenne, hogy a gpu venti nem akar alapjáraton semennyire pörögni, terhelés alatt még nem mertem kipróbálni, de zavar. Leszedtem az msi afterburnert, és ha elindítom a progit egyből elindulnak a ventik. Mi az isten lehet? gpu hőmérséklet már kb 50-en volt de nem akartak a ventik hűtést adni.
Szerintetek mi lehet ez?
-
Bence2.0
újonc
Aha készen is van. Szétszedtem mindent kitakarítottam, majd elemcsere és beindult, szuperul müködik köszönöm a segítséget
-
Bence2.0
újonc
Sziasztok. Új vagyok itt a forumon vagyok és remélem,hogy jó helyre írok.
Olyan problémával jelentkezek ami nagy fejfajast okozott és szükségem lenne a segitségetekre.
Lényegre térve egy szép napon bekapcsolt állapotban volt a számítógépem, aztán oknélkül tápkábel kihúzásával lett "kikapcsolva", majd visszaraktam és onnantol kezdve soha többet nem kapcsolt be ilyen formában.
Az áramforrás megfelelő.
Tápkábelt cseréltem ugyanez.
Kivettem a 20+4-es pint es cél eszköz(fém kapocs) segitségével elindult a táp (odatettem ahol bekapcsolna) és ugyanúgy az alaplap is(led, ventilator).
Visszatettem 20+4es pint, majd power sw-t megcsereltem reset sw-vel, viszont akkor se csinál semmit.
Cél szerszámmal(csavarhuzo) is összeérintettem power sw-t, viszont semmi, mintha also panel nem is mukodne.
Alaplapom: MSI H110M PRO-D
Tápegységem:FSP HEXA+ 400W
Igazából örültem is neki, hogy nem tudok gépközelben lenni, viszont mostmar szükségem lenne rá iskola miatt.
Nem gondolom, hogy emiatt új alaplapot es tápot is kell vegyek. semmiféle égett odorra nem lettem figyelmes.
Előre is köszönöm szépen a segítséget -
Balazs.Gy
friss újonc
válasz bobalazs #49568 üzenetére
Köszönöm a választ!
Igen, ettől tartok, h mivel eddig a házra gyűjtöttünk, most meg a felújítás megy, sose a gép volt a prioritás, így elöregedett, most meg már kb bármi baja lehet eddig az 1050es volt benne, honnan tudhatnám, h csak ezzel van-e a baj? Mármint, h elég egy használtsz@r videokártya és ideiglenesen OK? Vagy mit érdemes mást vennem?[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz Balazs.Gy #49554 üzenetére
Az a táp oké, ha nem túl öreg. Nem egy bajnok se nem szutyok, inkább amolyan középkategória. Ebbe az alaplapba meg néztem mik mennek ezek már öreg cpunak számítanak. Athlon/Phenom/FX.
1660ast nem hajtja ki, de még a 1060 se nagyon.
Tényleg valami kis gyenge vgaval kellene meghajtani. rx 470, 570, 560, gtx 960, gtx 1050
Egyébként ilyen korú cuccnál már bármi előfordulhat. Alaplapi kondenzátorok, vagy csak simán bekrepál mert időskorú. -
ImACeltic
őstag
válasz bobalazs #49559 üzenetére
Fasza. Akk beviszem a vga-t helyi tech boltba, hogy csekkolják le. Ha kiderül, hogy valóban a vga fosta el magát, ami amúgy egy RX 470 4GB, akkor ennek a helyére egy használt Colorful RTX 2060 Super jó választás lenne? Proci az I5 7500, 16 GB ram, alaplap Asrock B150M Pro4. Nem mai játékokkal tolom ezen, csak retrora van full hd monitoron.
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
blp85
aktív tag
válasz ImACeltic #49558 üzenetére
Esetleg lehet tudni, hogy milyen alaplap van benne, mert abból már a BIOS jelzésre is lehet következtetni. Ahogy írták VGA is lehet (esetleg más is).
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Kb 1 órával ezelőtt vígan neteztem (Chrome), amikor kék halállal (eredeti 64 bites Win10 vagy 11, ezt nem tudom pontosan ) újraindult a gép, de aztán nem sikerült el indulnia, csak "jár", nem érzékeli a monitor, nem kapcsol be az egér és a billentyűzet világítása sem. Ezután nyomva tartva a gépházon lévő bekapcs gombot kikapcsoltam. 1-2 perc várakozás utáni inditásnál pedig 4-et csippant egymás után, de továbbra sem indul el, nem érzékeli semmi és csak jár magában.
Ezután teszem fel a 10 milliós kérdést. Mi a f@sz lehet a baja?
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
Balazs.Gy
friss újonc
Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon, és csak egy elég alacsony szintű dologgal hozakodnék elő, hátha tudtok segíteni.
Van egy már kb 10éves asztaligépem, akkor erősközepesre lett összerakva, és azóta pár dologgal kiegészült (ram, táp, ssd, videokártya). Szóval szinte másik gép Adott benne egy ASrock 970 pro3 alaplap, rajta nem tudom milyen, de egykorú proci, eredetileg AMD videokártya volt, de '19-ben lerobbant, és egy vele kb egy kategóriás Msi GeForce GTX 1050 Ti 4Gb van benne. Mivel nincsenek nagy igények itthon ilyen téren, ennél nem igényelünk sokkal különb konstrukciot, csak ugye régi...
Tegnap hazaérve be akartam kapcsolni a gépet, de nem adott jelet a monitor felé, másik kábel és másik monitor sem segített, tehát itt lesz a baj (attól tartok ismét videokártya, de ezmiatt nem tudom megnézni pl h milyen proci van benne). Ehhez kérnék véleményt, illetve wegítséget, hogy mivel merjem helyettesíteni, ha valóban ez a baj? Sajnos egyéb körülmények miatt (ház felújitás, költözés) nem sok pénzt tudok erre szánni, viszont a gépre szükség van napiszinten sok apróságban. Kinéztem két típust ugyan ennek a sorozatnak a gtx 1060-as verziójá vagy az 1660ast. Ezek mivel lehetnek többek/jobbak, működhetnek-e?
Előre is köszi! -
Nomek84
újonc
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy ha hibás a procim, csinálhat olyat a gép, hogy még csak nem is sipol bekapcsolásnál? felpörögnek a ventik, világít a billentyűzet háttérvilágitása, de ezen kívül se kép se hang. Alaplapot most vettem boltból, elvikben tesztelt, ramból van vagy fél tucatom, se rammal se ram nélkül nincs változás, tápot most hoztam másikat, elviekben az is eddig működött. egyedül a procit nem tudom még cserélni. -
nagyúr
'81 óta töretlenül szolgál az akkor korrekten beépített 3 szálas (szálanként szigetelt) aluvezetékes rendszer, 380-as alrendszerrel, minden is megy róla.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
codec
senior tag
válasz bobalazs #49549 üzenetére
Pontosan! Attól, hogy alu az még teljesen rendben van!
A panelok 90%-ban csak alu van! sok esetben a panelillesztéseknél vitték el, és a mai napig tökéletesen mennek róla a 380-as villanysütők!Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
Submarine
senior tag
válasz pruzsi #49546 üzenetére
Üdv!
Villanyásszal nézesd át, amúgy aluvezetékes hálózat?
Manapság 3mp-n belül visszakapcsol a "körzeti" nagyfesz trafó, miután villámra leold.
Viszont az alaplapok meg bekapcsolnak 1mp áramkimaradás után. Na, ez sehogy nem jó.
Szünetmentessel viszont ezt ki kellene küszöböld. A gépet ne a wifis aljzatba dugd, ne bonyolítsd, vedd ki. De gondolom volt annyi gógyid.
Ergo:
Villanyásszal nézesd át a házat.
Csikidám legyen veled.[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
válasz DonThomasino #49545 üzenetére
Remekül szellőzik igen, szobában sincs meleg, veszek egy táp tesztert megnézem vele, meg van egy konnektor tesztelőm megnézem majd mit mutat.
Megpróbálhatom másik hálózati dugajból is majd. De utóljára egy hete volt ilyen és ma. -
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Egy olyan problémám lenne hogy,
(eddig csak játék közben baldurs gate 3)
egyszer csak kikapcsol a gép 1 héten belül volt több alkalommal, először egy nagy vihar közben de most szépen süt a nap.Megjegyezném hogy ilyenkor a szobában is elmegy egy pillanatra az áram, minden kikapcsol. Fi-relé és a kismegszakítók is fent vannak és maradnak.
De a gép szünetmentesen van egyébként, már próbáltam párszor ha leválasztom hiretelen az konnektori áramforrásról terhelés közben akkor is 2-3 percet simán kibír.
Órákig futattam az aida 64,3d mark, stress testet,memória teszt is volt, hiba nem volt.
így néz ki a felépítés
Fali Konnektor-GOSUND EP2-EATON Protection Strip 6 DIN-EATON 5E650iUSB 650VA-
SzámítógépSzokott lenni áramkimaradás de a gép sose kapcsolt ki ezért.
Zárlatos lenne valami? de olyannal még nem találkoztam hogy ideigelenes zárlat, vagy rossz vagy nem
Vagy valami védelmi mechanizmus a szünetmentesbe? Esetleg túláram érkezik be és ezért lekapcsol? -
Submarine
senior tag
válasz NoroKings #49540 üzenetére
Üdv!
Általánosságban:
Azt csinálnám vele, hogy minden háttértárat lehúznék. Utána lenne egy bios reset.
Átnézném a csatlakozókat, minden a helyén van-e.
Átnézném a ramokat, biztosan jó helyen vannak-e, manual szerint.
A slotokat érdemes lehet kifújni levegővel, lehetőség szerint kontaktspray-el (kifejezetten elektromos tisztító spray).
Ha van igp, érdemes a vga-t is eltávolítani (bios reset), csatlakozóját egyúttal kitisztítani.
Ha nincs változás, lehet egyesével próbálgatni a ramokat, a megfelelő slotban (manual).
Ha ezután sincs, lehet gyanakodni a ramokra, procira, alaplapra, vga-ra, és újfent ezek csatlakozásaira. A procit/hűtőjét kb. most bontanám vissza, hogy rendben van-e.Az is sokszor elhangzott már itt, hogy érdemes lehet teljesen szétszedni, és asztalon, "házon kívül" összerakni az egészet, kizárandó egyéb zárlatokat ház és alaplap között.
Ezután már tényleg csak tuti működő, és belevaló cserealkatrészekkel lehet kiszűrni mi a hiba.
Használni kell a manual leírásait, a támogatási listákat (honlap). Utóbbit főleg vásárlás előtt.
-
Submarine
senior tag
válasz NoroKings #49539 üzenetére
Hát, lehet, hogy rossz a kártya. De lehet más is.
Lehet rossz valamelyik ram. Vagy a proci. Vagy rosszul van valami összerakva.Tutira működő, és belevaló csere alkatrészekkel végig kell próbálni.
Vagy, lehet valaki jön és rábök, hogy na az -> a hiba.
De ne higgy neki, ennyi infóból nem tudhatja. -
NoroKings
csendes tag
Sziasztok. Van egy Gigabyte B760 Aourus Elite AX alaplapom. Vga led világít benne. 1200W os tápot használom 3090 es kártyám van. Mi lehet a gond? Az alaplap teljesen új.
-
d@minator
addikt
válasz shotika #49533 üzenetére
A memóriák egyesével kipróbálását pedig szoktuk ajánlani lehet nálad kimaradt. A lényeg, hogy működik a gép. A TUF lap és proci 13600K jó vétel a Dark R.Pro4 túlárazott ahhoz képest amit tud de jó minőség. Rendszeres karbantartással (kifújni a port) és jó házszellőzéssel nem lesz gondod.
A 13600K 100fokot játék alatt nem éri el de Cinebench23-nál már karcolni szokta. Oda írtam az alulfeszt. -
csabiy
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég teljes gépfelújítást végeztem, az alábbi konfigokkal:
alaplap: TUF Gaming B660M-E D4
CPU: i5-12400F
CPU hűtő: be Quiet Pure Rock Slim 2
GPU: Gigabyte RTX 3060 TI
RAM: 16GB 3200 RAM
táp: Chieftec Chieftronic 750W
G-Sync monitor
Cooler Master TD500 Mesh v2 ház (3 gyári venti elöl, hátul ARCTIC P12 Max 120mm --> Armoury Crate programmal beállítva Auto-ra)Egyre többször tapasztalok nem csak játékoknál, de már a Windowsban is 1-2 másodperces befagyásokat.
Mi okozhatja ezt? Semmi nem fut a háttérben, ami terhelné a rendszert, már az nVidia Control panelben is visszaállítottam mindent gyári beállításokra. Tegnap a BIOS-t is frissítettem a legújabb verzióra. Windows Update szüneteltetve.
Hőmérsékletek idle módban: alaplap 32 °C, GPU 49 °C, alaplap 32 °C
A házcsere a napokban történt meg, érdekes módon a GPU ugyan úgy 70 °C körülire megy fel játékoknál, holott egy 10 éves Cooler Master házat cseréltem le, ahol ugyan úgy 70 °C volt a GPU.
Valamit BIOS-ban kellene állítani, hogy megszűnjön a befagyás? Esetleg kevés a tápegység? Miért melegszik ugyan úgy a GPU, mint korábban?Köszönöm előre is!
-
Zedroxine
tag
válasz palfitom #49535 üzenetére
Nem akartam én, csak bekapcsoltam valami boost-ot windows alatt (valami 3rd party fostaliga volt amit azóta már mindenestül eltávolítottam) még 1 hónapja kb ha nem több, és visszaesett a procim órajele (nagyon), mert under the hood az a csoda adott 1 túlfeszt neki, de bekapcsolt gondolom valami failsafe.
Emiatt túrogattam a biost, és lehet elállítottam valamit.
Nem akartam én OC-zni az ég 1 adta világon semmit
Van 1 boot override a biosban azt nem láttam korábban. Azt beállítottam most fasza.Köszi az infót
[ Szerkesztve ]
PUBG: WonderMonkey ||"Én normális vagyok, a hangok is ezt mondták"
-
palfitom
félisten
válasz Zedroxine #49534 üzenetére
B-s lapban ne akarj semmiféle OC-t, az nem arra való!
Reseteld a bios-t, s valószínűleg nem lesz problémád.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Zedroxine
tag
Sziasztok adott 1 config. Már nem emlékszem mi miatt de azt hiszem valami hülye progi miatt ami dobott némi OC-t a configra de csesztettem a biost. Na mármost azóta folyamatosan biosba bootol a gép. Amúgy windows indul de csak ha kilépek a biosbol.
Win egy 120-es ssdn van. Boot prio elvileg jó kéne hogy legyen de valamiért mégis folyton biosba megy. Ebben tudnátok segíteni?
Debodtam 1-1 képet magáról a biosrol még a boot priorol ha kell még infó akkor lövök többet.
PUBG: WonderMonkey ||"Én normális vagyok, a hangok is ezt mondták"
-
shotika
őstag
válasz d@minator #49444 üzenetére
Végül a táp és alaplapcsere sem hozott megoldást, utána is fagyott a gép, random leállt, ráadásul egyre többször.
Több hónapnyi szenvedés után én már szinte mindenre gondoltam, mint hibaforrás - csupán egy valamit nem csináltam meg. Lefuttattam a memtest86-ot, és hibát dobott valamelyik memóriára. Kivettem az egyiket, ami véletlenül pont a hibás volt, és már nem fagyott ki.
Azóta vettem új memóriákat, és beszereztem egy Be quiet dark rock pro 4 hűtőt is. (nagyon durva mekkora a mérete)Alapjáraton, kellemes 30 fok körül tartja a procit (a tavaly nyári Be quiet pure rock 2 ehhez már kevés volt), de terhelés alatt sincs már 80 meg 90 fok.
- és hozzáteszem, szinte semmi hangja nincs, még terhelés alatt se)[ Szerkesztve ]
Shotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
blp85
aktív tag
válasz mancer7151 #49530 üzenetére
Nekem meg egy kis csatlakozó, kb. 350 Ft volt akciósan, igaz eddig egyszer használtam. 🙂
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz killertibi #49527 üzenetére
Mi baja a tápnak?
Ezt csak saját felelősségre: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz killertibi #49527 üzenetére
Nem tudom milyen tápról van szó.
Alaplappal kapcsolatban kérj segítséget a megfelelő topikban. -
Petya XT
senior tag
Ezek a brand gépek tudnak csodálatos dolgokat csinálni, itt szerintem a HDD/SSD-t elengedhetjük, mint hibát, esetleg valamelyik RAM slot sz@rakodik, jellemzően akkor nem megy le az ellenőrzés. De mivel öreg gép ez, bármi megfáradhatott már benne, úgy a tápba, mint a lapon, nem furcsa az eset. BIOS-ban valami event log nincsen? Dellnél van.
-
palfitom
félisten
-
Grave_444
nagyúr
válasz killertibi #49516 üzenetére
Nem támogat 11. gen processzorokat az alaplap, hiába megy bele a foglalatba. [link]
Arról nem is beszélve, hogy még ha támogatná sem ajánlott, ebbe a VRM hűtés nélküli lapba max egy I3 való.Plusz K-s procihoz B560/Z chipset alaplap kéne a tuning miatt.
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz Petya XT #49450 üzenetére
Kicseréltem a ramokat egyformára (gyári kit) előtte sűrített levegővel kifújkáltam a ram slotokat, kapott egy új bios elemet és lecseréltem a rendszer lemez sata kábelét is hátha az a probléma. Bios alapbeállításon. Az imént megint produkálta a hibát. Franc se tudja miért csinálja. Annyira nem zavaró mert műhelygép de azért fura ez a jelenség.
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!" Éljen soká a multikulti! Még több illegális bevándorlót Európába! Ugyan már, mi baj lehet belőle...
-
blp85
aktív tag
válasz killertibi #49518 üzenetére
A GPU (VGA) és EPS (CPU) csatlakozók nagyon hasonlítanak egymásra.
[ Szerkesztve ]
-
killertibi
tag
-
blp85
aktív tag
válasz killertibi #49516 üzenetére
(Flip Chip) Land Grid Array- (FC)LGA csak hosszabban az LGA.
Speaker nem sípol valamit?Mondjuk megeshet, hogy nem támogatja a processzort, mivel a H470 Steel Legend is az 1.60-as BIOS frissítéssel támogatja a 11. genes processzorokat.
[ Szerkesztve ]
-
killertibi
tag
Sziasztok. Barátom összevásárolt magának alkatrészeket, össze is rakta, de a gép nem indul.
Alaplap Asrock H470m-HDV/M.2
Processzor i711700k
Memória 2db Corsair DDR4 2400MhzNem jön be BIOS kép sem, nem sípol hibát jelezve. Megnéztem az alaplap leírását, ugya LGA1200-as foglalat, azt írja 10gen procikat támogat, és a támogatott listában ez a 11gen-es nincs is benne. A processzor leírása szerint a FCLGA1200 foglalatba való. Mi ez az FC jelölés? A foglalatba simán belemegy. Létezik, hogy mégsem kompatibilis a kettő, vagy valami más lehet a gond?
Köszönöm a segítséget.
-
Dave567
addikt
válasz mancer7151 #49512 üzenetére
#49513d@minator:
Bioshoz nem piszkálok, mondjuk de, az XMP engedélyezve van.
3-4 gépem 2 év alatt, Mw 2019/MW2-nél jelentkeznek a problémák, 2560*1440 p 144hz
low grafikán játszom, maxon kevés a gép..
Csak a GPU ugrál folyamatosan, de azt hallani is, mert felpörög a ventilátor.
Win frissítve.
Nem piszkáltam semmit a windowsba, full alap az egész. -
mancer7151
tag
válasz Dave567 #49511 üzenetére
= tegyél 11et mert a 10 elavult neki driverestül ahogy van. Egy biztos fura hogy az a gép nem repit mindent hanem röcög. Újra kéne húzni egy alapos hardver (és összeépitése) átnézés után, tesztelni és telepitgetéseként figyelni mi fojtja meg. Látatlanban hogy mi van a biosodban, mik a runtime-ok, mit buheráltál windowsban senki nem mondja meg mi a bajod.
-
Dave567
addikt
Üdv
Korábban volt itt hozzászólásom gép problémával, vagy lehet nem itt, érezhetően kicsit elmosódóttak a játékok, meg érzek kicsit után húzást is.
Bottlenecre gondoltam, de szerintem az már kizárt.
Gigabyte z590 vision G
Intel i9 10900K
32 gb ram.
Asus Tuf 3070 8gb
WD Black SN850X 2tb NVME ssd
WIN10 HOMEFeladatkezelőben, alig látom, hogy használná a játék a VGA-t.
Ellenben Asztali ablakkezelő+ Ügyfél-kiszolgáló futásidejű folyamat viszont ugrál, hallom mikor felpörögnek a Ventik mikor simán az asztalon vagyok és nem csinálok semmit, mikor megnyitom a feladatkezelőt, akkor ezeket látom mikor ugrálnak fele, le.
Gondolom ez fogja vissza a gépet.
Lehet velük valamit kezdeni?[ Szerkesztve ]
-
sanyi_386
csendes tag
Ismét jelentkezem
Visszatettem a 3600-ost, maradt az 1 ram, az új táp és a 6900XT. Hibátlanul megy, játékban is, 3Dmark, OCCT is. Így gyanítom az 5800x a ludas. Mellett visszatettem a másik ramot, de ezzel a procival is hibásnak jelzi a memtest. Ha eddig másra nem is, de arra jó volt az új alkatrészek beszerzése, hogy találjak egy rossz ramot . Viszont ami érdekes, ezzel a 3600-asal megszűnt a coil whine a 6900XT ultimaten, teljesen halk. amit nem értek, hogy mi az összefüggés... valamint az is érdekes, hogy se a prime95 sem az occt tesztje nem jelzett cpu hibát[ Szerkesztve ]
-
sanyi_386
csendes tag
válasz mancer7151 #49502 üzenetére
Én sem értem már. Első gépem egy 386-os volt még, azóta építgetem őket. Segítséget sem kértem még sűrűn, de ezzel már napok óta szenvedek és ott tartok, hogy egy lapáttal szétverem
-
mancer7151
tag
válasz sanyi_386 #49501 üzenetére
Akkor a régi procival teszteld le a rossznak vélt ramot is. Ha az összes memtest hiba a 6os magnál jött még lehet az a rossz nem a ram.
"Még biztonság kedvéért nyomattam a cpu tesztet OCCT-n, extreme módban 3 órát futott hiba nélkül." Kezdem nem érteni.
[ Szerkesztve ]
-
sanyi_386
csendes tag
OCCT-vel teszteltem a 6900XT-t, 8perc után újraindul
visszatettem az 5700XT-t, 15perc után újraindul (bsod nélkül)
közben az 1db jó ram van bent. Sztem kiveszem az 5800x-et és visszateszem a 3600-t, aztán meglátjuk mi lesz[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.