Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Mozilla Thunderbird
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Gmail
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Milyen routert?
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
válasz Dave567 #49755 üzenetére
Üdv
Volt egy ilyen problémám, elvittem a gépet, egy mondhatni Informatikushoz, aki át néztem, CyberPunk-al 4k-ban tesztelte. Elmondása szerinte tökéletes volt, mikor elhozta a gépet, sajnos szembesült vele, hogy ez tényleg gáz ami nálam van.
Ez bizony Screen tearing, próbáltuk a beállításokat, Mw2-ben csak akkor volt jó, ha felvettük a render resolutiont 5000* nem tudom pontosan milyen felbontásra, de ugye ez nem opció.
Barátomhoz is át vittem, ott is ugyan ez van Neki a monitor 21:9 3440*1440p 120 hz
Az én monitorom egy Acer Predator Z321QU bmiphzx
Lehet ez ellen tenni, vagy kuka akkor már a monitor? -
Dave567
addikt
válasz Dave567 #49780 üzenetére
Na meg csináltam a Win újra rakását, 11Pro a Windows.
Csak a Chipset drivert raktam fel, mert amit az ASUS oldalán leszedtem Internet drivert, az nem Kompatibilis a 11-el, ami egy vicc.
Tehát a windows frissítést is meg kellett csinálnom, mert nem volt netem, azaz RJ45-ön keresztül nem, csak WIFIN...
A hiba ugyan úgy fenn áll, csak gyorsabb lett a gép, semmi sem változott, MW2-ben megszűnik a jelenség ha a Vsyns-t bekapcsolom, más hogy nem...
Nem tudom mi tévő legyek... -
d@minator
addikt
válasz Dave567 #49758 üzenetére
"Ha resetelem a Biost, akkor elvész a frissítés is?" - Az megmarad csak a beállítások állnak alapértelmezettre, azaz a RAM nem 7200-n lesz hanem alap. Egyáltalán annyin megy?
Ctrl+Alt+Del / Feladatkezelő / Teljesítmény / Memória - alul látod majd
Esetlen az egered nincs felhúzva 1000Hz fölé? -
d@minator
addikt
-
mancer7151
tag
válasz Dave567 #49511 üzenetére
= tegyél 11et mert a 10 elavult neki driverestül ahogy van. Egy biztos fura hogy az a gép nem repit mindent hanem röcög. Újra kéne húzni egy alapos hardver (és összeépitése) átnézés után, tesztelni és telepitgetéseként figyelni mi fojtja meg. Látatlanban hogy mi van a biosodban, mik a runtime-ok, mit buheráltál windowsban senki nem mondja meg mi a bajod.
-
d@minator
addikt
válasz Dave567 #48704 üzenetére
A graphic panel alján van egy olyan, hogy reset tab. Válaszd a Quality-t azon belül balance vagy ultra vagy extreme és Apply. Kevés fps-ed lesz de ott már nincs proci limit az biztos. Ha így is csinálja akkor nem proci limit. Sőt biztosan nem.
Nincs fent valam alaplapii tuning progi? -
palfitom
félisten
válasz Dave567 #48694 üzenetére
A Driverbooster-ről sokan állítják, hogy beszív malvereket és ezt-azt, egyáltalán nem ajánlott a használata! Biztosan valami fut a háttérben, avagy simán driver probléma.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
addikt
válasz Dave567 #48694 üzenetére
Ezt a Driverbooster-t én kivenném a képletből. Felrak oda neked vmit amit nagyon nem kellene felrakni szvsz.
Friss oprendszer és manuálisan telepíted a drivereket, miután a gyártói oldalról szépen egyesével letöltötted őket.
Ilyen aknákat, nem szabad elrejteni a rendszerben ..⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
válasz Dave567 #48691 üzenetére
Elég kevés a valószínűsége, hogy ez a táp miatt van.
Oprendszer újratelepítéssel próbálkoztál már? Nekem elsőre ez vmi szoftveres hibának tűnik.⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
jjmarton
csendes tag
válasz Dave567 #47844 üzenetére
Szia!
Valószínüleg túl vagy a problémán, de most szembesültem hasonló G.Skill-es RAM problémával. 2 db 8GB-os G.Skill RAM-mal tökéletesen megy a gép, 4x8 GB RAM-mal még a BIOS-ig se jut (összesen 32 GB) . 1-et kiveszek, így 3 RAM-mal működik (24 GB). Másik konfigba betettem a 4 azonos G.Skill RAM-ot a hibajelenség ugyanaz, nem indult a másik gép se 33 GB RAM-mal.
Minden G.Skill-es RAM jó, minden slot jó, de egyszerre nem ment (egyenként, vagy párban teszteltem). A BIOS-ba alacsonyabbra állítottam a MEM órajelet és utána pakoltam bele a memoriákat, szintén nem indult.
Csak akkor vát működőképessé, ha a 3x8 G.Skill RAM mellé 4-nek egy más gyártó RAM-ját tettem bele.
3 konfignál, Ryzen 5 1400, Ryzen 7 2700 és Ryzen 5 2600x proceszorokkal és Asus valamint ASROCK alaplapokkal probáltam. Mindegyiknél ugyanaz a hibajelenség volt 32 GB RAM-nál.Üdvözlettel: MartonJJ
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Dave567 #47844 üzenetére
LEGELSŐ körben, egy picit lazíts a procihűtő csavarjain, velem is volt már, hogy túlhúztam és a proci némely lába nem érintkezett. Nem szabad őket tökig húzni, csak érzéssel. Van hogy már rég sziklaszilárdan áll rajta a hűtő, de még másfél menet van a csavaron.
Ha ez nem akkor valami kosz beeshetett a proci alá.
Ha ez sem, akkor prociláb lehet elgörbülve.
Ha ez sem, akkor kezdhetsz hibás ramra vagy alaplapra, ESETLEG procira gyanakodni.https://tinyurl.com/rasoapro
-
palfitom
félisten
válasz Dave567 #46407 üzenetére
2 vagy 4 modul esetén sem lesz "quad channel", ez dual channel-es platform.
A Ryzen (főleg az első és második generáció) nem szereti a 4 modult, 2 modul a szerencsés melléjük, tehát simán lehet, hogy 4 modullal hibákat dob.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
senior tag
válasz Dave567 #46409 üzenetére
Az előttem szólók elmondtak mindent, érdemben már nem tudok mit hozzátenni.
A négy modul megy dual-ban, de lehet, hogy erősen vissza kell venni az órajelet és az időzítéseket."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
törölt tag
válasz Dave567 #46407 üzenetére
Van ilyen lapom. 2018 okt. 30.-i beszerzés. A képen látható kb. akkorra jött be M.o.-ra. A ram KIT A2-B2-ben 3200/cl16-ot pörög 1,35V fesszel XMP beállítással.
4 db ram modullal örvendjen, ha esetleg 2933MHz-en megy hiba nélkül. Ha nem, akkor lejjebb kell menni ram frekivel. Akár 2666-ra vagy 2400-ra.Quad channel csak HEDT (high end desktop) ThreadRipper procival és hozzá való lappal fog menni. Normál Desktop konfignál csak dual channel van memó terén.
BIOS frissítés sem fog segíteni. A lap és a proci ennyit tud.
[ Szerkesztve ]
-
I02S3F
addikt
válasz Dave567 #45494 üzenetére
Az nvidia driver-t gyártótól, vagy update-ből szedted le? Próbáld ki felváltva mind a kettőt? Próbálkozhatsz régebbi windows build-el is. Az uefi firmware friss? Esetleg, amióta a problémát tapasztaltad, az az utáni frissítéseket megtagadhatod.
Ez a sw oldal. A hw-hez nem tudok hozzászólni.
Ha ezeken túl vagy, vagy nem mondtam újat, akkor ignoráld, amit írtam.
-
Tomi0703
addikt
válasz Dave567 #40051 üzenetére
Hali!
Nem indul a gép... (AMD Athlon II X4 750K, Gigabyte GA-F2A88XM-DS2, FSP 350-APN) Kapcsolnám be, de semmi, meg se nyikkan. Venti pörgés sincs. Táp próbálva másik gépben, az jó.
Gépház is jó, mert másikba áttéve is próbáltuk.
Előzmény: Procit cseréltem a gépben és amit beleraktam, az az előző alaplapból hűtőstől együtt jött ki (úgy, hogy le volt fogatva ugyebár). Pár tű elhajolt, nem vészesen. Vissza lett hajlítva. Utána ment bele a gépbe és se kép se hang. Proci halt volna meg?[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz Dave567 #40081 üzenetére
Például ha a "szerelő" műszálas ruhában van és statikus feszültséget "tárol" -azt, mielőtt a gépbe nyúl le kell vezetni. Megfogni a festetlen vízvezetéket, fűtéscsövet, csapot... bármit ami földelve van. Ezt a "mezei" userek nem tartják be, és néha okoz kalamajkát.De nem feltétlenül ez történt, bizonyítani meg lehetetlen.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Dave567 #40068 üzenetére
Visszaállítottad az eredeti állapotot és nem működik.
Írtad korábban: A srácnak a gépe se javult meg, azt mondta egy picit előre hátra pörgette a ventilátort, de neki nem forog teljesen. Csak kíváncsiságból ez nálad is forog de lassan (kézzel ne segíts rá!)?
Lehetne itt feszegetni mikor történhetett valami, ami miatt nem működik, de ez nem bizonyítható, így felesleges. Ha nincs más ötlet akkor garanciáztasd le. Ha egy helyről van, akkor viheted egyben is.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Dave567 #40060 üzenetére
A lapnak és a procinak is garanciálisnak kell lennie.
CMOS reset után asztalon próbáld indítani minimálkonfigban.
Procira is rá lehetne nézni...Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
asynur
tag
válasz Dave567 #40057 üzenetére
Kell hozzá egy „6. generációs” 1151-es proci, amit biztosan támogat https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-Z270-P/HelpDesk_CPU/ innen ami 0207-el van jelölve jó kellene, hogy legyen már ha valóban csak a bios támogatás a probléma.
Ha szervizbe viszed akkor ezt említsd meg, vagy szerezni kell egy olcsó cpu-t, akár kölcsönbe.Vannak amúgy olyan Asus lapok amiken lehet processzor nélkül is bios-t frissíteni (Asus BIOS Flashback) de a tied ahogy nézem sajnos nem ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
asynur
tag
válasz Dave567 #40055 üzenetére
A batman. által javasolt memory support lista itt: https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450-AORUS-M-rev-10#support-doc található a 2600x hoz a "Pinnacle Ridge"-es listát kell megnézni.
A memoria támogatás procinként változhat, a támogatott sebesség és hogy hány foglalatban támogatott se mindegy. A manuálban: http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_b450-aorus-m_1001_e.pdf benne van az is, hogy melyik foglalatba kéne bepakolni őket (elsőre a már említett minimum konfig-al! tehát csak 1 modul-al). A gigabyte lapok közül több érzékeny arra, hogyha konfig variálás után indításnál bármiféle usb eszköz be van dugva szóval ezeket is ajánlott lehúzni.Az új gépednél egybe volt a cpu és az alaplap? mert ha nem, lehet, hogy nem elég friss a bios a proci támogatásához. Azt neked sem árt átnézni, hogy jó helyre mentek-e a modulok. Bár a beep code-ok elvileg ezeket jeleznék.
@zolka95: több szerencsét legközelebb
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz Dave567 #40053 üzenetére
Legutóbb itt valaki határozottan kijelentette, hogy egy alkatrésztől nem lehet kattogás a gépében, mégpedig a HDD-től, a hangot a táp, majd a proci felől hallotta. Aztán miután a fél társaság megőszült, asynur fórumtárs aki nem olvasta az ominózus bejegyzést, megtippelte a hdd-t (ez semmivel sem csökkenti az elismerést ). Többszöri rábeszélésre, s mert a kattogás zavarta, az illető végre, nagy-nehezen szétszedte a gépét. Az asztalon egyértelműen beazonosítható volt, hogy a zaj forrása a merevlemez.
Szóval én nem hiszem el, hogy egy számomra ismeretlen ember, határozottan kijelenti, hogy melyik alkatrésszel van a baj. Régen ez működött, mostanság a tudást, hozzáértést határozottsággal pótolja sok mindenki. Sajnos. Ha nincs messze a vevő tőled, én tesztet javaslok az eredeti rammal, táppal, VGA-val.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Dave567 #40051 üzenetére
A ram kompatibilitásnak utána kellene nézni, esetleg eggyel próbálni, de a táp az első számú gyanúsított. Elméletileg elég lehet hozzá, de ha öreg akkor simán lehet a nemindulás oka.
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Dave567 #40049 üzenetére
Akkor IGP-vel nem is próbáltad.
A másik gép: több olyan lappal találkoztam, ha nem volt benne ram, "aszittemmábetettemdenem" vagy nem volt rendesen bepattintva, akkor kb. fél sebességgel forgott a cpu hűtő. Ez lehet egy téves megfigyelés is... De azért ránéznék, hogy a rammal kompatibilis, illetve rendesen be van pattintva. Konkrétan csak a lapot és procit ismerjük, így nehéz bármit is mondani.
-
batman.
senior tag
válasz Dave567 #40046 üzenetére
Vagy el sem jut a POST -ig vagy rögtön az elején elhasal.
Minimál konfigban kellene próbálni asztalon. (proci+hűtő, 1 db ram, táp, bill, egér, semmi más...monitor alaplapi hdmi-be.)
Előtte CMOS reset, ha így sem indul akkor ellenőrizni a cpu foglalatot (elhajlott lábak, behullott pasztamaradék stb.)
Speaker maradjon a lapon, hátha elkezd fütyülni.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Dave567 #40044 üzenetére
Szia!
Le kellene szűkíteni a lehetőségeket. Pld.: az alaplapi speaker nem jelez semmit? Ha nincs rajta, akkor csatlakoztass egyet.Az előző géppel kapcsolatban a változtatott alkatrészek környékén kell először tapogatózni. De ez így harmadkézből mesélve nehezen diagnosztizálható.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest