Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Timer

veterán

Sziasztok! M365 kérdés. Van egy kisebb cég néhány tív fővel, akik egy ideje már használják a szolgáltatást levelezésre, Standard és Basic licencekkel. Több telephelyes a cég, és most jött az ötlet, hogy a közös munkát a fájlokon felhő alapon végeznék el. Nincs lokál AD, nincs felhős AD, gépekre felkonfolt Office van, windows / mac vegyesen, lokál userekkel használva. Fájlokkal úgy szeretnének dolgozni, mint egy lokál fájlszerveren, azaz jogosultságokkal, felcsatolt meghajtókkal. Nekem ez elég büdösnek tűnik így AD híján. Van valaki, aki csinált már hasonlót, ha igen, mik a buktatók? Nekem rögtön az nem tetszik, hogy klasszik fájlshare-ként jó eséllyel nem fognak tudni felcsatolni semmit stabilan, és marad a fantasztikus OneDrive kliens és annak szinkronizációs képességei, de gond lehet a párhuzamosan szerkesztett fájlokból is. Egyáltalán OneDrive felé érdemes indulni, vagy Sharepoint felé? Hogy mi a gond az eddig használt VPN+NAS kombóval, azt megmondani érdemben senki sem tudta még, de nem nagyon lehet a felhőről leugrasztani őket úgy érzem, hiába vázoltam fel, hogy így extra költségek lesznek, mentés, stb., és esetleg még a licenceken is módosítani kell majd. Ismerve a vállalti kultúrát, ebbű' baj lesz, de erősítsetek meg vagy cáfoljatok, ha valaki dolgozott már hasonló feladaton. Nyilván, ha a pénzük meglenne rá, akkor azt mondanám, hogy azure file server, de azt nem fogják tudni megfizetni...

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák