Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz looser #40947 üzenetére

    Fizikailag nyilván ront, mert egy precíziós lencserendszer elé csavarsz egy 5000 forintos, Kínában gyártott üveglapot (az meg már része a hitvitának, hogy adnál-e többet érte :) ). Nem is kell nagyon szélsőséges körülmény hogy bezavarjon a képbe. De úgy általában azért nem nagyon fogod észrevenni a képeken a különbséget :)

    Szóval ártani olyan sokat nem árt, ha már megvetted, nem kell a Dunába dobni. Biztos van olyan szitu (pl. homokfúvót fotózol szemből, vagy kőolajjal teli mendencében vízalatti képek) akkor lehet hogy érdemes, hogy fizikailag védd a frontlencsét, és/vagy a bevonatát. De azért azt tudd, hogy a boltokban semmi másért nem ajánlják, mint hogy megvedd tőlük :)

    Annyi racionális előnye tényleg lehet, ha tényleg gyakran kell takarítani, akkor nem a frontlencse bevonatán simogatod körbe a porszemeket a lenspennel. De én pl. 7 évnyi fotózás alatt nem éreztem emiatt még UV szűrő hiányát az Alpoktól az Alföldig sehol.

    Úgy általában az elektronikus cuccoknál annyira nem hülyeség az akklimatizálás, illik valamennyire fokozatosan csinálni, lehetőleg minél kevesebb páralecsapódással, pl. elrakod a táskába mielőtt bemész, és nem veszed elő 15-20 percig. Olvastam olyat is, hogy be kéne tenni egy nejlonba odakint, és így bent azon csapódik le a pára, ennyire azért nem kell paranoiásnak lenni. :)

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák