Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz Apollo17hu #5333 üzenetére

nem vagyok tájékozott a pontos ügymenetben, de ha találgatnom kellene, akkor azt találgatnám, hogy mindenképpen a nyakadba hajítanak egy statikai vizsgálatot. annak alapján lehet eldönteni, hogy a hatóságnak milyen választási lehetőségei, játéktere van a kérdésben.

mert lehet, hogy:
    1. a ház már meggyengült, károsodott, akkor kilakoltatnak mindenkit és rádvarrják a költségeit. az combos lesz...
    2. nem gyengült meg, de nem bíznak benne, akkor visszaépíttetik és megerősíttetik veled a házat. az se lesz két forint, de még jobb, mint minden lakót kártalanítani. feltéve, hogy a lakók utána egyesével nem perelnek be azért, mert a barkácsolás az ő ingatlanuk értékét is csökkentette.
    3. statikailag nincs gond, akkor van az a lehetősége a hivatalnak, hogy eldönti, büntetés és fennmaradási engedély vagy büntetés és visszaépítteti.

ha véletlenül egy nagyobb társasházban laksz, akkor ez akár milliárdos tétel is lehet... én sem lehetőséget, sem indokot nem látok rá, hogy miért ne húznád rá a felelősre a problémát.

"igazából alig több, mint egy hét van a szemléig, ezért nem hiszem, hogy érdemben foglalkozna az üggyel a hivatal, ha jelezném, hogy az előző tulaj az emberük.": ezzel meg az a probléma, hogy együttműködési kötelezettséged van, tehát ha nem szólsz, te vagy mindenért a felelős. ez nem hit kérdése. a hivatal honnan tudná, hogy nem ellened kell eljárnia, ha nem szólsz? nem is fogja érdekelni.

szerk: az ugye megvan, hogy az a pár elvesztegetett munkanap, amikor átirattad a szolgáltatásokat, meg az a kis zseton, amibe a bankhiteled és/vagy annak felmondása kerül, piszlicsáré tételek ebben a kérdésben?

lehet, hogy rögtön ügyvédhez kellene fordulnod. sőt, egyre inkább biztos vagyok benne.

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák