- Jelszókezelők
- YouTube
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya21
senior tag
válasz Auriol #39492 üzenetére
azon kívül hogy hangos a fókuszmotor, közelről pontatlan a fókusz ezzel vázzal meg zörgős a belseje a képstabilizátor miatt nincs
kellene egy fókusz fine tune de hát nincs d5500 on meg nem is dokkolható sigma dokkolóval se elvileg
viszont éles, fix f2.8, viszonylag gyors a fókusz, kromatikus aberráció se elviselhetetlen
A képek a kacsáktól felfelé ezzel készültek kivéve 1-2 ami helios 44-3 és samyang 10mm nem a legjobb képek de itt az obi a lényeg vannak közte sima teszt képek is még az elején
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
fireman123
őstag
válasz Auriol #39493 üzenetére
Nem ismerem az alábbi webshopot, de egy face fotós csoportban is szóba került és jópáran vásároltak már innen nagy megelégedéssel, .....és elég jó áron van az említett obi ...mondjuk azt nem néztem, hogy milyen/mennyi gari van rá
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz Auriol #39018 üzenetére
Ha veszel ilyen lencsét belépő vázra, akkor teszteld le front/back fókuszra, és decenterre.
A vázadon nem lehet utólag korrigálni.
Esetleg nézd meg a sigma 17-70 "C" verziót is. Ez sajna nem végig f2.8, de a sigma kiadott egy dokkolót, amivel be lehet állítani, ha fókusz problémád lenne.Próbálni még nem próbáltam a 17-50-et.
-
Real_Necro
veterán
válasz Auriol #18207 üzenetére
Ekvivalensen annyi, de mivel a vázad DX váz, így akármit csavarsz rá ott 1,5x-es szorzó van. Akár a kitobinál, akár a fixnél. Legyen az FX-re tervezett vagy DX-es.
Az új Tamit is teszteld alaposan le a boltban.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
A Zéé
addikt
válasz Auriol #18207 üzenetére
ahogy atok is mondja az 50mm az minden obin 50mm. Fizikailag annyi, nem ekvivalensen. A 75mm az ekv. 112,5mm lesz.
Ja amúgy Tami 5 évéről úgy rémlik, hogy az csak az első vásárlónak él, és csak akkor, ha a vásárlás után záros határidőn belül regisztrálja. Szóval ha megveszed valakitől, akkor a bővített gari nem átruházható. Ha külföldről veszed, akkor szerintem nem él rá az 5 év gari.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Real_Necro
veterán
válasz Auriol #18204 üzenetére
Alaposan teszteld le a Tamit és nem lesz fókusz bajod vele. Ha mégis és garos, akkor kiküldöd Tami központi szervizébe. Ennyi.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Peczek
aktív tag
válasz Auriol #18198 üzenetére
Az 50/1,8-as objektív talán a legélesebb Nikon objektív, imádom. És elég olcsó is. Nekem is van, de szinte csak műtermi portrékhoz használom. Családi fotózáshoz szerintem azonban gyakorlatilag használhatalan (a gyerek fut, mozog, zoom kell oda). (nálam: 18-70 zoom: 95%, 50: 5% max)
-
Real_Necro
veterán
válasz Auriol #18198 üzenetére
Tamron 17-50-et (nonVC) többen megelégedéssel használják, ellenben egy idő után feleslegesnek fogod érezni a 18-105-öt. Én lehet inkább egy 50 f/1,8G-t ajánlanék, szép a rajza, családot beltérben is tudsz vele jól fotózni, olcsóbb mint a tami.
Új hozzászólás Aktív témák
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest